Kivikausi 2.0 – eli otteet kaukalossa 2022–2023

  • 688 900
  • 14 909

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän nyt muistaakseni katselin pelin töllöstä ja aikalailla samanlainen vaikutelma oli ihan livenä ja nyt tänään ketjuun tulleen laukaisukartan suhteen. Ykkössektori on perinteisesti määritelty ympyrien kaarien välistä maksimissaan aloituspisteen tasolta, tuolta taitaa löytyä Jypiltä viisi laukausta.

Jypin ongelma on koko kauden ollut, että on laukauksia, mutta maaleja ei synny kuin omaan päähän. Rautakorpi tuntuu syyttävän pelaajien tehottomuutta, mutta oikea syy on Jypin pelin täydellinen arvattavuus ja yksiulotteisuus, sellaista puskemista. Ei ole mitenkään sattuma, että vaikkapa Mikko Petman, joka oli Lukossa viittä vaille kukkaan puhkeamassa oleva voimalaituri, on Jypissä vajonnut täysin suohon, pelikirja ei tarjoa tukea, vaan kaikki ratkeaa tai tyyppillisesti ei ratkea pelaajan henkilökohtaisen luovuuden tuottaman ratkaisun turvin. Luulen, että jopa Rautakorpi tietää sen, mutta ei voi myöntää pudonneensa pelin kehityksestä kuin eno veneestä. Perustelen edellisistä sillä, että Severi Lahtinen on Rautakorven pelaavassa kokoonpanossa.
En ala arvostelemaan ammattitaitoasi, mutta Severi Lahtinen oli Jypin näkyvimpiä ja ehkä jopa paras pelaaja Ässiä vastaan. Ottamatta kantaa miten on aiemmin pelnnut, niin nyt oli kyllä hyvä, eikä todellakaan mennyt selkä suorana yhtään.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivottavasti huomenna Ässät lähtee kotona kaatamaan suurta ja mahtavaa Tapparaa aktiivisella pelillä. Kovaa nimimiestä on vastassa mutta mikäli peli pysyy vähämaalisena niin Ässilläkin on mahdollisuus yllättää. Rubinilta odotetaan taas kumiukkomaisia otteita maalin suulla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Toivottavasti huomenna Ässät lähtee kotona kaatamaan suurta ja mahtavaa Tapparaa aktiivisella pelillä
Itse asiassa tänään tuoreessa Jami Virtasen haastattelussa kiinnitti huomion, miten hän puhui että lähdetään pelaamaan ja miten pitää pystyä pelaamaan sillä Ässien omalla aggressiivisella pelillä, jolla pystytään vastaamaan Tapparan peliin. En tiedä onko vika minussa, mutta en nyt kyllä parhaalla tahdollakaan käyttäisi Ässien tämän hetkisestä pelaamisesta sanaa aggressiivinen. Eikä siis aggressiivinen pelityyli tarkoita minulle mitään sikailua, mutta ei myöskään sitä miten Ässät nyt pelaa..

Kyllähän siinä pelaamisessa on pyrkimys sellaiseen tiettyyn aktiivisuuteen, mutta sellainen aggressiivinen ote mitä oli mielestäni nähtävissä treenipeleissä, on nyt tosi peleissä nimenomaan hävinnyt kokonaan..
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En ala arvostelemaan ammattitaitoasi, mutta Severi Lahtinen oli Jypin näkyvimpiä ja ehkä jopa paras pelaaja Ässiä vastaan. Ottamatta kantaa miten on aiemmin pelnnut, niin nyt oli kyllä hyvä, eikä todellakaan mennyt selkä suorana yhtään.
Niin, siis pointti ei ollut arvostella Severi Lahtista sinällään, vaan pointti on se, että jos Jukka Rautakorvella olisi toimiva pelitapa Lahtisen tyyppinen taiteilija ei olisi ikinä Rautakorven kokoonpanossa. Rautakorpi uskoo syvästi jauhavansa vastustajat suohon puskemalla vaihdosta toiseen pystysuuntaan ilman sen kummempia rytmejä tai syvyyksiä. Vähän kun Venäjän armeija uskoo, että vastustajalta loppuu ennen luodit kuin meiltä miehet.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tapparaa vastaan johtomali olisi poikkeuksellisen tärkeä, Tappara kun on mestari johtoaan suojelemaan. Pelkona on, että Ässät vaan puskee päätä seinään ja tulos on jokin 0-3.

Ässilläkin kyllä puolustus on nyt pitänyt hyvin, mutta Tappara on sillä alalla mestari. Mielenkiinnolla odottaa, miten Ässät peliin tulee, haastamaan vai kyttäämään. Tapparalla on kaksi kovaa peliä jo viikolta alla, joten se tuskin tulee aktiivisesti alkuun, vaan nappaamaan helpot rutiinipinnat maalilla parilla.

Ässien nopea johtomaali tekisi pelille hyvää, täytyy nähdä vaikka unta siitä, ehkä se sillai tulee.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Muahhahahahahahahhahaaa.

Joko saa kaivaa Pahvi-Leinosen ja lähteä torille?! Aivan lapasia on taas kerran Tapparan pojat Porissa.

2013 eikä mikään ole muuttunut. Savinainen nyt on ihan väärän värinen, mutta tekee yhden oman tänään niin kuittaa sen sillä!

Painetta!!!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Aika lailla sellaista vauhdikasta peliä, jota Tapparan tähtisikermää vastaan pitää pelatakin, jos meinataan pisteitä saada. Kyllähän tuo Tapparan kotimaisten pelaajien nimilista on hurja.... kun ei nyt vaan passivoiduta vaan kovaa päälle toisessakin erässä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Juudas oli lähellä maalintekoa. McCoshen blokkasi mailalla.

Eipä McCoshen tuossa mitään ehtinyt tehdä, sattui kuti osumaan mailaan ja varsi poikki. Ojamäellä on aikamoinen paukku.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Lisää lämpöä Ojamäkeen, huitoi jo mukavasti Joensuun kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös