Kinkkua, kalkkunaa, vai jotakin muuta?

  • 2 217
  • 36

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Olemme housut seisauttavien ja perinteisten kysymysten juurella! Nyt kun joulu taas tulee, olet sitten valmis tai et (minä ainakin allan olla jo melko kypsää kamaa), niin kysynkin että mikä on Jatkoaikalaisten joulupöydän kuningas? Siis nyt on kyse ruokapuolesta. Löytyykö pöydästänne perinteinen sian perseen palanen (anteeksi, kinkku), ja onko se hankittu pakastettuna, valmiiksi paistettuna vaiko peräti aivan tuoreena? Vai syöttekö kenties kalkkunaa joulun kunniaksi? Tai silliä, mansikoita, friteerattuja heinäsirkkoja tms.

Meikäläisellä on hyvin perinteinen (ja tylsä?) maku jouluruokien suhteen. Pöydässä nimittäin tulee olemaan jäistä sulatettu sian persuksen kappale...:p

EDIT: tästäkin huolimatta, tai juuri sen ansiosta: HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE PALSTALAISILLE!
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se on ehdottomasti Hullu possu eli kinkku:D

edit: Hyvää Joulua ennenkaikkea rauhallista , ei saa hössätä :)
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
joulua

Itse vietämme aaton ja pyhät sukuloiden, joten oman jouluateriamme syömme aatonaattona. Ja koska tuolla sukulaisten luona saa kinkkua, teen minä itse varmaankin kanarullan. Ostan siis filepihvejä pari pakettia, täytän, rullaan ja paketoin sen uuniin.

Äiti toi jo pakkaseen aitoa lanttulaatikkoa, vain mummon maksalaatikko uupuu (nyyh!).

Noista syntyy jo iso osa joulua. Ja jumalattomasta määrästä mätiä, smetanaa ja sipulia!

-Maila
 

Harri2001

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Meillä taitaa vanhemmat ostaa kinkkua.

Tästä tulikin mieleen kaikkien aikojen paras joululaulu...

Juice Leskinen - Sika
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jänistää

Perinteinen Joulupöytä laatikoineen kinkkuineen ja salaatteineen tuo meidän perheelle Joulun. Tosin perinteisiin kuuluu aina joku uusi juttu ja tänävuonna se on jänispaisti. Miesväki ampui aivan laillisesti ja pakko kai se on sitten laittaa paistinvadille ja porkkana suuhun. No ei vais, kauniisti laitan tarjolle ja toivon että maistuu. Hyvää Joulua kaikille, syökää maltilla niin ei tule ähky.


terveisin koo
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joulupöydän antimista...

Meikäläistä ei ole jouluruuat koskaan sykähdyttäneet, joten vähissä on mässäilyt jouluna. Pidän broilerista (tosi perinteistä!), riisipuurosta sekä mandariineista - kutakin erikseen nautittuna eli ei samalla lautasella. Noilla eväillä tuskin tarvisee joulun jälkeen laihdutuskuurille ryhtyä...
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
No kinkku tietenkin.

Kalkkuna on kyllä ihan hyvää, mutta joulupöytään se ei ole edes vaihtoehto.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Minullekaan ei nuo jouluruuat juuri maistu, laatikot, kinkut, kalkkunat ja salaatit jätän väliin mutta riisipuuro on sitten se pakollinen poikkeus. Ei sitä riisipuuroakaan tule pari annosta enempää kerralla syötyä, mutta ainut syömäkelpoinen jouluruoka. Lähinnä keskityn joulun aikaan syömään joulutorttuja, suklaakonvehteja ja mummoni leipomia karjalanpiirakoita.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Kinkku sen olla pitää. Luuton Juhlakinkku potkalla. Se on parhaimmaksi havaittu.

Ja paljon muutakin täytyy pöydässä olla. Meillä joulu alkoi eilen, kun tehtiin yötä myöten vaimon kanssa joulumakkaroita. Tämä oli laskujeni mukaan viides joulu, kun omat makkarat tehtiin. Tuotekehittelyn voima on kiistaton, sillä ensimmäiset tekeleet viisi vuotta sitten olivat...noh... mielenkiintoisia. Jo toissa vuonna tuli tilauksia vanhemmilta ja tuttavilta, ja tämän joulun flavour - vahvasti rosepippurilla maustetut Iken joulukäyrät - ne ovat pomminvarma hitti.

Joulusillejäkin tehdään aina useampaa laatua ja tietenkin perihämäläistä tuuvinkia. Ylensyönti jouluna kuuluu asiaan - ja yksi Underberg juuri ennen nukkumaan menoa.

Kaikille Jatkoajan tekijöille ja lukijoille oikein hyvää ja lämmintä joulua!

toivottaapi Ike

PS. Tässä vielä joululahjaksi täydellisyyttä hipova joulusinappiresepti


Iken Joulusinappi

Sinappijauhetta (Colman's)
Kananmunia
Sokeria
Kermamaitoa

Näitä kaikkia tarvitaan sama määrä (esim. 3 dl kutakin). Kerman ja maidon suhteella voi säätää sinapin juoksevuutta. Ainekset sekoitetaan ja kuumennetaan laakeassa kattilassa tai kasarissa pienellä liekillä ja koko ajan sekoittaen. Ei anneta kiehua pitkään, vaan heti ensimmäisten "pulpahdusten" jälkeen nostetaan kattila vesihauteeseen jäähtymään. Kun sinappi on hivenen jäähtynyt lisätään loraus etikkaa ja konjakkia. Sinapin voi vielä lopuksi maustaa mielensä mukaan esim. currylla, paprikalla, pippurilla tai valkosipulilla. Itse lisään hieman currya ja paprikaa. Tämä on kinkun paras kaveri.
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
The Flying Turkey..

Viime jouluna sain lahjaksi työpaikaltani helvetin ison pakastekalkkunan, jota lähdin vuosisadan lumimyrskyn läpi autolleni viemään.
Sain kuskin puolen oven auki kylmästä jäätynein sormin ja viskasin jäisen linnun pelkääjän puolen penkille. Tämä pentele otti penkistä kimmokkeen ja melkein meni toiselta puolelta auton ikkunasta läpi.
Olisi siinä ollut selittämistä..

Muuten sekä kinkku että kalkkuna maistuu joulupöydässä.

Hyvää joulua
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuoresuolattu kinkku sen olla pitää.

Siihen vielä päälle sipaisu anopin tekemää tulista kotisinappia. Ihan tässä suu vettyy...

Lisäksi pitää pöydästä löytyä perinteiset laatikot ja ruokajuomaksi kotikaljaa. Aterian päälle vielä pullo kylmää Hartwallin Vichyä sekä puolisen tuntia löhöilyä ja läheisyyttä. Sitten vain tiskit koneeseen ja aloitetaan lahjojen jako.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No tietysti kinkkua. Typerää edes kysyä tuollaisia...

Joskus olen sukuloimassa ollessa tai muissa tilaisuuksissa kalkkunaa maistanut ja useimmiten se on ollut helvetin kuivaa. Ehkäpä valmistus vaatii enemmän taitoa kuin kinkun?

Laatikoista ykkönen on lanttu ja kun pikkuisen sotkee sinappia sekaan, maku paranee.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Harmaasuolattu kinkku ja tulista sinappia ehdottomasti. Juomaksi suosittelen seuraavaa: Litran kannuun pullo keskiolutta ja sekaan kannun täydeltä punaista jaffaa. Toimii erinomaisesti.

Lisukkeena tietysti kylmäsavuporoa, lasimestarin silliä, lohta, rosollia, porkkanalaatikkoa, perunaa...aijai!
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Joulu on perseestä.

Mutta kinkku ja lanttulaatikko on kyllä erinomaisen maistuvaa mässyteltävää.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kinkku tietysti. Laatikot kyllä maistuu meikäläisellä, mutta näihin rosolleihin en jostain syystä ole ikinä koskenut.

Mutta hyvät joulut vaan kaikille!
 

Habby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Canadiens de Montréal, John Ferguson Sr
Ehdottomasti kinkku, mutta kalkkunassa mitään vikaa ole. Kinkku on kuitenkin joulupöydän kunkku (vai miten se mainos meni...?)
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
MAKKARAA!

Jolusafkat ei oikein maistu, ei laatikoita eikä rosolleja eikä oikeastaan mitään, mutta kyllä sen silti pitää olla perinteinen kinkku.

Viestin lähetti Moto
Joskus olen sukuloimassa ollessa tai muissa tilaisuuksissa kalkkunaa maistanut ja useimmiten se on ollut helvetin kuivaa. Ehkäpä valmistus vaatii enemmän taitoa kuin kinkun?
Saman olen minäkin huomannut. Luulenpa, että tuo kalkkuna vaan yksinkertaisesti on vähän kuivempaa stuffia.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kylle se kunnon kinkku olla pitää ja laatikoista paras on perunalaatikko. Lisätään kuitenkin sellainen huomautus, että kaupasta ostettavat perunalaatikot ovat maultaan kammottavia yökötyksiä. Perunalaatikon pitää olla aito hämäläiseen tapaan makeaksi imelletty, nam!

Kaikille jatkoaikalaisille hyvää Joulua - myös Tapparan kannattajille:D

-ipa rules
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tätä aihetta jo hiukan sivusinkin toisessa ketjussa, mutta koska olemme niinsanotusti asian ytimessä, niin väsään tännekin oman listani.

Kysymys taisi olla, että kinkkoko vaikoko kalkkunako. No, vastaan että koko kinkku. Joskus todella kauan sitten kokeiltiin kalkkunaa, eikä harmita yhtään, että se jäi vain kokeiluksi. Ihan hyvää muuten, mutta sika on joulupöydän ykkönen. Muista herkuista lautaseltani löytyy porkkana-, maksa-, makarooni ja lanttulaatikkoa, lohta, perunaa, vihanneksia, rosollia (ei sotkettuna) ja eri salaatteja. Ja kaikkia edellä mainittuja on myös paljon! Riisipuuro on hyvää, muttei yllä varsinaisen jouluaterian tasolle lähimainkaan. Myös joulutortut ovat lähellä sydänlihastani, viime vuonna nautin 55 kappaletta niitä joulun aikaan, tällä hetkellä on 35 mittarissa.

Joulu on aikaa, jolloin en edes ajattele rasvaprosenttiani tai mahalaukkuni venymistä. Silloin syödään, herkutellaan ja nautitaan.

Hyvääpä joulua!
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Kinkku ja kalkkuna.

Olen menossa vanhempieni luokse aterioimaan ja he keksivät vetää ässän hihasta tällä kertaa ja nyt sitten on ensimmäistä kertaa kahta safkaa jouluna, eli about 6 kilon kinkku ja sitten kalkkunaa jossain muodossa, ilmeisesti fileenä.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
skinka på juulen

kinkkua sen olla pitää perkele.
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kalkkuna on toki hyvää, mutta jouluna tekee kyllä poikaa vedellä kunnon sian potkaa. Eikä sitä muutoin tule edes laitettua.
Kulinaristina mekäläinen tykkää kaikista jouluruuista ihan hervottomasti. Jouluna tulee tankattua aikalailla, mutta joulu onkin vaan kerran vuodessa, kun taas vaikkapa juhannus on joka vuosi.
 

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Kinkkua ei voita mikään!

Niin ja hyvää Joulua kaikille jatkoaikalaisille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös