Kiinnostaako pikkuleijonien ja Mestis-seurojen väliset matsit?

  • 1 897
  • 13

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ensi kaudellahan parikymppisten maajoukkue palaa kertaalleen jokaista Mestis-joukkuetta vastaan, ja ottelut huomioidaan Mestiksen sarjataulukossa. Tästä ei ole kuitenkaan vielä täällä keskusteltu, eli tuoko kokeilu teidän mielestänne uutta mielenkiintoa ensi kauteen, vai onko se vain turhaa pelleilyä?

Itse en ainakaan vielä tiedä kuinka tuohon pitäisi suhtautua. OK, onhan se mukava nähdä nuoria huippukiekkoilijoita tosi toimissa, ja samalla maajoukkue saa varmasti hyviä valmistautumis- ja kokeilupelejä alleen. Yhä useampi nuori saa pukea Suomi-paidan päälleen. Myös nuoret Mestis-pelaajat saavat varmastikin mukavaa kokemusta, kun pääsevät mittelemään ikäluokkansa parhaimmiston kanssa. Samalla kokeilu myös ehkä lisää liigaa seuraavien ja median kiinnostusta Mestikseen ja kuka ties pelit olisivat näyttöpaikkoja myös Mestis-pelureille.

Toisaalta taas. Muutama kysymys tulee väkisinkin mieleen. Voidaanko olla varmoja siitä, että homma on tasapuolinen kaikille Mestis-seuroille? Maajoukkueen miehitystähän tulee vaihtelemaan radikaalistikin, joten joutuuko esim. kärkiseurat kohtaamaan käytännössä aivan eri tasoisen joukkueen kuin huonommin menestyneeeeen seurat? Onko Risto Dufvalla jotain tekemistä ensi kauden nuorten maajoukkueen kanssa? Kiinnostaako yleisöä tällaiset pelit? Pelätäänkö loukkaantumisia puolin jos toisin, varsinkin maajoukkueelle kyseessä on kuitenkin vain harjoituspeli?
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ottamatta kantaa ideaan sinänsä, Risto Dufva on edelleenkin nuorten maajoukkueen kakkosvalmentaja, nythän ykköseksi tulee H. Aravirta.
 

sannifan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Ettei tämä vaan ole joku myöhästynyt aprillipila? Sitten homma on ihan ok, jos pelataan ns. tosissaan, höntsäilystä on tuskin suurempaa hyötyä. Pelataankohan kaikki kohtaamiset ennen nuorten MM-kisoja? Mahtuuhan maailmaan ideoita...
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näkisin, että maajoukkueelle tästä olisi hyötyä. Pelillinen taso on suurin piirtein samaa luokkaa, joten otteluiden luulisi olevan tasaisia ja ns. hyvää hokia. Tämä voisi hivenen nostaa myös Mestiksen samaa palstatilaa lehdistössä ja TV:ssä.

Miinuspuolena on tasapuolisuus. Kärsiikö joku joukkue ja hyltyykö joku toinen. Toisaalta, jos joka joukkue pelaa vain yhden pelin niin se on vain 2 pistettä mitä siinä saadaan tai ei saada. Tietysti tämä kaksi pistettäkin voi olla ratkeisavaa sarjataulukon sijoituksen kannalta.

Tasapuolisuuteen voi vaikuttaa myös se, että yksi Mestis valmentaja (RD) on maajoukkueen valmentaja.

Parasta olisi, jos nämä ottelut pelattaisiin jo ennen vuodenvaihdetta (perinteisesti nuorten MM-kisat ovat olleet silloin), jolloin nämä ottelut eivät olisi häiritsemässä sarjataulukon sijoituksia enää pudotuspelien lähestyessä.

Onko nämä pelit varma tieto?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Samoilla linjoilla

Aika pitkälle samoille linjoilla edellisten kirjoittajien kanssa.

Media-arvo voi olla yllättävänkin suuri, jos joukkueessa sattumalta sattuisi luistelemaan muutama tähtipelaaja suuresta ja mahtavasta SM-liigasta. Pelejä nuorten maajoukkueellekin tulee 12:sta, joten joukkueen kokoonpano tullee elämään voimakkaasti pelien välissä. Eli onko hyöty sittenkään, niin suuri, että tämä kannattaa toteuttaa? Ihanteellistahan olisi, että sama joukkue pelaisi kaikki matsit, niin maajoukkueen itsensä kuin Mestiksenkin kannalta. Tämä on mahdotonta, koska silloin pelejä tulisi samoille miehille liikaa, jos ja kun jokainen on omassakin seurajoukkueeseen suuressa roolissa.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Aika mielenkiintoinen ratkaisu. Minun korvaani kuulostaa jotenkin oudolta, että ottelut täytyy sotkea Mestiksen runkosarjaan, vaikka niillä ei ole sen kanssa mitään tekemistä.

Noh, ei nyt kuitenkaan tyrmätä, ennen kuin nähdään mitä tuleman pitää. Varmasti ihan mielenkiintoisia matsejahan nuo olisivat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti sannifan
Ettei tämä vaan ole joku myöhästynyt aprillipila?

Viestin lähetti Kullervo
Onko nämä pelit varma tieto?


Kyllä tämä on ihan faktaa. Parissakin lehdessä (muistaakseni Veikkaajassa ja Kiekkolehdessä) on ollut juttua, Jatkoajasta en ole varma. Tässä jotain mitä jutuista ulkoa muistan:
*Kari Jalosen ideoima systeemi
*Pelit pelataan sunnuntaisin
*Maajoukkueeseen valitaan pelaajia liigasta (miinus samaan aikaan pelaavat joukkueet) ja Mestiksestä
*Hannu Aravirta lupautunut Mestis-seuran käyttöön pariksi tunniksi pelipäivänä (tiedä sitten mitä se tarkoittaa, shiatsu-hierontaa vai?)
 

Aksu

Jäsen
Idea on mielenkiintoinen. Monen muun kirjoittajan kanssa minäkin huutelen tasapuolisuuden perään. Toivottavasti pikkuleijonissa ei ole pelaajakiertoa valtavasti. Mestiksen seuroja tämä palkitsee pisteiden puolesta ja pikkuleijonille tämä on varmasti palkitsevaa ns. kovien miesten pelien takia. Kattellaa mitä tulee. Mielenkiintoinen kokeilu.
 
Suosikkijoukkue
Haukat
En osaa sanoa, pitäisikö tätä ajatusta tyrmätä vai ei. Minusta tuo kuulostaa lähinnä turhalta pelleilyltä. Media-arvoa moinen tempaus toki toisi Mestikselle, mutta olen silti hieman skeptinen. Vähintään tasapuolisuus on taattava kaikille Mestis-seuroille. Kuitenkin sellainen ottelu, jossa vain toisella joukkueella on sarjataulukkosijoitusta koskeva intressi saada pisteitä, on mielestäni tasapainoton ja ehkä jopa hieman mielenkiinnoton. Itse jatkaisin mieluiten "näillä mennään" -linjalla.
 

oskum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Pidettäisiin vain Mestis Mestiksenä, eikä sotkettaisi sekaan maajoukkueita tai Tallinnan kiekkoa....

Toisessa ketjussa eilen kirjoitin, että Tallinnan joukkuetta en purematta niele ja, että hetken kun mussuttaa niin jotain positiivista voisi löytyä, no EI muuta kyllä ole löytynyt kuin se fani matka lahden taakse, mutta 20-v maajoukkueen pelien mukaan tulemista Mestikseen ei löydy sitäkään.... ei hyvä.

Otetaan samantien liigaan mukaan Pietarinkadun Oilers - joukkue joka ei ole hävinnyt koskaan... siinäpä Hjallikselle miettimistä
 

ysiysi

Jäsen
TASAPUOLISUUDESTA

Eiköhän monen mestispurikankin miehitys vaihtele suuresti kauden aikana. Ei tietenkään kaikkien, mutta ainakin UJK:lla ja FPS:llä taisi viime kaudella mihet vaihtua jatkuvasti. JOten tuskin suuri ongelma on maajoukkueenkaan koostumuksen vaihtelu, kun saatavissa on kuitenkin vain 2 pistettä per joukkue. Kaksi pistettä voivat olla ratkaisevia, mutta ne kaksi pistettä voi saada kuitenkin lähes viisikymmentä kertaa kauden aikana ja monesti onni ja pinet marginaalit ovat kyseessä. Joten ei liioitelella kokok kauden memestyksen kannalta ajateltuna yhtä peliä jonka vastus saattaa olla eritasoinen erijoukkeita vastaan. Päivän kunto vaihtelee varmasti muillakin joukkueilla.

Kummassakohan pelissä jukurit olisi parhaimmillaan : Lauantaina levänneenä kotikentällä Kookoota vastaan, vai sunnuntaina parin loukkantumisen jälkeen ja matkaväsymyksen vaivaamana vieraissa Vaasassa???
Kärjistetty esimerkki, mutta näin ajateltuna 20v. maajoukkueen erilaiset koostumukset eri vastustajia vastaan eivät voi olla päähuolenaihe.
 

pekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ahmat 4ever, HPK, RoKi-79
Tuollaiset pelit toisivat vaihtelua "tavallisiin" Mestis peleihin. Joten itseltäni tuo idea saa kannatusta ja paljon :) Samoin kuin Tallinnalaisjoukkueen mahdollinen mukaan tulo Mestikseen saa ruusuja mutta myös hiukan risujakin itseltäni. Mutta sekin toisi vaihtelua, vaikkakin pitkät pelimatkat...Mutta joo *selittää*
 

tollo

Jäsen
Suosikkijoukkue
kajaanin hokki
ehkä??? ehkä ei???

nii.... kyllä mä sitä tallinnan joukkuetta kannatan,mut siinäki on yks mutta!! kyllä kannattaisin sitä et tallinan joukkue pelaisi täysi pitkän sarjan..... no en sit siitä maajoukkueesta tiedä????
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Pääasia on, etteivät noiden junnumaajoukkueessa pelaavien pelaajien seurat joudu kärsimään taas yhdestä ylimääräisestä rasitteesta. Sinänsä ei kokeilu tuo nuorille pelaajille itselleen lisäarvoa, sillä eivätköhän nuo alle kaksikymppiset pelaa jo omissa liigajoukkueissaan. Siksi pelit on syytä sijoittaa siten, että vahinko varsinaiselle palkanmaksajalle jää mahdollisimman pieneksi.

Kun koko ylimitoitetusta maajoukkuetoiminnasta ei ole lystin maksaville liiga-seuroille juuri mitään hyötyä, ei rasitusta pitäisi enää lisätä. Tulonsiirto tämäkin.

edit: Mestisjoukkueiden kannalta katsoen idean luulisi kelpaavan. Uskoisin alle kaksikymppisten maajoukkueen vetävän väkeä katsomoihin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös