Kiekko-Espoon talousseuranta

  • 1 324 891
  • 5 817

BaronFIN

Jäsen
Sanon saman kuin Pelicans ketjussa viime vuonna: ottakaa mallia Finnkinosta miten myydään sarjalippuja: 4 avointa lippua ja tasaraha 40-50€ hinnaksi. Jos sarjasta käytetään kauden loppuun mennessä yksi lippu, niin sitten käytetään yksi lippu, mutta neljä tuli myytyä. Jos taasen kaikki menevät käyttöön, niin sitten menivät. Yhtä kaikki.

Tällainen lippupaketti saataisiin helposti myytyä niille jotka käyvät kaudessa 1-5 pelissä, mutta jotka kuitenkin symppaavat seuraa niin paljon että 50€ on se ja sama kokonaisuudessa. Helppokäyttöisyys.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässätkin myy joululomille neljän matsin pakettia hintaan 39 euroa. Ymmärtääkseni taustalla on ajatus siitä, että tärkeintä saada jengi hallille, kuin että jäävät kotiin ja mukavasti ovat pelien oheismyynnit kasvussa (toki myös rempasta johtuen).

Mutta kyllä mä ymmärrän, että Blues nyt myy halvalla lippuja, ensiarvoisen tärkeää saada jengi nyt liikkeelle.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kaksi peliä 10 euroa. Sanattomaksi vetää.
Omasta mielestä suurempi moka on pelata peräkkäisinä päivinä kotiotteluita. Vaikka itsellä on suunitelmissa käydä katsonmassa toi HPK peli niin en kyllä vaan jaksa hallille raahatua noin tiuhaan tahtiin että toi Ässä peli kiinostaisi. Olen tästä kotiotteluruuhka-aiheesta höpöttänyt yksinäni tuolla Bluesin yleisömäärät ketjussa. Joten veikkaan että aika murheelisia lukuja olisi tulossa ilman tota kamppista noihin kahteen matsiin. Tosta kampiksesta nyt varmaan eniten ilahtuu pienituloiset hard-core blues-fanit joten suotakoon se nyt heille jos kerta jaksaa back-to-back iltoina hallille raahautua kannustamaan Bluesia.

Sittenhän voi mennä istumaan mihin tahansa, kun kukaan ei ole tarkistamassa lippuja katsomoihin.
Tota voi tehdä siellä yläkatsomoissa muutenkin. Enkä tiedä kuinka paljon sitä sitten siellä ovella tarkistetaan jos nyt joku on ostanut lipun jossa on alennus työttömälle/opiskelijalle/eläkeläiselle/varusmihelle. Joten mielestäni aika omantunnon mukaan saa maksaa siitä ottelulipusta ja päättää kuinka monella eurolla Bluesia tukee. Lippujen hinnat alkaa tosiaan olla siellä halvimmassa päässä sitä tasoa että on enää kyse siitä että viitsiikö hallille vaivautua.

Hirveään hintojen dumppaamiseen ei ole varaa, kun tulot tulee käytännössä pelkistä lipputuloista.
Ei ois varaa, mutta hinnoissa on kai tultava alas. Jos porukka on enää täynnä junnuja ja mestismiehiä niin aika paha siitä on liigajoukkueen lippuhintoja pyydellä. Puhumattakaan siitä että jos toi jengi tosta rupeis rämpimään oikein kunnolla niin kuinka vaikeaa jengiä ois silloin saada hallille katsomaan otteluita.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Lippujen hinnat alkaa tosiaan olla siellä halvimmassa päässä sitä tasoa että on enää kyse siitä että viitsiikö hallille vaivautua.

Tämä totta. Toisaalta suurin osa matsissa käyvistä kuluttaa siellä rahaa muuhunkin kuin ottelulippuun ja itse asiassa se ottelulipun hinta on jo normihintaisenakin pieni osa kustannukista jos hallille tulee autolla, juo siellä bissen ja syö hodarin. Niin kuin olen joskus aiemminkin todennut: ite olisin valmis maksamaan ottelutapahtumasta kohtalaisestikin jos kuluttamistani rahoista menisi suurin osa Bluesille eikä Restelille.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toisaalta suurin osa matsissa käyvistä kuluttaa siellä rahaa muuhunkin kuin ottelulippuun ja itse asiassa se ottelulipun hinta on jo normihintaisenakin pieni osa kustannukista
Totta ja viime kaudella lipun hinta oli itsellä suunnillen puolet niistä kustanuksista mitä matsissa käyminen aiheutti. Nyt kun olen koittanut lopettaa hallilla syömisen ja juomisen, niin enää ei pala rahaa muuta kuin matkustamisen/pysäköinin osalta. Jos tosiaan tietäs että se diili on Restelin ja Bluesin välillä ,tai että Blues saisi Resteliltä jotain provikkaa, niin vois sitä jonkun limun matsin aikana ostaa.

Koska Restelin liikevaihtoon vaikuttaa noi Bluesin yleisömäärät niin olen aina toivonut että ne tajuis puuttua niihin seikkoihin jotka vaikuttavat Bluesin yleisömääriin kun niillä on oma lehmä ojassa.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Raudehan sanoo tuossa, että ketään ei ole tarkoitus enää päästää pois ja että kaikki nykyiset halutaan pitää. Eli ei lupaa yhtään mitään. Tämä varmuuden vuoksi heille, ketkä saattavat tulla taas julistamaan, miten hän valehteli, jos Rantakari tai joku muu vielä lähtee.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Menköön tämä nyt vielä mutta toivottavasti se jos seura saa tammikussakin maksettua palkat ei ole enää uutiskynnystä ylittävä asia.
Mun tietääkseni tammikuun palkkoihin on rahat jo kasassa, eli sinänsä ei ole hätää niiden suhteen. Toivottavasti nämä muutkin talousasiat saataisiin tammikuun palkkapäivään mennessä ratkaistua. Ylihuomennahan on tuo kokous, jossa esitellään näitä erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hemmetti mitä uutisointia IL:tä;
"Jokaisen kuukauden 15. päivä on liigaseuroille pieni painajainen, kun pelaajien palkat menevät maksuun."

Hohhoijjaa...
Yleensä työstä maksetaan se palkka, ei sen pitäisi mikään "painajainen" olla kun joku (jopa hyväkin jätkä, hei!) tekee sulle töitä ja hälle kerran kuussa pitää siitä suoritekin tehdä.

Mut ei siinä, yhtäkaikki, toivottavasti kassavajetta on saatu/saadaan paikattua KUNNOLLA Espoon suunnassa.
Saarikankaan huntilla ei vielä pitkälle pötkitä.
 

BaronFIN

Jäsen
Ässätkin myy joululomille neljän matsin pakettia hintaan 39 euroa.
Tässä on se tietty ero Finnkno neljän pakettiin: Ässät myy neljään tiettyyn peliin lyhyen ajan sisään (sitoo aivan helvatusti), kun "Finnkinon mallissa" olisi neljä vapaavalintaista peliä loppukauden aikana.

Jos runkosarjan lopussa tulee "ruuhkaa" peleihin ja ottelulippua ei voi lunastaa kun kaikki muutkin haluavat käyttää sarjalippunsa pois, niin voi voi...

Itseäni ei haittaisi jos neljän lipusta ehtisin käyttää vain kaksi lippua ja kaksi jäisi "hyväntekeväisyyteen" seuran hyväksi.

Onko yhdelläkään seuralla sarjalippuja vapaasti valittaviin peleihin käytössä? Miksi ei?
 

Kapo

Jäsen
Ei varmaan ylitsepääsemätön ongelma mutta leffoissahan kaikki näytöksen liput maksavat saman verran ja parhaat paikat menevät ensin varanneille. Jäähalleissa paikat ovat eri hintaisia joten jouduttaisiin myymään sarjalippuja katsomo/hintakohtaisesti.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Bluesilla on nyt ollut myynnissä ottelulippuvouchereita jotka vaihdetaan lipunmyynnissä normaaliin ottelulippuun (näin täytyy varmaan tehdä lippupalvelun ja paikkalippujen vuoksi). Kaksi hintakategoriaa, yläkatsomo ja alakatsomo. Ei olisi vaikea tehdä noista pakettejakaan. Varmasti helpompi myydä ja ostaa kuin paketti neljään peliin, kun tuollaisella voi sitten vaikka neljällä lipulla neljän hengen perhe tai kaverporukka mennä. En oikein tiedä miksi näitä ei aiemmin ole myyty, olen tätäkin (kuten myös "vieraskausaria" eli liput vaikkapa kaikkiin saipan peleihin kerralla pienellä alennuksella) ehdotellut jo aiemmin. Ehkä stten pelätään eytä lipunmyynti tukkeutuu (ikuinen murheenkryyni tuolla)...
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ilmeisesti Koskinen oli sympaattisuudestaan huolimatta täysin pihalla, sen todistavat numerot varainhankinnan puolelta. Koska myös omistajat ovat olleet ja ovat edelleen kuutamolla, en näe nykymenolle tulevaisuutta.
Ainakin omalta osalta kaikki tukeminen on pois laskuista, sillä en usko firman tulevaisuuteen. Mitään uskottavaa ulospääsyä nykyisistä veloista tai tulojen/menojen epäsuhdasta ei ole näkyvissä. Kannettu vesi ei kaivossa pysy, tämä kausi jää viimeiseksi, ellei jostain saada isosti pääomaa. Tuskin tullaan saamaan.
Veikkaan, että kauden päätteeksi Liiga ottaa lisenssin pois ja myy sen Salonojalle. Tai jotain. Vituttaa rajusti tämä epätietoisuus. Ja rahan kerääminen. Ei Blues ole mikään saatanan lasten syöpäosasto, vaan ammattimainen jääkiekkojoukkue. Ei semmoinen voi millään säälirahoilla pyristellä, ei ainakaan tuolla velkataakalla. Nyt joko uusi omistus tai niskalaukaus, kiitos.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Alkaa menemään jo komedian puolelle tää median uutisointi, tämäkin oli tiedossa jo viimeviikolla että palkkarahat ovat kasassa.
Palkkarahat eivät vain paljoa auta jos velkoja verottajalle ja eläkevakuutusyhtiölle saada maksettua.
Nykyisellä Bluesin kulurakenteella kun heillä ei ole mitään intressiä hyväksyä yrityssaneeraushakemusta, Esar varmasti tukee Bluesin hakemusta ja varmaankin kaikki henkilövelkojat.
Monella velkojalla on varmaan halujakin sopia saneerauksesta mutta verottaja laskee myös onko Bluesilla oikeasti mahdollisuuksia selvitä prosessista.
Noilla lukemilla mitä tuossa hesarin jutussa on ei siihen ole oikeasti mitään mahdollisuuksia.
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti Koskinen oli sympaattisuudestaan huolimatta täysin pihalla, sen todistavat numerot varainhankinnan puolelta. Koska myös omistajat ovat olleet ja ovat edelleen kuutamolla, en näe nykymenolle tulevaisuutta.

Samaa mieltä. Aikaa tilanteen tajuamiselle on kuitenkin ollut. Muistanemme esim. ensimmäisten maksuhäiriöiden aikaan selittelyt "kahden taloushallinnon ohjelmiston välisistä ongelmista".

Kun saneeraushakemuksen surullisia lukuja katsoo niin mihinkähän väliin osuu se hpj vuorineuvoksen jakso "Saarikankaan aikana Blues selvitti kahden miljoonan euron velat ja saavutti nollatuloksen".
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ilmeisesti Koskinen oli sympaattisuudestaan huolimatta täysin pihalla, sen todistavat numerot varainhankinnan puolelta. Koska myös omistajat ovat olleet ja ovat edelleen kuutamolla, en näe nykymenolle tulevaisuutta.
Ainakin omalta osalta kaikki tukeminen on pois laskuista, sillä en usko firman tulevaisuuteen. Mitään uskottavaa ulospääsyä nykyisistä veloista tai tulojen/menojen epäsuhdasta ei ole näkyvissä. Kannettu vesi ei kaivossa pysy, tämä kausi jää viimeiseksi, ellei jostain saada isosti pääomaa. Tuskin tullaan saamaan.

Sama. Itse käänsin takkini sen osalta, että käyn tällä kaudella vielä peleissä, mutta uutta kausikorttia en aio hommata tai muutakaan tukea tuolle johdolle osoittaa ellei omistuspohja laajene merkittävästi. Toki tässä on suurin ongelma se, etten usko seuran pääsevän velkasaneeraukseen, mutta so not. "Nautitaan" nyt kun vielä voidaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Sen verran tarkennan, että ottelulippuja ja fanituotteita kyllä hankin, mutta niistähän saa suoraa vastinetta rahalle. Mutta minkään sortin kolehtiin en näe järkeväksi osallistua. Jos teen hyväntekeväisyyttä, niin kohteeni on kyllä ihan kjoku muu kuin liigajoukkue.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toki tässä on suurin ongelma se, etten usko seuran pääsevän velkasaneeraukseen, mutta so not. "Nautitaan" nyt kun vielä voidaan.
Jos Blues pääsee yrityssaneeraukseen ja suunnitelmaa muutamien vuosien kitumisesta aletaan toteuttaa, joudun puntaroimaan tarkemmin hallilla käyntejäni. Tiedän, että on niitä faneja, joita kiinnostaa seurata mestistason joukkueen edesottamuksia - ja nostan teille hattua, mutta itse käyn matseissa joko voittamisen tai mielenkiintoisten pelaajien takia. Rajallinen vapaa-aikani on minulle liian arvokasta, että viitsisin piinata itseäni hallilla, ellei siellä ole mitään jännitettävää tai "ihailtavaa" - kuten muutamia taitavia pelimiehiä. Lähivuosien Blues ei ole ollut taitava, mutta voitosta on usein pelailtu. Pelataanhan me parhaillaankin voitosta ja vielä ihan mallikkaalla pelillä, mutta parhaillaan joukkue on täynnä tuoretta virtaa ja pelaajia, jotka ovat saaneet näyttöpaikan. Pelkään, että arjen laskeuduttua, pieni pelaajabudjetti ja taidon vaje alkaa näkyä.

Tulevilla kausillakaan miljoonan pelaajabudjetilla tuskin saadaan joukkueeseen muita kuin hylkiöitä ja lyhyitä sopimuksia tekeviä mestis- ja junnulupauksia, joille joukkue on näyteikkuna muualle. Suunnitelma lienee se, että fanipohja kasvaa isommaksi, vaikka joukkue kahlaa todennäköisesti hännillä, eikä joukkueessa ole juuri fanitettavia pelaajia (ainakaan kauaa), ainoastaan aate espoolaisesta liigakiekosta? Toivottavasti se toimii, vaikka en henkilökohtaisesti näe sitä, ja kituuttaminen voidaan parin kolmen vuoden kuluttua lopettaa. Kyllähän joukkueet ovat pienelläkin pelaajabudjetilla onnistuneet taistelemaan itsensä kärkikahinoihin, mutta aina siellä on ollut ainakin yhden ketjun verran hyvää materiaalia, tai sitten pelitapaa varten poimittuja profiilipelaajia, kuten Bluesilla viime vuosina.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kyllähän Liiga on aina ollut niin tasainen, että esimerkiksi sarjajumbo voi voittaa sarjakärjen koska vaan. Tämä tällä kaudella, ja myös edellisillä kausilla, oli pelaajabudjetit ihan mitä vaan. Pääasia, että joukkueeseen hankitaan valmentajan pelitapaan sopivia pelaajia, oli heidän hintansa tai nimensä selässä mitä vaan. Silloin homman voi saada toimimaan, ja joka ilta hallilla on mahdollisuus voittoon.

Ymmärrän kuitenkin näkökulman, että joukkueessa pitää olla mielenkiintoisia pelaajia, jotka toimivat seuran kasvoina ja tuovat ihmisiä halliin. Uskon kuitenkin, että jokaisesta joukkueesta, oli se kuinka harmaata massaa tahansa, nousee joka kausi vastuunkantajia. Nämä vastuunkantajat muuttuvatkin sitten yhtäkkiä mielenkiintoisiksi pelaajiksi.

Lisäksi, vaikka pelaajabudjetti onkin tuon miljoonan, tarkoittaa se mielestäni sitä, että esimerkiksi yhteen hyökkäysketjuun on satsattavissa joku avainpelaaja tai avainpelaajia (koodinimi Hirso), muutos tähän nykymenoon on vain se että tuolta maakunnista tulevat "nostetta uralleen"-pelaajat tai jämäjullit korvautuvat sitten omilla junnuilla/Mestis-äijillä.

Sinäänsä mielestäni on erittäin mielenkiintoistakin nähdä miltä ensi kauden Blues näyttää, kun Aho lähtee ja Lehterä tullee tilalle. Voi olla jopa erittäin virkistävää nähdä mahdollisesti ihan erilainen pelitapa näiden Ahon vuosien jälkeen. Toki itselläni ei ole mitään tietoa siitä, millainen on Lehterän pelikirja.

Liittyen ketjun otsikkoon, toivotaan vielä lisäksi, että se aurinko nousee Espoon ylle myös ensi syksynä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös