Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 959 420
  • 2 808

Mahti

Jäsen
-Kuinka em. pelaajista ylipäätään on vakiinnuttanut paikkana Liigassa tai vastaavassa sarjassa?
-Kuinkas moni on ylipäätään pelannut Bluesin edustusjoukkueessa?
-Kuinka monelle on tarjottu mahdollisuutta menestyä Bluesissa, mutta ovat epäonnistumisen jälkeen siirtynyt muualle Liigaan?
-Näistä, kuinka moni on siirtynyt alemmalle sarjatasolle (Mestis/Allsvenskan)?
-Näistä, kuinka moni on Bluesin kautta noussut isompipalkkaisempaan sarjaan?
-Plus, kuinka monelle näistä ei Bluesissa annettu mahdollisuuksia näyttää osaamistaan?
-PlusPlus - kuinka moni em. pelaajista olisi ns. vahvistus Bluesin joukkueeseen?

Mielestäni näitäkin asioita kannattaa miettiä seurauskollisuutta pohdittaessa.

Ehdottomasti näin ja plusplus.... tuli mieleeni kuinka moni noista pojista on tuotu muualta suomesta Espooseen?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ehdottomasti näin ja plusplus.... tuli mieleeni kuinka moni noista pojista on tuotu muualta suomesta Espooseen?

Liigaa pelanneista Laakso (Seinäjoki) ja Nättinen (Jämsä/Jyväskylä). Muusta porukasta Elorinne ja Virkki.
 

Twentyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Itsessäni listaus aiheuttaa varsin positiivisia fiiliksiä. Ryhmästä on noussut iso määrä Liiga-tasoisia pelaajia ja n. 5kpl kansainvälisiä osaajia. Mielestäni määrä on aika korkea, vaikka ikähaitari A-junnuissa hieman heitteleekin. Jos tavoitteena on tuoda 1-3 pelaajaa vuodessa liigaan, on siinä onnistuttu näiden ikäluokkien kohdalla erityisen hyvin. Se luo uskoa, että näistä meidän nykyisistäkin läpimurron kynnyksellä olevista kavereista voi tulevien vuosien aikana kasvaa hyviä pelaajia. Se on tietysti nykyaikaa, että lahjakkaimmat pelaajat siirtyvät jo muutaman liigakauden jälkeen isompiin ympyröihin. Olisihan se silti hienoa saada yksi todella kovanluokan tähtipelaaja kasvatettua omista junnuistamme. Aika näyttää, onko esim. Vaakanaisesta siihen.
 

F#21

Jäsen
Samanlainen listaus voidaan ottaa muistakin ASM mestareista ja uskoisin ainoastaan Kärppien olevan sellainen, jolla on useampi pelaaja tällä hetkellä Liigassa.

Onhan tuosta joukkueesta useampi pelaaja tosiaan jo liigassa noussut koviin pelaajiin ja sitä myötä päässyt ulkomaille kovempiin sarjoihin.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
A-junnut ovat aloittaneet kauden vahvasti melkoisesta nuorentumisesta huolimatta. 3 pelistä on tullut 3 voittoa. Upea alku siihen nähden, että viime kauden finaalijengistä on 4 pelaajaa jäljellä tämän kauden kokoonpanossa. Pistepörssin kärkikaksikkona häärii Bluesin Antti Suomela(4+6) ja Teemu Pulkkinen(5+4)
 

Mahti

Jäsen
Oliko Valmennuspäällikön potkujen taustalla liian tiivis ajankäyttö entisten, erotettujen Blues junioreiden hallituskavereitten kanssa, vai eikö vaan enään osannut toimia itsenäisesti? Mielenkiintoista onkin nähdä miten kuralla oleva seura tulee satsaamaan nuorten valmennukseen. Kenelle valmennuspäällikön paikkaa tarjotaan ja kuka sen suostuu ottamaan vastaan. Tarkoittaako tämä sitä että niin leppävaara, espoonlahti kuin Matinkyläkin jatkavat toistensa nokittelua? Kadotetaanko aloitettu yhteistyö?

Erotettu valmennuspäällikkö onnistui luomaan upean uran.Hän voi valita tulevan työpaikkansa mistä haluaa, ottajia on varmasti-hattu ylös osoituksena hienosti hoitamastaan pestistä.
 

Mahti

Jäsen
Kävin katsomassa lauantain A-nuorten pelin Ässiä vastaan. Tuloksena 3-1 kotivoitto. Alkusarjan pelejä, mutta silti. Onko tyhjiä paikkoja enemmän kuin edellisillä kausilla? Ensi lauantaina vastassa pisteautomaattina toimiva jokipojat, josko väki löytäisi paikoille, toivottavasti. Tuloksellisesti A-nuorilla on mennyt kuten Espoolaisjoukkueelle kuuluukin, mutta ennakko-odotuksiin(omiini) nähden rutkasti yläkanttiin! Pelaajien pistetilastoissa myös tyylikkään näköistä;
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=9&stgid=2581
Myös B-junnut odotetusti kärjessä, tai siinä lähellä. Viikon kuluttua sunnuntaina Kärpistä otettavissa selvä voitto. B;n pistetilaston kärjessä Bluesilainen ja viiden parhaan joukossa parikin.;
http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=9&stgid=2216
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Teemu Pulkkinen menossa ensi kaudeksi P-Amerikkaan. Oheisen jutun perusteella hyvässä yhteisymmärryksessä sovittu ratkaisu. Harmi sinäänsä, olisi kiva nähdä näiden huippulupausten joskus breikkaavan juuri Bluesin miehissä. Toki nykymenolla joukkueessa pärjäävät ainoastaan fyysisesti valmiit pelaajat, eikä ne taitavat. Ja pitäähän siis pelaajan olla maailmanluokan talentti, että tuossa iässä ylipäätään pystyisi tekemään tulosta Liigassa, moni on valmis vasta myöhemmin.

http://www.iltasanomat.fi/jaakiekko/art-1288756674865.html
 
Is Urheilu pistänyt 29.10.2014 Ahon ja Lehterän kommentoimaan Bluesin juniorituotannon nykytilaa. Ehkä koko pitkä lainaus on hyvä ottaa tänne talteen:

JÄÄKIEKKO Espoo Bluesin maineikas juniorityö ei näy liigajoukkueen riveissä.

Jokin yhtälössä mättää: Suomen tämän hetken menestynein junioriorganisaatio Espoo Blues on tällä hetkellä yksi SM-liigan vähiten omavaraisimmista seuroista.

– Vaikka olemme menneet tällä saralla eteenpäin, niin edelleen pelaajapolku junioreista edustukseen katkeaa. Se voisi vahvistua vielä paljon, näkee Bluesin A-juniorien päävalmentaja Tero Lehterä.

Annetaanko Bluesissa aito mahdollisuus omille junioreille?
– Kyllähän se parempikin voisi olla, Lehterä sanoo.

Tällä hetkellä Bluesin liigajoukkueessa pelaa kourallisen verran espoolaisen juniorimyllyn kolunneita pelaajia. Heistä ainoastaan Miro Aaltonen (Jokipoikien kasvatti) ja Jere Seppälä voidaan laskea Bluesin ydinpelaajiksi.

– Onhan meillä nytkin aika paljon omia nuoria, mutta paljon omia nuoria lähtee myös muualle, vastaa Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

– On mahdotonta tuoda joka vuosi kasa omia junioreita liigaan, vaikka olisi lahjakkuuttakin. Silloin meillä olisi äärettömän nuori joukkue, ja meillä taitaa olla jo nyt liigan nuorin joukkue.

Ahon ja Lehterän mukaan kaksikon välit ovat hyvät. Siitä homma ei hitsaa.

– Ei tässä mistään tulehtuneista väleistä ole kyse. Keskusteluyhteys on ihan hyvä, vaikka emme yksilöistä ole keskustelleet. "Jykällä" on oma sapluuna sekä omat pelaajat ja minulla omat. Enhän minä rupea häntä neuvomaan, kuinka hänen pitäisi hoitaa duuninsa. Hänellä on oma filosofiansa, Lehterä sanoo.

– Pitää muistaa, että A-nuoret ovat A-nuoria ja liigajoukkue on osakeyhtiö. Pomminvarmasti jokainen pelaaja, joka on tarpeeksi hyvä pelaamaan liigassa, pelaa meillä. Minulla on sellainen käsitys, että tämä on kuitenkin kilpaurheilua, sanoo Aho.

Huippuyksilöt puuttuvat

Blues on kaapinut mestaruuksia junioreissa isolla kauhalla viime vuosina, mutta varsinaiset huippuyksilöt ovat olleet vähissä. Bluesista on noussut tähän asti enemmän nuorisomaajoukkueen alempien ketjun pelaajia kuin kärkiketjujen huippuyksilöitä.

– Meiltä ovat puuttuneet huippujunnut, joita on helppo nostaa liigaan tuosta vaan. Yhtä (Juuso Ikonen) kokeiltiin, mutta ymmärrys ei välttämättä ole ollut kaikilla pelaajilla sillä tasolla, että he pystyisivät realisoimaan potentiaalinsa, näkee Lehterä.

Aho puolestaan peräänkuuluttaa monipuolisuutta pelaajakehityksessä.

– Tarvitsemme erilaisia pelaajia liigaan. On hienoa, jos tulee taitavia pelaajia, jotka pystyvät tekemään maaleja, mutta niiden pelaajien kehittyminen SM-liigaan ei ole niin yksinkertaista.

Aho nostaa Tomi Sallisen hyväksi esimerkiksi pelaajasta, joka nousi liigatason kärkipelaajaksi kärsivällisen ja pitkän arkityön kautta.

– Tomikin oli junnuissa nuorisomaajoukkuepelaaja, mutta hänellä meni 6–8 vuotta siihen, kun hän alkoi oikeasti lyödä hyvin pisteitä liigassakin.

Sami Vatasen, Mikael Granlundin ja Aleksander Barkovinkaltaiset poikkeuslahjakkuudet ovat niin hyviä pelaajia, että he pystyvät pelaamaan vahvuuksillaan liigassa heti. He ovat menneet väkisin kovalla tahdolla eteenpäin, Aho luonnehtii.

Lehterän mukaan Espoossa olisi tässä parantamisen varaa. Kliseinen espoolainen kultalusikkasyndrooma ei ole tuulesta temmattu.

– Meillä täällä Espoossa on se ongelma, että tulotaso on aika hyvä – pappa betalar. Jos et itse tienaa sitä bemaria, niin faija ostaa sen. Joko puuttuu se hirveä palo pelaamiseen ja kilpailemiseen tai se, että ei vain tarvitse puristaa kaikkea irti. Leipä on silti edessä.

Tosin samaan hengenvetoon Lehterä sanoo, että nyt junioreista olisi tulossa parempia pelaajia ylös.

– Onhan meillä A:ssa huippulahjakkaita pelaajia kuten Veeti Vainio, joka pelaisi liigaa varmasti jo nyt, mutta siinä on muut esteet. Hän miettii tällä hetkellä asioita, jotka hänen pitää ratkaista itse ennen kuin voi edes tehdä liigasopimuksen. Hänellä on haaveita Pohjois-Amerikassa yliopistopuolella (NCAA:ssa). Tämä on asia, josta kukaan ei ole viitsinyt aiemmin julkisuudessa puhua, Aho hämmästelee.

– Tämä on pojasta kiinni, ja totta kai annamme hänelle aikaa miettiä. Jos Veeti tulee nyt liigan mukaan, hänen katsotaan olevan ammattilainen, eikä hän pääse enää yliopistosarjaan.

"Liikaa henkilökohtaisuuksia"

On selvää, ettei Blues saa tällä hetkellä maksimaalista potentiaalia irti laajasta junioripohjastaan.

– Jollain aikavälillä pitäisi olla mahdollista, että saisimme Bluesista täysin omavaraisen seuran. Meidän seuramme on Suomessa ainoa, joka siihen pystyisi, uskoo Lehterä.

Bluesin liigaorganisaation ja juniorien välillä on ollut viime vuosina paljon turhaa skismaa, mikä on näkynyt arkityössä. Lehterän mukaan näitä jännitteitä on saatu purettua.

– Se on hyvä, mutta nyt on lähtenyt lapsia pesuvedenkin mukana, Lehterä muotoilee.

Tällä Lehterä tarkoittaa pitkän päivätyön espoolaisessa juniorikiekkoilussa tehneen Mika Marttilan potkuja aiemmin syksyllä. Bluesin valmennuspäällikkönä toimineelle Marttilalle annettiin lähtöpassit taloussyistä.

– On valitettavaa, että yksi ainoista henkilöistä, jolla on kosketusta kansainväliseen juniorikiekkoon, lähti seurasta pois. Yritän päivittäin keksiä ratkaisuja, joilla saisin pidettyä Marttilan vielä arkipäivän toiminnassamme mukana.

Kokonaisuutta ajatellen espoolaisesta jääkiekkoilusta puuttuu yhteinen suunta.

– On surullista, ettei ole annettu vain asioiden riidellä. On liikaa henkilökohtaisuuksia, Lehterä tyytyy sanomaan.

Ilta-Sanomien haastattelemien sisäpiiriläisten mukaan espoolaisseuran toiminnassa on mukana paljon ihmisiä, jotka haluavat vaikuttaa jääkiekkotyöhön, vaikka tietämys ja laaja näkemys puuttuvat. Sopassa on yksinkertaisesti liian monta kokkia.

Ristiriitaisin henkilö on Bluesin junioreissa pitkään vaikuttanut Juha Ikonen, joka nähdään liigaorganisaatiossa ja osin jopa junioripuolella punaisena vaatteena. Ikonen on vahva persoona, joka on ajanut asioita läpi seuran ympärillä toimivien pukumiesten mielipiteistä piittaamatta. Viime syksyn kohu, joka kärjistyi lopulta Ikosen pojan Juuson siirtoon kovan kohun seurauksena JYPiin, tulehdutti kulisseissa entisestään välejä.

– Espoo on kermaperseiden valtakunta. Täällä monen on vaikea ymmärtää sitä, että suuryritysten johtajien sana ei paljon päde jäähallilla. Se on eri ympäristö, mainitsee yksi sisäpiiriläinen.

Henkilöriidat, kulisseissa käytävä varjonyrkkeily ja taloussotkut ovat luonnollisesti vaikuttaneet myös Bluesin yleiseen imagoon. Tätä taustaa ajatellen junioriputken vahvistaminen olisi koko espoolaiselle jääkiekkoilulle elintärkeä asia.

– En tiedä millä tavalla espoolaiset saataisiin katsomoihin. Itse näen, että Bluesin täytyy olla espoolainen seura, mutta jos se ei silläkään onnistu, sitten kannattaa lopettaa koko espoolainen edustuskiekkoilu, espoolaisen jääkiekkoilun suuriin pelaajiin kuuluva Lehterä naulaa.

Sami Hoffrén
 

Mahti

Jäsen
Missasin eilisen nuorten voittopelin punanuttuja vastaan. Selvä kotivoitto ja nuoret jatkavat kärjessä. Joukkue tekee hurjaa jälkeä omassa sarjassaan. Miten se voi olla mahdollista? Osaako Lehterä oikeasti valmentaa nuoria pelaajan alkuja? Ensimmäiseen kysymykseeni oikea vastaus lienee ettei mitenkään. Toiseen kysymykseen ainoa oikea vastaus on KYLLÄ. Loppuuko Lehterän sopimus tähän kauteen ja onko halukkuutta jatkaa Espoossa, en tiedä.

Mielenkiintoisen jutun Hoffren kirjoittanut.
 

Mahti

Jäsen
Hyvää jatkoa Marttilalle, nähtäväksi jää miten narrien junnuvalmennus kokonaisuudessaan muuttuu. Okan jakaman linkin mukaan muutosta on odotettavissa. Toivottavasti kaikki lahjakkaimmat Espoolaispojat eivät lähde samaan suuntaan. Lehterällä nyt loppukausi aikaa A-junioreissa ja sen jälkeen liigaan Hiren paikalle, Hire A-junnuihin?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Hyvää jatkoa Marttilalle, nähtäväksi jää miten narrien junnuvalmennus kokonaisuudessaan muuttuu. Okan jakaman linkin mukaan muutosta on odotettavissa. Toivottavasti kaikki lahjakkaimmat Espoolaispojat eivät lähde samaan suuntaan. Lehterällä nyt loppukausi aikaa A-junioreissa ja sen jälkeen liigaan Hiren paikalle, Hire A-junnuihin?

Siis tuo Hire A-junnuihin on ainoa asia mistä on tiedotettu. Lehterän ensi kaudesta ei ole (virallista) tietoa.

Edit: Ja korjataan ettei mistään ole tiedotettu. Hire A-junnuihin: lähde "Iltasanomien tietojen mukaan": http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1419655871455.html
 

gusarov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Penticton Knights
Mielenkiintoinen tilanne tuo Marttilan nimitys ja Lehterän sekä Hirvosen seuraavat stepit. Samaan aikaan auki myös sopimuskuvioita A- ja B-junioreiden kärkipelaajien osalta. Muutama siirtynee Pohjois- Amerikkaan mutta mitä tekee esimerkiksi Eeli Tolvanen, joka on antanut hyvät näytöt viime päivinä U16 maajoukkueen mukana Montrealissa ja luonnollisesti moni kotimainen seura on myös hänestä kiinnostunut.
 

Mahti

Jäsen
Mielenkiintoinen on joo, ainakin näin Espoolaisesta näkökulmasta. Ja kuten Okan linkistä on luettavissa ottaa Marttila ensi kaudelle avukseen A-junnuihin (nyt narrien B-junnujen vastuuvalmentajana toimivan) Tuunasen. Hänelläkin on vankka Espoolaistausta. Näyttää narreilla olevan hakusessa myös junioripäällikkö. Miten on, täytetäänkö sekin paikka Matinkylästä?

Erittäin mielenkiintoisista asemista lähtevät juniorijoukkueet loppukauteen. Toivottavasti vaan rutistus kestää ja miksei kestäisi? Kyllä itse ainakin odotan taas kerran kevään pelejä luottavaisena. Niin A-B-kuin C-junnuissakin on riittävästi potentiaalia mihin asti tahansa.

Ikäkausimaajoukkueissakin Espoolaispoikia on kohtuulisen hyvin edustettuna. "Huolestuttavin" tilanne on -98 syntyneillä. ikäluokassa ei yksikään hyökkäjä yllä valtakunnan kärkeen ja tilanne lieneekin ennätyksellisen surkea Espoossa, puolustajista 3 läpäisee seulan. -99 syntyneissä tilanne melkeinpä päinvastainen,
vain hyökkääjiä Espoosta mahtunut ikäkausiryhmään.
 
Marttila nimitetty Jokerien A:n vastuuvalmentajaksi: http://www.jokerit.com/ja-b-nuorten-ensi-kauden-valmennus-selvilla
Lehterän sopimus loppuu ja tulevasta ei liene mitään virallista tietoa.

Vaikka Marttilan kommunikointitaidoille (suullinen ja kirjallinen) hymähdelläänkin on selvää, että ammattitaidollinen menetys on Espoolle melkoinen lähtönsä myötä.

Huomasittehan myös, että Peetu Pulkkinen on potkujen jälkeen palannut (sovinnon myötä?) takaisin Blues Juniorien palkkalistoille.
 
Vaikka Marttilan kommunikointitaidoille (suullinen ja kirjallinen) hymähdelläänkin on selvää, että ammattitaidollinen menetys on Espoolle melkoinen lähtönsä myötä.

Huomasittehan myös, että Peetu Pulkkinen on potkujen jälkeen palannut (sovinnon myötä?) takaisin Blues Juniorien palkkalistoille.

Oliko nostanut potkuistaan jutun? Jos näin niin onpahan hedelmällinen lähtökohta jatkolle.
 

Mahti

Jäsen
Voisin kuvitella että Peetun osaamistasolla hänet on pyydetty takaisin. Nykyinen johtohan ei hänelle potkuja antanut, eli ei liene ongelmia hyvinkin hedelmälliseen yhteistyöhön.
 

Mahti

Jäsen
Kivilinna-palkintoon tarvitaan nyt liigajoukkueen apuja, junioripuoli ennätysmäisen(?) surkealla tolalla. Naisiin pystyimme jälleen luottamaan
ja myös C -junioreille pakollinen kulta lienee selviö. A-ja B-nuoret pronssipeleihin, huh huh. Onko pelaajatuotanto vaan niin paljon heikentynyt
muuhun maahan verrattuna vai selittyykö Senen, Juhan, Hanskin, jne. (jo aiemmin tapahtuneet) potkut tällä tason romahtamisella? Tämä on ollut nähtävissä, niinkö?

Nyt naapuriseurat, lähinnä nuo punaiset taitavat kerätä kerman päältä, puhuttaessa ikäluokkien parhaista pelaajista. Toivottavasti Espoossa pystytään vielä tulevaisuudessakin pelaamaan junioripuolella myös korkeimmalla sarjatasolla.

Onko Espoonlahdessa tapahtunut henkilömuutoksia?
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kivilinna-palkintoon tarvitaan nyt liigajoukkueen apuja, junioripuoli ennätysmäisen(?) surkealla tolalla. Naisiin pystyimme jälleen luottamaan
ja myös C -junioreille pakollinen kulta lienee selviö. A-ja B-nuoret pronssipeleihin, huh huh. Onko pelaajatuotanto vaan niin paljon heikentynyt
muuhun maahan verrattuna vai selittyykö Senen, Juhan, Hanskin, jne. (jo aiemmin tapahtuneet) potkut tällä tason romahtamisella? Tämä on ollut nähtävissä, niinkö?

Eikös A-junioreissa pelaa todella paljon B-ikäisiä pelaajia, mikä osaltaan selittää A ei tällä kaudella pelaa kullasta. Vaikutus on varmasti vielä isompi B:n menestymiseen. Näin ollen ensi kaudella on odotettavissa todella vahvat joukkueet. Korjatkaa jos olen väärässä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Olihan se A:ssa tosi massiivinen nuorennusleikkaus. Enemmän pitää ihmetellä sitä, että runkosarja meni noinkin hyvin.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Samaa mieltä Mahdin kanssa. Kolmesta ikäluokasta vain kolme ylsi mitalipeleihin. Niistäkin vain yksi finaaliin. Ennustan maailmanloppua.

Organisaatiolle tekee jopa hyvää olla välillä voittamatta kaikkea. Toivonkin, että painotus siirretään enemmän yksilön valmennukseen ja liigakelpoisten pelaajien tuotantoon.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Samaa mieltä Mahdin kanssa. Kolmesta ikäluokasta vain kolme ylsi mitalipeleihin. Niistäkin vain yksi finaaliin. Ennustan maailmanloppua.
Kai jokaisen joukkueen päävalmentaja sai kenkää tämän suuren pettymyksen johdosta? Lehterä onneksi tajusi lähteä itse ennen potkuja...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös