Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 988 127
  • 2 845

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Sitä pienet perässä mitä isot edellä. Jokerien ja HIFK:n puolellahan ovat jo tälläiset ketjut.

Ajattelin avata tänne Bluesinkin puolelle tämän A-juniori keskustelun, koska mielestäni juniorit ovat kuitenkin tärkeä osa organisaatiota.

Nuorissahan Bluesilla menee kanssa aika kovaa. A:ssa ollaan kakkosena, B:ssä lohkon kolmosena ja C:ssäkin lohkon kolmosena.

Onhan se mukavaa seurata, kun A-juniorit pärjäävät ja toivottavasti sieltä nousee vielä hyviä pelaajia Bluesin liigajoukkueeseenkin.

A-junnujen sisäisen pörssin TOP10:

Pelaaja O M S P P+ P- + / - RM
1. Immonen Jarkko 32 18 19 37 31 13 +18 26
2. Lappalainen Joni 32 12 12 24 24 14 +10 30
3. Töykkälä Joni 31 11 13 24 28 14 +14 12
4. Pihlström Antti 32 8 14 22 30 16 +14 34
5. Tuominen Joni 31 8 11 19 32 23 +9 34
6. Ruuska Toni 31 6 13 19 22 13 +9 12
7. Sakko Marko 19 11 7 18 19 8 +11 30
8. Jalasvaara Janne 29 6 12 18 34 11 +23 30
9. Vuorisaari Ville 22 4 11 15 24 10 +14 12
10. Romo Simo 20 7 7 14 14 9 +5 8

Nuo tilastot nyt ovat hieman vinot, mutta kai siitä kaikki selvää saa.

Eli A:ssa lienee aika paljon ihan potentiaalisia pelaajia. Näiden kaverien ikää en osaa sanoa eli en tiedä kuinka kauan kukakin saa vielä A:ssa pelata.
Tuo Töykkälän ketju nyt ainakin lienee pian aika valmis kokeilemaan taitojaan liigaympyröissä, mutta ei taida mahtua vaan Bluesin liigamiehistöön, ainakaan kokonaisuudessaan. Lisäksi Sakko, Sihvonen, Jalasvaara ja Pelkonenhan ovat pelanneet joitakin otteluita, mutta esimerkiksi Sakko ei paljoa peliaikaa saanut. Sihvonen puolestaan on mielestäni ollut aika lailla huono liigassa.
Simo Romohan voitti joukkueen sisäisen pistepörssin viime kaudella A:n piste-ennätyksellä. Kenelläköhän oli edellinen? Kuhta, Koivunen?
Eikö tämä Lauri Tukonenkin ole liittynyt taas Bluesin A:han ja hänhän on kanssa aika lailla lupaava kaveri.

Mielestäni tuossa porukassa olisi monta pelaaja kenelle kuuluisi antaa mahdollisuus kokeilla liigaympyröissä, mutta kenen tilalla?
Mitä mieltä muut olette?

Uusimmassa Länsiväylässähän oli Juuso Pulliaisen haastattelu ja hän myös sanoi, että Bluesin A:ssa on todella paljon lupaavia kavereita ja ensi kesänä voi olla odotettavissa paljon NHL-varauksia.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tuo ykkösketju olisi syytä nähdä liigassa jo ensi kaudella, ainakin Immonen. He ovat kuitenkin maajoukkuemiehiä ikäluokassaan, ja ensi vuonna he pääsevät kotikisoihin.

Tukonen pärjää myös hyvin. 3+4 13 pelissä. Kaverihan on vasta 1986 syntynyt, ja yksi harvoista ali-ikäisistä joiden luulisi mahtuvan poikien MM-kisoihin nyt keväällä. Toivottavasti kehitys jatkuu samaan tapaan kuin tähänkin asti.
 

stones

Jäsen
Kyllä A-nuorista tulee taas paljon hyvä pelimiehiä liigaan ja mestikseen lähivuosina. Ainakin -82 ikäluokasta varmaan Tuominen ja Sakko nousee liigarinkiin jo ensivuonna.

Ensivuonna Bluesilla on tosikova jengi A-nuorissa, tämänkauden rosterissa on 14 pelaajaa -84 tai nuorempaa vuosikertaa, joten vaihtuvuus on tosi vähäistä. Lisäksi jos -83 yli-ikäisistä jatkaa vielä muutama niin taitaa mestaruus olla aika lähellä.

Toivottavasti -83:ista jatkaa ainakin Myllyniemi, Sihvonen, Romo ja Ruuska myös ensikaudella. Simo Romo on mielenkiintoinen pelaaja, jotenkin tulee Juha Ikonen mieleen. Simo on aika pienikokoinen, mutta kaverilla hyvä pelisilmä ja pistää maalipaikoista myös hyvällä prosentilla kiekkoja sisään.

Tukonen pärjää fysiikan puolesta ihan hyvin jo A-nuorissa vaikka on vasta -86 ikäluokaa. Taitaa olla seuraava suomalainen top 10 varaus NHL:ään. Varaus taitaa olla Laurilla vasta 2005, kun on syntynyt syyskuussa, joten siihen mennessä taitaa olla aika "kuumaa kamaa" silloin jos kehitys jatkuu samaan tahtiin kuin tähän mennessä.

Vähän ihmettelen, kun Näätäistä ei olla peluutettu A-nuorissa kuin yhdessä ottelussa. Säännöthän sanoo, että pelaajan pitää pelata kymmenen ottelua runkosarjassa, jotta voi pelata playoffissa. Luulisi Näsästä olevan apua viimeistään finaaleissa jos sinne asti pääsevät?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Viestin lähetti stones


Toivottavasti -83:ista jatkaa ainakin Myllyniemi, Sihvonen, Romo ja Ruuska myös ensikaudella. Simo Romo on mielenkiintoinen pelaaja, jotenkin tulee Juha Ikonen mieleen. Simo on aika pienikokoinen, mutta kaverilla hyvä pelisilmä ja pistää maalipaikoista myös hyvällä prosentilla kiekkoja sisään.

Tukonen pärjää fysiikan puolesta ihan hyvin jo A-nuorissa vaikka on vasta -86 ikäluokaa. Taitaa olla seuraava suomalainen top 10 varaus NHL:ään. Varaus taitaa olla Laurilla vasta 2005, kun on syntynyt syyskuussa, joten siihen mennessä taitaa olla aika "kuumaa kamaa" silloin jos kehitys jatkuu samaan tahtiin kuin tähän mennessä.

Vähän ihmettelen, kun Näätäistä ei olla peluutettu A-nuorissa kuin yhdessä ottelussa. Säännöthän sanoo, että pelaajan pitää pelata kymmenen ottelua runkosarjassa, jotta voi pelata playoffissa. Luulisi Näsästä olevan apua viimeistään finaaleissa jos sinne asti pääsevät?

Myllyniemellä ei välttämättä ole kiinnostusta pelata enää A:ssa, ja hänen kehityksen kannalta olisi parempi siirtyä johonkin Mestis-seuraan ykkösveskariksi. Kuitenkin niin, että Blues pitäisi miehen pelaajaoikeudet ja hänet voi kutsua takaisin, jos sattuu loukkaantumisia.

Tukosesta vastaavasti: pelasi jo tällä kaudella 12 ottelua Ahmoissa Mestistä tehoilla 2+2, joten jo silläkin tasolla hän pystyy pelaamaan. Kysessä on sen tason lupaus, että kehityksestä on pidettävä hyvää huolta.

edit: Jo viime kaudella tehot 7+4, siis 15-vuotiaana!

Tukonen on varauskelpoinen jo vuonna 2004, koska hän on syntynyt syyskuun ekana päivänä. Varausikäraja menee tasan puolesta välistä syyskuuta. Esimerkiksi Joni Pitkänen olisi neljä päivää vanhempana ollut varauskelpoinen jo 2001...

Näsä olisi voinut sovitus A-junnupelit pelata ihan hyvin, ehkä silloin kun liigajoukkueella olisi ollut pitempiä breikkejä tai vaikkapa parin ottelun tuntuma taannoisen aivotärähdyksen jälkeen. Nyt 10 ottelua ei ehdi saada kokoon, koska runkosarjassa pelataan 36 ottelua.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Niin, tämä "liigaäijät plejareihin"-taktiikka vei SaiPan mestariksi viime kaudella. Korkean moraalin Bluesissa (tm) tällaista ei onneksi harrasteta. Lisäksi näillä ns. liigajyrillä on hirmuisia motivaatio-ongelmia jos joutuu takaisin junnuihin pelaamaan. Eri asia tietysti pleijarit yms., mutta joku perusrunkosarjamatsi ei hirvesäti liigaporteilla kolkutellutta napostele, vaikka pitäisi. Viime kaudella hyvänä esimerkkinä mm. Nieminen. Toissa kauden lopun pelasi hyvin liigassa, mutta seuraava kausi sitten käytännössä kokonaisuudessaan junnuissa. Ei napannut, ja siitä on sitten tosi helppo lähteä ponnistamaan liigaan, kun paikkaa ei vain aukea. Sen sijaan ovi kävi muuten kyllä joukkueessa, ja porukkaa tuli ympäri maailmaa.

Liigaukot pelatkoot liigassa, Näätänen tuskin toisi mitään kovin suurta vahvistusta joukkueeseen, Bluesin A-porukka on pirun hyvä jo muutenkin. Onhan se eri asia tuoda johonkin lappeenrantalaiseen havaiji-porukkaan kentällinen liiga-ukkoja, kun tasaiseen ja kivikovaan ryhmään joku yksittäinen kaveri liukumaan.

Ja kasineloset jatkakoot A:ssa vielä vaikka seuraavat kuusi vuotta, voi hyvää päivää. Nyt alkaneelle 20-vuotiaiden leiritykselle Bluesista valittiin kuusi jamppaa, tämä iät ja ajat yhdessä pelannut -84 ketju, ja sen lisäksi syksyn kova tsemppi palkittiin maajoukkuepaikalla Myös Antti Pihlströmille. Töykkälä-Immonen-Lappalainen pelasivat syksyllä 19-v maajoukkueessa, ja olivat kaikissa otteluissa Suomen paras kentällinen. Tässä on siis ensi Joulun 20v kotikisojen runko ja menestyksen takuumiehet yhdessä Bergenheimin ja Filppulan kanssa.

Kun katsoi tämän vuoden 20-v jengiä, niin montakos jamppaa siellä oli sellaisia, jotka eivät olleet pelanneet koko kautta käytännössä liigassa? Eipä juuri montaa, eikä yhtään avainpelaajista. Ikäluokkien -83 ja -84 erot "laadussa" eivät todellakaan niin suuret ole, etteikö -84 syntyneiden 20-v joukkueen runkopelaajat tulisi ensi jouluna liigasta niin ikään. Vai ensi kaudella 20v-joukkueen rungon muodostaa liigakokemukseltaan olematon, A-junnuissa pelaava porukka? (Ei Filppulankaan tilanne kovin lupaavalta vaikuta, Bergenheimin roolikin on aika mitätön nykyään.) Vai onko -84 vuosikerta vaan sitten niin luokattoman huono sitten vain, että B-sarjaan tässä tiputaan ensi vuonna? Kiekkokouluja ei järjestetty tarpeeksi vuonna -90 kun oli niin kova lama? No ei pidä sekään paikkaansa.

Ja tuo oli siis pohjaa sille, että tuo -84 kentällinen ei tosta noin vaan pelaakaan ensi vuonna A-junnuissa. Soppari Bluesissa loppuu tähän kauteen kaikilla, ja jos ei Blues käytä tilaisuutta hyväkseen tarjoamalla kunnon sopparia, niin kyllä liigaa pelaamaan pääsee muuallakin. Mitään KJT-vääntöä on turha miettiä, siellä on nyt oikeasti liigakypsiä viime kauden A:n runkoäijiä kentällisen verran plus maalivahti. Ei ole liigan mukana porukkaa näkynyt.

Ja tuo porukan hajottaminen kyllä voi olla Bluesinkaan tavoitteissa. Ensin on haalittu junnut kypsymään porukkaan ja monta vuotta haudottu B&A-junnuissa hyvää kentällistä, lähes täydellistä kokonaisuutta, ja sitten kun työ tehty niin ei korjattaisikaan hedelmää. Maailmasta tuskin löytyy yhtä hyvää valmista kokonaisuutta tässä ikäluokassa. Oli tilanne mikä hyvänsä tai pelityyli vaihtuu joka vaihdossa, niin tämän ketjun voi aina heittää kentälle. Ja tulosta syntyy, oli tarkoituksena maalinteko tai 0-0. Töykkälä ja Lappalainen olisivat pistepörsissä tusinan verran sijoja korkeammalla jos olisivat laittaneet edes puolet toisillensa luomista paikoista sisälle. Viimeistelyprosenteissa on näillä herroilla rutkasti kyllä parannettavaa.

Ja tässä ovat vain nämä kasineloset. Joukossa on loistavia "vanhuksia" myös, jotka eivät ole liigassa vielä käyneet, mm. juuri Tuominen ja Romo. Vuorisaarikin on kiekollisena parempi kuin yksikään näkemäni vierasjoukkueen A-pakki Matinkylässä tällä kaudella.

Ensi kauden Blues A on siis mitä todenäköisimmin _hyvin_ paljon erinäköinen kuin nyt. Ainakin toivottavasti. Soisi monelle pitkän espoolaisen kiekkouran, mutta ehkä joukkue on vaan liian tasainen, kaikki eivät voi yhtäkkiä mahtua äijjiin pelaamaan. Mikään nuorennusleikkaus ei oikein sovi bluesin tyyliin. Ensi kaudella omia junnuja (tämän kauden A-jengi) liigan mukana nähdään säälittävän vähän, ehkä 2-3. Muut suunnistavat muualle kehittymään. Se siitä jatkuvuudesta.

Ja junnujen matsithan ovat viihdearvoltaan kyllä valovuosia edellä liiganeppailusta. Tuomarit vetää hyvää showta aina välillä, ja kahviossa voi vaan ihmetellä että hallissa pelattiin SM-liigan välieriä viisi vuotta sitten. Ainoa mistä pitää vähän moittia on se hirveä musiikki, jota tauolla matsista toiseen soitetaan. Vaihtaisivat sitä edes pleijarieihin. Salonojan rahoista on kyllä se hyöty, että matsit ovat ilmaisia. Tosin toi musahomma on kyllä priceless.
 

stones

Jäsen
Viestin lähetti Cosmo
Ja tuo porukan hajottaminen kyllä voi olla Bluesinkaan tavoitteissa. Ensin on haalittu junnut kypsymään porukkaan ja monta vuotta haudottu B&A-junnuissa hyvää kentällistä, lähes täydellistä kokonaisuutta, ja sitten kun työ tehty niin ei korjattaisikaan hedelmää. Maailmasta tuskin löytyy yhtä hyvää valmista kokonaisuutta tässä ikäluokassa. Oli tilanne mikä hyvänsä tai pelityyli vaihtuu joka vaihdossa, niin tämän ketjun voi aina heittää kentälle. Ja tulosta syntyy, oli tarkoituksena maalinteko tai 0-0. Töykkälä ja Lappalainen olisivat pistepörsissä tusinan verran sijoja korkeammalla jos olisivat laittaneet edes puolet toisillensa luomista paikoista sisälle. Viimeistelyprosenteissa on näillä herroilla rutkasti kyllä parannettavaa.

Ja tässä ovat vain nämä kasineloset. Joukossa on loistavia "vanhuksia" myös, jotka eivät ole liigassa vielä käyneet, mm. juuri Tuominen ja Romo. Vuorisaarikin on kiekollisena parempi kuin yksikään näkemäni vierasjoukkueen A-pakki Matinkylässä tällä kaudella.

Ensi kauden Blues A on siis mitä todenäköisimmin _hyvin_ paljon erinäköinen kuin nyt. Ainakin toivottavasti. Soisi monelle pitkän espoolaisen kiekkouran, mutta ehkä joukkue on vaan liian tasainen, kaikki eivät voi yhtäkkiä mahtua äijjiin pelaamaan. Mikään nuorennusleikkaus ei oikein sovi bluesin tyyliin. Ensi kaudella omia junnuja (tämän kauden A-jengi) liigan mukana nähdään säälittävän vähän, ehkä 2-3. Muut suunnistavat muualle kehittymään. Se siitä jatkuvuudesta.

Kyllä tuolla liigassa pitää pystyä myös tekemään tulosta, kun sinne pääsee kokeilemaan. Aika monet viimevuosien junnuista, jotka ovat liigassakin päässeet kokeilemaan tahkoaa Mestistä, taidot eivät vaan ole vielä riittäneet Liigajäille. Siren, Kaukokari, Pieninkeroinen, Suutarinen, Koivunen jne.

Noiden A-nuorten kannattaa muistaa, että pelaamalla sitä eniten oppii, on turha lähteä liigaan vaihtopenkille istumaan. On niitä Espoossakin nähty kavereita, jotka omasta mielestään ovat kovia pelimiehiä ja eivät ole suostuneet pelaamaan A-nuorissa vaan lähteneet muualle, mutta eipä se ole ollut ruoho sen vihreämää muuallakaan. Tälläisestä paras esimerkki on varmaan Heiskasen Santtu.

Ei noi A-nuorten sopimukset kovin isoja ikinä ole ollut, tietenkin yksittäisä poikkeuksiakin on. Mutta varmasti menee tuonne mestiksen "keskipalkoille" myös A-nuorten sopimukset eli 5000€.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tässä junnujen sisäänajossa pitää aina tosiaan muistaa se, että liigajoukkueen on tehtävä myös tulosta.

Ideaalinen tilanne olisi se, että koko neloskenttä koostuisi junnuista. Mutta mitä sitten jos kaverit eivät löisikään itseään riittävän nopeasti läpi? Missä vaiheessa heidät kylmästi heitettäisiin kokoonpanosta seuraavien "tulevaisuuden ykkösvarausten" edestä pois? Esimerkiksi Jämsänen on hyvä esimerkki junnuissa loistavasti pelanneesta pelaajasta, joka liigassa on jäänyt junnaamaan paikalleen peliajan puutteen vuoksi. Mitä sitten kun näin käy näille Töykkälöille ja Immosille? Pois hekin? Sitähän täällä monet tuntuvat ainakin Jämsäselle toivovan.

Se junnujen "läpilyönti-ikkuna" on niin käsittämättömän pieni ja kilpailu äärimmäisen kovaa, että on todella harvinaista, että kukaan juniori nousee suoraan liigarinkiin. Ellei se sitten ole harkittu linjanveto ja selkeä riski, kuten Hifkillä. Tulokset ovat sielläkin nähtävissä, todennäköisesti toinen kausi peräkkäin play-offien ulkopuolella. Kuinka moni luulee, että näistä heidän "kohujunnuistaan" edes puolet jatkaa enää ensi kaudella joukkueessa? Junnuissa dominoineet Häppölät ja Hirsot ovat jääneet täysin vauhdista äijien peleissä, se on surullinen fakta.

Ehkä täydellisessä maailmassa voitaisiin joka vuosi nostaa omia junnuja pari-kolme liigaan. Se tosin vaatisi sen, että jos pelaajan ura kestää n. 15-17 vuotta huipputasolla, tulisi jo siinä ajassa nostettua pari joukkueellista pelaajia ylös. Mihin se "poistuma" pistettäisiin?

Parhaat pelaa, niin se on oltava. Jos junnuista joku on parempi ja valmiimpi liigaan kuin esim. Jämsänen, niin siitä vaan. Ennenkuin näin on, niin valitettavasti paikkaa ei ole ansaittu. Mestiksessä pelaaminen on ihan hyvä vaihtoehto parin vuoden ajan a-junnujen jälkeen. Katsokaa vaikka Timo Pärssistä.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti stones
Kyllä tuolla liigassa pitää pystyä myös tekemään tulosta, kun sinne pääsee kokeilemaan

Niin, tämähän se on se ikuinen dilemma. Junnut laitetaan neloskenttään, joka käy 3 kertaa matsin aikana jäällä. Kahdessa minuutissa pitäisi sitten laittaa 4 häkkiä. Satorin ja Kapasen metodeihin on tällä kaudella kuulunut kolmen aktiivisen kentällisen peluutus. Jos jengissä on loukkaantuneita, niin sitten pelataan vaikka kahdella.

Omien junnujen sisäänajon pitäisi olla systemaattista. Seurataan kehitystä junnuissa, ja annetaan selvät kiintopisteet näyttöpaikoille. Esim. "pelatkaa hyvin syksy, niin pääsette kuukaudeksi liigan kanssa pelaamaan". Samalla voisi lähettää MElomot ja Ahoset yms. vaikka pulkkamäkeen kuukaudeksi hakemaan vaikka motivaatiota. Loukkaantumisien paikkaaminen tulee tuohon päälle pakollisena, ja tietysti toisaalta ikävänä, plussana.

Nämä molemmat elementit puuttuvat Bluesista tällä hetkellä. Junnujen kanssa ei edetä systemaattisesti, kahden minuutin matseja käy pelaamassa kuka milloinkin (yleensä Sakko tai Sihvonen). Kaikkien kanssa tehdään kuitenkin sopimukset, mutta valtaosa ei pelaa otteluakaan, ei saa edes näyttöpaikkaa. Ja kun puoli joukkuetta on sairaana, niin pelataan varovaisesti max. kolmella ketjulla jotain heittopussejakin vastaan.

Noista portin kolkuttelijoista (Sakko & Sihvonen) sen verran, että Sihvonen on taitava mutta pehmeä, ja vaatimaton viimeistelijä. Sakko taas on röyhkeä, ja osaa hyvin sen vakiovääntönsä: nousee etukulmalle ja laittaa yllättävästi kiekon häkkiin etuyläkulmasta, eipä oikein muuta.

Tilanne noiden yksittäisten nousijoiden ja esim. tämän koko -84-kentällisen kohdalla on ihan erilainen. Täytemiehet saadaan aina mukaan vaivatta pyörimään, mutta kokonaiselle kentälliselle pitäisi olla ihan oma rooli olemassa, ja luvassa normaalit peliminuutit. Siihen ei tällä hetkellä löydy Liiga-Bluesilta luottoa eikä uskallusta. Jossain vaiheessa se "tulikaste" pitää tälle porukalle saada, ja se pitäisi tehdä silloin kun porukka on vielä mahdollista saada kokonaisena poksiin. Ja tuohon on aikaa tasan tämä kevät.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Viestin lähetti Juhaht
Se junnujen "läpilyönti-ikkuna" on niin käsittämättömän pieni ja kilpailu äärimmäisen kovaa, että on todella harvinaista, että kukaan juniori nousee suoraan liigarinkiin. Ellei se sitten ole harkittu linjanveto ja selkeä riski, kuten Hifkillä. Tulokset ovat sielläkin nähtävissä, todennäköisesti toinen kausi peräkkäin play-offien ulkopuolella.

Joo, mutta IFK:ssa ongelmien syynä on _ihan_ muut syyt kuin omien junnujen sisäänajo. Tuo junnujen sisäänajo on ainoata positiivista siinä meiningissä. Mikä olisi tilanne fanien keskuudessa, jos puoletkin omista junnuista, noista Häppölöistä ja Hirsoista olisi korvattu kahden pelin jälkeen jollain tusina-tsekeillä kuten Bluesissa on tapana ollut?

Toisen joukkueen pelejä käy katsomassa aina se 6000 katsojaa, vaikka pleijarit jäävät haaveeksi. Toisen joukkueen otteluita käy katsomassa 3000, vaikka kotietu alkaa olla plakkarissa. Toinen on peluuttanut järjestelmällisesti omia kasvattejaan pari kautta, toinen järjestää ostosmatkoja Tsekin divareihin. Toinen tekee varmasti rahallisesti paremman tuloksen kun toinen, jopa lähes perinteisen jääkiekkokulttuurin ehdoilla (vrt. nykyinen ostojoukkueangsti). Toinen on IFK ja toinen on Blues.

Lisäksi hyvänä esimerkkinä junnujen ennakkoluulottomasta peluuttamisesta on Kärpät ja JYP. Kärpät jo monien vuosien ajalta. Takavuosien TPS kasattiin kesän tullen ripari-porukasta, ja keväällä ongittiin Kanada-maljaa Aurajoesta. Jursipa Jursi.

Tottahan joukkueen pitää tulosta tehdä, se on selvä. Ei tuo junnujenkaan sisäänajo mitään hyvätekeväisyyttä tai sosiaalikiekkoa ole, vaan ihan raakaa businesta. Sillä luodaan imagoa, joka saisi espoolaisia enemmän halliin rahoineen. Lipputuloja ja sponsorirahaa, viivan alle jää sitten joukko numeroita. Iso tai pieni, punainen tai musta. Minä ostan heti kausarin kun omia junnujen kehitystyö järjestelmällistä liiga-tasolla.

Mikä on se tulos, jota joukkueen pitää tehdä? Voitto, rahallinen ja pelillinen. Miten se tulos pitää tehdä, kerran vai aina vaan, vuodesta toiseen rahaa takoen? "Take the money and run", vai pitkäjänteistä kehitystyötä tehden ja jopa jonkinlaistaa dynastiaa luoden? Noin hieman kliseistäen. Rakentava ja tuottoisa kehitys ei synny hetkellisellä kulutuksella tai markkinaosuuksien nopealla valtaamisella, vaan ennenkaikkea omia voimavaroja hyödyntäen paremmin kuin kiplailijat. Nyrkkisääntö pätee mihin vain, hoki-busineksesta kansantalouteen, eikä ole mikään vallankumouksellisen uusikaan edes.

Jos nyt taas tarkastellaan tätä yhtä kentällistä, on se pitkällä tähtäimellä oikein hyödynnettynä Bluesille selkeä voimavara ja kiistaton etu kaikkiin muihin joukkueisiin nähden. Eihän siltä nyt yhdessä yössä kannata mitään odottaa, mutta mitä on "riittävän nopeasti"? Vuoden parin päästä voi Bluesilla olla käsissään murhaavaa tulosta tekevä kentällinen, jota tullaan katsomaan kauempaakin. Tämä edellyttää, että Bluesin valmennuksessa tehdään junnujen sisäänajossa niitä oikeita asioita.

Tehdäänhän turhempienkin ukkojen kanssa pitkiä sopimuksia, ja ne tehdään aina menneitten meriittien ja nykykunnon mukaan. Ns. aikuisikäisten (25+) pelureiden kanssa on kehitystyö tehty jossain muualla, ja nyt siitä sitten koitetaan korjata jotain satoa ulos kauden - kahden aikana. Jos ei 10 ottelun jälkeen miellytä, niin ulos vain. Niin pitääkin olla tässä tapauksessa.

Mutta omat junnut tunnetaan, ja potentiaali on varmasti täysin kartoitettu bluesin koko valmennusorganisaation toimesta (Saintula). Kun oikeat asiat tehdään, saadaan ukoista takuuvarmasti se esiin, mitä niistä halutaan. Se vain vaatii järjestelmällisesti ja kärsivällisestä työtä. Riskittömämpiä "hankintoja" ne junnut ovat kuin jotkut Zibit ja Burgerit, Sarnot ja Näätäset, joissa sopparit tehdään muutaman ottelun perusteella, ilman tietoa oikeasti siitä mikä potentiaali ukoissa on, ja onko kehityksen kanssa mitään enää tehtävissä.

Jämsäsen kuvioita jo kommentoinkin jossain aiemmassa ketjussa. Läpilyöminen on varmasti ollut vaikeaa, kun joukkueessa ukot vaihtuu niin, että pelipaidoista loppuu kaksinumeroiset luvut kesken. Jämsäsen on LOISTAVA esimerkki siitä kun kehitystyötä ei ole tehty pitkäjänteiseti. Paljon hukkaan heitettyä potentiaalia. Otettu kaveri pyörimään sinne neloseen, ketään oikein kiinnostanut mitä kaveri tekee tai osaa. Toki jos samat virheet toistetaan näiden junnujen kohdalla, niin kaikki ovat varmasti taas heittämässä porukkaa pois, onhan se nyt ihan selvä. Ei siellä nyt sen takia pidäkään pelata, että on oma junnu. Parhaat pelaa, ja kun parhaat loppuu niin uusia saa kaupasta vai? Parhaita ei voi itse tehdä lainkaan, parhaat tulevat muualta. Tätä mieltä on varmasti se sankkalukuinen 3000 ihmisen joukko, joka käy Bluesin matseja katselemassa ja pitää joukkueen tuloksen suorastaan voitollisena?

Näitä parhaita (jotka siis pelaavat) voi tuottaa itsekin, jos osataan. Jos ei osata, niin halu osata edes auttaisi. Näitä kumpaakaan (osaamista tai halua) ei Bluesin liigaorganisaatiosta löydy, ja seuraukset ovat mitä ovat. Ruuttua vaan ihmetyttää 3000 katsojaa ja kolminumeroiset pelipaidat ja punaiset isot luvut viivan alla. Ainiin mutta nythän alkaa olla jo ensimmäisiä kesän ensimmäisiä mökkiviikonloppuja, ja illalla tulee maalikostekin telkkarista. Siitähän se johtuu ettei porukka matsiin tule. Mutta se tuloshan tehdäänkin ihan muilla kuin katsojaluvuilla.

EDIT:

Viestin lähetti Juhaht
Häppölät ja Hirsot ovat jääneet täysin vauhdista äijien peleissä

Mistä helvetin vauhdista? Kyttäileekö ne keskialueella liian hitaasti, vai lähteekö kiekko päätyyn hitaammin kuin muilla? Kahvauskin on niin hidasta ettei se millään yllä liigatasolle?
 
Viimeksi muokattu:

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
En nyt rupea kritisoimaan tai kommentoimaan kenenkään kirjoituksia sen enempää, mutta kyllähän junnuja pitäisi pystyä nostamaan jengiin, mutta...

Onhan noi nuorennusleikkauksetkin aika riskivetoja, mutta kuten monessa jengissä on myös nähty voi junnupitoisella joukkueellakin pärjätä.

Espoossa ongelmana on myös se, että pelaajat joita on liigaan nostettu ovat olleet mielestäni aivan vääriä. Esimerkkeinä Siren, Pieninkeroinen, Jämsänen...
Pakkien puolella Gusse ja Lada nyt ovat jo pitempään tahkonneet liigassa, mutta ei heidänkään lisäksi ole paljoa tullut. No Hedberg oli, mutta hänelle kävi kuten kävi.

Hyökkääjistä sen verran, että Holtarin aikanahan hän ajoi parhaansa mukaan sisään Teemu Sireniä, joka ei vain täytä liigan mittoja taitojensa puolesta. Yritystä ja asennetta oli vaikka muille jakaa, mutta se ei riitä. Teemuhan pelasi Janeckyn ja McTavishinkin rinnalla jossain vaiheessa, mutta nyt ei ura tahdo oikein aueta edes Mestiksessä. Tämä taidon puute on ongelmana myös Jämsäsen ja Pieninkeroisen kohdalla.
Koivusen ja Kaukokarin tapauksissa ei voi sanoa, että he olisivat saaneet erityisen paljoa näyttömahdollisuuksia. Toisaalta Karolla fysiikka ja asenne eivät varmaan olisi riittäneetkään liigaan.

On hieman ihmeellistä, että tälläisiä "kädettömiä" jyriä otetaan A:sta liigan ympyröihin pyörimään ja taitavat kaverit lähetetään kilometritehtaalle. Esimerkiksi juuri Jämsäsen kanssa samoihin aikoihin pelanneista kavereista saivat jotkut kokeilla, mutta Jämä on ainut, joka on pelannut enemmän ja jatkaa vieläkin. Siinä sivussa joukkueen ja koko sarjan paras pelaaja Kimmo Kuhta päästettiin IFK:hon.

Toki Sireninkin tyylisiä pelaajia tarvitaan joukkueessa, mutta kyllä A:sta pitäisi antaa taitaville yksilöille enemmän mahdollisuuksia, mutta toisaalta menestystäkin pitäisi tulla. Taitavien kaverien tulisi antaa vaan pelata oikeassa roolissa.

Sellainen rakennehan olisi hyvä, että nelos- ja ehkä kolmosketjukin kasattaisiin omista junnuista ja kaksi ensimmäistä ketjua olisi sitten aivan huippuluokkaa ja tekisivät maalit.

Tässä hieman esimerkkiä:
Caloun - Hurme - kotimainen kovan luokan maalintekijä
TElomo - Ylönen - Stapleton
Nieminen - Sakko - Kalto
Lappalainen - Immonen - Töykkälä

Tuo nyt oli aivan hatusta heitetty kokoonpano, jota ei tarvitse ottaa liian vakavasti, mutta ideana oli se, että kaksi ensimmäistä ketjua ovat sen verran kovia, että ne voivat kääntää otteluita omalla panoksellaan ja jälkimmäisissä ketjuissa olisi nuoria. Nämä nuoret kaverit voisivat myös nousta ylempiin ketjuihin, jos jollakin ei tahdo asenne riittää.
Puolustuksessa sama voisi toimia mielestäni.

Joka tapauksessa tulisi näille nuorille antaa vastuuta ja mahdollisuuksia toteuttaa itseänsä, myös hyökkäyspäässä.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Ja väität että Blues taistelisi tosissaan PlayOff-paikasta tolla kokoonpanolla vielä tammikuun lopussa...

Hatusta vedetty tosiaan. Eihän tossa tarvitse kuin ottaa Caloun ja Stapleton miesvartiointiin, niin a vot... Vastustaja kouluttaa sitten meidän kokemattomia poikia 3/4-ketjussa, oppirahat tulis aika kalliiksi.

Lätkä on vaan tänä päivänä nimenomaan sitä tulosurheilua ja vähintään kolme kovaa kenttää on oltava -> siitä puheet liigan kovasta tasosta. Myöskään mitään tuloksellista välivuotta tuskin suvaittaisiin ainakaan Espoossa, Raumalla nyt saavat tehdä mitä huvittaa.

Niin, btw, olen itse ehdottomasti sitä mieltä, että tusinaliigajyrät saisi lähteä saman tien junnujen tieltä. Samalla olen kuitenkin sitä mieltä, että niitä ei Bluesissa tällä hetkellä juuri ole, Seva ja Virkkunen olivat ne pahimmat esimerkit. Jämsänen on roikkunut mukana iät ja ajat, pelasi melkein kokonaisen kaudenkin vakituisesti 3. ja 4. kentässä (Hirvonen-Kalto-Jämsänen). Kehitystä ovat hidastaneet loukkaantumiset, siksi on ollut vaikeaa. Mutta ei Jämä mikään järjestelmän uhri ole, kaverista ei vaan taida olla muuta kuin 3/4-ketjuun karvaajaksi, toki ihan hyvä suoritus sekin.

Nelosessa olisi tilaa, kunhan vaan osoittaisivat että ovat parempia kuin Hire, Jämä tai Näätänen. Ja jos ovat sitä, varmaan heille tehdään ensi kaudeksi tilaa. Lappalainen-Immonen-Töykkälä -ketjun on kuitenkin parempi pelata tällä kaudella A:n ykkösessä kuin liigassa 8min / ottelu... Mutta ehdottomasti samaa mieltä ollaan siitä, että toi kenttä on voimavara, joka ei saa jäädä hyödyntämättä (kauhuskenaarioissa ne on 2 vuoden päästä uusi HPK:n sensaatioketju...).

HIFK-Blues-vertailu ontui aika pahasti: suuri osa HIFK:n kannattajista käyvät katsomassa pelejä, vaikka joukkue rypisi kuinka syvällä... alkukausikin se osoitti. Tällaisia Blues-kannattajia on selkeästi vähemmän, se on suurin syy yleisömäärään: nuori organisaatio, vähän perinteitä... HIFK:n viime kausi taas osoitti sen, ettei kahta liigakentällistä voi korvata kahdella junnukentällä, vaikka olisivat olleet junnuissa kuinka hyviä tahansa.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ehkä tuo kokoonpano oli hieman ontuva siinä mielessä, että nuoria oli hieman liikaa, mutta kyllä uskon, että junioreista voi nostaa paljon pelaajia. Olettaen, että nämä kaverit ovat kanssa hyviä ja taitavia.

Siinä Kaljami on oikeassa, että välivuosi on Espoossa aika poissuljettu vaihtoehto.

Tuohon kokoonpanoon vielä sen verran, että toisaalta junioreista parhaille voisi kyllä antaa mahdollisuuksia vastuullisissakin rooleissa. Kyllä välillä voisi kokeilla nuoriakin kavereita kokeneempien kaverien rinnalla.

Joukkueessa tulisi olla tasapaino kokeneiden ja nuorten kaverien välillä. Kyllä kahdessa viimeisessä ketjussa voi olla aika paljon nuoria. Ei se tunnu Kerhollakaan olevan iso ongelma, vaikka siellä nelosessa viilettää nuoria jätkiä, eikä IFK:n viime kausi mennyt mielestäni metsään nuorten takia vaan sen takia, että kokeneemmat kaverit floppasivat.

Kyllä sitä vastuuta pitää antaa rohkeasti.
 

stones

Jäsen
Mun mielestä on turhaa verrata Bluesia IFK:n tekemisiin. Bluesissa on menty viimeisen kahdenvuoden aikana eteenpäin aimo harppauksin jokaisella osa-alueella, sitä tuskin kukaan pystyy kiistämään. Ruutun toiminnanjohtajakaudella ei olla enää ostettu mitään tusinapelaajia, jota vielä pari kautta sitten kieltämättä rosterista löytyi. Menestyksen myötä myös katsojaluvut nousevat varmasti.

Ted Sator oli katsomassa A-nuorten matsia muutamaviikko sitten, joten kiinnostusta tuntuu olevan myös valmentajilla. Ruuttukin on tuolla Matinkylässä matseissa pari kertaa näkynyt, joten ei kaikki tiedot ole Saintulan raportoinnin varassa.

Kaikilla joukkueilla on tapahtunut jossain vaiheessa näitä lipsahduksia, joissa hyvä junnu ei mahdu joukkueeseen, mutta nousee tähdeksi jossain muualla. Vai onko esim. Tom Koivisto huonopelaaja, kun hän sai kenkää "Jursin akatemiasta"?

Näätänen ja Nieminen on mun mielestä saanut ihan hyvin peliaikaa ja vastuuta tänävuonna mikä on hyvä asia. Samoin Pelkonen ja Jalasvaara on pelannut jo hyvin liigassa. Eikä pidä unohtaa "ikuisuusprojekti" Määttää, joka on saanut joidenkin mielestä jo liikaakin näyttöpaikkoja. Mitään yleispätevää ohjettahan tälläisikään asioissa ei ole, jotkut pelaajat ovat vaan kypsempiä liigaan aikaisemmin kuin toiset sama asia tuonne NHL:ään siirtymisessä.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee, en epäile yhtään, etteikö nykyinen organisaatio hommiaan osaisi (Helinin, Äikään ja kumpp. aikana ei oikein usko aina riittänyt), pitää vaan maltaa odottaa...
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Es tut mir leid, mutten usko että esim Sakko tai Sihvonen saavat ensikään kaudella näyttöpaikan. Joku tuosta Töykkälä-Immonen-Lappalainen ketjusta sen saattaa alkuvuonna jopa saadakin. Sitten jos ei loukkaantumisia tule ja esim Sarnon ja Stapletonin stuntit saapuvat lokakuussa niin eipä paljon mahdollisuuksia ole. Tuskin tämä kolmikko nyt älyttömästi saa vastuuta muuallakaan ensi kaudella. Ei Jäminki esim paljoa ole pelannut vaikka pelaa sentään heittopussissa.

Toisaalta, kuinka moni -83 tai -84 pelaa tällä hetkellä näkyvässä roolissa mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa? Ehkä K.Lehtonen ja J.Pitkänen. Lisäksi voi lisätä T.Ruudun. Nämä kaikki ovat kuitenkin superlupauksia joita valitettavasti meiltä ei taida löytyä.

Summa summarum: mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa voi mielestäni olla näin nuorille pelaajille (17-19v.) korkeintaan kaksi paikkaa (yksi pakki, yksi hyökkääjä). Toki poikkeus vahvistaa säännön, muttamutta....
 

Kapo

Jäsen
Kapulainen: pitääkö niitä junnuja sitten peluuttaa aina koko kentällistä kerrallaan?

esim 3. ketjuun
Junnu-Spaddu-Kalto
Junnu-Alanko

ja meillä on kenttä, mikä ei ime kuutta maalia ottelussa, ja jossa on silti 2 tulevaisuuden toivoa melko hyvässä opissa ainakin tahtopelaamisen suhteen.

ja nelonen
Junnu-Kokenut sentteri-Junnu
ykköspakkipari

1. ja 2. ketjuihin sitten ratkaisuihin kykeneviä äijiä, joita nämä ketjut tukevat

pikkulauantai vauhdissa... lukekaa ajatus, älkää tekstiä.
 
Viimeksi muokattu:

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Hear hear Kapulainen! Juurikin tämä väärien pelaajien nosto ja parhaiden pois päästäminen oli sitä valmennuksen kyvyttömyyttä ja vääriä asioita joista puhuin. Ettei vaan päästettäisi samat virheet tapahtumaan nytkin, ja monta junnua lipsumaan käsistä. Tosin se on kyllä väistämätöntä, kun potentiaalia on liian paljon yhden joukkueen tarpeisiin. Suoraan liigaan suht normaaleja minuutteja pelaavia junnuja voi nostaa ehkä juuri tuon kentällisen, muttei juuri enempää. Senpä takia sisäänajo pitäisi tehdä vaiheittain ja suunnitelmallisesti.

En siis todellakaan ole nyt nostamassa mitään koko kentällistä Play-Offien hihaässäksi ja mestaruuden ratkaisijaksi, en todellakaan. Vaan alottaisin niiden junnujen sisäänajelun nyt, jotta ensi kaudella oltaisiin vähän valmiimpia. Jossain vaiheessahan se pitää aloittaa, ja mitä aiemmin, sitä parempi. Olisi voinut jo syksyllä kertoa, että "te pelaatte liigan kanssa viikot ne ja ne, ja te pelaatte ne ja ne". Lähettänyt Miika Elomot ja Ahoset ja muut tahvot sieltä kuukaudeksi jonnekin, ja peluuttanut junskuja. Mutta eikun ei, kahdella ja puolella kentällisellä pelataan vaikka väkisin. Tuota juttua en vaan tajua.

Nuo -83:set ovat toki lahjakkaita ja nyt isoissa rooleissa joukkueissaan, mutta onhan se sisäänajokin aloitettu aikaisemmin. Samanlaisia raakileita ne ovat olleet silloin kun ekat matsit ovat aloittaneet. Siinä ei talentti paljoa paina kun ensimmäiset bambi-askeleet liigajäillä otetaan. Joku joukkue koitenkin uskalsi laittaa poika-Lehtosen maaliin jo pari vuotta sitten. Ei tainnut edes turpaan siinä matsissa tulla, mutta vaikka tuli niin mitä sitten. Lehtonen vuosi tämän jälkeen Jokereille sen kauan himoitun mestaruuden kantoi Ilmalaan.

Ja miksei voisi Blues-touhua verrata IFK:hon? Tottakai vertailussa pitää ottaa huomioon joukkuiden perinteet. En todellakaan vertauksellani koittanut osoittaa sitä, että porukka käy siellä vain junnujen takia, vaan yleisestä meiningistä siellä. Siellä se IFK:laisuus on aina merkinnyt jotain pelaajille ja faneille. Ja mistäköhän se johtuu? Siitä että niillä on punaiset paidat, vai että joukkueen nimi loppuu k-kirjaimeen? Ei, siellä on joskus tehty asiat oikein, ja se kannattelee hommaa näin pitkälle asti.

Tähän pitäisi Espoossakin pyrkiä. Tokihan ajat ovat muuttuneet, ja pitää tehdä jotain ihan muita asioita kuin joskus 60-luvulla. Eikä se tapahdu missään tapauksessa kaudessa tai kahdessa, vaan se on pitkä prosessi. Jostain se "Blueslaisuus" pitää rakentaa, ja ennenkaikkea sen rakentaminen aloittaa.

Sitäpaitsi, onhan Bluesillakin perinteet. Ne vain ovat kovasti lyhyemmältä ajalta, ja eivät niin mairittelevia. Näistä perinteistä ei pääse eroon millään, mutta niiden luomasta imagosta pääsee. Ja siitä ei pääse eroon kuin luomalla uutta. Se taas vaati malttia ja tähtäimen asettamista pitkälle tulevaisuuteen, ja sitähän on toitotettukin Bluesin johdon taholta. Hommaa pitää tehdä uskoen siihen, että kehitystyön aloitukseen kuluneet pikkuruiset pisteet jonkun junnuketjun ennakkoluulottoman peluuttamisen takia tulisivat korkoineen ja moninkertaisina takaisin jonkin ajan kuluttua.

Kasinelosten kannalta homman tekee hankalaksi se, että jos se koko remmi halutaan kehiiin nostaa, niin siellä sitten pitäisi olla tilaa koko kentälliselle. Vaikka kyseessä on koko kentällinen, niin eihänä ne nyt mitään kädettömiä Sedinejä ole, jos toisistaan eroon joutuvat, tokihan ne siellä muissakin ketjuissa pärjäävät. Mutta jos jotain halutaan kokeilla ja luoda jotain erikoista, niin silloin tuo ketju olisi siihen oiva mahdollisuus.

Jos viimeistään ensi kaudella ei nähdä tätä kautta enempää uusia junnuja liigassa, on se Bluesin johdolta sekä tyhmyyttä, että luottamuksen puutteen tökerö osoitus A-junioreiden valmennustyötä kohtaan. Siellä on tehty pitkä 3 vuoden projekti, johon ovat sitoutuneet koko joukkue pejaajia ja valmentajia ja Bluesin valmennusjohtoa myöten. Jos tämän projektin hedelmät jätetään korjaamatta, niin hiljaseksi vetää.

Niin, ja tällä hetkellä ainoaksi tällä kaudella oikeasti liigaan nostetuksi junnuksi lasken Pelkosen. Jalasvaaran ja varsinkin Sakon ja Sihvosen visiitit ovat olleet penkit päätä ja kolme minuuttia kentällä. Eli ei bal mittä.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kapolle sen verran, että eihän niitä junnuja missään nimessä tarvitse peluuttaa koko kenttänä.

Tämä -84 kenttä nyt vain olisi sellainen koostumus mitä kannattaisi kokeilla ihan sellaisenaan. Harjoituspeleissä ja ehkä alkukaudesta voisi ketjun antaa pelata sellaisenaan ja sen mukaan sitten katsoa mihin rahkeet riittävät.

Tuo Kapon ehdotus ketjusta olisi varsin hyvä. Siinä olisi juniorilla varmasti hyvä paikka päästä kokeilemaan taitojaan.

Olen varsin samaa mieltä Cosmon kanssa siitä, että nyt pitäisi alkaa nostamaan junioreita hieman enemmän. Maltilla tottakai.

Kyllä uskon, että ensi kauden kokoonpanoon mahtuisi A:sta kahdesta kolmeen uutta kaveria.

Kyllä organisaatiossakin varmasti tiesostetaan tämä tilanne, maksoihan Blues A-junioreille viime kesänä jonkun näköistä rahaa, että voi kesällä panostaa täysillä jääkiekkoon. Täsmentäkää, jotka tiedätte asioista paremmin. Ainakin jotain tämän suuntaista Ruuttu puhui radiossa kesällä. Hän on myös haastatteluissa maininnut useampaan otteeseen junioreiden tärkeyden. Viime kauden lopussa Ruuttu sanoi, että parin vuoden sisällä olisi A:sta tarkoitus nostaa pelaajia kentällisen verran ja lisäsi vielä, että kyseessä ei olisi mikään neloskenttä.

Luottamus organisaation ammattitaitoon on kova ja uskon, että Ruuttu hoitaa myös junioripuolen yhtä kovalla ammattitaidolla kuin muutkin asiat joukkueessa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Cosmo
Niin, ja tällä hetkellä ainoaksi tällä kaudella oikeasti liigaan nostetuksi junnuksi lasken Pelkosen. Jalasvaaran ja varsinkin Sakon ja Sihvosen visiitit ovat olleet penkit päätä ja kolme minuuttia kentällä. Eli ei bal mittä.

Jalasvaara on itseasiassa pelannut enemmän kuin Pelkonen. Murphyn ollessa loukkaantunut Jalasvaara pelasi ykköspakkiparissakin, ja hyvin pelasikin. Mielestäni voisi korvata ensi kaudella Murphyn heittämällä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Viestin lähetti Juhaht
Jalasvaara on itseasiassa pelannut enemmän kuin Pelkonen. Murphyn ollessa loukkaantunut Jalasvaara pelasi ykköspakkiparissakin, ja hyvin pelasikin. Mielestäni voisi korvata ensi kaudella Murphyn heittämällä.

Jalasvaara ja Murphy ovat täysin erityylisiä, joten siihen nähden korvaaminen on väärä sana.

Janne on kuitenkin enemmän fyysisen puolen pelaajia, kun taas Murphy on taitopakki.

Ennemmin Murphyä voi verrata Pelkoseen, joka on taas 84-pakkiparin taitavampi pelaaja.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Taisi Juhalla ukot mennä sekaisin? Pelkonen on pelannut lähes koko kauden liigassa, Jalasvaara debytoi voitto-ottelussa IFK:ta vastaan. Tai sitä edellisessä matsissa. Eli Pelkosella nyt 30 matsia, Jalasvaaralla 9. Pelkonenhan ainoan syöttöpisteensä sai jostain yv-maalista, Vykon parina siinä taisi pelata. Saattoi joku muukin olla.

Pelkosen parhaat avut ovat ulottuvuus ja hyvä liike. Jalasvaara ei luistelussa paljoa jää, mutta selkeinä etuina mielestäni Pelkoseen verrattuna ovat ennenkaikkea kiekollinen peli (rauhallisuus, avaukset) ja fyysisyys, joka välillä on vähän porsaalle haiskahtavaakin. Owlun poika nousee myös hanakasti hyökkäyksiä tukemaan, mutta silti kerkiää aina takaisin puolustamaan. Ja ihastuttihan Jalasvaara jo Jutiakin jalkakikoillaan.

Itse pitäisin Jalasvaaraa kokonaisuutena hieman parempana pakkina kuin Pelkosta. Mutta 20v-kisoihin olisin kuitenkin valinnut toistapäin, vaikka hyvin Jalasvaarakin tonttinsa hoiti.

Vähän veikkaan, että ne Bluesin kesärahat eivät mitään hirmusia ole. Mutta onhan Blues näille muuttajille (paitsi Tukonen) kämpät toki hommanut, kuten tietysti asiaan kuuluu. Vielä kun Blues hoitaa kaikille vielä jonkun opiskelupaikan, niin saadaan näistä vielä joskus ihan kunnon kansalaisia! :)
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Pelkosen toistaiseksi ainoa syöttöpiste tuli HPK:ta vastaan joulukuussa, ja kysessä ei ollut ylivoimamaali. Jirin parina hän toki siinä vaiheessa oli.

2.18 1-0 Jiri Vykoukal (Tommi Pelkonen)

Sekä Pelkonen että Jalasvaara ovat kyllä pelanneet hyvin kentälle päästyään. Pelkosella on muutama maalipaikkakin ollut, mutta ilman tulosta toistaiseksi. Yhden hylätyn maalin hän teki myös lokakuussa.
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Bluesin kasineloset olivat tulessa Tsekin turnauksessa. Matseista ei hirveästi ollut esim. online-seurantaa netissä tms., ja SJL:n sivuilla kommentit ovat varsin suppeat, eikä kaikista matseista ole edes kommentteja tai tilastoja. Tuloksetkin ovat mitä sattuu (vrt. Suomi-Sveitsi 1-3).

Onneksi (?) Tsekin kiekkoliiton sivuilta löytyi ainakin valtaosasta matseja tilastot ja sitten joku yhteenveto koko turnauksesta. Linkki niihin tässä: http://www.hokej.cz/index.php?akce=archivclanek&webid=259&id=15312

Nuo kokonaistilatot näyttävät vielä olevan ilman viimeisen päivän otteluita, mutta lopullinen pistepörssi löytyykin jo SJL:n sivuilta, http://www.finhockey.fi/48927

Ihan hyvin siis kulki Bluesin ketjulla. Kalpan Keinänen valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

Suomi voitti turnauksen, mutta skaboissa ei ollut Venäjää mukana, eikä Tsekkikään tainnut parhaalla miehistöllä mukana olla. Tosin puuttui Suomeltakin Bergenheim, Filppula ja Pelkonen, jotka varmasti nähdään 20-v kisoissa jos vain terveenä ovat.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eivät menneet miehet sekaisin. Tarkoitin lähinnä sitä, että vaikka Pelkonen toki on ollut kokoonpanossa, ovat hänen pelaamat ottelunsa laskettavissa yhden käden sormilla. Jalasvaara taasen pelasi huomattaviakin minuuttimääriä Murphyn loukkaannuttua. Tarkoitin tuota Murphyn korvaamista nimenomaan kiekollisella puolella, jossa näkisin Jannella olevan potentiaalia vielä paljon enempään, kuin mitä nyt on nähty. Pelkonenkin on pelannut ne harvat vaihtonsa ihan hyvin, mutta kiekollisena ei ole ollut lähellekkään yhtä varman oloinen kuin Jalasvaara.

Murphy voidaan siis hyvillä mielin jättää ensi kauden joukkueesta pois ja nostaa Jalasvaara tilalle. Pisteitä ei ehkä heti tule samaan malliin kuin Corylla, mutta fyysisellä puolella paikkaa Pohjois-Amerikan avun koska vain, ja kiekollisena sama tulee tapahtumaan joko ensi kaudella tai sitä seuraavalla. Mikäli kehitys jatkuu samanlaisena.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin kyselinkin tuossa toisessa ketjussa tuosta A:n pakista Joni Tuomisesta. Kaveri on ilmeisesti pelannut varsin hyvin tällä kaudella.
Minkälaisesta kaverista on kyse? Kertokaa te jotka olette nähneet kaverin pelejä.

Onko ollut jo liigan mukana ja mahtaakohan päästä kesällä ja ehkä syksyllä rinkiin?

Sen verran nuorista, että kyllä toi Immonen on kovan luokan pelimies. On se kyllä ihme, jos ainakin hänelle ei anneta mahdollisuutta nousta liigan mukaan ensi kaudeksi.

Onkohan Sator kiinnostunut nuorien kasvattamisesta, kuten joskus alkukaudesta mainitsi vai oliko vain puhetta?
Voisikohan Satorilla ja Virran Hantalla (jos tulee siis) olla enemmän intoa nostaa nuoria rinkiin ja antaa mahdollisuuksia kuin mitä nyt on tapahtunut?
 
Viimeksi muokattu:

yaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, HIFK, Ilves, Saipa, Tappara.
A-juniorit jyräsivät tänään 22.2. vakuuttavasti Tapparan Tampereella numeroin 6-1. Samalla varmistui melko varmasti jo loppusarjan kakkospaikka ja ilmeisesti Bluesin A-juniorit olivat loppusarjan paras joukkue. HIFKin loppusarjan voittohan tuli käsittämättömästä sarjaohjelmasta johtuen, jossa eri alkusarjoista tulleet joukkueet saivat loppusarjaan mukaansa pisteet omasta alkulohkostaan.

Vaikka Tampereella tänään tuomarikin oli vähintäänkin suosiollinen, niin tasakentällisin peli oli hyvin vakuuttavaa. Tänään ei ylivoimapeli kulkenut kuitenkaan aivan viimeisen päälle, joten siinä on vielä parannettavaa ennen play off-pelejä.

Tapparavoitto tänään oli Bluesin yhdeksäs!!! voittopeli putkeen. Bluesilla ei tämän vuoden puolella ole yhtään tappiota varsinaisella peliajalla!!!

Varsinkin maalivahti Jere Myllyniemi on pelannut upeasti, vaikka on samaan aikaan armeijan harmaissa ja harjoittelu sekä peleihin valmistautuminen on varmasti kärsinyt tästä jatkuvasta reissaamisesta kasarmin ja jäähallin väliä. Jerellä voi olla vielä jopa käyttöä liigassa tällä kaudella!!!

Toivotan A-junnuille samanlaista taistelumieltä jatkopeleihin ja MENESTYSTÄ!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös