Kiekko-Espoon juniorijoukkueet

  • 959 347
  • 2 808

Grafite

Jäsen
Täysin espoolainen, sillä hän on myös jäähongan kasvatti, missä on kaikki kautensa pelannut ennen Bluesiin siirtymistä vanhemmassa C:ssä.

Mutta tämä täysin espoolainen kultakimpalehan ollaan ilmeisesti päästämässä lähtemään pois seurasta kauden jälkeen. Pitäisi oikeasti yrittää tehdä jotain asialle nyt kun ei vielä ole liian myöhäistä. Voitaisiin lähettää palautetta asiasta P.Matikaiselle ja J.Vuoriselle.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Nikke kirjoitti:
On myös harmi jos espoolaisia junnuja heitetään syrjään "junan tuomien" edestä mutta jos nyt miettii näitä ketkä ovat liigarinkiin murtautunut niin kuinka moni nyt oikeastaan on muualta?
Ja vois vielä kysyä että kuinka moni "junan tuoma" on käyny kääntymässä 2-3 vuotta ja lähteny sitten jonnekkin muualle, ja taas kustiin omien poikien kintuille. Kuka voitti ?
Jos halutaan olla vähänkin ylpeitä omasta kasvattajatyöstä niin pidettäis sitten vähän paremmin huolta näistä omista pojista.

Toki hienoa että nuo mainitut ovat breikanneet liigatasolle. Taitaa tosin pikku-Jönnin ja Ståhlhammarin osoitteet olla enskaudella jossain muualla kuin Espoossa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kaikille ei vaan ole liigassa tilaa, se pitää hyväksyä. Edes joka vuosi ei voi A:sta nousta ja taidon sekä talentin lisäksi tarvitaan aina roppakaupalla onnea/tsägää/yhteyksiä/oikeita kuun asentoja, jotta liigapaikka - tai edes mahdollisuus sellaiseen - aukeaa.

Aika harvassa jengissä on tätäkään määrää omia kasvatteja sopimuksen alaisena, puhumattakaan siitä, että peliaikaa saisivat äijissä.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Juhaht jo tuossa vastasikin mutta onhan meidän tulevan kauden joukkueen omavaraisuusaste todella suuri. Väkisinhän siinä käy niin etteivät kaikki voi jatkaa. Ei se nyt ole itseisarvo liigasopparille että on espoolainen (et toki niin väittänytkään), toki mahdollisuuksien mukaan se pitää ottaa huomioon positiivisena seikkana. Mitä sitten tulee pikku-Jönniin ja Ståhlhammar niin oletan kyllä että ensinmainitulle on sopimusta tarjottu. Jos ei ole on se virhe mutta silloin on priorisoitu Rantaa mikä nykynäytöillä on mielestäni ihan oikein. Ståhlhammarin suhteen en ole niinkään varma että miehestä ainakaan vielä on liigatasolle vaikka miehen taistelutahdosta kovasti pidänkin.

Se mua hieman ihmetyttää että ketkä tässä nyt ovat ne junnut joiden kintuille on kustu, ennen kaikkea näiden junan tuomin osalta? Kun nykyjoukkueessa näitä nuoria junan tuomia on mun mielestä tasan Laakso, Nättinen ja Kurki. Laakso vei ehkä paikan Näkyvältä mutta teki sen täysin pelillisin perustein menemällä Näkyvästä ns heittämällä ohi.

Antti Härmä tulee lähivuosilta mulle mieleen pelaajana jolle olisi(n) näyttöpaikan suonut mutta jos miehen urakehitystä katsoo niin eipä mies koskaan puhjennut kukkaan, ei meillä eikä muualla jos verrataan odotuksiin. Tai no, vasta 23-vuotias mutta jos tällä hetkellä pelaa Ruotsin kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla niin ei nyt ihan hyvältä näytä.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Kun nyt niin kaikki ylistää tätä Espoon junnu-systeemiä niin aika harva tietää oikeasti miten toi systeemi toimii. Sarkastisesti vois todeta "reilu meininki".
Toinen näkökulma on sitten se, että aikansa on ollut etusija kasvattajaseurojen junnuille Bluesiin, mutta nyt on entistä enemmän annettu muillekin mahdollisuuksia. Tässä on tietenkin takana se ajatus, että omat junnutkin eteenpäin päästäkseen joutuvat tekemään oikeasti töitä. Reilu meininki.
 

Namupassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Leijonat, NHL
Mites Miro Aaltosella on pelit mennyt? Pisteiden valossa ainakin vakuuttavaa jälkeä "junnuksi". Joko ensi kaudella mahdollisuuksia päästä haistelemaan liigan vauhtia? Varmaan isoimmat puutteet vielä fysiikan puolella?
 

Number 11

Jäsen
Mites Miro Aaltosella on pelit mennyt? Pisteiden valossa ainakin vakuuttavaa jälkeä "junnuksi". Joko ensi kaudella mahdollisuuksia päästä haistelemaan liigan vauhtia? Varmaan isoimmat puutteet vielä fysiikan puolella?

Pisteiden valossa kieltämättä erinomainen kausi A:ssa. Tästä huolimatta en usko, että Miroa liigassa nähdään vielä ensi kaudella yksittäisissä otteluissakaan. Isoimmat puutteet ovat toki juuri fyysisellä puolella eli kaksinkamppailuissa, kulmaväännöissä yms. Parannettavaa löytyy erityisesti myös laukauksessa ja puolustuspään merkkauspelissä. Kaipaisin myös otteisiin lisää tietynlaista aggressiivisuutta.

Kiekollinen pelaaminen on todella hyvällä tasolla ja eiköhän Mirosta kovan luokan pelimies tule, kun vähän saa lisää voimaa kroppaan. Suurella mielenkiinnolla odotan ensi kautta ja sitä, millaisia kehitysaskeleita Aaltonen pystyy ottamaan. Potentiaalia on vaikka mihin. Liigakokeiluun en kuitenkaan usko juuri tuon fysiikan ja puolustuspelaamisen vuoksi. Toisaalta never say never.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Kiekoton kirjoitti:
Toinen näkökulma on sitten se, että aikansa on ollut etusija kasvattajaseurojen junnuille Bluesiin, mutta nyt on entistä enemmän annettu muillekin mahdollisuuksia.
Tästä etusijan-aikakaudesta minulla ei ole tietoa. Mitään etusijaa ei ole ollut ainakaan sen viim 10 v aikana mitä olen sirkusta seurannut.
Vituttaa vaan se että pelaajamassaa ja olosuhteet on sitä luokkaa että lopputulos voisi olla jotain ihan muuta ja sitten jotkut höpöttää jostain ainutlaatuisesta Espoolaisesta kasvattajatyöstä.
Omien poikien potenttiaalin hukkaamista.

Kiekoton kirjoitti:
Tässä on tietenkin takana se ajatus, että omat junnutkin eteenpäin päästäkseen joutuvat tekemään oikeasti töitä. Reilu meininki.
Kunpa se olisikin tästä kiinni... Tekis mieli kertoa pari elävää esimerkkiä, mutta pidetään lärvi kiinni.

Olkoon tämä aihe minun puolelta, totean vaan lopuksi että koko 2000-luku on menty ilman merkittäviä muutoksia. Uutta verta kaivataan tekemiseen.

Number 11 kirjoitti:
Pisteiden valossa kieltämättä erinomainen kausi A:ssa. Tästä huolimatta en usko, että Miroa liigassa nähdään vielä ensi kaudella yksittäisissä otteluissakaan. Isoimmat puutteet ovat toki juuri fyysisellä puolella jne
Joensuun Miro Aaltonen on pelitaitava kaveri mutta ikävä kyllä mikkihiiri-osastoa (173cm/60kg). Enemmän kääntäisin katsetta 92-synt. sentteriin Petteri Haliseen (190cm/84kg) jolla A:n +/- -tilastossa +11.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joensuun Miro Aaltonen on pelitaitava kaveri mutta ikävä kyllä mikkihiiri-osastoa (173cm/60kg). Enemmän kääntäisin katsetta 92-synt. sentteriin Petteri Haliseen (190cm/84kg) jolla A:n +/- -tilastossa +11.

Mitkä ovat Halisen pisteet tältä kaudelta? Yhtään +/-:sta vähettelemättä, juuri tollainen "pääasia ettei vastustaja tee maalia"-ajattelu on ajanut suomalaisen kiekon siihen, että kiekkotaitavat ja peliä tekemään kykenevät jannut jätetään esim. pienen koon takia jo junnuissa puremaan tuppea. Paikan vievät sitten juuri nämä kookkaat nolla-nollaa lopun ikäänsä pelaavat kaverit, jotka mahdollisen liigapaikan saatuaan osoittautuvat täysiksi puukäsiksi.

Tällä nyt en tarkoita todellakaan Halista, en tiedä pojasta edes mitään, kunhan huomioin ihan yleisiä asenteita.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
En ole skoutti ja muutenkin pelaajien arvioinnissa täysi amatööri, mutta jokusen matsin olen Haliselta ja Aaltoselta nähnyt. Halinen tuohon sarjaan verraten isokokoinen pelaaja, jonka kiekolliset taidot eivät kyllä minun silmiini ole mitenkään häikäisevät. Jos nyt amatöörinä vertaan Aaltosta ja Halista, niin kyllä Aaltonen on minusta kiekollisena aivan eri luokkaa kuin Halinen.

Juniorisysteemiin ja sen toimivuuteen on vaikea ottaa kantaa, mutta korviini on kyllä kuulunut muitakin tyytymättömyyden ääniä kuin okan yllä oleva kritiikki. Positiivista tosin on, että ensi kauden jengissä omavaraisuusaste näyttäisi olevan melko korkea.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Halinen tehnyt häkkipäänä A:ssa 37 pelissä 6+11=17. Yv:tä saanut vähemmän kuin Aaltonen joka tietty näkyy saldossa.
Mutta jos ajatellaan potenttiaalia kans.väliselle tasolle niin Halinen on mielestäni samanlainen tapaus kun Bambi Lehtonen. Ei Bambi ollut sen taitavampi kuin muutkaan junnuna (esim Stålhammar) mutta nyt toinen pelaa AHL:ssä ja toinen A:ssa.

Näillä teletapeilla, vaikka kuinka hyviä ovatkin junnuissa, on vaan kivisempi tie kaksinkamppailulajissa nimeltä jääkiekko.
Kannatta lukea Jääkiekkolehti 2/2010 artikkeli: "SM-Liiga - Mikkihiiri tehdas".
Myös Ottawan scoutti Petteri Lehto kirjoitti omassa blogissaan mm "Juuri nyt NHL-skoutit puhuvat suomalaisten pelaajalupausten olevan liian pieniä."
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
msg kirjoitti:
Halinen tuohon sarjaan verraten isokokoinen pelaaja, jonka kiekolliset taidot eivät kyllä minun silmiini ole mitenkään häikäisevät. Jos nyt amatöörinä vertaan Aaltosta ja Halista, niin kyllä Aaltonen on minusta kiekollisena aivan eri luokkaa kuin Halinen.
Tällä hetkellä. Mutta mikä on tilanne 4 v päästä ? Kähkönen oli Halisen ikäisenä pelkkä ihmiskuula.

msg kirjoitti:
Positiivista tosin on, että ensi kauden jengissä omavaraisuusaste näyttäisi olevan melko korkea.
Ei vielä nuolaista, junat kulkee ympäri vuoden, kuten ennenkin.
 

Number 11

Jäsen
Halinen tehnyt häkkipäänä A:ssa 37 pelissä 6+11=17. Yv:tä saanut vähemmän kuin Aaltonen joka tietty näkyy saldossa.

Siihenkin on tietenkin syynsä, miksi Aaltonen on viime aikoina pelannut enemmän yv:tä. Halinenhan aloitti sentterihierarkiassa Aaltosta ylempänä ja tehojakin syntyi. Sen sijaan 20 viime ottelun saldo pääosin ykkös/kakkosketjussa on 1+3. Ikäluokan maajoukkueeseen Halinen (-92) kuuluu edelleen, mutta sielläkin on viime aikoina mennyt vaisummin. 9 viime ottelussa saldona yksi syöttöpiste.

En ala Halisen ja Aaltosen tulevaisuutta sen tarkemmin ennustamaan, sillä molemmat ovat lupaavia pelaajia. Halisen tie "huipulle" toki voi koosta johtuen olla helpompaa, mutta Aaltosta pidän silti lahjakkaampana pelaajana. Ainakin Miro vielä noista mitoista kasvaa ihan pituuttakin ja nuo jääkiekkoliiton sivuilla olevat mitat ovat vanhat. Niihin nähden pituutta on tullut pari senttiä lisää ja painokin on jo lähempänä 70 kiloa.

Halisesta vielä sen verran, että ei häntä tietenkään turhaan mm. maajoukkueeseen jatkuvasti valita. Kyllä siellä taustalla on potentiaalia, vaikka kiekollisen pelaamisen osalta on varjojen mailla vaellellut jo pidemmän aikaa.
 

k-espoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-espoo/Blues
Joensuun Miro Aaltonen on pelitaitava kaveri mutta ikävä kyllä mikkihiiri-osastoa (173cm/60kg). Enemmän kääntäisin katsetta 92-synt. sentteriin Petteri Haliseen (190cm/84kg) jolla A:n +/- -tilastossa +11.

Molemmat mielestäni todella taitavia kavereita, mutta itse uskon Aaltosen tulevaisuuden jääkiekkoilijana olevan parempi kuin Halisella.

Aaltonen on kiekollisena mielestäni hieman parempi ja pelikäsityksessä huomattava ero, ainakin tällä hetkellä. Hän edustaa ehkä tätä katoavaa perinteistä sentterimallia.

Halinen pelaa usein itselleen eikä joukkueelle ja suurimmat ongelmat lienee pääkopan kanssa. Asenteeltaan kaveri ei ole parhaimmasta päästä. Sen asian korjaantuessa varmasti myös tulevaisuus on hyvä.

Aaltonen on kuitenkin vasta 93-ikäinen ja tehot A:ssa 12+15 (40 ottelua). Halisella vuotta vanhempana 6+11 (37 ottelua). Toki tehot ei aina kaikkea kerro, mutta kun kaverit on ikäänkuin hyökkäviä senttereitä on siinä iso ero.

Makuasioita...
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
B-junnuilta hieno voitto puolivälieräsarjassa Kärppiä vastaan 3-4 jatkoajalla. Peli oli Kärpille 3-1 neljä minuuttia ennen loppua, mutta alivoimalla Aleksi Vornanen teki 3-2:een. Ja pelikellossa 58.39 ja peli tasoihin.

Jatkoajalla sitten Janne Kivilahti ratkaisi. Hienoa nähdä että edes joku ikäluokka osaa pelata pelin kriittisimmillä hetkillä hyvin.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ja tänään tosiaan B-junnut voitti Kärpät taas Oulussa ja jatkavat välieriin.

Jossa vastaan taitaa tulla IFK, runkosarjan voittaja.

Tiukille meni loppujen lopuksi tuo Kärppä-sarja, vaikka sitä johdettii jo 2-0. Kärpät hoiti kaksi seuraavaa peliä lukemin 1-0 jatkoajalla, joten jouduttiin vääntämään raskas viiden pelin sarja, kun IFK selvisi K-Vantaata vastaan helpolla. Perjantaina alkaa välierät.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
B-junnujen taival katkesi sitten välierien ratkaisevassa 5.ottelussa IFK:ta vastaan katkerasti 2-1 häviöön. Katkeran siitä tekee ennen kaikkea se, että IFK teki voittomaalin ajassa 59.33. Pronssiottelussa tulee vastaan Ässät ja peli pelataan 21.3.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Anteeksi pistosyöksyni tähän ketjuun, mutta en muutakaan paikkaa kysymykselleni keksinyt. Oletan, ettei osa Bluesin kannattajista lue Vaasan Sportin ketjuja, joten tulin esittämään kysymykseni tänne.

Eli: Antti Törmästä huhutaan Vaasan Sportin uudeksi päävalmentajaksi. Anttihan oli teillä pari kautta juniorivalmentajana, ja menestys sekä b- että a-junioreillanne oli noina vuosina mitalinhohtoista. Aina voidaan tietysti keskustella valmentajan osuudesta saavutettuun menestykseen, mutta olisi kiva lukea Bluesin kannattajien ajatuksia ja näkemyksiä Antista valmentajana. Ajatuksia asiasta voi laittaa Vaasan Sportin ensi kauden kausiketjuun. Kiitos jo etukäteen!

Niin, ja parhainta menestystä Kärppien kaatoon!
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Iilahti, Hovinen ja Halinen valittiin U-18 viimeiseen leiriryhmään. Tuosta putoaa vielä yksi pelaaja per pelipaikka, eli parhaimmillaan ryhmässä on kolme Blues-pelaajaa, pahimmillaan ei yhtään. 93-syntyneitä kelpuutettiin kaksi kappaletta. Valitettavasti Bluesin Miro Aaltonen ei ollut kumpikaan heistä.
 

Number 11

Jäsen
A-nuorten kaksipäiväinen tryout-tilaisuus Matinkylän jäähallilla eilen tiistaina ja tänään keskiviikkona klo 18-21. Jos joku oli jo ensimmäisenä päivänä paikalla tai on nyt menossa toista päivää seuraamaan, niin tänne voisi jotain huomiota kirjoitella. Kumpikaan päivä ei valitettavasti itselleni sopinut niin jäi väliin.

Lopullinen kesäryhmäkin julkistetaan todennäköisesti tässä huhtikuun aikana. Todella vähän -91 syntyneitä profiilipelaajia joukkueessa ensi kaudella tulee pelaamaan, mikäli vahvistuksia ei muualta hankita. 92-ikäluokassa onneksi on lupaavia pelaajia useampia, joten eiköhän Blues ihan kilpailukykyisen porukan jalkeille saa tulevallakin kaudella.

Noh, mielenkiinnolla täytyy jäädä odottelemaan lisätietoja junioripuolen pelaajasiirroista.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joku oli tuolla 18-vuotiaiden MM-kisaketjussa näköjään kirjoitellut pari viikkoa sitten K-Vantaan B:ssä pelanneen Jani Hakanpää -nimisen puolustajan siirtyvän Bluesin junnuihin. Scouttasin tällaisen tiedon siis nopealla parin viikon viiveellä. Toivottavasti Bluesin toimistolla on virkeämpää toimintaa.. Mutta kaverilla kokoa 195/99, joten mielenkiintoinen prospecti, jos paikkansa pitää. Tilastot: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=45342
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Joku oli tuolla 18-vuotiaiden MM-kisaketjussa näköjään kirjoitellut pari viikkoa sitten K-Vantaan B:ssä pelanneen Jani Hakanpää -nimisen puolustajan siirtyvän Bluesin junnuihin.
Jännä juttu, että kattelin samaa sälliä samasta paikasta ja ajattelin, että toi pitäis saada Bluesiin. Jotenkin Kirkkonummi syntymäpaikkana ja Vantaa pelipaikkana ei mene yksiin... Nyt sitten Halisen, Hovisen, Hakanpään ja Gröndahlin liike kuntoon henk. koht. treeniohjelmilla
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös