boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Jos ensi syksynä päästään aloittamaan kausi, niin olisi mielestäni makeata järkätä esim. elokuussa Espoon "oma pitsiturnaus" Rauman tyyliin . Paikaksi sopisi erinomaisesti Espoonlahden jäähalli. Vapaaehtoisia varmasti löytyisi tarpeeksi. Kaikki tulot Kiekko-Espoolle. Lupaan raahautua paikalle ja syödä 4 grillimakkaraa ja juoda 2 virvoitusjuomaa, jos tästä koronapaskasta selvitään.
Porvoon Hunters ainakin pitäisi kutsua vielä yhteen peliin, ja liput myyntiin nimellä "Kolmas välierä".
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Päätös laajentaa Mestistä kahdella lisäjoukkueella ja sulkea sarja kahdeksi vuodeksi, ei ollut kabinettipäätös, vaan tulevan kauden linjaus, joita tehdään ennen jokaista kautta. Nousua ilman karsintoja voi tietenkin kutsua kabinettinousuksi, mutta voi sitä myös kutsua oikeudeksi. K-Espoo oli kaikilla mittareilla selkeä ennakkosuosikki nousemaan Mestikseen, ja todisti sen tällä kaudella myös pelillisesti. Olisi siis ollut oikeusmurha jättää K-Espoo kituuttamaan Suomi-sarjaan vielä kahdeksi vuodeksi, vaikka se osoitti jo nyt olevansa liian hyvä Suomi-sarjaan.
Tämä on tosiaan tärkeä huomio. Eli siis se mitä Mestiksen hallitus on linjannut ensi kauden suhteen, ovat tosiaan toimenpiteitä joihin on sarjan elinvoiman turvaamiseksi päädytty. Ja se, että Kiekko-Espoo nousee siinä samalla Mestikseen ei ole millään tavalla Kiekko-Espoon "syy", vaan se on vain tilanteen seuraus.

Nythän kuitenkin on jo todettu, että Kiekko-Espoo lienee käytännössä ainoa nousija. D-Kiekko ja Hunters ovat jo ilmoittaneet, että ei pysty, liian riskaabelia. Forssassa taas ollaan ihan faktisesti viittä vaille konkurssissa, siellä on avattu julkinen rahankeruukampanja koko seuran olemassaolon pelastamiseksi, koska tällä hetkellä tässä maailmanpalossa siellä ei pystytä maksamaan edes Suomi-sarjan lisenssiä.

Mainittakoon muuten, että jos/kun tässä nyt Kiekko-Espoo aloittaa Mestiksessä ensi kaudella, niin näin junantuomana espoolaisena on mielenkiintoista seurata sitä, tuleeko K-Espoon ja K-Vantaan välisiin otteluihin minkälaista paikallispelitunnelmaa? Olen itse siinä käsityksessä, että paikkakuntina Espoon ja Vantaan välillä ei ole käytännössä minkäänlaista vastakkainasettelua, vaan suhtautuminen toiseen on sanalla sanoen neutraalia. Toivottavasti kuitenkaan mahtavaa mahdollisuutta kunnon paikallispeleihin ei silti ihan kokonaan hukattaisi, kunhan siis K-Espoon nousu vain toteutuu.
 
"siis ymmärrän syvällisesti hyvän taiteen määrittelemisen ikiaikaisen dilemman, mutta kyllä paskan aina tunnistaa"
(Kyösti Pöysti)
Jos ei muuta paikallisvastustajahyötyä ole K-Vantaasta, niin ainakin yleisömäärää se lisää, kun kannattajien on halpaa ja helppoa käydä naapurissa katsomassa omaa joukkuetta.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos ei muuta paikallisvastustajahyötyä ole K-Vantaasta, niin ainakin yleisömäärää se lisää, kun kannattajien on halpaa ja helppoa käydä naapurissa katsomassa omaa joukkuetta.
Mutta onko Kiekko-Vantaalla kannattajia? Siis joitain varmasti, mutta sehän ollut vähän sellainen erikoisjengi koko olemassaolonsa ajan käsittääkseni. Milloin kenenkin farmi ja milloin kenenkin omistuksessa.
 
"Pelaajien lähteminen seurasta loppui tähän päivään. Pari pelaajaa voisi lähteä, mutta hekään eivät lähde. Ja kaikki nuoret pelaajat pysyvät meillä." -9.12.2015

Kiitos Blegi 2015-2016.
Katsojia nyt ainakin jonkin verran K-Vantaalla on ja varmasti niitä Espooseenkin eksyy katsomaan pelejä ja se on varmaa, että Espoosta käydään aika runsain määrin Vantaalla keskinäisiä pelejä katsomassa. K-Vantaa lienee suurempi voittaja lisäyleisön määrässä.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

boerje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Tampereen Ilves
Olen itse siinä käsityksessä, että paikkakuntina Espoon ja Vantaan välillä ei ole käytännössä minkäänlaista vastakkainasettelua, vaan suhtautuminen toiseen on sanalla sanoen neutraalia.
Kyllähän täältä Espoosta katsotaan tuonne rajanaapurin suuntaan myötätuntoisesti hymyillen, että ihme paikoissa sitä ihmiset joutuvatkin asumaan... Mutta jos totta puhutaan, ei tällä hetkellä ajatus Kiekko-Vantaan kohtaamisesta kaukalossa tunnu oikein miltään. Edellinen Kiekko-Espoo ei tainnut ikinä vantaalaisia kohdata, eli sitäkään kautta ei ole mitään historian painolastia.

Suomi-sarjassa pidin Porvoon Huntersia vaarallisena vastustajana, ja jos ensi kaudella pelataan Mestiksessä, toivon että jonkinlaisia paikallisderbyjä tullaan kokemaan Vantaan kanssa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Olen kyllä samaa mieltä siitä, että Espoon ja Vantaan välillä ei oikein ole mitään latausta. Lisäksi Vantaalla, jopa enemmän kuin Espoossa, ollaan ennemmin "martsarilaisia" tai "myrtsiläisiä" kuin "vantaalaisia".

Jännitettä on tultava pelien kautta. Luultavasti keskinäisiä tulee aika paljon, kun välimatka on pieni. Tällöin sitä tunnetta pääsee tulemaan. Lisäksi molemmissa joukkueissa pelaa paljon lähiseudun kasvatteja. On siis mahdollista, että "numero on jo muistissa" joillakin. Aika nollista kuitenkin lähdetään.

Katsotaan, jos tulevalla kaudella pelataan vastakkain.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Mestis ei ainakaan omilla alustoillaan ole julkaissut mitään asiaan liittyen. Äkillisen tutkiskelun jälkeen. Mikä päivä tänään olikaan?
 

lartama24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Jäähonka, HIFK
Olisihan se kaikkea muuta kuin perseestä, että Tapiolan hallissa pelattaisiin Mestistä, ja vielä kestävällä pohjalla eli olemassa olevalla sekä yhtenäisellä juniorityöllä.

Minusta on ollut todella murheellista, että se tänne rakennettu fanikulttuuri meni undergroundiin, kun EU ei oikein ollut kaikille kannatettavissa oleva vaihtoehto.

Vaikka talousalue, puitteet ja historia (puhumattakaan paikallismatseista) perustelee vaikka Liigapotentiaalin, tuntuisi että on helppo ostaa kausari ja käydä fiilistelemässä Mestistäkin. Olisipa hallissa ravintolat jollain tavalla auki.

Ostin sen 5 lipun kannustuspaketin, tuleekohan siitä joskus lisätietoa vai onko se heti meiliin tullut qr-koodi käytettävissä 5 matsissa?
 
Rinkelillä paikalla vuodesta 1976
-
Ootellaan niin kohta se on jälleen maalissa.

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Katohan perhana. Jäänyt vähän tämän homman seuraaminen vähemmälle sattuneesta syystä.

Saako täällä jo onnitella Mestis-paikasta?
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Milloin espoolaiset aikoo pelaamalla kiivetä sarjatasoja ylemmäs?
Sitä voi joutua odottamaan. Mestiksestä kun ei voi pelaamalla nousta. Toisaalta tämä nousu olisi muutenkin ensimmäinen nousu sarjatasoa ylemmäs sitten vuoden -92. Eikä niitä nousuja ole muutkaan tässä maassa juuri tehneet vuosikausiin näillä tasoilla. Mestikseen ei ole kukaan noussut pelaamalla kymmeneen vuoteen, saati suljettuun Liigaan. Siis sikäli kun pelaamalla nouseminen tarkoittaa jonkun pudottamista karsinnoissa. Tänäkin keväänä Kiekko-Espoo ansaitsi nousumahdollisuuden pelaamalla ollen runkosarjan ykkönen ja voittamalla kaikki pudotuspeliottelua mitkä ehdittiin pelaamaan.

Tänä keväänä espoolaiset olisivat saattaneet tehdä sen ihmeen, mutta karsintoja ei pelattu.
 

k-espoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-espoo/Blues
Edellinen Kiekko-Espoo ei tainnut ikinä vantaalaisia kohdata, eli sitäkään kautta ei ole mitään historian painolastia
Kyllä siellä aikoinaan pelattiin divarissa Vantaa HT:tä (VHT) vastaan muistaakseni ainakin parina kautena. Kiimaisia pelejä.
 
Olli Saalasti- puolustaja luojan armosta

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Jos nyt oikein tekniseksi mennään, niin ainoa kabinettipäätös oli keskeyttää sarjat ja sivuuttaa ennalta sovitut karsinnat, joiden perusteella K-Espoo olisi ollut erittäin todennäköinen nousija. K-Espoolla oli pelaaja-arsenaalia, nälkää, vakuuttava voittoputki, kun taas Hokki oli kaikin puolin aika surkeassa swingissä. Useamman voiton ottaminen ei mielestäni ollut kovin todennäköistä Hokille. Lähempänä K-Espoo oli siis ensi kauden Mestis-paikkaa kuin Hokki.
Tämä menee nyt pilkunnu.. viilaamiseksi, mutta tuo on täysin sinun mielipide. Itse en olisi kokenut, että Kiekko-Espoo olisi ollut todennäköisempi Mestis-paikan saaja, jos ottelusarja Hokkia vastaan olisi toteutunut. Minun mielestäni ottelusarjasta olisi tullut tasainen ja voittaja ei taatusti olisi selvinnyt suoraan neljässä pelissä (olihan suunnitteilla paras seitsemästä-sarja?). Kiekko-Espoolla oli muutama selkeästi parempi yksilö joukkueessa, mutta joukkuepelaaminen varsinkin puolustuspäässä oli koko kauden ajan heikoin lenkki. Hokki olisi aivan varmasti pystynyt hyödyntämään tätä, vaikka heillä oli vaikea kausi.

Tämä kaikki on kuitenkin ihan turhaa, kun päätökset on nyt tehty ja enää odotetaan virallista ilmoitusta siitä, nouseeko Kiekko-Espoo vai ei. Sen päätöksen voisi olettaa tulevan melko pian, sillä olisi erittäin tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti työstämään sarjan vaatimia asioita seuran toiminnassa ja joukkueen kokoamisessa näin poikkeusaikana.

Vielä muutama sana tuosta Kiekko-Vantaa "derbystä". En usko noista otteluista muodostuvan mitään elämää suurempia kohtaamisia. Espoolaisyleisö herää tunnetusti silloin, kun vastassa on mahdollisimman kova vastustaja, ja mielellään jostain vähän suuremmasta kaupungista, joten itse heittäisin mahdollisen Mestiskauden "derbyvastustajaksi" TuTon. Myös Jokipoikien mahdollinen kohtaaminen olisi mielenkiintoista.
 

Dfence

Jäsen
Kyllä siellä aikoinaan pelattiin divarissa Vantaa HT:tä (VHT) vastaan muistaakseni ainakin parina kautena. Kiimaisia pelejä.
Kaudella 1991–1992 oli 1. divarissa tarjolla paikalliskiimaa, ei ainoastaan vantaalaista VHT:a vastaan, vaan myös HJK ja Karhu-Kissat olivat sarjassa, ja tätä edellisellä kaudella oli tarjolla myös Granilaiset paikallisvastustajat.

Ja kun oli avoin sarja, niin tuota vaihtuvuuttakin oli ylös ja alas sekä välillä vähän sivullekin, piti mielenkiinnon yllä. Ja toki kuusi vuotta oli myös Jäähonka sarjassa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tämä menee nyt pilkunnu.. viilaamiseksi, mutta tuo on täysin sinun mielipide. Itse en olisi kokenut, että Kiekko-Espoo olisi ollut todennäköisempi Mestis-paikan saaja, jos ottelusarja Hokkia vastaan olisi toteutunut. Minun mielestäni ottelusarjasta olisi tullut tasainen ja voittaja ei taatusti olisi selvinnyt suoraan neljässä pelissä (olihan suunnitteilla paras seitsemästä-sarja?). Kiekko-Espoolla oli muutama selkeästi parempi yksilö joukkueessa, mutta joukkuepelaaminen varsinkin puolustuspäässä oli koko kauden ajan heikoin lenkki. Hokki olisi aivan varmasti pystynyt hyödyntämään tätä, vaikka heillä oli vaikea kausi.
Suomi-sarjasta on todella vaikea nousta pelaamalla Mestikseen. Suurin syy on se, että SS on yleiseltä tasoltaan niin paljon Mestistä jäljessä ja pelimääräkin on merkittävästi pienempi. Joukkueiden on lähes mahdotonta saada rakennettua sellaista rutiinia mikä Mestisjoukkueille tulee luonnostaan. Mestiksen jumbot pelaavat runkosarjassa 48 tai 50 ottelua itseään parempia joukkueita vastaan. Se kehittää. SS:n kärkijoukkueet taas pelaavat itseään merkittävästikin heikompia vastaan. Se vielä korostuisi jos Suomi-sarjaan rakentaisi materiaaliltaan Mestistasoisen joukkueen joka vielä treenaisi kuten Mestisjoukkue. Sellainen joukkue voittaisi suurimman osan peleistään ihan vasemmalla kädellä. Sitä oli havaittavissa myös kuluneen kauden Kiekko-Espoossa joka oli kuitenkin muutamaa pelaajaa lukuunottamatta ihan Suomi-sarjatason pelaajista koottu. Toki keskimääräistä paremmista pelaajista. Sellainen Mestistason joukkue kuitenkin maksaisi rahaa ja silti moni uraansa ajatteleva pelaaja valitsisi Mestiksen vaikka Suomi-sarjassa pelaamisesta tarjottaisiin samaa summaa.

Silti uskon, että espoolaisella itsensä ylittämisellä Kiekko-Espoolla olisi ollut saumat paras seitsemässä sarjassakin Hokkia vastaan. Espoossa on ennenkin tehty asioita minkä piti olla lähes mahdottomia. On noustu liigan sääleistä finaaliin ja voitettu paras seitsemästä sarja 0-3 tappioasemasta. Niitä saavutuksia ei kai kukaan ole vielä liigassa toistanut.

Tämä kaikki on kuitenkin ihan turhaa, kun päätökset on nyt tehty ja enää odotetaan virallista ilmoitusta siitä, nouseeko Kiekko-Espoo vai ei. Sen päätöksen voisi olettaa tulevan melko pian, sillä olisi erittäin tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti työstämään sarjan vaatimia asioita seuran toiminnassa ja joukkueen kokoamisessa näin poikkeusaikana.
Liitosta on ilmoitettu että asia ratkeaa ennen Suomisarjan linsenssihakemusten takarajaa joka on 15. päivä kuluvaa kuuta.

Vielä muutama sana tuosta Kiekko-Vantaa "derbystä". En usko noista otteluista muodostuvan mitään elämää suurempia kohtaamisia. Espoolaisyleisö herää tunnetusti silloin, kun vastassa on mahdollisimman kova vastustaja, ja mielellään jostain vähän suuremmasta kaupungista, joten itse heittäisin mahdollisen Mestiskauden "derbyvastustajaksi" TuTon. Myös Jokipoikien mahdollinen kohtaaminen olisi mielenkiintoista.
Kiekko-Vantaa myi niin pahasti identiteettinsä kun vaihtoi Jokereiden pelipaitoihin, etten enää edes pidä sitä vantaalaisena. Se on vain Jokereiden farmi. Eiköhän se ole tosiaan TUTO mikä eniten Espoossa kiinnostaisi. Ja toisena mainitsemasi Jokipojat perinteisenä divariseurana. Pientä lisäväriä tuo myös se, että -92 Kiekko-Espoo nousi liigaan juuri Jokipoikien kustannuksella ikimuistoisessa karsintasarjassa. Silloin muuten pelattiin niin että Divarin voittajana Kiekko-Espoolla oli kotietu karsinnoissa. Kiekko-Espoo hävisi ensimmäisen kottelun kotona, mutta otti revanssin Joensuussa muistaakseni 2-8. Loput pelit mentiin kotovoitoilla ja Kiekko-Espoo nousi liigaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Eikös Ruutanoita 3-5 kappaletta ole nähty joka matsissa metelöimässä.
En lähtisi dissaamaan. Hienoa, että kannatusta löytyy. Ja onhan tuo faniporukan nimi todella hyvä. Pakko tykätä.
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy