Mainos

KHL kaudella 2013–2014

  • 95 663
  • 296
Jugra oli kasannut tänään tuohon Dynamo Riga -matsiin näin suomalaisittain mielenkiintoisen kakkosketjun, jossa Savinainen pelasi yhdessä Radek Smolenakin ja Stephen Dixonin kanssa. Eikös tuo kolmikko huseerannut samaan aikaan ässissä parisen vuotta sitten?
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Jugra oli kasannut tänään tuohon Dynamo Riga -matsiin näin suomalaisittain mielenkiintoisen kakkosketjun, jossa Savinainen pelasi yhdessä Radek Smolenakin ja Stephen Dixonin kanssa. Eikös tuo kolmikko huseerannut samaan aikaan ässissä parisen vuotta sitten?
Tuo kolmikko on pelannut yhdessä maajoukkuetauon jälkeen jokaisessa pelissä. Muistaakseni pelasivat Ässissä samaan aikaan, mutta en muista oliko sama ketju. Joku Ässiä tarkemmin seurannut voisi valaista asiaa. Tuo on hyvä, kun Savinaisen ympärille on kesken kauden hankittu tutut kaverit (Dixon, Smolenak), että homma alkaisi toimimaan paremmin ja onhan Savinainen parantanutkin.

Jugralle päivän tappio oli jo kymmenes peräkkäinen, joten uuden valmennuksen alaisuudessa ei ole vielä voittoa tullut. Viimeisestä neljästä pelistä Jugra on saanut kolmesta pisteen ja sen yhdenkin hävisi vain maalilla. Jugra pelaa paremmin mitä tulokset kertovat.

Viime kauden maalipörssin kakkonen Igor Skorokhodov on ollut viime aikoina sivussa, tosin miehen alkukausi on ollut pettymys.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Katson parhaillaan SKA-Lokomotiv peliä. Pjotr Vorobjev on tehnyt hyvää työtä Lokomotivin valmentajan tehtävässä sen jälkeen kun hänet noin kuukausi sitten palkattiin tehtävään. Lokomotiv pelaa perinteistä liikkuvaa ja aktiivista venäläistä jääkiekkoa. Ei mitään kyttäystä tai trappia, vaan kiekkokontrolliin perustuvaa peliä.

Tilanne on tällä hetkellä 1-1 ja Lokomotiv on hallinnut peliä lievästi.

Lokolla on tässä pelissä paljon vuosina 1992-1995 syntyneitä pelaajia pelaavassa kokoonpanossa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Joitakin tässä pelissä esiintyviä Lokon nuoria pelaajia. Ensin puolustajia:
Vitali Zotov (01.04.1992), Ilja Ljubushin (06.04.1994)

Hyökkääjiä:
Ilja Korenev (10.02.1995), Kirill Kapustin (08.02.1993), Aleksandr Mokshantsev (1995.02.17), Emil Galimov (09.05.1992), Vadim Hlopotnov (22.04.1994), Daniil Apalkov (01.01.1992).

Joukkueen avainpelaajista Sergei Plotnikov (1990), Jegor Averin (1989), Jonas Holos (1987), Jegor Jakovlev (1991), Mihail Pashnin (1989) ja David Ullström (1989) ovat parhaassa peli-iässä tai lähestymässä sitä.

Veteraanipelaajista voisi mainita Staffan Kronwallin (1982), Ilja Gorohovin (1977), Anton Butin (1980), Mikelis Redlihsin (1981), Curtis Stanfordin (1979) ja Vitali Vishnevskin (1980).
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Kirjoitin tätä tekstiä maajoukkuetauon aikana, mutta aika ja motivaatio loppuivat kesken. Julkaistaan nyt kuitenkin, vaikka tekstistä ei tullut alkuunkaan sellainen mitä meinasin. Tuon kirjoitin ihan randomisti, mitä mieleen tuli. Pahoittelut myös myöhässä tulevasta tekstistä, kun pari kierrosta on pelattu jo tämän kirjoittamisen jälkeen.

Koitan kauden lopussa (tulee loppuarvio ainakin) tai Olympialaisten tauon aikana tehdä seuraavan isomman jutun. Töissä sen verran kiirettä, että ei meinaa jäädä tälle harrastukselle aikaa. Ei ainakaan sitä 200 h, jonka tein tuota KHL-ennakkoa. Saa nähdä löytyykö ensi kesänä motivaatiota lähteä tuohon urakkaan tai hieman pienempään versioon.

------------

Historian kuudennen KHL-kauden 54 ottelun runkosarjasta on kohta puoliväli ylitetty, joten on aika tehdä pientä katsausta jokaisen joukkueen syyskauteen.

Syyskausi on ollut monellakin tapaa erittäin värikäs. Muutama suurseura on kyntänyt syvällä, jonka vastapainoksi taas muutama pienempi seura on saanut erinomaisen startin kauteen.

Läntisessä konferensissa sijoilla 4-12 olevat joukkueet ovat vain kuuden pisteen sisällä. Kolmen kärki SKA, Dinamo Moskova ja Dinamo Riika porskuttavat hieman karussa muilta ja SKA on tekemässä eroa jo kakkoseenkin. Läntisen konferenssin kaksi viimeistä joukkuetta ovat Dinamo Minsk ja Slovan Bratislava, jotka ovat jo reilut 10 pistettä pudotuspeliviivasta, mutta mitään ei ole vielä heidänkään osaltaan menetetty.

Itäisen konferenssin osalla ei ihan samanlaista tasaisuutta olla nähty kuin läntisen. Kärkikaksikko Ak Bars Kazan ja Barys Astana ovat muilta hieman karussa. Tuota kaksikkoa lähimpänä uhkaavat Metallurg Magnitogorsk ja Salavat Julajev Ufa. Idän puolella kaksi KHL:n suurseuraa ovat edelleen pudotuspeliviivan alla, kun Traktor Tsheljabinsk ja Avangard Omsk ovat olleet suurissa vaikeuksissa syyskaudella. Amur Habarovskin ja Metallurg Novokuznetskin mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat käytännössä menneet, joskaan kummallakaan joukkueella ei sinne realistisia mahdollisuuksia ollut.

1. SKA Pietari

Euroopan rikkain jääkiekkoseura lähti maajoukkuetauolle viiden ottelun voittoputkessa.

SKA oli varmasti suurimmalla osalla KHL:ää aktiivisesti seuraavien papereissa se ykkössuosikki mestariksi ja miksi ei olisi, sillä onhan SKA:lla KHL:n historian kovin pelaajamateriaali jalkeilla. Toisaalta joukkuehan ei ole koskaan ollut edes KHL:n finaaleissa. SKA on ollut hyvä, mutta ei runkosarja kuitenkaan ole ollut joukkueelta mitään ylivoimaista näytöstä, vaan pelien välillä ja sisällä on tapahtunut paljon ailahtelua.

SKA on kompuroinut joidenkin keskikastin joukkueiden kanssa ja se mm. hävisi kotonaan Donbassille sekä Vladivostokille. Vastapainoksi SKA on kuitenkin pelannut erinomaisesti lähes jokaisessa pelissä KHL:n suur- ja kärkiseuroja vastaan. Ufa pystyi kuitenkin nujertamaan SKA:n kotonaan 4-2. Pahiten SKA on saanut kyytiä Torpedolta, joka nuiji Jarkko Immosen hattutempun johdolla SKA:n Nizhni Novgorodissa lukemin 5-2.

Jukka Jalosen käsissä seuran paketti on ollut todella tiivis lähes jokaisessa "tärkeässä" pelissä. KHL:n suurista tasoeroista johtuen jokaiseen otteluun SKA ei vain syty pelaamaan täysillä, joka on varsin yleistä näillä KHL-jäteillä. Maalivahti- ja puolustuspeli ovat olleet vakuuttavalla tasolla. Hyökkäyksestä löytyy valtava määrä ratkaisuvoimaa. Joukkue on myös erittäin työteliäs, kun sitä vaaditaan. Jotain Vitjazia vastaan SKA on tälläkin kaudella näyttänyt laiskalta joukkueelta, mutta isoissa peleissä SKA on näyttänyt kuka määrää KHL:ssä.

SKA:n sisäistä pistepörssiä johtaa Calgary Flamesissa viime kaudella pelannut tshekkihyökkääjä Roman Cervenka, joka muuten omaa yhden sarjan parhaimmista rannelaukauksista. Cervenka on iskenyt 24 peliin tehot 7+19=26. Kuusi peliä tällä kaudella loukkaantumisen takia missannut Ilja Kovaltshuk on sisäisen pistepörssin kakkosena. 18 peliin KHL:n valovoimaisin pelaaja on tehnyt kiitettävät tehot 10+14=24.

SKA Tulee voittamaan KHL:n runkosarjan, mutta pelin pitää edelleen parantua, jos SKA meinää Gagarin Cupin keväällä voittaa.

Tehokkain hyökkääjä: Roman Cervenka 25gp 7+19=26
Tehokkain puolustaja: Dimitri Kalinin 5+7=12
Eniten maaleja: Viktor Tihonov (13)
Eniten syöttöjä: Roman Cervenka (19)
+/-: Maksim Tshudinov (+23)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 1.
Uusi arvio: 1.

2. Dynamo Moskova

Hallitsevat mestarit lähtivät viettämään maajoukkuetaukoa Kazanille tulleen 2-3 vierastappion jälkeen. Sitä ennen moskovalaiset ottivat kolme peräkkäistä voittoa.

Hallitsevat mestarit aloittivat kauden viidellä puhtaalla voitolla, joissa maalisuhde oli peräti 18-3. Kolmessa pelissä viidestä vastustajat eivät saaneet maaliakaan tehtyä. Kauden kuudes peli oli Moskovan paikallistaisto TsSKA:n vieraana, joka muistetaan 20 vuotta tuona päivänä täyttäneen huipputaitavan Nikolai Prohorkinin showsta, kun nuorukainen iski tehot 3+1. Prohorkinin uran aiemmat pisteet olivat 3+2. TsSKA voitti pelin 6-3. Tuossa pelissä Dynamon siipirikkoinen puolustus revittiin palasiksi. Tuon pelin jälkeen Dynamo hävisi seuraavasta neljästä pelistä vielä kolme, mutta sai kurssin sitten kääntymään.

Kaksi viimeistä mestaruutta vienyt seura on pelannut erinomaisesti, kun huomioidaan vielä se, että joukkue on kärsinyt erittäin pahoista loukkaantumisista. Sivussa on pitempään ollut tärkeistä nimistä hyökkäyspään vaarallisin pelaaja Maksim Pestushko, Sergei Soin, Janne Jalasvaara ja Dominik Granak. Puolustuksesta on puuttunut todella tärkeitä nimiä pitempään, joten siihen nähden seura on selvittänyt syyskauden kiitettävällä tasolla.

Se miksi moskovalaiset pärjäävät, vaikka kärkinimiä putoaa pois, johtuu pitkälti päävalmentaja Olegs Znaroksin pelitavasta ja siitä, että joukkueen runko on ollut pitkään kasassa. Monessa KHL-seurassa tapahtuu kesäisin suuria muutoksia pelaajistoon, mutta Dynamossa näin ei ole hetkeen tapahtunut.

Znaroksin joukkue tunnetaan erinomaisesta viisikkopelaamisesta ja puolustusosaamisesta. Dinamon saadessa kaikki palikat takaisin, niin alkaa tämä joukkue näyttämään erittäin vaikealta voitettavalta tulevanakin keväänä. Ottaa kotiedun ja on todennäköisesti läntisen konferenssin kakkonen.

Tehokkain hyökkääjä: Leo Komarov 24gp 8+11=19
Tehokkain puolustaja: Filip Novak 17gp 2+9=11
Eniten maaleja: Martins Karsums (11)
Eniten syöttöjä: Konstantin Gorovikov (12)
+/-: Leo Komarov (+7)
Suomalaiset:
Leo Komarov 24gp 8+11=19, +7
Janne Jalasvaara 12gp 1+1=2, +2

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 4.
Uusi arvio: 2.

3. Dinamo Riika


Latvian ylpeys lähti maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa, kun se kaatoi vieraissa Atlantin, Lokomotivin ja Severstalin. Sitä ennen Riika hävisi SKA:lle vieraissa vasta rankkarien jälkeen.

Viime kaudella läntisen konferenssin jumboksi jäänyt seura on ollut yksi alkukauden sensaatioista. 23 pelistä latvialaiset ovat voittaneet viisitoista, joista pisteitä on kertynyt 45. Viime kaudella Riika keräsi vain kuusi pistettä enemmän koko runkosarjassa. Riika ei ole mitenkään merkittävästi vahvistunut kesällä, joskin muutama tärkeä paluumuuttaja on tullut ja vanhat sekä uudet ulkomaalaisvahvistukset ovat olleet tärkeä apu joukkueelle.

Ulkomaalaisvahvistuksista käytännössä jokainen on pelannut vähintäänkin hyvällä tasolla. Ruotsalaisvahti Mikael Tellqvist on pelannut 18 peliä 94.1% torjuntaprosentilla. Kiekollista osaamista toivottiin kesän puolustajahankinta Mat Robinsonilta, joka onkin tehnyt tehot 6+6=12. Hyökkäyksessä Kyle Wilson ja Marcel Hossa ovat lähes piste per peli -tahdissa. Tuo kaksikko on Riikan selvästi tehokkainta osastoa.

Toissa kaudella Riikassa flopannut latvialaislegenda Sandis Ozolins kävi viime kaudella ottamassa uutta nostetta uralleen Atlant Mytishin riveissä. Nyt 41-vuotias konkaripakki on ollut selvästi parempi kuin toissa kaudella. Ozolins on tehnyt tehot 3+10=13, eikä tehotilastokaan ole pakkasella.

Riikan pelaaminen on perustunut erittäin tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja joukkue onkin päästänyt KHL:ssä toiseksi vähiten maaleja heti Kazanin timantin kovan puolustuksen jälkeen. Vieraissa joukkue on pelannut lähes illasta toiseen pelejä, jotka ovat päättyneet maalin marginaalilla suuntaa tai toiseen. 14 vieraspeliin Riika on päästänyt vain 23 maalia. 14 vieraspelistä Riika on voittanut yhdeksän.

Riika tulee todennäköisesti vielä kauden toisen puoliskon aikana putoamaan alaspäin ja uskoisin, että kotietu pudotuspeleihin jää saavuttamatta. Materiaali ei vain pitkässä juoksussa riitä, kun isommat seurat saavat koneensa kunnolla käyntiin. Jos Riika pääsee pudotuspeleihin, niin on se jo erinomainen suoritus, sillä Riika on pelaajabudjetiltaan kuitenkin pikkuseura KHL:ssä.

Tehokkain hyökkääjä: Kyle Wilson 23gp 7+15=22
Tehokkain puolustaja: Sandis Ozolins 23gp 3+10=13
Eniten maaleja: Marcel Hossa (9)
Eniten syöttöjä: Kyle Wilson (15)
+/-: Mat Robinson (+9)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 13.
Uusi arvio: 6.

Jatkuu... Tulee kaikki loput jengit.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
4. Donbass Donetsk

Ukrainalaisseura lähti viettämään maajoukkuetaukoa Sibirille tulleen 1-2 kotitappion jäljiltä. Sitä ennen Donbass oli voittanut kaksi peliä.

Viime kaudella runkosarjan viimeisen kierroksen aikana pudotuspelihaavensa hautaamaan joutunut seura on aloittanut uusiutuneen ja vahvistuneen pelaajaringin kanssa kauden hyvin. Donbassia valmentaa erinomaista jälkeä Severstalin kanssa viime kaudella tehnyt entinen NHL-pelaaja Andrei Nazarov.

Donbass on läntisen konferenssin tasaisen nipun kärkijoukkue. Donbassista matkaa sijalle kaksitoista on vain vaivaiset kuusi pistettä. 37 pisteestä Donbass on kerännyt 20 kotona ja loput 17 vieraissa.

Donbassin hyvä alkukausi kulminoituu mieheen nimeltä Michael Leighton. Kyseessä on Stanley Cup -finaaleissa muutamia vuosia takaperin nähty maalivahti, joka on ollut kuin muuri Donbassin maalilla. Leightonin 19 pelin torjuntaprosentti on 93.9%.

Donbassin puolustuksessa on puolestaan hyvä sekoitus kiekollista osaamista ja fyysisyyttä. Hyökkäyksestä löytyy kolme "ykkösketjua" ja sitten nuorista, lähinnä ukrainalaispelaajista koottu nelosketju.

Donbassin suomalaispelaajista Teemu Laine on päässyt pikku hiljaa vauhtiin ja kasassa on nyt pisteet 5+6=11. Laine tulee olemaan todella tärkeä pelaaja jatkossa. Petteri Wirtanen pelaa toista kauttaan seurassa. Viime aikoina Wirtanen on ollut sentteri ketjussa, jonka laidoilla viilettävät Laine ja yksi kaikkien aikojen parhaista ukrainalaispelaajista Ruslan Fedotenko. Wirtasen pisteet ovat 4+5=9. mutta pisteiden perusteella ei näe suomalaissentterin arvoa, sillä hän on joukkueensa paras alivoimapelaaja. Seurassa pelaa myös Tuomas Kiiskinen, joka on tosin missannut koko syyskauden loukkaantumisen takia.

Donbassin pelaajabudjetti nousi kesällä useita miljoonia euroja, jonka myötä Donbass on pelaajabudjetiltaan vahva keskikastin joukkue. Donbassia voi melkein kutsua jo suurseuraksi.

Tasaisen kovalla materiaalilla pelaava Donbass ottaa on lähellä kotietua Nazarovin kurinalaisen pelitavan avulla, jonka viimeisenä lukkona on huippukautta pelaava maalivahti Leighton.

Tehokkain hyökkääjä: Lukas Kaspar 23gp 8+8=16
Tehokkain puolustaja: Clay Wilson 23gp 5+8=13
Eniten maaleja: Lukas Kaspar (8)
Eniten syöttöjä: Maksim Jakutsenja (10)
+/-: Peter Podhradsky (+12)
Suomalaiset:
Teemu Laine 23gp 5+6=11, +6
Petteri Wirtanen 23gp 4+5=9, +2
Tuomas Kiiskinen (loukkaantuneena)

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 6.
Uusi arvio: 5.

5. TsSKA Moskova

Moskovan kiekkojätti tyrmättiin juuri ennen maajoukkuetaukoa Kazanissa lukemin 1-4, joten kahden pelin voittoputki ei kasvanut sen isommaksi.

John Torchettin valmentama joukkue on ollut syyskaudella se joukkue, joka on kärsinyt KHL:n pahimmasta loukkaantumissumasta. Seuralta on edelleen useita avainpelaajia sivussa Aleksander Radulovin johdolla. Radulovin toki pitäisi palata ilmeisesti EHT-tauon jälkeen peleihin.

Vaikka TsSKA on KHL:n suurimpia seuroja pelaajabudjetiltaan, niin on sen pelissä näkynyt karulla tavalla se, että käytännössä puolustuksesta on kokoajan ollut kolme TOP4 -pakkia sivussa, jonka lisäksi kärkihyökkääjistä poissa ovat olleet monet tärkeät miehet Radulovin ja Aleksei Morozovin lisäksi.

TsSKA:n pistemäärä on ihan kelvollinen siihen nähden millaisissa loukkaantumisongelmissa joukkue on ollut. Ongelmat ovat olleet puolustuspelissä, jonka lisäksi maalivahtipeli ei ole ollut hyvällä tasolla. Rastislav Stanan 23 pelin torjuntaprosentti on vaivaiset 91.1%. TsSKA:lla on monenlaisia ongelmia loukkaantumisten lisäksi. En näe, että Stanan johdolla TsSKA voi taistella KHL:n mestaruudesta.

Valtavat perinteet omaava moskovalaisseura tulee taistelemaan vahvasti kotiedusta. Radulovin paluun merkitys on valtava joukkueelle, sillä herra #47 on poikkeuksellinen pelaaja taitotasoltaan ja pystyy kääntämään pelejä, vaikka yksinään. Toki Radulovilla on se toinenkin puoli, jolloin on taakka omalle joukkueelleen. TsSKA kaipaa kuitenkin kipeästi kaksinkertaista KHL:n pistepörssin voittajaa, joka kääntää tasaiset pelit voitoiksi. Lisäksi puolustuksen runko tarvitsee sairastuvalta vahvistuksia. Steve Eminger hankittiin paikkaamaan puolustusta, mutta ei Eminger ole mitään ihmeitä vielä esittänyt.

TsSKA Moskova ottanee kotiedun pudotuspeleihin, jos ei loukkaantumistupaa saadaan pikku hiljaa tyhjenemään. Materiaali on niin kova, että TsSKA voi taistella mestaruudestakin, mutta maalivahtipelin on parannuttava. Se on tällä hetkellä loukkaantumisten ohella yksi suurimmista ongelmista.

Tehokkain hyökkääjä: Nikolai Prohorkin 25gp 10+6=16
Tehokkain puolustaja: Georgi Misharin 25gp 3+5=8
Eniten maaleja: Nikolai Prohorkin (10)
Eniten syöttöjä: Igor Grigorenko (10)
+/-: Aleksander Radulov (+9)
Suomalaiset:
Ilari Filppula 25gp 5+7=12, +1

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 2.
Uusi arvio: 3.

6. Spartak Moskova

Moskovalaisseura lähti maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa ja joukkue majailee hienosti sijalla kuusi. Spartak kaatoi Novokuznetskin, Sibirin ja Amurin, joista kaikki yhdellä maalilla.

Spartakin aika KHL:ssä on tuloksen muodossa ollut laskeva ensimmäisestä kaudesta lähtien ja kahtena viimeisenä kautena seura ei ole päässyt edes pudotuspeleihin. Nyt Spartak on aloittanut syyskauden vahvasti, joskin joukkueen paketti sekosi hieman taitelijasielu Nikolai Zherdevin liityttyä kesken kauden joukkueeseen. Zherdev on äärettömän taitava pelaaja, mutta pahimmillaan "syöpä" seuralleen, joten saa nähdä miten Spartakin tulee käymään. Zherdev on pelannut 15 peliä tehoilla 0+7, joten maaliakaan ei ole vielä tullut tälle kaudelle.

Spartak teki kesän aikana muutoksia kärkipelaajien kohdalle, osin pakon sanelemanakin, mutta uudet hankinnat ovat olleet pääosin hyviä ja osa erinomaisia. Sibiristä hankittu maalivahti Jeff Glass on ollut erinomaisessa vireessä, josta kertoo myös miehen torjuntaprosentti 93.7%. Glass pelasi kaksi peräkkäistä nollapeliä maajoukkuetauolle lähtiessä, joten kolmas on hakusessa tauon jälkeen. Traktorin viime kauden tärkein puolustaja Deron Quint on ollut Spartakin kiekollisen pelin moottori. Quint on saalistanut pisteet 5+8=13. Hyökkäyksen ykkösnimi tehojen valossa on ollut kesän hankinta Rastislav Spirko. Slovakki on tehnyt pisteet 6+9=15.

Spartak ei nimillä loista, vaikka joukkueesta Zherdeviä ja Quintia löytyykin. Joukkue myi/joutui päästämään erittäin tulivoimaisen puolustajan Aleksander Rjazantsevin kesken kauden Dynamo Moskovaan.

Spartakin takana majailee vielä todella vaarallisia joukkueita, joten pudotuspeleihin pääseminen on vielä varsin kaukainen ajatus, kun piste-erotkin ovat sen verran olemattomia.

Tehokkain hyökkääjä: Rastislav Spirko 23gp 6+9=15
Tehokkain puolustaja: Deron Quint 23gp 5+8=13
Eniten maaleja: Matt Anderson (8)
Eniten syöttöjä: Rastislav Spirko, Vjatheslav Kozlov (9)
+/-: Aleksei Krutov (+4)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 10.
Uusi arvio: 9.

7. Medvescak Zagreb


Kroatialaisseura lähti maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa, joista tosin kaksi tuli vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Nuo pelit pelattiin kaikki Zagrebissa.

Vladivostokin ohella se toinen uusi KHL-seura on aloittanut kauden vähintäänkin hyvin, kun huomioidaan se, että Zagrebilla on koko KHL:n pienin pelaajabudjetti. Joukkue on hyötynyt valtavasti myös kotikaukalostaan, joka on NHL-kaukalon mitoissa.

Zagreb aloitti kauden tyrmäämällä suurseura TsSKA:n fanaattisen kotiyleisönsä edessä lukemin 7-1. Tuon jälkeen Zagreb hävisi seitsemän ottelua putkeen, joista viisi oli vieraspelejä. Seitsemän ottelun tappioputken jälkeen Zagreb voitti kahdeksan peliä peräkkäin, joista kuusi peliä oli kotiotteluita. Sen jälkeen meno tasaantui. Harvoin näkee tälläistä starttia missään kiekkosarjassa.

Zagreb on ollut kotonaan todella vahva. Joukkue on kerännyt 14 pelistä kymmenen voittoa ja 29 pistettä. Vieraissa Zagreb on ollut odotetusti vaikeuksissa. Kymmenestä vieraspelistä kasassa on vasta kaksi voittoa ja kahdeksan pistettä. Vieraissa käytännössä kaikki tappiot ovat tulleet vain maalilla, joista moni jatkoajalla tai rangaistuslaukauksilla.

Käytännössä täysin pohjois-amerikkalaisista kootun joukkueen kulmakivet syyskaudella ovat olleet vahvasti pelannut maalivahti Barry Brust, NHL-veteraani Kurtis Foster, uuden kevään löytänyt Ryan Vesce, Matt Murley ja 11 maalia iskenyt entinen NHL:n maalikuningas Jonathan Cheechoo.

Zagreb hankki kesken kauden Torpedon entisen superketjun viimeisenkin puuttuvan palasen, kun Matt Ellison liittyi seuraan. Tuon Torpedon entisen tähtitrion täydentävät Ryan Vesce ja Charles Linglet. Näistä Vesce on tehnyt 24 peliin tehot 8+12=20 ja on selvästi löytänyt peli-ilon jälleen parin heikomman kauden jälkeen, kun ura näytti olevan jo selvässä laskusuhdanteessa.

Tulee taistelemaan kynsin ja hampain viimeisistä paikoista pudotuspeleihin ja joukkueen kohtalo ratkennee vasta aivan viime metreillä. Vieraista pitää saada paremmalla tahdilla pisteitä. Pelaa pohjois-amerikkalaisella raivoisalla taistelutahdolla illasta toiseen.

Tehokkain hyökkääjä: Matt Murley 22gp 8+12=20
Tehokkain puolustaja: Kurtis Foster 23gp 4+10=14
Eniten maaleja: Jonathan Cheechoo (11)
Eniten syöttöjä: Matt Murley, Ryan Vesce (12)
+/-: Matt Ellison, Sasa Martinovic (+5)
Suomalaiset:
Hannu Pikkarainen 10gp 0+4=4, +2 (ei jatka seurassa)

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 9.
Uusi arvio: 8.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
8. Lev Praha

Tshekin ainut KHL-seura lähtee tauolle 4-0 vierasvoiton jälkeen, kun Lev kaatoi Atlantin dominoivan esityksen jälkeen. Sitä ennen Lev hävisi pari peliä. Tuon voiton ansiosta Lev nousi kahdeksan joukkoon ja Atlant putosi yhdeksänneksi.

Kesällä noin seitsemän miljoonaa euroa pelaajabudjettia kasvattanut seura on tätä nykyä pelaajamateriaalilta yksi KHL:n suurista. Vaikka Lev on vain kahden pisteen päässä neljännestäkin sijasta, niin ei seuran alkukautta voi pitää kovinkaan onnistuneena. Toki pitää ottaa huomioon, että yli puolet joukkueesta vaihtui kesän aikana, joten yhteen hitsautuminen vie aikansa.

Lev on ainut läntisessä konferensissa kahdeksan joukossa olevista joukkueista, joka on vaihtanut päävalmentajaa. Vaclav Sykora tosin siirtyi itse henkilökohtaisten syiden takia apuvalmentajaksi. Kari Jalonen otti seuran komentoonsa, mutta pelissä on vielä paljon parannettavaa, vaikka esitys SKA:ta vastaan oli vahva tuloksesta huolimatta ja Atlantin yli Lev jyräsi viimeisimmässä pelissä.

Lev on erikoinen joukkue siinä mielessä, että joukkueen paras pelaaja on tehnyt vasta 11 pistettä. Tuon pistemäärän on saavuttanut seuran viime kauden paras hyökkääjä Jakub Klepis ja hyvä kiekollinen puolustaja Martin Sevc. Pisteet ovat jakaantuneet tasaisesti.

Levin riveissä pelaa peräti viisi suomalaista, joista puolustaja Mikko Mäenpää on tosin ollut sivussa lähes koko kauden. Viime peleissä Mäenpää on kuitenkin tehnyt paluun ja päässyt heti pyörittämään ylivoimaa. Puolustuksessa ykkösviulua on soittanut Topi Jaakola, jonka tehotilasto on selvästi puolustuksen paras. Tämän lisäksi Jaakola on osoittanut vahvaa kahden suunnan pelaamista. Voisin väittää Jaakolan pelaavan tällä hetkellä uransa parasta jääkiekkoa. Ykkössentteri Niko Kapanen ehti pelata kymmenen peliä tehoilla 5+2=7 ennen loukkaantumistaan.

Suomalaismaalivahdeista Petri Vehanen on ollut erinomainen. 18 pelin torjuntaprosentti hänellä on 93.2%. Sen sijaan kauden alla pelatussa EHT-turnauksessa loistanut Atte Engren on ollut tilastojen valossa surkea. Viiden pelin torjuntaprosentti on vaatimaton 84.5%. Engren pelasi hiljattain SKA:ta vastaan vieraissa, jonka SKA voitti 5-0. Engren pelasi tuossa vahvan pelin ja ei hänen piikkiin voi oikeastaan laittaa maaleja. SKA vain lisäsi vaihteen kolmanteen erään ja voitti sen 5-0. Engrenin kannalta on varmasti hyvä, että Jalonen tuli joukkueen päävalmentajaksi, mutta näyttöjä pitää antaa paikkojen tullessa.

Lev on viime aikoina väläytellyt potentiaaliaan ja uskon joukkueen nousevan neljän joukkoon ja ottavan kotiedun pudotuspeleihin.

Tehokkain hyökkääjä: Jakub Klepis 22gp 4+7=11
Tehokkain puolustaja: Martin Sevc 22gp 4+7=11
Eniten maaleja: Martin Thörnberg (7)
Eniten syöttöjä: Jakub Klepis, Martin Sevc, Petr Vrana, Jiri Sekac (7)
+/-: Topi Jaakola (+10)
Suomalaiset:
Niko Kapanen 10gp 5+2=7, +7
Topi Jaakola 17gp 5+1=6, +10
Mikko Mäenpää 3gp 0+2=2, +2 (alla loukkaantuminen, palasi hiljattain kehiin)
Petri Vehanen 18gp 93.2%, 1.72
Atte Engren 5gp 84.5%, 3.87

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 3.
Uusi arvio: 4.

9. Atlant Mytishi


Atlant lähti viettämään maajoukkuetaukoa alavireisenä kolmen ottelun tappioputkessa. Noissa peleissä Atlant onnistui tekemään yhteensä vain yhden ainoan maalin, kun omissa kolisi seitsemän kertaa. Kahteen viime peliin joukkue ei ole saanut maaliakaan kotiyleisönsä edessä aikaan Lev Prahaa ja Slovan Bratislavaa vastaan.

Atlant on yksi niistä monista KHL-seuroista, jotka erottivat päävalmentajansa syyskaudella. KHL:n maailma on tuossa suhteessa äärettömän tyly. Sergei Svetlov, joka nosti Atlantin lähes sensaatiomaisesti pitkältä takamatkalta viime kaudella pudotuspeleihin, niin sai lähteä kehnon alun jälkeen. Aleksei Kudashov tuli tilalle ja saikin joukkueen kurssia, pelillistä ilmettä ja vieraspelaamista parannettua. Viimeisestä viidestä pelistä Atlant on kuitenkin hävinnyt neljä, joten oliko tuo vain hetken huumaa?

Atlant on joukkue, jonka peleissä ei yleensä paljon maaleja nähdä. Atlantilla on nimivahva puolustusmateriaali, jonka lisäksi ykkösmaalivahti Stanislav Galimov on esittänyt tälläkin kaudella hyviä otteita. Puolustus onkin Atlantin vahvuus, mutta hyökkäyksessä ei käytännössä ole ollenkaan sitä terävintä kärkeä. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut hiljattain 20 vuotta täyttänyt todella taitava Aleksander Kadeikin tehoilla 4+6=10. Kadeikininkin otteet vain heittelevät aivan liikaa pelistä toiseen.

Atlantin peli lähtee aina erittäin tiiviistä puolustuspelaamisesta, joten mitään pistepörssin kärkisijoja kolkuttelevia pelaajia ei seurasta löydy, eikä tule löytymään. Atlantin ongelma on ollut myös se, että kärkipelaajat eivät ole kantaneet riittävästi vastuuta. Ilman maaleja ovat vielä kauden ensimmäisessä EHT-turnauksessa esiintynyt Ilja Kablukov ja menetetty lupaus Aleksei Mihnov.

Atlantissa pelaa kaksi suomalaista, joista Janne Niskala on epäonnistunut melko pahasti odotuksiin nähden. Kahdella viime kaudella 30 pisteen rajapyykin rikkonut Niskala on tehnyt 22 peliin vain tehot 0+2, jonka lisäksi tehotilastokin on vielä pakkasella. Niskalan pitäisi olla ylivoimalla ykkösviulun pyörittäjä, mutta siihen Niskala ei ole pystynyt. Tasoa on nostettava tai kenkää tulee. Juha-Pekka Haataja on aloitti kauden nihkeästi, mutta sai pelijuonesta kiinni. 15 peliin Haataja on saalistanut pisteet 4+2=6. Haataja ehti olla jokusen pelin loukkaantuneenakin. Haatajasta on mainittava se, että hänellä on koko hyökkäyksen heikoin tehotilasto -6 lukemalla, kun parhaalla se lukema on +9.

Atlantin paketissa on liikaa puuttuvia palasia, jonka takia tällä kaudella pudotuspelit voivat hyvinkin jäädä väliin.

Tehokkain hyökkääjä: Aleksander Kadeikin 24gp 4+6=10, +4
Tehokkain puolustaja: Bobby Sanguinetti 15gp 2+5=7, +1
Eniten maaleja: Konstantin Koltsov (8)
Eniten syöttöjä: Ilja Kablukov (7)
+/-: Sergei Shmeljov (+9)
Suomalaiset:
Juha-Pekka Haataja 15gp 4+2=6, -6
Jann Niskala 22gp 0+2=2, -1

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 7.
Uusi arvio: 11.

10. Severstal Tsherepovets

Kesällä kaikki kärkipelaajansa ja päävalmentajansa menettänyt Severstal on sinnitellyt pudotuspeli taistelussa mukana. Maajoukkuetauolle Severstal lähti kuitenkin allaan kaksi tappiota.

Severstal on vain vaisen kolmen pisteen päässä pudostuspelipaikasta, joten alkukausi on mennyt ihan kelvollisesti. Pudotuspeleihin pääseminen Severstalin materiaalilla tulee olemaan kuitenkin todella vaikeaa.

Severstalin puolustus kaipaisi kiekollista liideriä, sillä sellaista ei nyt ole. Ylivoimaltakin puuttuu todellinen viivapelote. Joukkueen parhaat pistemiehet ovat olleet Nikolai Bushujev ja ruotsalaishyökkääjä Linus Videll, joilla on molemmilla kasassa 15 pistettä. Hyvistä johtajan ominaisuuksista tunnettu Vladimir Antipov on erittäin rumalla -14 tehotilastolla joukkueen ylivoimainen ykkönen negatiivisessa mielessä.

Severstalin ongelma on ollut alkukaudesta puolustus, joka ei vain yksinkertaisesti pidä. Joukkue on päästänyt 70 maalia, joka on neljänneksi eniten KHL:ssä. Tshekkivahti Jakub Stepanek on pelannut hyvin maalilla, mutta ei hänkään yksin pysty hilaamaan Severstalia pudotuspeleihin, jos puolustus ei pidä paremmin ja hyökkäyksestä löydy enemmän ratkaisuvoimaa.

Severstalin ainut suomalaispelaaja Teemu Laakso on tehoillaan 2+2 puolustuksen toiseksi tehokkain pelaaja. Laakso kuuluu Severstalin TOP4 -puolustajiin.

Severstalin paketti on edelleen sen verran levällään, että on erittäin vaikea nähdä joukkueen sijoittuvan läntisessä konferenssissa kahdeksan joukkoon.

Tehokkain hyökkääjä: Nikolai Bushujev 24gp 8+7=15, +4
Tehokkain puolustaja: Bogdan Kiselevich 20gp 1+5=6, -1
Eniten maaleja: Nikolai Bushujev (8)
Eniten syöttöjä: Linus Videll (10)
+/-: Nikolai Bushujev, Anatoli Nikontsev, Aleksander Bumagin (+4)
Suomalaiset:
Teemu Laakso 15gp 2+2=4, -1

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 12.
Uusi arvio: 12.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
11. Lokomotiv Jaroslavl


Erittäin vähämaalisia otteluita pelaava Lokomotiv lähti maajoukkuetauolle orastavassa tappioputkessa, kun se hävisi kaksi viimeisintä peliään.

Lokomotivin peleissä nähdään erittäin harvoin yli neljää maalia, joka kertoo paljon joukkueen pelitavastakin. Loko on yksi KHL:n kurinalaisimmista ja puolustusvoittoisimmista joukkueista. 43 tehtyä maalia on koko sarjassa vähiten, mutta ei seuraa vastaan ole myöskään hirveästi maaleja tehty, kun omissa on soinut 49 kertaa, joka on seitsemänneksi vähiten koko KHL:ssä.

Lokomotiv ehti vaihtaa jo päävalmentajaa, kun toista kauttaan seurassa aloittanut Tom Rowe sai väistyä ja Pjotr Vorobjev otti vetovastuun. Peli on parantunut vaihdoksen jälkeen.

Lokomotiv on materiaalinsa puolesta varsin kaksijakoinen joukkue. Puolustus on todella nimivahva ja laadukas, mutta hyökkäys on vastaavasti varsin tylsä. Maalivahtiosastolla entinen NHL-vahti Curtis Sanford antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen. Sanfordin torjuntaprosentti on 17 pelissä 94.0%.

Lokomotivin hyökkäyksen ykkösnimenä pisteiden valossa on ollut energinen pörriäinen Sergei Plotnikov, joka nousi pinnalle pari kautta sitten Amur Habarovskissa. Plotnikov on tehnyt tehot 3+10=13. Loko kärsii siitä, että oletetut kärkihyökkääjät eivät saa aikaan mitään. Mikelis Redlihs on tehnyt 19 peliin yhden maalin. NHL-statuksella tullut ruotsalaissentteri David Ullström on tehnyt 18 peliin tehot 3+1. Risuja saa myös Aleksander Tshernikov ja Anton But, joka tosin on ollut paras näistä Lokomotivin nimekkäimmistä hyökkääjistä. Stephen Dixon myytiin jo Jugraan, kun Lokomotivissa peli ei kulkenut edes vähää alusta. Tuore hankinta Janis Sprukts ei ole tehnyt kolmeen peliin vielä pistettäkään.

Lokomotiv on joukkue, joka erinomaisella puolustuspelillään pystyy raapimaan pisteitä sieltä ja täältä, mutta hyökkäyspelaamiseen on saatava parannusta tai isolla budjetilla liikkuva seura on vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle. Vielä mitään ei ole menetetty.

Tehokkain hyökkääjä: Sergei Plotnikov 23gp 3+10=13, +7
Tehokkain puolustaja: Aleksei Vasiljev 23gp 5+1=6
Eniten maaleja: Daniil Apalkov (6)
Eniten syöttöjä: Sergei Plotnikov (10)
+/-: Sergei Plotnikov, Daniil Apalkov (+7)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 5.
Uusi arvio: 7.

12. Vitjaz Podolsk

KHL:n pieniin seuroihin kuuluva Vitjaz lähti maajoukkuetauolle allaan 0-5 vierastappio Torpedolle. Sitä ennen Vitjaz voitti pari peliä.

Sitä voidaan pitää yllättävänä, että Vitjaz on vielä täysillä pudotuspelitaistelussa mukana ja eroa kahdeksanteen sijaan on vain neljä pistettä. Vitjaz on tätä nykyä jääkiekkojoukkue, jonka tarkoitus ei ole teloa vastustajia.

Kesällä Vitjaz julkaisi vähintäänkin mielenkiintoisen hankinnan, kun se julkaisi SKA Pietaria viime kaudet edustaneen Maksim Afinogenovin sopimuksen. Afinogenovin ura lähti osin loukkaantumisten takia Pietarissa alamäkeen ja siirto Vitjaziin piti olla hyvä pelaajan kannalta, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että Afinogenov alkaa olemaan menneen talven lumia. On toki joukkueen sisäisen pistepörssin kolmantena tehoilla 4+4=8, mutta enemmän olisi pitänyt tulla.

Vitjaz on joutunut tulemaan puolet syyskaudesta toimeen ilman seuran sisäisen pistepörssin johtajaa Aleksander Koroljukia, joka ehti pelata vain 13 peliä ennen loukkaantumistaan, mutta johtaa tehoilla 4+5=9 seuran sisäistä pistepörssiä. Vitjaz on ainut KHL-joukkue, jossa paras pistemies on tehnyt alle kymmenen pistettä.

Vitjaz on todella energinen ja taisteleva joukkue, mutta materiaali on auttamatta liian kevyt KHL:ään, vaikka seura hiljattain hankki laatuhyökkääjä Gleb Klimenkon. Lisäksi kärkinimistä osa on pettänyt ja johtava pelaaja Koroljuk on sairastuvan puolella. Ei tule olemaan mitään asiaa pudotuspeleihin. Kova tehtävä on myös voittaa joku läntisessä konferenssissa.

Tehokkain hyökkääjä: Aleksander Koroljuk 13gp 4+5=9, +8
Tehokkain puolustaja: Logan Pyett 21gp 4+3=7, +5
Eniten maaleja: Anton Koroljov (6)
Eniten syöttöjä: Josh Hennessy, Juri Koksharov (7)
+/-: Branislav Mezei (+9)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 14.
Uusi arvio: 14.

13. Dinamo Minsk

Minsk lähti maajoukkuetauolle katkeran 3-4 kotitappion jälkeen, joka tuli Vladivostokia vastaan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Kesällä rajusti heikentynyt seura on ollut odotetusti vaikeuksissa. Joukkueen pelaamisen tasossa on valtava ero siinä, että pelataanko kotona vai vieraissa. Kotona 15 000 katsojan huutomyrskyssä Minsk on kerännyt 24 pisteestä 23 kappaletta, joten vieraissa saldo on todella murheellinen. Minsk on pelannut yhdeksän vieraspeliä, joista se on saanut yhden ainoan pisteen. Maalisuhde noissa on murheellinen 9-32.

Kenties KHL:n fanaattisimmat kannattajat omaava seura aloitti kauden murheellisesti, kun se hävisi kahdeksasta ensimmäisestä pelistään seitsemän ja onnistui kaatamaan ainoastaan Slovan Bratislavan kotonaan lukemin 2-0. Minskin pelaajamateriaali heikentyi kesän aikana, joten joukkue olisi ehdottomasti tarvinnut hyvän startin kauteen.

Minskin taisteluilme on kotipeleissä erinomainen, mutta vieraissa selkäranka katkeaa hyvin nopeasti. Joukkueen koti- ja vieraspelaamisessa on suurin ero koko KHL:ssä. Se ei riitä, että kotipeleistä kerää keskimäärin 1.6 pistettä peliä kohden, jos vieraista ei tule mitään. Sellaisilla tilastoilla Minsk jäänee koko läntisen konferenssin viimeiseksi.

Minskin nimekkäimmät hyökkääjät Geoff Platt, Aleksei Kaljuzhni, Zbynek Irgl ja Tomas Surovy muodostavatkin seuran viidestä parhaasta pistemiehestä neljä. Ikitaistelija Platt ja Irgl ovat seurasta tuttuja kasvoja viime kaudelta ja käytännössä ainoat nimimiehet, jotka Minsk pystyi kesän aikana pitämään maalivahtiensa lisäksi. Platt johtaa tehoilla 10+5=15 seuran sisäistä pistepörssiä. Myös viime kaudella Lokomotivissa epäonnistunut Kaljuzhni on saanut jälleen pelijuonesta jotenkin kiinni. Surovylta ja varsinkin yhdeksän pistettä tehneeltä Irglilta odotetaan lisää. Irglin pitäisi taitojensa puolesta olla seuran johtava hyökkääjä.

Minskin suurimmat ongelmat ovat oman pään pelaamisessa, sillä puolustusmateriaali on todella heikko, vaikka NHL-statuksen omaava Derek Meech ja Tshekin maajoukkuepakki Lukas Krajicek siellä edelleen pelaavatkin. Kummankaan esitykset eivät ole sitä mitä johtavilta pakeilta pitäisi vaatia. Muuten puolustus on täynnä Valko-Venäjän maajoukkueen tuoreita pakkeja ja pari hieman kokeneempaa nimeä. Tämän lisäksi maalivahtikaksikosta Lars Haugen ja Kevin Lalande kumpikaan ei ole onnistunut.

Päävalmentaja Aleksander Andrijevski on edelleen seuran peräsimessä, vaikka on aivan selvää, että hänen komennossaan Minskissä on turha haaveilla pudotuspeleistä. Koska Andrijevski saa kenkää vai saako vetää koko kauden vihkoon?

Minsk tulee kotonaan uhmaamaan suuriakin seuroja, mutta vieraista se tuskin 2-3 voittoa enempää raapii koko kauden aikana, joten joukkue tulee jäämään pudotuspelien ulkopuolelle ja saattaa jopa jäädä koko KHL:n jumboksi.

Tehokkain hyökkääjä: Geoff Platt 23gp 10+5=15
Tehokkain puolustaja: Oleg Goroshko 23gp 1+4=5
Eniten maaleja: Geoff Platt (10)
Eniten syöttöjä: Tomas Surovy, Zbynek Irgl, Andrei Stas (7)
+/-: Konstantin Zaharov (+4)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 11.
Uusi arvio: 13.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
14. Slovan Bratislava


Minskin tavoin fanaattiset kannattajat omaava Slovan lähti tauolle SKA:lle tulleen 2-4 vierastappion saattelemana. Sitä ennen se kaatoi kuitenkin Atlantin vieraissa. Slovan on hävinnyt viimeisestä viidestä pelistään neljä, joten viime kaudella läntisen konferenssin kuudenneksi sijoittunut seura on todellakin vaarassa jäädä pudotuspelien ulkopuolelle.

Bratislavassa on illasta toiseen reilut 10 000 katsojaa vetävä halli loppuunmyyty, mutta joukkue ei ole tarjonnut faneille tällä kaudella juuri mitään, jos oikein kärjistetysti sanotaan. Toki Slovan taistelee hyvin kotonaan, mutta tulosta ei vain ole tullut. Kotoa Slovan on kerännyt 12 pistettä ja vieraista 11. Kahdeksantena olevaan Lev Prahaan on matkaa jo 12 pistettä, tosin monet ovat pelanneet jo 24 peliä, kun Slovan on pelannut vasta 22 ottelua.

Slovan hankki hiljattain Neftehimikissä epäonnistuneen kokeneen Slovakian maajoukkuehyökkääjä Branko Radivojevicin, jonka toivotaan tuovan apua joukkueen tehottomuuteen. Radivojevic on pelannut kuitenkin neljä peliä ilman tehopisteitä.

Slovanin tehokkaimmat hyökkääjät ovat olleet Slovakian maajoukkueen vakiokalustoon kuuluvat Milan Bartovic ja Michel Miklik, jotka ovat molemmat tehneet tehot 7+10=17. Tuo on isopistemäärä Slovanissa, sillä viime kaudella Miklik voitti seuran sisäisen pistepörssin 24 pisteellä. Miklikin ja Bartovickin lisäksi tshekit Michal Vondrka ja Tomas Netik ovat pelanneet ihan kelvollisesti 0.5 pisteen keskiarvolla. Juraj Mikus on myös saanut 12 pistettä kasaan, mutta muuten on hiljaista.

Slovan on antanut muille niin paljon etumatkaa, joten pudotuspeleihin pääseminen jäänee tällä kaudella haaveeksi. Joukkueen maalivahtipelikään ei ole ollut riittävän korkealla tasolla, mitä pikkuseurat tarvitsevat menestyäkseen.

Tehokkain hyökkääjä: Milan Bartovic, Michel Miklik 22gp 7+10=22
Tehokkain puolustaja: Michal Sersen 20gp 1+7=8, -6
Eniten maaleja: Tomas Netik (8)
Eniten syöttöjä: Milan Bartovic, Michel Miklik (10)
+/-: Milan Bartovic (+4)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 8.
Uusi arvio: 10.

Läntisen konferenssin runkosarjan ennustetut sijoitukset (suluissa KHL-ennakon arvio).

Arvio 18.11.2013:

1. SKA Pietari (1.)
2. Dynamo Moskova (4.)
3. TsSKA Moskova (2.)
4. Lev Praha (3.)
5. Donbass Donetsk (6.)
6. Dinamo Riika (13.)
7. Lokomotiv Jaroslavl (5.)
8. Medvescak Zagreb (9.)
---------------------------------
9. Spartak Moskova (10.)
10. Slovan Bratislava (8.)
11. Atlant Mytishi (7.)
12. Severstal Tsherepovets (12.)
13. Dinamo Minsk (11.)
14. Vitjaz Podolsk (14.)

Tämä 10 000 merkin raja per viesti on kyllä aivan liian pieni, mutta mennään näillä.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
1. Ak Bars Kazan​


Kahden ottelun voittoputkessa maajoukkuetauolle lähtenyt Kazan on pelannut viime aikoina erinomaisesti. Viimeisestä kymmenestä pelistä Kazan on hävinnyt ainoastaan Vitjazille kotonaan.

Kazanissa uusittiin kesän aikana hyökkäys, jossa seuraikonit Danis Zaripov ja Aleksei Morozov laitettiin pihalle. Zaripov johtaa tätä nykyä KHL:n pistepörssiä ja Morozovilla on taas vielä paljon tekemistä pelinsä kanssa loukkaantumisen jäljiltä.

Uusi hyökkäys on hitsautunut nopeasti kasaan ja varsinkin ykkösketju: Tim Stapleton - Aleksander Burmistrov - Mihail Varnakov on toiminut heti alusta lähtien. Burmistrov on seuran selvästi tehokkain pelaaja pisteillä 6+16=22. Kazanin hyökkäyksessä on laajuutta ja ratkaisuvoimaa.

Vaikka joukkueen hyökkäys on kova, niin on puolustus ollut odotetusti erinomainen. Ilja Nikulin, Konstantin Kornejev, Jevgeni Medvedev ja Ässistä hankittu Shaun Heshka muodostavat timanttisen nelikon. Puolustuksessa on kiitettävästi myös syvyyttä ja fyysisyyttä. Heshka sopeutui nopeasti KHL:ään ja on pakkien pistepörssin kakkosena Magnitogorskin Chris Leen jälkeen tehoilla 6+10=16. Heshkan tie vienee ensi kaudeksi NHL:ään, sillä miehellä on kaikki eväät pärjätä myös siellä. Mainittakoon se, että Kazanin pakit ovat tehneet yhteensä kahdeksan maalia, joista Heshka on iskenyt kuusi. Kazanin puolustuksen kovuudesta kertoo myös se, että joukkue on päästänyt vähiten maaleja koko KHL:ssä.

Timanttisen puolustuksen takana pelanneet maalivahdit Konstantin Barulin ja Emil Garipov ovat molemmat pelanneet 94.7% torjuntaprosentilla. Barulin on pelannut peleistä 16 ja Garipov kahdeksan.

Kazanin paketti on kaikin puolin jo erinomaisessa kunnossa, joten joukkue on yksi suurimpia mestarisuosikkeja ja tulee voittamaan itäisen konferenssin.

Tehokkain hyökkääjä: Aleksander Burmistrov 24gp 6+16=22
Tehokkain puolustaja: Shaun Heshka 24gp 6+10=16
Eniten maaleja: Mihail Varnakov (9)
Eniten syöttöjä: Aleksander Burmistrov (16)
+/-: Aleksander Burmistrov, Vladimir Tkachev (+9)
Suomalaiset:
Janne Pesonen 21gp 8+3=11, +7

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 1.
Uusi arvio: 1.

2. Barys Astana

Kahden voiton siivittämänä maajoukkuetauolle lähtenyt Barys Astana on ollut yksi alkukauden sensaatioista.

Seura aloitti kautensa tyrmäämällä Severstalin kotonaan 10-1. Tuo voittomarginaali on isoin yhdessä KHL-ottelussa minkään joukkueen kohdalla. Barys voittikin kahdeksasta ensimmäisestä pelistä seitsemän ja ainut tappio tuohon jaksoon tuli SKA Pietaria vastaan kotiareenalla lukemin 2-5.

Ari-Pekka Selin ja Raimo Helminen ovat tehneet erinomaista työtä Kazakstanissa, jonka myötä keskitason pelaajabudjetilla toimiva Barys on ollut yksi itäisen konferenssin parhaista joukkueista. SKA Pietari ja Barys ovat olleet tehtyjen maalien määrässä aivan omilla lukemillaan. Barys on tehnyt 3.91 maalia per peli, joskin myös omissa on soinut 60 kertaa.

Barysin puolustuspelaamisessa on ollut petrattavaa, mutta siihen NHL:stä hankittu puolustaja Cam Barker voi olla oiva apu. Barker saattaa hyvinkin pelata toisen NHL-statuksen omaavan pakin Mike Lundinin kanssa ykköspakkiparissa. Lundinilla on joukkueen selkeästi paras tehotilasto +19 lukemalla. Barkerin hankinta on tärkeä erityisesti kevään pudotuspelejä silmällä pitäen, joihin Barys menee heittämällä.

Barysin ykkösketju on koottu täysin pohjois-amerikkalaisista pelaajista: Nigel Dawes - Dustin Boyd - Brandon Bochenski. Tuo ketju on iskenyt 18-22 pistettä per mies. Tuon ketjun työmoraali lienee yksi KHL:n parhaista ellei paras. Muista hyökkääjistä on mainittava 17 peliin tehot 2+9=11 tehnyt Nikolai Antropov ja nopea sekä taitava Talgat Zhailauov, joka on saalistanut jo tehot 5+15=20.

Barysin hyökkäys ja puolustus koostuu pitkälti Kazakstanin maajoukkuemiehistä. Oikealla taktiikalla näistäkin maajoukkuemiehistä saadaan paljon irti. Seuran neljä pohjois-amerikkalaista pelaajaa ovat kaikki selkeitä vahvistuksia. Myös Josh Gratton on parhaimmillaan ihan pätevä pelaaja. Barker ei ole pelannut vielä peliäkään.

Barys tulee taistelevalla asenteella ja laajalla hyökkäysvoimalla taistelemaan rajusti paikasta neljän joukkoon itäisessä konferenssissa, joka oikeuttaisi kotietuun pudotuspeleissä.

Tehokkain hyökkääjä: Brandon Bochenski 23gp 14+8=22
Tehokkain puolustaja: Mike Lundin 23gp 1+10=11
Eniten maaleja: Brandon Bochenski (14)
Eniten syöttöjä: Talgat Zhailauov (15)
+/-: Mike Lundin (+19)
Suomalaiset:
Ari Ahonen 14gp 91.8%, 2.43

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 6.
Uusi arvio: 4.

3. Metallurg Magnitogorsk

Magnitogorsk lähti maajoukkuetauolle 4-5 vierastappion jälkeen, jonka joukkue kärsi Jekaterinburgissa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Tuota ennen Magnitogorskilla oli kolmen pelin voittoputki päällä.

Magnitogorsk on pelannut varsin odotetunlaisen alkukauden. Uusi päävalmentaja Mike Keenan on saanut heti syyskaudella joukkueen hyvään vireeseen, mutta seuralla on kuitenkin yksi ongelma. Joukkueen ykkösketju: Danis Zaripov - Jan Kovar - Sergei Mozjakin on käytännössä vastannut kaikista joukkueen maaleista, jos kärjistetään hieman asiaa. Toisaalta tuo ketju on KHL:n paras, josta kertoo myös se, että kolmikko miehittää pistepörssin kolme kärkisijaa: Zaripov 19+17=36, Mozjakin 14+22=36 ja Kovar 8+22=30. Zaripovin siirto hyvän ystävänsä Mozjakinin rinnalle on ollut loistava Magnitogorskin kannalta. Viime kaudella Zaripov teki identtiset pisteet koko kauden aikana Kazanissa, jotka hänellä on nyt jo kasassa.

Ratkaisurintamaan tarvitaan laajuutta, jota seurajohto haki sillä, että Justin Hodgman vaihdettiin Torpedon Tim Brentiin. Lisäksi Cal O' Reilly sai kenkää, joten yksi ulkomaalaispaikka on vapaana. Brent on pelannut viisi peliä Magnitogorskissa ilman tehopisteitä. Tuossa siirrossa Torpedo voitti.

Ottaakseni vielä kiinni tuohon miten Magnitogorsk elää muutaman pelaajan varassa, niin tuon ykkösketjun lisäksi kukaan hyökkääjistä ei ole tehnyt yli yhdeksää pistettä ja valtaosa on neljässä pisteessä tai vähemmässä.

Magnitogorsk hankki kesällä SHL:n pakkien pistepörssin viime kaudella voittaneen Chris Leen, joka onkin Magnitogorskissa ollut puhdasta kultaa. Erinomainen kiekollinen pakki ja viivapelote ylivoimalla. Lee johtaa pakkien pistepörssiä tehoilla 7+14=21.

Magnitogorskin ongelmaksi mestaruustaistelussa voi tulla se, että joukkue on liikaa superketjunsa varassa. SKA näytti yhdessä pelissä miten Magnitogorskille käy, kun tuo ketju otetaan tarkasti kiinni. Magnitogorsk näytti varsin hampaattomalta tuolloin. Ottanee kuitenkin kotiedun pudotuspeleihin.

Tehokkain hyökkääjä: Danis Zaripov 23gp 19+17=36
Tehokkain puolustaja: Chris Lee 23gp 7+14=21
Eniten maaleja: Danis Zaripov (19)
Eniten syöttöjä: Sergei Mozjakin, Jan Kovar (22)
+/-: Jan Kovar (+17)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 4.
Uusi arvio: 2.



4. Salavat Julajev Ufa

KHL:n suuriin kuuluva Ufa lähti viettämään maajoukkuetaukoa kahden niukan tappion jälkeen.

Ufa on ollut erinomainen kotijoukkue, sillä se on voittanut kymmenestä kotipelistä kahdeksan ja hävinnyt vain kertaalleen varsinaisella peliajalla. Vieraspelaaminenkin on sujunut keskitasoa paremmin.

Ufan syyskausi on mennyt hyvin ja joukkueella on löytynyt yksi erinomaisesti toimiva hyökkäysketju, joka on ollut yhdessä koko kauden. Tuo ketju on: Teemu Hartikainen - Dimitri Makarov - Nikita Filatov. Makarov on joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen tehoilla 4+17=21 Ketjun pelaajat täydentävät erinomaisesti toisiaan. Polkukone Antti Pihlström pelasi pitkään alavireisenä, mutta on ollut viime peleissä yksi Ufan parhaista hyökkääjistä.

Ufa teki hiljattain vaihtokaupan Omskin kanssa, jossa Stefan Ruzicka siirtyi Omskiin ja Tomas Zaborsky tuli Ufaan. Zaborsky on tehnyt viiteen peliin tehot 1+1. KHL:n tunnetuimpiin hyökkääjiin kuuluva Sergei Zinovjev on ollut pahasti alavireinen.

Ufan paketti on alkaa olemaan hyvällä mallilla. Ufa on myös ainut muista suurseuroista, joka on pystynyt kaatamaan KHL:ää johtavan SKA:n. Ufa voitti SKA:n kotikentällä lukemin 4-2.

Tehokkain hyökkääjä: Dimitri Makarov 23gp 4+17=21, -1
Tehokkain puolustaja: Kirill Koltsov 23gp 5+8=13, -3
Eniten maaleja: Nikita Filatov, Teemu Hartikainen (7)
Eniten syöttöjä: Dimitri Makarov (17)
+/-: Denis Hlystov, Antti Pihlström, Aleksander Mereskin (+7)
Suomalaiset:
Teemu Hartikainen 23gp 7+10=17, -2
Antti Pihlström 22gp 5+4=9, +7
Iiro Tarkki 4gp 90.6% (sai potkut)

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 2.
Uusi arvio: 3.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
5. Sibir Novosibirsk


Sibir lähti maajoukkuetauolle Donetskissa tulleen 2-1 vierasvoiton jäljiltä. Sitä ennen Sibir hävisi vieraissa Spartakille.

Novosibirskin ylpeys on tälläkin kaudella pelannut loistavaa kiekkoa, jossa periksi ei anneta tuumaakaan ja kärkipelaajat hinaavat joukkuetta ratkaisuhetkillä. Sibir majailee kymmenen pistettä pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta vielä on paljon tekemistä, että joukkue varmistaa paikan pudotuspeleihin.

Kotikentällään varsin fanaattisen kotiyleisön tukemana Sibir on voittanut 10 kotipelistä seitsemän ja hävinnyt kolme, joista kaksi varsinaisella peliajalla. Vieraissa Sibir on ollut keskitasoa parempi joukkue, kun se on koonnut 13 vieraspelistä seitsemän voittoa.

Viime kaudella joukkue eli ja kuoli erinomaisen tutkaparin: Jori Lehterä - Jonas Enlund mukana ja tälläkin kaudella tuo kaksikko on ollut joukkueelle elintärkeä. Lehterä on iskenyt tehot 6+15=21 ja Enlund 7+9=16. Suomalaiskaksikko miehittää sisäisen pistepörssin kaksi kärkisijaa. Hyökkäyksestä löytyy kolmaskin suomalainen, kun Tapparasta kesällä saapui Jarno Koskiranta. Koskiranta on pelannut kelvollisen alkukauden kakkosketjun sentterinä tehoilla 3+5=8.

Sibirin erinomaisen syyskauden menestyksen suurin tekijä on erinomaisen valmennuksen ja suomalaishyökkääjien lisäksi maagisesti pelannut maalivahti Mikko Koskinen, joka tuli seuraan kesken kauden. Koskinen on pelannut 15 peliä, joiden torjuntaprosentti on huikea 94.8%. Koskinen on tällä hetkellä yksi koko KHL:n parhaista maalivahdeista ja pelaa suurella itseluottamuksella. Kattokaa tuota kaverin työskentelyä Sibirin maalilla, jäätävää. Suomalaisvahti korvasi slovakialaisen Julius Hudacekin, joka sai tasan yhden ottelun näyttää taitojaan. Tuskin Hudacek olisi ollut kuitenkaan näin jäätävä kuin Koskinen.

Sibirin puolustus ei ole mikään nimivahvin, mutta sekin on pelannut vahvasti Koskisen edessä. Sibir on päästänyt vain 51 maalia. Puolustuksen kiekollisen pelin kivajalka on ollut viime kaudella Traktorissa pelannyt Vjatsheslav Belov, joka on tehnyt tehot 6+6=12. Belov on paluumuuttaja, joten siinäkin mielessä oli tuttu ja turvallinen hankinta.

Pidän Sibirin päävalmentaja Dimitri Kvartalnovia aivan KHL:n parhaisiin päävalmentajiin kuuluvana. Mies osaa repiä rajallisesta materiaalista kaiken irti. Taktisestikkin Kvartalnov on varmasti KHL:n kermaa, sillä onhan sarjassa päävalmentajia joilla ei käytännössä ole edes minkäänlaista pelitapaa.

Sibir tulee etenemään pudotuspeleihin ja menee sinne heittämällä, jos Koskinen jatkaa maagisia otteita.

Tehokkain hyökkääjä: Jori Lehterä 23gp 6+15=21
Tehokkain puolustaja: Vjatseslav Belov 21gp 6+6=12
Eniten maaleja: Dimitri Kygryshev (8)
Eniten syöttöjä: Jori Lehterä (15)
+/-: Vitali Karamnov (+11)
Suomalaiset:
Jori Lehterä 23gp 6+15=21, +8
Jonas Enlund 22gp 7+9=16, +5
Jarno Koskiranta 23gp 3+5=8, -3
Mikko Koskinen 15gp 94.8% 1.58

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 10.
Uusi arvio: 6.

6. Avtomobilist Jekaterinburg


KHL:n pienimpiin seuroihin kuuluva Avtomobilist on kymmenen pelin kuntopuntarilla mitattaessa KHL:n kuumin joukkue. Se on voittanut nimittäin viimeisestä kymmenestä pelistä käsittämättömästi peräti yhdeksän ja seura lähtikin maajoukkuetauolle seitsemän ottelun voittoputkessa. Joukkue on kaatanut viimeiseen kymmeneen peliin mm. kotonaan Magnitogorskin, Ufan ja Traktorin. Vieraissa se on kaatanut mm. Sibirin ja ennen maajoukkuetaukoa Omskin. Ainut tappio on tullut Vladivostokille vieraissa maalein 1-2.

Viime kaudella 35 pistettä runkosarjassa kerännyt heittopussi on ollut syyskauden suurin yllättäjä ja sillä on jo piste enemmän kasassa kuin viime kauden päätteeksi. Joukkueen hankinnat rajallisilla resursseilla ovat osuneet aika lailla nappiin, jonka myötä seura majailee itäisen konferenssin kuudentena.

Avtomobilistin pelitapa on todella taisteleva, eikä joukkueella ole "vapaailtoja." Seuralla on 4-5 hyvää pakkia, joista Sami Lepistö ja Tobias Viklund ovat kesän hankintoja. Siinä onkin seuran kaksi tehokkainta puolustajaa. Lepistö on seuran neljänneksi tehokkain pelaaja pisteillä 3+9=12, mutta Lepistö on ennen kaikkea osoittanut erinomaista taistelutahtoa ja vahvaa puolustuspelaamista.

Hyökkäyksensosalta joukkueella on ollut alkukaudesta kaksi selkeää ykköspyssyä Fedor Malihinin ja Anton Lazarevin muodossa. Malihin on joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen tehoilla 10+11=21 ja Novokuznetskissa viime kaudella läpimurron tehnyt Lazarev on säestänyt tehoilla 5+14=19. Lazarev oli taukoa edeltäneestä pelistä sivussa syystä tai toisesta.

Kesken kaiken kenkää on saanut NHL-veteraani Eric Belanger, joka lopetti samalla pelaajauransa. Seura on hankkinut tilalle pari uutta pohjois-amerikkalaista, kun Anthony "Chrisin veli" Stewart ja Andre Deveaux liittyivät seuraan. Kummastakaan ei ole tilastojen valossa ollut hirveästi hyötyä vielä, mutta Stewartin kohdalla tilastot ovat todella rumat, kun 11 peliin mies on saalistanut yhden vaivaisen maalin ja tehotilastokin on -7. Sen sijaan Valko-Venäjän maajoukkueen kärkihyökkääjiin kuuluva Sergei Demagin on ollut pirteä. Viiteen peliin hän on tehnyt jo kolme maalia ja esitykset ovat muutenkin tuttua maaliahnetta Demaginia.

Avtolla tulee olemaan hirveä työ kauden jälkimmäinen puoliskolla, jos se meinaa itsensä pitää kahdeksan joukossa. Se ei nimittäin ole helppoa. Materiaali on kuitenkin sen verran kevyttä tasoa.

Tehokkain hyökkääjä: Fjodor Malyhin 25gp 10+11=21
Tehokkain puolustaja: Sami Lepistö 24gp 3+9=12
Eniten maaleja: Fjodor Malihin (10)
Eniten syöttöjä: Anton Lazarev (14)
+/-: Fjodor Malihin (+7)
Suomalaiset:
Sami Lepistö 24gp 3+9=12

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 13.
Uusi arvio: 10.

7. Torpedo Nizhni Novgorod

KHL:n keskisuuriin seuroihin kuuluva Torpedo lähti viettämään maajoukkuetaukoa murskattuaan Vitjazin kotona lukemin 5-0. Sitä ennen joukkue taisteli erinomaisesti Dynamo Moskovan vieraana, mutta hävisi 1-2.

Torpedo on pelannut varsin tasaisesti sekä vieraissa, että kotona. Kotona joukkue on voittanut hieman yli puolet peleistään ja vieraissa puolestaan hävinnyt. Torpedo on kotonaan voittanut viidestä viime pelistä neljä, kun vieraissa se on samasta pelimäärästä hävinnyt neljä. Kotona peli on alkanut kulkemaan erinomaisesti, mutta vieraissa tulosta ei ole viime aikoina tullut.

Torpedon päävalmentajana on Sibirissä viime kaudella Dimitri Kvartalnovin apuvalmentajana toiminut latvialainen Peteris Skudra. Skudran joukkue on saanut puolustupaketin hiottua tiiviiksi ja joukkue onkin päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja sarjassa. Torpedon ongelma on ollut liiallinen ailahtelevaisuus. Joukkue tyrmäsi esimerkiksi kotonaan SKA:n 5-2, mutta sitten se sattaa pelata seuraavassa pelissä taas huonosti. Torpedo kaipaa tasaisuutta lisää, noustakseen taistelemaan paikasta neljän joukkoon ja edes pysyäkseen pudotuspeliviivan yläpuolella.

Nihkeästi KHL-uransa aloittanut Sakari Salminen on tällä hetkellä joukkueen ylivoimaisesti paras pistemies. Salminen on pelannut koko kauden yhdessä Denis Parshinin ja Jarkko Immosen kanssa ja siinä on ollut Torpedon ykkössyömähammas. Immonen on tehoilla 7+7=14 joukkueen toiseksi paras pistemies, mutta kaukana Salmisesta, joka pelaa piste per peli -tahtia tehoilla 8+13=21. Salmisen pelityyli on kuin tehty KHL:ään, sillä hän on erittäin nopea ja todella taitava pelaaja. Mainittakoon, että Juuso Hietanen on tehoilla 5+6=11 seuran selvästi tehokkain puolustaja.

Torpedo teki hiljattain vaihtokaupan, jossa se päästi 18 peliin 11 pistettä tehneen Tim Brentin Magnitogorskiin ja sai tilalle Pelicansissa pari kautta takaperin loistaneen Justin Hodgmanin. Huipputaitavalle Wojtek Wolskille haetaan tällä parempaa sentteriä. Hodgman onkin todella arvaamaton ja taitava pelaaja, joten voi olla, että heillä klikkaa kemiat hyvin yhteen.

Torpedon maalivahtitilanne on sikäli hyvä, että joukkueella on kaksi ykkösvahtia. Valko-Venäjän maajoukkueen ykkösvahti Vitali Koval on jälleen ollut hyvä. Magnitogorskista seuraan siirtynyt Georgi Gelashvili on pelannut myös hyvin.

Torpedo menee kyllä pudotuspeleihin "suomalaisketjun" johdolla, mutta kotietu jäänee haaveeksi.

Tehokkain hyökkääjä: Sakari Salminen 22gp 8+13=21
Tehokkain puolustaja: Juuso Hietanen 22gp 5+6=11
Eniten maaleja: Sakari Salminen (8)
Eniten syöttöjä: Sakari Salminen (13)
+/-: Sakari Salminen (+5)
Suomalaiset:
Sakari Salminen 22gp 8+13=21, +5
Jarkko Immonen 22gp 7+7=14, +1
Juuso Hietanen 22gp 5+6=11, +1

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 7.
Uusi arvio: 7.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
8. Admiral Vladivostok

Viimeisestä viidestä pelistään kolme voittanut Vladivostok lähti maajoukkuetauolle rangaistulaukauskilpailun tuomalla vierasvoitolla Dinamo Minskistä lukemin 4-3. Sitä ennen Admiral ehti hävitä kaksi peliä, joten orastava tappioputki katkesi heti alkuunsa.

Uudella KHL-seuralla oli kaikki asiat levällään ennen kauden alkua hallista lähtien. Pohjois-Korean rajan tuntumassa sijaitseva Vladivostok aloitti kauden seitsemällä peräkkäisellä vieraspelillä, joista se voitti kaksi ja keräsi viisi pistettä. Ei mikään paras startti, mutta puolustumateriaali oli paperilla KHL:n huonoin, joten paljon ei voitu odottaakkaan.
Hankalan vieraskiertueen jälkeen Admiral pääsi kotiyleisönsä eteen, jossa se kaatoi TsSKA:n, tulikuuman Dinamo Riikan, Slovanin ja otti Lev Prahalta pisteen viime hetken tasoitusmaalilla.

Admiralin päävalmentajana toimiva Hannu Jortikka on siinä mielessä loistava tekijä KHL:ssä, että hän saa nämä KHL:n pienet seurat taistelemaan illasta toiseen hullun lailla. Pikkuseurat antavat pelin ulkopuolisissakin asioissa monesti tasoitusta monellakin saralla KHL:n suurille.

Vladivostokin kauden kohokohta on tähän mennessä ollut, kun joukkue kävi voittamassa SKA:n Pietarissa 3-1 lukemin. Huvittavinta oli, että Admiralilla oli maalissa SKA:n viime kauden nelosvahti Jevgeni Ivannikov, joka oli hurjassa vedossa SKA:n tulittaessa rajulla tahdilla miehen vartioimaa maalia. 22-vuotias Ivannikov onkin ottamassa ykkösvahdin paikkaa ruostalaisvahti Joakim Lundströmiltä, joka saattaa tietää ruotsalaisen sopimuksen purkua. Ivannikov on pelannut 13 peliä hurjalla 94.2% torjuntaprosentilla.

Admiralin puolustus on todella nimetön, johon toki juuri ennen maajoukkuetaukoa hankittu NHL-veteraani Mike Commodore tekee poikkeuksen. Eri asia onkin miten Commodore sopeutuu tuonne ja siihen, että suomalaispäävalmentajan joukkueessa ei vapaamatkustajia sallita.

Admiralin paras hyökkääjä alkukaudesta on ollut KHL:n nopeimpiin luistelijoihin kuuluva tahtopelaajan perikuva Enver Lisin, joka on tehnyt tehot 7+9=16. Myös saksalaissentteri Felix Schutz ja entinen ruotsalainen NHL-hyökkääjä Nicklas Bergfors ovat melkein samassa pistetahdissa.

Admiral tulee taistelemaan hullun lailla paikasta pudotuspeleihin, mutta materiaali ei taida yksinkertaisesti riittää Commodoren tulosta huolimatta. Jos Admiral menee pudotuspeleihin, niin on siinä todellinen sensaatio.

Tehokkain hyökkääjä: Enver Lisin 23gp 7+9=16
Tehokkain puolustaja: Jegor Antropov 23gp 3+6=9
Eniten maaleja: Niclas Bergfors (8)
Eniten syöttöjä: Felix Schutz (11)
+/-: Enver Lisin (+9)
Suomalaiset: ---

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 12.
Uusi arvio: 8.

9. Traktor Tsheljabinsk

Peliään viime aikoina löytänyt viime kauden finalisti Traktor voitti juuri ennen taukoa kriisiseura Jugran vieraissa jatkoajalla. Viimeisestä viidestä pelistä Traktor on voittanut neljä.

Traktor on ollut Omskin ohella alkukauden suurin floppi. Viime kauden finalisti majailee pudotuspeliviivan alapuolelle, kun kaudesta on kohta puolet pelattu. Suurin ongelma on ollut kesän aikana remontoitu puolustus, joka ei ole ollut viime kauden tasoa. Pakkien pistepörssin viime kaudella voittanut Renat Mamashev oli (odotetustikin) täydellinen floppi ja palasi takaisin Neftehimikiin. Puolustuksen suurin ongelma on ollut hitaus ja kiekollisen osaamisen puute.

Viime kaudella loistanut ja pitkään KHL:ssä pelannut kanadalaisvahti Michael Garnett on myös palannut tavallisten kuolevaisten kirjoihin. 20 ottelun torjuntaprosentti 90.9% kertoo osin myös heikosta puolustamisesta edessä, mutta ei Garnett missään nimessä ole ollut sillä tasolla millä aiemmin.

Traktorin hyökkäys on kärsinyt hieman siitä, että tähtihyökkääjä Jevgeni Kuznetsov oli toista kymmentä peliä sivussa loukkaantumisen vuoksi. Traktorin selkeät ykköshyökkääjät ovat olleet Petri Kontiola ja Andrei Kostitsin, jotka muodostivat viime kauden finaaleissa hyvän tutkaparin. Kontiola on joukkueen selvästi paras pistemies tehoilla 3+14=17. Kostitsin on 12 pisteellään seuran toiseksi tehokkain pelaaja.

Traktorin tulee varmasti parantamaan peliään, mutta kotiedusta pudotuspeleihin on aika turha enää haaveilla. Lähelle joukkue voi päästä, mutta eväät eivät enää neljän joukkoon riitä.

Tehokkain hyökkääjä: Petri Kontiola 22gp 3+14=17
Tehokkain puolustaja: Dimitri Rjabikin 17gp 1+8=9
Eniten maaleja: Andrei Kostitsin, Stanislav Tshistov (6)
Eniten syöttöjä: Petri Kontiola (14)
+/-: Artem Borodkin (+5)
Suomalaiset:
Petri Kontiola 22gp 3+14=17, -4

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 5.
Uusi arvio: 5.

10. Jugra Hanti-Mansijsk

Seitsemän ottelun tappioputkessa maajoukkuetauolle lähtenyt seura antoi kenkää Jugraa koko KHL-historian valmentaneelle päävalmentaja Sergei Shepeleville. Shepelev ehti valmentaa seuraa muutaman kauden ennen KHL-aikaakin. Tuskin Jugran peli enää huonommaksi voi muuttua, mutta tappioputki pitää saada poikki nopeasti.

Jugra on voittanut 14 kotiottelustaan viisi ja hävinnyt viisi viimeistä kotipeliään. Yhdeksästä pelistä vieraissa seura on voittanut joka kolmannen pelin. Kotipelien tekemistä on ehdottomasti parannettava.

Jugra hankki Lokomotivista Stephen Dixonin kesken kauden, joten entiset ässähyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Dixon on laitettu myös samaan ketjuun. Savinaisenkin peli parani Dixonin tultua, mutta vielä on Savinaisellakin paljon parannettavaa pelissään. Dixon on alun huuman jälkeen hyytynyt ja 12 pelin pistesaldo on 1+3=4.

Jugran suurin pettymys on varmastikin viime kaudella peräti 28 maalia iskenyt Igor Skorohodov, jolla on 17 peliin kasassa vasta tehot 4+4=8. Skorohodovin teholukema -7 on koko joukkueen huonoin.

Jugra on päästänyt koko KHL:ssä toiseksi eniten maaleja. Puolustuspeli ei ole toiminut, mutta yksi suuri syy siihen on myös epävarmat maalivahdit. Mihail Birjukov ja Kazakstanin maajoukkuevahti Aleksei Kuznetsov eivät ole pelanneet hyvällä tasolla. Alkaako Birjukov olemaan menneen talven lumia?

Tehokkain hyökkääjä: Vitali Sitnikov 23gp 9+7=16
Tehokkain puolustaja: Aleksei Pepeljajev 18gp 2+6=8
Eniten maaleja: Vitali Sitnikov (9)
Eniten syöttöjä: Mihail Jakubov (8)
+/-: Mihail Zhukov (+4)
Suomalaiset:
Veli-Matti Savinainen 23gp 3+3=6, -2

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 9.
Uusi arvio: 12.

11. Avangard Omsk

Katastrofaalisen alkukauden pelannut KHL:n suurseura Omsk lähti maajoukkuetauolle Avtomobilistille tulleen 1-2 kotitappion siivittämänä. Sitä ennen Omsk voitti kuitenkin Neftehimikin ja Ufan.

On suorastaan käsittämätöntä miten Omskin materiaalilla voi kontata tällä tavoin. Joukkue on täynnä maajoukkuemiehiä ja kesken kauden sisään on tullut Mathieu Garon, Stefan Ruzicka, Maksim Gontsharov ja Sergei Shirokov. Kaksi jälkimmäistä Omsk vaihtoi TsSKA:n kanssa. Tuossa kaupassa Omsk luopui Aleksander Frolovista ja Stanislav Jegorshevista. Ruzickan Omsk sai Ufalta vaihdossa Tomas Zaborskyyn.

Garon hankittiin hiljattain ykkösvahdiksi, sillä joukkueeseen kesällä Barysista hankittu Teemu Lassila epäonnistui täydellisesti. Garon onkin ollut hyvä tultuaan seuraan. Kakkosvahdiksi Omsk hankki uransa parhaat päivät nähneen Andrei Mezinin, joka tuli Eduard Reizvikhin tilalle. Joukkueen heikko maalivahtipeli on yksi suurimmista syistä alkukauden surkeudelle.

Voidaan myös kysyä, että paraniko Omskin peli, kun Petri Matikainen sai kenkää ja Milos Riha tuli seuran puikkoihin. Vastaus on yksinkertaisesti ei. Rihan tulon jälkeen seuran peli meni vain entistä pahemmin umpisolmuun. Viime aikoina on toki näkynyt valoa tunnelin päässä.

Omskille tuntuu tällä hetkellä voittamisen kynnys olevan todella korkea. Joukkue pelaa ajoittain jo todella hyvin, mutta pisteitä ei meinaa tulla millään.

Tehokkain hyökkääjä: Aleksander Popov 21gp 9+9=18
Tehokkain puolustaja: Denis Kuljash 22gp 4+5=9
Eniten maaleja: Aleksander Popov (9)
Eniten syöttöjä: Aleksander Perezhogin (12)
+/-: Aleksander Popov (+6)
Suomalaiset:
Teemu Lassila 10gp 85.8% 4.40 (sai potkut)

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 3.
Uusi arvio: 9.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
12. Neftehimik Nizhnekamsk


Kolmen tappion musertamana maajoukkuetauolle lähtenyt Neftehimik on ollut alkukaudesta pienoinen pettymys. Mistään suuresta pettymyksestä ei kuitenkaan voida puhua. Seura antoi päävalmentaja Vladimir Krikunoville hiljattain potkut.

Seuran ongelmat ovat olleet vieraspeleissä, sillä kotona joukkue on kuitenkin voittanut kuusi peliä kymmenestä. Vieraissa Neftehimik on ottanut kaksi puhdasta voittoa ja kuusi pistettä 13 pelistä. Se ei ole paljon se.

Neftehimikin ylivoimaisesti tehokkain pelaaja on ollut aliarvostettu Jegor Milovzorov, joka on paukuttanut pisteet 10+9=19. Oskar Osala on seuran toiseksi tehokkain pelaaja tehoilla 5+6=11, joten Milovzorov on aivan omilla luvuillaan. Kyseessä on erittäin taitava, nopea ja hyvällä maalivainulla varustettu laitahyökkääjä.

Neftehimik sai kesken kauden takaisin Traktorissa flopanneen viime kauden pakkien pistepörssin voittajan Renat Mamashevin, josta ei ole ollut kyllä Nizhnekamkissa mitään hyötyä. Mamashevilla oli aivan käsittämätön "suonenveto" viime kaudella pisteiden suhteen, mutta nyt mies on kuin toiselta planeetalta. Jotain Mamashevin surkeudesta kertoo, että mies on ehtinyt pelata vain yhdeksän peliä Neftehimikissä, mutta tehotilasto -8 on koko joukkueen surkein. Toki siihen päälle on kertynyt peräti yksi syöttöpiste.

Mamashevilta odotettiin pisteitä, sillä joukkueelta puuttuu laadukkaat ylivoimapakit. Puolustus on Neftehimikissä tasaisen harmaa, jonka työskentely puolustussuuntaan ei ole ollut alkuunkaan vakuuttavaa.

Neftehimik on tällä kaudella joutunut turvautumaan harjoituspeleissä jo vakuuttavasti esiintyneeseen Aleksander Sudnitsiniin, joka on pelannut ihan hyvin 91.4% torjuntaprosentilla. Lähtökohtaisesti ykkövahtina oleva Matt Dalton on missannut kaudesta ison osan loukkaantumisen vuoksi. Sudnitsinille kauden 19 KHL-peliä ovat olleet uran ensimmäiset, mutta miehestä näki jo harjoituspeleissä, että tulee pärjäämään VHL:n jälkeen myös KHL-tasolla.

Vaikea nähdä Mihail Anisinin ja Branko Radivojevicin muille maille myyneen seuran yltävän pudotuspeleihin.

Tehokkain hyökkääjä: Jegor Milovzorov 22gp 10+9=19
Tehokkain puolustaja: Maksim Berezin 23gp 3+2=5
Eniten maaleja: Jegor Milovzorov (10)
Eniten syöttöjä: Jegor Milovzorov (9)
+/-: Oskar Osala, Fjodor Beljakov (+4)
Suomalaiset:
Oskar Osala 21gp 5+6=11, +4

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 8.
Uusi arvio: 11.

13. Amur Habarovsk

Amur on ollut viime aikoina ja oikeastaan koko alkukauden suurissa vaikeuksissa. Seura taistelee hyvin, mutta tulosta ei vain meinaa tulla. Amur lähti maajoukkuetauolle kuuden ottelun tappioputkessa, joista neljä se hävisi vain maalilla.

Kotikentällään Amur on tullut tunnetuksi selvästi parempana joukkueena kuin vieraissa, mutta nyt seura on saalistanut yhdeksästä kotipelistään vain kolme voittoa ja kymmenen pistettä. Vieraissa Amur ei ole kertaakaan ottanut täyttä pistepottia, mutta on voittanut kahdesti ja viisi kertää hävinnyt jatkoajalla tai rangaistuslaukaisukilpailussa. 14 vieraspelistä pisteitä on kuitenkin kasassa vain seitsemän. Amur on päästänyt KHL:ssä kolmanneksi eniten maaleja ja tehnyt kolmanneksi vähiten.

Joukkueen suuret nimet Jakub Petruzalek ja Jan Mursak ovat hekin olleet tavallisia kuolevaisia. Petruzalekilla on kasassa 11 pistettä ja NHL:ssäkin pelanneella slovanialaishyökkääjä Mursakilla 10 pistettä. Joukkueen hyökkäys on yksinkertaisesti todella kädetön KHL:ään, vaikka asennetta riittääkin.

Puolustuksesta voidaan poimia kiekolliset puolustajat Dylan Reese ja Brian Salcido, joista kumpikaan ei ole osoittanut yhtään mitään. Salcido toki saa hieman armahdusta oltuaan loukkaantuneena puolet alkukaudesta.

Amurin ongelmaksi tavallaan voidaan laskea myös maalivahtipeli. Aleksei Murygin on ottanut vahvoilla otteillaan paikan Mika Järviseltä. Järvinen ei ole esittänyt riittäviä otteita pitääkseen ykkösvahdin paikan itsellään. Potkut saattavatkin uhata, sillä tällä hetkellä 92.5% torjuntaprosentilla pelaava Murygin on ollut vahvempi, joten ulkomaalaispaikkaa on turha uhrata Järviseen.

Amur tulee olemaan loppukaudenkin ongelmissa, mutta välttänee konferenssinsa viimeisen sijan sen takia, että Metallurg Novokuznetsk on vielä surkeampi.

Tehokkain hyökkääjä: Jakub Petruzalek 22gp 7+4=11
Tehokkain puolustaja: Vladimir Loginov 21gp 2+5=7
Eniten maaleja: Jakub Petruzalek, Timofei Shiskanov (7)
Eniten syöttöjä: Jevgeni Korotkov (7)
+/-: Jevgeni Korotkov (+4)
Suomalaiset:
Mika Järvinen 10gp 90.2% 3.09

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 11.
Uusi arvio: 13.

14. Metallurg Novokuznetsk

Jos lähdet mopolla moottoritielle, niin on turha yrittää pysyä muiden kyydissä mukana. Viiden ottelun tappioputkessa maajoukkuetauolle lähtenyt Novokuznetsk on ottanut heti oman paikkansa KHL:n jumbona.

Kotonaan ankean kaivoskaupungin pojat ovat saalistaneet 11 pelistä neljä voittoa ja 14 pistettä, joka on ihan ok suoritus joukkueelta, jonka pelaajamateriaali on täysin riittämätön KHL:ään. Vieraissa Novokuznetsk onkin sitten pelannut tasollaan ja 12 pelistä se on hävinnyt jokaisen, toki saalistanut kolme pistettä. Seura on päästänyt toiseksi eniten maaleja ja tehnyt toiseksi vähiten.

Jos jotain positiivista haetaan, niin Niko Hovinen ja Ilja Sorokin ovat pelanneet hyvin maalilla. Hovisen 16 pelin torjuntaprosentti on 92.2%, joka on todella hyvä, kun huomioi kuinka huonosti seura puolustaa. Vastustajat pääsevät hirveällä syötöllä vetämään huippusektoreilta. Tuntematon Sorokin on pelannut myös hyvin kahdeksan peliä 92.4% torjuntaprosentilla.

Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Rafael Ahmetov, joka on keltanokka KHL:ssä. 24-vuotias laitahyökkääjä on todella energinen, nopea ja varsin taitavakin. 19 peliin hänen pisteensä ovat 3+9=12.

Novokuznetsk sai kesken kauden German Titovin päävalmentajaksi, mutta yksinkertaisesti Novon materiaalilla KHL:ssä tullaan jäämään jumboksi. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ollut ennen kautta, eikä tule olemaan. Paikka on olla heittopussi, piste.

Tehokkain hyökkääjä: Rafael Ahmetov 19gp 3+9=12
Tehokkain puolustaja: Jegor Martinov 22gp 4+5=9
Eniten maaleja: Damir Zhafjarov (7)
Eniten syöttöjä: Rafael Ahmetov (9)
+/-: Useita nollatuloksessa.
Suomalaiset:
Marko Anttila 16gp 2+4=6, -8
Tuukka Mäntylä 23gp 1+5=6, -4
Niko Hovinen 16gp 92.2% 2.79

KHL-ennakon arvio runkosarjan sijoituksesta: 14.
Uusi arvio: 14.

Itäisen konferenssin runkosarjan ennustetut sijoitukset (suluissa KHL-ennakon arvio).

Arvio 18.11.2013:

1. Ak Bars Kazan (1.)
2. Metallurg Magnitogorsk (4.)
3. Salavat Julajev Ufa (2.)
4. Barys Astana (6.)
5. Traktor Tsheljabinsk (5.)
6. Sibir Novosibirsk (10.)
7. Torpedo Nizhni Nogvorod (7.)
8. Admiral Vladivostok (12.)
---------------------------------------
9. Avangard Omsk (3.)
10. Avtomobilist Jekaterinburg (13.)
11. Neftehimik Nizhnekamsk (8.)
12. Jugra Hanti-Mansijsk (9.)
13. Amur Habarovsk (11.)
14. Metallurg Novokuznetsk (14.)

Nämäkään väliarviot eivät ole tuulesta heitettyjä vaan tarkasti pohdittuja kuten tuossa Jatkoajan KHL-ennakossa.

The end.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Erittäin hieno yhteenveto Magnilta jälleen kerran! Kyllä pysyy KHL:stä hyvin kartalla sinun ansiosta vaikkei jokaista joukkuetta seuraisikaan. Enemmän juttuja kun saisi vielä tuonne verkkolehteenkin julkistettua niin hyvä olisi. Magni, hei?

Täytyypä itsekin tulla kehumaan jääkiekkomaailman ilkeintä* pelimiestä, The one and only: #47 Alexandr "Radu" Radulov! Tällä hetkellä nyt loukkaantumisen jälkeen viides ottelu menossa Yugraa vastaan, jossa on 2.erän jälkeen iskenyt taululle 0+3 tehot. Paluunsa jälkeen tehot ovat siis olleet 1+10 vain 14(!) erässä.

Kertoo myös jotain Radun merkityksestä CSKA:lle, kun ovat hänen paluunsa jälkeen jokaisen pelinsä voittaneet. Tuossa tosin välissä yksi ystävyysottelu Mytishiä vastaan jossa Radu hassutteli 0+2 tehot, muut ihan KHL sarjapelejä.

CSKA sai Radun takaisin onneksi parhaimpaan mahdolliseen paikkaan jo reilusti ennen joulua, ja on nostamassa CSKA:aa takaisin top-3 paikalle Läntisessä konferenssissa. Yksi KHL:n tärkeimpiä pelaajia omalle joukkueelleen, tosin MVP omalle joukkueelle menee Jori Lehterälle jota ilman Sibir ei olisi juuri mitään.

Joku puhui Radulovin motivaatiosta, kun pistepörssin voitto on karannut jo noin pitkälle. Noh, jokainen vetäköön johtopäätöksensä viimeisten 5 ottelun perusteella koskien herran mielenkiintoa pelata CSKA:lle. Liikaa on kyllä Radun mainetta tahrinut sopimus sekoilut NHL:n kanssa ja "töppäilyt" näissä joka keväisissä Skoda-cupeissa. Sanoi lehdistö mitä tahansa, mutta kyllä on Radu ollut reilusti enemmän hyödyksi mitä haitaksi niissäkin höntsäilyissä. Esimerkkinä vuoden 2009 finaalin voittomaali, ja 0.78PPG tahdilla vedetyt tehot.

Ei tule mies saamaan koskaan minkäänlaista arvostusta juuri miltään kantilta, mutta se ei onneksi Radun menoa haittaa. Päinvastoin.

NHL:n ulkopuolelta Ilyan jälkeen paras pelaaja, joskin mahtuisi myös sinne NHL:ään monen joukkueen top6 hyökkäykseen. Kävihän hän sielläkin näyttämässä taitonsa vain 20-vuotiaana, ja olisi hienon uran siellä luonut. Kaikille NHL ei vain ole se juttu, enkä lähde sen enempää kommentoimaan tuohon sopimuskiistaan mikä Radulla aikoinaan oli. Pääasia että luistin kulkee ja sehän kulkee!

*Onhan kyseessä nyt ihan ulkonäöllisestikin ilkeän näköinen kaveri, jota vain korostaa kaikkien suomalaislehdistöjen lööpit aina kun se jokakeväinen turnaus tänne rantautuu. Onneksi kotikisojen aika on nyt ohi, joten eipä pääse Kortelainen&co kertomaan "sisäpiiri tietojansa" koko suomen kansalle.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
NHL:n ulkopuolelta Ilyan jälkeen paras pelaaja.

Radulov on Kovaltshukia parempi pelaaja. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Kovy olisi maailman TOP 5 laitureita.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Radulov on Kovaltshukia parempi pelaaja. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Kovy olisi maailman TOP 5 laitureita.

Jos Radulov on mielestäsi parempi kuin Kovaltshuk ja Ilja on maailman TOP 5 laitureita niin ketkä ovat ne kolme muuta laituria, jotka kuuluvat tähän TOP viiden sakkiin?

vlad.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Jos Radulov on mielestäsi parempi kuin Kovaltshuk ja Ilja on maailman TOP 5 laitureita niin ketkä ovat ne kolme muuta laituria, jotka kuuluvat tähän TOP viiden sakkiin?

vlad.
Patrick Kane ja varauksin Alexander Ovetshkin. Muita ei Kovaltshukin edelle mene.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Radulov on Kovaltshukia parempi pelaaja. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Kovy olisi maailman TOP 5 laitureita.
En ikimaailmassa halua tilanteeseen jossa joudun Ilyaa ja Radulovia vertailla.

Vertailuna on nyt kuitenkin "keski-Venäjän" yksi suurimmista tähdistä viimeisen kymmenen vuoden aikana. "Keski-Venäjän" pelaajina käytän esim. Kovalchukia,Datsjukia sekä Nikulinia. Fedorov, Bure sekä Zubov menee "Vanha-Venäjä" kategoriaan ja tähän kolmanteen "Uusi-Venäjä" kastiin menee sitten Ovechkin,Radulov sekä Malkin.

Toki käytät preesens ilmaisua, mikä on melko hölmöä mikäli tämän kauden perusteella näitä kahta lähdet vertailemaan. Onhan kyseessä kaksi aivan eri tyyppistä pelaajaa, jotka ovat luoneet täysin erilaiset urat itselleen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämän kauden pelien perusteella Radulov on kiistatta parempi kuin Kovaltshuk. Tämä selviää pelejä katsomalla. Radulov on KHL:n ylivoimaisesti dominoivin, taitavin ja paras pelaaja. Radulovin pelityyli sopii KHL-kaukaloihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Kovaltshuk ei pysty koskaan ottamaan koko kenttää samalla tavalla haltuunsa kuin Radulov pystyy.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mikäli minun pitäisi valita venäläisistä laitahyökkääjistä joku joukkueeseeni niin kolmikosta Ovetškin, Radulov ja Kovaltšuk valitsisin ensimmäisenä ehdottomasti Ovetškinin, siitä huolimatta vaikka hän pelaajatyyppinä on Radulovia yksipuolisempi mutta tätä voi taasen helposti paikata oikeanlaisella keskushyökkääjällä, joka tekee peliä Ovetškinille.

Arvotan varmasti pelaajia eritavalla enkä kenties pistä niin paljon painoa menestymiselle KHL:ssä ja siellä dominoimiselle, mutta oman arvottamiseni perusteella Ovetškin on venäläisistä laitureista se ehdoton ykkönen.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Tämän kauden pelien perusteella Radulov on kiistatta parempi kuin Kovaltshuk. Tämä selviää pelejä katsomalla. Radulov on KHL:n ylivoimaisesti dominoivin, taitavin ja paras pelaaja. Radulovin pelityyli sopii KHL-kaukaloihin parhaalla mahdollisella tavalla.

Kovaltshuk ei pysty koskaan ottamaan koko kenttää samalla tavalla haltuunsa kuin Radulov pystyy.
Radulovilla on tällä hetkellä menossa kuudes peräkkäinen kausi KHL:n isossa kaukalossa, Kovalchukilla ensimmäinen kokonainen liki kymmeneen vuoteen (+vajaa kausi työsulkukaudella).

Kyllähän tuo isompi kaukalo on aivan Radulovin heiniä, se on selviö. Tekeekö se hänestä kiistatta paremman pelaajan kuin Kovalchuk, ei.

Olen varma että 80% KHL-joukkueiden valmentajista olisi ennen kautta Kovalchukin omaan joukkueeseensa valinnut Radulovin sijasta. Oli kaukalo miten valtava tahansa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllähän tuo isompi kaukalo on aivan Radulovin heiniä, se on selviö. Tekeekö se hänestä kiistatta paremman pelaajan kuin Kovalchuk, ei.
Isossa kaukalossa ja KHL:ssä Radulov on tällä hetkellä näistä kahdesta parempi pelaaja.
 
Suosikkijoukkue
#17 & #29
Isossa kaukalossa ja KHL:ssä Radulov on tällä hetkellä näistä kahdesta parempi pelaaja.
Kyllä, Radulov osaa käyttää ison kaukalon hyödyt paremmin omaan peliin. Onhan tuo kuten jo yllä totesin, pelannut KHL:ää peräkkäisiä vuosia hitusen enemmän mitä Kovalchuk.

Tällä perusteella Jori Lehterä on Sidney Crosbya parempi pelaaja.

Radulovia ei voi sanoa siksi paremmaksi pelaajaksi koska hän taitaa ison kaukalon metkut. Tuohon "titteliin" millä voi toista kehua paremmaksi tarvii kuitenkin hieman enemmän kriteereitä. Onhan kyseessä kaksi maailmanluokan pelaajaa, juuri siksi.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tällä perusteella Jori Lehterä on Sidney Crosbya parempi pelaaja.
Lehterä ja Crosby eivät ole mittauttaneet koskaan taitojaan samassa sarjassa.


Radulovia ei voi sanoa siksi paremmaksi pelaajaksi koska hän taitaa ison kaukalon metkut. Tuohon "titteliin" millä voi toista kehua paremmaksi tarvii kuitenkin hieman enemmän kriteereitä. Onhan kyseessä kaksi maailmanluokan pelaajaa, juuri siksi.
Tällä hetkellä ainoa mahdollinen tapa mitata Kovaltshukin ja Radulovin paremmuutta on verrata heidän peliään KHL:ssä, koska molemmat pelaavat tässä sarjassa. Siinä ei ole kahta sanaa, etteikö Radulov pelaisi tällä hetkellä paremmin kuin Kovaltshuk.

Katselin juuri puolikkaan ottelusta SKA-Severstal, jonka SKA voitti hieman onnekkaastikin 2-1. Kovaltshuk ei missään vaiheessa ottanut peliä haltuunsa samalla tavalla kuin Radulov tekee melkein jokaisessa pelaamassaan pelissä. Kovaltshuk on KHL:ssä sniper, joka etsii vapaita laukaisupaikkoja ja pyrkii hyvällä laukauksellaan tekemään näistä maaleja. Radulov on koko kenttää hallitseva virtuoosi, joka pystyy kuljettamaan kiekon oman maalin takaa vastustajan päätyyn asti. Radulov on tekee maaleja, syöttää ja on myös hyvä puolustamaan (yksi parhaista takakarvaajista KHL:ssä).

Kovaltshuk on pelaajanatyyppinä paljon rajoittuneempi Radulov, joka on KHL:n paras yleispelaaja ja paras pelaaja muutenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös