KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 112 728
  • 4 071

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Niinkuin mitä? Jos pelaajilla ei ole käsirautoja kahlittuna henkivartijaan, niin siinä tapauksessa junaan hyppääminen ei vaadi ponnisteluita.
Minulla ei ole mitää faktaa antaa tähän kysymykseen. Mutta kuulopuheiden perusteella siellä on voinut tulla vaikka minkälaista kommenttia pelaajille. Kaikissa seuroissa näin ei ole, mutta muutaman seuran kohdalla kyllä.

Niinkuin jo sanoin, on helppoa vain ajatella että miksi ei vain tule pois. Asioiden taustoja ei tiedä vielä oikein kukaan. Jos minua uhkailtaisiin tuossa maassa niin ottaisin ne uhkaukset ihan tosissaan varsinkin nyt tässä tilanteessa. Ja varsinkin jos niitä uhkauksia tulee yhtään korkeammalta taholta.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Eipä esim. tuo Lehtosen olemus vaikuta siltä, että siellä mitään uhkailua olisi. Kuvissa hymyilyttää, peliaikaa tulee ja elämä on ihanaa. Oksettavaa sakkia kaikki.
No en nyt usko, että siellä kentällä pelien aikana nyt itkemäänkään ruvetaan kun saa kuitenkin tehdä sitä mistä tykkää.

En minä kiistä etteikö olisi mahdollista että pelaajat ovat siellä omasta tahdostaan. Se on silloin väärin ja noloa pelaajien osalta. Mutta on vaikea uskoa pelaajien haluavan tukea tätä Venäjän toimintaa.
 

Undrafted

Jäsen
Pelaajilla on vapaa-aikaa. Miksi se pitäisi kertoa, että lähden nyt? Vapaa-ajalla kamat kassiin, lippis ja aurinkolasit päähän ja eikun junalla Pietarista Suomeen. Thäts it. Mutta ei, kun halutaan nuolla Rotenbergin persettä.
ja olet varma ettei seuran tai fanien toimesta tarkkailla pelaajaa? Ottaisitko sen riskin maassa, jossa lait menee fiiliksen mukaan? Jokainen toimii kuten toimii, mutta itse en alkaisi kokeilemaan että mitenhän minun käy.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Kun en tiedä ovatko pelaajat siellä täysin omasta tahdostaan, niin en voi heitä kyllä täysin tuomitakaan. Voihan se syy olla se että on joku henkilökohtainen suhde Rotenbergiin tai se että SKA tekee elämän mukavaksi. Koko orkesteri tuolla on jatkanut, jolloin on myös mahdollista, että SKA tekee elämän erittäin epämukavaksi, jos pelihaluja ei löydy ison palkan vastineeksi. Täytyy ottaa huomioon, että myös omistajat ovat ihmisiä ja suhtautuvat tähän kriisiin hyvin eri tavalla, joku voi olla hyvinkin ymmärtäväinen ja joku toinen sitä äärimmäistä ääripäätä. Toisille jääkiekko on tärkeämpää kuin toisille, niin omistajille kuin pelaajillekin. SKA:n omistajat ovat ehkä pahiten Putinin taskussa, jolloin suhtautuminen tuollaiseen kauden kesken jättämiseen voi olla vähän kovempi, kuin jollain toisella joka touhua rahoittaa puhtaasti kun näin on käsketty.

Nämä joukkueet matkustavat säännöllisesti jolloin siellä voi olla esimerkiksi passit joukkueen hallussa. Pelaaja voi joutua puntaroimaan, että haluaako elämästään seikkailun vai hoitaa sovitut asiat, että pääsee lähtemään. Tilanteessa jossa aitoa neuvotteluvaraa ei ole.

Eiköhän nuo pelaajatkin jo ymmärrä sen, että maine sekä muuta haittaa tästä tulee ja isosti. Lisäksi kannattaa noita haastatteluja lukea myös rivien välistä, jos tuolta pääsee pois, niin ei välttämättä ole toivottu että kommentit ovat kovin äärimmäisiä.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Säteri näytti olevan turvallisesti Suomessa, mutta eipä tuntunut roistovaltion raukkamainen hyökkäys itsenäiseen naapuivaltioon mitenkään koskettavan. Oman navan ja lompakon kautta voi sotaakin lähestyä.

Onko kukaan kuullut Suomessa asuvan ja suomalaisessa joukkueessa pelanneen Jokereiden pelaajan sanovan ääneen roistovaltiossa kiellettyä S-sanaa?
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Tässä muutama lause uutisesta:

Kaksi suomalaispelaajaa lähti ennen kuin pudotuspelit alkoivat 1. maaliskuuta. Kahdeksan pelaajaa pelasi 1–2 ottelua ja sitten oli lähtö edessä.

Kuusi pelaajaa jäi jatkamaan pudotuspelejä, heistä Severstal Tsherepovetsin Joonas Nättinen oli ainoa torstaina pelannut.
– En pysty sanomaan, olisivatko nämä pelaajat pystyneet lähtemään myös. Sen verran tiedän, ettei jokaisen seurajohto ole ollut yhtä positiivinen kuin meillä Novosibirskissä, Säteri muotoilee.

Puhuttiinko KHL:n ja Venäjän ongelmista seurassa tai pelaajien kesken lainkaan?

– Kun kausi oli käynnissä, niin me pelaajat keskityimme pelaamiseen, emmekä puhuneet politiikasta kenenkään kanssa. Minun on mahdoton sanoa, kuinka suosittu esimerkiksi (Vladimir) Putin on kansan keskuudessa, Säteri sanoo.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Siitä olen onnellinen ja ylpeä suomalaisuudessani, että voin itse valita mielipiteeni sekä arvoni ja seistä näiden takana. Teboilin viestintäjohtajaa tai suomalaisia pelaajia ei Suomessa torilla hirtetä naiivin esittämisestä, vaikka puhuisivat Ukrainaan hyökkäämisestä (huom!) mihin sävyyn tahansa. Olkoon heillä oikeus siihen ja olkoon heillä oikeus näyttäytyä täytenä idioottina julkisuudessa. Jonkun se pellenkin työ on tehtävä.

Säteri ja muut ovat tienneet Venäjän ihmisoikeuksiin liittyvistä epäkohdista, kun ovat sille tielle aikoinaan lähteneet. Samoin ovat varmasti nähneet, että KHL saattaa kuin saattaakin olla instrumentti, jolla on pyritty "ostamaan" suuren yleisön hyväksyntä mielipuolisen valtiovallan imperialistisille aikeille. Siinä vaiheessa kun meidän KHL-veljet seisovat za pobedu -muodostelmassa, mitalit voi ottaa heiltä parempaan talteen ja kertoa että Leijonapaitaan ei ole lampailla asiaa.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen koko ikäni pitänyt ryssää täysin epäluotettavana ja arvaamattomana kusipääkansana, eikä ole koskaan tullu mieleenkään lähteä siellä käymään saati ruveta minkäänlaiseen yhteistyöhön heidän kanssaan. Tätä taustaa vasten noi Venäjälle rahanahneudessaan lähteneet saavat ihan sitä mitä ovat tilanneet, jos poistuminen joukkueesta ja maasta on estetty.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Näin saunan jälkeen mökillä pienessä nousussa toivon että Pulkkinen on ja pysyy Venäjällä. Ei ikinä Jokereihin.
Teemu saa kohta varmaan jonkun Venäjän armeijan kunniamitalin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Olen koko ikäni pitänyt ryssää täysin epäluotettavana ja arvaamattomana kusipääkansana, eikä ole koskaan tullu mieleenkään lähteä siellä käymään saati ruveta minkäänlaiseen yhteistyöhön heidän kanssaan. Tätä taustaa vasten noi Venäjälle rahanahneudessaan lähteneet saavat ihan sitä mitä ovat tilanneet, jos poistuminen joukkueesta ja maasta on estetty.

Venäjä on niitä paikkoja, joita mielestäni on täysin oikein "lypsää". Kaikki (tai suurin osa) asioista ei toimi, mutta todennäköisyydet huomioiden enemmän on/oli saatavissa irti kuin osuu paskana tuulettimeen. KHL tarjosi reipas 10 vuotta suomalaisille mahdollisuuden repiä huimat liksat, ainakin osan ajasta suomalaisille seuroille vetää hyvät tulot ja hyvän valttikortin seuraavaan sopparineuvotteluun.

Yksilötasolla mä näen tuon olevan täysin fine. KHL saattoi olla se ero, joudutko uran jälkeen tekemään "oikeaa duunia" vai et. Tai ero sen osalta, että uran jälkeinen elämä on "mukavaa" vai "kituutetaan nyt kun ei koulutustakaan ole". Jos sä totesit 2021 ettei nappaa koska ihmisoikeudet, niin joku toinen sen olisi ottanut. Ja ainakin henkilökohtaisesti ottaisin mielummin massit omalle tilille jos vaihtoehtona on kokonaisuus huomioiden sama lopputulos ja massit jonkun toisen tillle. Ulkopuolisena on helvetin helppo kritisoida, mutta jokainen nykyisen sopparin tehnyt ja vielä sarjaa pelaava teki pahvinsa aikana, jolloin KHL tarjosi Euroopan parhaan liksan, parhaan urheilullisen haasteen ja tietyiltä osin jopa varsin kelvollisen ympäristön.

Kuukausi takaperin kukaan järkevä ihminen tuskin uskoi siihen, että Venäjä vetää täysin järjettömän kortin kehiin. Tai jos joku uskoi, niin vielä harvempi hokijätkä. KHL oli se mesta, jossa varmistettiin mukava mökki vaikka Saimaan rannalta ja kiva kämppä Eirasta Malmin sijaan. Saman valinnan oli tehnyt suuri määrä muita suomalaisia ja vielä suurempi määrä eurooppalaisia. Pelaajaliikenne mielestäni kertoo sen, että näissä on vissi ero "ymmärtääkö" seura vai ei. Ihan sattumalta esimerkiksi Kazan ja SKA tuskin ovat eri tahtiin tyhjentyneet.

Mulle seuraava kausi on "vedenjakaja". Ymmärrän tyystin, jos sieltä on se 2m/120kg kaveri käynyt toisen vastaavan kanssa kysymässä että kiinnostaako pelata hokia vai ei. Tai jos se GM on todennut, että toki saatte lähteä mutta seura ei voi vaikuttaa josko fanit ("fanit") reagoi negatiivisesti. Jos mä nyt olisin vaikka Lehtosen saappaissa, niin rehellisesti sanoen yksikin uhkailuksi edes vähän tulkittava teko/kontakti/viesti pistäisi vähän miettimään että hymyilyttääkö nyt vai vedetäänkö naama norsun vituilla vähän sinnepäin.

Noi jätkät ovat paikassa, joka pari viikkoa takaperin oli jokaisen NHL:n ulkopuolisen jätkän "taivas". Ei välttämättä tai edes tuskin unelma, mutta mesta jonka liksoilla oli tarjolla parempi elämä. Ja nyt viimeiset pari viikkoa paikka, jossa linna kehitysmaassa on realistinen vaihtoehto jos liikaa puhuu. Pari viikkoa sitten sarja oli sellainen, että NHL:n kokenut Nemo Nieminen vapaasti lainaten totesi olleen aiemmin rangaistus, nyt palkinto. Taisi erikseen mainita Siperian, mutta pointtia ei muuta.

Jos mä olisin tällä hetkellä KHL-joukkueen palkkalistoilla, niin tuskin miettisin hetkeäkään mitä joku kaltaiseni läski lännessä miettii sarjan jatkamisesta. Eiköhän enemmän fokus olisi ihan turvallisuudessa. Enkä nyt varmasti luottaisi seurajohdon sanaan jos edes vähän olisi aistittavissa turvallisuuden kannalta negatiivisia asioita.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

chubster

Jäsen
Toi jääpalloilija-Määttä selittelee:

Tuomas Määttä joutui Venäjällä keskelle irvokasta näytöstä – kertoo nyt, miksi seisoi sotaa tukevassa esityksessä Tuomas Määttä joutui Venäjällä keskelle irvokasta näytöstä – kertoo nyt, miksi seisoi sotaa tukevassa esityksessä

Ei mene läpi. Jos ei ole viime aikoina nähnyt z-tunnusta missään Venäjällä, on sokea ja tyhmä. Milloin on kiekkoilijoiden ulostulon vuoro?
Ai vittu mitkä selittelyt! :D Venäjällä nämä menee vielä läpi, ei täällä.

”Ku en mä tienny, epätavallinen muoto, ikinä en oo nähny tai tienny mitä merkitsee”.

Jepjep.

Olis jättäny nuo selittelyt vittuun ja seisonu päätöksensä takana, vois edes hitusen yrittää arvostaa…
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Toi jääpalloilija-Määttä selittelee:

Tuomas Määttä joutui Venäjällä keskelle irvokasta näytöstä – kertoo nyt, miksi seisoi sotaa tukevassa esityksessä Tuomas Määttä joutui Venäjällä keskelle irvokasta näytöstä – kertoo nyt, miksi seisoi sotaa tukevassa esityksessä

Ei mene läpi. Jos ei ole viime aikoina nähnyt z-tunnusta missään Venäjällä, on sokea ja tyhmä. Milloin on kiekkoilijoiden ulostulon vuoro?
Luitko yhtään sitä juttua jos kerrottiin juuri ennen kentälle menoa niin siinä ei juuri mitään tehdä. Lisäksi vertaaminen kiekkoilijoihin, joiden palkat ovat vähintään 10-kertaisia on toinen juttu.
SKA:n kavereilla olisi varaa sanoa ei ja silti hyvä palkkaisia hommia olisi jatkossakin, jos jääpallolija tekee saman niin saa ruveta samalla etsimään myös päivätöitä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Luitko yhtään sitä juttua jos kerrottiin juuri ennen kentälle menoa niin siinä ei juuri mitään tehdä. Lisäksi vertaaminen kiekkoilijoihin, joiden palkat ovat vähintään 10-kertaisia on toinen juttu.
SKA:n kavereilla olisi varaa sanoa ei ja silti hyvä palkkaisia hommia olisi jatkossakin, jos jääpallolija tekee saman niin saa ruveta samalla etsimään myös päivätöitä.

Nämä teot ovat juuri niitä missä ihmisen arvot ja sielu punnitaan. Nämä teot kertovat mikä hän on miehiään/naisiaan. Määttä väittää jutussa, ettei tiennyt mikä tämä z-merkki on. Siis se sama merkki, joka näkyy _aivan kaikkialla_ Venäjällä tällä hetkellä? Ei viitsisi, aikuinen mies, valehdella.

Ja ihanko päivätöitä voisi joutua etsimään? Onpa kova kohtalo, kyllä kannattaa huorata sen sijaan.

Toivon todella, että toimittajat tekevät hommansa ja pistävät myös nämä komarovlehtoset ja muut halvalla ostettavat kertomaan omin sanoin miten hommat makaavat.
 

Shakermaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Leijonat.com: Kemppainen vetoaa vammaan jättäessään SKA:n.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Eli enäähän siellä on Lehtonen, Pulkkinen, Lehterä, Nättinen, Komarov ja Ortio.
Mutta tärkein asia mitä tässä nyt katsotaan ja ootellaan on että ketä siellä ensi kaudella pelaa, koska noidenkaan kuuden pelaajan taustoista ei ole tietoa että ovatko he kuinka vapaaehtoisesti kukin tuolla, en mää muuten mutta kun puhutaan venäjästä niin kaikki on aina mahdollista.
Oma veikkaus on että ainakin Pulkkinen tuolla vielä syksyllä pelaa.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Eli enäähän siellä on Lehtonen, Pulkkinen, Lehterä, Nättinen, Komarov ja Ortio.
Mutta tärkein asia mitä tässä nyt katsotaan ja ootellaan on että ketä siellä ensi kaudella pelaa, koska noidenkaan kuuden pelaajan taustoista ei ole tietoa että ovatko he kuinka vapaaehtoisesti kukin tuolla, en mää muuten mutta kun puhutaan venäjästä niin kaikki on aina mahdollista.
Oma veikkaus on että ainakin Pulkkinen tuolla vielä syksyllä pelaa.
Oma veikkaus on Pulkkisen lisäksi Lehtonen ja Komarov. Muita en usko näkeväni.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Oma veikkaus on Pulkkisen lisäksi Lehtonen ja Komarov. Muita en usko näkeväni.
Aivan mahdollista, Komarov on tosin noista kuudesta ainut jolle multa heruu arvostusta yhä vanhojen meriittien ja pelityylin takia.
Harmillinen tilanne mutta itse haluan vielä uskoa hyvään.
 

Eelie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HJK, S.S Lazio

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Se on diktatuuri, gangsterivaltio - mitä tahansa voi tapahtua: ei ole mitään lain- ja yksilönsuojaa. Ennen kuin nämä pelaajat ovat Suomessa, on täysin mahdotonta arvioida heidän tilannettaan. Olen aika varma, että kaikki pyrkivät kyllä lähtemään sieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs

Leijonat.com: Kemppainen vetoaa vammaan jättäessään SKA:n.
Mihin vammaan? Putinin aivovammaan?

Venäjällä varmaan tuokin Kemppaisen ja seuran keksimä selitys menee läpi, kun tieto tulee viralliselta taholta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös