KHL – ennen kautta 2011–2012

  • 149 769
  • 531

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Tänään ZSKA-Vitjaz harjoitusmatsi Moskovassa päättyi 3-1 kotijoukkueen voittoon.
Maalit:
1:0 - 16:59 Niklas Persson (Jakov Rylov, Denis Parshin), YV.
2:0 - 20:18 Niklas Persson (Denis Parshin, Sergei Shirokov), YV.
3:0 - 33:04 Jakov Rylov (Niklas Persson), YV.
3:1 - 44:46 Mihail Anisin (Artjomin Panarin)
Maalissa:
Sergei Gaidutshenko / Matt Dalton

Tulos hieman mairittelee Vitjazia, sillä Dalton pelasi loisto-ottelun, ja Gaidutshenkolla puolestaan ei paljon hommia ollut.
Huomionarvoisto on se, että ZSKA:n ylivoimapeli oli varmaan parhainta mitä omin silmin noin kymmeneen vuoteen olen nähnyt, ja eikä pelkästään ykköskentän ansiosta, vaan ihan kaiken kaikkiaan. Niin Tihonovin kuin Bykovin ja Nemtshinovin aikaan YV on ollut aika hakusessa. Jotain siis Julius Supler on jo nyt saanut aikaan, vaikkakin Vitjaz ei paras mittari tässä mielessä ollutkaan.

3-0 tilanteessa Nicholas Tarnasky järjesti kolmen pikkujäähynsä jälkeen tilatun, pakollisen tappelun Petr Čáslavan kanssa, ja sen verran ZSKA:n peli meni sekaisin, että lisämaaleja heiltä ei nähty. Tällainen taktiikka on kaksipiippuinen juttu, toisaalta vastustajan peli saadaan sekaisin, toisaalta se ei kuulu jääkiekkoon, niinkuin esim. omasta mielestäni. Halpaa huvia se kuitenkin katsojille oli, vaikkakaan ei minulle. Toinen pelkästään katsojille tai härnäystappeluksi tarkoitettu heti tämän perään oli Jevgeni Jerjomenkon ja Aleksei Badjukovin välillä.

Pelillisesti Persson oli illan kuningas, ja hyvin häntä säestivät Parshin ja Shirokov. Kevyttä Parshinia tietty isot vitjalaiset heittelivät välillä helpon näköisesti irti kiekosta, ja Shirokovin paluu Parshinin vierelle tuntuu onnistuneen, vaikka ihmeitä ei esittänytkään, mutta täytti paikkansa tässä loistoketjussa täysin.

Mielenkiintoista oli huomata, kuinka nuoret molemmilla joukkueilla pääsivät kokeilemaan taitojaan, ja varsinkin zskalaiset olivat hyvin pelissä mukana.

Kentät, suluissa synt.aika, jos 1990 tai myöhemmin syntynyt:
ZSKA
1. Parshin-Persson-Shirokov; Guskov-Rylov
2. Kulemin 90-Badjukov-Pronin; Caslava-Rjasensky
3. Surovi-Butsajev Juri-Andronov; Buravtshikov-Sergejev 91
4. Prohorkin 92-Zubov-Monja; Kurbatov-Kudrjashov 92

ZSKA:n kapteenin Proninin olisi aika jo jättää paikkansa nuoremmilleen, koska hänen vahvuutensa on aina ennen ollut härkämäinen aktiivinen vastustajan pelin sekoittaminen, mutta kun kädet, pelikäsitys, verkkainen liike eivät enää riitä ja siksi myöhästyy pahasti tilanteista. Nuori puolustaja Martshenko jostain syystä ei pelannut. Juri Butsajev on juuri se pelaaja, joka pari vuotta sitten epäselvissä olosuhteissa jäi kiinni kesän harjoitusleirillä Vääksyssä raiskaamisesta.

Vitjaz:
1. Belousov 90-Romanov-Lesnuhin; Zabolotnev-Tshernov
2. Panarin 91-Tranasky-Anisin; Jerjomenko 90-Hafizullin
3. Shvetsov-Totshitsky 91-Posnov; Korovkin-Golovkov 90
4. Kostitshkin-Tuljakov 90-Sergejev; Kolesnikov

Tässä joukkueessa edelleenkin nuorille annetaan hyvin peliaikaa.

Takanani eräs katsoja huusi mielettömän kovaa tappelujen jälkeen: "Arvoisa yleisö! Vitjaz on paska". Heti miliisit olivat ärtyisenä puhuttelemassa häntä eli järjestys se pitää olla katsomossakin, kun noin rivottomia huudetaan!
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
mossela, mitä mieltä olet ZSKA:n nuoren tähden Mihail Grigorenkon siirtymisestä QMJHL:ään? Mielestäni poika teki jääkiekkouransa suurimman virheen, mitä tässä vaiheessa yleensä voi tehdä. No, Aleksandr Radulov kehittyi tuossa liigassa hyvin, mutta muuten venäläisten historia Quebecin sarjassa (ja myös muissa Kanadan junnusarjoissa) on surkean ja keskinkertaisen välissä.

Harmittaa henkilökohtaisesti tuo Grigorenkon päätös, sillä hän olisi varmasti päässyt pelaamaan useita pelejä myös KHL:ssä tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
ZSKA:lla pitäisi olla myös loistava vm. 95 ikäluokka. Pelottaa vain jo etukäteen kuinka moni heistäkin lähtee tuhoamaan uransa Kanadan junioreihin liian aikaisin. Pelaajilla pitäisi olla kärsivällisyyttä odottaa tilaisuutta KHL:ssä ja tehdä työtä sen eteen, että peliaikaa ylhäältä löytyy. KHL:n kova taso (ja ulkomaalaisten suuri määrä) vaikeuttaa nuorten pelaajien murtautumista huipulle, mistä osittain johtuu myös venäläisten suuri määrä Kanadan junnuissa. Venäjän kiekkopäättäjien pitäisi kuitenkin löytää joku ratkaisu siihen, että nuoret karkaavat liian aikaisin Pohjois-Amerikkaan. Pitkällä aikavälillä tällainen tilanne ei voi tulla kysymykseen. Kaikki ovat nähneet mitä Kanadan juniorisarjat ovat tehneet Tshekin ja Slovakian juniorikiekolle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tuo Juri Butsajevin hankinta ZSKA:han kyllä kummastuttaa. Miksi hänet hankittiin? Oliko Butsajevin hankinta viimeinen niitti Grigorenkon siirtymiselle Kanadaan? Butsajev on laskussa oleva kehäraakki, joka pelasi viime kaudella VHL:ää. Grigorenko kenties ajatteli että jos tuollainen kehäraakki arvostetaan minun edelle, on minun sama siirtyä Kanadaan.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
mossela, mitä mieltä olet ZSKA:n nuoren tähden Mihail Grigorenkon siirtymisestä QMJHL:ään? Mielestäni poika teki jääkiekkouransa suurimman virheen, mitä tässä vaiheessa yleensä voi tehdä. No, Aleksandr Radulov kehittyi tuossa liigassa hyvin, mutta muuten venäläisten historia Quebecin sarjassa (ja myös muissa Kanadan junnusarjoissa) on surkean ja keskinkertaisen välissä.

Harmittaa henkilökohtaisesti tuo Grigorenkon päätös, sillä hän olisi varmasti päässyt pelaamaan useita pelejä myös KHL:ssä tällä kaudella.

Pelillisesti ongelma on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta ymmärrän helvetin hyvin nuoria, jotka pelkästä mielenkiinnosta haluavat päästä edes joskus elämässään ulos Venäjältä johonkin palveluperusteiseen yhteiskuntaan katselemaan maailman menoa paikassa, jossa korruptio ja rahalla eteneminen ja menestyminen ei ole kaiken alku ja juuri. Vanhemmiten pelaamisen ja maailmankatsomuksen laajentamisen yhdistäminen ei enää ole kovin helppoa, koska silloin tulee kysymykseen jo ihan oikeat, valmiit pelilliset taidot.

Venäjällähän jo pikkujunnut erotellaan harjoitusringeissä sen mukaan, kuinka paljon vanhemmilla on varaa maksaa valmentajalle lisätippiä, jotta poika pysyisi ringissä mukana. Näitä skandaaleja tulee aina silloin ilmi mediassa, ja suurimmasta osasta vaietaan täysin. Jopa KHL-tasolla valmentajia on jäänyt kiinni rahan vastaanottamisesta, jotta joku pelaaja saisi lisää peliaikaa, esim. Severstal.

Tavalliset ei urheilua harrastavat nuoret pääsevät korkeintaan turisteina lyhyeksi ajaksi ulkomaille, mutta kiekkoilijoilla tämä halu korostuu juuri siinä mielessä, että samalla saa oleskeluluvan ja harrastaa lempilajiaan uudessa ympäristössä.

Vaikka eilisessä harjoitusmatsissa nuoret pääsivät hyvin esille, niin ei se takaa että heille KHL:ssä siunaantuu peliaikaa. Nazarov ja Supler ovat sitä paitsi poikkeuksia valmentajakaartissa. Vähänkin näitä rikkaammissa seuroissa on tuskallista odotella paikkaa aloituskokoonpanoon.

Olen samaa mieltä siitä, että pelillisesti nuoret ottavat suuren riskin siirtyessään P-Amerikkaan pelaamaan, mutta KHL-seurojen päävalmentajia ja omistajia on eniten syytettävä siitä, että he eivät ole valmiita kasvattamaan nuorista pelimiehiä. Tulosta on tultava heti ja nyt. Otetaan siis mieluummin keskinkertainen, mutta valmis ulkomaalaispelaaja kuin oma lahjakas kasvatti.

En tiedä mitä Maksim Gontsharovin päässä liikkui, kun hän tänään istui entisen kotihallinsa ZSKA:n katsomossa. Paikkaa NHL:stä ei ole avautunut, ja KHL:ssä varmaankin olisi jo koko liigan tärkeimpiä puolustajia.

Menkööt vaikka kaikki lahjakkaat pelaajat vuodeksi tai pariksi P-Amerikkaan, mutta tulkoot pian takaisin, jos ura ei aukene tai pelillisesti ei kehitytä. Mutta henkisesti ja mielen tasapainoittamiseksi sekin maailma on joskus nähtävä kävi miten kävi. Saapa nähdä mitä Shirokov oppi valtameren takana? Tänään näytti samanlaiselta kuin ennenkin, mutta aika näyttää, kun pelejä tulee enemmän taakse.

Ai niin, Grigorenko teki virheen, mutta ymmärrän häntä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Harjoituspeli Dynamo Moskova - Metallurg Novokuznetsk 3-4 (ja.)
0-1 Dimitri Kagarlitski (Aleksandr Mereskin)
0-2 Mihail Fisenko
1-2 Juraj Kolnik (Dominik Granak, Leo Komarov)
2-2 Ilja Gorohov (Sergei Konkov, Sergei Soin)
2-3 Janne Jalasvaara (Leo Komarov)
3-3 Vladislav Jegin (Denis Tjurin, Nikita Vyglazov)
3-4 Maksim Kitsyn (Jyrki Välivaara)
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Barys Astana - Krefeld Penguins 8-1 toisessa erässä. Päivitetään ottelun kulkua tässä viestissä.

1-0 Artemi Lakiza (Nigel Dawes, Dustin Boyd)
2-0 Jonas Junland (Nigel Dawes)
3-0 Kamil Kreps (Nigel Dawes, Dustin Boyd)
3-1 Herbert Vasiljevs
4-1 Dustin Boyd (Nigel Dawes, Jonas Junland)
5-1 Konstantin Romanov
6-1 Kamil Kreps (Dustin Boyd, Vitali Novopashin)
7-1 Nigel Dawes (Konstantin Romanov)
8-1 Konstantin Romanov (Jonas Junland, Andrei Gavrilin)

Barysin ykkösketju Lukas Kaspar-Jiri Novotny-Brandon Bochenski sekä puolustaja Kevil Dallman eivät pelaa ollenkaan. Kakkosketju Boyd-Dawes-Kreps on tässä pelissä paikannut hyvin ykkösketjun puuttumista.

EDIT: 9-1 Roman Startshenko (Aleksei Litvinenko, Fedor Polishuk)
10-1 Artemi Lakiza
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Mielestäni poika teki jääkiekkouransa suurimman virheen, mitä tässä vaiheessa yleensä voi tehdä.

Saanko kysyä, että miksi Grigorenko teki virheen siirtyessään amerikkaan? Eikös hän kuitenkin ole ensi NHL-draftin kovimpia lupauksia ja ehkä hän haluaa päästä näyttämään enemmän taitojaan ja valmiuksiaan pelata NHL:ssä. Eikös muuten toinen venäläinen huippulupaus Nail Yakupov pelaa jo kanadassa ja miksi se ei sopisi Grigorenkolle? Kiinnostaisi vain lukea hieman perusteluita.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Saanko kysyä, että miksi Grigorenko teki virheen siirtyessään amerikkaan?
Tämä on käyty läpi monta kertaa sekä täällä että varsinkin Hfboardsilla. CHL:n historia venäläispelaajien kehittäjänä on heikko. Liian usein pelaajien kehitys pysähtyy ja taso jopa ottaa takapakkia, eli pelaaja on CHL:ssä pelatun kauden tai parin jälleen huonompi pelaaja kuin ennen sinne siirtymistään.

Eikös hän kuitenkin ole ensi NHL-draftin kovimpia lupauksia ja ehkä hän haluaa päästä näyttämään enemmän taitojaan ja valmiuksiaan pelata NHL:ssä.
Ovetshkin ja Malkin varattiin ykkösenä ja kakkosena ja he pääsivät näyttämään taitojaan NHL:ssä. Ei siinä tarvittu CHL:ssä pelaamista.

Eikös muuten toinen venäläinen huippulupaus Nail Yakupov pelaa jo kanadassa ja miksi se ei sopisi Grigorenkolle? Kiinnostaisi vain lukea hieman perusteluita.
Jakupov pelaa CHL:ssä ja hän oli yksi ikäluokkansa parhaista Venäjällä ennen siirtymistään Kanadaan. Jakupov ei ole saavuttanut vielä mitään miesten tasolla vaan meriitit ovat Kanadan junioreista. Myös Dimitri Nabokov ja Aleksandr Voltshkov pelasivat aikanaan loistavan uran Kanadan junioreissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Baselin turnauksen välierä SKA-Bern 5-2.
0-1 Pascal Berger (Ryan Gardner, Mark Reichert)
1-1 Kirill Koltsov (Maksim Afinogenov, Dimitri Kalinin)
2-1 Mattias Weinhandl
2-2 Pascal Berger (Martin Pluss)
3-2 Vitali Vishnevski (Fedor Fedorov)
4-2 Kirill Koltsov (Maksim Afinogenov, Patrik Thoresen)
5-2 Maksim Rybin (Tony Mårtensson)

SKA peluutti kakkosmaalivahti Dimitri Shikiniä. SKA siis turnausfinaaliin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tällainen taktiikka on kaksipiippuinen juttu, toisaalta vastustajan peli saadaan sekaisin, toisaalta se ei kuulu jääkiekkoon, niinkuin esim. omasta mielestäni.

Ehkäpä minun kohdalla tässä kohdin vaikuttaa se, että olen NHL-kiekon fani, joskin kannattamani seura on Red Wings, mikä taasen ei ole kuuluisa runsaista tappeluistaan - viime kaudella alle kymmenen tappelua runkosarjassa, pidän tietyissä tilanteissa täysin järkevänä sitä, että tappelun avulla pyritään sekoittamaan vastustajan peli totaalisesti. Toki viime kaudella Vityaz'in kohdalla homma karkasi täysin käsistä joissain otteluissa, mutta kokonaisuudessaan, jos olisin valmentaja niin käyttäisin epäröimättä tällaista taktiikkaa hyödykseni jos siihen tilaisuus tulisi tai sellaista vaadittaisi, mutta sirkushuvina sitä en käyttäisi noin yleisesti ottaen. Tämäkin kausi tullee olemaan mielenkiintoinen, sellaisia vahvistuksia Vityaz on riveihinsä hankkinut.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Novokuznetsk maksaa Sergei Brylinille $1,5 miljoonaa tulevasta kaudesta. Mitä helv....?

Toinen siirtouutinen, Juraj Mikus siirtyy KHL-tulokkaan Lev Popradin riveihin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tänään ainakin seuraavat harjoiituspelit.

Atlant - Dynamo Moskova klo 15:30
Neftehimik - SaiPa klo 19:30

Traktor-Vitjaz klo 12
Metallurg Magnitogorsk - Kazan klo 16.

Striimejä näihin peleihin voi katsella seuraavista linkeistä:
OnHockey.RU | Ïðÿìûå òðàíñëÿöèè õîêêåéíûõ ìàò÷åé (ÊÕË, ÌÕË, ÍÕË, Åâðîòóð, ×åìïèîíàò ìèðà, Îëèìïèéñêèå èãðû)
LiveTV / ïðÿìûå ñïîðòèâíûå âèäåî òðàíñëÿöèè, ôóòáîë, õîêêåé, òåííèñ, áàñêåòáîë
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Novokuznetsk maksaa Sergei Brylinille $1,5 miljoonaa tulevasta kaudesta. Mitä helv....?

Todellakin mitä helvettiä! Viime kaudella Brylin takoi "huikeat" 7+5 = 12 pistettä 49 pelissä Pietarin SKA:ssa. Voidaan siis aivan oikeutetusti kysyä, että onko hän 1,5 miljoonan taalan arvoinen pelaaja vai onko summassa "hiukan" ilmaa? Ja jos on - kuten mielestäni on - mitä järkeä tällaisessa hinnoittelussa on? Ei minusta mitään järkeä, ja se voi kääntyä itseään vastaan. Joukkueessa on kallis mies ja jos hän on tehoton, niin onko valmennuksella kanttia penkittää häntä vai painaako vaakakupissa mahdollisesti omistajapuolen painostus, joka haluaa taaloilleen vastinetta, jolloin pelaajan penkittäminen ei tule kuuloonsakaan. Toivottavasti Novokuznetskissa osataan olla tiukkoja ja tarvittaessa myös järkeviä, jos peli ei kulje niin palkasta huolimatta herra syömään popparia katsomoon ja keräämään näin motivaatiota.

vlad.

P.S. vertailun vuoksi Brylin sai NJ Devilseissä v. 2007 palkkaa 1,520 miljoonaa taalaa. Siitä on jo aikaa neljä vuotta ja nyt herralle maksetaan lähes sama summa. Ei tunnu järkevältä toiminnalta!
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Todellakin mitä helvettiä! Viime kaudella Brylin takoi "huikeat" 7+5 = 12 pistettä 49 pelissä Pietarin SKA:ssa. Voidaan siis aivan oikeutetusti kysyä, että onko hän 1,5 miljoonan taalan arvoinen pelaaja vai onko summassa "hiukan" ilmaa? Ja jos on - kuten mielestäni on - mitä järkeä tällaisessa hinnoittelussa on? Ei minusta mitään järkeä, ja se voi kääntyä itseään vastaan. Joukkueessa on kallis mies ja jos hän on tehoton, niin onko valmennuksella kanttia penkittää häntä vai painaako vaakakupissa mahdollisesti omistajapuolen painostus, joka haluaa taaloilleen vastinetta, jolloin pelaajan penkittäminen ei tule kuuloonsakaan.

Summassa voi olla ilmaa, mutta tehoista puhuttaessa kannattaa muistaa että Brylin on aina ollut nelosketjun miehiä joten hänen arvoaan mitata pelkästään tehopisteissä.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
P.S. vertailun vuoksi Brylin sai NJ Devilseissä v. 2007 palkkaa 1,520 miljoonaa taalaa. Siitä on jo aikaa neljä vuotta ja nyt herralle maksetaan lähes sama summa. Ei tunnu järkevältä toiminnalta!

En usko tähän summaan. Ehkä Brylin ja toinen seuraan siirtynyt sarjajyrä Randy Robitaille voisivat yhdessä olla tuon arvoisia.
 

Pardus

Jäsen
PArhaillaan menossa peli Kazan-Magnitogorsk: Îíëàéí ÊÕË Âèäåî | Ïðÿìûå òðàíñëÿöèè õîêêåéíûõ ìàò÷åé

Antti Miettinen pelaa Immosen ja Darzinsin kanssa.

Ihan hienot nuo Metallurgin retroasut. Tuleeko muuten jokaiselle joukkueelle sellaiset ja milloin niitä on tarkoitus käyttää? Ihanko vapaavalintaisesti?

Ak Barsilla on kuitenkin vielä hienommat, mutta tänään eivät näytä niitä vielä käyttävän:
ÐšÐ¾Ð½Ñ‚Ð¸Ð½ÐµÐ½Ñ‚Ð°Ð»ÑŒÐ½Ð°Ñ Ð¥Ð¾ÐºÐºÐµÐ¹Ð½Ð°Ñ Ð›Ð¸Ð³Ð° - «Ðк БарÑ» Ñыграет в ретро-форме

Edit. Niin no KHL:ssä on kyllä muutama aika nuorikin joukkue, joten tiedä sitten, tuleeko kaikille.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Summassa voi olla ilmaa, mutta tehoista puhuttaessa kannattaa muistaa että Brylin on aina ollut nelosketjun miehiä joten hänen arvoaan mitata pelkästään tehopisteissä.

Siinä olet oikeassa ettei mitata pelkästään tehopisteissä mutta ilmaa summassa todellakin on jos vertaa siihen, että Brylin ansaitsi neljä vuotta sitten (2007) NHL:ssä Devilseissä 1,520 miljoonaa taalaa, enkä oikein jaksa uskoa, että pelillinen taso on kuitenkaan neljän vuoden aikana kestänyt sillä tasolla, että Brylin on ansaitsemiensa taalojen arvoinen. Miljoona taalaa olisi jo ymmärrettävämpi summa hänelle, siis ymmärrettävämpi mutta silti voidaan keskustella siitä, että onko Brylin arvo joukkueelle edes sen verran vai olisiko mahdollista se, että saman tontin voi täyttää nuorempi ja kehityskelpoisempi pelaaja?

Minusta KHL:n eräs ongelma ainakin joidenkin joukkueiden kohdalla on se, että roolipelaajienkin joukkoon haetaan pelaajia muista liigoista vaikka tontin voisi kenties täyttää kehityskelpoisella nuorella, pelaajalla joka ajetaan sisään joukkueeseen ja josta voi kehittyvänä pelaajana olla hyötyä joukkueelle pidemmäksikin aikaa kuin kaudeksi tai pariksi. Onneksi KHL:ään on vastaavasti onnistuttu hankkimaan ulkomaalaisiakin, jotka haluavat sitoutua joukkueeseen ja jotka samalla toimivat esimerkkinä ja kannustimena nuoremmille pelaajille.

TOJ:n "pahan akselissa" eli NHL:ssä on joukkueita, joiden toiminnasta KHL:ssä kannattaisi ottaa mallia, esim. Red Wings, runko omista varauksista, joita on vuosien ajan ajettu sisään joukkueeseen ja sitoutettu siihen ja heidän ohella joukkueeseen hankitaan sitten pari kolme täsmähankintaa kaudessa tuomaan syvyyttä niille osa-aluielle, joihin ei vielä ole esim. omista nuorista saatu koulittua soveliasta pelaajaa. Red Wingsien toiminnassa on esimerkillistä myös se, että käytännössä kukaan ei voi olla varma pelipaikastaan vaan jokainen joutuu kilpailemaan myös itsensä kanssa. Näyttämään, että minä haluan pelata ylhäällä ja olen valmis noudattamaan annettua pelitaktiikkaa ja täyttämään sen roolin johon minut on hankittu. Tietty joukkueessa on tähtiä, joita ei niin helpolla pistetä poppariosastolle mutta he ovat päässeet asemaansa tekemällä työtä, suurin osa heistäkin on käynyt läpi Wings-koulun eli farmista ylös ja pelaamaan oma paikka ylhäällä omin avuin ja parhaansa yrittäen.

Vähän ot mutta menköön tämän kerran.

vlad.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siinä olet oikeassa ettei mitata pelkästään tehopisteissä mutta ilmaa summassa todellakin on jos vertaa siihen, että Brylin ansaitsi neljä vuotta sitten (2007) NHL:ssä Devilseissä 1,520 miljoonaa taalaa, enkä oikein jaksa uskoa, että pelillinen taso on kuitenkaan neljän vuoden aikana kestänyt sillä tasolla, että Brylin on ansaitsemiensa taalojen arvoinen.

En tiedä Brylinin nykykunnosta, mutta ehkäpä Nhl:n ja Khl:n välinen pelillinen ero onkin juuri tuo neljä vuotta?

Siitä olen samaa mieltä että Khl:n kenties suurin ongelma ylipäätään on rahan syytäminen keskitason pelaajille, minkä huolen olen pelin ulkopuolisia asioita koskevassa ketjussa myös ilmaissut. Venäjällä seurajohtajien perse ei tunnu muutenkaan kestävän yhtäkään huonoa kautta mikä taas Nhl:ssa on kaiken menestyvän seuratoiminnan edellytys.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
En tiedä Brylinin nykykunnosta, mutta ehkäpä Nhl:n ja Khl:n välinen pelillinen ero onkin juuri tuo neljä vuotta?

Siitä olen samaa mieltä että Khl:n kenties suurin ongelma ylipäätään on rahan syytäminen keskitason pelaajille, minkä huolen olen pelin ulkopuolisia asioita koskevassa ketjussa myös ilmaissut. Venäjällä seurajohtajien perse ei tunnu muutenkaan kestävän yhtäkään huonoa kautta mikä taas Nhl:ssa on kaiken menestyvän seuratoiminnan edellytys.

Mutta jos joukkue oli edellisenä vuonna KHL:n huonoin, niin kovin montaa pelaajaa joukkue ei juuri kiinnosta. Tästä syystä he joutuvat maksamaan aluksi ylihintaa vahvistuksilleen ja se on ainoa keino päästä takaisin jaloilleen. Suunta on hyvä, sillä uusia vahvistuksia on tullut ainakin Brylinin, Sopelin, Lassilan, Robitaillen sekä Välivaaran muodossa. Eikä hyviä vapaita agentteja enää juurikaan ole.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
En tiedä Brylinin nykykunnosta, mutta ehkäpä Nhl:n ja Khl:n välinen pelillinen ero onkin juuri tuo neljä vuotta?
Ainakin viime kaudella miehen luistin liikkui vielä todella hyvin ja oli mielestäni joukkueen paras yleispelaaja! Bryliniä ei varmasti ole hankittu edes Novokuznetskiin miksikään maalitykiksi, vaan joukkueen ehdottomaksi "johtajaksi".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös