Kettu juosta vitkuttelee. Kettutyttö, aikamme sankari vai hemmoteltu kakara?

  • 11 835
  • 144

Salkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ass@ Pori
Sistis kirjoitti:
Tässä on muutama hyvä konsti luonnonsuojeluun:

Jatkoa:

Lehmät ovat onnettomia navetoissa, samoin siat sikaloissa ja kanat kanaloissa, eiköhän päästetä kaikki vapaaksi ja anneta elää omissa oloissa, lihansyöntihän on lähes samanlaista hienostelua kuin turkiksissa kulkeminen.

Rajavartiosta Suomessa ja muut rajavartijat muualla rajoittavat ihmisten elinalueen liian pieneksi, eiköhän räjäytetä kaikki rajapuomit ja tarkastuspisteet että ihmiset saavat kulkea rauhassa ilman "vangitsevia kahleita", palataan samalla muutenkin systeemiin vahvin elää ja heikommat lajit kuolee.

Kun kaikki eläinkuntaa koskevat elinkeino ollaan saatu tuhottua, eiköhän käydä kasvikunnan kimppuun, kuka suojelee viatonta ohrantähkää, joka iloisena kasvaa pellossa, se ei pääse liikkumaan ja sen julma kohtalo toteutuu syksyllä, niin vain pää poikki.


Ja ennen kuin kukaan ihmettelee miten nämät liittyy toisiinsa, niin oliot (ihmiset, eläimet jne.) ovat tyytyväisiä oloihin joissa ovat elämänsä eläneet, samoin kuin äkillinen lottovoitto tai kuuluisuus voi eläimelle nousta ns kusi päähän äkillisestä vapaudesta.
 

girlzilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En hyväksy iskuja, mutta eihän kettutytötkään luule eläimiä pelastavansa. Kyllä nämä ihmiset tietävät ihan hyvin mitä eläimille käy, teko on protesti koko ammattikuntaa ja alaa vastaan. Ja varmaan siitäkin saadaan mielihyvä että turkistarhaajan elinkeino tuhotaan.

Nietzschehän määritteli yli-ihmisen, eli ns. sankarin sillä, että tämä tekee jotain joka hylkää yhteiskunnassa vallitsevan kristillisen moraalin, mutta painotti individualismia. Kukaan, joka ns. seuraa toista, ei voi olla sankari, vaan on automaattisesti luuseri. Jeesus=yli-ihminen, kaikki muut kristityt=luusereita. Ainakaan tämän mukaan kettutyttö on totaalinen luuseri. Myös minun mielestäni.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
girlzilla kirjoitti:
Ainakaan tämän mukaan kettutyttö on totaalinen luuseri. Myös minun mielestäni.

Kyseisen määritelmän mukaan likimain kaikki maapallon ihmiset ovat luusereita - kuulutko sinä heihin?

vlad.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Monenmoista laillistettua eläinrääkkäystä harjoittavaa/tukevaa tahoa löytyy Suomesta. Turkistarhaus ei ole ainoa. Tässä esimerkiksi toinen http://www.hippos.fi/.

Turkistarhaiskut on täysin väärä ja laiton tapa toimia. Samalla laillisesti ja asiallisesti toimivat eläinsuojelujärjestöt joutuvat kärsimään sekä heidän hyvä toimintansa vaikeutuu.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Päivällä kun kuulin tästä tuoreimmasta tempauksesta radiosta ja mainittiin etteivät kaikki ketut karanneet luontoon, niin naureskeltiin töissä että olisi ollut kiva nähdä näiden "sankareiden" ilmeet kun häkin oven auettua kettu viittaa käpälällä häiritsijät pois tyyliin "en mää tonne metsään lähe, tääl on ainakin säännölliset ruoka-ajat" ja jatkaisi uniaan.
 

Salkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ass@ Pori
MS kirjoitti:
Monenmoista laillistettua eläinrääkkäystä harjoittavaa/tukevaa tahoa löytyy Suomesta. Turkistarhaus ei ole ainoa. Tässä esimerkiksi toinen http://www.hippos.fi/.

Erittäin hyvin sanottu, eräs ystävättäreni opiskelee Ypäjän hevosopistossa ja harrastaa kouluratsastusta, tuli joskus kysäistyä, ihan vitsinä kun on itse joskus totonnut, miksei hän ala raviohjastajaksi, vastaus oli että se on eläinrääkkäystä, ei sovi hänelle, vaikkakaan kisoissa ei kuulemma saa enää käyttää ruoskaa.

Palkkiot on tosiaankin eri nolla määrissä noissa lajeissa (toisessa 1, toisessa 1-4).
 
Kerran pelastin x promillen humalassa variksen metsän keskeltä vangitusta häkistä. Eihän nämä iskut eläimiä auta, ehkä jopa huonontavat koko tilannetta. Mutta mielestäni turkikset eivät ole edes kauniita vaan jopa kuvottavia. Olen pahoillani tekstin epäselvyydestä, saunakaljat innostavat. Siis turkiksia vastaan pitäisiä koittaa taistella järkevimmin keinoin. Onko niitä, en tiedä.
 

Salkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ass@ Pori
kuutti kirjoitti:
Kerran pelastin x promillen humalassa variksen metsän keskeltä vangitusta häkistä.

Niin olikohan tuo Varis elänyt koko elämänsä siinä häkissä?

Sehän vaikuttaa aikatavalla kun näkee tuollaisen variksen lähtevän lentoon häkistä, sitä ei välttämättä ymmärrä miksei se minkki tai kettu olekaan heti lähtemässä häkistään, ja miksi niiden olisi parempi siellä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Turkikset ovat turhaa pelleilyä. Tämä on minun (ja monen muun jatkoaikalaisen) sukupolveni yleinen kanta. Siksi tarhaus tulee vähenemään ja kokonaan loppumaan ikäänkuin luonnollisena poistumana.

Hyökkäykset tarhoihin ovat naurettavaa puuhastelua, joka lisäksi aiheuttaa suunnatonta vahinkoa yrittäjälle, luonnolle ja oikeanlaiselle eläinsuojelulle. Tekijät ovat paitsi säälittäviä reppanoita, myös rikollisia.
 
Salkkis kirjoitti:
Niin olikohan tuo Varis elänyt koko elämänsä siinä häkissä?

Sehän vaikuttaa aikatavalla kun näkee tuollaisen variksen lähtevän lentoon häkistä, sitä ei välttämättä ymmärrä miksei se minkki tai kettu olekaan heti lähtemässä häkistään, ja miksi niiden olisi parempi siellä.

Myönnän heti, että x > 2. Mutta ekaa kertaa, tunsin halua auttaa eläimen pakoon, niin karmealta se näytti. Tuskin variksen elämä parani, osasiko enää edes lentää. Oikeastaan en tiedä, missä minkin tai ketun on parasta elää, mutta melko varma olen ettei se ole turkiksena. Mielipiteeni näissä asioissa on täysin vaistoinvarainen, eikä pitkään mietitty "looginen" ratkaisu.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Minullapa olisi vallan mainio ehdotus. Kiinnijääneet kettutytöt vietäisiin silmät sidottuina jonnekin esterin perseeseen, maille jossa ei ole muuta sivistystä 200km säteellä. Päästetään sielä vapaiksi ilman mitään erävarusteita, poislukien päällä olevat vaatteet (jos sitäkään). Varmuuden vuoksi voisi sille alueelle raijata muutaman karhun, suden tai hakea Mongolian sysimetsistä viidakoista muutaman tiikerin ja vierailla afrikassa tuoden mukanaan muutaman leijonan ja pantterin.

Saas nährä miten käy. Reality-Tv seuraamaan metsään asennettujen kameroiden toimesta kuinka monta päivää(tuntia) kettutyttö pärjää siellä niin suojelemassaan luonnossa yksin ilman äitin tekemiä päivällisiä. Veikkaus laittaa tottakai voittajavedon ja superkaksarin pystyyn ja kansa saa viihdettä!

Ei tule koskaan tapahtumaan, mutta aijai ajatuksella leikkiminen saa suorastaan tämän miehen pään sekaisin.
 

Cougar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wings
Kaivanto kirjoitti:
Ehkä tämän rikoksen kyseessä ollen keino on turhan rankka. Julkaisisivat mieluummin ylinopeutta kaahaavien nimet, kuvat ja autojen rekisterinumerot. Siinä sentään vaarannetaan ihmishenkiä. Oikeastaan ylinopeudesta kiinni jääneet tulisi velvoittaa käyttämään entisen kasikympin-lätkän mallista kaahari-lätkää, jotta muut tielläliikkujat tietäisivät varoa.
Mahdollinen sarkasmi / ironia tässä ei purrut yhtään. Ylinopeuteen syyllistyvät sentään aiheuttavat vain uhan, kun taasen tässä kyseisessä tapauksessa satojen eläimien kuolema on aivan varmaa. Vitsinäkään tuo ei käy ainakaan omasta mielestäni. Parempi esimerkki olisi ollut rattijuopot tai pedofiilit, mutta näidenkin nimien julkaisusta olen ennenkin sanonut oman mielipiteeni. Tuomitsen sen erittäin jyrkästi. Ai miksi? - Pelkästään siksi, että --->.

Kuviteltu skenaario. On Isä, Äiti ja 3 lasta. Eräänä päivänä yksi lapsista siepataan ja raiskataan. Kaveri saadaan kiinni ja tuomitaan. Hän vapautuu aikanaan ja elämä jatkuu tietyn ajan normaalina. Sitten tulee laki, joka määrää, että kaikki seksuaalirikolliset julkistetaan internetissä. Lapsen isä ei ikinä ole unohtanut tapahtunutta ja kun kuulee tästä asiasta, niin käy välittömästi näillä nettisivuilla ja löytää sieltä tämän oman lapsensa raiskaajan ja hän tietysti raivostuu silmittömästi. Hän myös luonnollisesti hankkii aseen ja etsii tekijän käsiinsä ja tappaa hänet.

Tämän kaiken seuraus. Kostava Isä saa elinkautisen teostaan ja lapset menettävät isänsä ja vaimo miehensä. Tämä ei varmastikaan olisi edes ainoa seuraus tuosta.

Cougar.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kaivanto kirjoitti:
Mediahuomio on ilmiön laajuuteen ja vakavuuteen nähden kyllä tolkuton. Tällaiset teinien yms. lapsenmielisten pahanolonpurkaukset on jokseenkin mitätön ongelma tässä yhteiskunnassa.

Hyvä huomio. Ei kai ole rajaa sille missä määrin marginaali-ilmiöt muokkaavat ihmisten maailmankuvaa. Sinänsä toiminta on totaalisen vastenmielistä, mutta yksi sitä ruokkiva tekijä on epäilemättä tämä valtaisa julkisuus minkä nämä iskut saavat. Pohjimmiltaan dynamiikka on konservatiivinen: marginaaliuhilla pystytään perustelemaan olemassaolevat rakenteet ja kontrolli. Samalla lakaistaan maton alle moninkertaisesti suuremmat yhteiskunnalliset ongelmat. Mitenkähän paljon JA:ssakin on esimerkiksi keskusteltu pedofiilien, susien, tsunamien ym. ym. aiheuttamista uhista lapsille - ohessa karu lainaus Liikenneturvan sivuilta:

- Viime vuosina liikenteessä on kuollut noin 20 ja loukkaantunut vähän yli 700 alle 15-vuotiasta lasta vuosittain. Liikenneonnettomuudet ovat lasten tavallisimpia kuolinsyitä, ja lasten tapaturmaisista kuolemista ne aiheuttavat suurimman osan, selvästi enemmän kuin muut kuolinsyyt, esimerkiksi hukkumiset ja tulipalot.

- Useimmiten vakavat onnettomuudet sattuvat lapsille, kun he ovat ylittämässä katua tai tietä. Yleensä onnettomuudet sattuvat lähiympäristössä, kotikadulla. Eniten liikenneonnettomuuksia sattuu lapsille kesäkuukausina.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Olkku kirjoitti:
Äläs sano. Kyllähän semmonen n.16v kaikkitietävä villanuttutyttö parivuotta sitten esitte, tämmöisen asian yhteydessä, että "lehmätkin kärsivät navetanahtaudessa ja niiden paikka olisi luonnossa".

Olisit nyt kirjoittanut KOKO jutun. Haastattelijahan kysyi tuon tytön nerokkaan kommentin jälkeen, että "mitähän ne lehmät sitten siellä luonnossa tekisivät".
Hetken mietittyään tyttö vastasi:
- ööh, no ne tekee pesän.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kettutytöt. Nyt päästiin aiheeseen, jota minun on hyvin vaikea käsitellä ilman tunnekuohuja. Fiilikset mitä kettutytöistä herää, ovat päällimmäisenä kuvotus, oksetus, vitutus, murhanhimo ja aivan suunnaton halveksunta. Eli siis sanoisin, että suhtaudun hieman negatiivisesti tähän porukkaan. Rauhanomainen ja rauhallinen ihminen olen, mutta aina kun näen näitä hihhuleita osoittamassa mieltä, kävelen ohi kädet nyrkissä. Joskus vielä heilahtaa, mutta tähän mennessä olen pystynyt hillitsemään itseni. Olen kuitenkin realisti, loputtomiin en pysty.

Kettutyttö on surullinen kohtalo. Pohjimmiltaan nämä ihmiset ovat vain ikävä esimerkki siitä, mitä teini-ikä, tekemisen puute ja kaverit voivat saada aikaan. Tämä ilmiö on hyvin säälittävä ja on ikävää, että tällaista päättäväisyyttä osoittavat teinit tuhlaavat energiansa tällaiseen pelleilyyn. Heistä voisi olla jopa hyötyäkin.

Linnaa näille eläinten "vapauttajille", jos vaan kiinni saadaan. Tuhoavat toisten elinkeinon. Ryöstäjiin verrattavissa.
 

Hippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cougar kirjoitti:
Mahdollinen sarkasmi / ironia tässä ei purrut yhtään. Ylinopeuteen syyllistyvät sentään aiheuttavat vain uhan, kun taasen tässä kyseisessä tapauksessa satojen eläimien kuolema on aivan varmaa.

Eiköhän näiden eläimien kuolema ole aivan varmaa riippumatta siitä päästetäänkö ne luontoon vai jäävätkö häkkeihin. Onko nälkään kuoleminen mukavampaa kuin sähköiskusta, kun on ensin saanut kepin perseeseen ja suuhun, on tietysti arvostuskysymys. Toinen tykkää kepistä perseessä ja toinen tykkää paastota.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Nämä viimeiset iskut on tehty tarhoihin, joissa ei ole hälytyslaitteita.
Poliisi kehottikin aamu-tv:ssä tarhaajia parantamaan tarhojensa
suojausta.

Herää vain kysymys, että entäpä jos hälytyslaitteet
laukeavat keskellä yötä ja tarhaaja ryntää paikalle haulikon kanssa,
kuten kävi muutama vuosi sitten...

Suomessa kun ei juurikaan saa omaisuuttaan puolustaa, ettei vaan
varasparka kärsisi mitenkään...
 

Littune

Jäsen
Minun mielestäni kettutarhaajien tulisi saada ansoittaa pihansa sillä lailla, että nämä kettutytöt voisivat joutua maksamaan kunnon hinnan tyhmyydestään. Miinakenttä olisi optimaalinen ratkaisu, vähentyisi tyhmyys edes hieman Suomestakin.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuvernööri kirjoitti:
Kettutyttö on surullinen kohtalo. Pohjimmiltaan nämä ihmiset ovat vain ikävä esimerkki siitä, mitä teini-ikä, tekemisen puute ja kaverit voivat saada aikaan. Tämä ilmiö on hyvin säälittävä ja on ikävää, että tällaista päättäväisyyttä osoittavat teinit tuhlaavat energiansa tällaiseen pelleilyyn. Heistä voisi olla jopa hyötyäkin.
Miten muuten erotat tuolla kadulla nykypäivänä, että kuka on kettutyttö ja kuka muuten vain pukeutuu vähän jännästi? Tai kuka sieltä eläinsuojelijoiden joukosta on the grand evil kettutyttö, joka jotain iskuja on tehnyt. Ne iskujen tekijät, keitä minä olen nähnyt, ovat olleet ihan tavalisen näköisiä nuoria miehiä ja naisia. Heillä ei ollut sarvia tai piikikästä häntää, mutta heillä ei myöskään vilkkunut pään päällä valo, jossa luki "vapautan kettuja".

Nämä kuustoistakesäiset hamppukuteiset rastapäät vaan aina kerätään jostain haastatteluihin, onhan se hauskaa, että joku hörhö höpisee mitä sattuu lehmistä ja niitten pesistä. Vallankäyttöä mediassa. Ne 16v tyypit harvemmin vaan tekevät niitä iskuja - omasta tahdostaan tai kenenkään pakottaminen (niinkuin täällä joku epäili). Tarhat kun sijaitsevat aika kaukana kaikesta (joukkoliikennevälineet eivät kuskaa) joten iskuja varten tarvitaan auto jne.

Ja tuosta videosta vielä. Suomessa turkiseläimet lopetetaan joko kaasulla tai johtamassa sähköä elukan suuhun ja peräaukkoon. Turkki pysyy siistimpänä kuin videossa nähdyin keinoin. Silti eläinten olot tarhoilla ovat ihan riittävän järkyttäviä. Tai noh, mikä nyt ketäkin järkyttää. Itseäni jotenkin häiritsi, että liiton ns. näyttötarhalla elukat järsivät omia jalkojaan, jokaisella oli stereotyyppistä käyttäytymistä, häkistä löytyi emonsa puoliksi syömiä poikasia ja kaikilla elukoilla ei ollut mahdollisuutta juomiseen. Mutta laillinen elinkeino, minkäs teet. Infoat, boikotoit, vetoat, keskustelet. Ja toivot, että ehkä se siitä jonain päivänä loppuu.

Jotenkin mielestäni keskustelu täällä on mennyt överiksi. Joo, ketju käsittelee kettutyttöjä, mutta ehkei sen tarkoituksena ollut keksiä 101 tapaa listiä teini. Tai tapella rangaistuksista eläintenvapautus vrs. rattijuopot. Porukka pystyy täällä keskustelemaan ihan järkevästi monista sellaisista asioista, mitkä olisi mielestäni "arvokkaampia" nostamaan niskavillat pystyyn, mutta sitten täällä heittäydytään "tapetaan ne kaikki, saunantakana on vielä tilaa" -tasolle. Hassua.

edit: Aijoo. Tuli vielä tosta Master Chiefin heitosta mieleen. En muista, että oliko se Ulos häkeistä-kirjassa vai jossan tämän alkuperäisen "kettutyttö"-kolmikon haastattelussa vai missä, mutta joku vapauttajista juuri selitti sitä, että kun oli olettanut, että ketut kirmaisivat onneissaan luontoon, kun häkit avattaisiin. Ja että oli jotenkin pettymys, kun jotkut jäivät kyyristelemään häkkiin peloissaan.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Littune kirjoitti:
Minun mielestäni kettutarhaajien tulisi saada ansoittaa pihansa sillä lailla, että nämä kettutytöt voisivat joutua maksamaan kunnon hinnan tyhmyydestään. Miinakenttä olisi optimaalinen ratkaisu, vähentyisi tyhmyys edes hieman Suomestakin.

Kerrassaan loistava idea! Harvinaisen vittumaisia ansoja, joihin jää kiinni kärsimään. Miinakenttää en kannata, sittenhän nämä idiootit kuolisivat eikä heitä voitaisi pilkata. Mutta ihan tyypilliset kettuansat ja sähköaidat toimisivat pirun hyvin. Sitten kun nämä idiootit jäävät kiinni, heidät roudattaisiin vanhan ajan tyyliin torille häkissä, ja päälle saisi heitellä kananmunia, tomaatteja ja luonnollisesti myös sylkieritteitä.

Mutta ansoitus pitäisi ehdottomasti sallia, sehän on vähintäänkin tarhaajien oikeus suojella omaisuuttaan ja elinkeinoaan. Minun mielestäni tarhaajilla pitäisi olla myös oikeus käyttää väkivaltaa suojellessaan omaisuuttaan, esim. ilmakiväärillä tai härskeillä suolapanoksilla tykitellä näitä idiootteja perseelle.
 

Pikku Myy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuvernööri kirjoitti:
Mutta ansoitus pitäisi ehdottomasti sallia, sehän on vähintäänkin tarhaajien oikeus suojella omaisuuttaan ja elinkeinoaan. Minun mielestäni tarhaajilla pitäisi olla myös oikeus käyttää väkivaltaa suojellessaan omaisuuttaan, esim. ilmakiväärillä tai härskeillä suolapanoksilla tykitellä näitä idiootteja perseelle.
Saadaanks me hei kans kaupassa ampua jokainen näpistelijä, saadaanhan saadaanhan??? Nehän varastaa ja vahingoittaa meidän elinkeinoa. Mun mielestä varsinkin nää pienet ala-asteikäiset karkkivarkaat pitäisi posauttaa, kun ei ne ikinä opi tavoille, jos ne jo ton ikäisenä on uhkana lailliselle elinkeinolle. Samoin kaikki pummit ja juopot vois suoraan pamauttaa siihen kassalle. Joo, ja alaikäsenä kaljaostoksia yrittävät. Nekin kun koittaa rikkoa lakia. Ilmat pihalle vaan.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pikku Myy kirjoitti:
Saadaanks me hei kans kaupassa ampua jokainen näpistelijä, saadaanhan saadaanhan??? Nehän varastaa ja vahingoittaa meidän elinkeinoa. Mun mielestä varsinkin nää pienet ala-asteikäiset karkkivarkaat pitäisi posauttaa, kun ei ne ikinä opi tavoille, jos ne jo ton ikäisenä on uhkana lailliselle elinkeinolle. Samoin kaikki pummit ja juopot vois suoraan pamauttaa siihen kassalle. Joo, ja alaikäsenä kaljaostoksia yrittävät. Nekin kun koittaa rikkoa lakia. Ilmat pihalle vaan.

Ei, koska asia tai toinen pakottaa nämä ihmiset varastamaan omiin tarpeisiinsa. Sen sijaan jos näet kettutyttöjä kaupassasi, voit ladata haulikon ja tykittää suoraan takalistoon. Eikä tarvitse edes varastaa, saat minun luvallani tehdä tämän jokatapauksessa. Ole hyvä vain.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pikku Myy kirjoitti:
Saadaanks me hei kans kaupassa ampua jokainen näpistelijä, saadaanhan saadaanhan??? Nehän varastaa ja vahingoittaa meidän elinkeinoa. Mun mielestä varsinkin nää pienet ala-asteikäiset karkkivarkaat pitäisi posauttaa, kun ei ne ikinä opi tavoille, jos ne jo ton ikäisenä on uhkana lailliselle elinkeinolle. Samoin kaikki pummit ja juopot vois suoraan pamauttaa siihen kassalle. Joo, ja alaikäsenä kaljaostoksia yrittävät. Nekin kun koittaa rikkoa lakia. Ilmat pihalle vaan.

Eihän tuossa olla ampumassa ketään. Viritellään vaan sangen vaarallisia ansoja, jotka eivät sellaisenaan vahingoita ketään. Vain nuo kutsumattomat vieraat saattavat kärsiä.

Jos kauppaan sellaisia viritellään ja ne toimivat, niin mikäpäs siinä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Eilen uutisoitiin että saatananpalvojat kaatoivat hautakiviä ja tänään kerrottiin miten sokea sotaveteraani ryöstettiin ja hakattiin.

Ihme ettei JA:n intomielistä lynkkausporukkaa ole nämä asiat kuohuttaneet rantaruotsalaisten rottatarhaajien kiusaamisen sijasta.

"Olisi muuten siistiä jos tarhaaja saisi....peukaloruuvi....teilipyörä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös