Ketkä Mestispelurit matkalla liigaan?

  • 27 747
  • 65

Fordél

Jäsen
Tässä ketjussa olisi meidän Mestisfanien tarkoitus hieman valaista liigajoukkueiden kannattajia pelaajista, joilla on tämän kauden jälkeen saumat liigajäille. Itse aloitan oman joukkueeni pelaajilla ja seuraavassa pelaajat, jotka omasta joukkueestani voisivat olla matkalla liigaan tämän kauden jälkeen:

LH Mikko Liukkonen 42ot. 18+22=40 +7

Luigi oli varmasti viime kauden jälkeen todella kuuma nimi nousemaan liigaan, sillä sen verran ylivoimaisia otteita mies esitti illasta toiseen. Todella hyvän liikkeen, peliälyn ja viimeistelytaidon omaava Luigi päätti kuitenkin jäädä Kouvolaan täksi kaudeksi ja meidän fanien kannalta se oli lottovoitto. Tämä kausi sujui kuitenkin hieman vaisummin eikä samanalaista dominointia nähty. Silti Luigilla on selvästi kaikki kyvyt pärjätä liigassa ja en epäile yhtään etteikö Luigi pystyisi täyttämään kolmoskentän laiturin paikkaa. Pelicans, HPK, JYP?

KH Valtteri Skyttä 46ot. 16+13=29 +16

KooKoo juniorityön helmi on monen liigaseuran tähtäimessä ja moni onkin esittänyt, että Valderamalla olisi jo soppari liigaan taskussa. Keskushyökkääjän paikalla viihtyvä, jo varsin valmis pelaaja Skyttä on takuuvarma liigapeluri, mutta se tuhannen taalan kysymys onkin, että olisiko nyt aika jo lähteä? Armeija on jo takana eli se ei aiheuta ongelmia, mutta tekisikö vielä toinen vuosi Mestiksessä kovassa roolissa hyvää vai kannattaisiko lähteä taistelemaan kokoonpanopaikkasta liigajoukkueessa?

LH Ilkka Saarela 39ot. 7+20=27 +18

Pasin veli Ilkka on mielestäni kolmas mielenkiintoinen nimi, jonka voisi yhdistää liigaspekulaatioihin. Ei ehkä yhtä selvä spekulaation kohde kuin kaksi edellä mainittua, mutta omassa roolissaan varmasti yksi Mestiksen parhaimpia. Tekee kentällä illasta toiseen suuren määrän likaista työtä tehden muille tärkeää tilaa. Osaa myös järjestää tarvittaessa paikkoja, joten ei ole mikään puukäsi. Voisi luonnehtia Mestiksen Uhlbäckiksi.

Keskustelu on avattu ja muut heittäkööt omasta seurastaan pelaajia, joiden edesottamuksia saatamme ensi kaudella ihailla liigajäillä.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Fordél kirjoitti:
Itse aloitan oman joukkueeni pelaajilla ja seuraavassa pelaajat, jotka omasta joukkueestani voisivat olla matkalla liigaan tämän kauden jälkeen:

LH Mikko Liukkonen 42ot. 18+22=40 +7 JYP?

Sellasessa käsityksessä olen, että Jos Jyppiin tulee mestiksestä joku ni se on Virpiö. Eli Liukkosen vaihtoehroista voi laskea huoletta JYPin pois...
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Noista ehdottomasti todennäköisin on Valtteri Skyttä, joka olisi saanut sopimuksen jo vuosi sitten liigaan peräti kolmeen seuraan. Se tiedetään, että kaksi näistä seuroista oli Pirkanmaalta. Sieltäpäin on kai taas näytetty kiinnostusta.

Lampinen voisi mennä KalPaan, Pelsuihin tai muuhun seuraan missä on tilaa kehittyä. Ja kiinnostusta on osoitettu.

Liukkosesta en tiedä, nimittäin takana on vähän aneeminen kausi. Kyvyt riittävät, mutta onko tarpeeksi halua ja onko sopivaa kiinnostusta edes osoitettu tämän kauden jälkeen? Saarela ei ehkä vielä ole valmis, mutta kehittyi hurjasti.

Muista seuroista löytyy vaikka mitä helmiä. Esim. Teemu Virtala lienee lähes kaikkien liigaseurojen jonkinasteisissa pohdinnoissa.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
SaPKosta tyrkyllä on maalivahti Iiro Tarkki ja homma on jo vahvistettukin paikallisessa aviisissa eli Itä-Savo lehdessä.

Joukkue ei ole vielä varma mutta SaiPaa epäilen ensi kaudella Tarkin vahvistavan. Huono homma tietysti meille SaPKolaisille mutta hyvä Iirolle ja SaiPalle. Mielellään olisin Muuri-Iiron nähnyt SaPKossa ensi kaudenkin mutta voihan mies muutaman pelin pelatakin kun pientä yhteistyötä on SaiPan kanssa tehty näiden pelaajalainojen kanssa.

Lehden mukaan myös Joni Lindlöf vaihtaa maisemaa mutta enpä tiedä sitten liigasta.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Yksi pelaaja, joka ei kyllä varmaan enää liigaan pääse "liian vanhana", on Tero Forssell. Uskaltaisin sanoa aika monia mestis-pelejä nähneenä, että Tero on taitavampi kuin monet liigapelaajat tällä hetkellä. Jostain syystä kaveri ei ole saanut kunnon tilaisuutta liigassa, TPS:ssä pelasi väärään aikaan, jolloin Palloseuralla oli varmaan kaikkien aikojen kovin joukkue, mitä Turussa on ollut.
Forssell ei toki ole ainoa tämmöinen "Mestikseen/Divariin hukattu", aiemmilta vuosilta tulee mieleen Forssan kolmikko Raunio-Aaltonen-Lehtonen, joilla oli/on taitoa mielestäni enemmän kuin monilla liigapelaajilla. Tietysti nämä asiat on aina monesta seikasta kiinni ja kävihän Rauniokin kokeilemassa ainakin Ilveksessä.

Mutta luulisi, että nykyistä ja ennen kaikkea ensi kauden Palloseuraa Forssell vahvistaisi kyllä? Ihmettelen, jos tätä vaihtoehtoa ei Sutela ja kumppanit harkitse...kokonaan toinen juttu, sitten onko Terolla haluja lähteäkään Jortikan "koirakouluun", jos ja kun Jortsu nyt Tepsin valmentajana jatkaa.

Joten minäkin uskon, että avausviestissä mainitut Kouvolan lupaukset ovat niitä, joita lähitulevaisuudessa nähdään liigajäillä, molemmille (Lampinen & Skyttä) voisi jopa povata kohtuullista liigauraakin.
 
Viimeksi muokattu:

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Hokistahan niitä tyrkkyjä kanssa olisi mm. mv Joni Myllykoski, kävi tunnustelemassa talvella Jypissä tunnelmaa ja pelasikin muutaman pelin.
Antti Erkinjuntti, paljon kohuttu taitava hyökkääjä. Jarkko Hattunen, ei kelvannut Lukolle ja lähettivät Hokkiin kasvamaan, jokohan kelpaa, oli loppupelien yksi ratkaisupelaajista, samoin kuin Virtalan veljekset. Tuomas Nikoskelainen, kovan laukauksen omaava monipuolinen hyökkääjä, kävi jo talvella näytillä Kuopiossa ja Turussa. Tässä muutama nimi noin alkuun.
Antti Halonen ehtikin tehdä jo sopparin TPS:n kanssa.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
TuTo-kaksikko Tapio Laakso-Timo Salo on tehnyt sopimukset KalPan kanssa. Tosin sopimukset KalPa julkistanee virallisesti tiedotustilaisuudessaan tod.näk. ensi viikolla.

Jukureiden Ossi Pellistä on myös huhuiltu KalPaan. Tiedon todenperäisyydestä en ole varma.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Sportin Riska Jyp:iin

Tämä heppu sitten suuntaa kaudella 2008-2009 SM-liigaa. Siinä kova sentteri, joka ei väistä ketään tai mitään. Hurjasti mennyt eteenpäin kiekkoilijana ja varmasti kuulemme hänestä vielä paljonkin.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Luu2 kirjoitti:
TuTo-kaksikko Tapio Laakso-Timo Salo on tehnyt sopimukset KalPan kanssa. Tosin sopimukset KalPa julkistanee virallisesti tiedotustilaisuudessaan tod.näk. ensi viikolla.
Jos pitää paikkansa, niin Kalpalta kelpo sainaukset. Nimenomaan parivaljakkona. Kunhan ehjinä pysyvät ja totuttelevat vähän liigakiekkoon, niin hyvässä roolissa tämä kaksikko saattaa olla liigan valopilkkuja ensi kaudella.
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
teroz kirjoitti:
Lampinen voisi mennä KalPaan, Pelsuihin tai muuhun seuraan missä on tilaa kehittyä. Ja kiinnostusta on osoitettu.

Millään en jaksa uskoa vieläkään, että Lampinen liigaan ensi kaudeksi menisi. Jotenkin ei vaan ole valmis liigaan, vaikka tehoja syntyy, mutta uskon, että jää KooKooseen ensi kaudeksi vielä ainakin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ice Hockey kirjoitti:
Millään en jaksa uskoa vieläkään, että Lampinen liigaan ensi kaudeksi menisi. Jotenkin ei vaan ole valmis liigaan, vaikka tehoja syntyy, mutta uskon, että jää KooKooseen ensi kaudeksi vielä ainakin.

En minäkään ihan täysin uskossa ole tämän asian suhteen. Mutta tiedän, että kyselty on. Voihan hän vaikka tehdä sitten samanlaisen sopimuksen, kuin mihin Riska päätyi. Vuosi Mestiksessä tilannekovuutta ja tasaisuutta opetellen ei olisi kyllä paha idea.
 

Tex Willer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
juhana kirjoitti:
Yksi pelaaja, joka ei kyllä varmaan enää liigaan pääse "liian vanhana", on Tero Forssell. Uskaltaisin sanoa aika monia mestis-pelejä nähneenä, että Tero on taitavampi kuin monet liigapelaajat tällä hetkellä.
No ainakin reilu vuosi takaperin Forssell olisi vielä "kelvannut" SM-Liigaan, muttei halunnut lähteä. Forssellin perässä oli syvässä suossa tarponut Jokerit.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Makopide kirjoitti:
SaPKosta tyrkyllä on maalivahti Iiro Tarkki ja homma on jo vahvistettukin paikallisessa aviisissa eli Itä-Savo lehdessä.

Joukkue ei ole vielä varma mutta SaiPaa epäilen ensi kaudella Tarkin vahvistavan.

Tarkki tosiaan siirtyy SaiPaan, sopimuksen pituudesta ei vielä varmuutta ole. Julkistettaneen Joni Lappalaisen sopimuksen yhteydessä.

Käsittääkseni Joni Lindlöf siirtyy Tapparaan ainakin try-outille.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
swingwood kirjoitti:
Jarkko Hattunen, ei kelvannut Lukolle ja lähettivät Hokkiin kasvamaan, jokohan kelpaa, oli loppupelien yksi ratkaisupelaajista, samoin kuin Virtalan veljekset.

Mielenkiintoinen näkemys, että "ei kelvannut". Kyseessä on kaveri, jonka varaan Raumalla on laskettu, ja tarkoitus oli ihan saada kovia minuutteja ja vastuuta A-junnujen pelejä laadukkaammista matseista. Ei olisi kauheasti Hattusen kehitystä palvellut vetää keskimäärin neljää minuuttia illasta toiseen liigajoukkueen nelosketjussa. Ei Raumalla ihan sokeita olla Hattusen potentiaalin suhteen sentään...
 

Kjor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit RedWings, Jukurit
Ihmettelen suuresti jos ei Jukureiden Pellinen, Sundin tai Immonen pelaa ensikaudella liigassa.
Näistä ainakin Pellinen väläytteli pitkin kautta ja Sundin pelasi hyvät pleijarit, tosin vielä vuosi mestistä saattaisi tehdä hyvää. Immonenhan on jo yhden liigamestaruudenkin saanut, että eiköhän hän itsensä
saa sinne takaisin kammettua.
Voishan tuo Lehtonenkin käydä kokeilemassa jotain muuta paikkaa kuin 5. kentän puollustajaa, kuten joskus aikasemmin. =)
 

Kaupparatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kymenlaakson jääkiekkojoukkueet, Tappara
Fordél kirjoitti:
LH Mikko Liukkonen 42ot. 18+22=40 +7
Luigi oli varmasti viime kauden jälkeen todella kuuma nimi nousemaan liigaan, sillä sen verran ylivoimaisia otteita mies esitti illasta toiseen. Todella hyvän liikkeen, peliälyn ja viimeistelytaidon omaava Luigi päätti kuitenkin jäädä Kouvolaan täksi kaudeksi ja meidän fanien kannalta se oli lottovoitto. Tämä kausi sujui kuitenkin hieman vaisummin eikä samanalaista dominointia nähty. Silti Luigilla on selvästi kaikki kyvyt pärjätä liigassa ja en epäile yhtään etteikö Luigi pystyisi täyttämään kolmoskentän laiturin paikkaa. Pelicans, HPK, JYP?
Kaikella todennäköisyydellä Luigi jatkaa KooKoossa vielä kaksi seuraavaa kautta ,kertoo Kouvolan Sanomat verkkoliitteessään. Useampiakin yhteydenottoja on kai ollut, mutta KooKoo ja Kouvola toivottavasti vievät voiton "mammonan" edessä. Tässä nähdään seuran rakkaus pelaajaan ja pelaajan rakkaus seuraan, Hienoa työtä KooKoo!
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa tyhjentää Mestistä: Ville Varakas Sportista, Teemu Virtala Hokista sekä Tapio Laakso ja Timo Salo TuTosta ovat ensi kauden vahvistuksia.
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Uskon vahvasti, että Hokin Myllykoski pelannee liigaa ensi kaudella. Olisi lähtenyt jo kaudella jos oltais päästetty.
Miten käy Erkinjuntin?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Myllykoskea ja Erkinjunttia huhutaan vahvasti Tapparaan. Ilmeisesti ainakin Erkinjuntin siirtoa pidetään jo selvänä. Mestiksestä näyttää nyt nousevan poikkeuksellisen paljon mielenkiintoisia nimiä liigaan. Näen tähän kaksi syytä: Mestiksestä löytyy nyt erityisen paljon potentiaalisia pelaajia ja toisaalta monet liigajoukkueet kiristävät budjettiaan, jolloin nämä edulliset hankinnat ovat pakollisia. Todella mielenkiintoista nähdä, että kenen rahkeet riittävät.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ajatteli tekaista tähän jonkinlaista koostetta Mestiksestä liigaan siirtyneistä ja todennäköisesti siirtyvistä pelureista.

VARMISTUNEET SIIRROT
Teemu Virtala, Hokki -> KalPa
Tapio Laakso, TuTo -> KalPa
Timo Salo, TuTo -> KalPa
Ville Varakas, Sport -> KalPa
Iiro Tarkki, SaPKo -> SaiPa
Jarkko Hattunen, Hokki -> Lukko (oli sopimuspelaaja)
Jonne Hattunen, Hokki -> Lukko (sp)
Esa Lehikoinen, Jokipojat -> Lukko (sp)
Antti Halonen, Hokki -> TPS

TODENNÄKÖISET SIIRROT
Antti Erkinjuntti, Hokki -> Tappara/Kärpät?
Joni Myllykoski, Hokki -> Tappara?
Joni Lindlöf, SaPKo -> Tappara
Jussi Pernaa, Sport -> ?
Simo Mälkiä, Jukurit -> SaiPa?
Ossi Pellinen, Jukurit -> Ilves?
Valtteri Skyttä, KooKoo -> ?
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
wunderveba kirjoitti:
Todennäköisempää lienee, että Pellinen siirtyy KalPaan. Miestä tuskin kiinnostaa Ilveksessä taas paikka nelosketjussa.

Tuskinpa siirtyy KalPaankaan. Kakkos-, kolmos- ja nelosketjut alkavat olla valmiit ja ykköseen ei liene Pellisellä asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös