Ketkä huiput ei ole vielä voittanut Stanley Cup'ia?

  • 3 691
  • 22

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, ketkä huiput ei ole vielä voittanut Stanley Cup'ia? Minun mielestä NHL:ään liittyy niin paljon sankaritarinoita, joista myös itse pidän, että olen kauan aina miettinyt, että ketkä nykyisistä NHL-tähdistä ei ole vielä voittanut Stanley Cup'ia?

Kuka on tällä hetkellä 'listan' kärjessä, jolle soisi Stanley Cup'in?

Viime vuonna Raymond Bourque voitti yli 20 vuotta jahtaamansa ja himoitsemansa NHL:n mestaruuden Stanley Cup'in. Se oli jo näytöksenä aika sykähdyttävä, että kyllä siinä herkistyi itse kukin.

Muistaakseni aikoinaan myös erittäin arvostetut kapteenit, Detroitin Steve Yzerman ja Coloradon Joe Sakic, joutuivat ennen Stanley Cup'in voittamista niin kovaan paineeseen, että ansaitsivat mestaruuden sitten kun se myöhemmin heidän kohdalle tuli.

Mielestäni Sakic ja Yzerman on sillä tavalla nyt yhtä suuria pelaajia kuin suuret Mario Lemieux ja Wayne Gretzky, että Sakic ja Yzerman ovat voittaneet sen kaikista himoitun, Stanley Cup'in. Tarun hohtoiselle kapteenille oli suotavaa, jotta hän pysyisi iättömästi legendana, että hän voittaisi Stanley Cup'in edes kerran.

Kuka on seuraava, jolle koko NHL-kiekkoa seuraava maailma soisi mestaruuden?

Onko se eurooppalaisista esimerkiksi Detroitin tsekki Dominic Hasek vai Toronton ruotsalainen Mats Sundin?

Koetaanko kenties uudella mantereella, että eurooppalaisista kukaan ei ole niin suuri pelaaja, että yksistään ansaitsisi mestaruuden? Onko esimerkiksi Chris Pronger ja Eric Lindros niin arvostettuja pelaajia Pohjois-Amerikassa, että yleisesti heille suotaisiin NHL:n mestaruus?

Itse en keksi tällä hetkellä muita pelaajia.

Suomalaisena kuitenkin toivoisin ja soisin, että joku kaunis päivä Teemu Selänne ja Saku Koivu voittaisivat Stanley Cup'in. Tällöin he olisivat, tietysti Stanley Cup'in legendaarisia voittajia, niin myös suurien suomalaisten Jari Kurrin, Reijo Ruotsalaisen ja Esa Tikkasen kaltaisia legendoja.

Toki Saku ja Teemu ovat legendoja nytkin, mutta se kaikista suurin heiltä puuttuu. Stanley Cup.

(Hiukan kömpelö keskustelun alustus Suomikiekkofriikiltä, mutta kokeillaan... josko saisi tuulta purjeisiin.)
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Nykyisistä huipuista voidaan mainita vielä Eric Lindros, Pavel Bure ja tietääkseni Luc Robitaille jne. ketkä eivät ole Stanley Cupia vielä voittaneet.

Tietenkin kun katsoo tuosta allekirjoittaneen suosikkijoukkueen niin tietää kenelle erityisesti sitä Cupia toivon. Uskon, toivon, luotan ja tiedän että vielä jonain kauniina kesäkuisena päivänä Montrealin kapteeni #11 nostaa Ison Pytyn ylös voiton merkiksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
No Sakulla siihen on vielä aikaa, kuten jollain Prongerillakin. Yleensä tällaisista jutuista aletaan puhumaan vasta kun ura alkaa olla ehtoopuolella ja SC on kiertänyt kyseisen pelaajan. Adam Oates, Luc Robitaille ja Dominik Hasek ovat ehkä korkeimmalla tämä hetken rankissa. Tänä keväänähän tilanne korjaantuu kahden osalta... ;)
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Listasin tuossa yli 30-vuotiaita "ehdokkaita".

Tony Amonte
Petr Bondra
Pavel Bure
Curtis Joseph
Owen Nolan
Teppo Numminen
Keith Primeau
Jeremy Roenick
Teemu Selänne
Mats Sundin
Keith Tkachuk
Doug Weight
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paul Kariya.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei oo 30 viä, mutta ehdottomasti siis kuuluu tuohon kastiin.
 

Jukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Bondralla soisin Stanley Cupin ensimmäisenä. Pitkä ura ja on pitänyt joukkuettaan useina vuosina käytännössä yksin pystyssä, vaikka on ollut vastustajan taklausten ykköskohteena. Myös Adam Oates ja Calle Johansson ovat pelanneet hienot urat, joten heillekin kannun soisi. Hasek tietysti kuuluu kärkiryhmään, kuten myös Robitaille. Jonkinlaista sympatiaa olen alkanut tuntea myös Eric Lindrosia kohtaan ja toivon, että mies saisi kannun joskus.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Henkka
... Yleensä tällaisista jutuista aletaan puhumaan vasta kun ura alkaa olla ehtoopuolella ja SC on kiertänyt kyseisen pelaajan. Adam Oates, Luc Robitaille ja Dominik Hasek ovat ehkä korkeimmalla tämä hetken rankissa. ...
Niin, yli 30-vuotiaana alkaa olla kokemusta jo niin paljon, että sinä aikana on ehtinyt luomaan jo jonkinlaisen uran ja maineen.

Nyt jäljellä olevissa joukkueissa on kieltämättä pari kolme sellaista pelaajaa, joille soisi ensimmäisen Stanley Cup'in mestaruuden sitkeyden palkintona. Toronton Mats Sundin, Detroitin Dominic Hasek; Carolinan Sami Kapanen suomalaisen! Ron Francis on hieno pelaaja ja hänelle suo aina mestaruuden, mutta hän on voittanut kaksi mestaruutta aiemmin.

"Amonte, Bondra, Bure, Joseph, Nolan." Kovin on minun mielestä arkipäivän sankarin oloisia nimiä. Noistahan kuulee joka päivä. Haen jotain muuta. Ei ole 20 vuotta yhden seuran kapteenina, joka jo sinällään on oma legendan arvoista.
Viestin lähetti TM
Paul Kariya.
Ehkä kaikista eniten 'säväreitä' aiheuttaa minussa tämä Paul Kariya; kohta kymmenen vuotta Anaheimin C rinnassa, ja kaikki kulta ja kunnia (lukuunottamatta Kanadan vaahteranlehtipaitaa) on kiertänyt tämän Anaheimin kapteenin kaukaa. Kariya'ssa on jotain raybourquemaista; vielä 5 kautta Anaheimissa, jonka jälkeen siirto mestaruuden tavoitteluun johonkin todelliseen suurseuraan ja potentiaaliseen mestarisuosikkiin. Siinä olisi minun mielestä legenda; toivottavasti lukuisat aivotäräykset eivät stoppaa uraa ennen sitä.

Venäläisistä Aleksei Jashin on minun mielestä listallani korkeimmalla. Jashin, kaikesta palkkakiukuttelusta tms. huolimatta, omaa jollain tavalla sen sortin karismaattisia johtajan ominaisuuksia, että hänessä on jotain? Pavel Buresta en vaistoa sellaista gloriaa, että asettaisin hänet tuolle listalle ennen Jashinia. Nyky-venäläisiä kiekkoilijoita enemmän olisin NHL-mestaruuksia suonut entisen Neuvostoliiton jääkiekkolegendojen, kuten Mihailov, Harlamov jne. kaltaisille pelaajille; tosin heille riitti aikoinaan maailmanmestaruudet ja olympiavoitot.

Raymond Bourquen tarina oli kyllä aika huikaiseva. Löytyykö aiemmasta NHL-historiasta vastaavan tasoisia legendoja huippupelaajista, jotka joko ei koskaan voittaneet Stanley Cup'ia tai sitten voittivat mestaruuden uran loppusuoralla?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Henkan listaan lisäisin Dave Andreychukin ja Phil Housleyn, jotka ovat aivan uransa lopulla. Molemmat ovat potentiaalisia, joskin epätodennäköisiä, HOF-miehiä.

Viiksivallu Lanny McDonald on ainakin yksi pikkulegenda kuka voitti Cupin uransa lopuksi.

Onhan olemassa vielä joukko pelaajia, jotka kaupattiin viimeisillä kausillaan potentiaaliseen mestarijoukkueeseen, mutta joilla yritys epäonnistui. Mieleen tulee ainakin Dale Hunter (Colorado) ja Mark Howe (Detroit). Ja olihan Adam Oatesin kauppakin tavallaan tälläinen.
 

rokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, Manchester City
John Vanbiesbrouckille olisin mielellana kannun myos suonut. Viime kevaana omastakin puolesta meni kaikki kannustus selkeasti Raymondille.
Comeback ei sitten talla kaudella tuottanut tulosta ja tuskin Beezer enaa toista kertaa palaa.

Bob Probert, Scott Mellanby, Trevor Linden, Kevin Hatcher, Ray Ferraro. Namakin nimet mielellani nakisin pytyn kyljessa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tässä kolme nimeä joiden toivon saavan vihdoikin nimensä kannuun... Dominik Hasek, Luc Robitaille ja Steve Duchesne (joka on juttujen mukaan pelannut playoffeissa todella hyvin)...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Yllätys, yllätys: Trevor Linden. Toivottavasti Linden saisi nimensä Kannun kylkeen vielä joskus, eikä haittaa vaikka saisi muualla kuin Vancouverissa. Kerran se oli jo harmittavan lähellä...
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Suomalaisista Jyrki Lumme. 14 kautta NHL:ssä ja ikää pian 36 vuotta. Lähes 1000 NHL runkosarjaottelua ja yli 100 play-offottelua päälle. Kaikkien aikojen paras maalintekijä suomalaispuolustajista. Kaksi yli 50 pisteen kautta, kaikkiaan viisi yli 40 pisteen kautta.

Kerran finaalissa häviämässä seitsemättä ottelua. Lumpeen kohdalla näyttäisi siltä, että ensi kausi lienee NHL:ssä viimeinen mahdollisuus Stanley Cupiin.


Kaksi vuotta nuoremmalla Nummisella lienee pelivuosia rapakon takana jäljellä vähintäänkin viisi, joten hänellä ei mitään kiirettä vielä ole.
 

Curry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Philadelphia Flyers, Merikoski SBT
Ja ensimmäinen viesti tälle palstalle...

Nykyajan huipuista Cupin ansaitsisvat ennenkaikkea seuraavat: Koivu, Hasek, Robitaille, Lindros, Oates. Perusteluja tuskin tarvitsee, kaikkihan ne varmasti tietävät.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Jos Detroit voittaa Stanley cupin tällä kaudella, kuten suuresti toivon, toteutuu yksi taika. Brett Hull on pelannut 17 kautta NHL:ää ja kaksi niistä muulla numerolla kuin 16 ja ne molemmat ovat tuoneet Stanley Cupin!
Dallasissa numerolla 22 ja nyt Detroitissa numerolla 17.
Muut kaudet St. Louisissa ja Dallasissa numerolla 16 ilman voittoa.
 
Viimeksi muokattu:

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti korkki
Tässä kolme nimeä joiden toivon saavan vihdoikin nimensä kannuun... Dominik Hasek, Luc Robitaille ja Steve Duchesne (joka on juttujen mukaan pelannut playoffeissa todella hyvin)...

Duchesne ansaitsee pytyn jo siitä esityksestä, jonka antoi Ottawan silloin keltaiselle joukkueelle aikoinaan playoffseissa. Tuskin koskaan on yksi pelaaja ollut niin tärkeä omalle joukkueelleen kuin Duchesne tuolloin oli. Miehen esitykset olivat todella vaikuttavia.... tai sitten aika on kullannut muistot...
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti korkki
Tässä kolme nimeä joiden toivon saavan vihdoikin nimensä kannuun: Dominik Hasek, Luc Robitaille ja Steve Duchesne (joka on juttujen mukaan pelannut playoffeissa todella hyvin).
Nyt ovat herrat Hasek, Robitaille ja Duchesne voittaneet Stanley Cup -pyttynsä. Onneksi olkoon heille, onneksi olkoon Detroit.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mikähän ihmeen takia Detroitin kotiyleisö buuasi Robitaillelle, kun hän pääsi nostelemaan pyttyä? Todella typerästi tehty, oli syy mikä hyvänsä. :mad:
 

Veivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Henkka
Mikähän ihmeen takia Detroitin kotiyleisö buuasi Robitaillelle, kun hän pääsi nostelemaan pyttyä? Todella typerästi tehty, oli syy mikä hyvänsä. :mad:

Eivät he buuanneet hänelle, he huusivat hänen nimeään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Veivi


Eivät he buuanneet hänelle, he huusivat hänen nimeään.

Niin muuten taitaa olla, kun kelasin tuossa sitä pätkää udelleen. Luuuuuuuuuuuuuuuc huutavat joo. Aika hassu homma, olin ihan ihmeissään. :D
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Henkka
Niin muuten taitaa olla, kun kelasin tuossa sitä pätkää udelleen. Luuuuuuuuuuuuuuuc huutavat joo. Aika hassu homma, olin ihan ihmeissään. :D
Heh, kova Detroit-fani Henkka meni halpaan... Ai jai, Henkka. ;)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jo luistimensa seinään naulanneista tulee ensimmäisenä mieleen Marcel Dionne jonka parhaat vuodet menivät 70-luvun Kingseissä ilman toivoakaan Cupista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös