Ketjuviritykset ja fantasiakokoonpanot

  • 1 589 708
  • 5 873

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Silti, joukkueen edun kannalta on parempi saada tasapainoiset ketjut kasaan ja uskon, että tämä on lähimpänä sitä:

Teuvo-Filari-Eaves
Hardt-Tyrsky-Pulu
Ruutu-Riksa-Rita

Jotain Jypiä vastaan voisi viimeistään pleijariessa tulla hankaluuksia tuolla ykkösketjulla. Jonkun pitäisi tehdä roisia duuniakin joka ketjussa ja kulmissa rouhiminen on yksi syy miksi Hardt on saanut jatkaa ykkösessä ilman tehojakin, vaikka kyllä niitä maalejakin pitäisi alkaa jo tulemaan. Lyhyestä varresta huolimatta Hardt kestää myös taklauksia hyvin.

Sen sijaan tuo Hardt-Tyrsky-Pulu voisikin olla hyvä pleijariketju, jos Rita tai Ruutu on Teuvon ja Filarin kanssa ykkösessä.

En siten oikein kannata Ruutu-Riksa-Rita ketjun paluuta, muuten kuin väliaikaisketjuna poikkeustilanteissa. Liikaa lihaa ja vääntöhalua hukattuna yhteen ketjuun, kun kaikissa ketjussa saisi olla vähintään yksi grinderi. Ykkösessä ja kakkosessa tietysti kädellinen sellainen.
 

veivari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston,Jokerit
Onneksi meillä on joukkueessa Julle "Kameleontti" Tyrväinen, joka pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa erinomaisesti. Tämä korostuu varmasti runkosarjan lopussa ja pleikkareissa, kun rostteri varmasti elää tilanteen mukkan. Hän yksi tärkeimmistä pelaajista rosterissa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ruutu - Filppula - Teräväinen
Hardt - Eaves - Pulkkinen
Tyrväinen - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Ben-Amor

Jotain voisi kokeilla, sillä hyökkäyspelaaminen on ollut heikkoa, mutta onneksi koko viisikkopuolustus on toiminut hyvin ja Kilpeläinen pelaa hyvää kautta. Playoffit ovat kovaa vääntöä, mutta ilman maaleja on vaikea voittaa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ruutu - Filppula - Teräväinen
Hardt - Eaves - Pulkkinen
Tyrväinen - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Ben-Amor

Jotain voisi kokeilla, sillä hyökkäyspelaaminen on ollut heikkoa, mutta onneksi koko viisikkopuolustus on toiminut hyvin ja Kilpeläinen pelaa hyvää kautta. Playoffit ovat kovaa vääntöä, mutta ilman maaleja on vaikea voittaa.

Rask oli eilen Jokerien parhaita hyökkääjiä ja muutenkin koko Heinon nelonen Jokerien parasta antia hyökkäyspäästä. Kiekollisestikin hyviä väläytyksiä mikä toki kertonee enemmän muista. Lieneehän se toki selvää, että Rask tai Semir siirtyy ensimmäisenä sivuun Ruudun paluun jälkeen, mutta toisaalta jaksaa edelleen ihmetyttää mikä kausaripaikka Hardtilla tuntuu olevan kahteen ensimmäiseen ketjuun.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mutta toisaalta jaksaa edelleen ihmetyttää mikä kausaripaikka Hardtilla tuntuu olevan kahteen ensimmäiseen ketjuun.

Mitäs vikaa Hardtin pelisuorituksissa on ollut viimeiseen pariin kolmeen peliin? Koko joukkue on ollut tehoton, joten jos siitä syytät Hardtia niin siinä tapauksessa joutuisit syyttämään koko joukkuetta. Ilmeisesti jotkut uskovat kaiken mitä joku maalaiselostaja selittää, kuten eilenkin se uuno mylvi Hardtin munanneen huippupaikan, vaikka oikeasti kiekon sen vastustajan kassarin syliin laukoi Teräväinen. Ja jos jotain haluat syyttää maalintekopaikkojen tuhlailusta niin eikös se ole aikamoinen suoritus Tyrskyltä, että hän on kahdesti viiden pelin sisään vetänyt tyhjästä maalista ohi.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitäs vikaa Hardtin pelisuorituksissa on ollut viimeiseen pariin kolmeen peliin? Koko joukkue on ollut tehoton, joten jos siitä syytät Hardtia niin siinä tapauksessa joutuisit syyttämään koko joukkuetta.

Ei se Hardtista silti tee parempaa jos muutkaan ei ole onnistuneet parissa viime pelissä. Hardt ei ole onnistunut koko kautena erikoisemmin ja siksi mielestäni 1-2 kentät ovat väärä paikka hänelle tällä hetkellä. Jopa pahimpana ripuliranteena pidetty Rask on tehnyt enemmän maaleja.

Enkä minä Tyrväistäkään hyökkäyksen kärkikuusikossa pidä, vaikka onkin kehittynyt ja pystyy pelin siellä täällä paikkailemaan.

Itse laittaisin Eavesin keskelle ja hänen laidoille vaikka Ruudun ja Pulkkisen. Ykkösessä pelaisivat Filarin kanssa Teräväinen ja Rita. Hardt vaikka sitten Riksan ketjuun. Ei ole maalien tekeminen sielläkään kiellettyä ja mikä ettei ylemmäs jos näyttöjä vaan tulee.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lähtisin näillä ti-matsiin:

Teräväinen - Filppula - Rita
Ruutu - Eaves - Pulkkinen
Hardt - Hahl - Tyrväinen
Mäki - Heino - Rask

Kuka allekirjoittaa tämän?
 

Jeasdp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Rita - Filppula - Teräväinen
Hardt - Eaves - Pulkkinen
Ruutu - Hahl - Tyrväinen
Rask - Heino - Mäki

- Ei ole mitään järkeä lähteä sekottamaan pakkaa ihan täysin tässä vaiheessa kautta.
- Teräväinen pitää saada pois puukäsien luolta, menee Mäkien ja Hahlien vierellä ihan hukkaan.
- Hardt on paljon parempi kuin meidän muut vasemmat laiturit. Vaikka maaleja ei ole tehnyt entiseen tapaan niin edistää ketjunsa muiden hyökkääjien peliä paljon paremmin kuin esim. Rask. Rudista ei enää ylempiin ketjuihin ole.
- Ruutu - Hahl pari on toiminut ihan hyvin ennenkin
- Tyrväisestä ei ole kakkosen sentteriksi. Palaa tosin tuohon sentterin rooliin, kun Eaves menee taas klesaksi.
- Rask - Heino pari on pelannut hyvin viimeiset pari peliä.
- Mäen ja Tyrväisen paikat voi vaihtaa päittäin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lähtisin näillä ketjuilla etsimään ratkaisua maalinteko-ongelmiin:

Hardt - Filppula - Teräväinen (roolitus kunnossa, ainakin paperilla)
Ruutu - Eaves - Pulkkinen (sama kuin yllä)
Rask - Hahl - Rita (nopeutta laidoilla)
Mäki - Heino - Tyrväinen (toimivaksi todettu yhdistelmä)

Ylivoima:

Hahl
Eaves-Hardt-Filppula
Eronen

Ruutu
Pulkkinen-Tyrväinen-Teräväinen
Väänänen/Dehner (jos pelikunnossa)
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Hardt-Eaves-Filppula (viime kaudesta tuttu)
Rita-Tyrsky-Pulkkinen (tällä kaudella tuttu koostumus)
Ruutu-Hahl-Teräväinen (viime vuodesta tuttu)
Mäki-Heino-Rask/Ben-Amor
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Pleijarit lähestyy. Kokoonpanoja on kierrätetty ja palikkoja haettu, mutta nyt olisi aika vakiinnuttaa vitjat, kunhan vaan pelaajat pysyisivät kasassa ja pelikieltoja ei enään otettaisi.

Eavesin paikka on semi kyssäri. Ilari on ollut kyllä aika kuutamolla ja entiset otteet Eavesin kanssa puoltavat tätä vaihtoehtoa. Tosin kakkosen senankin paikka olisi avoinna. Hardt - Eaves - Pulkkinen pelasi vahvasti tammikuussa jonkun pelin. Myös Teuvon paikka on vielä auki. Ykköseen? Kakkoseen? Kolmoseen?

Hardt - Filppula - Eaves (Filppula taas lentoon Eavesin avulla. Hardt kauhomaan maaleja viime kauden tapaan.)

Teräväinen - Hahl - Rita (Juonikas Teuvo, pleijareihin syttyvä Riksa ja maalipotentiaali Rita. Ovat pelanneet aiemminkin yhdessä.)

Ruutu - Tyrväinen - Pulkkinen (Ruutu tulee pelihaluja uhkuen pannasta takaisin, Tyrväinen pelaa erittäin vahvaa sentteripeliä ja Pulu on ollut meidän ykköshyökkääjä jo pitkään. Tämä vitja on pelannut myös pelejä yhdessä.)

Mäki/Ben-Amor - Heino - Rask (Heino-Rask parivaljakko on väläytellyt hyvää yhteispeliä kolmessa viime pelissä. Mäen vakiopaikan voi ottaa myös Ben-Amor, jonka vääntövoimaa tullaan tarvitsemaan pleijareissa.)

Tasapainoiset vitjat sanoisin minä.


Ja ylivoimalle seuraavat kentät:

Hardt
Eaves Filppula

Teräväinen
Eronen


Ruutu
Tyrväinen Hahl

Pulkkinen
Nordlund
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Tasapainoiset vitjat sanoisin minä.


Ja ylivoimalle seuraavat kentät:

Hardt
Eaves Filppula

Teräväinen
Eronen


Ruutu
Tyrväinen Hahl

Pulkkinen
Nordlund

Ketjut näytti oikein hyviltä, mutta ylivoiman osalta olen vähän eri linjoilla. Jos halutaan luoda kaksi edes suhteellisen tasaista yv-viisikkoa, niin mielestäni tuohon kakkosylivoimaan tulisi sijoittaa Pulkkisen lisäksi joku muukin "kädellinen" pelaaja, esimerkiksi Teuvo toiselle puolelle takakolmiossa. Myös pakkien paikkoja voisi mielestäni vaihtaa päittäin, niin, että toisessa ylivoimassa järeintä tulivoimaa edustaa Nordlund ja toisessa Pulkkinen.

Ykkösylivoima: Hahl, Hardt, Eaves, Filppula ja Nordlund.
Takakolmiossa pelaisivat Eaves (vasemmalla), Nordlund ja Filppula (oikealla). Hahl napsisi sitten aloituksia ja pelaisi maskimiehen paikkaa, Hardtin hakiessa välejä neliön keskeltä tai mistä milloinkin.

Kakkosylivoima: Tyrväinen, Ruutu, Teräväinen, Pulkkinen ja Eronen
Takakolmiossa Pulkkinen (vasemmalla), Eronen ja Teräväinen (oikealla). Ruutu maskimiehenä Tyrväisen kanssa / tarjoavat itsensä vapaaksi neliön keskeltä.

Toki, jos halutaan laittaa kaikki munat yhteen koriin, niin ketju muotoon: Eaves, Pulkkinen, Teräväinen, Filppula ja Eronen
Eaves aloitukset + maski- ja ohjurimies, on tuossa oikeasti ehkä joukkueen paras, vaikkei lihasmassaa hirveästi olekkaan.
Pulkkinen, Eronen ja Filppula takakolmioon ja Teuvo neliön keskelle. Tuossa on ainakin sitä kuuluisaa taitoa niin paljon, että ihan hirvittää.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Toivon että tiistaina peluutetaan rohkeasti reservissä olevia ja lepuutetaan avainpelaajia, sillä ymmärtääkseni mitään sellaista sääntöä ei ole, joka tämän estäisi. Junnuilla luulisi myös näytönhaluja piisaavan eli ei olisi huolta asennevammailusta, vaikka kyseessä on merkityksetön peli. Lisäksi olisi hauska nähdä vähän epätyypillisempiä kasvoja esim. ylivoimalla. Siis suunnilleen näin:

Rask - Tyrväinen - Karjalainen
Ruutu - Helenius* - Veistola*
Mäki - Heino - Ben-Amor
Hännikäinen - Salminen - Lamberg

Dehner - Nordlund (jotta saavat pelituntumaa)
Lindell/Manelius - Niemi
Lindbohm - Majesky

Tuohimaa/Korpisalo

*Sikäli kun eivät ole jo lomailemassa, KiVan kausi päättyi jo reilu viikko sitten. Muuten Hahl ja Rita, kuten tavallisesti.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Toivon että tiistaina peluutetaan rohkeasti reservissä olevia ja lepuutetaan avainpelaajia
No ei varmasti tule olemaan läheskää tuollainen kokoonpano. Tuohimaa lienee maalissa ja vaivojaan parantelevat korvattaneen reservistä, mutta siihen jää. Paineeton kotimatsi on mitä loistavin paikka testata jotain uusia juttuja/treenata niitä vanhoja. Meidän otteluohjelma on ollut todella kevyt, joten lepuutusta ei tarvita ja loukkaantumisriski voidaan minimoida peluuttamalla kaikkia neljää kenttää tasaisesti.

Lisäksi puhtaasti junnujengillä kotiotteluun lähteminen olisi vähän ikävä temppu lipustaan maksaneille.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Siellähän ei vissiin noi Vantaalaiset voi pelata enään? Ne joilla on pikkuvaivoja, niin lepoa tässä pelissä, muuten normikundeilla peliin. Voitto sieltä on kuitenkin tulossa.

Ruutu - Teräväinen - Hardt
Rask - Tyrväinen - Pulkkinen
Ben-Amor - Mäki - Rita
Hännikäinen - Heino - Lamberg

Väänänen - Lindbohm
Nordlund - Dehner
Manelius - Majesky/Niemi

Tuohimaa
Korpisalo

Sivuun: Filppula, Hahl, Eronen, Kilpeläinen

Ekassa pleijareissa sitten näin ja päätyyn:

Hardt - Filppula - Teräväinen
Moses - Eaves - Pulkkinen
Ruutu - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Tyrväinen

Väänänen - Eronen
Dehner - Nordlund
Niemi - Majesky

Kilpeläinen
Tuohimaa
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään JyP pelin aikana mietin että vastustajalla on varmaan paskamaista pelata Jokereita vastaan kun sellaista selkeää ykköskenttää ei ole ollenkaan. On Filin ja Teräväisen taitokenttä, Pulun ja Jullen "täältä voi tulla ihanmitävaan" -kenttä. Kokeneiden ruoskien kolmonen ja nelonen, joka onkin yllättävän kädellinen.

Tuohon yhtälöön kun lyödään vielä Eaves ja Moses paikoille X ja Y niin meillä on resepti joka riittänee hyvinkin pitkälle. Vaikeaksi menee kun en oikein keksi mihin nuo saikuttajat iskisi. Ehkä Rask-->Eaves, mutta mihin Moses?

#Positiivinen ongelma.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rohkeasti vaan nimekkäimmät ja loukkaantumisherkimmät pelaajat sivuun huomenna, tulee kuitenkin yli viikon tauko säälien takia jonka aikana treenataan oikeilla kentällisillä kuitenkin. Filppula, Teräväinen, Hahl, Eronen, Niemi, Kilpeläinen huilimaan. Jos olisin päättävä taho maalivahtipeluutuksen suhteen, antaisin Fränälle puolikkaan ottelun ja Korpisalolle puolikkaan kiitoksena ja kokemuksena. (Vaikka pelasikin 20 min Jyväskylässä muutama kuukausi takaperin). Hännikäinen ja oliko Lindell ketä saisi nimensä pokaaliin ylihuomisella matsila ehdottomasti mukaan ja muitakin junnuja! Päätetään kausi voittoon ja vauhdikkaaseen sellaiseen.

Hardt-Tyrväinen-Pulkkinen
Ruutu-Heino-Lamberg
Hännikäinen-Mäki-Rita
Mustonen-Rask-Ben-Amor

Väänänen-Lindbohm
Lindell-Dehner
Nordlund-Majesky

Tuohimaa&Korpisalo

Vähän miksattuja kokoonpanoja! Onko Lamberg pelikunnossa vai eikö ole vain mahtunut mukaan viime aikoina? Eikös Rask ole sentteriäkin vetänyt? Aikamoiset rymistelijäketjut olisi muuten! Salmista olisi kiva ollut nähdä pitkästä aikaa muttei taida saada edustaa enää Jokereita KiVan pelien takia.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Olisi todella kohtelias ja hieno ele laittaa Hännikäinen ja Lindell huomiseen kokoonpanoon ja antaa vaikka Eroselle ja/tai Niemelle sekä vaikkapa Hahlille tai Teukalle huili.

Filari kokoonpanoon viettämään aivan vitullista tehoiltaa pistepörssin voiton mahdollistamiseksi!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Jos nyt ei ajatella pelkästään sitä, että vältetään loukkaantumisia, niinmielestäni olisi hyvä hakea pelituntumaa näille meidän reservipelaajille, joille saattaa tulla kevään kuluessa tarvetta. Tällaisia olisivat ehdottomasti ainakin Lamberg ja Hännikäinen. Manelius ja Lindbohm saivat jo kätevästi vähän pelejä alle, mutta tuskin se huonoa heille tekisi vielä kerran pelailla ennen, kuin jäävät odottamaan, josko komennus vielä tämän kauden aikana kentälle tulisi. Kilpeläisen peluutus on aivan miehestä itsestä (ja Kettereristä) kiinni, että minkä katsoo parhaiten palvelevan valmistautumista pleijjareihin. Mitään sen suurempaa lottoa ei kuitenkaan mielestäni kannata ruveta tekemään, mutta toki, jos jotain pientäkin vammaa on, niin sivuun ja parille edellä mainitulle kaverille peli alle.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ainakin mainitut Lamberg, Hännikäinen, Manelius, Lindell, Lindbolm, Tuohimaa pitäisi ottaa pelaamaan. Jos joitain pelaajia pitäisi jostain syystä säästää tai antaa lepoaikaa, niin nimet Hahl, Filppula, Niemi ja Väänänen ovat etusijalla.

Rask - Tyrväinen - Pulkkinen
Hardt - Teräväinen - Hännikäinen
Ruutu - Mäki - Rita
Lamberg - Heino - Ben-Amor

Manelius - Nordlund
Dehner - Lindbolm
Lindell - Majésky

Tuohimaa
Kilpeläinen
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Sen verran tuosta Talviklassikkoon liittyvästä Teräväisen haastattelusta paljastui, että Hännikäinen ja Teräväinen ainakin samassa ketjussa pelaavat huomenna. Odotettavissa siis, että junnuille annetaan huomenna vastuuta ja avainmiehiä lepuutetaan.

Yllä oleva Handen kokoonpano voi olla aika lähellä todellista. Tosin uskon, että kapteeni Väänänen on pokkaamassa runkosarjan voittajan pystiä huomenna ihan pelikamat päällä eli lienee pelaavassa kokoonpanossa.
 

Vija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tänään tosiaan lepuutetaan avainpelaajista Ilaria, Eeroa ja Rudia. Teukka ykkösen keskellä ja laidoilla Hardt ja Hännikäinen. Myös Lamberg kokoonpanossa.
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Lindellille ei sitten viitsitty antaa sitä yhtä puuttuvaa peliä (?) jotta mahdolliseen kannunnosteluun pääsisi osallistumaan. Aikamoista perseilyä jos tosiaan tuon yhden pelin Esalta tämä olisi vielä vaatinut.
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lindellille ei sitten viitsitty antaa sitä yhtä puuttuvaa peliä (?) jotta mahdolliseen kannunnosteluun pääsisi osallistumaan. Aikamoista perseilyä jos tosiaan tuon yhden pelin Esalta tämä olisi vielä vaatinut.

Mites tuo sääntö menee tarkalleen eli riittääkö 1/3 runkosarjan peleistä että saa tilastoihin merkinnän mestaruudesta/mitalista vai pitääkö sen lisäksi olla myös 1 playoff-peli? Eli onko sääntö joko tai vai sekä että?

Omasta mielestäni tuota pakistoa olisi tänään voinut kyllä kierrättää enemmän. Manelle ja Lindbomille olisi ainakin voinut antaa nyt peliaikaa kun playoffeissa melko varmasti joitain loukkaantumisia tulee ja reserviä tarvitaan. Mutta harvemmin tässä omia mielipiteitä kysellään ja eiköhän valmennusjohto tiedä mitä tekee. Tässä on kuitenkin yli viikko seuraavaan peliin ettei nyt ylirasitusta kuitenkaan tule.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös