Ketjuruletti 2020–2021

  • 169 958
  • 1 014

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Metsävainio ja Mustonen (jos ei lähde kulkemaan) ulos. Tilalle pelaavaan kokoonpanoon Aa.Räty ja Koskenkorva. Kuulostaisiko yhtään hullulta? Ja sitten junnut paikkailee poissaoloja ja ehkä siirtorajalla sitten yksi pelimies sisään. (Toki on huomioitava Puljun ja Kuokan tilanteet myös).

En itse ymmärtänyt koskaan Mustosen hankintaa. Liian suuri rooli Kärpissä ja tuskin kovin halpa edes. Ei ole ainakaan tähän mennessä vaikuttanut miltään pelintekijältä. Kärpät tuskin kuitenkaan kovin helposti lähtee hänen sopimustaan purkamaan, koska 2 vuoden sopimus ja talous muutenkin tiukilla nyt. Roolia voisi ainakin suosiolla pienentää.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Pelaajien kierrättäminen on mielestäni tässä tilanteessa ihan sallittavaa, kun pelataan viisi peliä kahdeksaan päivään ja vieläpä vastukset eivät ole sieltä helpoimmasta päästä lähellekään.

Normaalissa pelitahdissa 2-3 peliä viikkoon kyllä voisi pikkuisen vähemmän pyörittää pelaajia katsomosta kentälle ja toisin päin. Varsinkaan, jos ne eivät peilaudu pelisuorituksiin millään tavalla, vaan ovat lähinnä mielivaltaisia "katsomokomennuksia".
 

Zinetula

Jäsen
Mun mielestä aivan turhan suuri rotaatio Kärpillä. Eilenkin esim. Koskenkorva pelasi tyyliin 7 minuuttia, joten olisi varmasti ihan hyvin virtaa pelata myös tänään. Luulen, että Hermosesta ja Koskenkorvasta saataisiin enemmän tehoja irti, jos vain annettaisiin tasaisemmin peliaikaa. Itse pistäisin suosiolla viimeistään joulun jälkeen ylimääräiset rotaatiopelaajat lainasoppareilla muualle. Junnut voi sitten tarpeen tullen paikkailla.
Samaa mieltä. Jo viime kaudella Hermonen - Koskenkorva - Karvinen oli ajoittain näkyvin kenttämme. Tuomaalan tilalle vaan Aku Räty tähän Hifkipeliin, niin paras tulos Kärppien kannalta. Pikku-Kossun aloitusvoima, luotettava oman pään peli jne. versus Metsävainio. Tinon voisi tosiaan laittaa vuokralle. Ymmärrän sopimuksia tehdyn sillä tarkoituksella, että esim. CHL:ää varten tarvitaan laajuutta. Nyt sitä on tosiaan liikaakin. Ei tosiaan voi perustella, että uutta jalkaa tarvitaan jos eilen peliaika oli pieni. Toki ei voida varmaksi sanoa, onko takana pientä vammaa/varotoimenpidettä kun Kosanderi oli poissa aika pitkään. Näytä Tino tänään, että kuulut rosteriin. Ei kun Hifkiä käkättimeen.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pelaajien kierrättäminen on mielestäni tässä tilanteessa ihan sallittavaa, kun pelataan viisi peliä kahdeksaan päivään ja vieläpä vastukset eivät ole sieltä helpoimmasta päästä lähellekään.

Itse en vain osta tätä, koska nuo rotaatiopelaajat pelasivat eilen alle 10min. Tuolla logiikalla pitäisi kierrättää niitä, jotka pelaavat enemmän.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Meikäläiselle nää rotaatiojampat ei herätä minkäänlaisia kelloja. Alaketjuissa pyörii aina eri herrat enkä saa näistä oikein otetta. Minkälaisia pelaajia oikeastaan ovat Metsävainio, Hermonen yms osasto? Rädyt ovat tuttuja ja suunnilleen tiedän tason, mutta muista en tiedä. Onhan se hienoa kun on kilpailua, mutta olisi kiva nähdä vakiintumista myös alemmissa ketjuissa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
En itse ymmärtänyt koskaan Mustosen hankintaa. Liian suuri rooli Kärpissä ja tuskin kovin halpa edes. Ei ole ainakaan tähän mennessä vaikuttanut miltään pelintekijältä. Kärpät tuskin kuitenkaan kovin helposti lähtee hänen sopimustaan purkamaan, koska 2 vuoden sopimus ja talous muutenkin tiukilla nyt. Roolia voisi ainakin suosiolla pienentää.
Samaa mieltä. Todella erikoinen hankinta. Myös tuolla Pelsun puolella ihmeteltiin, miksi Kärpät kyseisen kaverin hommasi ja kovinkaan moni ei ollut vakuuttunut, että pystyy Kärpissä kovinkaan suurta rooli nappaamaan. Pikkuseurassa tasainen 25-30 pinnan pelaaja, mutta ei enempää. En myöskään ymmärrä miten kaveri on ikinä noussut EHT:lle. Noh, ehkä se johtuu siitä, että on suht monipuolinen ja luotettava pelaaja? Muistelen, että oli jo Pelsuissakin sellainen kaveri, että kerran pari väläyttelee pelissä ja muuten aivan näkymätön hiirulainen. Sellainen köyhän miehen Kristof. Ja se on jo aika heikkoa se. Jos Kärpät mielii menestyä tällä kaudella, kiistatta pitäisi saada kovempaa pelimiestä tilalle, ei kahta sanaa.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Olen aivan varma, kun tässä kauden verran suolataan Mustosta, niin se ratkaisee Pojan meille jossain game 7 jatkoerässä.. :D

Oli miten oli, niin kyllähän hänen pitäisi alkaa tulosta tekemään, jotta voitaisi puhua ansaitusta kakkoskentän paikasta (lue. kausikortista)...

Jos jotain hyvää hakee, niin hän on kyllä itsekin tietoinen tasostaan tällä hetkellä. Jospa se kuuluisa ketsuppipullo avautuisi jonkun parin maalin illan jälkeen, vaikka tänään??
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Olen aivan varma, kun tässä kauden verran suolataan Mustosta, niin se ratkaisee Pojan meille jossain game 7 jatkoerässä.. :D
Niin...kaikkihan on mahdollista, myös se, että iskee sen Kärppien kauden tärkeimmän maalin. Mamban kultakaudellahan Kärpät hommasi sellaisen pelurin kesken kauden kuin Juha Koivisto, joka iski koko kauden aikan kaksi maalia. Ensimmäinen taisi olla joku murskavoitto, jossain tiistaisessa höntsypelissä SaiPaa vastaan, jos oikein muistelen ja toinen heti perään finaalisarjan 3.pelin jatkoajalla, jonka avulla Kärpät siirtyi Tapparaa vastaan 3-0 voitoin johtoon. Väitän, että tuo osuma oli Kärppien tuon kauden tärkein. Koska jos Tappara olis voittanut tuon pelin ja kaventanut sarjan 2-1, niin oltaisiin suurella todennäköisyydellä menty Game 7 ja kaikki olisi ollut auki. Koska tuo taisi olla niitä aikoja, kun Hakkis putosi pois kokoonpanosta ja Tapparan koneet alkoivat vasta käynnistyä ja Tappara voittikin kaksi seuraavaa peliä, mutta se ei ihan riittänyt. Siksi itse pidän tuota Koiviston maalia Kärppien kauden tärkeimpänä, koska olen itse aika varma, että jos Tappara olisi tuon sarjan kaventanut 2-1 ja ottaen vielä huomioon Hakkiksen loukin ja Tapparan hitaasti käynnistyvän dieselin, olisi Tappara nostellut poikaa tuona keväänä. Niin vain sylkykupista sankariksi. Toivotaan Mustoselle samanlaista tarinaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmeisesti ei ole minkäänlaista ajatusta Mamballa pistää kärkiketjuja uusiksi. Ykkönen ollut ensimmäisten neljän pelin jälkeen aivan surkea. Kakkonen ei tuossa muodossa myöskään ole toiminut yhtään. Jokinen pelaa aivan liian isolla vastuulla mielestäni. Mitä Metsävainio tekee vähän väliä kokoonpanossa? Missä Aatu?
Ei kyllä riitä itselläni ymmärrys yhtään meidän valmennuksen reagoimattomuuteen. Tänään on iso peli ja jos ei pisteitä tuu, niin sormi osottaa vaan ja ainoastaan yhteen suuntaan.
 

Micol

Jäsen
Jospa se kuuluisa ketsuppipullo avautuisi jonkun parin maalin illan jälkeen, vaikka tänään??
Sitä kuuluisaa heräämistä, ketsuppipulloa jne. saatanee odottaa hamaan tappiin saakka. Yksi turha "liigapörriäinen" muiden möttösten ohella. Näennäisen kivaa liikettä päästä päähän, mutta oikein mitään ei kuitenkaan lopulta tapahdu. Ei tule oivaltavia maalisyöttöjä, ei laadukkaita laukauksia mistään asennoista ja paikoista, ei osu ylivoimalla maalin edestä välillä edes maalia kohti. Yksinkertaisesti, ei tällainen keskinkertainen pelaaja voi olla kärkiseuran tulosyksiköissä ja ylivoimilla, joissa sitä tulosta olisi vaan pakko saada aikaiseksi. Vaatimustaso tulee olla selvästi kovempi! Muse sopii kyllä pörräämään jonnekin keskikastin reilun 2 miljoonan euron pelaajabudjetin seuraan 3. ketjuun tuomaan energistä pelaamista, nolla-nollaa ja alivoimaosaamista.

Ihan helvetin hienoa, että näille "kohtalaisen potentiaalisille" pörriäisille sorvataan jotain suoria 2v pahveja, kun ei voida sanoa missään nimessä ennakkoon, että saadaan varmuudella tulosyksikköön sopiva palanen. Nyt saadaan sitten nauttia ensi kausikin tästä kivasta semirikkaanmiehen samianttilasta (sori, oli pakko käyttää tätä toistamiseen). Tuskin on edes kovinkaan halpa, kun on käynyt pyörähtään jopa EHT:lla ennen Kärppiä...

Kuvitteleeko joku vielä oikeasti, että tästä jätkästä kuoriutuu vielä Kärpille tulosyksikön pisteruisku? Koblizekissakin on selvästi enemmän potentiaalia siihen rooliin kuin Musessa.
 

Micol

Jäsen
Pari poimintaa ja kommenttia tämän illan kokoonpanosta:

Metsävainion näytöt alkaa olemaan kohta näytetty, eikä tuo kyllä oikein mitään extraa ja hyvää mukanaan kokoonpanoon - valitettavasti. Itse olisin kyllä pitänyt Kossun kokoonpanossa Hifkiä vastaan, sillä Jesse pärjää Tinoa selvästi paremmin omanpään väännöissä ja 1 vs 1 puolustamisessa + on aivan helvetin paljon parempi ottamaan tärkeitä aloituksia.

Ymmärrän kyllä nämä Mamban muutokset; Puutio -> Teppo ja Tuomaala -> Ak. Räty hyvin tämän illan peliin, sillä fyysisyyttä ja puolustuspelaamista tullaan tarvitsemaan lisää Hifkiä vastaan. Samu oli eilen aika näkymätön ja hieman varovainenkin fyysisessä ottelussa, kun Sport tuli täysiä päälle ja jakeli taklauksia. Tänään lienee lähes samaa luvassa ja Aku näin ollen parempi valinta kokoonpanoon.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pyörälä - Kunyk - Kuokkanen
Jokinen - Kristof - Puljujärvi

Olisiko pikkuhiljaa aika tehdä jotain tuolle Puljun systeemille. Tällä hetkellä ykkösen tehot ja etenkin Puljujärven tehot on mitä on ja Kunyk ansaitsee mielestäni enemmän kuin mitä Pulju voi antaa. Jokinen - Kristof parivaljakon peli on aikaisemminkin toiminut.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En varmasti osaa ottaa kaikkea huomioon, mutta itse ehdottaisin jotain seuraavaa (sillä oletuksella, että Räty on junnuissa):

Pyörälä - Kuokkanen - Puljujärvi
* Pyörälällä ja Puljulla kuitenkin kehittynyttä kemiaa jo viime kaudelta
* En sano, ettei Puljussa ole ollut vikaa, mutta Kunyk on ollut heikko viimeistelijä

Kunyk - Kristof - Karvinen
* En tiedä onko Kunyk pelannut laidassa, vaihtoehto Kristof laitaan
* Kristof ja Karvinen pidettäisiin täten yhdessä
* Karvinen tämän ketjun raatajana ja maskimiehenä

Jokinen - Mustonen - Kobli (tai Sailio)

Neloseen sitten Sailio (tai Kobli), Hermonen yms.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Minkä takia täällä ensin suolataan koko valmennusjohto, kun hyvin toiminut Sailio - Kristof - Karvinen -ketju laitettiin palasiksi ja nyt kun se kasataan uudelleen, sitä ollaan taas hajoittamassa?

Itse antaisin vielä ykkösketjulle mahiksen. Se kuitenkin vaikutti lupaavalta alkukaudesta. Ensi viikolla, kun Koblizek ottaa kuitenkin sen paikkansa kakkosketjusta, niin toivon että Kuokkanen siirretään siinä tapauksessa keskelle. Mustonen voi hakea vauhtia nelosketjusta, tai jopa rotaatiosta. Ei ole esittänyt yhtään mitään ansaitakseen vakipaikkaa kärkiketjuista.

Pyörälä - Kunyk - Puljujärvi
Jokinen - Kuokkanen - Koblizek
Sailio - Kristof - Karvinen
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Kalevassa luki Mannerin kertomana, että Heshka ei ole huomenna vielä kokoonpanossa (niin pitkä tauko alla), Kobli pelannee. Pelikieltojen toteutuessa nostetaan tilalle nuoria ja nälkäisiä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kalevassa luki Mannerin kertomana, että Heshka ei ole huomenna vielä kokoonpanossa (niin pitkä tauko alla), Kobli pelannee. Pelikieltojen toteutuessa nostetaan tilalle nuoria ja nälkäisiä.
Eli samat lähtökohdat, mitä Rauman reissulla: ykköspari uupuu.

Kokoonpanoa enemmän kiinnostaa nähdä se, miten Manner on muokannut peliä, vai onko ollenkaan.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minkä takia täällä ensin suolataan koko valmennusjohto, kun hyvin toiminut Sailio - Kristof - Karvinen -ketju laitettiin palasiksi ja nyt kun se kasataan uudelleen, sitä ollaan taas hajoittamassa?

Maajoukkuepelien jälkeen tuo ketju on pelannut nyt kaksi ottelua yhdessä ja ollut molemmissa ainoa miinuksille päätynyt Kärppäketju. Parin ottelun otanta on toki pieni, mutta ainakin paperilla tuo ketju on ollut näissä peleissä heikoin lenkki.

Tuo ei kuitenkaan ollut syynä omille ketjuehdotuksille (eikä voisikaan kun tuolloin alla ei ollut vielä HIFK-peliä) vaan yritin miettiä kuinka pelaajat tukisivat toisiaan ja kuinka pelaajia saataisiin sopiviin rooleihin. Tuossa ehdotuksessani kaksi kolmesta pelaajasta jätettiin kuitenkin yhteen, mutta yhä nolla maalia sarakkeessa kantava Sailio jäisi neloseen.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei näy Sulakia ja Karvista kokoonpanossa veikkauksen sivuilla. Miksi liiga ei voi yleensäkään näistä pelikielloista tiedottaa ajoissa. Jumalauta aikaa olisi ollut lauantaista asti.

Heshka kuitenkin näyttää sittenkin palaavan tänään kokoonpanoon. Hienoa!
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei jotenkin vakuuta yhtään nuo kokoonpanot. 3. Ketjulta turha odottaa ainakaan mitään hyökkäyspäässä. 4. Ketju varmaan saa pelata taas n. 7min, vaikka tuolla ketjulla olisi potentiaalia hyökkäyspelissä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joku huhuili muistaakseni eilen, että Heshka ei olisi vielä tänään pelannut, mutta liekö Sulakin poissaolo pakottanut Heshkan kaukaloon?

Suunnitelmiin on ilmeisesti tullut muutos, sillä Mamba sanoi itse ihan suoraan, että Heshka ei pelaa vielä Lukkoa vastaan Kalevan eilisessä jääharjoitusjutussa:

Kaleva kirjoitti:
Viime viikolla huilanneet Shaun Heshka ja Radek Koblizek olivat mukana maanantain jääharjoituksissa. – Heshka ei pelaa vielä Lukkoa vastaan, koska hänellä on alla vähän pidempi tauko. Katsotaan kurinpidon päätökset ja nostetaan sitten nuoria, nälkäisiä pelaajia mukaan, Manner totesi.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jääräpäisesti 1.ketju pysyy kasassa. Sulak ja Karvinen siis odotetusti poissa. Joku huhuili muistaakseni eilen, että Heshka ei olisi vielä tänään pelannut, mutta liekö Sulakin poissaolo pakottanut Heshkan kaukaloon?

Mamba sanoi Petopodissa, ettei Heshka pelaa vielä Lukkoa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Missä ihmeessä Topi Niemelä? Mamba itse tosiaan sanoi petopodissa eilen, että Heshka ei vielä pelaisi. Onkohan lie Topille tullu vammaa kun Heshka onkin kokoonpanossa? Mikäli näin ei ole, ihmettelen suuresti Huttulan pelipaikkaa kokoonpanossa, saati kakkosparissa
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En tiedä kuka siellä sekoilee ja mitä, mutta nuo näyttää vaihtuvan kokoajan. Aluksi ei ollut Heshkaa ja nyt siellä taas pyörähti hyökkäys uusiksi. Kuokkasta ei näy enään ollenkaan ja Metsävainio olisi kokoonpanossa.
 

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä kuka siellä sekoilee ja mitä, mutta nuo näyttää vaihtuvan kokoajan. Aluksi ei ollut Heshkaa ja nyt siellä taas pyörähti hyökkäys uusiksi. Kuokkasta ei näy enään ollenkaan ja Metsävainio olisi kokoonpanossa.
Nyt on otettu kovat keinot käyttöön! Pekka Virralla menee keskittyminen täysin, kun Kärpät syöttää alati vaihtuvaa tietoa ketjukoostumuksista.

On se Mamba nero, taitaa psykologisen sodankäynnin.
 

JPL

Jäsen
Ihan hirveän kovat odotukset ei ole tämän illan otteluun. Todennäköisesti siis voittoa tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös