Ketjulotto ja fantasiamanagerointi

  • 198 478
  • 678

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Esitän sellaisen kainon toiveen, että laittaisitte tänne kaikki nuo rasittavat pelaajahankinta- ja ketjuspekulaatiot. Kausi ei ole vielä edes loppunut, mutta ensi kauden asioita käsittelevä ketju on ihan silkkaa roskaa, jos minulta kysytään. Jos keskityttäisi siinä ketjussa pelkkään faktaan ja siirrettäisiin fiktio tänne. Kiitos. Joohan?
 

Zigismund

Jäsen
Eli GaDa sai oman ketjunsa. :)

Hyökkäys kaipaa mielestäni yhtä helvetin kovaa sentteriä, sekä yhtä laituria 2. tai 3.kenttään. Sailio kelpaisi tähän paikkaan hyvin. Muutenkin tykkään joukkueen rakenteesta tällä hetkellä, alemmissa kentissä on sopivasti vääntövoimaa ja 1.-2.kentissä taas uuden sentterin myötä kentällisen verran uusia kavereita.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ihan vaan filosofisesti pohtien, onko nykyään vielä tärkeä rakentaa joukkue niin, että ykkösessä on takatukkaiset tsekit, kakkosessa hentunenpärssinenkapaset (siis ne nuoret ja nälkäiset taitoniekat), kolmosessa lihaosasto ja nelosessa vastustajan pelin rikkovat spesialistit? Minusta nykypäivänä Kerhon kaltaisen organisaation on hyväksyttävä realiteetit ja kasattava ensin paras mahdollinen joukkue saatavilla (=riittävän edulliset) olevista pelaajista. Ja sitten katsotaan, millainen kakku tuli, ja pelataan sellaista kiekkoa, mitä sillä miehistöllä pystytään pelaamaan.

Toki niitä avainpelaajia pitää olla, eli ykkösmolari, kiekollinen pakki ja taitosentteri. Mutta sen jälkeen onkin aika paljon harmaata aluetta, jonka täyttäminen voidaan tehdä monella tavalla.
 

Ralph

Jäsen
Eli GaDa sai oman ketjunsa. :)

Joo.

Jos nyt kuvitellaan, että Ville Viitaluoma tulisi takaisin Luleåsta ykkössentteriksi, hänen olisi myös oltava se ykkössentteri. Eli häntä ei voi istuttaa vain sitten kakkosketjuun, kun Arsi Piispanen häärisi ykköskentässä. Lisäksi Jesse Saarinen ja Tuomas Santavuori kelpaa tutkapariksi, jolloin Viitaluomaa on turha laittaa tuohon keskelle sekoittamaan pakkaa ja hoitamaan pelitekohommia. Eli jos Viitaluoma tulisi, laittaisin kärkiketjut seuraavaan muotoon:

Teemu Rautiainen - Ville Viitaluoma - Marko Luomala
Tuomas Santavuori - Arsi Piispanen - Jesse Saarinen

Viitaluoma tarvitsee ketjuunsa jonkun, johon voi Viitaluoma itse luottaa ja jolle hän voi antaa jäätäviä passeja maalintekosektoriin. Tälläinen olisi tällä kertaa Marko Luomala, vaikkei ole right, vr. Joonas Vihko ja Juuso Puustinen. Teemu Rautiainen olisi ketjun kolmas lenkki, eli hyvä itsekkin tekemään peliä, mutta pystyy olemaan kiekottomanakin. Tulisi jo melkeinpä mieleen hopeakausi, sillä Rautiainen olisi kuin silloin Janne Laakkonen.

Olettaisin, että Viitaluoma tuliis heti parin vuoden sopparilla. Tällöin olisi joukkueen rakennus jo ensi kauttakin varten hyvällä mallilla, sillä Arsi Piispanenkin voisi jatkaa joukkueessa. Lisäksi ensi kaudeksi vapautuisi eräs tuttu mies tuolta maailman toiselta puolen. Tällöin voitaisiin seuraavaan kauteen lähteä lähes samalla kärkiketjuilla kuin tulevaan, nimittäin samoilla pelinumeroilla:

#28 - #39 - #71
#91 - #72 - #85

Muutenhan tuo olisi nimilläkin sama kuin yllä mainittu, mutta tuo #71 olisi vaihtunut Juuso Puustiseksi...

Alaketjuihin lienee tulossa vielä yksi tai kaksi selvästi pelaamaan pääsevää pelaajaa, sekä myös ehkä joku leveyspelaaja. Jari Sailiota ollaan huudeltu ja mielestäni hän riittäisi ainoaksi tuollaiseksi selvästi pelaamaan pääseväksi. Toki se Arttu Ilomäkikin voisi olla kiva lisä nykyiseen joukkueeseen. Syvyyspelaajista en sano mitään, mutta Ilomäellä säestettynä kokoan alaketjut. Sailiolle sekä ehdottomasti Ilomäelle olisi tehtävä pidempi kuin vain vuoden soppari.

Jari Sailio - Tuomas Vänttinen - Arttu Ilomäki
Jaakko Turtiainen - Otto Paajanen - Juha Kiilholma

Sitten tännekin mietintää jos sitä seuraavalle kaudelle. Jaakko Turtiaisen sekä Tuomas Vänttinen sopparit loppuisivat, ja nykyisillä ajatuksilla Turtiainen saisi jatkosopimuksen. Vänttisestä paha sanoa mitään, sillä ei ole ikinä pelannutkaan peliäkään Kerhossa, mutta jos nyt ei jatkaisi, ei se olisi hälyttävää. Otto Paajanen olisi jo vuotta taas kokeneempi ja voisi nousta kolmosketjuun. Tällöin Juha Kiilholma pääsisi tutummalle paikalle eli keskelle ja hänen paikalleen nousisi Robert Leino.

Eli kokonaisuudessaan hyökkäys, 2012-13:

Teemu Rautiainen - Ville Viitaluoma - Marko Luomala
Tuomas Santavuori - Arsi Piispanen - Jesse Saarinen
Jari Sailio - Tuomas Vänttinen - Arttu Ilomäki
Jaakko Turtiainen - Otto Paajanen - Juha Kiilholma

Ja sitten jo, 2013-14:

Teemu Rautiainen - Ville Viitaluoma - Juuso Puustinen
Tuomas Santavuori - Arsi Piispanen - Jesse Saarinen
Jari Sailio - Otto Paajanen - Arttu Ilomäki
Jaakko Turtiainen - Juha Kiilholma - Robert Leino

Pieni vaihtuvuus on poikaa, tutut ketju- ja joukkuekaverit, tuttu kaupunki, seura ja pelipaita. Ja 13-14 Rautiainen, Paajanen, Ilomäki, Turtiainen ja Leino ovat vuotta kokeneempia sekä parempia, lisäksi Puustinen AHL-statusta parempi.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Rautiainen > Ilomäki & Rautiainen = "1. kentän" pelaaja ???

Just joo ja jetsulleen. Tästä asiasta ainakin olen erimieltä. Jos Ilomäki meille tulee, niin Rautiaisen paikka on junnukentässä = "4. kenttä":


No tottakai vuoden vanhempi Ilomäki on 16 liigapelin näytöillään paljon parempi pelaaja kuin Rautiainen, onhan hän sentään jonkun muun kuin Kerhon kasvatti. Paremmuus varmaan selittyy sillä, että on joka kerta jäänyt harjoittelemaan kotimaisemiin, kun Rautiainen on ollut nuorten maajoukkueen mukana pelaamassa.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Ihan sama vaikka Rautiainen on pelannut maajoukkueessa. Ei silti päässyt MM-kisoihin. Miksiköhän? Ja mulle Kerhon oma kasvatti ei ole mikään pyhä lehmä.

Hemmetin hienoa, että A-junnuista nousee potenttiaalisia pelaajia, mutta jos ei "taidot" vielä riitä, niin ne ei riitä. Sitten harjotellaan lisää, näytetään osaaminen ja ansaitaan se arvostus, kunnioitus ja "korkeampi" pelipaikka. Mulle siihen ei suoraan riitä, että on oma kasvatti.

Kummalla pelaajalla on paremmat näytöt viime kaudelta _SM-liigasta_? Mun rankingissa jopa täysin terve, toissa kauden Juuso Honkakin menee Teemu Rautiaisen ohi, valitettavasti.

Ilomäki teki tällä kaudelle hienot 11 pistettä viidessä ottelussa. Loput yhdeksän ottelua olikin vähän hiljaisempaa. Ilomäestä voi tulla vielä hyvä liigapelaaja, mutta tuolla yksittäisellä suonenvedolla en vielä poikaa lähtisi hankkimaan tai ainakaan sijoittamaan automaattisesti Kerhon yläketjuihin. Rautiainen on kuitenkin lähtökohtaisesti kaikilla mittareilla lahjakkaampi pelaaja, vaikka on vuoden nuorempi kuin Ilomäki. Kuitenkin nyt jo lähes yhden vuoden miesten sarjoissa kokeneenpana pelaajana, tulee olemaan ensi kaudella Kerhon avainpelaajia.

Ei silti päässyt MM-kisoihin. Miksiköhän?

Ilomäki ei silti kelpaa Rautakorvelle. Miksiköhän?
 
Viimeksi muokattu:

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Nuorille pelaajille nyt tuskin missään annetaan "varmaa" paikkaa ylemmissä kentissä, mutta sehän nyt on ihan selvä, että Rautiaisen vahvuudet ovat sellaisilla pelin osa-alueilla, joita ei saada esiin, jos peliaikaa tulee alemmissa ketjuissa pari minuuttia erään. Niihin hommiin pitää saada erilaiset miehet.

Ilomäen hankinta ja sijoittaminen suoraan ohi Rautiaisen olisi aivan päättömän kanan temppu. Lähtökohtaisesti siis, jos pelit kulkevat, niin sittenhän peliaika nousee ja pelipaikka paranee.

Rautiainen on niin harvinainen helmi HPK:lle, että sen hukkaaminen olisi täysi katastrofi ja anteeksiantamaton temppu.
 
Viimeksi muokattu:

Fakap

Jäsen
En nyt oikein ymmärrä, miksi täällä valitetaan mahdollisesta Ilomäen hankinnasta Rautiasen peliajan tippumiseen vedoten. Yksi on sentteri, toinen on laituri. Ei jokainen mahdollinen hankinta vie teidän kultapojalta peliaikaa. Ja eipä Rautiainen sitä hyökkäävissä ketjuissa ole vielä ansainnutkaan.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Yksi on sentteri, toinen on laituri. Ei jokainen mahdollinen hankinta vie teidän kultapojalta peliaikaa. Ja eipä Rautiainen sitä hyökkäävissä ketjuissa ole vielä ansainnutkaan.
Koska sentterinä se Ilomäki ei tulisi pelaamaan. Ykkössentteri-Piispanen-Vänttinen-Kiilholma(-Paajanen-Leino). Tuohon ei Ilomäki mahdu, sikäli kun se #1 saadaan jostain. Kyllä se varmaan laiturinakin menisi, ja varmaan mahtuisi. Mutta kyllä Rautiainen lunasti ainakin minun silmissäni vähintään etulyöntiaseman hyökkääviin ketjuihin, se pitää vaan käyttää.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Senttereitä ei ole koskaan liikaa. Perusteluni ovat seuraavat:

Kapusta-Lartama-Toupal

Ja tuo oli vasta 1. ketju.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En nyt oikein ymmärrä, miksi täällä valitetaan mahdollisesta Ilomäen hankinnasta Rautiasen peliajan tippumiseen vedoten. Yksi on sentteri, toinen on laituri. Ei jokainen mahdollinen hankinta vie teidän kultapojalta peliaikaa.
Koska sentterinä se Ilomäki ei tulisi pelaamaan. Ykkössentteri-Piispanen-Vänttinen-Kiilholma(-Paajanen-Leino). Tuohon ei Ilomäki mahdu, sikäli kun se #1 saadaan jostain.
Minäkään en näkisi lupaavan offensiivisesti taidollisen pelaajan liittymistä mitenkään negatiivisena. Kyllä kilpailu pelipaikoista ajaa näitä nuoria eteenpäin, siellä ne välierissä kisaa kärkiketjun paikoista kirkkaissakin valoissa kovaa ja tuloksellisesti pelaavat Teräväisen Teukka ja Pulkkisen Pulu.

Kärkiketjujen "varmat" hyökkääjät:
"Hubacek", Saarinen, Santavuori, Piispanen, Luomala
Välimallit (2-ketjun nuori pelaaja tai 3-ketjun hyökkäävä nuori pelaaja):
Rautiainen, Ilomäki
"Kahdensuunnan" 3-4 kentän pelaajat:
Vänttinen, Kiilholma, Paajanen, Turtiainen, Honka?, Leino, "Sallinen"

*peli sentterinä luonnistuu


Aika varmoiksi sentterin paikoille voisi sanoa Piispasen, Vänttisen ja Paajasen, sitten katsottaisiin miten pakka muotoutuu ja kuka jäljelle jääneistä ottaa 1-4 sentterin paikan. Aika kevyt, mutta melko potentiaalinen kokoonpano allekirjoittaneen mielestä hyökkäykselle olisi. Lähtisin väittämään, että jos puolustuspeli toimisi, tuo hyökkäys vähäisin loukkaantumisin mahdollistaisi ihan sijoista 4-6 pelaamisen, kunhan puolustus olisi samaa tasoa, ja maalivahtipeli kunnossa. Jäisi varaa niihin laadukkaisiin puolustajiinkin. Minusta selkeä trendi kauden hankinnoissa on ollut, että nopeita pelaajia hankitaan, Hubacek olisi sellainen, mutta en pistäisi vastaan jos siihen tilalle tulisi varsinainen moottori Viitaluoman hahmossa. Ja todellakin, kuten Leon totesi, hyvissä joukkueissa on usein monta sentteriä laidoillakin. Vauhtia ja taitoa, sitähän me tarvitaan. Jos Sihvosen Kari tai Sailion Jari tohon vielä saataisiin, niin tyytyväisenä odottelisin ensi kautta. Sailio huhu kun taisi lähteä täysin omasta tuulesta temmatusta spekulaatiostani.

Kapusta-Lartama-Toupal

Ja tuo oli vasta 1. ketju.
Voi olla, että muistan väärin, mutta eikö se ykkönen ollut Varvio-Kapusta-Toupal?
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Voi olla, että muistan väärin, mutta eikö se ykkönen ollut Varvio-Kapusta-Toupal?
Varmaan olikin, mutta mainitsemaani kokoonpanoa käytettiin myös kauden aikana. Muistan sen hyvin siitä, kun turkulainen kaverini sanoi sen olleen yksi parhaista näkemistään ketjuista ikinä liigassa. Ja siinä oli sentään Tepsi-fani viimeisen päälle.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Minäkään en näkisi lupaavan offensiivisesti taidollisen pelaajan liittymistä mitenkään negatiivisena.
---
Kärkiketjujen "varmat" hyökkääjät:
"Hubacek", Saarinen, Santavuori, Piispanen, Luomala
Kuten sanoin, niin kyllähän Ilomäki minun Kerhooni mahtuu, mutta ihmettelen vaan että olisi Rautiaista valovuoden edellä, niinkuin joku vihjaili. Aika pieni on otanta, ja Rautiainen vuoden nuorempikin. Ja toisaalta, Piispasen hyökkäyspotentiaali voi olla jo nähty, semmoinen ~30 pinnan mies. Täten joku Ilomäki voisi taistella myös sentterin paikasta onnistuessaan toden teolla. Meinaako nuo alleviivaukset muuten sentteritaitoisia?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja toisaalta, Piispasen hyökkäyspotentiaali voi olla jo nähty, semmoinen ~30 pinnan mies. Täten joku Ilomäki voisi taistella myös sentterin paikasta onnistuessaan toden teolla. Meinaako nuo alleviivaukset muuten sentteritaitoisia?
Kyllä mielestäni Piispanen kuitenkin kakkossentteri HPK:n tasoiseen budjettiin on. Ensi kaudella Laakkosen puuttuminen laidalta voi hyvinkin parantaa Piispasen otteita ja kunhan sentteriosastolle saadaan se tilanne, jossa Piispasta ei ole peluutettu puhki jo joulukuussa, niin Arsikin on kovempi luu ensi kaudella. ~30 pinnan sentteri, joka on hyvä hyökkäys- ja puolustussuuntaan, on sitä joukkueen selkärankaa. Toivotaan, että meillä on niitä nyt vaikka se kaksi - Piispanen ja Vänttinen/Kiilholma - sekä vielä se >40 huippusentteri.

Joo, alleviivatut oli senttereitä tai puolisellaisia.
 
Viimeksi muokattu:

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Miten niin puuttuminen?
No, muotoillaanko niin että Piispasen laidalla Laakkosen korvaaminen jollain joukkuepelaajalla? Et kai vaan tarkoita että tuo jatkaisi?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Luomala-"Viitaluoma"(A)-"Vihko"
Santavuori-Piispanen-Saarinen
Jos Vihko tulee, miksei tuotakin voisi harkita. Jos tulee "Vihko" tai jättää tulematta, miksei Saarinen em. paikalla?
 

Ralph

Jäsen
Kolme pelaajaa puuttuu. Laituri eli Janne Laakkonen(?), sentteri ja puolustaja, kuten joecallahan.

Janne Laakkonen #26 - Xxxx Vxxxxxxxx #39 - Marko Luomala #71
Tuomas Santavuori #91 - Arsi Piispanen #72 - Jesse Saarinen #85
Teemu Rautiainen #28 - Tuomas Vänttinen #19 - Otto Paajanen #7
Antti Aarnio #xx - Juha Kiilholma #xx - Jere Sallinen #23
Jaakko Turtiainen #29 - Juuso Honka #37 - Robert Leino #70

Aleksi Laakso #22 - "Callahan"
Marko Tuulola #36 - Juho Mielonen #44
Ossi-Petteri Grönholm #15 - Lauri Kärmeniemi #43
Santeri Alatalo #25 - Nikkilä/Callahan

Mika Järvinen #60
Mikko Tolvanen #33
Anssi Pesonen #1
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Santavuori-Viitaluoma-Saarinen
Rautiainen-Piispanen-Luomala
Aarnio-Kiiholma-Vänttinen
Sallinen-Paajanen-Turtiainen
Honka-Leino-Rendulic

Tuulola-Tuominen
Laakso-Mielonen
Grönholm-Alén
Alatalo-Kärmeniemi
Nikkilä-Eerola
Ylipaino

Tolvanen
Järvinen
Pesonen
Saros
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
JOS Fehr osoittautuu yli 20 maalin onnistuneeksi hankinnaksi ja JOS sellaiset nimet kuin Rautiainen ja Tuominen heräävät, Kerholla on kiintoisa ongelma. Nimittäin liikaa päteviä pelaajia kokoonpanossa, tää on mun HPK.

Teemu Rautiainen - Ville Viitaluoma - Eric Fehr
Tuomas Santavuori - Arsi Piispanen - Jesse Saarinen
Marko Luomala - Juha Kiilholma - Tuomas Vänttinen
Jere Sallinen - Otto Paajanen - Robert Leino
+ Antti Aarnio ja Jaakko Turtiainen

Aleksi Laakso - Dan Spang
Marko Tuulola - Juuso Vainio
Ossi-Petteri Grönholm - Johan Larsson
+ Joni Tuominen

Mikko Tolvanen
Mika Järvinen

Ei huono ollenkaan. Pudotuspelit, täältä tullaan!
 

Hank

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk,Pikku-Jallu,Caps
Kaippa se pitää itsekkin alkaa rakentamaan ketjuja:

Jere Sallinen - Ville Viitaluoma - Eric Fehr
Tuomas Santavuori - Arsi Piispanen - Jesse Saarinen
Antti Aarnio - Juha Kiilholma - Tuomas Vänttinen
Marko Luomala - Otto Paajanen - Robert Leino/Teemu Rautiainen
+Jaakko Turtiainen

Aleksi Laakso - Dan Spang
Marko Tuulola - Juuso Vainio
Ossi-Petteri Grönholm - Johan Larsson
+Juha Alen,Joni Tuominen

Mikko Tolvanen
Mika Järvinen

Se on joko taivas taikka se vastakohta,mutta tasapainoista
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toisessa viestiketjussa pohdin jo mahdollisia ykkösketjuvaihtoehtoja Fehrin hankinnan myötä mutta laitetaanpa nyt oma näkemys ketjukoostumuksista:

Tuomas Santavuori - Ville Viitaluoma - Eric Fehr
Jere Sallinen - Arsi Piispanen - Jesse Saarinen
Tuomas Vänttinen - Juha Kiilholma - Marko Luomala
Antti Aarnio - Otto Paajanen - Teemu Rautiainen

Aleksi Laakso - Dan Spang
Marko Tuulola - Juuso Vainio
Ossi-Petteri Grönholm - Johan Larsson

Mikko Tolvanen
Mika Järvinen

Olen samoilla linjoilla kuin kaksi edellistä kirjoittajaa. Kyllä näillä pitäisi edetä kahdeksan parhaan joukkoon, ainakin kymmenen.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Tuomas Santavuori - Ville Viitaluoma - Eric Fehr

Mielestäni liian diesel-kenttä, jalkoja tuosta puuttuu, vaikka muuten olisikin varmasti hyvin passeli. Laittaisin tuohon ehkä Saarisen Santavuoren tilalle, koska Saarinen osaa jakaa kyllä kiekkoa, vaikka ei ole mikään playmaker. Viitaluomalla taas on noita pelinrakentajan elkeitä. Todella harmi, että Rautiainen ei nyt ole pystynyt vastaamaan huutoon, sillä paikka Viitaluoman ja Fehrin välissä voisi olla erittäin hyvä ja toimiva.

Samalla sitten saataisiin tuohon kakoskenttäänkin joku pelinrakentaja (=Santavuori), koska Piispasesta ei siihen oikein tahdo olla.
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Itse laittaisin Leino - Paajanen - Fehr. Kaksi nälkäistä ja kuumaa pelaajaa, joilta löytyy myös potentiaalia ja taitoa. Tuo kenttä voisi hyvinkin breikata, jos maalintekotehokkuus napsahtaisi kohdalleen. Sallinen - Viitaluoma - Vänttinen Tampereella pimentämään vastustajan kärjen ja Santavuori - Piispanen - Saarinen saisi vielä jatkaa yhdessä. Kolmoseen Aarnio - Kiiholma - Luomala. Kokoonpanosta putoisi siis ainoastaan nelosen vasen eli Turtiainen. Voittavaa ei vaihdeta, mitä nyt yhden Fehrin verran.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös