Ketjulotto 2015–2016

  • 145 038
  • 617

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän Pirnes lyödä ylempään ketjuun kunhan Humaloja tulee takaisin. Mielestäni mies on pelannut todella hyvin nelossentterinä ja tilastotkin siihen suuntaan vihjailevat.
Humaloja on ensi viikolla pelikunnossa ja voi hyvinkin palata nelosketjun sentteriksi. Varmasti saa ainakin rotaatiopelaajan roolissa pelata. Kiveen hakattu hänen paikkansa pelaavassa kokoonpanossa ei ole.

Luulen, että nämä kokeilut johtuvat enimmäkseen siitä, että kaksi vakiosentteriä on sairastuvan puolella.
Tottakai loukkaantumiset vaikuttavat ketjuihin ja siihen, minkälaisia kokeiluita tehdään. Pyörälä, Pirnes ja Huml ovat kuitenkin kaikki tällä hetkellä eri ketjuissa, joten rohkenen väittää, että tässä kokeilussa on muutakin taustalla kuin vain loukkaantumiset. Vaihtoehtoja kevään varalle haetaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja mitä tulee tuohon Pirneksen nelossentterin rooliin, niin ei todellakaan muuten olisi siellä mutta kun on vielä tikkiä jalassa ja luistimen kanssa vähä patenttimallin ratkaisua. Essi kertoi jossain haastattelussa että oli jouduttu siitä osumaa saaneesta luistimesta leikkaamaan kantapäästä vähä tavaraa pois että saatiin jalka sinne mahtumaan. Ja siltä tuo tiistaina näytti että oli siellä teippiä käytetty. Palaa varmasti tulosketjuun kunhan saa nilkan kuntoon ja uudet luistimet pelikelpoisiksi.
Mielenkiintoinen on tilannne. Voi hyvinkin olla, että Pirnes palaa pian pysyvästi kolmeen ylimpään ketjuun. En pidä kuitenkaan poissuljettuna sitä vaihtoehtoa, että Ahoa ruvetaan peluuttamaan enemmänkin sentterinä, mikäli tulosta Puljujärven ja Pyörälän keskellä tulee. Tällöin looginen paikka Pirnekselle on nelosketjun sentteri. Aivan timanttinen on meillä sentteritilanne. Hirschovits ja Niemi ovat sarjan aivan ehdotonta eliittiä, eikä taso laske heidänkään jälkeen paljon, jos ollenkaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kokoonpanosta voi vetää myös johtopäätöksen, että halutaan varotoimen lisäksi vetää ykkös CHL-kokoonpanolla ja saadaan samalla yhteisiä kokemuksia siitä ennen tärkeää finaalia. Etenkin voidaan tarkkailla, pelaako Sepe vai Miro keskellä 9. helmikuuta vai peräti molemmat.
Tämä on mainio näkökulma. CHL-finaali vaikuttaa varmasti taustalla. Hirschovitsin ja Humalojan puuttuessa tuosta erityisen tärkeästä pelistä, on joko Ahon tai Aaltosen pelattava sentterinä. Nyt on oikea aika katsoa nämä kortit loppuun. Lopputulemahan voi tosiaan olla myös se, niin kuin mainitsit, jotta jopa molemmat pelaavat sentterinä Frölundaa vastaan.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Mutta eniten ihmetyttää missä on Kim Hirschovits?

Tätä minäkin kummastelin, eikös siitä lentsutiedotteesta ole jo pitkä tovi? Ei ole mikään pakkasukko ilmeisesti tämä hirso:) toisaalta miksipä sitä vähänkin vajaakuntoisena leikkimään kun näitä hyökkääjiä piisaa nyt tällä haavaa. Jospa se saataisiin pian remmiin,että kerkiää omaksumaan kärppien jutut kunnolla runkosarjan aikana.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tänään ei vissiin Masuhr pelaa kun eilisen pelin törmäys/taklaus tuomariin on laitettu kurinpitokäsittelyyn. :D luuleeko tosissaan , että ollut tahallinen?
 
Tänään ei vissiin Masuhr pelaa kun eilisen pelin törmäys/taklaus tuomariin on laitettu kurinpitokäsittelyyn. :D luuleeko tosissaan , että ollut tahallinen?

En nähnyt tilannetta, mutta mikäli tilanne olisi ollut etäisesti vältettäessä niin kuuluu saada penalttia. Tuomaritoiminnassa ei voi lähteä arvailun tielle koskemattomuudessa ja silloin pistetään vahingoistakin pelikieltoa. Pelaajalla on ainoa väistämisvastuu missä tahansa tlanteessa.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Adamin pelikielto on kyllä mielestäni täysi vitsi. Kai siellä nyt on Liusjärven pitänyt saada pullistella olemattomia lihaksiaan. Tilanne oli aivan puhdas pelitilanne ja onneton vahinko johon ei pitäisi puuttua millään muotoa. Noh,saapahan Masuhr huilia ja Aleksi peliaikaa.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Case-Masuhr osoitti ainakin itselle taas jälleen sen kuinka hataralla pohjalla Liigan kurinpito on Liusjärven johdolla. Kyllä tuossa taas haisee haban näyttö mahtiseuralle, pääsipähän taas pätemään. Väitän (tosin ilman parempaa tietoa), että jonkun muun seuran ollessa kyseessä olisi vastaava kuitattu vahinkona.

Masuhrilla ei ollut juurikaan mahdollisuutta väistää tuomaria, siksi nopeasti luisteli selkä edellä suoraan kiekon eteen samalle linjalle. Väliin tulo tapahtui nopeasti ja Masuhr oli jo kiihdyttänyt tavoitellakseen kiekkoa laidassa. Itse enemmänkin ihmettelin tuomarin yritystä sijoittautua kyseisessä tilanteessa suoraan samalle linjalle kiekon kanssa, jota varmasti tavoitellaan, eli tieten tahtoen suoraan tulilinjalle. Sekä luistellen taaksepäin selkä laitaan päin ilman että olisi edes vilkaisemalla selvittänyt onko ketään tulossa. Että kyllä tuosta tilanteesta vastuun saisi kantaa erityisesti tuomari itse, ei niinkään Masuhr. Tuomio on taas perusteluineen täyttä Liusjärveä, eli epälooginen mielestäni.

No, liigan kurinpito on elävä vitsi, mutta sehän onkin ollut tiedossa jo pidemmän aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kurinpito ja tuomarityöskentely on satunnaisista virheistään huolimatta kuitenkin minusta mennyt eteenpäin muutaman vuoden takaisesta. Kaikki muistavat esimerkiksi Kreps-Marjamäki sekä Salomäki-Hodgson -farssit. Ivan Humlin vainoaminenkin on viime vuosina vähentynyt tuomareiden osalta. Aika harvoin tulee yksittäisissä peleissäkään enää tuomareista nillitettyä. Vielä toissakaudella piti hävetä raitapaitojen työskentelyä melkein joka kierroksella. Tarkoitan sitä Laten ensimmäistä kautta kun esimerkiksi Saipa oli ottanut pikkukakkosia tasan puolet siitä mitä sarjajohtaja Kärpät. Sitä ei pystynyt millään loogisesti perustelemaan, muutoin kuin että keskinäisiä materiaalieroja tasoiteltiin kovalla kädellä pelien sisällä.

Mitä case-Masuhriin tulee, niin yksi peli sinne tai tänne. Tavallaan ymmärrän nollatoleranssin. Jos kaikki tuomareiden koskemattomuutta rikkovat tilanteet katsotaan vahingoiksi, niin seeprapaidat alkavat jatkossa saamaan yhä enemmän osumia. Kyllähän pelikieltoja on ennenkin vahingoista annettu.
 

Zinetula

Jäsen
Ketjuille on nyt haettu vähän CHL-moodia. Minusta tuo APuPyörä -vitja Pyörälä - Aho - Puljujärvi toimii hyvin. Teki molemmat maalit Lukkoa vastaan ja oli Kalpaakin vastaan tehokas. Ei Aaltosen ketjukaan ole huonosti pelannut, mutta kyllä itseäni risoo tuo Miron huono aloitustaito. Ei sellainen tärkeissä peleissä vaan käy laatuun, että häviää reilut 2/3 aloituksista. Viimeisen neljän ottelun saldo liigapeleissä Aaltoselta sentterin tontilla:

Tapparaa vastaan 12 aloitusta, voittoprosentti 16,7
Pelicansia-pelissä 13 aloitusta, voittoprosentti 30,8
Kalpaa vastaan eilen 7 aloitusta, voittoprosentti 28,6
Kalpaa vastaan tänään 11 aloitusta, voittoprosentti 27,3

Vertailun vuoksi Aholla Tammikuussa 41 aloitusta, voittoprosentti 51,2 ja koko kauden osalta vähän vielä parempi.

Siksi laittaisinkin CHL-kokoonpanon tähän moodiin, missä aloitusvoimaa ja myös tuttuja kombinaatioita:

Aaltonen - Niemi - Ikonen
Pyörälä - Aho - Puljujärvi
Junttila - Pirnes - Huml
Kalapudas - Keränen - Mäenalanen
/Suoranta
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hauska kyllä pyöritellä noita ketjuja, kun nyt tuntuu taas kahdella kärkiketjulla kulkevan. Niemen linja oli tällä viikolla lähes yhtä hyvä kuin Ahonkin. Mäenalanen ja Ikonen pelaavat hyvin yhteen tuossa linjassa. Marjamäellä on runsauden pulaa keväällä jopa mikäli kaikki säilyvät ehjänä(täytyy koputtaa samalla puuta).

Pyörälä-Aho-Puljujärvi
Mäenalanen-Niemi-Ikonen
Junttila-Hirschovits-Aaltonen
Huml-Pirnes-Keränen
Suoranta-Humaloja-Kalapudas

Laajuutta on kyllä mukavasti kevättä varten.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pyörälä-Aho-Puljujärvi
Mäenalanen-Niemi-Ikonen
Junttila-Hirschovits-Aaltonen
Huml-Pirnes-Keränen
Suoranta-Humaloja-Kalapudas
Kyllä näyttää hurjan hyvältä ketjusommitelmasi! Aikamoinen nelosketju! Kärpillä on käsittämättömän hyvä tilanne. Aho ja Puljujärvi nousivat kuin nousivatkin aivan ykköskorin miehiksi. Palkka ei luonnollisestikaan vielä ole ykköskoritasoa. Näin Kärpillä riittää huipputasokkaita miehiä vielä nelosketjuun asti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt, kun meillä on pikkaisen dataa, voimme tehdä väliaikatarkastuksen siitä, miten Marjamäki on peluutuksen hoitanut nuorten kisojen jälkeen. Tarkoituseni ei ole jälkiviisastella tai irvailla, vaan jatkaa mielenkiintoista keskustelua siitä, miten Kärppien laadukkaan materiaalin ketjukoostumukset asettuvat kauden tärkeimpien pelien lähestyessä ja minkälaiset roolit nuoret näihin koostumuksiin saavat. Sekeran kanssa meillä oli mielestäni kolme erityisen mielenkiintoista väittelyn aihetta: Mäenalasen rooli joukkueessa, Ahon sentteripelaaminen ja ketjukokeilujen järkevyys.

Sitten kun U20-veikot tulevat takaisin, saattaa olla että Mäenalaselle ei yksinkertaisesti ole näytönpaikalle varattua tilaa. Mielestäni Mäenalaselle ei ole tarjolla sopivaa roolia jos kaikki ovat terveenä ja saatavilla. Paremmin kehittyy isommalla vastuulla Hokissa. Ensi kaudeksi sitten taas askelta eteenpäin uudessa Suikkasen rojektissa.
Mäenalanen on säilyttänyt paikkansa yläketjuissa. Viime pelit hän on pelannut erinomaisesti Niemen ja Ikosen kanssa. Toki Humloja ja Hirschovits ovat olleet sivussa. Heidän palatessaan kierrätystä harrastettaneen enemmän jopa aivan kärkimiesten kohdalla. Hokkiin Mäenalasta tuskin lähetetään.

Et täysin sisäistänyt sanojani. Jos pisteitä menetetään epätasaisten koostumusten myötä, niin niitä menetetään (Tai mitä väliä, kun totesit jossain että Kärpät kuitenkin voittaa runkosarjan?). En tiedä, kuinka paljon Aho on käynyt läpi Kärppien sentteripelin vaatimuksia, mutta yleisesti ottaen se eroaa paljonkin pelin muodon vaatimusten, transitioiden ja PAPP:n/KAHP:n osalta. En näe järkeväksi alkaa opettaa uutta pelipaikkaa tässä vaiheessa kautta.
Aho on pelannut nyt muutaman pelin sentterinä Puljujärvi ja Pyörälä vierellään. Erinomaisesti on Aho sisäistänyt Liigan sentteripelin vaatimukset. Toki Pyörälä avittaa vierellä valtavasti. Hieno oivallus Marjamäeltä laittaa Pyörälä tukemaan Ahon sentteripelaamisen ensiaskeleita Liigassa. Päivän Kalevassa Aho muuten toteaa, että ei näe suurta eroa miesten ja nuorten otteluiden sentteripelin välillä. Liigassa hän sanoo olevan kovempia aloittajia vastassa.


Marjamäki toimi niin kuin toiveistani oli ja rohkean kokeilun tielle on lähdetty, eikä olla jämähdetty vanhaan. Marjamäki totesi päivän Kalevassa:" Hyvä, että saadaan takataskuun kokemuksia erilaisista ketjuista." Tämä on ainoa vaihtoehto, jos aikoo saada laadukkaasta ja laajasta materiaalista lopulta kaiken irti. Ihan niin yltiöpäinen Marjamäki ei kuitenkaan ole ollut, että olisi kasannut nimimerkin Lieversin Kädet ja minun ehdottamaa Mäenalanen-Aho-Puljujärvi nuorisoketjua. Siinä suhteessa olet ollut kyllä oikeassa ja ehkäpä hyvä niin.
 

Stargazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Boston Bruins
Kurinpito ja tuomarityöskentely on satunnaisista virheistään huolimatta kuitenkin minusta mennyt eteenpäin muutaman vuoden takaisesta.

Komppaan tuomarityöskentelyn osalta, siinä ollaan menty eteenpäin ja linja on tuomioiden suhteen pysynyt samanlaisena pelien sisällä. Yksittäisiä tuomioita toki tulee jotka aiheuttavat parran pärinää, mutta kokonaiskuvassa tuomarityöskentely on kehittynyt.

Kurinpidon suhteen taas olen vahvasti sitä mieltä että työsarkaa riittää edelleen. Tukonen/Tuppurainen -case muiden muassa osoitti sen, että Liiga on ainakin toistaiseksi kykenemätön antamaan pitkiä pelikieltoja. Toivottavasti jatkossa kehitystä tapahtuisi.
 
Hirschovits palaa tänään tutulle paikalleen Junttilan ja Aaltosen keskelle. Itse pyöräyttäisin hyökkäysruletin tähän malliin:

Mäenalanen-Niemi-Ikonen

Pyörälä-Aho-Puljujärvi

Junttila-Hirschovits-Aaltonen

Kalapudas-Pirnes-Keränen

APuPyörää tuskin rikotaan, ollut ihan loistavassa vireessä. Muutenkin ihan sama mihin ketjuun Aho nakataan. Aina vaan ketjukavereille alkaa kuin taikaiskusta tulla onnistumisia.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvää settiä täällä. Älkää kuitenkaan hyvät ihmiset keksikö nuille ketjuille tuollaisia apupyöränimiä. Ihan alkaa hävettää olla täällä. Ymmärränhän minä, että se voi olla 16viiva vuotiaasta ihan khuulia, mutta älkää silti.
 
Hyvää settiä täällä. Älkää kuitenkaan hyvät ihmiset keksikö nuille ketjuille tuollaisia apupyöränimiä. Ihan alkaa hävettää olla täällä. Ymmärränhän minä, että se voi olla 16viiva vuotiaasta ihan khuulia, mutta älkää silti.
Älä oo noin kiree. Joku ton heitti tossa joku viikko sitten ja se oli ihan hauska. Kai mä sit oon henkisesti sen 16 vee... ;)
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Älä oo noin kiree. Joku ton heitti tossa joku viikko sitten ja se oli ihan hauska. Kai mä sit oon henkisesti sen 16 vee... ;)
Niin minäkin. Mutta ei oo hauskaa. Epäonnistunut hauska. Niin siinä joskus käy.
 

Zinetula

Jäsen
Älä oo noin kiree. Joku ton heitti tossa joku viikko sitten ja se oli ihan hauska. Kai mä sit oon henkisesti sen 16 vee... ;)
Samaa mieltä! Kun ketju on riittävän hyvä, siitä puhutaan paljon. Näitä ketjun nimityksiä on Änärissä pilvin pimein ja ehkä sieltä tämä kulttuuri on tullutkin. Koivun ketjusta käytettiin maajoukkueessa aikanaan nimitystä Tupu - Hupu - Lupu eli ankkalinnaketju ihan virallisissa puheissa kuten Ylellä. Laine - Aho - Puljujärvestä tuli pula-aho -ketju jne. Vähän kankea olisi puhua kaikista jatkuvasti oikeilla kokonimillä, jos ketju on koko ajan kaikkien huulilla. Tietty voisi puhua ketjusta sentterin mukaan, mikä on toinen tapa, mutta eihän se tee oikeutta ketjun laitureille. Minusta nämä on hauska lisä ja jos nuorrun sen takia tuplasti-triplasti, niin otan sen kaikella kunnioituksella vastaan! :)
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
APuPyörä on loistava nimi, näitä lisää!

Mäenalanen - Niemi - Ikonen => MINi-ketju?

Junttila - Hirschovits - Aaltonen => HAJu-ketju?
 
Hirschovits palaa tänään tutulle paikalleen Junttilan ja Aaltosen keskelle. Itse pyöräyttäisin hyökkäysruletin tähän malliin:

Mäenalanen-Niemi-Ikonen

Pyörälä-Aho-Puljujärvi

Junttila-Hirschovits-Aaltonen

Kalapudas-Pirnes-Keränen

APuPyörää tuskin rikotaan, ollut ihan loistavassa vireessä. Muutenkin ihan sama mihin ketjuun Aho nakataan. Aina vaan ketjukavereille alkaa kuin taikaiskusta tulla onnistumisia.
No mitä helvettiä.. Unohdin Julman kokonaan. Noilla siis mennään, paitsi että Kalaputaan tilalla Ivan Huml.
 
Joo ei mitään typeriä lempinimiä ketjuille. Tulee ihan mieleen eri lajien maajoukkueiden väkisinväännetyt nimet, kuten Äijät, Helmarit, Jalopeurat, Susijengi ja Saliharrit. Ei kiitos. Ne lempinimet muotoutuu ihan itsekseen ajan kuluessa, jos siihen on aihetta. JJJ-ketjunkin nimi tuli vasta ihan loppumetreillä, vaikka olivat pelanneet yhdessä ties kuinka kauan. Pyörälä-Aho-Puljujärvi ei ole montaa ottelua vielä pelannut ketjuna. 3.ketju on muuten tietysti JuHi Aaltoset.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Nyt, kun meillä on pikkaisen dataa, voimme tehdä väliaikatarkastuksen siitä, miten Marjamäki on peluutuksen hoitanut nuorten kisojen jälkeen. Tarkoituseni ei ole jälkiviisastella tai irvailla, vaan jatkaa mielenkiintoista keskustelua siitä, miten Kärppien laadukkaan materiaalin ketjukoostumukset asettuvat kauden tärkeimpien pelien lähestyessä ja minkälaiset roolit nuoret näihin koostumuksiin saavat. Sekeran kanssa meillä oli mielestäni kolme erityisen mielenkiintoista väittelyn aihetta: Mäenalasen rooli joukkueessa, Ahon sentteripelaaminen ja ketjukokeilujen järkevyys.

Täytyy myöntää että en tuntenut Kärppien joukkuetta kaikilta osin riittävän hyvin, olin kassalla ja väärässä mm. Mäenalasen ja Ahon kyvyistä.

Tämän todettuani vaihdan nyt Liigapörssiin Björnisen tilalle Mäenalasen, koska tätä ketjua luettuani olen saanut siihen vahvat suositukset. Tulosvastuu on 50/50 sinulla, @McTorso !
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täytyy myöntää että en tuntenut Kärppien joukkuetta kaikilta osin riittävän hyvin, olin kassalla ja väärässä mm. Mäenalasen ja Ahon kyvyistä.

Tämän todettuani vaihdan nyt Liigapörssiin Björnisen tilalle Mäenalasen, koska tätä ketjua luettuani olen saanut siihen vahvat suositukset. Tulosvastuu on 50/50 sinulla, @McTorso !
Toivotaan, että Mäenalanen tehoilee. Ylivoimaa hän ei pääse pelaamaan, mikä tietenkin on Liigapörssisi kannalta huono asia. Toisaalta Mäenalanen on hyvässä iskussa ja saa pelata erinomaisen sentterin kanssa. Hänen on myös aivan pakko pistää joka pelissä satalasissa, sillä heikot suoritukset tarkoittavat valumista alaspäin. Nelosketjun miehet Huml ja Pirnes halunnevat takaisin tulosketjuihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös