Ketä ehdokasta aiot äänestää eduskuntavaaleissa 2015?

  • 9 790
  • 79

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vaalit lähestyvät, sen huomaa myöskin Jatkoajan keskusteluissa. Juu, on vaalisalaisuuksia ja muita, mutta ei anneta sen haitata, koska monet palstalaiset kuitenkin kertovat oman ehdokkaansa jossain vaiheessa. Kyselyn idea on simppeli: Kerro,kuka saa äänesi näissä eduskuntavaaleissa.

Itse en saa vielä näissä vaaleissa äänestää, seuraavissa sitten. Mutta suurimman vaikutuksen oman alueeni ehdokkaista minuun on tehnyt Perussuomalaisten Minna Reijonen, olisin saletisti häntä äänestänyt, jos saisin niin tehdä.

Mites te äänioikeutetut, kelles se ääni lähtee?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Haapaniemen Jari (kok.) vaikuttaa suht tolkun ihmiseltä. Äänestetään sitä vaikka sitten. Pirkanmaalla vaikuttaa.
 

Byvajet

Jäsen

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
En tiedä. Voi jopa olla, että jätän tarkoituksella äänestämättä. Menisi kuitenkin allekirjoittanutta tyhmemmälle ihmiselle ääni, joten miksi vaivautua?

Kai jonkun ehdokkaan lopulta valikoin, mutta väärälle kuitenkin menee.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Samaa kuin viime vaaleissakin. Sofia Vikman saa ääneni vaikka vähän konservatiivinen onkin. Kokoomuksesta löytyy.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Ajattelin äänestää RKP:tä, heidän ehdokastaan, koska en ole koskaan äänestänyt RKP:tä. Tai sitten piirrän vitunkuvan Siltasaarenkadun äänestyspisteen äänestyskopissa. Siis ihan protestilla mennään.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Ajattelin äänestää RKP:tä, heidän ehdokastaan, koska en ole koskaan äänestänyt RKP:tä. Tai sitten piirrän vitunkuvan Siltasaarenkadun äänestyspisteen äänestyskopissa. Siis ihan protestilla mennään.

Onhan tuo omanlaisensa protesti äänestää puoluetta, joka on istunut 40 vuotta hallituksessa putkeen. Toki, jos haluaa protestoida pakkoruotsin puolesta, niin sitten tietysti. Mutta Pikku-Calle on saanut näköjään täällä ainakin jonkinlaisen mancrush-ilmiön aikaan. Saa nähdä, miten kantaa vaaleissa sitten.

Kaksikosta Huhtasaari tai Jalonen todennäköisesti löytyy äänestyksen kohde. Välimäki voisi olla vaihtoehto, mutta vaikka on järjen ääni vasureissa, niin en vaan voi millään tukea näitä vallassa olevia luokkavierasdänejä, thyi saatana!

Kepussakin olisi hyvä ehdokas, mutta en nyt tuohon Kiva-Juha bandwagoniin halua hypätä. SDP:llä olisi muutama kaverikin ehdolla, mutta kun saumat on nolla, niin en tähän kaveriääni-touhuunkaan innostu. Ja viimeistään vaalikopissa alkaa päässä jyskyttää, että haluatko oikeasti tukea Jouni Backmania?
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Unohdin mainita, että mahdollinen ehdokkaani on sanoittanut merkittäviä taiteellisia teoksia, kuten Oi beibin. Näihin merkittäviin taiteellisiin teoksiin on olemassa sävellyskin. Vittu, samaa paskaa ne on kaikki, puolueet. Olisi hauska nähdä se hapsutukka Arkadianmäellä hillumassa. Toki äänestäisin Paavo Väyrystä jos Väykkä olisi kanssani samassa piirissä. Mutta ei ole.
 

A Siente

Jäsen
Eipä sillä ehdokkaalla ole niinkään väliä, enemmän annan painoarvoa puolueelle. Puoluekuri kuitenkin sanelee mitä mieltä ehdokas saa olla. Katsotaan nyt jaksaako sitä edes äänestää, mutta jos äänestän niin jotain hieman nuorempaa ehdokasta.
 
Ajattelin äänestää Olli-Poika Parviaista, mutta alkaa näyttää siltä, että varmaan joutuu antamaan taktikointiäänen demareille(...). Eli Sanna Marin.

Marita Salenius...
Perinteisesti ainakin alkoi. - Ajat ruuan arvonlisänveron alentamista, siitä tulee lovi valtion tuloihin, miten paikkaat? "Öö..Noo tota... meiltä on tulossa [aseta kuukausi] sellainen [varjobudjetti / talouspoliittinen ohjelma / whatever]. Mutta sanon suoraan että mietin sitä sitten..."
 
Suosikkijoukkue
VAR
Ehdokas ja jopa puoluekin vielä hakusessa. Mahdollisia ovat tällä hetkellä esim. Jyrki Kasvi (vihr.), Calle Haglund (r.) ja Kai Mykkänen (kok).
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hesari suositteli jotain never heard -Weckmania RKP:sta, mutta Yle puolestaan jotain never heard -Ellenbergiä, joka vielä kulkee vaipoissakin (22v). Ketä tässä sitten uskoisi? Kokoomus oli Ylessä oma itsensä: top-5:ssa oli ihan järki-ihminen, mutta sitten joku mentaalisesti haastettu Rydman kumppaneineen ihan viimeisten joukossa (karsin joukosta pois kaikki ehdottomasti Nato-jäsenyyttä vastustavat ja homoliittojen kumoajat). No, onhan tässä RKP:n äänestämisessä ainakin oma eksotiikkansa...
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Nuorta vihreää ehdokasta Kotkasta nimeltä Reima Kuukka. Ja miksikö vihreitä? Entisenä (?) vasemmistolaisena alan hieman etääntyä kyseisestä ajatusmaailmasta ja Vihreät tällä hetkellä tarjoaa mukavan välimallin. Kulttuurista jaemme samat ajatukset, sekä opiskelusta. Nämä vaalit ovat minulle myös osin arvovaalit ja NATO-kelkkaan viimeisen puolen vuoden aikana heittäytyneenä Vihreiden hienovarainen flirttailu NATON kanssa maittaa. Kovin varovastihan siihen myötämielisesti suhtautuvat puolueet tätä NATO-kysymystä esille tuovat. Kukaan ei oikein uskalla sillä kärjellä vaaleihin lähteä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ja viimeistään vaalikopissa alkaa päässä jyskyttää, että haluatko oikeasti tukea Jouni Backmania?
Onko Jouni Backman muka pahempi kuin Teuvo Hakkarainen, Pentti Oinonen tai Kike Elomaa?

Itse aion tälläkin kertaa äänestää demaria. Ehdokasta en ole vielä päättänyt.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Yle puolestaan jotain never heard -Ellenbergiä, joka vielä kulkee vaipoissakin (22v).
Ellenberg ei kiilannut minulla top 5:een, mutta hänen vaalilupauksensa sai minut katsomaan hänen vastauksensa tarkemmin, ja ääneni menee hänelle, koska tärkeimmissä kysymyksissä olemme samaa mieltä ja hän oli kehityskelpoisen oloinen yksilö. Lisäksi RKP voisi viedä meidät Natoon.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Petrus Pennanen (Piraattipuolue).

Bongasin miehen nimen ihan ohimennen eurovaalien julisteesta ja äänestin tuolloin parin mainoslauseen perusteella. Nyt sitten yllättäen vaalikone ehdotti samaa miestä. Joten kohtaloa pitää seurata ja piirtää Petruksen numero lappuun.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Onko Jouni Backman muka pahempi kuin Teuvo Hakkarainen, Pentti Oinonen tai Kike Elomaa?

Itse aion tälläkin kertaa äänestää demaria. Ehdokasta en ole vielä päättänyt.

On. Täysi kyrpä mieheksi, naurattaa edelleen pacmanin kiemurtelut kodinhoitotuki asiassa.

Good for you. Jouni Backman?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Petrus Pennanen (Piraattipuolue).

Tämä ei ole kritiikkiä valintaasi eikä Pennasta kohtaan, mutta Oulusta päin ei voi kun ihmetellä, mitä Piraattipuolueelle on oikein tapahtunut? Muistelen heillä olleen viimevaaleissa pääosin ihan älykkään oloista porukkaa ehdolla, mutta nyt kun katsoo noita haastatteluvideoita niin... Melkoinen syväkyykky.

Itse ketjun aiheeseen: En tiedä. Pidän ympäristönsuojelua yleisistä keskustelunaiheista poiketen ehdollisena ykkösprioriteettina niin kansallisessa kuin maailmanpolitiikassakin tällä hetkellä. Tieteilijöiden enemmistö kertoo, että elämme asian suhteen kriittisiä hetkiä, mutta mitäpä Homo stupidos qvartalus osaisi pitkäjänteisesti katsoa... Vihreissä vaan ärsyttää niin moni asia, että pitää kyllä loppuun asti miettiä. Niin toki ärsyttää jokaisessa puolueessa jokin asia.

Henk.koht. poissulkumenetelmällä karsitut puolueet: Kokoomus, Keskusta, Perussuomalaiset, RKP. Vielä on karsittavaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Piraattipuolueen Amos Aholan kanssa tuntuu tulevan aika tasainen linja omieni kanssa. Ylen vaalikoneessa valtaosassa vastaukset noudattelivat samaa kantaa, tosin ehdokas veti enemmä "äärilaidan" vastauksia ja minä maltillisena hakkasin näitä "jokseenkin samaa mieltä" tai "jokseenkin erimieltä" vaihtoehtoja. Diggaan kovasti tuosta yrittäjyyden, työperäisen maahanmuuton ja kaupungillistuvan maailman realiteettien vastauksista. Krimin kohdalla melkein vastaus oli kuin omalta näppikseltä. Haastattelussa taas pidin siitä, että talouden ongelmista ehdokas on oikeasti huolissaan, on valmis leikkaamaan, kannustaa yrittäjyyteen myös ansiosidonnaisella ja Guggenheimin kohdalla vastaus on varsin realistinen. Vakavasti harkitsen Aholan äänestämistä tässä vaiheessa, tuo vaikuttaa nopealla perehtymisellä oikeasti tolkun ihmiseltä ja oikeastaan mistään en henkilökohtaisesti voi olla täysin eri mieltä.

Vähän kuitenkin arveluttaa se, että puolue tuntuu varsin kirjavalta tällä hetkellä. Tuolla vaikuttaa nopealla otannalla olevan pari oikeasti tolkun kaveria, mutta päälle myös pari erikoisempaa tapausta. Mutta ei siinä, kai se olisi edes jonkin sortin statement äänestää ns. valtapuolueiden ulkopuolelta tulevaa ehdokasta, joka kuitenkin tuntuu tällä otannalla olevan tässä maailmassa kiinni.

edit: Jotenkin näissä vaaleissa on itselläni sellainen fiilis, että puolue on enemmän poissulkeva tekijä kuin ns. raamit äänestyskohteelle. KD, SDP, Keskusta ja Vihreät eivät ole mulle vaihtoehtoja. Toisaalta Kokoomusta en lähtisi "kiittämään" Kataisen hallituksen työstä ja Perussuomalaisten kohdalla ilmassa on muutamia antipatioita ja kysymysmerkkejä. Noiden ehdokkaita en kuitenkaan vielä täysin poissulje jos jotain vielä löytyy.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ikävä kyllä Suomessa myydään eduskuntavaaleja jostain syystä henkilövaaleina, vaikka kyseessä on mitä ilmiselvimmissä määrin listavaalit. Tässä yritän juuri tavata läpi puolueohjelmia ja keksiä noista itselleni lähimmän (tai edes vähiten paskan). RKP:ta todennäköisesti äänestäisin, mutta Kaakkois-Suomen piirissä taitaa olla aikamoinen äänen hukkaan heitto (jos nyt yhtään ehdokasta kyseiseltä puolueelta edes löytyisi), eli kai se on kokkareita pakko kun kyseessä ainoa tolkullinen porukka joka tajuaa että Suomen pitäisi jotenkin myös huolehtia hyvinvointivaltion sotilaallisesta puolustamisesta, muuten on ihan turha vääntää sairaanhoitopiireistä tai vanhustenhoidosta. Kokkaritkin ovat toki ryvettyneet viime vuosina useissa skandaaleissa, joten toivoisi että pistäisivät listoiltaan läpi seuraavalla kierroksella jotain uusia tulevia broilereita.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
"Nyt on naisten aika antaa äänensä naiselle. Mieti ketä äänestät ja valitse naisehdokas" on kuultu useammastakin suunnasta. En ole nainen, mutta pistihän tuo ajattelemaan. Omasta vaalipiiristä löytyisi sellainen edellä mainitut mitat täyttävä ehdokas kuin Maria Tolppanen.

Mutta annetaan nyt asian vielä hautua.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaana Pelkonen on saanut ääneni jo vaikka kuinka monta kertaa. Pidin häntä jo poliitikkouransa alkupuolella arvoliberaalina oikeistopoliitikkona ja ajattelin hänellä olevan mahdollisuus menestyä kokoomuksessa ja näin vaikuttaa puolueen linjaan. Tähän mennessä kohtuullisen tyytyväinen ja jatkan uran edistämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös