Kesän siirtoikkuna 2022

  • 407 834
  • 4 839

Fordél

Jäsen
Enhän minä ole missään vaiheessa noin sanonut. Totesin vain, että Brasilian maajoukkueessa Fredin rooli on ollut suurempi kuin Fabinhon. Siihen toki vaikuttaa roolitus, kun Fabinhon paikalle on ollut parempi Casemiro ja molemmat eivät ole sopineet samaan aikaan avaukseen. Toki on siellä Fredin takana hierarkiassa ollut myös Bruno Guimaraes, jota on hehkutettu melko paljon viime aikoina. Kovasti Fredistä vitsaillaan, mutta aika kovien nimien edellä hän on kuitenkin Titon papereissa.
Niin ja mitä sitten? Ihan turhanpäiväistä hassuttelua. Alkuperäinen pointti oli, että Fabinho on pelipaikkansa maailman parhaita eikä Fredin pelaaminen Brasilian maajoukkueessa muuta tätä arviota mihinkään suuntaan.

No se jää nähtäväksi. Poolin heikohko ja loukkaantumisherkkä keskikenttä sekä TAA:n sekoilut puolustussuuntaan eivät ole ihan paras yhdistelmä. Etenkin kun VvD ei ole loukkaantumisensa jälkeen enää samalla tavalla pystynyt kannattelemaan Poolin puolustusta. Toki Matipin paluu voi auttaa puolustuspelaamista, sillä omaan silmääni hän oli viime kaudella Poolin toppareista paras.
Poolin puolustuslinja on edelleen hyvin vahva. Toppariosastolle on kolme hyvää vaihtoehtoa ja neljäskin on vielä Gomez, jota myös uskaltaa peluuttaa. TAA pelaa hyvin usein todella suurella riskillä (tekee toki myös ihan suoranaisia virheitäkin). Monesti se on kannattanut ja kokonaisuus on käänrynyt selvästi plussan puolelle, aina ei. Varmasti tätä riskitasoa tullaan Poolin valmennuksessa pohtimaan. Olennaista on nyt saada puolustuslinjan yhteispeli kuntoon ja virheitä vähemmälle. Siinä Poolin valmennus on ennenkin onnistunut kesken kauden. Katsotaan onnistuuko tälläkin kaudella.

Itse uskon, että kauden aikana Pool-kannattajat tulevat kritisoimaan keskikenttäänsä todella paljon. Top-4 sijoitus voi kuitenkin ihan hyvin tulla, kun melkein kaikki muutkin suurseurat ovat enemmän tai vähemmän sekaisin. Jos Pool olisi kuitenkin mestaruudesta halunnut taistella tällä kaudella, niin keskikentälle olisi pitänyt tulla nimenomaan avauskokoonpanon pelaaja.
Jäädään seuraamaan, miten Pool-fanit näkevät asian.
 
Viimeksi muokattu:
14 miljoonaa välirahaa. Mielenkiintoinen hankinta Chelsealta, kun Arsenalissa homma alkoi toimimaan heti paremmin Auban lähdettyä. Saadaanko yksi nimi lisää Chelsean epäonnistuneiden hyökkääjähankintojen listaan?

Ei herätä innostusta tämä hankinta, mutta aiempiin hyökkääjätuhnuihin sekä siirtosummaan peilaten tässä on mahdollisuus ainoastaan voittaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Fabinho ja Fred ei taistele samasta pelipaikasta vaan Fabinho taistelee pelipaikasta Casemiron kanssa ja monesti pelannut avauksessa ennen Casea.

Fredin paikalle Fredille ei ole ollut parempaa ja kokeneempaa ehkä ihan saman roolin vaihtoehtoa Brasilian joukkueessa. Se ei kuitenkaan vielä kerro, että Fred olisi erityisen hyvä kun puhutaan oikeasti hyvistä pelaajista.

Lisäksi Fred-Casemiro vaan jostain syystä toimii maajoukkueessa, mikä on sinänsä hyvä asia Manulle vaihtoehtojen puolesta. Ja kyllähän Fred on välillä hyväkin ja nyt kun Manu on saanut Casen ja Eriksonin, niin Fredille ja McT:lle molemmille löytyy varmasti käyttöä, mutta eivät ole mielestäni vakio avauskokoonpanon miehiä ainakaan tänään.

Guimaraes ei kai ole kuulunut Brasilian maajoukkueen vakiopelaajiin ja on alkanut kunnolla breikkaamaan vasta Howen alaisuudessa jos ymmärrän oikein?
 

Barney

Jäsen
Aika tasan näyttää menevän noiden peliajat myös isoja maita vastaan. Ainakin alkuperäinen väite siitä, että Fred avaa ja Fabinho istuu penkillä voidaan kumota varsin helposti kun katsotaan noita kokoonpanoja viimeisen noin vuoden ajalta.
No väännetään nyt sitten vielä tästä vähän kieli poskessa heitetystä letkautuksesta. Tässä Brasilian MM-kisojen karsintaotteluiden keskikentät viimeisen kahden vuoden ajalta Fifa-rankingin mukaisessa vaikeusjärjestyksessä:

3. Argentiina: Fabinho-Fred (Casemiro pelikiellossa)
13. Uruguay: Fabinho-Fred (Casemiro loukkaantumisen takia pois)
17. Kolumbia: Fabinho-Fred (Casemiro loukkaantumisen takia pois) ja Casemiro-Fred
21. Peru: Casemiro-Gerson
29. Chile: Casemiro-Fred ja Casemiro-Guimaraes
44. Ecuador: Casemiro-Fred ja Casemiro-Fred
50. Paraguay: Casemiro-Fred ja Fabinho-Paqueta
56. Venezuela: Fabinho-Gerson
81. Bolivia: Fabinho-Guimaraes

Viime vuonna oli vielä Copa America, jossa Fred avasi 6/7 otteluista ja Fabinho 2/7. Kyllä tuosta aika selvästi voi päätellä, että Brasilian ykköskaksikko tuohon keskikentän pohjalle on ollut Casemiro-Fred. Loukkaantumisten, pelikieltojen ja rotaation takia on peluutettu tietenkin myös muita.

Sinänsä vain hauska yksityiskohta, kun välillä saa lukea sellaisiakin kommentteja ettei Fred ole edes valioliigatason pelaaja, vaikka hän pelaa maajoukkueessa samaan aikaan, kun todella korkealle arvostettu Fabinho istuu penkillä. Mutta kuten sanoin, niin kyseessä on eri roolin pelaajat ja ei tässä ole tarkoitus millään tavalla vertailla näitä kahta. Fabinhon epäonni maajoukkuekuvioissa on ollut siinä, että hän ei oikein mahdu Casemiron kanssa samaan aikaan kentälle. Fredin onni taas on ollut, että tuohon hänen rooliinsa ei ole ollut parempia pelaajia.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Nyt Fabrizio tarkkuutta. Bamba Dieng siirtyy Leedsiin, josta puolestaan Daniel James siirtyy Fulhamiin. Tai näin ainakin aiemmin kertoi. Eli tuo yo. viestin twiitti taitaa olla siltä osin pielessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös