Kesän festarit

  • 530 675
  • 3 046

Ferris

Jäsen
Lappeen Rock In The Cityssä mennään perinteisemmillä perusfestaribändeillä.

Perjantaina lavalle nousevat saksalainen hevijyrä ACCEPT, mm. Easy Livin’ ja Lady in Black -hiteistään tunnettu brittiläinen rock-legenda URIAH HEEP ja pitkän tauon jälkeen paluun keikkalavoille tekevä ruotsalaisyhtye SISTER SIN. Kotimaisista artisteista perjantaina esiintyvät Suomen suosituimpiin ja arvostetuimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva STAM1NA, seitsemän albumia yhdellä kertaa viime vuoden lopulla julkaissut LORDI, festivaalin tunnuskappaleenkin tehnyt BROTHER FIRETRIBE, ja 70-luvun alun glam-estetiikkaa, varhaisen heavy metallin teatraalisuutta sekä kiihkeää rakkautta yhdistelevä KISSA.

Lauantain kansainväliset artistivieraat ovat yhdysvaltalainen metalliyhtye KAMELOT, pohjoismaisen
raskaan rockin eturivistöön jo vuosikymmenen lukeutunut ruotsalainen MUSTASCH ja niin ikään Ruotsista kotoisin oleva, erinomaisen livebändin maineessa oleva HARDCORE SUPERSTAR. Lauantain kotimaista kaartia edustavat voimametallin supernimi BEAST IN BLACK, vaasalainen punk-ylpeys KLAMYDIA, folk metal -yhtye KORPIKLAANI ja persoonallisesta musiikistaan tunnettu TURMION KÄTILÖT.
 

Glove

Jäsen
Eipä tarvi Qstockkiin mennä tuolla kattauksella. On siellä toki kaksi kiinnodtavaa bändiä, mutta muuten kyllä mielestäni täyttä kuraa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuopion Rock In the City avasi aika tutulla ja turvallisella esiintyjäkaartilla Alice Cooper, Uriah Heep, Lordi, Accept, jne.


Samana viikonloppuna kuin Kuopiossakin on Vantaallakin Rock In the City, jospa samat bändit olisivat silloin siellä,vois poiketa

Jep, Vantaalla nähdään myös Alice Cooper, Accept, Uriah Heep, Lordi... Sinne siis!

 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Kotkan "juuri sopivan kokoinen erikoismetallifestari" Dark River Festival laajenee 3-päiväiseksi.

”DARK RIVER FESTIVAL 2022 ON JUURI SOPIVAN KOKOINEN ERIKOISMETALLIFESTARI”
Edellisistä vuosista poiketen, ensi elokuun Dark River Festival alkaa jo torstaina eli 11.8.2022. Tämä toimenpide ei vaikuta viikonloppulippujen hintoihin ja mikä parasta, jo 2.päivän lipun ostaneet pääsevät samalla lipulla myös torstaina paikalle! Toki festarilipun voi halutessaan ostaa ainoastaan torstaille! Tällöin alue avataan puolittain, niin että lavalla sattuu ja tapahtuu, nimittäin lavalle astelevat…
…Asim Searah acoustic, teknisen deathmetalin huippunimi Medeia sekä kolmen vuoden tauon jälkeen kotikonnuille palaava Kotkalainen Metallisuuruus Omnium Gatherum!
Tämän lisäksi alueella raikaa Metallimusiikin suosikkisoittolista läpi illan. Nyt on Pre-Partyt kohdallaan!


 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Kiemuraiseksi menee jos on loppuunmyytyjä tapahtumia. Sama määrä jengiä ei kait voi mitenkään Nordikselle mahtua mikä loppuunmyytyyn Helsinki Halliin sopii. Mullakin liput heinäkuun Queenin keikalle, mielenkiinnolla odottelen missä se lopulta järjestetään. Venäläisomisteisessa pytingissä ei tekisi mieli keikkaa katsoa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sauna Open Air ilmoitti pääesiintyjät: Bullet For My Valentine, Five Finger Death Punch ja In Flames. Lisäksi iso kasa kotimaista ja kansainvälistä esiintyjäkaartia. Mielenkiintoisin niistä lienee Saxon. Mutta ei aiheuttane tämä festari siirtymistä Tampereelle omalla kohdallani.

Oulun Rock In The City näyttää saavan ison osan noista esiintyjistä pohjoiseen.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Ihan ok setti mutta miljöö ja logistiikka tulevat vastaan. Vanhassa lokaatiossa olin kerran, se oli ihan viihtyisä.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Kolme ohilaukausta eli uusi sijainti, hinta ja esiintyjät. Toki siellä on ulkomaisista Alestorm, Danko Jones, Sister Sin mitkä kiinnostaa mitkä kiinnostaa mutta ei riitä kun pääesintyjät ei osu. Toki jos In Flames vetää jonkun oldies setin ilman sitä uutta jenkkikuraa niin...
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lauantai-ilta Porissa iskelmäfestivaaleja kuunnellen.... Vip liput ja hotelliyö scandicissa... Varattu! Eurajoelta bussivarausta ei voinut vielä tehdä mutta kaikki muu hoidossa.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Kolme ohilaukausta eli uusi sijainti, hinta ja esiintyjät. Toki siellä on ulkomaisista Alestorm, Danko Jones, Sister Sin mitkä kiinnostaa mitkä kiinnostaa mutta ei riitä kun pääesintyjät ei osu. Toki jos In Flames vetää jonkun oldies setin ilman sitä uutta jenkkikuraa niin...
Paikka olisi kotia lähellä = melkein voisi käydä polkupyörällä. Mutta siihen itselläni plussat jää.
Alestorm olisi ainoa kiinnostava, oikeastaan koko festarilla. Siihen ei kyllä 70 vai 80 euroa lähde itseltä järjestäjille. Jaa niin, plussaa kyllä ajankohdan siirrosta. Kesäkuun alku on aina ollut surkea hetki itselle.

Sinänsä silti tuo Alestorm kutkuttelee, kun tulisi Tampereelle, mutta ei yhden esiintyjän takia oikein viitsi.
Tohon kylkeen Gloryhammer ja Grailknights niin olisin mennyt samantien porteille odottamaan. Ensin mainittu olisi näemmä Tuskassa, mutta sama juttu. Päivälippu yhden bändin takia...ei oikein lähde.
(poikkeuksena vuonna 2018 ostin festarilipun Dreamtalen takia, mutta kahden päivän lippu maksoi 40 euroa...)
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä vaikuttaa semi mielenkiintoiselta tapahtumalta:

Helsinki saa uuden kansainvälisen festivaalin, kun Punk It Fest rantautuu Kaisaniemen puistoon ensi kesänä. Lauantaina, 4. kesäkuuta järjestettävä tapahtuma on punkin ja rockin juhlaa kahdella lavalla. Festivaali esittelee laajan kirjon punkin ja rockin legendoja sekä kiinnostavia uusia nimiä.

Festivaalin esiintyjinä nähdään ikoninen John Lydon Public Image Limited –yhtyeineen, kalifornialainen hard rockin lipunkantaja Rival Sons, pitkän linjan ruotsalainen skate punk -bändi Millencolin, Hüsker Dün laulajana tunnetuksi tullut, nyt soolona esiintyvä Bob Mould ja omia latujaan kulkeva kanadalainen punkprovokaattoribändi Fucked Up.

Punk It Festin muut esiintyjä ovat japanilainen hyperenerginen naispunkbändi Otoboke Beaver, legendaarinen reggaepunkbändi Ruts DC, Eppu Normaalin Poliisi pamputtaa taas -biisistä oman versionsa tehnyt kohuttu brittiläinen Chubby And The Gang, huhtikuussa vuosien tauon jälkeen uuden albumin julkaisevat Juustopäät, sekä niin ikään vuosien tauon jälkeen paluun tehnyt ja viime vuonna uuden pitkäsoiton julkaissut The Odorants.

Rival Sons toimii aina ja Bob Mouldia en ole nähnyt ikinä missään kokoopanossa. Nuo muutkin saattavat olla ihan mielenkiintosia nähdä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tiketti laittoi viestiä että Faith No More tapahtuma siirtyy kokonaisuudessaan kesälle 2023, kun ei tulevalle kesälle saatu korvaavaa pääesiintyjää. Mukava uutinen oli että samalla lipulla pääsee tuohon yllä mainitulle Punk It Festarille.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rock in the City saapuu myös Kaisaniemeen, päivä on 18.6. ja esiintyjät:

Evanescence
Billy Talent
New Model Army
Daughtry
DAMPF
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kaisaniemessä pidetään myös Helsinki Blues Festival 19.6., jonka pääesiintyjäksi saapuu itse Jeff Beck.


Kokkolan Viinijuhlat julkisti myös kovan tason pääesiintyjän, kun brittiläinen pop-tähti Ellie Goulding saapuu tähdittämään festivaalin lauantaipäivää. Festarin muita ulkomaisia esiintyjiä ovat Ruotsin eurodance-ylpeydet Drömhus, Pandora ja Basic Element.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

Knotfest
Pe 12.8.2022 Nightwish, Lamb Of God (US), Arch Enemy (SE), Stam1na, Lähiöbotox, Huora
La 13.8.2022 Slipknot (US), Bring Me The Horizon (UK), Cradle of Filth (UK), TesseracT (UK), Blind Channel, Moon Shot, Stoned Statues
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Punkittiin piti päästä Faith no more -lipulla. Nyt oli tullut viestiä että sillä pääsisi Duran Duraniin.
 

Outsider

Jäsen
Epävakaa maailmantilanne tarkoittanee tässä yhteydessä, että liput ei ole käyneet kaupaksi? Oletettavasti muita festivaaleja ei samasta syystä tulla perumaan, jos nyt ei kolmas maailmansota syty kesään mennessä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VT

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Punkittiin piti päästä Faith no more -lipulla. Nyt oli tullut viestiä että sillä pääsisi Duran Duraniin.
Myös Fogertyn lipulla pääsee Duran Duraniin, niin näinköhän kaikki Kaisaniemen tapahtumat kutistuvat yhdeksi Duran Duranin konsertiksi, joka lopulta perutaan... Ei ole varmaan porukka kovin innokkaasti ostanut lippuja tapahtumiin, kun tällaisia ratkaisuja tehdään.

Minä sitten varmaan olen kahteen kertaan Duran Duranin konsertissa, vaikken sinne alunperin lippua ostanutkaan... Mahdollisesti kyllä olisin myöhemmin hankkinut.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Mulla on FNM ja DD, pääsisikö niillä Fogertyyn?

Turun Knotfestiin muutos, Arch Enemy siirtyy perjantaille, tuoreimmat lisäykset Cradle of Filth ja TesseracT.

Aikamoinen kattaus alkaa olemaan. Ihan 100% omia suosikkeja ei löydy mutta pitää silti laittaa harkintaan vähitellen.

Sitten aivan uusi tieto Kaaos Festival to 7.7.
Gatorade Center, Turku
In Flames (Swe)
Mokoma
Ensiferum
Sister
Sin (Swe)
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan vaan jostain tuli mieleen, että Duran Duranin lipunmyynti ei ole ehkä vetänyt parhaimmalla mahdollisella tavalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös