Kesän 2015 kaupat ja sopimukset

  • 245 919
  • 862

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Lehner on 23v RFA pelaaja ja viellä maalivahti. Kyllä se nostaa hintaa aika paljon, kun markkinoilla harvemmin ton ikäisillä kassareilla mitään jäätäviä näyttöjä on pöytään lyödäkkään. Ihan suht ok kauppa varmaan kummallekkin, mutta maalivahtien kanssa aina on ne kysymysmerkit ilmassa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt kyllä mielestäni vähän liikaa arvostetaan näitä varausvuoroja. Ja nimenomaan kyseessä on kuitenkin vasta 21st overall. 2011 top-10 jälkeen ei ole kuin Brandon Saad, joka on vakiinnuttanut paikkansa NHL:ssä nykyään. 2010 näyttää vähän paremmalta, mutta ei sielläkään mitään supernimiä ole loppukierroksesta. Charlie Coylea, Kuznetsovia, Tinordia ja vastaavia. 2009 #20 alaspäin paras nimi on Marcus Johansson, toki tokalta roundilta O'Reilly ja Silfverberg mutta käytännössä muut kaverit eivät ole NHL:n raivanneet tietään. Eli kyllähän sieltä voi laadukkaan pelaajan napata, mutta suurin osa loppukierroksen varauksista ei tule tekemään kovaa uraa NHL:ssä. Lehner on kuitenkin iso maalivahti, jolla on jo NHL-kokemusta ja on ajoittain ollut hyvä. On vielä nuorikin ja maalivahdeilla kehitys yleensä kestää. Ja kun kyseessä on vielä Buffalo, jolla noita late firsteja on ollut kasapäin viime vuosina, niin oma järkeni sanoo, että ihan ymmärrettävä kauppa.

//Toki Cory Schneider meni aikoinaan #9 overalliin, ja tätä pidinkin silloin ja pidän yhäkin Vancouverilta heikohkona kauppana. Näin itse Schneiderin arvon kovempana, kuin mitä Bo Horvat on. Ja näen sen vieläkin.
No joo, en nyt enää lähde lyttäämään kun tuossa jo aikaisemmat niin teki. Eikä tosiaan liene kovin suuri yllätys, että edellisistä muutamasta draftista valtaosa on 20-vuotiaita tai alle. Harvassa on näin nuorena itsensä NHL:ään läpi lyöneet pelaajat.

1. kierroksen varausoikeus on kuitenkin kovaa kauppatavaraa, ja sillä nyt voi saada hankittua ihan oikean ja tasonsa vakiinnuttaneen pelaajan. Mitäs siitä Kesselistä olikaan huhut?
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Äkksieltään naapuri maksoi kyllä todella kovan hinnan. Ehkä en vaan arvosta mutta mielessäni Lehnerillä on yhtä pitkä matka aloittavaksi veskariksi NHL:ssä kuin paluuseen kotimamman syliin tai venäjän sarjaan. Pari kautta on jo ylhäällä yrittänyt ja oliko tässä taannoin jotain itseluottamusongelmia? Sens miehet tietävät näistä enemmän mutta tuskin itsetunnolle tekee hyvää tulla isolla hinnalla ja odotuksilla vielä kauden tai pari rämpivään joukkueeseen.

Kyllä siellä on ollut itseluottamuksen kanssa ajoittain isoja ongelmia kahdella viime kaudella. Lehnerillä on kiistatonta potentiaalia mistä osoituksena 19-vuotiaana AHL-mestaruus ja MVP-titteli, sekä satunnaisia kovia esiintymisiä isossa liigassa, mutta samaan hengenvetoon on todettava että pelissä on vielä isohkoja puutteita. Kulmat ammottaa auki, kadottaa lähellä olevat kiekot (joka voi johtua huonosta kommunikaatiosta pakiston kanssa) ja on varmasti liigan huonoin mailapelaaja. Eikä tämä nyt ole mitään fanin tilitystä pelaajasta joka ei ole enään joukkueessa, samat ongelmat olen nostanut esiin useamman kerran Ottawan kausiketjuissa.

Lehner on kuitenkin vielä todella nuori maalivahdiksi eikä ole mitenkään mahdotonta että sieltä vielä kuoriutuu kovan luokan ykkösmaalivahti. Töitä on kuitenkin tehtävä ja maisemanvaihto on varmasti hyvä startti muutokseen. Varsinkin kun huhuja on liikkunut että Ottawan maalivahtikoutsin kanssa ei ole yhteistyö toiminut parhaalla mahdollisella tavalla viime aikoina.
 

Louis

Jäsen
21st overall pickillä on viimevuosina varattu; Fabbri, Gauthier, Jankowski, Noesen, Sheahan, J. Moore, Anton Gustafsson, Riley Nash. Tokihan tuolla on aina mahdollisuus saada oikea kultakimpale, esim. Subban tai joku, mutta ylipäätään nuo päälle 20 pickit eivät ole mitään ihan kovimpia kavereita enää. Sinänsä hinta Lehneristä vaikuttaa aika sopivalta, kyseessä on kuitenkin ensimmäisen kierroksen loppupään vuoro. Buffalolla pickejä on ja on ollut viime vuosina niin paljon, että yhdestä luopuminen lupaavaan isoon maalivahtiin, joka on jo hyvän tasonsa ja potentiaalinsa ajoittain näyttänyt, ei hätkäytä varmasti niin paljoa.

Jankowski oli hassu 21. varaus siinä mielessä, että saatavilla olisi ollut myös Olli Määttä ja Pittsburgh varasi Määtän heti seuraavaksi. Joten aika paljon on kiinni myös siitä, että kuinka hyvin osaa varata. Mielestäni tämä treidi Buffalon suunnasta viestii siitä, etteivät he tiedä kenet varata tuolla 21. vuorolla. Ainakin vähän.

https://youtu.be/6w8KvO-Uw2s?t=30m35s
 

Apheu

Jäsen
Jep ja sitten on Murphy, Bärtschi, Oleksiak, Miller, Beaulieu, Klefbom, toinen Murphy, Namestnikov, Rakell, Jurco, Jenner, Jaskin, Rask, Nieto, Kucherov, Trocheck, Lowry, Pageau, Gaudreau, Rieder, Shaw ja Palat joilla kaikilla menee ensi kaudella 100 ottelua rikki.

Kyllä kyllä, tottakai sieltä myöhemmiltä vuoroilta löytyy noita pelaajia. Keskityin nimenomaan tuohon late first - early second -maastoon ja heidän keskimääräiseen tasoonsa. Ylipäätään 20-30 overallina varatut eivät mitään järisyttäviä prospekteja useinkaan ole olleet ja yleinen taso noilla vuoroilla eli keskiarvoinen odotusarvo pelaajalle ei ole enää mikään kovin suuri. Moni jää ihan AHL-tason pelaajiksi. En tiedä ymmärretäänkö tahallaan väärin, mutta ideanahan ei nyt ollut se, etteikö sieltä myöhemmiltä vuoroilta tulisi noita Gaudreuta ja Palateja, vaan idea oli se, mitä yleensä noilta 21st overallin tienoilta varataan. Joten tuo lista ei nyt sitten oikeastaan ollenkaan liity siihen, mitä ajoin takaa. Arpalippu tuossa toki on löytää joku Palat, mutta hänen kohdallaan sama arpalippu oli yhä voimassa vielä #207 overall vuorolla. Tai Gaudreualla #103 overall. Sinun mukaasi voisi perjaatteessa ajatella, että 7. kierroksen arvo on hemmetin kova, kun sieltä on joskus Palat'kin löydetty. Pahemmin muita pelaajia ei sitten NHL:ään lähivuosina sieltä ole tullutkaan. Sama asia tuon #21st kanssa. Harvemmin tulee kultaa, yleisemmin jokin AHL-NHL -välitason pelaaja ja ei myöskään ole yllätys, mikäli NHL-ura jäisi ihan pariin otteluun. Siksi arvokaan ei ole niin korkea kuitenkaan.

Ja tuosta listasta ylipäätään näkee aika hyvin sen keskimääräisen arvon, kun otetaan pois Kucherov, Gaudreu ja Palat. Ihan ok-tason prospekteja, mutta moni ei varmaan pysty ikinä valjastamaan paikkaansa NHL:ssä. Sinänsä siis en ihmettele sitä 21st <-> Lehner kauppaa. Ja kun tarkoitin NHL-paikkansa jo vakiinnuttaneita kavereita, sivuutin nimenomaan nämä Bärtschit ja Beaulieut, jotka eivät kyllä ole paikkojaan kunnolla vakiinnuttaneet.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Eklund taas tuttuun tapaansa huutelee ties ketä ja ties minne. Nytkin joku on kuulemma sanonut että Sharks olisi agressiivisesti mukana Kessel-kisassa. Keneltäköhän kuullut? Talonmies Pedrolta varmaan.
Sehän hienoa. Oliko E5?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Kyllä siellä on ollut itseluottamuksen kanssa ajoittain isoja ongelmia kahdella viime kaudella.

Itseluottamuksen kanssa kamppaileva maalivahti ja Bylsman pelikirja kuulostavat eeppiseltä yhdistelmältä. Veikkaan kannun matkaavan Buffaloon ennen joulua.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Sinun mukaasi voisi perjaatteessa ajatella, että 7. kierroksen arvo on hemmetin kova, kun sieltä on joskus Palat'kin löydetty. Pahemmin muita pelaajia ei sitten NHL:ään lähivuosina sieltä ole tullutkaan. Sama asia tuon #21st kanssa.

No eihän se niin mene. Tuolla #21 voi halutessaan ottaa Palatin, mutta #207 ei voi enää ottaa Gauthieria. Eli oletusarvoisesti kovemmat pelaajat tottakai menevät ensimmäisten joukossa, ei siitä mihinkään pääse. Toki voi sanoa, että nuo myöhäisemmät 1. kierroksen varaukset ovat liigan laajentumisen myötä menettäneet arvoaan, kun kierroksilla varattavien pelaajien määrä on tuplaantunut tässä 50 vuoden sisällä. Silti varmasti jokainen GM haluaa varata mieluummin numerolla 21 kuin 207, oli sitten ihan minkälaista hakuammuntaa tahansa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
No eihän se niin mene. Tuolla #21 voi halutessaan ottaa Palatin, mutta #207 ei voi enää ottaa Gauthieria. Eli oletusarvoisesti kovemmat pelaajat tottakai menevät ensimmäisten joukossa, ei siitä mihinkään pääse.

Tämä ei ole sinulle Aunt Wang vaikka lainasinkin kirjoitustasi, mutta tosiaan liittyen tuohon 21 pickiin. Eihän sitä nyt voi niin laskea, että esim. "5 vuoden aikana ei ole numerolle 21 osunut kuin 1 hyvä pelaaja" vaan ajatella se laajemmin, joko sijat 15-25, 20-25 tai edes 21-23. Mielestäni noin hyvä varausvuoro oli aikalailla ylimaksettu, kuten joku jo totesikin, että jos tuollaisista keskitason jätkistä saa 21 pickin, niin mitä sitten pitäisi saada oikeasti huippupelaajista tai edes hyvästä pelaajasta? Kyllä tuo on sellainen varausvuoro, että tuolla on hyvinkin suuri todennäköisyys saada jopa tähtipelaaja, ihan kirkkaintakin kärkeä ja huonoimmillaankin hyvä NHL pelaaja. Toki hutikuteja tulee, mutta tämä ei liity siihen, niitä voi tulla top kympissäkin ja sitten joku voi napata juuri vaikka tuolla numerolla 207 sen NHL staran. Kuitenkin NHL scouttaus on ihan toisella tasolla nykyään kuin 20 vuotta sitten tai 10 vuotta tai jopa 5 vuotta, kokoajan mennään eteenpäin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joakim Anderssonille 1-vuoden jatko Detroitiin hintaan 815k.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ja G Martin Jones + D Jake Muzzin Losista Edmontoniin, vastineen 2 kpl 2.kiekan varauksia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oho, nyt vetäisi Chiarelli kyllä todella hyvän treidin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Mitä, Muzzinin arvo 2. kierroksen varaus? Miksi Boston ei ollut tässä mukana kun niitä kakkosia on kaksi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Huumoriahan tuo on. Henkka seuraa jotain Pietro LeBrunia.

Jaa enpäs muista enää tarkalleen missä se oli, mutta Twitterissä näytti olleen Bob MacKenzien kommentti. Nyt ei löydy enää mistään.

Eli ankka.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Olisi pistänyt Lehnerin hinnan aika kyseenalaiseksi =)
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Onko kellään tietoa mitkä joukkueet olisi Cam Talbotin perässä? Stars kuulemma yksi niistä?

E: tuollahan se lukee huhu-ketjussa..
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dougie Hamilton on kaupattu Calgaryyn. Trade call meneillään Elliotte Friedmanin mukaan.

Vastinetta odotellaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Dougie Hamilton on kaupattu Calgaryyn. Trade call meneillään Elliotte Friedmanin mukaan.

Vastinetta odotellaan.

Joo, samaa tulin kirjoittamaan. Brian "Fuckin" Burke, Kessel kaupan siemen lähti nyt Calgaryyn kaupan säätäjän toimesta. Olisi niin kelvannut aina ja ikuisesti mun Torontoon, siis Hamilton.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös