1. Boston Bruins (15p)
+ Hyökkäys on tasapainoisesti rakennettu. Jokainen sopii täydellisesti ketjuhierarkiaan ja ketjujen välillä tuetaan toisten heikkouksia sekä hyödynnetään omia vahvuuksia. Puolustuksesta löytyy monipuolisesti eri osa-alueiden osaajia ja Anderson on viimeisenä lukkona maalilla. Joukkue ei ole parhaista yksilöistä koostuva, mutta tasapainoisuutensa ja monipuolisuutensa ansiosta se nappaa idän ykköstilan. Pelaajista plussat Ryanista, Stollista, Wardista ja McClementistä.
- Bryan Littlestä ollaan muovaamassa laituria ja siltä paikalla hän on saanut parhaat tulokset aikaan. Pakistosta kun vaihtaa Gilbertin ja Greenen paikat niin ykköspari ei ole niin pehmeä ja kakkospari ei olisi niin hidas.
2. Atlanta Thrashers (14p)
+ Maalintekovoimaa on kautta linjan aina nelosketjuun asti ja pelintekijänä on eliittiluokan kaveri Bäckströmissä. Franzen ja Hörnqvist näyttävät esimerkkiä ja kehittyvät nuoret ottavat heistä mallia. Hyökkäys on ovelasti rakennettu niin etteivät maalintekijät tarvitse kiekkoa vauhtiin, joten pakiston ei tarvitse olla niin vahva. Pakistosta on rakennettu myöhäisten kierroksen varauksilla yllättävän vahva ja kaikki pystyvät tekemään hommansa top-nelosessa. Puolustuksen mahdollista haavoittuvaisuutta paikkaa hyökkäyksen kauttaaltaan hyvä puolustusvalmius. Pelaajista plussat Hörnqvististä, Bäckströmistä, Kesleristä, Voracekista, Schultzista ja Smidistä, joista kaksi jälkimmäistä voi aivan huoletta muodustaa pätevän shutdown-parin.
- Pakistosta puuttuu ykkösparin miehet ja vain Enström on lähellä sitä paikkaa eikä häntäkään voida pitää johtavana pelaajana. Maalivahtiosasto on terveenä pysyessään kunnossa, mutta kaikki kuut on oltava oikeissa asennoissa, jos näin pääsee käymään.
3. Florida Panthers (13p)
+ Keskushyökkääjät ovat täyttä rautaa. Kolme ensimmäistä ovat omissa rooleissaan top-kolmosessa koko liigan tasolla ja Brind'Amour on rautaa vatsalihastensa osalta. Antti Niemen kanssa voi todistetusti mennä pitkälle ja reboundeja siivoamassa on kelvollinen puolustus. Plussaa Crosbystä, Bollandista, Kanesta, Eageristä ja Girardista.
- Phaneuf-Campbell on vähintään mielenkiintoinen parivaljakko joukkueen tärkeimpinä puolustajina ja heidän onnistumisistaan riippuu koko joukkueen suunta. Laidoilta löytyy suurin heikkous eikä Crosbylle ole vieläkään suotu tasoisiaan laitureita, mutta mies lienee siihen jo tottunut.
4. Carolina Hurricanes (12p)
+ Suurin vahvuus löytyy Regehr-Timonen parista, joiden lisäksi puolustus on kova, myös fyysisesti ja varsinkin kolmosparia vastaan kovuuden tulee tuntemaan. Hyökkäyksessä hyvät valinnat Gaborik ja Oshie ovat avainroolissa tuomassa nopeutta ja vastaamassa maalinteosta. Heitä tukemassa on rutkasti pelintekotaitoa. Plussaa Fistricistä ja rohkeudesta valita Antti Miettinen.
- Useat runkopelaajat ovat vanhenemaan päin ja se näkyy hitautena. Timonen on vähän liialti vastuussa peräpään kiekollisuudesta.
5. Buffalo Sabres (11p)
+ Hyökkäysvoimaa löytyy rutkasti top-kutosesta ja kolmosketjukin pystyy tarjoamaan tukea. Bergeron/Malhotra on loistava alivoimapari ja heidän pakkipariksi saa kasattua eri variaatioita, jotka pystyvät tehokkaasti vastustajien nollaukseen. Erityismaininta blokkauskyvyistä ja vahvuudesta aloitusympyrässä. Plussaa fyysisistä ja kahden suunnan pelaajista sekä Suterista, Yandlesta ja Michalekista.
- Kokemattomalle Gustavssonille olisi suonut henkiseksi tueksi jonkun muun kuin vielä kokemattomamman Greissin.
6. Montreal Canadiens (10p)
+ Väkevä ykkösketju, jossa on kaksi hyvää liideriä Zetterberg ja Doan. Muista ketjuista löytyy hyvin maalintekovoimaa, fyysisyyttä, asennetta ja kaikkea muuta tarpeellista, joten ketjut on rakennettu hienosti. Alhaalta löytyy kolmen kova Weber, Robidas ja Coburn ja koko kuusikolta löytyy riittävät kiekolliset taidot, joita kärkinimet hyödyntävät ylivoimalla. Iso osa joukkueesta on kiekkoilijan ihanneiässä ja uransa huipulla. Plussaa Mooresta, Doanista ja Robidaksesta.
- Priceä tukeva puolustus voisi olla isokokoisempi ja Price itseoikeutettuna ykkösenä on isona kysymysmerkkinä.
7. Tampa Bay Lightning (9p)
+ Mielenkiintoisesti kasattu joukkue ja jopa rohkeasti ottaen huomioon yleisistä sylkykupeista kasatun kakkosketjun. Getzlaf ja Hossa on tehokas pari ja tukea tulee pitkin linjan David Perronia ja Michal Handzusia myöten. Puolustuksen top4 on vahva ja molaritandem Michelin/Nokian renkaat täysin riittävä.
- Yksittäisiä juttuja kuten kolmosparin jalkanopeus sekä ylipäätään pärjääminen, Robert Langin liian iso rooli ja Jokisen ketjun onnistuminen ovat kysymysmerkkeinä.
8. New York Rangers (8p)
+ Suurin plussa on Keith-Seabrook parin yhdessä pitäminen ja heihin on hyvä nojata, kun muu pakkiosasto ei ole omaa silmää miellyttävää. Vasen laita on vahva Parisen johdolla ja Sharp/Ott ovat omilla paikoillaan hyvää tasoa.
- Miinuksena se, että edellä mainittujen vahvojen nimien tukijoukot ovat keskinkertaisia, vaikkei heikkoja lenkkejä välttämättä löydy kuin Rich Peverley ykkössentteri, joka on hänelle liian vastuullinen paikka.
9. New Jersey Devils (7p)
+ Evgeni Malkin on suurin yksittäinen tekijä joukkueessa ja taustalta löytyy muutama pätevä kaveri. Puolustuksesta löytyy aliarvostettuja pakkeja Markovin, Letangin ja Murrayn muodossa sekä Hedman, joka ei häikäise mutta hoitaa jo nyt oman hommansa erittäin hyvin.
- Yksi iso heikkous on helposti korjattavissa, jos hyvä maalintekijä Loui Eriksson siirrettäisiin Malkinin rinnalle eikä häntä tuhlattaisi Druryn ketjussa. Vielä suurempi heikkous on Erikssonin ja Malkinin jääminen liian yksin.
10. Pittsburgh Penquins (6p)
+ Lukuisia hyviä yksilöitä. Ovechkin, Tavares, Frolov, Leino, Backes, Påhlsson, Liles, Zidlicky ja Nabokov.
- Yksilötaitoa löytyy, mutta joukkueesta ei välity saumatonta kuvaa ja Ovechkinin johdolla saatetaan mennä yksinyrittämisen puolelle. Sentteriosasto on köykäinen niin koon, nopeuden kuin yleisen tasonkin puolesta.
11. Toronto Maple Leafs (5p)
+ Monipuolinen pakisto hyvällä kiekollisella osaamisella ja Cam Ward viimeisenä lukkona. Hyökkäyksessä paljon maalintekotaitoa Stamkosin johdolla.
- Toimiiko tarjoilu vai meneekö suurin osa lauon itse-mentaliteetilla? Joffrey Lupul on mielenkiintoinen valinta alkuperäiselle pelipaikalleen, josta hän on kasvanut kieroon.
12. New York Islanders (4p)
+ Brodeur venyy yhä maalin suulla ja Boucher varastaa tarvittaessa shown pleijareissa. Pakistossa vahva ykköspakki Dan Boyle seuranaan viiden miehen verran oman pään varmaa luutimista. Mitat täyttävä sentterikaksikko.
- Hyökkäys täynnä epätasaisia pelaajia, joka verottaa reilusti. Boyle joutuu vetämään yksin kahden viivamiehen hommat ykkös- ja kakkosylivoimalla.
13. Ottawa Senators (3p)
+ Managerilla on selvästi joukkueenkasaamistaito hallussa. Materiaali on monipuolista ja roolitukset ovat osuvasti rakennettuja.
- Kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta puuttuminen oli liian suuri haaste korjattavaksi ja menestyksen tuova kärkiosaaminen jäi puuttumaan.
14. Philadelphia Flyers (2p)
+ Nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia paljon ja heitä tukee muutama esimerkillinen veteraani. Grabovski on huomioitu kahdella tilaa tekevällä laiturilla ja kolmosketjua vastaan on hankala tehdä maali.
- Johtava ykkösketju ei sovi noudattamaan suoraviivaista pelitapaa. Rask on liian suuren tehtävän edessä heikohkon pakiston takana.
15. Washington Capitals (1p)
+ Ykkösvaraus Vokoun on liigan ehdotonta parhaimmistoa. Suht nimetön pakisto vaikuttaa paremmalta kuin paperilla näyttää.
- Rick Nash on mitat täyttävä ykköshyökkääjä ja Jokinen/Prospal pari menee paremman puutteessa, mutta heistä alaspäin taso tippuu liiaksi ja hyökkäystehot jäävät vähiin.