Kerhon saattohoitoketju - näkyykö elonmerkkejä?

  • 1 085
  • 7

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
On meillä ketjuja, johon tämän voisi liittää, mutta tuntuu, että nyt on aika avata saattohoitoketju, jossa voidaan seurata HPK:n, eli Kerhon, tämän perinteisen suomalaisen liigaseuran elonmerkkien hiipumista ja kuolonkorinan yltymistä. Kristillisiin perinteisiin toki kuuluvat myös toivo ja usko ihmeisiin. "Ja kolmannella neljänneksellä ne nousi kuolleista ja astuivat ylös karsijan paikalta", ja sitä rataa.

Viisi (!) vuotta sitten oltiin mestareita, jälleen. Ja ties kuinka monetta kertaa jo mitaleilla. Seuran saavutuksia tällä vuosituhannella voi muut liigaseurat, paria lukuunottamatta, katsella vain kateellisena.

Meitä on täällä paljon, jotka on tätä matkaa kulkenut jo kymmeniä vuosia, mutta potilas on meille tärkeä ja rakas, riippumatta yhdessä vietetyn ajan pituudesta. Ikä on tuonut jonkinlaista järjenääntä itselläkin elämään, ja asioita saa oikeisiin mittasuhteisiin. Jos tämä kausi olisi ollut alkamassa 25 vuotta sitten, niin olisin varmaan jo ollut narunpätkää ostamassa kaupasta valmiiksi pahimman varalle. Niin järjettömän tärkeää tämä joskus oli. On se tärkeää edelleen, ja kyllä tässä hiljaiseksi ja mietteliääksi vetää ajatus, että tämä meidän liigataipaleemme voi oikeasti loppua tähän kauteen.

Ironista toki, että itse olen aina ollut avoimen sarjan kannalla. Liigan sulkeminen on vienyt paljon tunnetta pois Liigasta, ja tässä sitä nyt on tarjolla. Kaikki tietää panokset ja sen, että Mestiksessä on joukkue, jonka koko suomalainen kiekkoscene haluaa palavasti takaisin Liigaan. Ja varmasti ne sieltä tulevatkin lähivuosina melkeinpä väkisin. Harmi vaan, että Kerho, joka on viimeksi vuonna -84 jäänyt Liigan jumboksi, lähtee juuri tähän kauteen nyt selvänä jumbosuosikkina.

Onko Mestis sitten uhka vai jopa mahdollisuus tässä kurimuksessa? Jotenkin se ajatus tippumisesta nyt tuntuu tietysti lopulliselta, mutta onhan tässä viime vuosinakin tultu monen joukkueen toimesta Mestiksestä liigaan. Monella perinteisellä liigaseurallakin on omat Via Dolorosat matkan varrella. Ei tämä Kerhon kannatus lopu mahdolliseen putoamiseen, mutta Pendoa lainatakseni, sinne kevääseen on tosi pitkä matka. Jumbosijoilla tullaan pyörimään, mutta kunhan ei samanlaista romahdusta tapahtuisi kuin SaiPalle viime vuonna, niin mahdollisuudet on loppuun asti. Ja ei ne karsinnatkaan läpihuutojuttu ole. Moni niistä on vuosien varrella selvinnyt, ja vaikka sieltä Jokerit tulisi vastaan, niin tulee toki kuitenkin Mestis-joukkueella.

Pelastuksen oljenkorsihan tässä voi meille olla vielä siinä, että lähtökohdista huolimatta jollain muulla joukkueella tulee menemään vielä huonommin pelillisesti ja/tai taloudellisesti. Kyllä tässä nyt useampi seura pelaa elämästään liigatasolla, ja on tossa nyt muutama joita en ainakaan vielä hyväksy kuiville vesille.

Mutta tähän on tultu. Kaikki saa lopulta sen mitä ansaitsee.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei rahaa, ei tulevaisuutta. Se on just noin tyly juttu.

Onko se sitten parempi pudota mestikseen tekemään tämä rebuild loppuun. Kenties saada yhteisöön sitä kiiluvasilmäistä pössistä taas, kun aletaan hakea paikkaa taivaassa uudelleen?

En tiedä, mutta onhan tätä vaikeaa katsella. Korona-pandemiaan katkesi uusi nousun tynkä ja nyt ollaan sitten siellä pohjalla.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko sanoa näin ulkopuolisena, että jotenkin se HPK on vajonnut kyllä yllättävän nopeasti alas varsin lyhyessä ajassa, kun vasta silloin keväällä 2019 teillä juhlittiin siellä sitä sensaatiomaista Suomen mestaruutta ja nyt sen jälkeen joukkue onkin tullut kohti pohjaa pahaa vauhtia.

Muistan erittäin hyvin ne ajat, kun vielä 90-luvulla ja vuosituhannen alkuvaiheessa HPK oli tällainen sympaattinen pikkuseura, joka taisteli erittäin hyvin isompiaan vastaan ja usein se kausi päättyikin Hämeenlinnassa niihin pronssijuhliin, eli yleensä aina paremmin kun meillä Nordiksella sitä 98 kevään mestaruutta ja joitakin muita yksittäisiä kausia lukuunottamatta.

Kyllä mielestäni se HPK kuuluu ilman muuta sinne SM-liigaan, sillä joukkue on kuitenkin suht perinteikäs ja varsinkin ysäriajalta tuttu "Pronssikerho", jonka menetys Mestikseen olisi erittäin huono juttu myös SM-liigan kannalta.

Selvästi teillä kärsitään myös siitä huonosta ja sekavasta seurajohtamisesta, kun seura on päästetty noin hunningolla lyhyen ajan sisällä, niin onhan siellä jotain tehty väärin, kun vielä kymmenisen vuotta sitten sarjan keskikastissa ollut joukkue vajoaa tylysti sarjan tyvipäähän, eikä sitä valoa näytä olevan näkyvissä tunnelin päässä ihan lähivuosina.

Toivoisin todella näin ulkopuolisenakin sitä, että saisitte sen tilanteen kuntoon ja ettei se kerho vaan sentään putoaisi niille narreille noissa tulevan kevään liigakarsinnoissa, jos ootte sinne heitä vastaan joutumassa. Tämä sarjan avaaminen ja ne liigakarsinnat kyllä huolestuttavat aivan varmasti monilla niillä paikkakunnilla, joissa sen oman joukkueen pelätään olevan liipasimella.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko Mestis sitten uhka vai jopa mahdollisuus tässä kurimuksessa? Jotenkin se ajatus tippumisesta nyt tuntuu tietysti lopulliselta, mutta onhan tässä viime vuosinakin tultu monen joukkueen toimesta Mestiksestä liigaan. Monella perinteisellä liigaseurallakin on omat Via Dolorosat matkan varrella. Ei tämä Kerhon kannatus lopu mahdolliseen putoamiseen, mutta Pendoa lainatakseni, sinne kevääseen on tosi pitkä matka. Jumbosijoilla tullaan pyörimään, mutta kunhan ei samanlaista romahdusta tapahtuisi kuin SaiPalle viime vuonna, niin mahdollisuudet on loppuun asti. Ja ei ne karsinnatkaan läpihuutojuttu ole. Moni niistä on vuosien varrella selvinnyt, ja vaikka sieltä Jokerit tulisi vastaan, niin tulee toki kuitenkin Mestis-joukkueella.
Jotenkin itse uskon tuon mahdollisen vai jopa todennäköisen tulevan karsinnan olevan HPK:n toiminnalle se viimeinen armonlaukaus päähän. Tietenkin sieltä Mestiksestä voi nousta feeniksin lailla nahkansa tai sulkansa uudesti luoneena, mutta tällä tasolla suorittava HPK ei valitettavasti tue tätä fantasiaa lainkaan.

Mihinkään faktaan ei omat ajatukseni tietenkään perustu, mutta jotenkin vaikea on nähdä mahdollisessa Mestiksessä rämpimisessä HPK:lla mitään hopeareunusta. Mikä oikeastaan tuon irvikuvamaisen seuran toiminassa tukisi sieltä palaamista pelaamalla? Ihan yhtä todennäköistä olisi jäädä Mestiksessä sellaiseksi pudotuspelien "kestomenestyjäksi" ja ikuiseksi "pronssikerhoksi". Niin jos tietysti talous ylipäätänsä kestäisi tuon putoamisen ja seura ei kokonaan kaatuisi tuossa rysäyksessä alaspäin. Mestiksessäkin kuitenkin osataan tehdä asioita monessa seurassa oikein ja vaikka pelaajiston tasoerot ovatkin toistaiseksi HPK:n ja Mestiksen kärkiseurojen välillä pelaajamateriaalissa valtavat, niin ovatko ne sitä vaikkapa vuoden päästä?

Jokerit sieltä isolla todennäköisyydellä HPK:ta tulee haastamaan ja vaikka kyseessä onkin Mestis-Jokerit, niin on heillä kuitenkin kentän taitavan pelaaja heittää huomisen jälkeen kaukaloon. Yksittäinen pelaaja voi kykeneä kääntäämään yksittäisiä sarjoja voitokseen ja vaikka tuonne karsintaan onkin yksi runkosarja matkaa, niin tässä vaiheessa elokuuta sen voittaminen ei ole HPK:lle mikään läpihuuto, valitettavasti.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Ketjun otsikkoon viitaten kysyisin herroilta Källarsson ja Louhi, löytyykö elonmerkkejä? Vuosi sitten etenkin Louhi oli paljonkin esillä. Nyt seura on elämänsä sillassa, niin tulisiko tehdä jotain vai seurata tätä sivusta ennen armonlaukausta.

Entinen puheenjohtaja Monto puhui puolitoista vuotta sitten, että HPK on saatava kilpailukykyiseksi kun Liiga aukeaa. Samoin nykyinen pj. Louhi kertoi kevään kick offissa, että seuraavan viiden vuoden aikana Kerho tarjoaa parasta Kerhoa koskaan sen historiassa. No, ensimmäinen 4 kk tästä periodosta on ollut hirveintä Kerhoa ikinä.

Asiat eivät muutu hetkessä, mutta nyt ei taida valitettavasti olla aikaa montaa vuotta ”johtaa tiedolla” ja rakentaa prosesseja. Siinä sivussa on pakko löytää kilpailukykyä ja kykyä voittaa edes jonkin verran. Ollaan tultu ohi kauniista mainospuheista, pitkistä prosessikuvauksista. Tilasta, missä toistuvasti kerrotaan, että sitten tietyn ajan päästä.

Nyt pitää johdon olla rohkea, ottaa myös harkittua riskiä. Koska vajaan vuoden päästä voidaan olla tilanteessa, missä ei ole enää mitään mitä varten ottaa.

Olen valmiina talkoisiin. Liian rakas seura itselle ja monelle muulle, jotta siitä luovuttaisiin taistelutta. Se on myös seuran nykyjohdon käsissä, miten koko HPK-yhteisö valjastetaan seuran pelastamiseen ja uudelleen rakentamiseen. Se voi olla kannattajilta muutakin, kuin rahan kiikuttamista hallille, mikä sekin on pirun tärkeää, etenkin tässä tilanteessa.

Mutta vetoan Kerhon johtoon, ottakaa meidät mukaan.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllähän keskustelua on paljonkin ollut ja vähän samoilla linjoilla itsekin - liikaa on puheissa toistuneet teesit toivotaan ja uskotaan. Milloin pelaajapolkuihin, milloin tuleviin yhteistyökumppaneihin, milloin mihinkäkin.

Kyllä minäkin sen ymmärrän, että prosessi vie aikansa ja Roomaa ei yössä rakenneta. Ja että hetkessä se poltetaan kuitenkin.

Mutta konkreettisiakin haukkarin näyttöjä jo alkaa odottaa niin seurajohdolta, valmennukselta kuin pelaajiltakin.

Pelkän unelmahutun varaankaan ei voi rakentaa. Tämän kauden aikana täytys kyllä alkaa tulla niitä positiivisia viestejä niin sieltä uusien yhteistyökumppanien suunnasta kuin kentältäkin.

Just tällä hetkellä täällä päässä kun tuntuu siltä, ettei tällä organisaatiolla oikein ole ramppia jota ajaa.
 

laimeasilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos yrittää katsoa positiivisesti niin yhtään liigamatsia ei olla vielä pelattu ja sieltä puuttuu hyökkäyksestä ne pelaajat (heh) joiden läpimurtoa odotetaan. Lundell ja Skinnari.

Toisaalta peli on sekaisin eikä mikään indikaattori osoita että seura olisi menossa johonkin muuhun suuntaan kuin mitä olen pelännyt ja uskonut.

Ei sillä tavalla rakenneta organisaation uutta nousua että jokaiselle mahdolliselle paikalle hommataan kokemattomin ja halvin ratkaisu ja odotetaan että tapahtuu automaattisesti kehitystä.

Pelaajapuolella meistä jokainen varmasti sen tietää että Bengtsson on juuri sitä miltä näyttää tilastojen valossa, eikä näillä Janhosilla ole mtn asiaa tulosketjuihin Liigassa.

Nyt on se kausi kun pitäisi kilpailla ja joukkue lähtee heikommalla arsenaalilla kuin viime kauteen. Yleisöä ei käy, tappiota tulee. Joukkue ei ole uskottava eikä haasta lähtökohtaisesti juuri ketään kentällä. Ei niin sokeaa hämeenlinnalaista olekaan joka ei sitä nää jo katsomalla nimilistaa.

Yleisö kaipaa nimiä ja seurattavaa, ei näitä höpöhöpö blogeja missä tehdään jääkiekon peluusta jtn saatanan tiedettä. Johan nyt variksetkin nauraa näille harjoittelu-, maskit päässä pyöräily- ja teränkäyttöjargonille. Kuinka monen runkosarjasijoituksen verran paremmin ne tehdään Kerhossa kuin muualla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös