Kerhon otteet kaukalossa kaudella 2014–2015

  • 200 638
  • 1 171

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Hienosti kerholla eilen putki kulki vaikka kaksi edellistä peliä jouduttu vetään ihan loppuun asti niin ei näyttänyt silti painavan.
Lukemat olis ollut tylyt mutta pelsut tukkivat maalin edustan todella hyvin. Ei yhtään kerhon huonoutta vaan pelsujen hyvän puolustuksen ansiota.
 

Gibraltar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuulkaas palstaveljet, nämä eilisetkin pisteet ovat juuri niitä pisteitä,joita tarvitaan runkosarjan viimeisillä kierroksilla playoff paikkoja ratkoessa. Ihan sama miten ne tulee,kunhan tulee. Hyvä esitys kerholta viikon kolmanneksi peliksi.
 

Ralph

Jäsen
En ymmärrä höpinöitä vastustajan hyvyydestä ja loistavasta puolustuksesta. Pelicansin puolustus on Liigan heikoimpia ja kärsii loukkaantumisista. Jos silläkin pystyy noin helposti nollaamaan HPK:n hyökkäyksiä, niin mitäs sitten kun tulee vastaan joukkue jolla on oikeasti hyvä puolustus?

Kerho ei ollut parhaassa tikissä eilen eikä siinä ole mitään hävettävää. Kolmas peli neljään päivään ja jaloissa painoi. Normaaliolosuhteissa tuollaisen "Pelicansin hyvän puolustuksen" olisi Kerho rikkonut useasti.

Hyvä joukkue voittaa pelejä myös huonolla pelillä ja nyt HPK on hyvä joukkue Liigaan. Kaikilla pelipaikoilla on Liigan kärkiosaamista ja siihen päälle taisteleva peli-ilme. Kyllä tällä paketilla nähdään pudotuspelejä Hämeenlinnassa keväällä, ellei iske esim. HIFK:n kaltainen loukkaantumissuma.

Ensi viikolla vielä kolme peliä ja sitten viikon maajoukkuehöntsätauko. Toivottavasti kukaan Kerhon pelaaja ei joukkueeseen joudu, saisi kaikki huilata yhtä lailla. No, Zach Hamill nyt on Kanadan matkassa. Joku Jesse Saarinen ja jopa Tuomas Vänttinen voisi päästä EHT-läpsyttelyihin, mutta toivottavasti ei.

Kerho kohtaa tiistaina vieraissa SaiPan, jota vastaan pelasi juuri tällä viikolla. SaiPalla alla maaliton kotipeli Ilvestä vastaan. Perjantaina vastaan ensi kertaa tällä kaudella Blues, kotona. Bluesin kausi on ollut aika heikko, ovat hävinneet jopa kahdesti Sportille. Lauantaina sitten vielä vieraissa Tappara. Jos kumpikin voittaa viikon ekat pelinsä, ottelussa kohtaavat kaksi yhdeksän ottelun voittoputken joukkuetta.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vain yksi tehty maali mutta mitä sitten, kun omiin ei mennyt yhtään ja voitto kai tässä edelleen eniten merkitsee. Kerholla väsymystä oli jo jaloissa jonka näki erityisesti siitä, että maalin eteen ei murtauduttu, kuten aiemmissa peleissä. Yksi tällainen tilanne taisi kolmannessa erässä olla, kun Saarinen rynnisti väkisin kiekon kanssa maalille. Vedoista yli puolet meni myös ohi maalin.

Omasta mielestäni Pelicans puolusti kärsivällisesti maalinsa edustaa eikä siellä ylimääräistä tilaa juuri ollut. Oliko se sitten huonoa puolustamista? Ilmeisesti, kun osa täällä niin siitä vaahtoaa. Ja niitä ns. hyviä puolustuksia on vastaan tullut ihan tarpeeksi viime aikoina, että voidaan todeta Kerhon pystyvän ne murtamaan, kun oma pelaaminen on kunnossa. Vai väittääkö joku, että voittoputki on sen ansiota, että vastustajien puolustukset ovat pelanneet huonosti. Vai olisiko kyse sittenkin siitä, että oma hyökkäys onkin toiminut niitä paremmin.

Mielipiteet ovat tottakai sallittua mutta täytyy kyllä ihmetellä täällä esiintyvää kitinää varsinkin, kun joukkue pelaa paremmin kuin valtaosa vastustajista. Pelissä on vielä parantamista se on selvää eikä voida tuudittautua, että nykyinen taso riittää jatkossa. Viime kaudella voitettiin myös pelejä putkeen mutta niitä seurasi usein vielä pidempi tappioputki. Toivottavasti tästä ailahtelusta ollaan päästy eroon ja pelin taso pysyy tappiopeleissäkin hyvänä.

Ja vielä sen verran, että onhan se nyt hyvän joukkueen merkki, kun pystytään huonommallakin pelillä voittamaan. Kuinka monta kertaa sitä on itsekin joutunut pettymään, kun vastustaja on hakenut kliinisellä pelaamisellaan voiton Rinkulalta vaikka itse ollaan peliä hallittu mielinmäärin. Muistetaan vaikka viime kauden pleijarit Kärppiä vastaan. Kyllä mulle kelpaa vallan hyvin voitto huonommallakin pelillä, kun se ei silti tarkoita sitä, että seuraava peli olisi automaattisesti myös yhtä huono.

Eikä tässä kukaan pidä itsestäänselvyytenä yhtään mitään mutta kai sitä nyt vielä saa sentään voitoista iloita.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Vai väittääkö joku, että voittoputki on sen ansiota, että vastustajien puolustukset ovat pelanneet huonosti.
No niinhän se muutamankin kirjoittajan mielestä tuntuu menevän. Ei pidä unohtaa tässä vaiheessa myöskään sitä, että Kerho saa melkein jatkuvasti pelata heikompiaan vastaan ja se jos mikä on iso ja epis etu.

Aivan käsittämättömän upeita ja melkeinpä ennennäkemättömiä kuin usva paskasta -nousuja tässä on tapahtunut jo niin monta kertaa, että itse en laskisi enää tuuriksi. Eiköhän tässä nyt ole rakenteilla jotain isompaa. Ai että.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Toivottavasti minun kirjoituksiani ei laskettu kitinaksi. Kerho pelasi vasyneen peli, mutta silti hallitsi vasemmalla kadellakin sita. Hyokkayspaan mylly on saatu kayntiin kaikkia vastustajia vastaan. Toki Pelicansille kredittia taistelusta, silla se taisteli enemman kuin Kerho, mutta ei se riittanyt. Paljon kertoo se, etta 33 kutia ei koskaan mennyt edes maalia kohti. Tarkeinta oli kuitenkin nolla Sarokselle, joka alkaa olemaan entisensa. Lisaksi puolustuspaa on pelannut muutenkin paremmin ja hyokkayspaa nyt toimii vaikka ei tullut kuin maali eilen. Eipa tassa haviotkaan enaan pelota, kun jengilla on tekemisen meininki paallansa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Erikoista. En tiedä millaista peliä Kerho on pelannut muut pelit, mutta kyllähän tässä pelissä oli Kerho koko ajan niskan päällä ja Pelicansilla oli oikeastaan kaksi tilannetta koko pelissä ja näistä Saros otti molemmat kiinni. Kerholla pari täysin avopaikkaa joista ei saatu kiekkoa sisään ja muuten peli pyöri jatkuvasti Pelsujen päässä. Toki vastustaja puolusti hyvin maalinedustan ja hieman turhaan vetoja säästeltiin, mutta jäihän tuosta nyt hiton hyvä maku.
 

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
Erikoista. En tiedä millaista peliä Kerho on pelannut muut pelit, mutta kyllähän tässä pelissä oli Kerho koko ajan niskan päällä ja Pelicansilla oli oikeastaan kaksi tilannetta koko pelissä ja näistä Saros otti molemmat kiinni. Kerholla pari täysin avopaikkaa joista ei saatu kiekkoa sisään ja muuten peli pyöri jatkuvasti Pelsujen päässä. Toki vastustaja puolusti hyvin maalinedustan ja hieman turhaan vetoja säästeltiin, mutta jäihän tuosta nyt hiton hyvä maku.
Tässähän tämä tuli aika hyvin kiteytettyä! Ainoa mikä eilisestä pelistä jäi puuttumaan oli pääasiassa maalit, joka johtui pääasiassa vain siitä, että kiekkoa siirreltiin liikaa ja lauottiin liian vähän. Nekin laukaukset mitkä lähtivät menivät pääasiassa yli maalin. Muutenhan peli pyöri 90% vastustajan päädyssä, välillä jopa varsin iloisesti ja näyttävästi. Hyvä että se yksi siirtely tuotti edes maalin. Tottahan toki pelissä aina parennettavaa löytyy kun lokakuuta vasta mennään. Kyllä tuota peliä huomattavasti mukavampi on katsella kuin vuosi sitten tähän aikaan.
 

Ralph

Jäsen
Voi voi, kyllä nyt harmitti tappio. Yleensä rankkarikisat ei tunnu missään, mutta tässä tapauksessa jännitti, kun oli voittoputki katkolla. Ja sinnehän se "viimeinkin" meni.

Yksi piste kuitenkin ja sehän on paremmin kuin ei mitään. En nyt keksi oikein mitään haukuttavaa pelistä, vaikka omiin kolme tulikin. Toinen erä oli SaiPan näytöstä, muka mikä siinä sitten Kerholla mätti? No, ekassa maalissa taisi Jesse Saarinen mokata.

Juuse Saros oli jälleen hyvä, mutta tilastot eivät sitä tahdo ikinä kertoa. Saros teki kaiken voitavan ja vähän enemmän, mutta se ei riittänyt. Ehkä tuo peli kaipaisi yhtä kovaotteista luutaa oman maalin edestä enemmän, kuin uutta hyökkääjää. Ellei Zach Hamill ole kunnolla rikki.

Eero Somervuorelle peukku. Sai maalittoman putken katki ja päälle kaksi syöttöpistettä. Tosin olisi voinut taas onnistua rankusta. Miinusta Juhani Jasulle, jotenkin vaisu peli häneltä. Ja miinusta ylivoimalle, erityisesti jatkoajalla. Jos kentällä on kaksi pelaajaa enemmän kuin vastustajalla, kiekkoa pitäisi liikuttaa nopeasti ja poikittain, mutta nyt Kerho antoi helppoja syöttöjä ja haki laukauksia vain väkinäisistä yrityksistä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ei voi aina olettaa, etta voitto tulee vahemmalla duunilla kuin vastustaja. SaiPalle ansaittu voitto, varsinkin jatkoajan 5-3 YV:n sossimisen takia. Piste kuitenkin hyva ja takaa tultiin taas, joten pisteputki jatkuu kuitenkin. Ja jos rankkareissa on tarkoitus vetaa, niin lyokaa Viedensky sinne, kun osaa pistaa kattoon noita vetoja. OPG hiukan sossi ja joutui penkille ja kylla nauratti kun OPG tuli ja rankaisi! :) Nelonen oli hyva. Ykkonen oli loysa mutta teki 3 maalia! Vaarallinen todellakin! Kakkosketjussa Jalo passasi mutta Vihko ja varsinkin Jasu todella yossa. Koiviston olemassaoloa joutui valilla tiirailemaan, mutta kylla se siella valilla oli. Saros oli huippu, vaikka 3 takkiin tulikin.

Miksi meidan paras maalintekija pakki on vaihdossa, kun ylivoimaa pyorittaa Aleksi "0+1" Laakso? Laakso veti kerran ylivoimalla, yllatys yllatys karkikarvaajan polkkareihin.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Ja miinusta ylivoimalle, erityisesti jatkoajalla. Jos kentällä on kaksi pelaajaa enemmän kuin vastustajalla, kiekkoa pitäisi liikuttaa nopeasti ja poikittain, mutta nyt Kerho antoi helppoja syöttöjä ja haki laukauksia vain väkinäisistä yrityksistä.

Ylivoimapelaaminen pikkasen otti silmään Pelicans pelissäkin. Vaikka vastustaja piti kuvion tiiviinä, ei viivamiestä käytetty tarpeeksi, koitettiin syöttää puolustuskuvion läpi.

Kyllä se tila pitää käyttää hyödyksi eikä yrittää liian hienoa.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Piste tuli vieraista ja se tyydyttää, varsinkin tuollaisen esityksen jälkeen. Selvästi heikoin peli vähään aikaan. Aloite annettiin liian herkästi SaiPalle eikä nyt ollut sellaista päättäväisyyttä hyökkäyspelaamisessa. Hyökkäykset ikäänkuin liuttiin läpi eikä poljettu kovalla temmolla, kuten aiemmissa peleissä. Lopussa sitten käytettiin saatu mahdollisuus hyväksi ja peli tasoihin. Jatkoajalla olisi voinut kyllä niitata voiton YV:llä mutta se meni liiaksi hieromiseksi, kuten aiemminkin ottelun aikana. Suotaviivaisuutta lisää siihen ja turhat kuviot pois.

Aina ei voi voittaa mutta kuitenkin pisteputki kasvoi. Tämä oli toivottavasti sopiva herätys siihen, että pelejä ei voiteta vain sinne päin pelaamalla vaan se vaatii luistelua ja työtä.
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Miksi meidan paras maalintekija pakki on vaihdossa, kun ylivoimaa pyorittaa Aleksi "0+1" Laakso? Laakso veti kerran ylivoimalla, yllatys yllatys karkikarvaajan polkkareihin.
Tuulola sai kiekon takaraivoon sen verran pahasti, että varmaankin kesti hieman ennen kuin tokeni tällistä.

Vähän jäi sellainen paskamainen fiilis pelistä vaikka piste taisteltiinkin, mutta kun katsoi miten SaiPa sai maalinsa niin yksi alivoimalla ja toinen sellanen paskamainen pomppu. Noh pitkässä juoksussa nämä kai menee tasan, mutta silti.

Asetin tälle viikolle tavoitteeksi 5 pistettä ja se on vielä otettavissa. Blues on sen verta kuntopuntarissa meitä huonompi, että mikään muu kuin 3 pistettä ei kelpaa.
 

Ralph

Jäsen
Tuulola sai kiekon takaraivoon sen verran pahasti, että varmaankin kesti hieman ennen kuin tokeni tällistä.
Tätähän se on ollut koko voittoputken ajan, että Laakso pyörittää peliä kakkosylivoimassa ja Tuulola istuu koko ylivoiman penkillä. Kyllähän Tuulolan siellä pitäisi kakkosylivoimassa olla viivassa, ei kahta sanaa.

Pelkästään tilastotkin kertovat tarpeeksi. Laakson 0+1 ei ole ylivoimapelaajan tehot. Grönholmkin on tehnyt nyt kaksi maalia. Ja se Tuulola viisi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Marko... ei kun siis Joni Tuulola 17 peliä Liigassa, 6 häkkiä... YV:llä penkillä.
Lisäksi Pantse perkele ne jätkät vois oikeesti pelata joskus koko pelin. Ei siis sillä etteikö näin olis tunnelmaa ja pumppu meinaa haljeta joka pelissä, mutta joskus olis kiva vaan tiekkönää voittaa sillee ilman ressiä.

Ei siinä pinna tyydyttää, 5-3 YV:n sössiminen jatkoilla harmittaa, OMG teki maalin!! Ei tästä nyt kauheen surullinenkaan voi olla. Paitsi että Jasu on kyllä jo nähty tuolla kärkikentissä. Jalo veti perkeleen hienon illan ja ansaitsee lisää roolia! Näyttöpaikka tuli ja sen mies kyllä käytti hyväksi. Äkkiä nyt sille nimee paperiin ennen kuin hinta karkaa pilviin, ellei se +1 ole siis samalla palkalla ja senkin voisi jo lunastaa.

Tulee muuten Jalosta mieleen muuan Kuznetsov... liike ja kädet toki vähän huonommat, mutta ainoa toinen pelaaja jonka olen läpiajotilanteessa nähnyt katselevan, että kelles syöttäis.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tuulola sai kiekon takaraivoon sen verran pahasti, että varmaankin kesti hieman ennen kuin tokeni tällistä.

Eeeh? Siis Laakso on ollut koko kauden siella viivalla kakkos ylivoimassa. Kerhon suurin ongelma ylivoimassa on pakkien maalinteko. Vastustajat alkaa antamaan tilaa sinne ja sumputtaa tuon keskustan ja taten ylivoimakin heikkenee. Tuulolaa sinne ja vaikka Niemeakin kunhan paasee iskuun. Niemen olen nahnyt laukovan nelja kertaa, niista yksi maali ja kolme kertaa mennyt vastustajan maalivahdista "lapi", joista Hamill teki myos yhden aikoinaan. Mutta ei. Aleksi "lauon karkikarvaajan polkkareihin" Laakso siella aina vaan.

On muuten aika hauskaa etta tassa voittoputkessa ei ole paljoa kaivattu Niemea ja Bruunia, vaikka puhutaan TOP-3 oman paan pakeista. Oli siella se Paajanenkin poissa jonkin aikaa.

Jaloa kokeilisin vakisinkin Hamillin (kunhan tervehtyy) ja Vihkon valissa. Vastustaja muutenkin pyorittaa Kerhon paassa niin ihan sama jos olisi paska kentta puolustamaan.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Sen vähän mitä tänään kerkesin peliä katsomaan, niin joka välissä tuntui olevan hyvässä esillä Eetu-Ville Arkiomaa. Miten muissa peleissä kaveri on esiintynyt? Ainakin tämän päivän näkemisen perusteella antaisin useamman vuoden jatkopahvia allekirjoitettavaksi.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Sen vähän mitä tänään kerkesin peliä katsomaan, niin joka välissä tuntui olevan hyvässä esillä Eetu-Ville Arkiomaa. Miten muissa peleissä kaveri on esiintynyt? Ainakin tämän päivän näkemisen perusteella antaisin useamman vuoden jatkopahvia allekirjoitettavaksi.
On ollut aiemmissakin peleissä hyvä. Pystyy kiekollisena ratkaisuihin ja pyrkii myös taklaamaan. Ehdottomasti näillä esityksillä jatkoon.
Koko nelosketju pelasi tänään hyvin ja sai painettua pelin SaiPan päätyyn. Liedes ollut myös postiivinen yllätys.
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Kohta alkaa vastuttajaa pelottaan jos johtavat kun kerho tulee aina viimesillä minuuteilla tasoihin.

Saipalta piste vieraissa on ihan kova juttu.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
On se kiva, että tilastotappiokin otetaan tuollatavalla hallitusti että saadaan kuitenkin piste.

#Pantsefaust #Orangereich
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti

Ralph

Jäsen
Arvatkaapas kuka on noussut HPK:n puolustajien tehotilaston kärkipaikalle taas. No kukas muukaan, kuin Nikkilän Petteri. Kyllä se helkkari jotain tekee oikein, kun kahdeksan ottelun jälkeen tehotilastossa on +5, joka on tosiaan HPK:n pakeista paras. Viime kaudella Nikkilällä oli +16 ja voitti tuon HPK:n sisäisen pörssin. Toinen oli Tuomas Vänttinen luvulla +13.

Jännä kaveri tuo Nikkilä. Ei se loista siellä puolustuksessa joka pelissä, mutta sitä jotain tekee oikein. Uralla 44 Liiga-ottelua ja niissä +21. Onhan tuo varsin kova saldo.

Nikkilä on muuten taklauksien osalta kankean alun jälkeen alkanut tarjoamaan viime kaudesta tuttuja pommeja. Harmi, ettei nuo ikinä pääse Nelosen ottelukoosteeseen. Pelicansia vastaan siinä vähän ennen maalia jyräsi jonkun Pelicans-pelurin keskialueella täysin levyksi, mutta ei tullut edes uusintaa tapahtuneesta.

Nikkilä alistaa, Nikkillä määrää, Nikkilä voittaa. Tai no, eilen ei voittanut ja nyt Nikkilän osalta kauden voittoprosentti on enää 88%. Kahdeksan peliä, niistä Kerho voittanut seitsemän.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Nikkilä veti kyllä komean niitin Pelicansia vastaan ja tuntuu, että herra on järkevöittänyt peliään huomattavasti ja jättänyt turhan ryntäilyn vähemmälle. Erittäin hyvä kaveri, koska kiekollista taitoa on ja tuo sitä kovuutta kuitenkin. Pitkää jatkoa vaan heti kun paikkaa on.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ehjää kuuskymppistä tavoitellaan sitten huomenna Tammerella. Tänään ei, taaskaan, sitä saatu.
Alkaa vähän jo pelottamaan että kuinka pitkään tämä "lento" jatkuu, ei voi aina antaa, vastustajasta riippumatta, omalla pelleilyllä naapurille maalia-kahta eteen ja alkaa vasta viimesellä viitosella pelaamaan. Kyllä se joskus loppuu ja kun se sitten loppuu niin tappioputkikaan ei ole enää kaukana.

No sitä se kai sitten vaatii että sekä valmennus että joukkue herää tuohon hommaan. Tuosta on nimittäin "kova tunne" aika saatanan kaukana. Enemmänkin "vellit housussa" kuvastaa tuota tekemistä. Yksilöistä ja pelitavasta ei tule jäämään tää kausi kiinni, johan sen on voitot huonollakin tai enemmänkin asenteettomalla pelillä osoittaneet, kyllä nyt on kyse siitä että joku varasti ne työhaalarit ja jätti tilalle puvut, virkamieskiekolla kun ei vaan kannuja nostella.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Myllykoski on imutoinut tänään molemmat. Muutenkin aika heikko esitys koko joukkueelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös