Tästä oli maininta puolivälieräketjussakin, mutta niin mielenkiintoista dataa oli tarjolla, että lainaan Mousen viestiä tähänkin ketjuun ja pohdin tätä asiaa toistamiseen tässäkin ketjussa.
Vasabladetissa tänään mielenkiintoinen tilasto Sport - TuTo sarjasta. Siinä oli lyöty 3 ensimmäistä peliä yhteen ja jaettu maalit 0-30 min ja 31-60+ min.
Tilanteet olivat:
00-30 min Sport 4 - TuTo 2
31-60+ min Sport 16 - TuTo 2
Eli selkeestä vaikuttaa siltä että ottelun loppupuolella puolustuspelaaminen on TuTolle ongelma.
Tilastot ovat karuja. Vaasassakin alku jaksetaan samassa tahdissa Sportin kanssa. Sen jälkeen takki onkin jo tyhjä, jalat makaronia ja pian pääkoppakin pettää kun ei fyysinen kunto riitä.
TuTo oli runkosarjan heikoin vierasjoukkue koko Mestiksessä, kotipelien osalta TuTo oli sarjan parhaassa kolmanneksessa. Tämä kertoo siitä, että fyysinen kunto on heikko ja pelkkä matkaväsymyksen rasitus aiheuttaa sen, että pelisuoritus kärsii. Muu ei oikeastaan selitä sitä, että sinänsä taitavista pelaajista koostuva joukkue kyykkää aina vieraissa mutta jaksaa huomattavasti paremmin kotona. Kotipeleissäkin kuntopohjan notkahtamisia on toki nähty, mutta kotipeleissä on ollut se etu, että vierasjoukkueellakin ovat jalat painaneet pitkän matkustamisen takia, joten tämä on tasoittanut puntteja.
Kunto siis pettää, jolloin pelaajat eivät enää jaksa luistella tilanteisiin, puolustaa ja ylipäätään pysyä nopeakinttuisempien vastustajien tahdissa. Samalla kun väsyttää fyysisesti niin myös henkinen kantti notkahtaa nopeammin. Jos väsyttää liikaa, niin silloin yleensä myös ahdistaa pääkopassa sen verran, että asenne romahtaa parista takaiskusta ja loppupelin aikana kiekkoa kaivetaan omasta verkosta alvariinsa.
Fysiikkavalmentaja on ensi kaudeksi Turkuun saatava, ei muu auta. Ei nykypäivänä pärjää ammattikiekkoilijana jos on niin heikko kunto, ettei jaksa pelata täyttä 60 minuuttia. Kyllä Vladimir Jursinov sen aikanaan tiesi, kun hoki "jalat, jalat".