Kenestä jatkaja Kekäläisen työlle?

  • 159 037
  • 393

Fordél

Jäsen
Jotenkin on sellanen kylmä väristys, että Joel Harkimo ottaa pestin vastaan...

Tähän vaihtoehtoon en usko. Hjallis on varmaankin ymmärtänyt kuinka tuossakin pestissä täytyy oikeasti olla osaamista ja kokemusta alalta. Pitää olla laajat verkostot seuroihin ja pelaajiin sekä ymmärrys miten koko homma pyörii. Lisäksi pitää olla tottakai johtajaominaisuudet kunnossa. Joel Harkimolla ei ole näitä ominaisuuksia, kun puhutaan jääkiekkoseuran urheilupuolen johtamisesta. Joel Harkimoa voisi ajatella jossain vaiheessa Säilynojan paikalle, mutta urheilupuoli täytyy olla osaavissa käsissä tässä ja nyt.

Kekäläisen hankkiessaan Hjallis hankki periaatteessa parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Nyt sellaista selkeetä nimeä, jota houkutella Jokereihin, ei ole heittää pöytään. Jukka Holtari voisi olla yksi vaihtoehto, mutta hänet on kiinnitetty JYP:iin. Entisistä seurajohtajistakaan ei oikein löydy sellaista nimeä. Mieleen tulee oikeastaan yksi ryhmä ja se on suomalaiset scoutit. Voisiko heistä löytyä joku, jolla olisi osaaminen, kokemus, verkostot ja johtaminen hallussa? Joku Ville Siren yms.?
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin on sellanen kylmä väristys, että Joel Harkimo ottaa pestin vastaan...

En todellakaan usko tähän. Hjallis tietää kyllä että Jokerien toimitusjohtaja saa aika paljon kuraa niskaansa jos tulosta ei tule, eikä varmasti laita 22-vuotiasta poikaansa tähän pestiin (vielä). Eri asia sitten kymmenen vuoden kuluttua, jos kokemusta on kertynyt urheilubisneksestä.
 
Viimeksi muokattu:

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Porukalla on täällä kyllä melkoisen aliarvioiva käsitys Hjalliksesta, kun nostetaan Joel Harkimon tai Masan nimiä esille muuten kuin vitsailumielessä.

...klip...

Onko Kurrilla vielä soppari maajoukkueen kanssa? En osaa sanoa olisiko hän tarpeeksi hyvä hommaan, mutta olisi ainakin suhteet organisaatioon, taustaa ja ymmärrystä jääkiekosta ja jopa GM:nä toimimisesta.

Kyllä ne tiedottaa sitten kun on jotain tiedotettavaa. Näissä jutuissa kotiläksyt on syytä tehdä tarkasti ja punnittava kaikki vaihtoehdot.

Muuten hyvää settiä, mutta minusta myös Kurrin ehdottaminen menee siihen vitsikategoriaan. Tuo Kurrin "jopa GM" -kokemus on maajoukkueesta vain nimellinen, sillä Kurri ei valitse maajoukkueeseen pelaajia saati valmentajia. Kurrilla on sinänsä varmaan asialliset henkilösuhteet kiekkoihmisiin, mutta kyllä hän tietääkseni pelaajanakin oli kopissa enemmän takarivin hissukka, jolta ei verbaalista karismaa löydy. Epäilen myös vahvasti, ettei Kurrilla ole edes sitä vähää kompetenssia minkäänlaisena organisaatiojohtajana, mitä campsankareilla Virmanen tai Matikainen oli. Hieno mies varmaan muuten, mutta johtotehtäviin ei kiitos.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
kekäläisen seuraaja valitaan kuluvan kuukauden aikana, kertoo Hjallis Harkimo Iltalehden haastattelussa:

Linkki vie Iltalehden haastatteluun.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Ainoastaan Cityn kannattajat ovat sitä mieltä ettei se ole "muoviseura". Kaikki muut näkevät todellisuuden. Believe it or not....
No vittu jatketaan tätä OT-löpinää. Aivan samoin julliosasto alkoi nimittelemään Jokereita muoviseksi, kun mestaruuksia alkoi tulla entiselle symppisvesalle. Viime aikoina se (City) on alkanut haastaa isoveljeä mestaruustaistelussa, ja kas kummaa: Se on niin vitun muoviseura! Ällöttää koko termi, aivan samoin kuin se ällöttää Jokereita kuvaavana terminä. Ja totuushan on, että ManU on kupannut iät ja ajat pienempäänsä, juurikin niin, kuten Suuri ja Mahtava HIFK Jokereita 70-luvulta aina siihen asti, kun Jokerit putosi divariin. Selittäkää mulle tyhmälle: mitä vittua se "muoviseura" tarkoittaa, kun niin sitä hoette?

Itse asiasta mulla ei ole niin minkäänlaista hajua, joten odotellaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Virmaseen en usko, vaikka tunnen miehen, ja on todellakin mukava heppu. Jolle totuttelee vielä käymään yksin potalla, ja Jari Kurri on Kummolan kengänkiillottaja ja jatkaa siinä hommassa, joten nykyisistä nimistä mielestäni vahvoimmilla on Ville Siren, joka hänkin on kyllä aika marginaalissa pysytellyt koko organisaatiossa olonsa ajan. Johtajaominaisuuksista ei ole myöskään hänellä näyttöjä, joten pimeään hypättäisiin hänenkin kohdallaan.

Jumala...anna Hjalmarille viisautta tässä tärkeääkin tärkeämmässä valinnassa!
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainoastaan Cityn kannattajat ovat sitä mieltä ettei se ole "muoviseura". Kaikki muut näkevät todellisuuden. Believe it or not....
Ironista. Missä olisi Jokerit ilman Hjallista?

Detritukselta loistava viesti edellä.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Hemmetti, eihän kukaan voi tosissaan verrata ManUa ja Cityä HIFK:hon ja Jokereihin. Vai voiko? Ja vainko sillä perusteella, että toisen joukkueen kannattajat sanovat samoja asioita toisesta joukkueesta? Itse en näe Cityä edes joukkueena, vaan lähinnä yritysmaailman kilvenkiillotusosastona tai jonkinlaisena tyylittömänä mainospaikkana. Toisaalta Unitedin ja HIFK:n yhtäläisyyksiä on vaikea havaita; oikeastaan vain se tulee mieleen, että oli kaupunkinsa joukkueista se ensimmäinen. Jokereilla urheilu on nimenomaan pääasiallisessa roolissa, mikä poistaa "muovisuusfaktoria" aika tehokkaasti. Samaa en millään pysty sanomaan ManCitystä. Tämä osaltani OT:sta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hemmetti, eihän kukaan voi tosissaan verrata ManUa ja Cityä HIFK:hon ja Jokereihin. Vai voiko? Ja vainko sillä perusteella, että toisen joukkueen kannattajat sanovat samoja asioita toisesta joukkueesta? Itse en näe Cityä edes joukkueena, vaan lähinnä yritysmaailman kilvenkiillotusosastona tai jonkinlaisena tyylittömänä mainospaikkana.
Kyllä. Näen yhtäläisyyksiä Jokereiden ja Cityn välillä. Yllättävää, että sinä et näe. Tai no, eihän se ole yllättävää, koska olet ManU-fani ja onhan se tylsää, kun joskus alkanut kannattamaan menestyvää seuraa ja sitten tuleekin kuokkavieras naapurista pilaamaan juhlat.

Voin sanoa, että aika moni piti Jokereitakin tyylittömänä mainospaikkana ja jääkiekon pilaajana aikoinaan 90-luvulla. Hjallis pumppasi rahaa, pelasti seuran talouden ja nyt voidaan puhua ihan oikeasta suurseurasta. Katsotaan missä City on 15 vuoden päässä, seura on kasvanut nyt muutamassa vuodessakin jo selvästi ja siellä panostetaan koko seuran kehittämiseen, eikä pelkästään pelaajien ostamiseen.

Ja sori OT tosiaan. Saa olla mielestäni aika kaksinaamainen, jos ei näe mitään yhtäläisyyksiä Jokereiden ja Man Cityn välillä.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
kekäläisen seuraaja valitaan kuluvan kuukauden aikana, kertoo Hjallis Harkimo Iltalehden haastattelussa:

Linkki vie Iltalehden haastatteluun.

Loistava uutinen. Hyvä Hjallis! Holtarille pahvi kouraan ei Jyp pysty kilpailla jos Jokerit Holtarin haluaa. Saa nähdä mitä Holtari haluaa. Kohtahan se selviää. Siren voisi olla myös mielenkiintoinen vaihtoehto. Itselläni on semmonen kuva jäänyt, että Siren olisi ihan pätevä varsinkin pelaajatarkkailijana. Siitä on paljon apua toimarin duuniin kyllä. Olen antanut itselleni ymmärtää, että Siren oli myös mm. Lasakin takana.
 
Viimeksi muokattu:

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
Menee aikalailla totaaliseksi OT:ksi, mutta on kyllä aika ihme porukkaa jos ei tajua mistä tulee sanonta siitä että City on muoviseura. Manchester United on maailman suosituin jalkapalloseura ja aikalailla isoista seurosta ainoa joka tekee satoja miljoonia +merkkistä tulosta joka vuosi. ManU siis tuottaa itse rahansa pelaajiin jota ostaa, kun taas City ostaa pelaajansa yhden öljysheikin miljardeilla. Millään omilla tuotoilla seura ei yhtään isompaa pelaajaa ostaisi. Sama homma oli Chelsean kanssa kun Abramovich aikoinaan seuran osti. Olisiko seura oston jälkeen tehnyt luokkaa 500 miljoonaa tappiota seuraavan viiden kauden aikana. Siitä voi jokainen pohtia minkä takia Cityä (ja Chelskiä) kutsutaan muoviseuraksi, mutta ManUa ei.

Jääkiekkoon en tätä keskustelua yhdistäisi mitenkään. Täällä kuitenkin isoimmankin seuran pelaajabudjetti on vain noin puolet isompi kuin pienimmän. Ja Jokerit tekee pelkästään lipputuloilla huomattavan paljon enemmän rahaa kuin esim. Ässät, joten on loogista, että Jokereilla on myös vähän isompi pelaajabudjetti. Ja tässä vaiheessa on turha mainita sitä kuinka Jokerit seurana tekee tappiota ja halli paikkaa tappiot. Niin paljon antaa Jokerit tasoitusta muille esim. viikonloppupelien määrässä sen takia kun hallissa sattuu olemaan joku keikka, hevosshow tai muu vastaava, että mielestäni Jokerit ja Hartwall Areena on yksi sama.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todellakin ihmetyttää millä perusteella City olisi muoviseura? City on kaikilla mittareilla perinteikäs seura ja kannattajakulttuurilla Englannissa on niin ikään pitkät perinteet. Naurettavaa ininää jostain rahan käytöstä, kun totuus on että Euroopan suurmaissa yksikään joukkue ei mestaruudesta taistele ilman rahaa.

Niin kauan kun siirtokorvauksille tai palkoille ei ole asetettu ylärajaa, on minusta aika outoa valittaa rahan käytöstä. Kilpaurheilussa jokainen joukkue pyrkii kokoamaan parhaan mahdollisen joukkueen niillä resurseilla mitä on.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siren voisi olla myös mielenkiintoinen vaihtoehto. Itselläni on semmonen kuva jäänyt, että Siren olisi ihan pätevä varsinkin pelaajatarkkailijana.
Ville "kiinnipitäminen" Siren voisi olla todella hyvä vaihtoehto pukupuolen hommiin. Erittäin laaja näkemys pelaajista, hyvä tausta ja työmoraalikin kohdillaan. Sitä en sitten tiedä haluaako toimia erittäin näkyvässä roolissa vai pysytteleekö mielummin taustalla.

Tuo "kiinnipitäminen" liite juontuu ajoista, jolloin Siren ja Ruotanen vaikuttivat Suomen maajoukkueessa puolustajina. Näen silloin tällöin edelleen painajaisia tämän kaksikon otteista Suomen leijonapaidassa. Näillä uuveloilla kun oman pään puolustaminen tarkoitti sitä, että kädet kiedotaan vastustajan ympärille, pusketaan vastustaja kulmaan ja pidetään siellä mahdollisimman pitkään. Sitten kun pilli soi niin nämä sankarit pitivät edelleen vastustajaa haliotteessa ja naamalla oli sellaisen kaksivuotiaan pahaa tehneen pikkupojan ilme "mitä mä muka tein" ! Siitä sitten punakoneen ykkönen sisään ja ylivoimalle. Taas oli Suomi-poika antanut kaikkensa ja taistellut.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Sirenhän on toiminut Kekäläisen oikeana kätenä koko jokeriajan, olisiko tittelinä pelaajakoordinaattori ja Villehän on edelleen Jokerien palkkalistoilla samalla tittelillä. Villen nimi oli esillä heti Kekäläisen Columbus pestin varmistuttua. Tiedä sitten haluaako Ville jatkaa edelleen nimenomaan entisenlaisessa pestissä vai haluaako lisää vastuuta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Saanko kysyä, että missä julkisuudessa on spekuloitu Ville Sirenillä?

Vähän tuntuu siltä, että iltalehden artikkelin lähteet ovat Jatkoajasta luettu. Jotenka jotenka... Toki Villellä selkeä Jokerikytkös niin kuin yllä todetaan.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Ville "kiinnipitäminen" Siren voisi olla todella hyvä vaihtoehto pukupuolen hommiin. Erittäin laaja näkemys pelaajista, hyvä tausta ja työmoraalikin kohdillaan. Sitä en sitten tiedä haluaako toimia erittäin näkyvässä roolissa vai pysytteleekö mielummin taustalla.

Tuo "kiinnipitäminen" liite juontuu ajoista, jolloin Siren ja Ruotanen vaikuttivat Suomen maajoukkueessa puolustajina. Näen silloin tällöin edelleen painajaisia tämän kaksikon otteista Suomen leijonapaidassa. Näillä uuveloilla kun oman pään puolustaminen tarkoitti sitä, että kädet kiedotaan vastustajan ympärille, pusketaan vastustaja kulmaan ja pidetään siellä mahdollisimman pitkään. Sitten kun pilli soi niin nämä sankarit pitivät edelleen vastustajaa haliotteessa ja naamalla oli sellaisen kaksivuotiaan pahaa tehneen pikkupojan ilme "mitä mä muka tein" ! Siitä sitten punakoneen ykkönen sisään ja ylivoimalle. Taas oli Suomi-poika antanut kaikkensa ja taistellut.

Kyllä. Monesti nämä entisajan "spedeilijät" on varsin päteviä pelaajatarkkailijoina ollut ja jopa johtotehtävissäkin pärjännyt. En tiedä sille sitten tarkkaa syytä. Sillä eihän Kekäläinenkään mikään maaginen pelaaja ollut omalla urallaan. Monesti näillä peruspelaajilla pitää olla enemmän nälkää aktiiviuran jälkeen, että saavat leivän pöytään ehkä sekin vaikuttaa vähän. Jos saa vaan olla jääkiekon parissa uran jälkeen, niin sitä ainakin moni ex-pelaaja yrittää joko pelaajatarkkailijan, valmennuksen tai johtotehtävien muodossa. Todella vaikea sanoa mitkä Sirenin omat motiivit, mutta jos motivaatio ja halu on kunnossa en näkisi mahdottomana vaihtoehtona jopa toimariksi asti. Ainakin paljon hyvää olen kuullut kaverista. Itse ainakin näkisin, että uuden toimarin löytäminen ennen kauden alkua ei ole mahdotonta, mutta joskin haasteellista. Lainatakseni tuntematonta sotilasta "ei saa jäädä tuleen makaamaan" soveltuu tähän aika hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ilmeisesti tällä viikolla pitäisi sitten tulla tietoa Kekäläisen jatkajasta. Seurataan mielenkiinnolla tilanteen kehittymistä; kyseessä on kuitenkin organisaation tärkein nimeäminen sitten Kekäläisen.
 

Jokerinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
- Hyviä ehdokkaita on riittänyt, mutta tulemme ulos vain sen yhden kanssa, joka tehtävään lopulta valitaan, "Hjallis" toteaa.

Hjalliksen rinnalla Narkissos kalpenee!
 

Faxing Berlin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hjalliksesta toimitusjohtaja, mutta eihän se vielä sitä tarkoita, että hän tekee pelaajavalinnat? Voidaan myös siirtyä takaisin ennen Kekäläisen aikakautta käytettyyn UTJ-TJ roolitukseen.

EDIT: Sanoipa vielä virallisen osuuden jälkeen, että UTJ pesti on hyvissä uomissa ja muutama hyvä kandidaatti olisi tiedossa. Kuulosti jopa vähän siltä, että homma olisi lyöty lukkoon. Heinäkuussa ei tiedoteta, mutta elokuussa voi alkaa odottamaan uutisia.
 
Viimeksi muokattu:

jeijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks
Minä ainakin sain sellaisen käsityksen että kyllä sinne joku muukin on tulossa. Hjallis sanoi virallisen osuuden jälkeisessä haastattelussa, että vahvistuksia tarvitaan ja tarkoitti nimenomaan toimistopuolelle vahvistuksia. Toivottavasti pelaajapuolesta todellakin tulee vastaamaan joku asiansa hyvin osaava henkilö. Rahalla ei voi enää paikata omaa huonoutta kun vastustajilla on monikertaiset resurssit.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä ainakin sain sellaisen käsityksen että kyllä sinne joku muukin on tulossa. Hjallis sanoi virallisen osuuden jälkeisessä haastattelussa, että vahvistuksia tarvitaan ja tarkoitti nimenomaan toimistopuolelle vahvistuksia. Toivottavasti pelaajapuolesta todellakin tulee vastaamaan joku asiansa hyvin osaava henkilö. Rahalla ei voi enää paikata omaa huonoutta kun vastustajilla on monikertaiset resurssit.

Hjallishan totesi UTJ:sta, että se ollaan "löytämässä". Että varmaan lähiaikoina kuullaan asiasta. Eiköhän tässä hankita ihan rautaisia ammattilaisia, kun rahaakin on nyt takana jonnin verran.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Nyt tätä ei saa kusta me tarvitaan oikeasti pätevä toimitusjohtaja tyyliin "Kekäläinen" vol 2. Ei ainakaan Hjallis voi toimia toimarina, koska silloin Jokerit on kusessa. Hjallis olkoot linkki ryssiin ja näihin miljardi miehiin, mutta toimarina en halua Hjallista nähdä kovinkaan pitkään. Hjallis saa hoitaa massit ja toimari hoitaa organisaation.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös