Ke 9.7.2014 Hollanti – Argentiina, välierä

  • 5 392
  • 17

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Sao Paulossa ratkotaan toinen finaalijoukkue Saksan tai Brasilian seuraksi. Hollanti on viimeeksi ollut finaalissa 2010 ja Argentiina 1990.

Ottelun luonne tullee olemaan se, että Argentiina pitää palloa ja Hollanti iskee enemmän vastaan. Siis samallalailla kuten toisessa välierässä tapahtunee Brasilian ja Saksan välillä. Nyt kuitenkin täytyy muistaa, että Argentiina ei ole mikään Saksan kaltainen kone, mikä voi jauhaa kyllästymiseen saakka. Tai ainakin epäilen, että ei ole. Jo Sabella aiheuttaa monesti hermostuneisuutta joukkueessa omalla hermostumisellaan. Toki siellä on paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet siihen, että vastustaja yrittää puolustaa tiivisti ja iskeä sitten vastaan. Nyt vaaditaan kärsivällisyyttä ja erittäin tarkkaa peliä. Hyökätä ei hirveästi kannata puolustuksen kustannuksella.

Louis van Vaal vs Alenjandro Sabella vastakkainasettelu menee mielestäni hollantilaisvelholle. Van Gaal kykenee uudistamaan taktiikan edellisestä ottelusta täysin tai tekemään sen jopa kesken ottelun. Sabellan nerouteen siinä suhteessa en ole yhtä luottavainen. Kaikki Argentiinan peli perustuu Messiin. Samalla tapaa kuin Barsilialla se perustui Neymariin, kunnes tämä meni ja loukkaantui.
Messin puolustaminen on ehkä ratkaisevin asia ottelussa. Eikä Robbeniakaan hirveän yksin kannata jättää argentiinalaisten toimesta.

Veikkaan 2-1 Hollannille.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ottelun luonne tullee olemaan se, että Argentiina pitää palloa ja Hollanti iskee enemmän vastaan.

Minä uskallan epäillä tätä. Argentiinan Di Marian pelikunto on vielä arvoitus, mutta en siitäkään huolimatta usko, että argojen keskikenttä jauhaa "espanjamaisesti" palloa. Molemmat pyrkinevät suoriin ja nopeisiin hyökkäyksiin pääosin mistä seuraa puolin ja toisin vastahyökkäyksiä. Jos Di Maria on pelikuntoinen niin ainakin siinä tapauksessa kummankin joukkueen hyökkäyspäästä löytyy erinomaiset eväät näihin harppuunahyökkäyksiin joissa syöttövalikoima ja yksilöohitukset ovat erinomaisia. Oma mutu on, että mennään maksimissaankin jossain 55-45 pallonhallinnassa jommallekummalle - tasapäin kun tässä parissa tullaan taistelemaan.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Näiden välieräparien otteluiden luonteesta on turhaa ennakkoon vetäå mitään pitkälle meneviä arvioita. Voi olla, että kyttäillään tai sitten toisessa ääripäässä voidaan mennä hyvinkin hyökkäysvoittoista jalkapalloa.

Pelitapa esim. Argentiinalla mukautuu sen mukaan, mihin Hollannin taktiikka antaa mahdollisuudet. Toisessa parissa Saksakin osaa tarvittaessa olla kaikkea muuta kuin konemainen, Brasilian taktiikkaan varmasti vaikuttaa Neymarin poissaolo, mutta se luo taas muille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamisensa. Samaten Argentiinalta todennäköisesti Di Maria on loppukisat sivussa, mutta Sabella vain joutuu rakentamaan taktiikkansa hieman toisin, korvaavia pelaajia kyllä Argentiinalta löytyy hänenkin paikalleen.

Hollanti varmasti yrittää pelata palloa nopeille kärjilleen Robben & Van Persielle Snijderin toimesta jos pystyvät.. Argentiinan puolustus on nimittäin pelannut tähän saakka kisoissa todella vakuuttavasti. Itseasiassa jo keskikentän pohjan lukot Mascherano ja Biglia rauhoittavat melkoisesti puolustusta ja taitaahan Mascherano peleta seurajoukkueessaan myös topparia, joten tarvittaessa osaa pudottaa myös linjaan auttamaan. Kaiken lisäksi mies on myös todella syöttövarma pelaaja, sanoisin jopa että argojen tärkein pelaaja.

Hyökkäyssuuntaan Argentiinakin pystyy parhaimmillaan kääntämään pelin todella nopeasti. Kaikki muistanevat mm. Belgia-pelissä Messin todella pitkän ja oivaltavan tarkan pystysyötön puolustuslinjan selustaan Di Marialle, joka vapautui maalipaikkaan, jonka hän tosin itse tuhlasi laukomalla ties monennenko kerran päin puolustajaa.. Samaten Higuainin yksilösuoritus ja hevosenpotku ylärimaan! Eli kokematon Blind Jr. & co. saavat olla näissä tarkkana...

Argentiinan kokoonpanoon palannnee laitapakiksi Rojo, joka pystyy nousuillaan hyvin tukemaan hyökkäyksiä. Mielenkiintoista myös seurata, että jatkaako Demichelis keskuspuolustuksessa vai palaako Fernandez kokoonpanoon? Keskikentällä myös Di Marian mahdollinen korvaaja jos mies ei pelaamaan pysty. Enzo Perez, Ricky Alvarez, Maxi Rodriguez? Veikkaan Pereziä, joka menee oikealle ja Lavezzi vasempaan laitaan. Ylempänä sitten Messi ja Higuain kärjessä. Tasaista ja tarkkaa taistoa pelistä on kuitenkin lupa odottaa. Vain voitosta ja paikasta finaaliin kumpikin pelaa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kummankaan puolustus ei ole ihan turnauksen kärkeä, mutta hyökkäyksessä sitävastoin molemmilla on paljonkin annettavaa. Argentiinalla se henkilöityy Messiin ja Hollannilla puolestaan monipuolisemmin. Nyt kun Di Maria lienee poissa, niin kaatuiluvastuu on Robbenilla. Sanomattakin on selvää, että tuomarilinja ratkaisee paljon. Viime MM-finaalista muistetaan De Jongin karatepotkut ja Iniestan jatkuva ruikuttaminen ja filmaus. Toivottavasti tuomari saa pelin kuriin eikä katso vastaavia läpi sormien.

Hollanti hieman takerteli Costa Rican kanssa, mutta pelillisesti se on ollut koko turnauksen varsin vakuuttava. Argentiinaa ei puolestaan ole vielä kunnolla päästy testaamaan ja sillä onkin ollut jäljelläolevista joukkueista selvästi helpoin pelikaavio. Tätä paria kun katsoo, niin hieman tuntuu siltä, että pelataan siitä kumpi pääsee häviämään finaalin Saksalle tai Brasilialle.

Jos rankuille mennään, niin etu on selvästi Hollannilla. Sillä on ratkaisuvoimaa leveämmällä rintamalla ja toisaalta myös Costa Rica -pelissä rankkareihin maalille vaihdettu Krul oli loistava.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Hollanti hieman takerteli Costa Rican kanssa, mutta pelillisesti se on ollut koko turnauksen varsin vakuuttava. Argentiinaa ei puolestaan ole vielä kunnolla päästy testaamaan ja sillä onkin ollut jäljelläolevista joukkueista selvästi helpoin pelikaavio.

No enpä nyt sanoisi. Alkulohko oli kyllä helpompi, mutta pudotuspelivaiheessa Hollanti kohtasi Meksikon ja Costa Rican, Argentiina Sveitsin ja Belgian. Hollannin molemmat vastustajat olivat FIFA-rankingissa huomattavasti matalammalla. Meksiko mahtuu juuri ja juuri top-20:n.

Molemmilla on ollut helppo kaavio, kun heittopussi Costa Rica meni ja pieksi maailmanmestarit Uruguayn ja Italian.

Pilkkukisoista sen verran, että Argentiina ja Saksa olivat vuoteen 2006 asti voittamattomia, kunnes Saksa katkaisi Argentiinan putken. Hollannin saldo pilkkukisoista on surullista luettavaa. Tietysti jos taas vaihtavat saman veskarin kesken matsin, niin etu voi varmaankin olla heillä.

Tietysti Jatkoajan asiantuntijoiden[tm] mukaan sekä Argentiinan puolustus, joka koostuu pääosin Valioliigan mestarijoukkue Citystä (0 päästettyä maalia 2 pudotuspeliottelussa ja 3 laukausta omaa maalia kohti) sekä maalivahti Romero ovat suunnilleen suoraan Veikkausliigasta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Molemmat "suosikkijoukkueitani" joten lopputulos ei ole niin kauhean ikävä :). Robbenin kaatuluista en pidä joten siinä mielessä Argentiina Messin johdolla ehkä pienoinen suosikki. Robben saisi ottaa Messistä kyllä mallia kuinka pysytään pystyssä vaikka useampikin rappaisi. Toivottavasti tuomarit on hereillä ja nähdään tasainen huippuottelu eikä mitään eilisen kaltaista teurastusta suuntaan taikka toiseen.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllähän tästä pitää finaaliin nyt päästä ottamaan nyt se mikä viime kisoissa meiltä vietiin.

Vastus on varmasti kova ja ottelusta tulee tiukka. Tarkkaa puolustamista todennäköisesti luvassa molemmilta joukkueilta ja joko erikoistilanteeseen tai johonkin yksilösuoritukseen ottelu ratkeaa. En ihmettele vaikka joku toppari tekisi ottelun ainoan maalin.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Molemmat "suosikkijoukkueitani" joten lopputulos ei ole niin kauhean ikävä :). Robbenin kaatuluista en pidä joten siinä mielessä Argentiina Messin johdolla ehkä pienoinen suosikki. Robben saisi ottaa Messistä kyllä mallia kuinka pysytään pystyssä vaikka useampikin rappaisi. Toivottavasti tuomarit on hereillä ja nähdään tasainen huippuottelu eikä mitään eilisen kaltaista teurastusta suuntaan taikka toiseen.

Voin samaistua tähän. Toki itse vain ja ainoastaan fanitan Argentiinaa. Robbenille voisi antaa ekasta mukkelismakkelis kompuroinnista suoraan keltainen, niin veikkaanpa ettei enää sukelluksia näkyisi. Tuomarin pitää olla hereillä nyt ja uskaltaa antaa se kortti, niin peli pysyisi siistinä ja olisi arvolleen sopiva välierä.

Oma villi veikkaus on Argentiinalle 2-0 (tai toivehan tuo on).
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itselläni ei ole varsinaista suosikkia, mutta toivotaan nyt Robbenista huolimatta kuitenkin eurooppalaista finaalia. Uskon myös, että tama tulee tapahtumaan. Miksikö? Katsokaa hollantilaisten rankut Costa Ricaa vastaan. Jokainen paukutti täysiä maalin kulmiin. Aivan uskomaton suoritus tuossa tilanteessa tehdä noin kylmänrauhallisia ratkaisuja ja sysätä paineet syrjään. Kun pääkoppa toimii noin, ei käy kuten Brasilialle eilen.

Argentiina taasen kaatuu tai voittaa Messin mukana.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Van Persie ilmeisesti on avauksessa, vaikka vaivaa on ollutkin. Käyränsä ollut kuitenkin kisojen edetessä sen verran alamäkipainotteinen, että en olisi pitänyt kovinkaan suurena menetyksenä Hollannille - ainakaan pelillisesti.

Argentiinalla jopa varsin orjallisesti hyökkäyksiä käynnistetty tai rakennettu siellä 2/3-kentän tienoilla Di Marian kautta. Eli ainakin Argentiinan pelityyliin tulee pakostakin muutosta. Vastustajan keskiskenttä pyrkinee jälleen sumputtamaan Messin, eli jonkun muun olisi nyt otettava se vastuu aloitteellisuudesta.

Voi kyllä olla luvassa mitä tahansa. Joko äärivarovaista ja nolla-nollaa, tai sitten hurlumheitä. Tätä joutuu kyllä katsomaan harmillisen puolueettomin silmin, kun molemmat maat ovat olleet perinteisesti inhokki-listallani... Toivottavasti tulisi kuitenkin viihdyttävä matsi, eikä olisi kummallekaan 5-0 vielä ekan puoliajan jälkeen.
 

Morgoth

Jäsen
Toiveissa olisi, että tänään olisi edes normaali jalkapallo-ottelu eikä mitään 7-1 hassutteluja. Hirveän viihdyttävään peliin en usko. 0-0 ja rankkarit voi olla hyvinkin todennäköinen tänään. Argentiinalta puuttuu ainakin Di Maria (myös Aguero?). Di Maria on ollut hyvin yritteliäs, vaikka lähes kaikessa epäonnistuikin mitä yritti. Messi-Di Maria-Aguero-Higuain piti kai ennakkoon ratkaista pelit ja muun joukkueen roikkua perässä. Nyt asetelma kääntynyt ja puolustus toimii? Belgia vastaan maali tehtiin ennen Di Marian luokkaantumista, jonka jälkeen riitti vain puolustaa. Tänään pitäisi taas tehdä ainakin yksi maali. Riittääkö Higuain&Messi?

Hollanti saa ilmeisesti De Jongin takaisin. Van Gaal osoittanut neroutensa ja 5-1 Espanjasta osoitti, että joukkue pystyy mihin tahansa. Costa Rican kanssa meni yllättävän hankalaksi, mutta olihan siinä tolppaa ja ties mitä.

Vaikuttaa ihan 50-50 peliltä, jossa onnella osansa. Ei oikein ole omaa suosikkiakaan tähän pelin. Argentiina 1990 kisoissa oli niin kamala joukkue, että siitä ei ole vieläkään toipunut, vaikka tavallaan heitä voisikin sympata. Van Gaal & 5-1 toisaalta lumosivat.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ehdin jo ennakkoon julistaa tämän välieräparin olevan tasaisempi ja mielenkiintoisempi, mutta eilisen matsin jälkeen se ei tosiaan paljon vaadi. Toivottavasti tulee hyvä matsi.

Kyllä minä liputan Hollannin puolesta, vaikka joukkueet eivät itselle juuri mitään merkitsekään. Hollannin puolella siksi, että pidän heidän mahdollisuuksiaan pysäyttää sakemannit finaalissa parempana kuin Argentiinalla. Argentiinan pelitapa on erittäin paljon heijastuvainen Brasilian vastaavaan, ja paineetkin jossain samoissa sfääreissä joten samanlainen pannukakku olisi mahdollinen finaalissakin. Hollanti sen sijaan on jo esimerkiksi Espanjaa vastaan näyttänyt, että pystyy iskemään nimenomaan niihin kohtiin jotka vastustajilla ovat olleet etukäteen ne heikkoudet. Sneijderilla tuntui kisojen alussa, että vapareissa on vielä hakemista mutta loppua kohden ne ovat muuttuneet alati vaarallisemmiksi (tuntuma kisapalloon parantunut?) minkä lisäksi Robben näyttää tällä hetkellä pystyvän ohittamaan kenet tahansa. Van Persie pystyy, totta kai, tekemään maaleja kärjestä käsin joten uhkaa pitäisi olla joka puolella hyökkäysaluetta muiden avustaessa näitä kolmea maestroa.

Robben on ehkä minun katsomissani peleissä vakuuttanut yksittäisenä pelaaja kaikista eniten turnauksessa. On onnistunut olemaan käytännössä jatkuvasti vaarallinen pallon saadessaan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Robben on ehkä minun katsomissani peleissä vakuuttanut yksittäisenä pelaaja kaikista eniten turnauksessa. On onnistunut olemaan käytännössä jatkuvasti vaarallinen pallon saadessaan.

Tämä on täysin totta. Nopeus on valttia ja kun itseluottamus tuntuu olevan pilvissä, on joka kerta vaaran paikka vastustajalle kun Robben palloon pääsee. Hyvä pointti on nuo paljon puhutut sukellukset, ehkä näistä joutuu jo kärsimäänkin, kun pienestä hipauksesta, joka sinällään rike on, tuomari katsoo vain heittäytymisen. Lopulta vain kunnon rikkeistä alkaa tulla vapareita ja korttia vartenkin pitää joko filmata erittäin hyvin tai vastustajan jo rikkoa melko rajusti. Maineensa vanki, ansaitustikin, mutta se siitä.

Pelissä on kuitenkin monta eri pelaajaa, jotka omalla panoksellaan pystyvät näitä otteluita yksilötaidolla ratkomaan. Toivottavasti tänään näitä veijareita löytyy oransseilta enemmän.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Hollanti finaaliin, niin saadaan revanssi -74 matsille. Tai vaikka vaan siksi, ettei ole ihan yhtä maalia. Uskon siis Hollannin haastavan Saksan ihan tosissaan, kun taas Argentiinalta pelkään mahdollisessa finaalissa kilpparipuolustusta. Ihan viihdyttävyyden puolesta toivon siis täys-eurooppalaista finaalia.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Öljytukkien pakit uhoavat vahingoittavansa Robbenia ja sehän on, ah niin muodikkaasti filmiä, vaikka jalka menisi poikki. Hollanti on pärjännyt hyvin näissä kisoissa Etelä-Amerikkalaisia joukkueita vastaan enkä näe mitään syytä miksei yhden miehen joukkue olisi myös kaadettavissa. Toivon kuitenkin, että Argentiina tekee ensimmäisen maalin, sillä Hollanti on aina parempi takaa-ajoasemassa ja voittaa tällöin hyvin todennäköisesti matsin

Täällä Rodoksella on pubikatu oranje, mutta suuntaan kuitenkin oranssipaita päällä brittipubiin, joka on hollantilaisten pubin naapurissa. Voi sitä juhlaa, KUN Hollanti menee finaaliin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Hollanti finaaliin, niin saadaan revanssi -74 matsille. Tai vaikka vaan siksi, ettei ole ihan yhtä maalia. Uskon siis Hollannin haastavan Saksan ihan tosissaan, kun taas Argentiinalta pelkään mahdollisessa finaalissa kilpparipuolustusta. Ihan viihdyttävyyden puolesta toivon siis täys-eurooppalaista finaalia.
Pitkälti ajattelen näin minäkin, vaikka olen kulkenut sakujen Panzerwagenissa 70-luvulta saakka. Oikeastaan finaalitappio Hollannille ei tuntuisi kovin häijyltä, koska hollantilaiset ovat olleet niin pitkään ehdotonta kärkeä, mutta mm-tasolla ei finaalipaikoista huolimatta ole koskaan natsannut täysosuman edestä. Tuskin tälläkään kertaa, sillä sunnuntaina vastassa on kisojen toistaiseksi kiistatta paras joukkue, ja välieräkin pitää hoitaa pois alta ensin. Mutta pallo on niin käsittämättömän pyöreä, kuten monet kerrat on nähty. Saksaan on silti luotto, siitä ei kahta sanaa.

Nyt vain Hollanti reippaalla esityksellä voittoon, niin saadaan komeasti eurooppalainen finaali. Samalla tehtäisiin automaattisesti historiaa, sillä Amerikoissa pelatuissa mm-turnauksissa mestari on tullut tätä ennen aina Etelä-Amerikasta.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Jostain syystä mulla on kutina palleissani että tästä tulee ruma peli.

Hollantilaiset on ehkä Länsi-Euroopan jengeistä lyhyimmän sytytyslangan omaava sakki ja rappaaminen osataan. Argoilla on latinokuumakalleja ja lisäksi perinteitä riittää porsastelussakin. Molemmilla on selkeä maalitaulu (Messi ja Robben) joita yritetään horjuttaa. Koston kierre syntyy ja kasvaa helposti. Lisäksi paineet välierässä on valmiiksi kovat mutta myös tuo eilinen Saksan show varmasti hermostuttaa joukkueita.

Toivotaan että olen väärässä tai ainakin että tuomari on hereillä. Jotenkin vaan tuntuu että tässä pelissä voi räjähtää. Toivottavasti kuitenkaan ei.
 
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Argentiina => Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Enzo Pérez, Biglia, Mascherano, Lavezzi, Messi, Higuaín.

Hollanti => Cillessen, Kuyt, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Jong, Wijnaldum, Sneijder, Robben, van Persie.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös