Ke 9.4.2008 Kärpät - Blues (3. finaali)

  • 48 856
  • 244
Tila
Viestiketju on suljettu.

Stealth

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onni suosii rohkeaa... Vihdoinkin! Enpä olisi uskonut, että joskus tuulettaisin näin tunteella Bluesin maalia kuten tänään kävi kiekon lipuessa kauniisti maaliin. Mutta ei tuollaisesta JOUKKUEESTA voi olla pitämättä; rohkeaa peliä, mainio valmentaja, vielä lähes tuntemattomia junnuja ratkaisurooleissa ja ennen kaikkea kuuhun asti säihkyvä joukkuehenki sekä rajaton luottamus omaan tekemiseen. Go Blues go!
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Hemmetin iloinen olen Bluesin puolesta. Tuollaisella sydämellä pelaava joukke ansaitsee menestystä. Altavastaajan asemasta todella kovalla duunilla voittoon virkamieskiekkoa neppailevan jengin edestä on tapa, jolla saa menestyksen lisäksi myös sympatiat.

Todella hyviä paikkoja oli Bluesilla varsinkin 3. erässä ja jatkoerässä, joista olisi jo aiemmin voinut - ehkäpä myös pitänyt - laittaa sisään. Hyvä että lopulta meni edes siitä mistä meni. Jälleenhän Tarkista meinattiin leipoa kovasti sankaria ja kyllähän hän sellaiseksi kiistatta vähän meinasi noustakin. Kärppien puolustustapa, jolla hyviltäkin paikoilta ammuttaessa vastustajalta saadaan ahtaalle ajamalla otettua terävin vaarallisuus viimeistelystä, sekä toisaalta myös bluesilaisten jäätyily auttoivat miestä kuitenkin kovasti urakassa. Mm. Niemisellä ja Heiskasella aivan loistavissa paikoissa ei pussitus onnistunut, Kellerin paikan Tarkki sitten liimasikin näyttävästi. Tässä kohtaa menee selostojilla kuitenkin vähän hehkutus yli / osin väärään osoitteeseen.

Samalla tsempillä kun jatkaa Bleg menoa, saamme uuden mestarin. Toivottavasti.

Ainiin, Mikkola on kyllä aika antisymppis.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Tällä menolla Blues kääntää tämän sarjan.

Näinpä. Joku siellä nyt mättää ja pahasti. Kaikki kunnia Bluesille, mutta kyllä Kärpät pelaa munattominta peliä miesmuistiin. Siellä espoolaisten päädyssä on kyllä tilaa, jos sitä tekee. Paakkiksen kenttä yritti hyvin ja loi muutamia vaarallisia paikkoja maalinkin lisäksi. Megan äijien mukaan Kojo oli huutanut koko toisen erän vaihtoaitiossa hyökkäämisestä ja uskaltamisesta, joten ei se voi pelkästään Kojon taktiikkaa olla, että puhallellaan muniin.

Ykköskentältä toista kertaa peräkkäin paskinta peliä Kärpistä. Hannes ehkä Pesostakin surkeampi. Bluesin asennetta sen sijaan ei voi kuin ihailla. Täysin ansaittu voitto Blegille.
 
Noihin iänikuisiin tuomarikommentteihin: kumpikin joukkue kärsi siitä varmaankin yhtä paljon, joten ei mitään suurta vääryyttä keskimäärin. Linja vain poukkoili, näytti siltä että normaalipeliajan loppua kohden alettiin viheltää taas helpommin ja jatkoajalla taas ei enää mistään.
 

Everio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuto
Vertical kirjoitti:
Tarkoiti varmaan kun Kuoppala pehmoili laidan lähelllä eikä uskaltanut ottaa taklausta vastaan vaan ämmäili perinteiseen tyylinsä? Jäähyn paikka, vaarallisia tilanteita nuo.

Eli Vertical, sun mielestä pitäs saada jäähy ku väistää taklauksen??? Vittu sä oot sekasin ;)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämähän meni niinkuin pitikin. Tappio tänään, niin Kanada-maljaa ei tarvi edes käyttää Espoossa. Eksyisihän se sinne muutenkin kun ei ole sielläpäin tottunut liikkumaan. Lauantaina torilla tavataan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Oikea joukkue voitti, ei epäilystäkään. Blues on Joukkue joka taistelee viimeiseen asti! Hienoa katsella, vaikka oman joukkueen puolesta harmittaakin. Blues osaa erinomaisesti pitää viivaa ja Kärppä-pelaajat vain neppailevat omalla alueella kun pitäisi purkaa varmasti pois keskialueelle. Nyt tarvitaan vähän enemmän nöyryyttä tuohon touhuun. Hyökkäämään päästään vasta sitten kun on päästy ensin omista pois, helppoa vai mitä :)

Olihan tämä nyt onneksi jo vähän parempaa kuin maanantaina, mutta parannettavaa löytyy huomiseksi paljon. Eipä tässä muuta kuin huomenna jatketaan, eiköhän siellä Kärppä-kopissakin saada vähän henkeä päälle. Espoolaisilla sitä tuntuu riittävän!
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tilapäinen gamesaver on ihan hyvä termi. Suurilla torjunnoilla, jotka estävät synkronisesti häviämisen on oikeutus saada optio gamesaver-torjunnaksi. Mutta kun kiekko kolisee omiin, optiot mätänevät käsiin. Pirhana, pitäisihän tuo nyt ymmärtää!

Tähän mitään optioita aleta sotkemaan, kas kun ei samalla integraalia ja derivaattaa vielä? Gamesaver on torjunta jota ilman joukkue olisi varmasti hävinnyt ottelun, toisin sanoen gamesaverilla maalivahti antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Se ei sitten ole maalivahdin vastuulla miten pelaajat käyttävät tämän mahdollisuuden, maaleja hän ei sentään pysty tekemään.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ansaittu voitto Bluesille. Kärpät ei voi jatkaa samaa rataa, se on selvä. Luulisi Nokan ottaneen opiksi jo tuosta edellisestä pelistä, mutta ei: sama roiskiminen jatkui jopa jatkoajalla. Ei edes yritystä lähtä kontrolloituihin hyökkäyksiin. Onko tämä valmennuksen pelisuunnitelma? Vaikea uskoa muuta, koska Kärppien hyökkäyskalusto ilman muuta pystyy huomattavasti parempaan kiekolliseen peliin.

Ei tämä peli silti ihan perseestä ollut. Tarkki oli loppuhörpsyä lukuunottamatta loistava. Se uskomaton räpyläkoppi 5 sekuntia ennen loppua oli jotain hämmästyttävää. Samoin Juhis ja Juunas saavat minulta synninpäästön. Ja olihan Kärpillä toki hetkensä - harmillisen lyhyet vain.

Nyt Nokka palaveria samaan malliin kuin Ilves-sarjassa. Näin tämä ei voi jatkua. Jokin tolkku siihen kilpikonnapuolustukseen on tultava. Maaleilla nämä pelit voitetaan.

Edit. Tuomaritoiminta oli tänään poikkeuksettomasti yhtä paskaa kuin tähänkin asti... Lampun jäähy kyllä hörähdytti. Toki Bluesillekin taisi muutama helppo tulla, vaikkei mieleen tässä tulekaan.
 
Suosikkijoukkue
kiekkovesa
Surkia peli Kärpiltä. Eka erä liike kunnosa ja hallintaa. Sitte peli passivoitu ja käänty Bluesille. Karhukoiran tahtoa niinku Rajamäeltä ei löytyny ku Tarkilta.

Onkohan Kärpät demokraattinen porukka kun ei jakseta pelata kun sen verran että saadaan 1-0 tai 2-0 johto ja sitten päätetään porukalla että oikaistaan selekä. Tai sitten niin diktatorisesti hallittu porukka että Nokka sanoo että nyt riittää hyökkäily, pidetään vaan asemat.

Rajamäki on kyllä hyvä pelaaja. Vaikka jalat ja kädet ei joka tilanteesa riitä, niin asenteessa on sitten sitä karhukoiran luontoa. Pelikäsityskin on sitä luokkaa että kyllä se jotenkin vaistoaa minne se kiekko menee. Vielä kun jättäs sen tilanteen jälkeisen selittelyn tuomareille pois niin olisi aika kymppi pelaaja.

Oskar Osala mun mielestä hiipui edelliseen peliin nähden. Enempi kunnostautui
tuomareille selittelyyn joka tilanteen jälkeen. Eikö siitä sääntöjen mukaan voisi puhaltaa kympin. Mussuttaminen tuomareille nykyään taitaa olla niin yleistä että harvoin kymppiä tulee. Korvat paksuuntuneet, tuomareilla nimittäin.

Kärpistä paras oli Paakkolanvaara. Pitkä ja ulottuva pelaaja. Tsekit joutaa nakataa tukasta sanonko minne. Noilla slaavikiekkoilijoilla on se ikävä piirre että ei ne koskaan itseään täysillä likoon pistä.

Hyvösen vois kans panna jo nyt keväällä sinne Ruotsin junaan (tai laivaan).
Pesonen kyllä puolustaa, raastaa ja repii, osin maineensa vanki, mutta hyökkäyksessä jäi tässä pelissä jotakuinkin yksin.

Andersson pelas jotenkin hyvin mutta niinhän ruottalaiset aina tekee.

Kuuselakaan ei Kärppien hyökkäykseen mitään lisäarvoa tee...

Joopa joo. Blues voitti ku pelas paremmin...
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Nokalle vihjeeksi, että maaleja ei voi tehdä jatkoajallakaan, jos ei koskaan hyökkää.

Uskon että KooJii tämän tietää, mutta Blues pelaa juuri nyt niin helvetin hyvin että Kärpät ei ehdi hyökkäämään.

Tapahtumat kentällä johtuvat Bluesin paremmuudesta, ei Kärppien huonoudesta.

Toivon että Kärpät nousee sillasta sillä nyt joukkue ei pelaa mestaruuden arvoisesti.

Btw: Miksi, oi miksi Jalonen vaihtoi Viuhkolan ja Brosin paikkaa. Andersson-Viuhkola-Aaltonen ketju toimi loistavasti kunnen Bros tuli sekoittamaan pakkaa samalla kun Viuhkola meni täysin hukkaan koomailevien Hyvösen ja Pesosen kanssa.
 
Tähän mitään optioita aleta sotkemaan, kas kun ei samalla integraalia ja derivaattaa vielä? Gamesaver on torjunta jota ilman joukkue olisi varmasti hävinnyt ottelun, toisin sanoen gamesaverilla maalivahti antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Se ei sitten ole maalivahdin vastuulla miten pelaajat käyttävät tämän mahdollisuuden, maaleja hän ei sentään pysty tekemään.

Gamesaver vois olla myös sukunimi, mutta kuuluux tää tänne.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Noihin iänikuisiin tuomarikommentteihin: kumpikin joukkue kärsi siitä varmaankin yhtä paljon, joten ei mitään suurta vääryyttä keskimäärin. Linja vain poukkoili, näytti siltä että normaalipeliajan loppua kohden alettiin viheltää taas helpommin ja jatkoajalla taas ei enää mistään.

Niin, mutta onko se kenenkään etu jos linja muuttuu keskenkaiken tai että jäähyjä ei vihelletä enää mistään?!?

Tottakai siitä kärsii molemmat joukkueet, siitä kärsii itse peli ja kyllä se varmaan katsojiakin vituttaa..

Kyllä tuomareilla pitäisi olla munaa viheltää selvät jäähyt pois, tottakai playoffseissa pitää saada pelata kovempaa, mutta jos jatkoajan saa roikkua, estää ja koukkia sen minkä sielu sietää niin kyllä tuomarilinjaa sietää silloin kyseenalaistaa.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Sen verran vielä tuosta Pesonen-Kuoppala tilanteesta, että jälkimmäinen ehti väistää sen taklauksen melko hyvin liikkeessä ja Pesonen ei voi kuin syyttää itseään siitä, että ajoi itsensä tilanteesta ulos ja päänsä laitaan. Kuoppalahan lähti siitä hienosti kiekon kanssa nousuun ja Pesonen jäi pillittämään laitaan.

Ihan turhaa lässyttää, että jos ja jos olisi ollut erilainen tilanne, kun ei jumalauta ollut. Ei kai kukaan vapaaehtoisesti lähde tuossa tilanteessa menettämään kiekkoa ja ottamaan kovaa niittiä itseensä, kun mahdollisuus on väistää ja voittaa kiekko, hä?! Olisitteko te tosiaan halunneet siitä tilanteesta Kuoppalalle rangaistuksen?!
 
Suosikkijoukkue
Mikkelin Kittaajat
Tarkki vs. Blues: 2-1

Siinäpä ehkä tärkeimmät tästä sarjasta. On uskomatonta, jos Blues ei tällä pelillä vie mestaruutta, niin paska Kärpät on tällä hetkellä. Täysin vastaantulija.

Puolustuspäässä kyllä taistellaan, mutta ei niitä pelejä voi voittaa, jos ei edes yritetä hyökätä. Ja ykköskenttä, ei hyvää päivää. En voi ymmärtää, miksi ykköskenttä karvaa Kärppien ketjuista kaikkein passiivisimmin, ja muutenkin ketjun peli on käsittämättömän passiivista. Hyökkäyksiin lähdötkin ovat kuin katselisi hidastuksia Bluesin vastaavista.

Ei riitä mihinkään, että taistellaan hyvin omassa päässä. Pitäisi myös yrittää rakentaa omaa peliä. Kärppien (ja varsinkin ykköskentän) peli on nyt niin sekaisin, että pidän ihmeenä, jos tästä vielä noustaan mestaruuteen. Olkoonkin sarja tällä hetkellä 2-1.

Täytyy kyllä samalla antaa tunnustusta Bluesille. Peli on aivan käsittämättömän hienoa katsottavaa, liikettä on 2x se mitä Kärpillä. Paremmalla viimeistelyllä olisi tullut aika rumia lukemia.

Koomista kyllä, sen minkä arveltiin olevan kärppien heikoin osa-alue (Tarkki), onkin ollut selkeästi vahvin.
 
Niin, mutta onko se kenenkään etu jos linja muuttuu keskenkaiken tai että jäähyjä ei vihelletä enää mistään?!?

Tottakai siitä kärsii molemmat joukkueet, siitä kärsii itse peli ja kyllä se varmaan katsojiakin vituttaa..

Kyllä tuomareilla pitäisi olla munaa viheltää selvät jäähyt pois, tottakai playoffseissa pitää saada pelata kovempaa, mutta jos jatkoajan saa roikkua, estää ja koukkia sen minkä sielu sietää niin kyllä tuomarilinjaa sietää silloin kyseenalaistaa.

Olen samaa mieltä.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Vertical: "Tarkoiti varmaan kun Kuoppala pehmoili laidan lähelllä eikä uskaltanut ottaa taklausta vastaan vaan ämmäili perinteiseen tyylinsä? Jäähyn paikka, vaarallisia tilanteita nuo."


Eli Vertical, sun mielestä pitäs saada jäähy ku väistää taklauksen??? Vittu sä oot sekasin ;)
Siinä Kuoppalan tilanteessa ei minunkaan mielestä siinä mielessä ollut mitään, että mies teki väistön, siis sen kyyristymisen, tarpeeksi ajoissa ja taklaaja ehti väistää. Yleensä näissä se ongelma tulee siitä, että pää painetaan alas juuri kun ollaan jäämässä levyksi seinän ja miehen väliin ja sitten napsahtaa, mutta nyt ei sitä vaaraa ollut. Jos ei pelitilanteen edun takia halua ottaa taklausta vastaan, niin mikään pakkohan ei ole, kunhan väistön tekee vastuullisesti eli ajoissa. Tässä tapauksessa ei nähdäkseni ollut ongelmaa.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Tekeekö Jalonen Sheddenit, kun alkoi puhumaan tässä vaiheessa, että meillä on kuitenkin vielä kotietu?
Ei kannattaisi tuudittautua tuollaisiin juttuihin, eikä varsinkaan sanoa niitä ääneen koko suomelle.
Taitaa kaiken voittamaan tottuneilla Kärppien super pelaajilla olemaan motivointi vaikeuksia.
Taitoa on mutta ei motivaatiota, vai miten muuten selittää Kärppien maanantaisen ja tämän päiväisen haluttomuuden hyökätä.
Blues sen sijaan haluaa voittaa ja siksi Bluesin peliä oli sekä maanantaina että tänään todella ilo katsoa.
Onneksi historia ei toistanut itseään ja nyt sentään yritteliäämpi ja enemmän töitä tekevä joukkue voitti,
niin ei totta vieköön käynyt edellisessä pelissä.
Hyvä ja viihdyttävä kiekko jatkukoon näissä finaaleissa ja parempi (=hyökkäävämpi) joukkue voittakoon, oli se sitten Blues tai Kärpät.
 

JPL

Jäsen
Jos yksikin oululainen ilmoittelee, että väärä joukkue voitti, niin on kyllä aika hakeutua optikolle. Jalosen Kärpät on näköjään välierien ajan tuijotellut Sheddenia, sen verran säälittävän näköstä taas jatkoaika oli.

Näin Kärppä"fanin" mielestä väärä joukkue voitti. Toki tänään parempi ja aktiivisempi voitti. Mutta silti pitää omien puolta pitää aina. Ja juu - optikolla pitäisi kyllä kävästä. Sen verran heikolla hapella nämä tämänhetkiset kakkulat on.

Erinomaista peliä Bluesilta ja ilman Tarkkia ottelu olisi ratkennut jo paljon aiemmin. Ei olisi tarvinnut ylimääräistä erää tuolla istua.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tämä alkaa hipoilla jo filosofista keskustelua.

Tähän mitään optioita aleta sotkemaan, kas kun ei samalla integraalia ja derivaattaa vielä? Gamesaver on torjunta jota ilman joukkue olisi varmasti hävinnyt ottelun, toisin sanoen gamesaverilla maalivahti antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Se ei sitten ole maalivahdin vastuulla miten pelaajat käyttävät tämän mahdollisuuden, maaleja hän ei sentään pysty tekemään.

Ei sekoiteta tähän myöskään venus-kukkulaa, partisiippia, toonista kieltä kuten koreaa, onomatopoe(i)ttisuutta tai täydennysjakaumaa eli syfilistä.

Häviävä maalivahti ei voi olla tehnyt gamesaveria ottelussa, jonka on siis hävinnyt. Ihmettelen vain kun sinun nuppiisi tämä asia ei uppoa.

Gamesaver antaa mahdollisuuden joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.
.

Totta. Mutta vain niin pitkään kun oma joukkue on tehnyt voittomaalin. Kun vastustaja tekee voittomaalin, vain vastustajan maalivahti on voinut tehdä gamesavereita.
 
No sarja on nyt 2-1 tai 1-2 kummin vain haluaa nähdä. Huomenna uusi mielenkiintoinen matsi, jossa olisi mukava nähdä muitakin pääosan esittäjiä kuin Tarkki. Koskee kumpaakin joukkuetta. Blues on tosin joukkueena pääosissa, joka sinänsä on jo hienoa, mutta loistavat yksilösuoritukset puuttuvat,
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
En edes kuvittele lukevani muiden kommentteja.

Jos joku on ansaittu voitto, niin tämäniltainen oli. Blues oli niin paljon enemmän sydämellä mukana, että Kärppien voitto olisi ollut vähintään yhtä suuri vääryys kuin se oli maanantaina. Nyt olisi viimein aika herätä meikäläisten tähän sarjaan. Mitä vittua on tapahtunut meidän ykköskentälle? Luokaton on liian lievä sana kuvaamaan tuota perseilyä. Nyt on koko joukkueen viimeinkin aika tajuta, ettei tuo viiden miehen puolustus ja pitkien kiekkojen nakkelu riitä kovin kauaa Bluesia vastaan ja on sitä vielä vittumainen katsella. Alkaa olla aika pelata muutkin kuin avauserät, tai sitten mestaruutta juhlitaan tänä keväänä kaukana Oulusta.

Bluesilla on hemmetin hieno joukkue, onnea Espooseen. Arto Laatikainen on MVP.
 

rpeez

Jäsen
Oskar Osala mun mielestä hiipui edelliseen peliin nähden. Enempi kunnostautui
tuomareille selittelyyn joka tilanteen jälkeen. Eikö siitä sääntöjen mukaan voisi puhaltaa kympin. Mussuttaminen tuomareille nykyään taitaa olla niin yleistä että harvoin kymppiä tulee. Korvat paksuuntuneet, tuomareilla nimittäin.

.

Olisikohan Oskari ollut vähän väsy, kuumeneminen ja vähän vaisummat otteet viittaavat siihen.

Muutenkin taklausten painavuus oli kevyempää kuin maanantaina. Mutta ei se mitään, kun kerran palkinto tänään saatiin. Koittakaa nyt äijät jaksaa vielä painaa!

Kärpistä kyllä pistää Jonas Andersson esiin, hyvä pelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös