Ke 9.1.2008 Jukurit - TuTo

  • 4 920
  • 30
Suosikkijoukkue
TuTo
Todellinen kärkikamppailu käydään Mikkelissä. TuTo lähtee haastajan roolissa hakemaan orastavalle voittoputkelleen jatkoa, kevätkauden ensimmäiset ottelut lupaavat hyvää. Keskiviikon ottelu on avainpelejä jopa lopullisia sijoituksia jaettaessa, kumpikaan joukkue tuskin häviää montaa peliä ennen play-offsien alkamista.

Jukurit vahvistui lainapuolustajilla Jyväskylästä. TuTo taas sai vahvistuksia HPK:n A-junioreista sekä TPS:n sairastuvalta, kun Arttu Virtanen yrittää paluuta jäälle.

Odotettavissa on tiukka ja vähämaalinen ottelu. Maalivahtipeli voi olla ratkaisevassa roolissa, sekä kärsivällisyys. Kumpi joukkue jaksaa pelata peruspeliään, luottaen omaan osaamiseensa tiukassakin paikassa.

Lopputulos lienee 2-3, ratkaisumaalin tullessa kolmannen erän puolivälin jälkeen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mestiksen herkkupala tarjoillaan keskiviikkona Mikkelissä. Jukurit on ehkä jopa hienoinen suosikki otteluun sarjajohtajaa vastaan kotonaan. Mikkelistä ei koskaan ole TuTolle helppoja pisteitä ole TuTolle ollut tarjolla ja tuskin nytkään. Eräs ratkaisun avain voi olla molempien joukkueiden uudet pelaajat ja heidän nopea sopeutuminen joukkueeseen. Tiukassa kamppailussa virheet ovat suuressa roolissa ja uusien pelaajien on heti päästävä rytmiin mukaan muuten voi omissa soida ja peli mennä sekaisin.

Jukurien vahvuus on varmasti tasaisuus ja heikkoja lenkkejä on joukkueesta vaikea löytää. TuTolla ykkönen on selvästi taas erottunut muusta joukkueesta, mutta kakkoseenkin riittää kuitenkin pistepörseseissä keikkuvia pelaajia. 3 ja neloskentissäkään ei ole TuTolla juuri moittimista, mutta Jukurien kotietu painaa vaakakupissa sen verran, että pidän heitä hinoisena ennakkosuosikkina.

Veikataan TuTolle 3-4 voittoa RL-kilpailun jälkeen. Ratkaisun upottaa A.Pusa.
 
Merkit Jukurien voitolle ilmeiset

Jukureilla taitaa olla sama tilanne kuin SaPKolla ennen Jukurit-peliä. Hävisivät huonolla asenteella etukäteen heikommalle joukkueelle ja voittivat sitten selkeästi parempi materiaalisen Jukurit. SaPkolla oli jo KiVaa vastaan pelatessa ajatukset Jukurit pelissä ja nyt Jukureilla oli SaPKoa vastaan pelatessaan jo ajatukset haasteellisessa TuTo pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jukurit vahvistui lainapuolustajilla Jyväskylästä. TuTo taas sai vahvistuksia HPK:n A-junioreista sekä TPS:n sairastuvalta, kun Arttu Virtanen yrittää paluuta jäälle.
Ennenaikaista mennä sanomaan että Jukurit on vahvistunut lainapuolustajilla.. vaikka niitä on kaksikin kokoonpanoon siis saatu. Leppänen ei missään nimessä edellisellä Mikkelin visiitillä vakuuttanut. Enkä tiedä onko Forsbergikaan vakuuttanut tälläkaudella vielä missään? Pieni riski näissä koko kauden seuroja kiertäneissä pelureissa aina piilee. Toivottavasti nyt onnistuvat.

Virtasen soisi pääsevän jäälle ja kuntoutuvan.

Itse pelistä ensimmäisenä tulee mieleen, että miten Jukureiden puolustus kestää TuTon laajan hyökkäysrintaman. Jos hyvin, niin uskoisi 3-1 voiton irtoavan, ja jos ei niin lukemat lienee 2,3-4. Luotettava kuitenkin on että se muutama maali kotiluolassa aina syntyy.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurien lauantaista SaPKo-konttausta en nähnyt, mutta paljon olen raportteja kuullut ja maalivideotkin katsottu. Jos esitys ei kohene merkittävästi, niin TuTo vie Jukureita kuin kuoriämpäriä. Lisäksi Jukurien peli kotiluolassa on muutoinkin ollut viime aikoina tahmeaa. Kahdesta edellisestä Mestis-joukkuueen kohtaamisesta on tullut tappio kotihallissa. Vieraissa on kulkenut paremmin, mutta se ei nyt paljoa lohduta.

Toivottavasti Myllykoski on tarkkana tänään, sillä edellisessä ottelussa nähtyihin hörppäyksiin ei ole nyt varaa. Puolustuksessa on kaksi uutta nimeä. Mielenkiintoista nähdä millaiseksi alakerran kokoonpano muodostuu. Löytyykö sopivat parit?

TuTo varmasti sytyttää Jukurit taistelemaan, mutta pelin täytyy myös teknisesti kulkea jos pisteitä aiotaan napata. Jos TuTo tänään voittaa, niin runkosarjan voitto alkaa näyttää suhteellisen varmalta turkulaisille. En lähde veikkaamaan lopputulosta, mutta varsinkaan tässä pelissä ei tyylipisteitä jaeta. Nyt ratkaisee vain pisteet ja kaikki sallitut keinot ovat suositeltavia.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurien uudistuneet pakkiparit tälle illalle päätyivät tällaiseen muotoon:

#25 Leppänen- #6 Kinos
#29 Forsberg- #22 Kallioinen
#5 Komulainen- #8 Hyvärinen

Seitsemäntenä pakkina aloittaa Hämäläinen. Metso siis mielestäni odotetusti katsomoon. Ihan hyvältä nuo näyttävät. Paikalle päässeiltä odotan tietysti kommenttia parien toimivuudesta.
Hyökkäyskolmikot näyttävät säilyneen ennallaan edellisestä kamppailusta. Ylimääräinen hyökkääjä on tällä kertaa Kiukas.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Eräälläkin TuTon kakkosparin pakilla olisi tänään eräs homma hoidettavana, viimeksi ei ollut edes kunnon yritystä (hassuja sanamuotoja lasketa). Lauri, oletko valmis?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pressiboxi kirjoitti:
Eräälläkin TuTon kakkosparin pakilla olisi tänään eräs homma hoidettavana, viimeksi ei ollut edes kunnon yritystä (hassuja sanamuotoja lasketa). Lauri, oletko valmis?

Moottorisaha näytää todellakin saaneen näyttöpaikan kakkoseen. Hiukan kuitenkin tuntuu, että tappeluiden sijaan kaveri todellakin yrittää lunastaa pelillisillä ansioillaan ja vahvuuksillaan paikkaa vakiokokoonpanoon. Toisaalta veto voi sekoittaa Jukureidenkin pakkaa, jos kaveria liikaa ruvetaan seurailemaan. Jokatapauksessa mielenkiintoinen veto Syväsalmen pariksi, mikäli tiedotetut kokoonpanot eivät ole aivan puuta heinää.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eräälläkin TuTon kakkosparin pakilla olisi tänään eräs homma hoidettavana, viimeksi ei ollut edes kunnon yritystä (hassuja sanamuotoja lasketa). Lauri, oletko valmis?

Niin no, yritystä ja yritystä. Jos kaveri menee koko ajan karkuun, niin vaikea siinä on paritanssia suorittaa.

Kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoinen koostumus TuTolla. Kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua on tuttua ja turvallista laatua, mutta 3. ja 4. vielä suuria arvoituksia. Jotenkin uskon ja toivon yhdistelmän Kerälä-Muhonen tuovan TuTolle paljon iloa loppukauden aikana. Junnilan peluutus kakkospakkiparissa Syväsalmen rinnalla on myös jännä lisä, jolla haetaan Iirolle kauden avausmaalia. Joo joo, uskokaa pois.

TuTolta puuttuvat siis Pusa, Kokkonen ja Peltosuo sekä loukkaantuneena oleva Jortikka. Eniten kiinnostaa kuitenkin, missä on Timo Lindström? TuToon joulutauolla hankittu maalivahti on toistaiseksi päässyt kerran ennakkoon ilmoitettuun kokoonpanoon, mutta siinäkin ottelussa luukkua avasi Törnström. Muita havaintoja miehestä ei ole.

Tiukka vääntö on luvassa, ja Japea lainatakseni "Nyt ratkaisee vain pisteet ja kaikki sallitut keinot ovat suositeltavia." Voiko sitä paremmin sanoa.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Sitten pitää luistella kaveri kiinni tai hoitaa asia jotenkin muuten. Ei se sen kummempaa ole. Verta pakkiin, ahoy!

http://www.youtube.com/watch?v=5ZdvJo8ijEI

Kyllä kyllä, ja mites siinä Kuuluvaisen kanssa sitten kävikään. Nykyään Iiro varmaan odottaa, että kaverilla on sentään nyrkit pystyssä ennen kuin lyö, ettei taas tarvitse keskustella Lehkos- , Junnila- tai muistakaan lisistä.
 
Eniten kiinnostaa kuitenkin, missä on Timo Lindström? TuToon joulutauolla hankittu maalivahti on toistaiseksi päässyt kerran ennakkoon ilmoitettuun kokoonpanoon, mutta siinäkin ottelussa luukkua avasi Törnström.

Ilmeisesti Tsekin päässä on kaverin paperiasiat ryssitty täydellisesti ja siksi peliluvan saaminen kestää.

Iirolla tänään näyttö päällä, ekassa vaihdossa suihkuun? Viime Jukurit-pelissä Mikkeliläisiltä pelaajilta tuli tämmöisiä vastauksia, kun kysyttiin "meno" haluja:
"En mä haluu" "en mä oo sulle tehny mitään" yms... Kinoksen nouto, 1+1 eli Gordie Howe hatrick ja koko Kupittaa tervehtii Iiroa viikon päästä, mä voin vaikka sitten tuoda kukat!

edit. Kesti jopa taklasi viime pelissä kahdesti ja on yllättänyt pisteidenkin varjolla tällä kaudella, mitä jos Kesti yllättäisi ja kuittaisi itse viime keväisen?
 

Charlie Horse

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täytyy sanoa, että minä en oikein jaksa tuota Junnila-keskustelua. Ok, se voisi pamauttaa vaikka muutaman maalin nyt kun kentälle pääsee, mutta ylimääräisen uhoamisen voisi jättää väliin, jos sellaiseen ei tarvetta ole. Tämä on kuitenkin vain yksi runkkis-peli muiden joukossa, vaikka kuinka olisi kärkikamppailu.

Kaikista mielenkiintoisin TuTolla on illan kolmosketju: Karevaara - Kerälä - Muhonen. Luulisi vauhtia ja taitoa löytyvän ainakin riittävästi.

Jukurit lähtee illan peliin hienoisena ennakkosuosikkina, sillä tuskin kahta huonoa peliä pelaavat peräkkäin. Tasaista tullee silti olemaan.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Toivottavasti Jukurit tosiaan on ottanut opiksi SaPKo-katastrofista. Tuo peli oli surullisinta Jukuri-kiekkoa mitä olen melkein 10 vuotta kestäneellä fanitusurallani nähnyt. Ei sellaisella pelillä tarvitse haaveillakaan Mestiksen voitosta, saati liiganoususta.

Noh, nyt on tuohon täysin onnettomaan pakistoon saatu pari lainavahvistusta - nähtäväksi jää ovatko vahvistukset nimensä veroisia vai jatkuuko sama meininki. Toivotaan parasta, mutta pelätään pahinta.

Ennustus: Jukurit voittaa 4-3 jatkoajalla tai rankkareilla. Varsinaisella peliajalla vain toinen näistä joukkueista voi voittaa, ja se ei ole sinikeltainen se.

Niin, ja olisikohan Myllykosken aika levätä välillä? SaPKo-pelissä imuroi ne varsinaisen peliajan maalit sellaisella antaumuksella, että ihmetytti. Lahikainenkin varmaan haluaisi välillä pelata? Eipä vaan taida olla Jukurijohdossa munaa tehdä kokeilevia ratkaisuja.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
En gång i Savolax på keikka

Ärjy määrä jäähyminuuteja tehtailtu kotijoukkueen toimesta. Voisiko joku kansalainen raportoida mitä kvittoa Savossa on puuhailtu? Junnilaa btw ei lue rangaistustilastossa kertaakaan. Toisaalta jos katsoo loppulukemia niin eipä ollut tarviskaan. Me on voitettu tää kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Jugorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, HC Sparta Praha, NY Rangers
Jotain tarttis tehrä...

2-8.

Milloin Jukurit on viimeksi hävinnyt näin suurin lukemin kotona? Vai onko koskaan? Minun muistiini ei ole ainakaan jäänyt yhtä suurinumeroista tappiota. TuTo pelasi tänään, sillä tasolla mitä siltä sopii odottaa. Käytti tehokkaasti Jukureiden surkeaa puolustusta hyväkseen ja teki maalit paikoistaan.

Jukurit puolestaan oli... mikään sana on tuskin riittävä kuvaamaan sitä. Puolustus vuotaa kuin seula. Mestis-tasollekaan Jukureiden puolustus ei ole riittävä. Hämäläinen, Hyvärinen, Leppänen, "Peter" Forsberg, Kinos jne. Kaikki pelkkiä pujottelukeppejä. Kellään ei ole edes voimaa siirtää vastustajia maalinedestä. Kaiken kruunaa vielä erittäin epävarma maalivahti ja haluton hyökkäys.

Makkosella tekemistä, että kelkka saadaan käännettyä. Ensiksi pitäisi löytää jostain ainakin yksi OIKEA PUOLUSTAJA ja heivata tälläiset tusinalainapelurit kuuseen. Myllykoskeakin voisi joskus lepuuttaa, sillä noilla otteilla ei mielestäni ykkösmaalivahdin paikkaa voi saada.

PS. Junnila ei pelannut.
 

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
PS. Junnila ei pelannut.
Ei tarvinnut, Jukurit sekosi näemmä muutenkin.

Ihan mahtava lopputulos. Ennakkoon peli oli näitä maalin otteluita, mutta kuinkas kävikään. Keinänen pelaa parasta TuTo- kauttaan ja iski sen kunniaksi kolmesti limpun Jukuri-maaliin. Myös Forre vahvisti asemiaan pistepörssissä tehtailemalla 1+2. Unohtaa ei sovi myöskään Heiskasta, joka taisi likimain tuplata kauden pistesaldonsa iskemällä 2+1. TuTon uudet kaveritkin pääsivät pointseille, joten hyvin meni silläkin sektorilla.

Mitäpä tässä voi enää sanoa. Harvoin on näin riemullista kotikoneen ääreltä matsia seurata.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oliko havaintoja Arttu Virtasesta kentällä? Ainakaan tilastomerkinnöissä ei miestä huomannut. Pelko persiissä odottelen onko taas jo selkä klesana.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
2-8

Numerot kertovat ihan kaiken, TuTo oli juuri tuon verran parempi. Hienoa ja "fiksua" hyökkäämistä ja erinomaista puolustuspeliä (tarvittaessa).Tuomari Leppänen oli tänään kentän surkein tai no ainakin yhtä surkea Jurureiden kanssa. TuTolle ennustan valoisa kevättä!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Länkkäri rportoi

http://www.lansi-savo.fi/jetspeed/portal/LS_etu.psml

- Tämä tappio vie mielen apeaksi. Ei voi ymmärtää, että peli menee näin vaikka kaiken piti olla kunnossa otteluun lähtiessä. Olimme jaloissa alusta loppuun.

Hiukan tuntuisi olevan Makkosella vitsit vähissä? Tuleeko Risto taas puskista hoitamaan homman, Valtralla?

Terv. nimim. Kyllä se kotona vielä meni
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
TuTo pyöritteli Sportia vielä rumemmin lukemin Vaasassa. Näyttäisi vähän siltä, että niissä peleissä joihin TuTo todella syttyy, kuten tähän kärkiotteluun, niin ei tällä hetkellä ole kenelläkään jakoa Mestiksessä TuToa vastaan. Ei ole helppo osa sillä, joka jää runkosarjassa kahdeksanneksi.

Jukurien veskarin torjuntaprosentti on kyllä huima. Olisiko tuossa nyt sitten ollut väliä enää 5-0 tilanteessa jos olisi antanut sille toiselle kaverille kauden ensimmäiset peliminuutit...
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ei ole mikään ihme että omissa soi kahdeksan kertaa, kun kakkosveskria ei ole olemassa. Ainakaan Makkosen mielestä. Kyllä tuollainen peluutus mitä Myllykoski on saanut kokea, tulee näkymään jatkossakin. Ei kukaan kestä yksin koko runkosarjaa. Silti, eipä olisi uskonut että joku tekee Mikkelissä Jukureiden verkkoon kahdeksan häkkiä.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Oliko havaintoja Arttu Virtasesta kentällä? Ainakaan tilastomerkinnöissä ei miestä huomannut. Pelko persiissä odottelen onko taas jo selkä klesana.

Ei näyttänyt selkä olevan klesana. Arttu Virtanen hyökkäsi läpi ottelun nelosketjussa, ja sai ihan hyvin peliaikaa. Pelituntuma oli selvästi hiukan kateissa ja kunnossakin voi olla parantamista, mutta hyvällä asenteella Virtanen pelasi alusta loppuun.

Kaikkea sitä näkee ennenkuin silmät putoavat päästä. TuTo oli häkellyttävän ylivoimainen kärkikamppailussa, Jukurit tippui kyydistä jo avauserässä. Vierasjoukkue viimeisteli läpi ottelun hyvällä prosentilla, mutta kyllä Lindlöf peräti kaksi läpiajoa tuhri, joten lisämaaleihin oli hyvät mahdollisuudet.

Ykkösketjussa Forsell oli hyvässä iskussa, kun taas Vuorisalo keskittyi jo lauantain otteluun. Kakkosketju oli jäätävän tehokas. Keinäsen pyssy puhui kolme kertaa, varsinkin hänen toinen maalinsa oli upea. Kestin aloitusvoitosta kiekko Keinäselle, valelaukauksella kärkikarvaaja kahville ja sen jälkeen kiekko yläpesään.

Kolmonen ei saanut itsestään ihan parasta irti, Kerälä oli aavistuksen odotuksia vaisumpi. Ketju kuitenkin pelasi hyvällä asenteella ja Muhonen pääsi muutaman kerran liukkauttaan esittelemään. Nelosketju sai varsin hyvin peliaikaa. Ketju puolusti tarkasti, ja kookkaina pelaajina he pystyivät hyvin vastaamaan tiukkoihin vääntöihin. Pusan juonikkuus kuitenkin puuttui.

Tuto pelasi viidellä puolustajalla. Kokonaisuutena viisikko pelasi aivan loistavasti, ja tehojakin löytyi. Erityismaininta Syväsalmelle, jonka avojääpommi oli näyttävä. Manittakoon lisäksi, että Palmroth on nostanut tasoaan kovasti, jälleen ehjä ja tyylikäs esitys. Maalissa Koivisto oli vakuuttava, vaikka Jukureilla olikin hämmästyttävän vähän maalipaikkoja koko ottelussa.

Jukurit epäonnistuivat tänään kautta linjan. Kun kaiken lisäksi hermokontrolli ei kestänyt alun takaiskuja, olivat eväät aika vähissä. Varsin hyvällä asenteella joukkue kuitenkin hyökkäsi loppuun asti, vaikka tilanne oli toivoton.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei ole mikään ihme että omissa soi kahdeksan kertaa, kun kakkosveskria ei ole olemassa. Ainakaan Makkosen mielestä. Kyllä tuollainen peluutus mitä Myllykoski on saanut kokea, tulee näkymään jatkossakin. Ei kukaan kestä yksin koko runkosarjaa.

Entäs Petri Koivisto, jonka tilanne TuTossa on täsmälleen sama?
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Shearer kirjoitti:
Näyttäisi vähän siltä, että niissä peleissä joihin TuTo todella syttyy, kuten tähän kärkiotteluun, niin ei tällä hetkellä ole kenelläkään jakoa Mestiksessä TuToa vastaan.

Tältä tosiaan alkaa nyt jo tuntua. Pikkaisen myös alkaa jo todellakin harmittamaan, kun ajattelee että tänä vuonnakaan ei liiga ole vieläkään auki. Nykyisellä kokoonpanolla uskoisin, että TuTo pystyisi jo haastamaan aika hyvin liigan häntäpäätä.

TuTon hyökkäyskalusto tuntuu koko menevän eteenpäin ja kakkoskenttäkin alkaa jo olla aika kovaa valuuttaa. Keinänen-Kesti-Lindlöf on selvästi vuoden vaihteen jälkeen parantanut peliään ja on vastustajalle todella vaikea pideltävä. Pakistossa Heiskanen näyttäisi olevan vallan mainio hankinta, pystyy tehoihin, fyysiseenpeliin ja asenne on todella kova. Kaikki merkit tällä hetkellä lupaavat hyvää kevättä, mutta matka on vielä pitkä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös