Ke 6.11.2013 KooKoo - Jokipojat

  • 6 023
  • 17

mmiettinen92

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Keskiviikkoilta ja edessä Mestiksen Itä-Suomen paikallinen. Joensuulaiset vei ensimmäisen ja itseasiassa kauden tähän mennessä ainoan kohtaamisen 4-0 -luvuin kotonaan. KooKoo otti revanssiviikonloppuna HCK:lta kaikkiaan neljä pistettä, kun taas Jokipojat sai Jukureilta väännettyä ainoastaan yhden pongon.

Kouvolalaiset on ollut kotonaan tosi vahva voittaen peräti seitsemän taistoa häviten kahdesti. Jokipojat ei ole ollut mikään erikoinen keikkapeleissä, kun se on ottanut kuudesta vieraskamppailusta vaivaiset seitsemän pistettä.

Kotijoukkueen veskarit Kristian Järvinen ja Mikko Rämö keikkuvat edelleen maalivahtipörssin kärkipaikoilla. Vierailijoiden Mikael Ruohomaa on nakuttanut pisteet 6+14 löytyen pörssistä kuudennelta sijalta. Siinä ehkä illan mielenkiintoisimmat soturit.

KooKoo lähtee otteluun suosikkina vahvana kotijoukkueena. Syksyn rämpiminen sijoilla "ynnä muut" lienee ohi, Jokipoikien otteet ollut mielestäni tosi ailahtelevia. Veikkaan taiston päättyvän 3,4-1,2.

KooKoo / 1. kentällinen:
27 Jan-Mikael Juutilainen - 30 Jari Kauppila - 78 Mikael Kuronen
5 Kalle Maalahti - 7 Jesse Jyrkkiö

2. kentällinen:
15 Teemu Tallberg - 17 Tomi Peltonen – 87 Joona Karevaara
53 Marlo Koponen – 4 Connor Hardowa

3. kentällinen:
76 Santtu Huhtala – 16 Henri Tuominen - 11 Aatu Hämäläinen
77 Jarno Lippojoki - 33 Markus Västilä

4. kentällinen:
23 Ville Rajala - 19 Jussi Nättinen - 9 Timo-Pekka Heikkinen

Maalivahdit:
31 Kristian Järvinen (am)
35 Mikko Rämö

Jokipojat / 1. kentällinen:
17 Sami Blomqvist - 13 Mikael Ruohomaa - 61 Jakub Sramek
12 Esa Lehikoinen - 6 Miro Rahkola

2. kentällinen:
21 Ville Halonen - 20 Joona Manninen - 10 Otto Karvinen
23 Aleksi Elorinne – 2 Matti Koistinen

3. kentällinen:
29 Janne Niva - 47 Oula Uski - 42 Elvijs Biezais
7 Jarkko Immonen - 22 Edgars Dikis

4. kentällinen:
11 Miks Libsbergs

Maalivahdit:
32 Daniel Spence (am)
30 Mikael Edelmann

EDIT. Rosterit lisätty suoraan Mestiksen Internet -sivuilta.
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kouvolalaiset on ollut kotonaan tosi vahva voittaen peräti seitsemän taistoa häviten kahdesti. Jokipojat ei ole ollut mikään erikoinen keikkapeleissä, kun se on ottanut kuudesta vieraskamppailusta vaivaiset seitsemän pistettä.

Jokipoikien vierasohjelma ei ehkä nyt sieltä helpoimmasta päästä ole ollut, joten selittäneen hyvin laihaa pistesaldoa. Peliesitykset vieraspeleissä on kumminkin ollut hyvää, kuten Mikkelissä. Jokipojat on pelannut vieraissa ennen tätä iltaa:

Hokki (4-3vl)
SaPKo (1-4)
Sport (5-2)
Jyp A (3-4)
Jukurit (3-1)
Jukurit (3-2ja)

Kuusi vieraspeliä ja niissä kohdattu kolmesti sarjan voittajasuosikit.

Kotijoukkueen veskarit Kristian Järvinen ja Mikko Rämö keikkuvat edelleen maalivahtipörssin kärkipaikoilla.

KooKoon Järvinen on maalivahtipörssin sijalla 1 ja Rämö 7.
Jokipoikien Mikael Edelmann sijalla 4 ja Daniel Spence sijalla 5.

KooKoo on vahva kotijoukkue ja muutenkin laadukkaampi rosteriltaan. Silti KooKoon kotiohjelma (5 viimeisintä) on ollut helppo. Kärkeen povatuista joukkuista kylässä on käynyt vain Jukurit (3-4) . Ennakkosuosikki iltaan mutta veikkaanpa Jokipojilla olevan sanansa sanottavanaan. Paljon riippuu Spencen vireestä. Varsin aktiivinen maalivahti on myös hiukan virheherkkä. Aloittanut kumminkin ihan hyvin (91,99%).

Jokipojilta poissa kokoonpanosta maajoukkueiden matkassa olevat Jesse Paukku, Sebastian Kauppila ja Raimonds Vilkoits.

Kannattaa mennä paikalla. Tulee varmasti laadukas ilta jos Jokipojat jatkaa samoja otteita kuin kahdessa viimeisemmässä Jukurit pelissä. Onhan vielä kyseessä todellinen El`Clasico. Toivotaan ettei nyt tule kauheasti loukkaantumisia.
 

jukkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Jokipojilta kolme miestä maajoukkueissa. Yksi Latvian, ja kaksi Suomen. Tosin U 19, mutta silti. Lisäksi kaksi miestä sairastuvalla ilmeisesti, joten kolmella kentällisellä mennään koko peli. Silti uskotaan, että Jokipojat pystyy haastamaan kovan kotiKooKoon. Pitkävetoon tasoituskohteessa KooKoo +1 ristillä, reilu ysin kerroin houkuttaa pelaamaan vieraiden yhden maalin voittoa. Historiasta löytyy paljon maukkaita voittoja Kouvolasta, joten siihen uskotaan nytkin. Kaverin luo kokoonnutaan Elisalta peliä tuijottamaan, parin tölkin tuntivauhdilla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo oli selvästi niskan päällä koko pelin, mutta jotenkin vaikeaksi homma kävi kuitenkin. Jokipoikien kiriä pelkäsin, mutta hölmöilivät sen sitten jäähypenkin puolelle. Joensuulaiset saattavat toki olla eri mieltä ja vaihtaa hölmöilyn tilalle tuomarityöskentelyn...
 

Steus

Jäsen
Tulos kuvastaa peliä aika hyvin. Jokipoikain kovin rynnistys oli odotettavasti toisessa erässä, mutta kolmannessa alkoi kovan karvauksen joukkueen 3-kenttäisyys vähän näkyä puolustustyöskentelyssä. Karevaara rystytti pari, mikä lupaa hyvää jatkolle. Jyrkkiöltä muutama hyvä oivallus, vastapainoksi laittaisin Jokipoikien toisen maalin hänen piikkiinsä. Ruohomaa on maaginen mailan kanssa. Rajala ja Tallberg tekevät omaa hommaansa peli peliltä kovemmin.

Daniel Spence, kiristääkö ruuvi otsaa? Järjettömästi kävi Kauppilaan käsiksi ja vielä kättelyissäkin meinasi kihahtaa. Maalivahdin töitä hoitaessaan otti kaksi uskomatonta räpylätorjuntaa! Pari kertaa tuo urheiluruutu-tyyli tiputtikin sitten kiekon mv-alueelle, mutta KooKoo ei saanut hakattua sisään. Ainiin, Uskilta nätti rankkari! Hyödynsi isona miehenä ulottuvuutensa ja vei Järvistä väärään suuntaan.

Väkeä hallilla +2350, mikä on hyvä määrä marraskuiselle keskiviikkopelille. Huomaa muuten selvästi, että Jukurien ja Jokipon kaltaiset perinteisemmät vastustajat vetävät enemmän väkeä hallille, kuin esimerkiksi vaikkapa perjantainen HCK, jota oli katsomassa väitettyä 1888:a paljon vähemmän väkeä. Kauppila-Spence episodi sytytti hallin myös mukavasti.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Kylläpäs oli peli. Spencen kattila kiehahti kyllä aika pahasti yli. Kyllähän se muutaman näyttävän torjunnankin otti,mutta aika agressiivinen kaveri kyllä maalillaan on,hyvässä sekä pahassa.
Hyvä,että Karevaarakin sai onnistumisia. Muutenkin joukkue pelasi ihan mukiin menevästi,mutta missä oli ne viime pelin yv:llä tulleet laukaukset? Taas hierottiin,mutta laukaukset uupui yleensä.
Lippojokikin lauko tänään,mutta osoite on edeleen hakusessa.. Pleksit paukkuu ja ohi menee,että heilahtaa.
Pakko on kyllä ihmetellä Haapakoskea. Ei aikalisää,ei maalivahtia pois. Hellakoukku Spence huito ties kuinka kuinka kauan,että koska saa tulla pois.

Yleisömäärästä sen verran,että kai sitä nyt on kun OP tarjonnu lippuja asiakkaille.
 

Steus

Jäsen
Kyllä Lipari jo kehikköönkin osui, mutta ei hänen paikkansa todellakaan YV:llä ole. Ja joo, saakelin Haapakoski; tulosvedossa oli 5-2 merkattuna, mutta Spence joutui moikkailemaan miehelle aivan turhaan viimeisen 2min.
 
KooKoolta sinänsä tyylitelty voitto, että pelillisesti ei missään vaiheessa oltu hädässä. Vähän turhaan annettiin Jokipon roikkua mukana, mutta kyllähän Spencekin otti muutaman aika hyvän kopin ja pari kertaa kilahteli tolpatkin sitten joensuulaismaalissa. Peliä tällä kertaa kuvaa aika hyvin nuo torjunnat 16 - 37.

Kolmannessa erässä saatiin vähän väriä tapahtumaan, kun Spence ensin lämpeni täysin 4-2 maalista, jossa hänen mielestään ilmeisesti kiekko lyötiin ilmassa hänen räpylästään pois. Sen jälkeen seuraava tilanne ja miehen otettua koppi Kauppilan roiskasusta, mies hyökkäsi ronhextalmaisesti vastapalloon Kakea kohti ja aloitti pienen painin, tämä sitten erkani erilliseksi myllyksi vielä Jokipoikien latvilaisen sekä Kauppilan välillä, jossa Kake jopa tiputti hanskansa jäähän. Tämän jälkeen Spence kävi vielä hakemassa keskialueella Järvistä myllyyn, mutta tähän ei Krisu lähtenyt. (itse salaa toivoin kyllä, että olisi) Pelin jälkeen mies alkoi vielä haastamaan kättelyissä KooKoo-pelaajien kanssa riitaa ja täten Jokipojat buuattiin ulos jäältä.

Kaiken tämän jälkeen kuitenkin on todettava, että noiden juttujen takia tullaan peliin, eikä minkään helvetin keskialueen trappien. Nickersonit ja Forsbackat sytyttivät männävuosina yleisön omilla tempauksillaan ja tänään sen teki vierasjoukkueen Spence. Tällaista hahmoa peräänkuulutan edelleen KooKooseen.

Yleisöä oli mukavasti lähemmäs 2400 ja niinhän se on, että nämä perinteikkäät seurat vetävät nuo yleisömäärät helposti ja farmit eivät niinkään kiinnosta. Se, että joku OP on antanut muutaman vapaalipun ei kuitenkaan minun tyytyväisyyttäni pilaa. Maksettuja lippuja nekin ovat ja ilman niitäkin oltaisiin päästy hyvään yleisömäärään. Jokipojat, TUTO, Jukurit ja Sport kyllä kiinnostavat jopa loppusyksylläkin.

Nyt onkin kovia jengejä vastaan tulevat pelit ja on paikka voitoilla napsia runkkiksen ykköstila. Lets go!
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kaiken tämän jälkeen kuitenkin on todettava, että noiden juttujen takia tullaan peliin, eikä minkään helvetin keskialueen trappien. Nickersonit ja Forsbackat sytyttivät männävuosina yleisön omilla tempauksillaan ja tänään sen teki vierasjoukkueen Spence. Tällaista hahmoa peräänkuulutan edelleen KooKooseen.
Jep. Minä odotan ainakin jo varsin innolla seuraavaa kertaa, kun Spence joukkoineen saapuu jälleen Kuparisaareen. Oli pojalla Vaasankin pelissä ns. pinna kireällä ja touhu oli paikoin varsin hupaista katseltavaa. En tiedä annanko koskaan Haapakoskelle anteeksi, jos Spence ei olekkaan uunissa seuraavassa Vaasan matsissa :)
 

boxmia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Joo kyllähän sitä Spenceä on mukava seurata. Aina sattuu ja tapahtuu. Ja tämä hyvä asia, onpahan edes jotain seurattavaa näissä farmi joukkuita vastaan pelatuissa peleissä ;)

Eiku oikeesti ihan hyvä, että on tunteella pelissä. Välillä vaan omaa joukkuetta ajatellen pelottaa ne seikkailut ja ylimääräset jäähyt. Mutta onhan ne sen arvosia, oi kunpa oisin saanut nähdä livenä tuon Spencen kiehahtamisen Kouvolassa. Näistä joukkueet ja varsinki yleisö syttyy. Vieläkun rupeis Spencellä koppi tarttumaan niin ois suosio taattu oman yleisön riveissä. Eihän Spence huono ole ollut, mutta...

Onneksi on Edelmann johon voi luottaa :D
 
Kuten ottelukoosteessa näkyy, niin Spence suuttuu näköjään enemmän siitä, että häntä jollain tavalla estettiin reboundin jälkeen, vaikka hän oli lähempänä b-pistettä kuin omaa maaliaan. Eka rähinä sitten alkoi siitä, kun tuon maalintekijä Peltonen, joka kaatuu ampuessaan kiekkoa tyhjiin jää tuulettelemaan polviltaan fanikatsomon suuntaan. Tästä sitten Spence käy räpylällä tökkäsemässä miestä rintaan ja Tallberg lähtee siitä sitten muistuttamaan molaria.

KooKooTV: Ottelukooste, KooKoo-Jokipojat 4-2, 6.11.2013 - YouTube / Ottelukooste aukeaa tuosta linkistä ja tuosta pääsee suoraan tuohon 4-2 maaliin ja siitä seuravassa tilanteessa alkavaan hässäkkään: (Kakelle propsit latvialaisjunnun muilutuksesta) KooKooTV: Ottelukooste, KooKoo-Jokipojat 4-2, 6.11.2013 - YouTube
 

boxmia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Tää varmaan pitäis laittaa jo tuonne toiseen ketjuun, mutta kysynpä nyt sääntö juttuja kun tässä pelissä tapahtui. Eli tuossa Spence/Kauppila/Biezais hässäkässä Kauppila heittää (toinen hanska saattoi tippua) hanskat jäähän ja yrittää takoa latvian pojalle järkeä päähän. Olin siis aikasemmin siinä uskossa, että hanskojen heitosta tulee 5+ulos. Onko se siis kuitenkin niin, että siitä tulee vain 10 min.

Ja ihan vain selvennykseksi tilanteesta ei todellakaan mielestäni kuulunut heittää ketään suihkuun. Joskus olen vaan nähnyt pienemmästäkin nahinasta lentävän ulos ja perustelut sille on ollut "hanskojen heitto".

Korkeintaan Biezais ois voinu selvitä pelkällä 2min kun ei oikeestaan muuta tehnyt kun vähän itseään puolusti ja hanskat kädessä.
 
Viimeksi muokattu:
Tää varmaan pitäis laittaa jo tuonne toiseen ketjuun, mutta kysynpä nyt sääntö juttuja kun tässä pelissä tapahtui. Eli tuossa Spence/Kauppila/Biezais hässäkässä Kauppila heittää (toinen hanska saattoi tippua) hanskat jäähän ja yrittää takoa latvian pojalle järkeä päähän. Olin siis aikasemmin siinä uskossa, että hanskojen heitosta tulee 5+ulos. Onko se siis kuitenkin niin, että siitä tulee vain 10 min.

Ja ihan vain selvennykseksi tilanteesta ei todellakaan mielestäni kuulunut heittää ketään suihkuun. Joskus olevaan nähnyt pienemmästäkin nahinasta lentävän ulos ja perustelut sille on ollut "hanskojen heitto".

Korkeintaan Biezais ois voinu selvitä pelkällä 2min kun ei oikeestaan muuta tehnyt kun vähän itseään puolusti ja hanskat kädessä.

Yleensä ainakin Kouvolassa olen huomannut, että tollaisista tilanteista missä tuomarit ovat jo välissä tulee lähes poikkeuksetta 2+10, koska eihän tuota nyt tappeluksi voi sanoa. Ainakin näin oli Forsbackan ja Nickersonin kanssa, joilla kävi näitä aika usein.
 

Veripelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Spenceä lämmitettiin ottelun alusta asti, lumia naamalle ja pientä tökkimistä. Oli varmaan hyvässä tiedossa tämä kaverin temperamentti. Kolmannessa erässä molari sitten kypsyi. Hyvää säpinää ja hatunnosto myös Kakelle hyvästä väännöstä. Veteraani näytti vähän raivon mallia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olin siis aikasemmin siinä uskossa, että hanskojen heitosta tulee 5+ulos. Onko se siis kuitenkin niin, että siitä tulee vain 10 min.

Nykyään joo, ennen taisi olla automaattinen OR ihan painettuna joko sääntökirjaan tai case bookiin. Alla lainaus voimassa olevasta sääntökirjasta:

528 - NYRKKITAPPELU TAI VÄKIVALTAISUUS
a) Pelaajalle, joka tarkoituksellisesti ottaa yhden tai molemmat hanskansa pois tappelun tai kiistan aikana, tuomitaan: Käytösrangaistus (10´)

Voi toki olla, että tuomarit olivat päättäneet salomonista jo aiemmin, mutta ehkä Biezais tienasi kymppinsä siinä vaiheessa, kun teki muutaman hyökkäyksen Kauppilan ollessa jo irti ja linjamiesten otteessa?


Mie kyllä tykkään Kauppilasta. Tuo henkistä johtajuutta ja on selvästi ns. vanhan liiton mies. Ei käy kamalasti mussuttamassa tuomareille tai jää kieriskelemään pienen kolhun jälkeen, vaan ennemminkin antaa sitten suoran palautteen seuraavassa vaihdossa esim. koputtelemalla polvareihin... Rokki-Kake rokkaa!
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Vanhaparta Kauppilakin otti kierroksia ihan kunnolla.

Daniel Spence on loistava. Juuri tälläiset persoonat on kadonnut Mestiksestä. Olihan tuolla kaiken häröilyn seassa ihan loistava hanskatorjunta poikittaisliikkeestä.

KooKoota vastaan tapahtuu aina. Kuten valmentajat on sanonut, niin näihin peleihin ei tarvitse erikseen tsempata. Spence nyt tsemppasi oikein huolella. Tosin, ei voi miestä KooKoon maaleista syyttää.

Näistä KooKoo- fanien raporteista pelistä voisi moni ottaa mallia. Neutraaleja kommentteja ja kehutaan tai moititaan vastustajaakin kun on aihetta. Kirjoituksissa ei ole keltaista hatussa kuin eräänkin joukkueen vastaavilla.

Kiitos asiallisista raporteista!
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ja ihan vain selvennykseksi tilanteesta ei todellakaan mielestäni kuulunut heittää ketään suihkuun. Joskus olen vaan nähnyt pienemmästäkin nahinasta lentävän ulos ja perustelut sille on ollut "hanskojen heitto".

Korkeintaan Biezais ois voinu selvitä pelkällä 2min kun ei oikeestaan muuta tehnyt kun vähän itseään puolusti ja hanskat kädessä.
Sääntöjen mukaan Spence olisi pitänyt heittää suihkuun.

Ylläolevan videon selostajan mukaan Spence vetää poikittaisella mailalla Kauppilaa nenään. Tämähän ei pidä paikkansa, vaan kyllä Spence löi nimenomaan kilvellä Kauppilaa päähän aivan selvästi.

Kaksi kertaa aiemmin Kouvolassa KooKoon maalivahti on lentänyt suihkuun lyötyään kilvellä kenttäpelaajaa, ja tämä olisi ollut ainoa oikea tuomio tässä tapauksessa. Tuomarit nyt vetivät nuo tuomiot aivan hatusta tältä osin.

Muuten matsi oli viihdyttävä, ei tarvinnut todellakaan kuolla tylsyyteen.
Spencen kuumeneminen pelin jälkeen kättelyiden aikana meni jo naurettavuuden puolelle.
 

Mneme

Jäsen
Sääntöjen mukaan Spence olisi pitänyt heittää suihkuun.

Ylläolevan videon selostajan mukaan Spence vetää poikittaisella mailalla Kauppilaa nenään. Tämähän ei pidä paikkansa, vaan kyllä Spence löi nimenomaan kilvellä Kauppilaa päähän aivan selvästi.

Korjataanpa tätä sen verran, että Spence löi Kauppilaa räpylällä, eikä suinkaan kilvellä. Toki ei siltikään poista teon typeryyttä. Mutta tosiaan, jos olisi kilpikädellä lyönyt olisi tuho ollut varmasti pahempaa, nyt räpyläkädellä vastapalloon lyömisestä aiheutui vain Kauppilalle pieni nenäverenvuoto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös