Ke 30.9.2015 Lukko - SaiPa

  • 3 875
  • 16

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään siis kärkikamppailu, johon kotijoukkue Lukko lähtee suosikkina. SaiPalta on hehkutettu ennakkoon joukkueen ykkösketjua, mutta aiemminkin paljon vammoista kärsinyt tähtipelaalaja Nokelainen ei tänään ole kokoonpanossa.

Tasainen peli on luvassa, mutta kotietu, parempi pelaajamateriaali sekä selkeä ero maalivahtiosastolla kääntävät nähdäkseni pelin Lukon hyväksi. Liigan paras maalivahti Zapolski on minusta kahta luokkaa SaiPa:n Niemistä parempi, se näyttelee tänään ratkaisevaa roolia.

Lukon kokoonpanoista kannattaa huomioida se, että kokenut Nurmi palaa pelaavaan kokoopanoon ja nuori Vidgren siirtyy istumaan penkin päähän. Muilta osin Lukon viisikot näkee pelin alettua, koska avauskentällinen on katsojaäänestyksen tulos.

Tulosveikkaus: Lukko nappaa kotivoiton maalein 3-1

Muuta: Lukko-SaiPa lippuja. 30.09.2015 KIVIKYLÄN AREENA RAUMA - Lippupalvelu

Lippuja on mennyt kärkipeliin kaupaksi yllättävän vähän, toivottavasti myynti kiihtyy iltaa kohden. Onneksi yleensä tyhjillään olevat B-katsomot ovat illalla liki täynnä. Televisiostakin näyttää paremmalta, kun toinen pääty ei ole tyhjillään.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Juuri olin ketjua avaamassa, onneksi tarkistin.

Raumalla pelataan siis jonkin sortin kärkikamppailu, sillä Lukko on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena ja SaiPa neljäntenä. Sijoituksilla ei sikäli ole tässä vaiheessa kautta suurta merkitystä, sillä kun runkosarjaa on pelattu 6-8 kierrosta, niin ensimmäiset kahdeksan joukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä ja joukkueilla on eri määrä pelejä pelattuna.

Viime kaudella SaiPa oli keskinäisissä kohtaamisissa vahvempi voittaen kolme neljästä. Lukkoa on vaivannut paha loukkaantumissuma, mutta tämä ei ole menoa haitannut, kun pistepörssin kärkisijoilla keikkuvan Toni Koiviston keväällä löytynyt hyvä vire on jatkunut. Merkittävimmät poissa olijat ovat joukkueen viime kauden paras maalintekijä Olavi Vauhkonen ja harjoituksissa viime viikolla polvensa loukannut Janne Lahti.

Lukko on pelannut kolme peliä kotona ja voittanut niistä jokaisen. Alla on jatkoaikavoitto Pelicansista lauantaina Lahdessa, kun taas SaiPa pelasi viimeksi perjantaina ja voitti Kärpät voittolaukauskisassa.
 

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nokelainen tänään poissa, SaiPan twitterin mukaan kuumeessa.

Saimaan Pallo tänään;

Rau - McIntyre - Järveläinen
Löfquist - Larsson

Jokinen - Järvinen - Strömberg
Lappalainen - Maalahti

Leivo - Koho - Venäläinen
Backman - Carson

Virkkunen - Hämäläinen - Kuronen
Huhtanen

Nieminen (Markkanen)

Edit; Huhtanen + Nokelainen kuumeessa
 
Viimeksi muokattu:

Franz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään:

1.Rau-McIntyre-Järveläinen
Löfquist-Larsson

2.Jokinen-Järvinen-Strömberg
Lappalainen-Maalahti

3.Leivo-Koho-Venäläinen
Backman-Carson

4.Virkkunen-Hämäläinen-Kuronen

Nieminen(Markkanen)

Nokelainen tosiaan poissa! Minulta mennyt ohi mahdollinen loukkaantuminen ja tuli ihan yllätyksenä tämä. Kenellä lisätietoa?

Edit: Pahoittelut hitaudesta
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Nokelaisen jääminen sivuun nostaa harjoitusotteluissa loistaneen mutta Liiga-otteluissa tehottomasti pörränneen Ville Järveläisen ykkösketjuun, nyt on taskuraketilla näytön paikka. Vastaavasti Strömberg ja Leivo nousivat pykälän verran ylempiin ketjuihin. Strömbergiä on jo ehditty toivoakin kakkosketjuun, toivottavasti Järvisen ketju saa Strömbergin fyysisyydestä uutta virtaa.

Puolustuksessa Riikola tekee tilaa Mestiksestä pelituntumaa hakeneelle Miika Huhtaselle. Näinköhän Riikolalla on jotain vaivaa, vai onko tässä vaan kyse normaalista kierrätyksestä?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En ole vielä tänä syksynä ehtinyt juurikaan SaiPaan perehtyä. Kysynkin nyt että onko Jani Nieminen syrjäyttänyt Jussi Markkasen ykkösvahtina vai onko Markkasella vaan lepovuoro?

Lukosta on mukava nähdä Teemu Nurmi ensimmäistä kertaa tällä kaudella liigapelissä. Tottahan hän vaihtopenkillä kuikuili jo lauantain pelissä, mutta nyt vasta pääsee ensi kertaa tositoimiin.

Peli voi päättyä ihan miten vaan, vaikka kyllähän Lukko viime viikolla voitti vielä SaiPaakin pahemman peikon eli Pelicansin ja peräti kaksi kertaa mutta kyllä tästä aika vaikea suosikkia on löytää.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Kysynkin nyt että onko Jani Nieminen syrjäyttänyt Jussi Markkasen ykkösvahtina vai onko Markkasella vaan lepovuoro?

Molempia on peluutettu tasaisesti harjoituskaudella ja kohtuullisesti myös kauden alettua. Tämä on Niemiselle kolmas runkosarjapeli. Ei ole Nieminen Markkasta ihan hevillä syrjäyttämässä ja eiköhän Markkanen pelaa taas Turun pelin, jos ei ole kipeä tms.

Nämä länsirannikon keikat ovat SaiPalle usein tuntuneet vähän vaikeilta, mutta toivotaan silti pisteitä. Nokelaisen poissaolo kyllä laskee mahdollisuuksia roimasti.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huh, vähän tuli säikähdettyä tuota Nokelaisen poissaoloa, mutta onneksi on vain sairastelua eikä mitään pahamaineisia selkävaivoja. Olisin mielelläni nähnyt Strömbergin ykkösessä Järveläisen paikalla, kun on enemmän Nokelaisen tyylinen pelaaja. Mutta katsotaan nyt mitä Järveläinen saa aikaan, kaiken osuessa nappiin voi jopa olla ihan toimiva kolmikko Raun ja McIntyren järkätessä tilaa Järveläiselle.

Toki toivon SaiPan voittoa, mutta jotenkin nyt tuntuu, että ilman Nokelaista ei tänään riitä puhti. Länsirannikon pelit ei ole olleet pisteiden valossa mitään menestyksiä ikinä. Zapolski on todella kovassa tikissä ja ykköskenttä on juurikin sen asteen verran Lukolle Nokelaisen ollessa poissa. Muuten joukkueet vaikuttavat aika tasavahvoilta. Lisäksi kotietu Lukolle, joten noiden asioiden johdosta sijoitan vedonlyöntiin rahani Lukolle. Pistekin olisi tänään hyvä suoritus, mutta toki kolmekin on mahdollista. Lukolle rahan sijoittaminen lieventää myös mahdollisen kotivoiton aiheuttamaa mielipahaa. Toiveissa olisi viihdyttävä ottelu kun kerta on töistäkin huominen vapaata, muija on töissä ja kaapissa on kylmää kaliaa!
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ennakkoon ehkä vaikein peli SaiPalle tähän astisista, mutta katsotaan. Usein kun vähiten odottaa, niin...

Pistekin ois kiva!

Ja onneksi Nokelaisella ei vakavempaa. Kun luin, että Nokelainen on poissa vahvuudesta niin jäi yksi lyönti välistä.
 

Tulppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaa Noksu on sitten virallisen tiedonannon mukaan kipeänä, ei loukkaantunut tai selkävaivainen. Uskottavahan tuo on, mutta skeptikkominä kyllä miettii tietoisen tiedotuskuprun mahdollisuutta. No pois joka tapauksessa.

Sieltä pitäisi nyt löytyä niitä ratkaisijoita siis muitakin. Jos löytyy, niin pisteet voivat lähteä tänään meillekin. Jos taas homma on entiseen malliin McIntyren ja kumppaneiden varassa, niin voipi olla masentava ilta. Maalivahtipeli meillä tosin on kunnossa, ja sehän meitä jälleen nyt alkukaudesta on kärjessä ykköskentän tehojen lisäksi pitänytkin. Mutta ei sekään ikuisuuksiin riitä.

Eli tehkääpä muutkin töitä palkkanne eteen, kiitos. Ja siis nimenomaan pisteiden muodossa, muussa tekemisessä ei hirveästi moitteen sanaa ole toistaiseksi ollutkaan. Tällä hetkellä tekeminen on sellaista kasipuolen tasoa, sen pitäisi tosin olla jatkossa ysipuolta että kärjessä pysyttäisiin.
 

ahal

Jäsen
Lukko oli tänään kaikilla osa-alueilla sputnikkeja parempi. Vahvaa peliä. Ei kahta sanaa. Keltaisten peli meni ihan rimpuiluksi tyyliin isät vs. pojat. Toivottavasti sama ei toistu usein tai muuten pisteet ovat tiukassa. Tällä pelillä niitä ei kerry. SaiPalla on nyt palaverin paikka, pohdittavaa riittää.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipas kamala ottelu. Tämä pitää unohtaa nopeasti ja siirtyä eteenpäin.

SaiPalla ei onnistunut oikein mikään. Nieminen piti viimeisessä erässä tuloksen näinkin siedettävänä. Ei toki mitään Lukolta pois. Vahva vire ja aivan maaginen maalivahti.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Mallikas esitys Lukolta ja varsinkin pari viimeistä erää oli aika suvereenia hallintaa. Eipä tuo olisi ollut kauhea vääryys , jos peli olisi päättynyt vaikka joku 6-0. Sen verran avopaikkoja siinä haaskattiin(vois opetella ihan ton perus noston läheltä kun kiertää kassaria :). Kolme läpiajoa taisivat hukata sun muuta.

Vähän ihmetyttää nuo tähdet. Kyllä ex-pelurin olisi pitänyt Suuronen tajuta nostaa tähdille(ilmeisesti aika puusilmäisiä olleet paikalla).
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olipas Saipa tänään vaisu. En usko hetkeäkään, että peli kuvasi joukkueen oikeaa tasoa. Tänään Lukolla oli poikkeuksellisen helppoa kamppailutilanteissa ja omassa päässä. En muista että Lukolla olisi tällä kaudella ollut näin helppoa puolustustehtävissä. Hyökkäyspeli ei ollut Lukolta huikeaa, mutta kuitenkin kahdessa ekassa erässä tehokasta. Nieminen pelasti Saipan kolmannessa rumemmilta lukemilta. Zapolski oli jälleen loistava.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolta hyvä peli ja SaiPalta aika paljon huonompi. Ei siinä sen kummempaa. Lukolta onnistui kaikki, sekä hyökkäys että puolustuspeli ja maalivahtipeli nyt oli pikkuisen liioitellen sanottuna sitä samaa mitä se on ollut koko kauden ajan. Hyökkäyksessä sittenkin on maalipaikkojen tuhlailun takia eniten varaa parantaa ja eiköhän se tapahdukin sitten kun tykit Vauhkonen ja Lahti tulevat joskus hamassa tulevaisuudessa mukaan.

Yllätyin kun SaiPa oli noin vaisu. Etukäteen luulin tätä peliä jopa kovemmaksi kuin oli vierailu HIFKin kotiluolassa, mutta eipä tästä semmoista tullutkaan, Hyvä tietysti Lukon kannalta että vastustajalla on vaikea ilta, silloin pitääkin iskeä. Jani Nieminen SaiPan maalilla pelasi hyvin, heikommalla maalivahtipelillä taulussa olisi hyvinkin voinut olla numerot 7-0.

Lukon yksittäisistä pelaajista pitää mainita kauden toisen nollapelinsä pelannut Ryan Zapolski. Etenkin toisessa erässä Zapolski esitti parastaan kun SaiPa puolestaan oli niskan päällä. Huigee jäbä niinku nykyään kuuluu sanua.

Janne Niskala teki kaksi maalia, se on puolustajalta aina maininnan arvoinen teko, vaikka jälkimmäinen menikin SaiPan pakin kautta verkkoon.

Zapolskin ohella illan hahmo oli kuitenkin ensimmäisen maalinsa tehnyt Toni Suuronen. Erinomainen peli nuorelta mieheltä.

Kelly Zajacin tilanne sen sijaan ei näytä hyvältä. Huomasin kolmosketjussa pelanneen kanukin ensimmäistä kertaa vasta toisessa erässä. Kahdeksan peliä on nyt takana ja suurimmaksi osaksi Zajac on ollut ihan kuutamolla. Paljon pitää parantaa jotta hänelle koeajan jälkeen sopimusta tarjotaan, puolitoista kuukautta tässä tietysti vielä on aikaakin.

Mutta muuten ei ole valittamista Lukon pelissä. Näyttää jopa yllättävän hyvältä tällä hetkellä.

Seuraavaksi Lukko tekeekin pitkän vierasrundin. Perjantaina on KalPa Kuopiossa, lauantaina Ilves Tampereella, viikon päästä CHL-peli Münchenissä, perjantaina 9.10. HPK Hämeenlinnassa ja vasta 10.10. on seuraava kotipeli.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaa, jos vielä jotain sanoisi.
-Gagnonin maali oli hieno suoritus. Hieno haltuunotto, ja koukkua tuli. Olin jo polttaa päreeni kun tuomarin käsi ei nouse, mutta onneksi Aaron tekaisi maalin. Eikä siihen lopulta tilastoihinkaan SR-merkintää tullut, todella erikoista.
-Filip Riska oli loistava, omaan silmääni ehkä pelin paras. Todella erikoista oli myös se ettei sen paremmin hän kuin Suuronenkaan päässyt tähdistöön.
-Lukko prässäsi varsin mukavasti ylhäältä lähes koko pelin ja vielä 4-0 tilanteessakin kolmannessa erässä. Kiekkoja myös riistettiin ja päästiin vielä maalintekopaikoillekin. Miellyttävää seurattavaa, ja varmasti parasta mahdollista markkinointia.
-SaiPa oli vaisuhko, mutta Zapolskiltakin onnistui kaikki. Huonommalla maalivahdilla olisi voinut olla maalin peli. Shuduvudukudu.
-Rummuttaja oli paikalla. Enkö vain ole kiinnittänyt huomiota, vai onko rumpu ollut vaitikin tässä viimeaikoina?
-Zajacista alkaa mieleeni hiipiä pieni epäilys, riittääkö sittenkään. Onneksi aikaa on vielä päästä kuntoon, mutta hiukan orvon oloisesti Kelly kentällä menee. Toki aloituksia otti tänään hyvin (vähän) tilastojen mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös