Ke 3.10.2007 LeKi-Titaanit

  • 1 083
  • 4

The Rock

Jäsen
Tänään Lempäälässä yhteen iskevät kaksi viime kaudelta Suomi-sarjasta toisilleen tuttua joukkuetta. Niin LeKi, kuin Titaanitkin selvittivät tiensä karsintojen kautta Mestiskarkeloihin ja nyt nähdään nousijoiden ensimmäinen Battle Royale. LeKillä on varmasti hampaankolossa tavaraa, sillä Titaanit jäi viime kauden kohtaamisissa lievästi niskan päälle ja kotkalaiset myös nappasivat Suomi-sarjan mestaruuden kaksiosaisessa "finaalissa".

Titaanit kärsi viime perjantaina (28.9.) jo neljännen perättäisen tappion, kun joukkue kyykistyi kotihallissaan jatkoajalla viime kauden Mestis-mestari Kajaanin Hokille 2-3-lukemin. Kotkalaisten peli ei pahemmin silmiä hivellyt ja samat vanhat murheenkryynit (aloitusvoitot, avaukset, jäähyt, puolustussekoilut) näkyivät varsin karulla tavalla Titaanien peliotteissa. Positiivista sen sijaan oli se, että joukkue ei luovuttanut missään vaiheessa, vaan se jaksoi taistella sekä tulla väkisin tasoihin aivan kolmannen erän lopussa Cole Koidahlin maalilla. Toivottavasti tästä taistelusta on saatu imettyä lisää spirittiä myös tämäniltaiseen otteluun LeKiä vastaan. Se olisi myös suotavaa, että vierasottelussa ei kunnioitettaisi liikaa vastustajaa vaan iskettäisiin välittömästi kimppuun kuin sika limppuun. Koko alkukauden ajan loukkaantumisten kanssa teutaroinut kotkalaisjoukkue koki jälleen takaiskuja ottelua edeltävissä harjoituksissa, kun luottosentteri Tomi Pylväläinen loukkasi polvensa, eikä mies näin ollen kykene pelaamaan LeKiä vastaan. Myös hyvän iltapuhteen kajaanilaisia vastaan esittänyt Tuomas Gärdström on joutunut jäämään syrjään sairauden takia. Sen sijaan paluun sotisopaan tekee nivusvammastaan toipunut titaanikapteeni Ari Kovanen, jolta valmennusjohto odottaa aivan varmasti omiensa herättelyä sekä esimerkillisiä otteita jäällä. Maalissa Titaaneilla jatkaa loistavasti Hokkia vastaan torjunut Kai Tillanen. Titaanit julkaisi eilen (2.10.) uusimman try-outinsa, kun jo kolmas yhdysvaltalaiskiekkoilija saapui Kotkaan. Keskushyökkääjän sekä puolustajan pelipaikoilla pelaamaan kykenevä Andrew Jasicki ei ennakkokaavailuista huolimatta pue tänään pelaavaan kokoonpanoon, vaan mitä ilmeisimmin miehen titaanidebyytti jää perjantain K-Vantaa-otteluun.

LeKin otteet viime otteluissa ovat ailahdelleet laidasta laitaan. Ensiksi joukkue kepitti vahvan ja kurinalaisen esityksen jälkeen TuTon kotihallissaan 3-2, mutta paria päivää myöhemmin tästä ei ollut tietoakaan, kun SaPKo takoi Talvisalossa seitsemän (7) kiekkoa lempääläläismaaliin ja nappasi voiton lukemin 7-5. LeKi on alkukauden otteluihinsa saanut SM-liigasta apujoukkoja, mutta Titaaneita vastaan lainamiehiä ei rosterissa ole, vaan omilla joukoilla pyritään kotkalaisten tappioputkea jatkamaan. Myös loukkaantumistilanne on LeKillä täysin eri luokkaa kuin Titaaneilla, sillä kotijoukkue pääsee luisteluttamaan kaukaloon lähes parhaan mahdollisen kokoonpanonsa. Tuttuja tähtiä ryhmässä ovat Marko Santanen ja Juha Leimu, jotka ovat saaneet rinnalleen kokeneita kehäkettuja tyyliin Mikko Suvanto sekä Antti Hildén. Maalissa LeKillä pelaa joukkueen ykkösvahti Juho Santanen, joka varmasti haluaa unohtaa viime sunnuntaisen (30.9.) SaPKo-myllytyksen sekä torjua Titaanit nurin.

Kiekko putoaa Lempäälän jäähallissa jäähän klo. 18:30 pintaan. Tästä reilut pari tuntia eteenpäin ja olemme paljon viisaampia siitä, kumpi illan joukkueista on poistunut kaukalosta voittajana.

Illan kokoonpanot:

LeKi

1. kenttä:
#26 Santanen - #12 Kuusela - #27 Välimaa
#33 Martinka - #20 Leimu

2. kenttä:
#36 Hildén - #13 Suvanto - #23 Jasko
#4 Suhonen - #2 Suoniemi

3. kenttä:
#32 Kolari - #15 Nippala - #11 Kallio
#10 Halonen - #3 Uitto

4. kenttä:
#18 Lohtander - #16 Joki-Erkkilä - #25 Silvennoinen
#22 Reunanen (7. puolustaja) - #21 Tieranta (13. hyökkääjä)

Maalivahdit:
#35 Santanen (AK)
#60 Alanen

Titaanit

1. kenttä:
#18 Häkkinen - #26 Koidahl - #71 Essen
#4 Haapalainen - #13 Jernberg

2. kenttä:
#78 Pehu - #15 Kansikas - #10 Valli
#24 Ja. Ruohola - #6 Haapanen

3. kenttä:
#55 Kolhonen - #17 Kovanen - #21 Rämä
#81 Heinonen - #45 Jokiraita

4. kenttä:
#23 Seppinen - #84 Horto - #3 Kulmakivi

Maalivahdit:
#1 Tillanen (AK)
#35 Nieminen

Lähde: www.mestis.fi
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Oma valistunut veikkaukseni muutaman nähdyn ottelun perusteella on, että jos LeKi pelaa kuten TuToa vastaan, niin kotivoiton pitäisi olla selviö. Se onkin sitten toinen juttu, osataanko toisen sarjanousijan kohtaamiseen ladata samanlainen tappamisen meininki, kuin aikaisemmin. Maalinteko ei ole joukkueelle ollut ongelma edes vieraskentällä, mutta Titaaneita vastaan ei ole varaa antaa neljää maalia eteen.
 

Vinka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, HIFK
Mielenkiintoinen ottelu varmasti tulossa!

Titaaneilla sairastelut jatkuvat. Jokohan kohta tauti olisi käynyt kaikki miehet lävitse ja joukkue pääsisi pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla? Titaaneilla on takanaan hyvä peli Hokkia vastaan jossa joukkue osoitti upeaa taistelutahtoa. Mielestäni juuri tämä taistelutahto on Titaanien paras ase muita joukkueita vastaan. Toivottavasti se löytyy tänään.
 

The Rock

Jäsen
"Sama tahti on askelten..."

Eipä tarjonnut keskiviikkoinen syysilta Lempäälässäkään helpotusta Titaanien tuskaan, LeKin pitäessä pisteet itsellään 4-1-tuloksella. Samat tutut virheet tehtiin kuin aiemmin vieraissa. Ilmeisesti nuori jengi kunnioittaa aivan liikaa vastustajia vieraskaukalossa eikä näin ollen uskalla/kykene pelaamaan samalla intensiteetillä heti alusta lähtien, kuin mitä kotona on nähty. Tähän vielä päälle jäähyt, niin päästäänkin taas kerran siihen, että tyhjin käsin saadaan poistua pitkälle bussimatkalle kotia kohti.

Sieppaa niin perkeleesti tämä tappiosta tappioon kulkeminen. Jotain tarttis tehdä ja vähän äkkiä, sillä hirveän kauaa ei samanlainen tahti voi jatkua. Jostain vain pitäisi kaivaa peräpäähän ainakin kaksi hommansa osaavaa kaveria, joilta myös avauspelaaminen onnistuisi nykyisiä paremmin.

Noh, enpä jaksa pidempään vuodattaa aiheesta, sillä vituttaa aikalailla ja paljon pahempaakin paskaa tässä voisi tiskiin ladella. LeKille onnittelut varmasti täysin ansaitusta kotivoitosta ja Titaaneille puolestaan: HERÄTYS, KAUSI ON JO KÄYNNISSÄ!
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Tappiosta huolimatta on annettava tunnustusta Titaaneille hyvästä yrityksestä. LeKi oli hetkittäin liemessä Titaaneiden pyörittäessä, mutta se terävin viimeistely puuttui. Suurin ongelma oli varmaankin tuo Titaaneiden omassa osiossakin päivitelty puolustajaongelma, ainakin ensimmäisessä maalissa pakit oli täysin tuuliajolla. Suoniemen tekemät yv-maalit oli näyttäviä, mutta ihmeen paljon sille annettiin tilaa laukoa viivalta.

LeKille on annettava kyllä täysi tunnustus alkaneen kauden esityksistä. Vaikka hetkittäin puolustuspeli oli hieman epävarman tuntuista, niin kokonaisuutena peli tuntuu kulkevan. Illan epäonnisin hahmo oli varmaankin Mikko Suvanto, jolla oli monta 1000 taalan paikkaa tekaista maali. Ainoastaan Tillasen ilmiömäiset venytykset ja Suvannon kykenemättömyys nostaa kiekkoa ylös maalin läheltä esti osumien synnyn.

Hieno kiekkoilta. Ihana talvi tulossa, jos vain kotiesitykset pysyy samalla tasolla.

Ai niin. Ari Kovanen on kyllä huikea kapteeniesimerkki. Joukkueen rottamaisin pelaaja hommaa itsensä ratkaisevimmilla hetkillä ylikierroksilla käydessään jäähyille. Arvostus sen kun nousee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös