Ke 29.12.2010 Jukurit - SaPKo

  • 3 002
  • 10

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Molemmilla joukkueilla eka peli joulutaon jälkeen. SaPKo on ollut Jukureille vaikea vastus, eikä Jukrit tule huomennakaan saamaan helpolla pisteitä savonlinnalaisilta. Kumpi vie Savon paikallisväännön? Kumman kinkut on sulanut paremmin?

Jukurit lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta SaPKoa ei voi aliarvioida. Dave pelaa taas pitkästä aikaa kotiyleisön edessä, toivottavasti paikat kestää. Oon jo odottanut kentälle sitä sähäkästä Davea. Tää kausi on ollut aika pettymys, mutta toivottavasti huomenna onnistuu ja tekee sen kauden avausmaalinsa.

Nää paikallispelit sytyttää aina ja toivottavasti yleisö löytää tiensä huomenna Kalevankankaalle. Onko Savonlinnasta tulossa fanibussia Mikkeliin?
 

MakeT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukuri tänään:

MV
1 SEPPÄNEN Teemu (AM)
30 TILLANEN Kai
1.
32 KALLIOINEN Ilkka (C) 7 KORKEAVUORI Olli
8 MUHONEN Tuomas 9 HAKKARAINEN Mikko (A) 27 LEIVO Tomi
2.
13 FORSBERG Henrik 6 VAARASUO Ilkka
14 LÄHTEENMÄKI Sami 25 FLINCK Markku 26 OJANEN Antti
3.
4 PYLKKÄNEN Tuomas 43 KAUTTO Sami
12 KOIVISTO Juha 17 KAIJOMAA Juuso 18 JORMAKKA Tuomo (A)
4.
28 LAINE Mikko 11 PIISPANEN Markus 19 LINDHOLM Miikka

Hirmuisia muutoksia ei Jukureiden kokoonpanossa tänään ole. Hakkarainen saa rinnalleen Muhosen sekä Leivon ja vastaavasti Koivisto ja Jormakka siirtyvät Kaijomaan ketjuun. Pylkkänen saa taas peliaikaa kun lainamiehiä ei puolustuksessa ole, hyvä niin! Neloskentän kokoonpano hieman arveluttaa: rymistelijöiden ja taklailijoiden sijaan kentästä löytyy kaksi 'maalintekijää'. Toivotaan, että Miikka saa maalitilinsä auki!
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnea SaPKo huikeesta loppukiristä!

Jukuripelaajien ylimielinen asennoituminen, ja sen tuottama pissi taisi jäätyä ansaitusti kolmannessa erässä kypärään kiinni, estäen kaikenlaisen toimimisen? Elämä opettaa mm. asennoitumista!

Pike voisi pistää poijjaat niin pitkälle verryttelylenkille, että se ylimääräinen keltainen neste sulaa ja/tai haihtuu sieltä päästä, ja ajatus alkaa todellakin kulkemaan esteettömästi, sekä tarvittavaa nöyryyttä löytymään.

Toisaalta on hyvä, että tuollaiset viimeiset erät tulevat nyt, eivätkä... Onneton lause!

Niin, tämä vain tuloksesta. Miltä se siellä kentällä näytti?
 

MakeT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En tiedä voiko peliä enää pahemmin ryssiä. Peli oli täysin Jukureiden hallussa Sapkon 4-3 maaliin saakka. Seppäseltä aivan karmea virhe ja kiekon lahjoittaminen maalintakana sapkolaisille ja kiekko siitä nätisti tyhjänä ammottavaan maaliin. Tuon maalin jälkeen liike katosi täysin ja 4-4 maali menikin sitten helposti tyhjään maaliin kenenkään estämättä.

Ehdottomasti pelin käännekohta oli tuo 4-3 maali. Seppäsen tuohon maaliin lahjoittama kiekko ei ollut suinkaan ainoa. Toisessa erässä vähän vastaavanlainen tilanne: Seppänen maalin takana, käsittämätön purku sapkon pelaajalle, kiekko menossa tyhjään maaliin, mutta Seppänen jollain ilveellä pelastaa tilanteen mailallaan. Näitä vastaavia tilanteita, joissa Seppänen purkaa kiekkoa vastustajan lapaan, tulee mielestäni Seppäselle turhan usein. Monesti riittäisi jos vain pysäyttäisi kiekon maalin taakse.

Tuosta Vaarasuon saamasta polvitaklausjäähystä olen hieman eri mieltä. Mielestäni Vaarasuon maila osui vastaan luistelleen pelaajan polveen Vaarasuon polven sijaan. Urheasti Jukurit taisteli alivoiman aivan viime sekunneille saakka.

Pelin opetus: peli kestää 60 minuuttia riippumatta siitä miten paljon sitä johdat. Joulu meni jo, eikös lahjat pitänyt jo jakaa silloin...
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
2 erää Jukurit pelasi hyvin, mutta kolmannessa osin Seppäsen mokailujen takia lopetettiin pelaaminen. Ei ollut Seppäsen ilta tänään, toki otti monia hyviä koppeja, mutta liikaa hasardeja. Maalin takana pari todella pahaa harhasyöttöö suoraan vastustajan lapaan. Toisen sai torjuttua, mutta toisesta tuli 4-2 kavennusmaali. Sitten SaPKo pääsikin jo maalin päähän ja heti seuraavassa vaihdossa SaPKo tasoitti.

Se Vaarasuon "polvitaklaus" ei todellakaan ollut polvitaklaus. Vaarasuo ja Laakkonen törmäsivät keskialueella, eikä Vaarasuo todellakaan hakenut polvitaklausta. Laakkonen sattui vaan loukkaantumaan yhteentörmäyksen seurauksena. Ei ois pitäny viheltää ollenkaan jäähyä tilanteesta.

Sitten se SaPKon voittomaali. Summeri oli jo soimassa kun SaPKo teki sen maalin. Vepsäläinen tarkisti maalin videolta, mutta siitä huolimatta vihelsi maalin. Luulis et ees nuo maalikamerat sais nää väärät maalit pois, mutta ei. No, semmosta sattuu, mutta ei ois varaa sattua. KooKoo sai nyt kolme pistettä Jukureita kiinni ihan turhaan.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Sitten se SaPKon voittomaali. Summeri oli jo soimassa kun SaPKo teki sen maalin. Vepsäläinen tarkisti maalin videolta, mutta siitä huolimatta vihelsi maalin. Luulis et ees nuo maalikamerat sais nää väärät maalit pois, mutta ei. No, semmosta sattuu, mutta ei ois varaa sattua. KooKoo sai nyt kolme pistettä Jukureita kiinni ihan turhaan.
Muistatko muutama vuosi takaperin kun Jukurit teki maalin SaPKolle Mikkelissä ja summeri oli sitä ennen soinut jo 3 sekuntia ja maali hyväksyttiin? Kohtalo on siitä jännä herra että sillä on tapana korjata asioita myöhemmin. SaPKo ja me fanit kiitämme. Mutta olipahan sellainen nousu että kyllä tuosta jo 3 ponaa ansaitsee.
 

opa27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Ässät, Detroit Red Wings, Newcastle United
eipä voi paljon muuta sanoo ku lämmittää mieltä ihan helevetisti!!!! Hahhahhaa että tuntuuki hyvältä :)!!! En tiiä onko ollu epäselviä taklauksia ynnämuita videoltatarkastuksia mut kolme pistettä maukkaimmalla tavalla Savonlinnaan!!! Siinä ei selittelyt auta kenelläkään.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, SaPKo, Dallas Stars
Kaikki oleellinen sanottukin jo aikaisemmissa viesteissä. Jukurit vei täysin kahta ekaa erää, ja pisteet näytti tulevan vähän liiankin helposti.
Kolmannessa erässä liike sitten lakkasi, ei hyökätty eikä annettu painetta Sapkolle, joka nousi sitten voittoon hyvällä asenteella. 5 min jäähy loppuun oli kyllä huono vihellys, ikävä että kaverille sattui ilmeisen pahasti, mutta mitään rikettä ei mielestäni tilanteessa ollut.
Ja loppuun erään iäkkäämmän rouvan mietteet miehelleen autoille käveltäessä: "Toivottavasti pojat nyt muistaa että peli kestää 60 minuuttia"
Ja vielä loppuun toinenkin juttu, oli todella säälittävää nähdä humalainen miespuolinen Sapko-fani valkea pipo päässä huutelemassa toimitsija aition takana törkeyksiä. No tuossa ei sinänsä mitään, tullut ehkä itsekin joskus oltua tuotteissa matsissa, mutta äijä oli siis kännissä ja LAPSET MUKANA!!? Toivottavasti niistä oranssipipoisista pojista, jotka yritti turhaan pyytää isäänsä pois hölmöyksiä huutelemasta, tulee vähän fiksumpia kuin isänsä. Ei näin...
 

Jomppa75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No niinpä.

Tilanteessa 4-1 nauratti vielä, peli hyvää ja viihdyttävää jne. Sitten kavennus yv:llä 4-2, täydellinen otteen katoaminen, muutama epävarma suoritus avainpaikoilla ja peli olikin 4-4. Siitä vielä kuin kruunuksi polvitaklauksesta oma ukko suihkuun, kaveri yv:lle, kolmanneksi viimeisellä sekunnilla laukaus maskiin-->irtokiekko ja voittomaali Sapkolle. Voi perse että tämäkin piti nähdä.

Ei ollut Pikkarainen lehdistössä oikein tyytyväinen, erittäin pettynyt joukkueen toimintaan. Tuomareista ei sanaakaan ja hehän eivät ratkaisseetkaan. Tuohon polvitaklaukseen en ota kantaa, kun just pällistelin se tapahtuessa kellotauluun päin. Ei siitä kumpikaan valmentaja ainakaan mitään sanonut. Tirkkonen luonnollisesti oli onnessaan pisteistä ja sanoi niiden olevan erityisen maistuvia..

Sen verran ottaa päähän vieläkin, että ei oikein pysty mitään sanomaan järkevästi. Hyvää tässä oli se, että pelin jälkeen lähti pihasta lumet melko joutuin edellisen lumisateen jäljiltä.

Nyt vaivun synkkyyteen ja murheen alhoon. Nyt olen todistanut kahden joukkueen selkärangan katkeamisen johtoasemassa. Jukurit tänään ja Suomi silloin taannoin...heheee! (Hapanta, ilotonta naurua tähän loppuun, samalla kun toinen käsi kaivelee paperia, jolla kuivata kyyneleet...)
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokohan nyt olisi sen verran olotila tasaantunut pelin jälkeen, että saa jotain järkevää sanotuksi. Mene ja tiedä. Kaiken kaikkiaan matsi oli kyllä yksi loistavimmista kiekkopeleistä, mitä paikan päällä on saanut nähdä.

Täytyy antaa täysi tunnustus SaPKolle. Joukkue on saanut tällä kaudella kissamaisia piirteitä, tuntuu kuin SaPKolla olisi yhdeksän elämää. Joukkueen pelin taso näyttää romahtavan, kun tulee tappio ja vielä toinenkin, mutta sitten pässipaidat puskevat taas. Nyt alla neljä selvää tappiota ja Jukurit näyttää jo varmalta voittajalta, mutta vielä mitä. Eihän tämä ole ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun SaPKo kirii takamatkalta voittoon, mutta niistä suorituksista kyllä ylivoimaisesti huikein. Kun mahdollisuus tarjoutuu, se pitää vaan käyttää.

Loppuratkaisusta viis, mutta kyllä isossa kuvassa pelin lopputulos on oikeutettu. Jukurit oli parempi kaksi erää ja kymmenen minuuttia ennen loppua tuli todettua itsekin, että eiköhän tämä peli ole siinä. No, sitten tuli muuan Iiro Vehmanen ja teki maalin. Vaikka Jukurit olikin pelannut lepsusti, niin kyllä tuolla tavalla romahtaminen johtoasemasta on aikamoisen heikko esitys.

Niin, se loppuratkaisu. Maali on maali, kun se sellaiseksi on tuomittu. Toivottavasti kamerat tosiaan olivat toimintakunnossa, vaikka pelin päätyttyä toisenlaistakin juttua oli liikenteessä. Enemmän jäin vielä miettimään sitä Ilkka Vaarasuon suihkutuomiota. Oliko se sen arvoinen? Mitään polvitaklausliikettä ei puolustaja tilanteessa tehnyt, joten koko tilanne näytti epäonniselta törmäykseltä. Kiekko-Itä-Savon mukaan Niko Laakkonen sai töyssytä pahan puujalan, joten suuremmalta vahingolta onneksi vältyttiin.

SaPKon voittomaali olisi kyllä kiva nähdä uudestaan. Nyt kaivattaisiin taas maalikoosteita Jukureiden sivuille, mutta tämä asia ei nähtävästi enää tule kuntoon.

Toki SaPKo olisi hyvin mahdollisesti voittanut pelin ilman tuota rangaistustakin, sillä niin pahasti sekaisin Jukureiden peli oli. 4-2-maalin jälkeen oli oikeastaan vain ajan kysymys, koska reppu heilahtaa uudelleen.

Syksyn pelien perusteella voi muuten kysyä, onko Jukureilla maalivahtiongelma? Ykköseksi kovin odotuksin hankittu Teemu Seppänen ei muun joukkueen tavoin vakuuttanut oikein yhtään. Vaikka torjuntatilasto ei olekaan mikään katastrofi, on Seppänen hävinnyt ne todelliset testit. Molemmissa KooKoo-peleissä ovat ne voittavat torjunnat jääneet torjumatta. Jukuripalstalla vaaditaan jo Kai Tillasta ykköseksi. Tillanen on pelannut kyllä hyvin vastuuta saadessaan, mutta onko Kaitsu tarpeeksi hyvä mestaruudesta pelaavan joukkueen päävastuun kantavaksi maalivahdiksi? No, tämä keskustelu jatkukoon vaikka Jukureiden seuraosiossa.

Matsin jälkeen hallille ajoi muuten iso valkoinen limusiini. SaPKon seurajohto matkustanut herroiksi Mikkeliin, kuten joskus parisen kautta sitten?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Paikanpäällä tuli käytyä ja eipä ottelutapahtuma kovin häävi ollut. Mainos paveluiden tärkeydestä ei oikein kohdannut Kalevankankaalla. Paikallisen anniskelualueen (en voi sanoa käytävää baariksi) myyjillä oli tärkeämpää neulomisohjeet kuin rahansaanti, mutta tämä oli pientä HIRVEIMPÄÄN kokemukseen verrattuna ikinä jäähallissa. Musiikkilistalla taisi olla yksi levy ja siitäkin soitettiin yhtä biisiä lukemattomia kertoja. Sillä teknopopilla ei ainakaan itseäni houkuteltu kokemaan sitä ihan heti. (onneksi seuraava onkin runkkarin päätöskierros 16.2) Olen kritisoinut Talvisalon musiikkia, mutta en kritisoi enää.

Ottelu oli oikein viihdyttävä paikalliskamppailu, joka kesti tosiaan 60min. Viimeisen sekunnin VoM tarkistettiin myös videolta, joten sekin oli oikein tehty,ettei voida selitellä summerilla.
Polvitaklaustilannetta en kunnolla nähnyt, mutta joku tuomareista näki jäähyn arvoisen rikkeen -> loukkaantumien -> 5+PRK tai OR tuomarinharkinnan mukaan.Säännöille ei kukaan mahda mitään, ja enempää en spekuloi osuiko polvet vai ei.
SaPKo:lta hieno nousu tappioputkessa 1-4 tappiolla viimeiseen erään, joka osoitti tauon tulleen hyvään saumaan. Maalivahdit eivät häikäisseet. Seppäseltä yksi GAME SAVER Essenin vanhanaikaisee, jolla tosin paikkasi virheensä. En laske sitä maalivahdin ansioksi, jos sinut on pelattu tilanteesta ulos, ja voit vain pistää ponttoonin maahan ja toivoa. jos et saa kiekkoa kohoamaan niin surkea maalinteko yritys, ei haamutorjunta.

KIITOS SAPKO.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös