Ke 28.3.2007 1. Semifinaali Kärpät - Blues

  • 17 302
  • 100

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
molari kirjoitti:
Ainut Kärppä, joka pelasi epävarmasti oli tarkki - Tolsan veto längistä sisään - ja muutenkin pomputteli aika paljon, mutta tolla pelillä saakin pomputella, kun Kärpät hallitsi maalinedustaa aika suveneeristi.
.

Tätä samaa mantraa...Kärpät on pieniä ja Tappara kahvaa..
Tolsan veto ei mennyt kuitenkaan Tarkin längistä, vaan oikeaan alanurkkaan patjaa hipoen. Ihme veto sopi siihen ihme-tilanteeseen hyvin.
Eikö kukaan seurannut maalivahtien mailapelaamista? Tarkki pelaa normaalisti ja pysäyttelee lisäksi kiekot maalinsa taakse. Bryckler taas ei saanut edes hipaistua yhtään rännivetoa, edes hiljaisia roiskaisuja vaikka selvästi yritti mennä katkomaan jokaista tilannetta. Muutenkin ihme sähläystä kiekon kanssa (veskari/puolustajat) johon pitäisi olla aika helppo tulevissakin peleissä iskeä.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
tapio kirjoitti:
Hmm... saanen olla eri mieltä, mielestäni Tarkilla oli huomattavasti helpompi peli, eli Kärppien puolustus on todella hyvä, Bluesin puolustus taas tässä pelissä teki pahoja virheitä ja 3 maalia tehtiin aivan maalin edestä parhaasta sektorista.

Toki Brucklerin sekoilut maalin takana antavat pitkän miinuksen, mutta ei tämä ollut oikea mittari. Kärppien puolustus ja maalin suojeleminen voitti selvästi Bluesin puolustuksen.

Jep. Tarkki ei joutunut edes koville tässä pelissä. Todella helppo on loistaa, kun laukaukset tulevat kaukaa maalintekosektorin ulkopuolelta. Toivottavasti seuraavassa pelissä Blues palaa tasolleen ja tekee sen 5 maalia, kuten viimeksi joukkueiden kohdatessa Espoossa.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Daespoo kirjoitti:
Pitikö joku oikeasti peliä viihdyttävänä?? Minusta se oli aika surkeaa, kiitos pääasiassa Bluesin. Toki Kärppä-fanina varmaan mielellään katsoi oman joukkueen totaalihallintaa mutta matsihan tuo oli todella surkeaa.

Ei täällä viihdyttyneitä olla mutta tosiaan tyytyväisiä. Viihdyttää ja playoffsit eivät oikein mahdu samaan virkkeeseen, sillä ei keväisin hallille mennä viihtymään vaan jännittämään perkeleesti. Jos oma suosikkijoukkue ei pelaa, niin sitten nautitaan tai ainakin toivotaan että päästään nauttimaan playoffsien kiihkeästä tunnelmasta.

Pelissä Blues oli huono tai Kärpät hyvä. Blues oli niin hermostunut omassa päässä, että Kärpät olisivat voineet rakennella maalipaikkoja enemmän ja myös viimeistellä niistä tätäkin paremmin. Maalivahteja ei tarvitse syytellä mutta ei aihetta kehuihinkaan ole. Tarkkihan näistä kahdesta oli epävarmempi. Otokset eivät ole lainkaan tasapainoiset, koska maalipaikkoja ei espoolaisille siunaantunut kuin kourallinen. Kuitenkin turhan paljon hermostunutta pomputtelua Tarkilta niissä ei-oikeissa-maalipaikoissa. Runkosarjan lopussa tätä nähtiin, Pelicans-sarjassa ei. Ehkäpä Blues saa länskärillä Tarkin vähän lämpimämmäksi.

Ringbom vihelsi yllättävän paljon ajankohtaan nähden, minusta erittäin hyvä niin. Muutaman jäähyn olisi voinut jättää vislaamatta. Nämä kaikki Blues-jäähyjä, koska Blues niitä jäähyjä sai. Toisin kuin Grohl tuossa ylhäällä esittää, tottakai Kärpät hyötyi tiukasta linjasta. Jos Ringbom viheltää perjantaina, hyödystä tullee paljon takaisin, sillä minusta Reijo on aina ollut liigan pahin kotituomari siinä missä Laaksosen Tomppa nauttii saadessaan vittuilla kotiyleisölle.

On melko vahvaa ylireagointia päivitellä Bluesin käyttäytymistä ottelun ratkettua, koska ei siellä oikeasti mitään tapahtunut. Ainoa vaarallinen tilanne oli Kohnin huitaisu Mikkolaa päin, kun Mikkola syöksyi tähän kiinni Heiskasen saatua viereisestä tilanteesta jäähyn. Jos tuo olisi osunut päähän, olisi sattunut. Mikkolakin olisi voinut jättää provosoinnin, koska Kohn ei ollut tekemässä kenellekään mitään pahaa. Vitutus toki huokui tuolloinkin katsomoon saakka. Eipä siinä, ymmärrettävää ja usein järkevääkin tökkiä kuumana käyviä vastustajan avainpelaajia.

Boumedienneltä fiksuin teko olisi ollut lähteä vastentahtoisesti tanssiin ottelun lopussa, vaikka psyykkisellä puolella ehkä parempi olla antamatta vastustajalle sitä mitä tämä haluaa. Tuloksena olisi silti voinut, vaikken itse siihen usko, olla vastustajalle ottelurangaistus ja itselle vain pelirangaistus, yleisön huveja unohtamatta. Pataankaan tuskin ainakaan pahasti olisi tullut.

Ai niin, Hyvöstä ei auta haukkua vaan kiitellä. Varovasti tosin vielä.
 
Viimeksi muokattu:

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Gellner kirjoitti:
Kovasti tuo Kärppien arkailu tuntuu sinua kuitenkin vituttavan, sillä Kärpillä on 1-0-johto sarjassa ja jaksat uikuttaa Kohnin hanskoista. Ei silti, ymmärrän kyllä että häpeä peittoaa hyvän voittofiiliksen. Mikäs siinä, mukavaa viihdettähän tuollaiset avautumiset ovat meille kesälomalaisille.

Mitä vittua? Ettäkö meidän parhaan pakin olisi pitänyt pistää itsensä pihalle kun Bluesin tusinatsekki halusi kiukutella.

Hyvät naurut Kohnin tempauksesta toki sai, ja helvetin tyytyväinen pitää olla että omilla pysyi järki päässä eivätkä lähteneet mukaan. Tuollainen tappeleminen vain tappelemisen vuoksi ei ole mistään kotoisin.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pari ölsää alla mutta silti muutama sana..

Playoff kiekkoa muistuttavaa vain ajoittain. Molemmilla siis yllättävän avointa peliä, melko paljon kuteja parhaalta sektorilta ja muutenkin suhteellisen paljon virheitä.

Blues kauttarantain heikko, kaksinkamppailujen häviämisiä, taklauksien huonoja väistämisiä (niin ettei saatu kiekkoakaan) varsin neitiä.. Heiskanen oli hyvä esimerkki tästä. Lisäksi Kohn kävi kuumana ja oli turhautunut, sitä kai se lopun hanskojen heittäminen oli? Hohhoijjaa. Maalivahti ei päässyt oikeuksiin juuri sen takia kun Kärpät pääsi ampumaan aivan järkyttävän hyviltä paikoilta?

Kärpistä pisti negatiivisena omaan silmään Mikkola sen avausmaalin takia ja edelleen Bume. Omaan silmään siis...miksi Bume liikkuu niinkun yössä? Hyvönen sen sijaan oli ihan toiselta planeetalta kuin Pelicans-sarjassa. Ehkä kolmosta ja nelosta olis voinu peluuttaa enemmänkin siinä vaiheessa kun peli oli ratkennut? Kyllä sieltä olisi löytynyt lisäkortteja käyttöön? Pari puolirumaa pusua yms? Ja toki lepoa ykköselle + kakkoselle.
 
Daespoo kirjoitti:
Pitikö joku oikeasti peliä viihdyttävänä?? Minusta se oli aika surkeaa, kiitos pääasiassa Bluesin. Toki Kärppä-fanina varmaan mielellään katsoi oman joukkueen totaalihallintaa mutta matsihan tuo oli todella surkeaa.

Eihän tuo mitään jääkiekon riemujuhlaa ollut, mutta itse viihdyn hallilla monesti huonoissa runkosarjan peleissäkin. Nyt on kuitenkin välierät menossa ja se herättää ainakin itselleni oman jännityksen. Voisin jopa sanoa, että eri urheilulajien tuomat tunne elämykset ovat syy miksi itse urheilen ja seuraan paljon urheilua. Aivan hyvää viihdettä ja playoff-kiekkoa. Kaksi erää tosiaan oli ihan hyvää hokia, jossa nähtiin pelaajien jännitystäkin jne jne. Muutamat hienot harhautukset ja hyviä taklauksia. Nautitko itse espoon pelistä, missä Blues nuiji Kärpät 5-0?

Blues näytti luultavasti huonolta Kärppien takia. Yleensä se menee niin, että huonona päivänä kaverilla vain onnistuu asiat ja ovat monessa asiassa edellä. Samaten näytti Kärpät huonolta viimeisessä runkkiskohtaamisessa, missä Blues oli suorastaan ylivoimainen. Johtui todennäköisemmin Bluesin paremmuudesta silloin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kyllä se oli täysin Bluesin huonoutta, esimerkkinä maali jossa Brucker meni maalin taakse vaikak Bluesin pakilla oli tilanne täysin hallinnassa.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Bluesin puolustuksen työskentely noissa Kärppien maaleissa oli kuin suoraan jostain ala-asteelta. Ei noin vaan voi päästää pelaajia tulemaan alueelle. Lehtosta ei kiinnostanut pelata sitä Hanneksen mailaa pois ekassa maalissa, näytti vain pelkäävän Hyvösen tulevaa kutia. Ei näin.

No tämä peli pitää unohtaa nopeasti ja alkaa keskittymään perjantaihin. Sarja on vasta alussa.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
Gellner kirjoitti:
Mikäs siinä, mukavaa viihdettähän tuollaiset avautumiset ovat meille kesälomalaisille.
Kesälomalaisena on helppo huudella. Ja Kohnistahan saa avautua. Kärki kamaa sarjassa: Näin teen itsestäni pellen.

Muuten ihan vauhdikas ottelu. Bluesin vaisuus kyllä yllätti ja tällä kaudella ei noin hyvällä asenteella pelaavia Kärppiä ole näkynyt. Jees pleijarikiekkoa ja jos Heikkilä ymmärtää, Heiskasen saisi laittaa katsomoon. Mies oli kuin "parhaina päivinään" IFK:ssa.
 

pete666

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
Heikkoa, kertakaikkiaan heikkoa...Eipä tarvi tätäkään ottelua pahemmin kommentoida kuin: Kuoppala, Suhonen, Heiskanen, Gusse...Mitä vittua?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Blues näytti luultavasti huonolta Kärppien takia.

Ei nuo Bluesin virheet voi olla Kärppien hyvyyttä, vaikka monesti allekirjoitankin sen väitteen, että huono joukkue johtuu vastustajan hyvyydestä. Jos Blues olisi pelannut huonosti vain Kärppien hyvyyden vuoksi, peli olisi ollut 0-1. Nyt kaikki Kärppien maalit oli seurausta tyhmistä virheistä (nojoo 4-1 Reijon virheestä) - ei Kärppien paremmuudesta... paitsi ehkä viimeistelyssä.
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
E kirjoitti:
Ei nuo Bluesin virheet voi olla Kärppien hyvyyttä, vaikka monesti allekirjoitankin sen väitteen, että huono joukkue johtuu vastustajan hyvyydestä. Jos Blues olisi pelannut huonosti vain Kärppien hyvyyden vuoksi, peli olisi ollut 0-1. Nyt kaikki Kärppien maalit oli seurausta tyhmistä virheistä (nojoo 4-1 Reijon virheestä) - ei Kärppien paremmuudesta... paitsi ehkä viimeistelyssä.

Mistähän tuo Bluesin ainokainen oli sitten seurausta? Oliko siinä kenties kyse Kärppien totaalisesta sekoilusta joka nyt vain sattui johtumaan Bluesin selkeestä paremmuudesta? ;) Eli jos Blues olisi pelannut huonosti vain Kärppien hyvyyden vuoksi, peli olisi ollut 0-1? :D.... muutenhan se olisi voinut vaikka päättyä 0-0 jos kumpikaan ei olisi tehnyt virheitä.

Itse pelistä sen verran että harvinaisen yksipuolinen tapahtumahan tuo oli. Paljon mainostettua Bluesin fyysisyyttä ei kyllä näkynyt kuin välähdyksinä joista ehkä mieliinpainuvin oli Kohnin haasto ottelun lopussa, muuten Kärpät vei tuonkin osa-alueen aika selvästi. Ja juuri tuolla taklauspelin terävöittämisellä Bluesin ykkönenkin saatiin aika vaisuksi. Varsinkin Kariya oli aivan yössä kun piti koko ajan vilkuilla olkapään yli josko joku taas on tulossa taklaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Sellanen matsi.
Musta Blues oli parempi, mitä täällä yleisesti puhutaan. Muutama paha virhe maksoi voiton, mutta varmasti jollain tapaa antoi myös uskoa Bluessille että Kärpät on voitettavissa. Kärppien peli oli välillä puolustuspäässä todella paniikinomaista, mutta hieman onnekkaastikkin kiekot pomppivat tänään Kärpille. Blues on vaikea vastus, ja hyökkääjät ovat todella juonikkaita. Ylivoimassa kannattaisi peluuttaa enemmän Kaltoa ja kumppaneita. Martin Kariya oli loistava runkosarjassa, mutta voisikohan olla, että fyysisyyden ja tarkkuuden lisääntyessä miehen avut jäävät kerta kaikkiaan vain vähemmälle ? hän pelaa kuin pystyy, mutta tarvitsisi fyysisemmät ketjukaverit rinnalleen. Paljon otti taklauksia vastaan ja se söi varmasti voimaa ja ehkä intoakin.

Maalivahtitaisto minusta suhteellisen tasan. Ei siellä nyt mitään lapsuksia tullut kummassakaan päässä, tosin parempana iltana molemmat olisivat päästäneet yhden maalin vähemmän.

No, sota jatkuu Espoossa ja siellä on Kärppien oltava sitten valmis ottamaan Blues vyörytys vastaan, sillä siitä pelistä tulee kaikkea muuta kuin helppo.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
oukka kirjoitti:
Mitä vittua? Ettäkö meidän parhaan pakin olisi pitänyt pistää itsensä pihalle kun Bluesin tusinatsekki halusi kiukutella.

Hyvät naurut Kohnin tempauksesta toki sai, ja helvetin tyytyväinen pitää olla että omilla pysyi järki päässä eivätkä lähteneet mukaan. Tuollainen tappeleminen vain tappelemisen vuoksi ei ole mistään kotoisin.

Kärpät ei voi näitä kahinatilanteita pelata mitenkään oikeinpäin, vaan aina vastustaja on etevämpi. Mikäli Kärppä-pelaaja ryhtyy hanskaamaan vastustajan kanssa, tarkoittaa se sitä, että vastustaja on saanut provosoitua Kärpät mukaan likaiseen peliin ja näin sekoittanut Kärppien pelin ja saavuttanut henkisen yliotteen. Mikäli Kärppä-pelaaja naureskellen poistuu tilanteesta, tarkoittaa se sitä, että hän on raukkis ja pelkuri ja näin vastustaja on pelottelemalla sekoittanut Kärppien pelin ja saavuttanut henkisen yliotteen. Niin tai näin, aina väärinpäin.

Kyllä minä ainakin tällaisen hallitun voitto-ottelun katson mieluummin kuin selkääni otan. Tuomarikin oli mielestäni parempi kuin Suomen oloissa voi juuri kuvitella. Selvä linja oli havaittavissa ja jäähytilanteita hän havaitsi hyvin ja tasapuolisesti. Linjatuomareille taas Espoon pitkät eivät kelvanneet millään, paitsi omaan päähän vedettynä. Vastaavan tilanteen olen nähnyt viimeksi toistakymmentä vuotta sitten divaripelissä. Silloin ei päätuomarikaan nähnyt yhtään paremmin, taisi olla Juopperin Aimon valta-aikaa.

Tuo filmaushöpötys alkaa jo mennä minusta överiksi. Sukelluksia halutaan nähdä joka paikassa koko ajan. Kyllä kai sitä nyt ihminen voi pelin tuoksinassa liukkaalla jäällä kaatua nurin muutenkin kuin tahallaan. Tässäkin pelissä oli oikein kunnon pellehyppyjä vain pari kappaletta, tämä kaikkein hienoin sai huomiota oikein tulostaulun pitäjältäkin. Siinä oli kyllä kaikki kohdallaan, hieno mäkihyppyponnistus, kunnon vaakakierre... harmi kun paita oli sen verran rutussa että numero ei näkynyt kunnolla. Taisi olla 3, 6 tai 8. Heiskaselta nyt voi odottaa vaikka mitä, jos numero oli 3.
 

bunghole

Jäsen
E kirjoitti:
Ei nuo Bluesin virheet voi olla Kärppien hyvyyttä, vaikka monesti allekirjoitankin sen väitteen, että huono joukkue johtuu vastustajan hyvyydestä. Jos Blues olisi pelannut huonosti vain Kärppien hyvyyden vuoksi, peli olisi ollut 0-1. Nyt kaikki Kärppien maalit oli seurausta tyhmistä virheistä (nojoo 4-1 Reijon virheestä) - ei Kärppien paremmuudesta... paitsi ehkä viimeistelyssä.

Kyllähän ne virheet olivat Bluesin huonoutta mutta parempi joukkue tekee vähemmän virheitä ja näinollen yleensä voittaa. Parempi joukkue myös pakottaa huonomman tekemään virheitä ja saa tämän näyttämään huonommalta. Aina kun kiekko on omassa verkossa, on joku tehnyt virheen. Näin se vain menee vaikka kuinka vaikeaa olisi myöntää Kärppien paremmuus tänään. Kärpät oli tänään hyvä ja valovuoden espoolaisia edellä. Samalla esim. Kariyalta taklattiin pelihalut pois jo alussa eikä Blues saanut muutenkaan mitään merkittävää aikaan. Bluesin etukäteen hehkutettu "fyysisyys" oli kuin huono vitsi tänään. Ei taklattu Kärppiä laidan läpi Raksilan marketeille uikkariostoksille kuten Veikkaajassa "tiedettiin" tapahtuvan.

Samalla tavalla Kärpät oli huono edellisessä Espoon pelissä mutta samalla Blues oli hyvä tai ainakin parempi.

Ja kun väität että jos Blues olisi voittanut matsin ilman noita virheitä niin katsoppa narulta tuo Bluesin ainokainen. Siinä kärppäpakit kämmäävät kiekon hyökkäyspäässä Bluesille mistä seuraa 3-0 yv-hyökkäys ja siitä maali.

Tokihan näitä tilanteita voidaan katsella eriväristen lasien läpi ja nähdä miten halutaan. Harvinaisen puusilmäistä näkemystä kuitenkin edustat, saavutus varmaan sinänsä sekin:D
 

bunghole

Jäsen
Dave kirjoitti:
Kärpät ei voi näitä kahinatilanteita pelata mitenkään oikeinpäin, vaan aina vastustaja on etevämpi. Mikäli Kärppä-pelaaja ryhtyy hanskaamaan vastustajan kanssa, tarkoittaa se sitä, että vastustaja on saanut provosoitua Kärpät mukaan likaiseen peliin ja näin sekoittanut Kärppien pelin ja saavuttanut henkisen yliotteen. Mikäli Kärppä-pelaaja naureskellen poistuu tilanteesta, tarkoittaa se sitä, että hän on raukkis ja pelkuri ja näin vastustaja on pelottelemalla sekoittanut Kärppien pelin ja saavuttanut henkisen yliotteen. Niin tai näin, aina väärinpäin.

Kyllä minä ainakin tällaisen hallitun voitto-ottelun katson mieluummin kuin selkääni otan. Tuomarikin oli mielestäni parempi kuin Suomen oloissa voi juuri kuvitella. Selvä linja oli havaittavissa ja jäähytilanteita hän havaitsi hyvin ja tasapuolisesti. Linjatuomareille taas Espoon pitkät eivät kelvanneet millään, paitsi omaan päähän vedettynä. Vastaavan tilanteen olen nähnyt viimeksi toistakymmentä vuotta sitten divaripelissä. Silloin ei päätuomarikaan nähnyt yhtään paremmin, taisi olla Juopperin Aimon valta-aikaa.

Tuo filmaushöpötys alkaa jo mennä minusta överiksi. Sukelluksia halutaan nähdä joka paikassa koko ajan. Kyllä kai sitä nyt ihminen voi pelin tuoksinassa liukkaalla jäällä kaatua nurin muutenkin kuin tahallaan. Tässäkin pelissä oli oikein kunnon pellehyppyjä vain pari kappaletta, tämä kaikkein hienoin sai huomiota oikein tulostaulun pitäjältäkin. Siinä oli kyllä kaikki kohdallaan, hieno mäkihyppyponnistus, kunnon vaakakierre... harmi kun paita oli sen verran rutussa että numero ei näkynyt kunnolla. Taisi olla 3, 6 tai 8. Heiskaselta nyt voi odottaa vaikka mitä, jos numero oli 3.

Nuo mainitsemasi asiat ovat kiveen hakattuja ja samalla tavalla "faktoja" kuin vaikka "Tappara kahvaa!". Ei noista kannata sen kummemmin välittää. Puusilmiä riittää vaikka kuinka niitä sorvaisi. Kärpät filmaa, kahvaa enemmän kuin vastustaja, ei taklaa, on hmv, on raukkiksia jne jne...

Sensijaan on faktaa ettei Espoossa ole kiekkokulttuuria.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aika jännää, että joku saa käännettyä tuo Kohnin perseilyn Kärppien raukkuudeksi. Ei voi sanoa muutakuin, että virta päälle. Jos tuli Ujcikin 4-1 tuomarivirheestä niin sen paikkaa se, että tuomarivirheen seurauksena Pyörälältä vietiin päivän selvä maali. Näitä hätäisiä vihellyksiä tulee aivan liian usein SM-liigassa. Minun silmiini Kärpät oli eilen todella hyvä. Ei Blueskaan kovin huono ollut, jos ei lasketa näitä "virheitä", joita sattuu pelissä kuin pelissä. Harvoin vain sattuu, että niin jäätävät (Viuhkola, Hyvönen) miehet sattuvat olemaan kentällä niistä rokottamassa. Jotenkin voin kuvitella, että Aaltonen tai Pesonen olisivat yrittäneet jotain aivan liian nättiä(monimutkaista) ja näistä olisivat maalit jääneet syntymättä, eikä kukaan muistaisi näitä tilanteita.

Vastapainoksi pari Laamanen-Mikkola tarjoili Bluesille siimaa useamminkin kuin sen yhden järjettömän tilanteen. Bluesin ylivoima oli myös vaarallista ja paikkoja oli tehdä. Hetken aikaa kaikki luulivat, että Viitaluoma on tasoittanut 2-2:een. Jos se olisi ollut maali, niin peli olisi ollut eri. Siinäkin tilanteessa Kärpiltä kaamea moka, että Viitaluoma oli niin vapaana. Nyt sitä ei sillain muistella virheenä, kun ei maalia tullut.

Parasta pelissä oli kuitenkin se, että vaikka Bluesin piti horjuttaa Kärpät fyysisyydellään niin sen tekiki Kärpät. Bluesin ykkönen oli aivan lapanen sen jälkeen, kun Kariyaan oli annettu pari puhdasta tööttiä. Kaveri taisi jättää kultakypäränkin koppiin, että ei oltas niin ilkeitä. Bluesin kolmannen erän lopun jutut menevät enemmän hiekkalaatikko osastolle, vaikka aika vähiin ne tilanteet jäivät.

Ei tätä sarjaa olla ratkaistu mihinkään suuntaan, vaikka joka toinen veikkasi ensimmäisen pelin viejän menevän jatkoon. Blues iskee kotonaan paljon kovempaa, mutta jos Kärpät sen kestää niin tässä porukassa on ainesta mestaruuteen asti.
 
E kirjoitti:
Ei nuo Bluesin virheet voi olla Kärppien hyvyyttä, vaikka monesti allekirjoitankin sen väitteen, että huono joukkue johtuu vastustajan hyvyydestä. Jos Blues olisi pelannut huonosti vain Kärppien hyvyyden vuoksi, peli olisi ollut 0-1. Nyt kaikki Kärppien maalit oli seurausta tyhmistä virheistä (nojoo 4-1 Reijon virheestä) - ei Kärppien paremmuudesta... paitsi ehkä viimeistelyssä.

Kuten tuossa joku kirjoittikin niin kyllähän monesti virheet seuraa vastustajan toimista. Jos ei kukaan lyö pelaajiin painetta niin virheitä ei tule. Itse huomasin useamman tilanteen, missä Kärppien karvaajat antoivat vaarallisen tuntuisesti Bluesin kiekollisiin painetta heidän alueellaan ja tämä alkoi johtamaan kiekon eteenpäin laittamiseen nopeammin. Näistä alkoi sitten tulemaan niitä kämmejä.

Mutta kukin näkee tavallaan. En tarkoittanut sitä, että Blues olisi ollut parhaimmillaan, mutta se vain jääkiekossa sattuu olemaan aina, että kun toisella onnistuu niin toisella näyttää menevän huonosti. Blues oli vaisu ja iso syyllinen siihen löytyy vastustajasta. Jospa Kake otti ekan pelin tarkoituksella rennosti, että pelaajat pääsevät neitsyydestään. Haastatelussa sanoi, että "nyt sitten tiedetään millaisia nämä pelit ovat" :D
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olipahan kamalaa katsottavaa. Blues oli täysin luokaton, eikä vähiten pakkien totaalijäätymisten takia. Laatikainen (ja varauksin Peltonen) on ainoa, jolle voi antaa puhtaat paperit. Heiskasella alkaa olla vähän turhan kovat luulot itestään, kynäilee alimpana miehenä tilanteessa jossa jengin pitäisi pelata mahdollisimman yksinkertaista peliä. Kuoppala oli kuin tiskirätti, suorastaan hävetti katsoa kuinka miestä nöyryytettiin. Hyvä esimerkki oli oman pään tilanne, jossa Kuoppala ei edes uskaltanut pelata metrin päässä ollutta kiekkoa koska Kärppien pelaaja oli tulossa taklaamaan(!). Huhhuh.

Tästä ei ole kuin yksi tie ja se on ylöspäin. Perjantaina on pakko voittaa, muuten sarja on selvä.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Dave kirjoitti:
Mikäli Kärppä-pelaaja naureskellen poistuu tilanteesta, tarkoittaa se sitä, että hän on raukkis ja pelkuri ja näin vastustaja on pelottelemalla sekoittanut Kärppien pelin ja saavuttanut henkisen yliotteen. Niin tai näin, aina väärinpäin.

Ymmärrän näkökantasi, mutta lähinnä viittasin siihen, että JOS Bume kutsuttiin tanssiin ja vielä otti sen vastaan, niin sitten ei saa enää kävellä siitä pois. Kävikö näin, on sitten ihan toinen asia (emmekä voi sitä tietää).
 
Kaljami kirjoitti:
Ymmärrän näkökantasi, mutta lähinnä viittasin siihen, että JOS Bume kutsuttiin tanssiin ja vielä otti sen vastaan, niin sitten ei saa enää kävellä siitä pois.

Tuosta olen sikäli samaa mieltä, että jos haaste otetaan vastaan tai annetaan niin silloin ei pitäisi pois lähteä. Kuitenkin Bumella on ollut tuo pelityyli pitkään ja nimen omaan siinä mielessä, että vastustajaa kuumennetaan loppuun asti. Kuitenkin molemmilta olisi suurta hulluutta vetää itsensä seuraavasta pelistä pois. Tässäkin palaan siihen, että pitäisi olla NHL säännöt tappeluissa, jolloin oltaisiin nähty varmasti tuossa pelissä pari myllyä jo aiemmin ja pelin loppu olisi voitu pelata ilman tuomarin ylireagoimisia. Viime sekuntien myllyt on turhia (ellei satu törkeilyjä), mutta kesken pelin niillä saatetaan ottaa yliote suuntaan tai toiseen.

En pysty hamekangasta kuitenkaan Bumelle antamaan tilanteesta, koska itse näen seuraavassa matsissa mieluummin sekä Kohnin että Bumen. En tiedä kumpi voittaisi siinä vaihtokaupassa, koska mielestäni ykkösketjun hyökkääjä on aina elintärkeä joukkueelleen kuten on myös ykköspakki (nyansseja sitten onko ykkös- vai kakkospakki).
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Kärpät selvästi parempi

Paljon pitää muuttua huomisiltaan mennessä mikäli Blues vielä voittotaisteluun tässä sarjassa nousee.

Kärpät oli askeleen edellä jatkuvasti. Pienestä toki homma on kiinni - jos se tolppa-ylärima-veto olisi tasoittanut pelin 2-2 niin kuka tietää miten olisi käynyt. Kärpät oli parempi, silti.

Koska olen menossa huomenna peliä katsomaan niin toivoisin Bluesin parantavan HUOMATTAVASTI.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
EB#12 kirjoitti:
Matti - asennetta ja fysiikkaa (noin tuplasti Rajamäet) ja loppu järjetöntä kouhottamista (noin puolet Töykkälän vastaavasta eli aivan helvetin paljosta). Uskomaton nelonen kasassa. Hupaisaa tulee taatusti.

Eipä kyllä ollut uskomattomassa nelosessa paljon seurattavaa, eikä varsinkaan Matissa: no yksi hyvä katko hyökkäyssinisellä, mutta eväät loppui siihen, niin ja yksi jäähy.
Blues pelasi eka erän ihan hyvin, taklasi ja sai painetta Kärppäpäätyyn. Kariya oli tosi liukkaalla päällä. Mutta kuten täällä on todettu, ei enää toisessa ja kolmannessa erässä näkynyt, kultakuupankin oli jonnekin hukannut. Ilmeisesti siksi, ettei kukaan vaan hoksaisi häntä taklata.
Viuhkola oli kerran läpi mutta veti yli, samoin Pyörälä veti yli avopaikassa. Kärpillä oli tilanteita vaikka kuinka paljon, joten Bluesin puolustuspelaaminen oli aika heikkoa. No eipä hyökkäyspäässäkään toisessa erässä ollut kuin se yksi tolppa-ylärima-kuti (näytti H-katsomoon että kävi maalissa).
Kolmas erä alkoi Bluesin ylivoimalla, mutta ei Kärpillä kolmannessa erässä ollut mitään hätää. Lopun Blues jäähyt tulivat ihan aiheesta. Heiskasella ja Kohnilla näytti ottavan pannuun ja pää ei kestänyt. Koton vielä katsoin kolmannen erän canalilta ja en kyllä nähnyt Kohn-Bume tilanteessa mitään sellaista miksi Bumen olisi pitänyt lähteä mättämään. Aivan oikea ratkaisu vain naureskella tyhmyyksille.
Peli oli hyvä ja jännittävä. Bruckler torjui tyylikkäämmin, siksi se on parempi maalivahti kuin Tarkki. Tarkilla on vain parempi torjuntaprosentti, mutta sillähän ei ole mitään merkitystä, tyyli ratkaisee.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nauratti nuo AAn kommentit kiekko kalevasta:

Bluesin turhautuminen omaan saamattomuuteen kärjistyi ottelun viimeisellä minuutilla. Ensin espoolaisten tshekkihyökkääjä Ladislav Kohn yritti haastaa kärppäpakki Josef Boumediennea nyrkkihippasille pudottamalla hanskat tämän edessä. Boumedienne kieltäytyi kutsusta leveästi naureskellen.

Heti seuraavassa aloituksessa Bluesin Patrik Lostedtilla ja Kärppien Antti Aarniolla riitti sanomista toisilleen.

"Se (Lostedt) tuli kysymään, että ootteko te kaikki tuollaisia vellihousuja."

"Vastasin vain, etteivät kaikki ole yhtä tyhmiä. Peliaikaa oli jäljellä kuitenkin vain neljä sekuntia", Aarnio kuvaili tapahtumia ottelun jälkeen.


Hehe, olis Antti vastannu että "Osaako teistä kukaan pelata ?" =D
Nojoo, pieni vittuilu on aina paikallaan..

Mielestäni Bume teki ihan oikein kun ei lähtenyt pieksemään Kohnia. Peli oli jo ratkennut... Jos Kohno haluaa niin sehän vois hakea Bumen tanssimaan perjantaina heti pelin alussa !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös