Ke 28.3.2007 1. Semifinaali Kärpät - Blues

  • 17 301
  • 100

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jec kirjoitti:
Missä Uhlbäck?!
Urheilulehden saitilla Matikainen kertoo seuraavaa:

"Emme lähde välieriin ihan samalla jengillä kuin millä puolivälieräsarja päätettiin. Muutama vaihdos tulee. Meillä on lähinnä kolhuja, mutta reserviä on tarpeeksi paikata nämä. Jo perjantaina tänään huilaavat saattavat olla taas mukana"
Sinänsä ihme juttu jos Uhlbäck on loukkaantunut, miehen liike oli todella lennokasta viimeisessä ottelussa Tapparaa vastaan joten ehkä se vamma on tullut harjoituksissa?
Jaskan puuttuminen heikentää etenkin meidän AV-pelaamista, siinä Jaska on ollut loistava.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Laamasen täytyy olla sairaana. Veteli vielä eilen ihan normaalit treenit eikä todellakaan mitään vammaa miehessä näkynyt. Jos siis lapsi on jo syntynyt, siitä ei ole allekirjoittaneella tietoa.

Blues vie 1-3 ja kääntää koko sarjan Espooseen jo ensimmäisessä pelissä.
 

Hodson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Blågula kirjoitti.
Sinänsä ihme juttu jos Uhlbäck on loukkaantunut, miehen liike oli todella lennokasta viimeisessä ottelussa Tapparaa vastaan joten ehkä se vamma on tullut harjoituksissa?

Uhlbäckin Jaskalla on jonkinasteinen revähdys ja ilmeisesti tullut treeneissä.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Järjettömiä virheitä tänään... miksei me oltu valmiita? No, nyt pitää parantaa paljon seuraavaan peliin ja toivoa että se riittää. Kokemus oli tänään valttia, mutta ens pelissä pitää olla palapeli kasassa. Huolellisuutta kanssa jookos?

Ja joku käy Kohnille sanomassa, että Oulun murteella ruotsiksi sanottu "Let's go" tarkoittaa että "mua ei kiinnosta".
 

M10

Jäsen
Morrow10 kirjoitti:
Kärpät näyttää IS Veikkaajan asiantuntijoille ja kaikille muille epäilijöille mistä kana pissii. Oululaisten taitavat puolustajat kerkeävät pois Blues-pelaajien taklausten alta ja Kaken hauis pysyy piilossa.

Viuhkola-Hyvönen -akseli määrää tässä ottelussa tahdin ja johdattaa Kärpät melko selvänumeroiseen voittoon.

Koko sarja menee Kärpille 3-0 Bluesin kovasta pinnistelystä ja parista ylilyönnistä huolimatta.

Niin siinä kävi, kuten pitikin. Varmasti Kärpät saaneet lisäenergiaa noista median epäilevistä kirjoituksista. Jos edes ovat niitä lukeneet.

Hyvönen, Bros, Viuhkola, Ujcik. Kärppien parhaat hyökkääjät onnistuivat ja käyttämätöntä maajoukkuetason arsenaalia jäi vielä reserviin. Robottikiekkoa tai ei, Kärpät pelaa tällä kaudella finaalissa. Bluesin mahdolliset noutoyrityksetkään eivät nyt auta.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Kärpät vei aika lailla joka osa-alueella. Ensimmäistä erää lukuunottamatta Blues oli yllättävän pahasti jyrän alla jatkuvalla syötöllä. Kärpät taklasi, Kärpät raastoi, Kärpät pelasi maalinedustalla kovaa, Kärpät vei kiekollista peliä, Kärpät vei kiekotonta peliä. Taisi kotijoukkueen aktiivinen peli sekoittaa Bluesin pakkaa onnistuneesti. Kariyakin oli aivan pihalla läpi ottelun ja Kohnin hermot pettivät totaalisesti lopussa.

Molemmissa päissä maalivahdit melko epävarmoja. Tarkki pomputti käytännössä kaikki laukaukset, helpotkin roikut, ja Brücklerille meni helponnäköisesti pari sisään.

Toisessa ottelussa tahti tullee muuttumaan. Bluesin täytyy nostaa peliä pari pykälää tai sitten luottaa, että Kärpät tiputtavat oletetusti pari pykälää.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jaahas, että sellainen peli sitten oli.

Yhdessäkään aikaisemmassa pleijaripelissä tällä kaudella ei nähty yhtä paljoa virheitä Bluesin puolustukselta kuin tänään. Ensimmäinen maali oli ihan puhtaasti pakin vastaantulosta aiheutunut, toinen taas meni Brücksin huonon päätöksen piikkiin ja kolmas taas Kuoppalan kiekonmenetyksen ja Laatikaisen peruuttelun piikkiin. Neljännessä taas Reijo keksi koukun tilanteesta, jossa pelataan lapa jäässä - no se siitä. Vastavuoroisesti kyllä täytyy sanoa, että oli Bluesinkin maali aika lailla enemmän Kärppien pakkien (Mikkola pääarkkitehti?) virhe kuin hienosti rakennettu kuvio.

Tarkki pomputteli tänään enemmän kuin uskalsin toivoa. Pomput ei pomppinut sisään. Brücklerillä taas ei ollut sinäänsä paras ilta (harvoin sitä on neljää mennyt omiin), varsinkin Kärppien toisen maalin petasi melkein itse. Sinäänsä yhtäkään noista laukauksista ei voi sanoa helpoksi maaliksi - siis laittaa veskarin piikkiin. Kuitenkin jotenkin näytti siltä, että Brücks yritti päästä peliin mukaan nimenomaan osallistumalla peliin turhankin paljon, mikä on Pertille ei-hyvä. Kuitenkin ehkä Brücksin perusvarmuus oli parempi kuin Tarkin.

Pahin pelkoni tässä vähän toteutui kuitenkin siinä, että mikäli Bluesin pelaajat olisivat olleet yhtä tylsillä luistimilla pelissä kuin Kärppien, Kärpät ei olisi pelannut viidellä käytännössä yhtään kokonaista minuuttia ottelusta. Ja mikäli Blues olisi käyttänyt mailaa muuhun kuin kiekon pelaamiseen yhtä surutta kuin Kärpät, Blues ei olisi pelannut viidellä käytännössä yhtään. En Reijoa kamalasti viitsi arvostella, koska tuollainen kohtuuttoman korkea painopiste toisella joukkueella ei ole yhdellä tuomarilla tuomittaessa missään nimessä hallittavissa. Ja tämän allekirjoittanee aika moni otteluseurantaketjun kommenttien perusteella.

Kokonaisuutena Kärppien ylivoima oli pelottavan valmiin näköistä. Vastapainona kyllä Bluesin alivoima pelasi vielä Tapparaa vastaan - Tapparalla kun ylivoiman ainoa ase oli pelata kiekko viivaan. Sillä tyylillä pelaten Blues vain juoksi Kärppien narussa. Bluesin yv taas oli heikkoa. En pysty sanomaan, kuinka paljon siitä oli Kärppien av:n hyvyyttä, mutta joka tapauksessa tuohon pitää saada selkeästi joku parannus, jos finaalipaikka kiinnostaa.

Nyt sitten perjantaina Blues pelaa "elämästä tai pronssipelistä". Jos Blues saa puolustuksensa kasaan, sinäänsä hätää ei pitäisi olla - paitsi tietysti niitä maaleja pitäisi pari saada. Nyt on Kärpät nähty, tiiviillä omalla pelillä ei noista maaleista olisi yksikään mennyt omiin. Jos Blues pelaa yhtä jännittyneen oloisesti kuin tänään, Kärpät menee 3-0 finaaliin. Jos taas Blues pääsee takaisin omaan peliinsä... lauantain voittaja ratkaisee sarjan tiistaina Espoossa.

Tuo Kohnin veto heittää hanskat lopussa oli itse asiassa aika hyvä näissä olosuhteissa. Antoi sellaisen kuvan, että ei sen tarvitse olla Eki tai Pate, jos haluaa ottaa erää. Kuka tahansa Kärpistä olikin, tyhmä oli jättäessään vastaamatta. Kohnille siitä aloittajana olisi kuitenkin OR pamahtanut ja Kohn on kuitenkin Bluesin joukkueelle niin tärkeä pelaaja, että olisi kannattanut ottaa perjantai-illan huumasta ulos. Sanen toinen jäähy lopussa oli naurettava Reijolta, ehkä Reijokin ajatteli vain Sanen boksittamisella saavan yhden potentiaalisen ongelman pois loppuhetkiltä.

Paska peli Bluesilta, mutta jätti kyllä paljon parannettavaa. Kärpät ei Bluesin virheiden vuoksi vakuuttanut kuin ylivoimapelin valmiudella, joten... perjantaina nähdään.

Edit: Painotetaan nyt vielä, että Kärpät ansaitsi täysin tämän ensimmäisen erävoiton tässä sarjassa. Oli selkeästi dominoivampi ehkä maalivahtipeliä lukuun ottamatta, kun Blues taasen oli kauttaaltaan todella hermostuneen oloinen. Kokonaisuutena tänään paremmin pelannut joukkue voitti tänään. Sarja on kuitenkin vasta alussa.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kärpät vei jokaisella osa-alueella, Bluesilla ei mitään jakoa.

Ottelu ratkesi Bluesin TOTAALISEEN perseilyyn, en ole KOSKAAN nähnyt noin surkeata oman pään peliä.

Ike -3. Hyvä jätkät!

Mutta jos Blues saa oman pään pelin samaan kuntoon kuin Tapparaa vastaan niin sitten on jo mahdollisuuksia. Tällä hetkellä sarja menossa 3-0 Kärpille.
 

Grohl

Jäsen
Ensimmäinen kiinnitys sitten saatiin ja tuli yllättävän helpohkosti. Viihdyttävä peli kaikenkaikkiaan ja yleisökin oli mukavasti pelissä mukana, toki Reijollakin oli asiaan hieman vaikutusta. Taklauksia jaeltiin paljon ja yllättäen Kärpät oli fyysisempi osapuoli tässä touhussa. Hieno kiekkoilta.

Viuhkola alkoi sitten pelaamaan play-off kiekkoa, jota Pikulta on nähty viimevuosina ja jopa Hyvösen pelaaminenkin miellytti silmää. Pyörälän peliä ei tarvitse varmaan kommentoida, sillä niin varmalla tasolla Spede on tämän kauden pelannut, eikä notkahduksia tule yhtenäkään iltana. Ykkösketju näytti nyt ykkösketjulta ja ratkaisi pelin, niin kuin olettaa voisi sopia. Huh, olipas eri Viuhkola kuin Pelikaani -sarjassa. Brosin ketju myös pelasi pirteästi, varsinkin sentteri itse ja tulostakin tuli. Ujcik vääntää myös todella vahvasti ja se palkittiin maalin merkissä tänään. Ainoa miinus kakkosketjusta Brosille, joka nosti jalat komeasti kohti kattoa tilanteessa, josta oli muutenkin tulossa Bluesille jo jäähy, ei näin. Kolmosketju jäi yllättävän vähälle jääajalle ja ei päässyt parhaille paikoille kovin usein. Ketjun paikat tulivat pääosin Aaltosen rakenteluista, vaikkakin Juhis oli tänään suhteellisen näkymätön. Tästä ketjusta Normio antoi pelin parhaan taklauksen toisessa erässä, jossa Kariya sai keräillä itseään jäänpinnasta ja myöskin Aaltonen antoi yllättävän paljon raskaita taklauksia, jotka lakosivat Bluesilaisia. Nelonen pelasi myöskin vähän, mutta kolmannen erän lopussa luonnollisesti peliaikaa alkoi tulemaan, kun voitto oli varma ja Nokka oli hereillä. Aarniolta mukavia pommeja läpi pelin ja muutenkin ketju oli hyvä, eikä joutunut pyörimään omissa montakaan sekuntia ennen kuin kiekko oli jo vastustajan päädyssä. Pakeista täytyy sanoa, että muut ok, mutta oli kyllä karsea tuo Laamasen ja Mikkolan yhteinen aivohalvaus! Siis ei herranen aika mikä kämmi... Mutta mitä vielä, vastuuta tuli loputtomiin vaikka molemmat olivat pahasti pihalla ja vastasivat lähes ainoista hazardeista koko Kärppä pakistossa. Ainoa plussa Laamasen syöttö Brosin maaliin.

Maalivahdeille ei kovin helppo ilta ja parempana päivänä olisi Brucklerillekin voinut muutama kiekko jäädä hanskan pohjalle, mutta tänään menivät selän taakse. Tarkille ei tullut kovin montaa suoraa vetoa, vaan aina tuli pomppuja, maskin takaa vetoja tai nollakulman suupaisuja, joten perustorjuntoja tuli todella vähän. Kiekko näytti pomppivan pariin otteeseen, mutta mitään vaarallista noista tilanteista ei sitten syntynyt. Näyttipä Tarkki hienon puskutorjunnankin ja olisi voinut pitää neljännen nollaparinkin ilman The Brothers of Hazard -paria.

Bluesille kaikki kunnia, mutta olisin kyllä odottanut Kariyan ja Mandervillen sekä Kohnin nousevan esille massasta, mutta ketään heistä ei kentältä erottanut, vielä kun Kariyakin hukkasi kultaisen kypäränsä erätauolla. Yllättävän kuumina kävivät Heiskanen ja Kohn kyllä lopussa. Santulta tuota osasi kyllä odottaakin, mutta mistä johtui Kohnin hanskojen tiputus? Kyllästyi varmaan Boumediennen hiilostukseen, mutta kun kerran hanskat tiputti, niin olisi varmaan kannattanut alkaa lyömäänkin, niin olisi saanut Bumen leikkiin mukaan tai edes tarrannut kaveriin kiinni. Bluesin kannalta oli tosin ehkä parempi, että selvisi kympillä, sillä olisi ollut aika suuri menetys, jos olisi ollut pois seuraavasta pelistä. Lopussa tuli Lostedtkin peliin mukaan, mutta hänkin oli aika kesyä poikaa, vaikka lopussa jotain huutelikin Kärppäaition suuntaan. Ei ainakaan vielä Kake ottanut mitään kepulikonsteja käyttöön.

Sitten tuomari. Reijo, oi Reijo, mitä sinä siellä kentällä oikein teit? Tuomari ei ollut tänään kyllä pelin tasoinen, mutta ei päässyt sitä onneksi ratkaisemaan. Linjuritkin tekivät useita virheitä, joten heitäkään ei voi päästää pälkähästä. Reijon pihalla olon todisti aika hyvin kolmannessa erässä hetki, jolloin Ringblom kävi tarkastamassa tilanteen videolta, kun kiekko lensi maalin sivuverkkoon.

Kokonaisuudessaan todella vauhdikas ja viihdyttävä peli, toivottavasti pääsette nauttimaan Espoossa tällaisesta pelista perjantaina. Tästä on hyvä jatkaa.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jep, paikan päälle en päässyt mutta onneks pelin näki töllöstä.. Kärpät oli mielestäni aikalailla sen oloinen mitä kuvittelinkin. Ei mitään huippusuoritusta mutta aika "kypsän" oloista peliä. Ekan erän kämmin jälkeen aika jämäkkää oli pulustus..
Blues oli kuitenkin pienoinen pettymys. Eikä ole tarkoitus vittuilla vastustajan faneille nyt kun meikäläiset sattu voittamaan mutta odotin kyllä räväkämpää meininkiä vastustajalta. Ehkä se on niinkuin Kake sanoi pelin lopussa että "nyt ollaan tutustuttu tähän semifinaalikiekkoon".

Enkä kyllä epäile yhtään etteikö Blues tulosi kovempaa perjantaina, mutta tuskinpa se tulee yllätyksenä Kärpillekään. Kärpät pystyy vielä parantamaan tämäniltaisesta.

Perjantaina ottelusarja tasoihin ja homma on täysin auki, mutta jos Kärpät sen vie niin pikkasen jo epäilen nouseeko enää Blues.

Oliko se niin että jo ensi vuonna pelataan nää kaikki pelit paras 7 systeemillä ? Toivottavasti. Meinaan mielummin näitä jännää ku runkosarjan pelejä.
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tulihan siinä tunne että väärä joukkue Kärppiä vastassa. Ei Tappara tuolle vierasjoukkueelle olisi hävinnyt.

Bluesilla on kuitenkin tuhannen tuohen paikka osoittaa olevansa oikeutettu noihin peleihin.
Muuten Kärpät pääsee liian helpolla loppuotteluun.

Haastetta perkele, haastetta. Minä maksan Canalista jääkiekon, enkä ringeten vuoksi.
 
Nyt on siis jää murrettu. Pelin varmaan jokainen katsoi canalilta, joten ei siitä niin hirveästi, mutta jotain kuitenkin.

Blues oli yllättävän vaisu tänään. Toisaalta Kärpät pelasi aivan hyvän pelin ja tsemppasivat silmin nähden paremmin kaksinkamppailuissa kuin Pelikaani sarjassa. Ehkä Bluesin pelaajia vähän jännitti alku, mutta parin ensimmäisen maalin jälkeen se olisi anteeksi antamatonta. Täysillä vaan.

Ensimmäinen ja toinen erä olivat aivan hyvää hokia, mutta kolmas erä odoteltiin vain loppuvihellystä. Käytännössä Kärpät oli edellä koko ottelun, mutta Blueskin sai hyviä myllytyksiä kärppäpäätyyn. Bluesin ylivoimasta ei oikeastaan puuttunut kuin laukaukset, mutta muuten saivat yveen jäädytettyä hyvin. Toisaalta Kärpät pelasi pois todella paljon laukaisupaikkoja ja syöttely jatkui. Kärppien ylivoima oli hyvissä kuosissa tänään ja se herättää toiveita.

Lopussa Reijo ilmeisesti katsoi ottelun käytännössä päättyneen ja vihelteli tosi herkästi jäähyjä. Kohn pudotti hanskat typerästi, koska hän on kuitenkin tärkeä osanen Bluesin ykkösnyrkkiä. Ottelurangaistuksesta ei olisi ollut kellekään iloa. Olisi vain seuraava peli menty ilman Ykkösketjunlaituria ja meiltä olisi puuttunut ykköspakki. Olisikin ollut ehkä parempi, että Raju-Eki tai Pate olisi sitten niistänyt jotain Aarniota tjms, kuin että Kohn alkaa ottamaan ORriä.

Taklauksia oli pelissä hyvin. Käytännössä lähes joka tilanteessa missä paikka oli. Blues taklasi ehkä Bluesiksi vähän, mutta ihmetyksekseni Kärpätkin laittoi kroppaa likoon. Yrittivät useamman kerran avojään pommejakin, mutta ne nyt ei mitään Stevenssimäisiä ole. Ei se sinänsä haittaa, kukin taklaa miten pystyy, kunhan taklaa.

Ottelun hauskin kohta oli minulle ylivoimaisesti se (etenkin jälkeen päin kun ei hävitty siihen), kun Blues teki maalin. Ei helekkari alasarjoissakaan näe 3-0 vastaan hyökkäyksiä. Nyt pelataan sentään sm-liigan playoffeja ;D Jotain tasoa toivoisi Laamaselta ja Mikkolaltakin, mutta ei kai sitä voi ottaa kauhalla, jos on annettu lusikalla. Itse maali näytti siltä, että laukaus epäonnistuu hieman ja siihen päälle torjunta hieman. Noh.. kolme nollassa tulee maalivahdille niin paljon muutakin tekemistä, että ei ihan heti odota laukasta tuosta paikasta. Lähes poikkeuksetta noissa lakaistaan tyhjiin. Mutta hyvä näin, maali siitä Mikkolan(?) aivopierusta pitikin tulla.

Tämä peli ei merkkaa perjantaina enää mitään. Uusi matsi tulee ja taatusti vaikeampi Kärpille. Eteenpäin sanos mumm...

EDIT: niin joo, ykkösketju heräsi ja heikointa esitti kolmosketju. Kakkosketju ihan ok, mutta paljon pitää vielä parantaa ja nelonen oli nelonen. Bluesilta jäi mieleen Viitaluoma ja Heiskanen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kotona hallilta! Voitto kotiin ja se on pääasia. Kärpät tuli juuri niinkuin odotettiin täälläpäin, Pelicans-sarjan ylivarovainen peli oli muisto vain. Nyt oli se ensimmäisen vaiheen karvauskin oli mukana ja toimi.
Kaikenkaikkiaan hyvä avaus tähän sarjaan, Bluesille median luoma ennakkosuosikin asema on muisto vain, nyt pitää sitten lunastaa ne odotukset.
Erityiskiitos päivällä Oluthuone Leskisessä olleille Bluesin kannattajille, se on kulttuuria kun voidaan keskustella ja vaihtaa ajatuksia kiekosta hyvässä hengessä, tervetuloa taas lauantaina takaisin, teillähän oli liput lauantainkin peliin.
 

mazapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mitäköhän Kohn tuossa ajatteli? Otti aika ronskit keinot käyttöön jos pyrki sekoittamaan vielä peliä.

Heiskanen umpisurkea. Ollut melkein koko playoffien ajan kohmeessa.

Bluesin paras tänään oli Kalto.

Siinäpä se, perjantaina paremmin.
 

Bandana

Jäsen
Blues oli todella huono. Siitä ei pääse mihinkään. Voi jauhaa sivukaupalla Kärppien jatkuvista kaatuiluista ja filmeistä, tai Reijon sekoiluista, mutta mikään ei poista sitä faktaa, että Kärpät oli jokaisella osa-alueella parempi ja Blues oli jokaisella osa-alueella huonompi.

Kolmessa ensimmäisessä Kärppien maalissa karmeat virheet puolustukselta, eivätkä ne muutenkaan hyvin pelanneet. Avaukset menivät harakoille, mutta toisaalta hyökkääjätjään eivät hyvin pelanneet. Ei päästy tarpeeksi paikkoihin ja kakkoskiekkoihin, joita sinällään kyllä tarjottiin.

Omasta mielestäni Kohnin hanskojen pudotus oli tosi hölmö ja Heiskanen olisi pitänyt viltittää, mutta nyt ei auta muu kuin nollata tilanne ja perjantaina otetaan pakkovoitto Espoossa!
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noniin, todella vakuuttava esitys Kärpiltä. Pelicans-sarjan todella tiukka puolustuspeli oli unohdettu, ja nyt oikeasti hyökättiin ja satavarmasti voitettiin taklaukset. Toki myös jämäkkää puolustusta löytyi, mutta ihan eritaktiikka kuin Pelikätsejä vastaan.
Ja Tarkki sen kuin loistaa, periaatteessa tuo yksi maali oli otettavissa, mutta 3-0 hyökkäys niin eipä viitsi sanoa mitään. Loistavaa peliä häneltä, vaikka pikkaisen jossain välissä pomppikin. Voitti Brücklerkin selvästi tässä pelissä.

Kariya hyytyi täysin muutaman töötin jälkeen, ja sitä myötä myös Manderville ja Kohnikin.
Kärppien ykkösvitja näytti Kakelle hauista \o_ Kyllä se siitä.

Tosiaan jo mainittu taklauspeli oli Kärpiltä todella vahvaa, yllätti minut ainakin positiivisesti.

Tuo Kohnin hanskojen tiputus lopussa, HAH HAH HAH ja vielä kerran HAH.
Ei voi kukaan 6s ennen peliä selvästi johtavan joukkueen pelaaja olla niin daiju, että lähtisi mukaan. Ennemminkin Bumelle propsit todennäköisistä provoista, kun Kohni niin hermostui. Ja silminnähtävästi Kohnia myös vitutti suuresti kun Bume ei tanssinutkaan. Todellinen syömähammas!
Ja nykyliigan säännöistä ei tiedä kukaan niin paljon, että olisi varmasti voinut sanoa, että Bume(kaan) ei saa, tai saa, pelikieltoa jos olisi ko. tilanteessa hanskat myös tiputtanut.
Ainoa harmitus jäi siitä, että Nokka ei ottanut lopussa (vaikka heti tuon Kohnin tilanteen jälkeen) aikalisää. Olisi hänkin näyttänyt p*rsettä Blegille.

Tässäpä omat pienet näkökulmani, Analista nähtynä. Perjantaina Espooseen ja lauantaina Ouluun, ihan paikanpäälle.

Aijoo, Raksilan yleisö veti piiiitkästä aikaa todella hyvin. Iso käsi täältä!

edittiä sen verta, että Tarkilla 13/15 nollaerää elämänsä ensimmäisissä SM-liiga pleijareissa. Kyllä, kyllä me totta tosiaan Tarkkiin kaadutaan. Vitut.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Pitikö joku oikeasti peliä viihdyttävänä?? Minusta se oli aika surkeaa, kiitos pääasiassa Bluesin. Toki Kärppä-fanina varmaan mielellään katsoi oman joukkueen totaalihallintaa mutta matsihan tuo oli todella surkeaa.

Toisaalta, kun erätauolla katseli futsimatsia niin tuli lätkää ikävä aika helvetin nopeasti, niin pahalta kuin Blues-fanina tuntui tuo oman joukkueen perseily niin onneksi asiat eivät ole sentään yhtä huonosti kuin futis-faneilla.
 

Grohl

Jäsen
E kirjoitti:
Pahin pelkoni tässä vähän toteutui kuitenkin siinä, että mikäli Bluesin pelaajat olisivat olleet yhtä tylsillä luistimilla pelissä kuin Kärppien, Kärpät ei olisi pelannut viidellä käytännössä yhtään kokonaista minuuttia ottelusta. Ja mikäli Blues olisi käyttänyt mailaa muuhun kuin kiekon pelaamiseen yhtä surutta kuin Kärpät, Blues ei olisi pelannut viidellä käytännössä yhtään. En Reijoa kamalasti viitsi arvostella, koska tuollainen kohtuuttoman korkea painopiste toisella joukkueella ei ole yhdellä tuomarilla tuomittaessa missään nimessä hallittavissa. Ja tämän allekirjoittanee aika moni otteluseurantaketjun kommenttien perusteella.
Osittain samaa mieltä osittain eri. Samaa mieltä ole siitä, että ne olivat Kärppien pelaajia, jotka tänään esittivät pari filmiä. Molemmista tilanteista oli jo jäähy tulossa, mutta Brosin ja jonkun toisen piti alkaa nostelemaan jalkojaan kohti kattoa. Tämä oli inhottavaa katseltavaa, mutta onneksi suurin osa pelasi peliä niinkuin kuuluukin, kuten Jaakola ja Normio, jotka eivät lahonneet jäähän vaikkaa mailaa kopisi pärstäkertoimeen. Tosin toisesta ei tullut sitten jäähyä ja arvoitukseksi jää olisiko tullut jos oli kontattu. Mutta parempi, että pysytään pystyssä. Sitten oli näitä tapauksia, joissa esim. Alikoski sotkeutui aivan omiin jalkoihinsa ilman että ketään oli edes lähellä ja Bume lensi kaaressa selälleen, kun yritti tökkiä kiekko Mandervilleltä...

Tuosta mailan käytön asiasta olen kanssasi erimieltä. Molemmat käyttivät mailaa muuhunkin kuin pelaamiseen ja en kyllä olisi huomannut, että kumpikaan olisi käyttänyt härskimmin mailaa kuin toinen. Kahvata sai vanhaan malliin ja tämä oli mielestäni molemmin puoleista ja tuntui varsinkin, että Pesosella oli kokoajan maila kainalossa.

Tuomarista minusta ei ylipäätään hyötynyt kumpikaan, tosin lopussa Blues sai kevyitä jäähyjä pelin ratkettua, varmaan siksi, että peli pysyy lapasessa. Reijo periaatteessa riisti Kärpiltä yhden maalinkin, kun puhalsi pelin poikki ennen aikojaan, vaikka kiekko oli pelattavissa.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
siirretäänpäs tämä tänne...

Ottelusta: Helpohkosti hoiti Kärpät homman kotiin, tosin Bluesin Karkeiden virheiden auttamana, mutta silti, kurinalainen kolmas erä, ja todella puhdasta maalineduspelaamista. Kokonaisuutena hyvä peli Kärpiltä.

Bluesin selkäranka taisi katketa siihen Viitaluoman tolppa-ylärima-kuvioon, vaikka ei se mitään varmaankaan olisi muuttanut. Blues vaan ei ollut valmis. Siis aivan kauheita virheitä. Bruckler, Kariya, Manderville, Kuoppala, Heiskanen, paljon pitää parantaa.

Kotona tasoihin, sitten omaa peliä seuraava kaksi ottelua ja kärpännahasta tohvelit. Kake näyttää habaa ja Kuono ihmetelee mitä kävi :)

Edit: Jostain syystä ei edes vituta toi häviö, riittääkö mulle tosiaan toi Tapparan kaato, onko neljäs sija espoolaista hunajaa? Tai ehkä sitä on vaan jotenkin jo kypsynyt koko lätkään. Taidan olla vanha, tunteen palo lopussa. Vittu. Toisaalta voitot kyllä iloittaa edelleen, oikeastaan tää onkin loistavaa näin. Tappio = lalala, Voitto = LALALALAA! :)
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Vaan sääliksi alkoi käymään tuo Kariyan Martti. Käsky oli näköjään käynyt - pommia tuli edestä, sivulta ja takaa. Ja Bluesin ykkösketjun pelistä ei muutenkaan jäänyt lapsille kerrottavaa. Viitaluoma vakuutti ainakin minut erottuen ainoana Blues-pelaajana harmaasta massasta - ehkä Rajamäki ja Tolsa lisäksi hoitivat leiviskänsä kunnialla. Puolustuksessa tuntuivat Blåålla olleen pahiten hukassa herrat Kuoppala ja Gustafsson.

Kärpillä paketti pysyi hyvin kasassa Blues-maalin totaalista joukkokämmäilyä lukuun ottamatta. Nelonen ei loistanut kuten Pelikaaneja vastaan, mutta ykkönen on herännyt ja kiitos siitä, ainoastaan Pyörälä oli vähän näkymätön. Bros oli hyvä, samoin Ujcik ja Normio. Pakeista Lupaschuk ja Boumedienne olivat ehdottomasti parhaat. Kävikö muuten Korpikari edes kentällä?

Mutta kuten tuossa jo aiemmin joku totesikin, eipä ollut elämää suurempi kiekko-ottelu juuri liian suuren tasoeron vuoksi. Jos Kärpät jatkaa samaa peliä Espoossa ja voittaa, sarja on paketissa.
 

Dnada21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HPK
Do dii, kotiin hallilta kävelleenä muutama sekalainen huomio.

Jos Blues ei keksi mitään uutta peliinsä, Kärpät menee finaaliin 3-0. Sama 1-2-2 ohjauspeli kuin Pelikaaneja vastaan jatkui ja Blues hakkasi päätä seinään. Pari paikkaa toki tarjoutui, mutta jotain on löydettävä, että kiekot saataisiin maalin eteen laukaisupaikoille. Bluespakkien laukaukset blokattiin todella monesti niin ettei Tarkin tarvinnut edes torjua.

Kärpät pelaa hyvää alivoimaa. Tosin pari kertaa neliö hajosi aivan totaalisesti, mutta näitäkään Blues ei saanut hyödynnettyä. Kiekko ei vain liikkunut tarpeeksi nopeasti oikeille miehille.

Kärpät pelaa hyvää ylivoimaa. Kiekko enimmäkseen liikkui hyvin ja vetopaikkoja syntyi hyvään maskiin. Paitsi jos Laamanen sai kiekon.

Josta asiaan, ei joku haluais ostaa tuota Laamasta? Lähtis halvalla. Jos annatte vaikka pari vesipulloa (saa olla tyhjiä), niin mies on teidän. Kunhan vain lupaatte peluuttaa sitä Kärppiä vastaan.

Blues yritti sitten viimeisen viiden minuutin aikana miehekkäästi 4-1 tilanteessa saada Kärpistä tappelukaveria poikittaisilla mailoilla, kyynärpäätaklauksilla, mailalla hakkaamisella ja yleisellä pikkusikapelillä. Yllättäen ei kaveria kauheasti löytynyt. Ei edes Kohnin raukalle, joka ajassa 59,54 tiputti hanskat Kärppien maalin edessä. Himputti, olis nyt joku pistänyt sen hanskan nauhat tiukemmalle ettei ne tollai pääse tippumaan kesken pelin.

Molemmille joukkeille olis voinut antaa yhden kympin niistä törkeistä kuolevista joutsenista.

Täältä tähän.
 

molari

Jäsen
Blues oli tänään yhtä lapanen kuin Suomen fudisjengi ja Kärpät helvetin paljon parempi.

Mutta tää oli eka matsi, kummasti ekan Tappara-matsin jälkeenkin homma kääntyi, mutta nyt täytyy oikeasti parantaa helvetisti.

Ainut Kärppä, joka pelasi epävarmasti oli tarkki - Tolsan veto längistä sisään - ja muutenkin pomputteli aika paljon, mutta tolla pelillä saakin pomputella, kun Kärpät hallitsi maalinedustaa aika suveneeristi.

Ja taas - liikaa jäähyjä - ei noita pelejä boxista voiteta. Hieman hepposasti ovikello niitä vislaili, mutta turha sen taakse on mennä.

Espoossa täytyisi yrittää viedä peli-ilo Kärpiltä kunnon taklauksilla, tänään Kärpät nollasi Kariyan puhtailla tööteillä.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Dnada21 kirjoitti:
Ei edes Kohnin raukalle, joka ajassa 59,54 tiputti hanskat Kärppien maalin edessä. Himputti, olis nyt joku pistänyt sen hanskan nauhat tiukemmalle ettei ne tollai pääse tippumaan kesken pelin.

Kovasti tuo Kärppien arkailu tuntuu sinua kuitenkin vituttavan, sillä Kärpillä on 1-0-johto sarjassa ja jaksat uikuttaa Kohnin hanskoista. Ei silti, ymmärrän kyllä että häpeä peittoaa hyvän voittofiiliksen. Mikäs siinä, mukavaa viihdettähän tuollaiset avautumiset ovat meille kesälomalaisille.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
mailman- kirjoitti:
Ja Tarkki sen kuin loistaa, periaatteessa tuo yksi maali oli otettavissa, mutta 3-0 hyökkäys niin eipä viitsi sanoa mitään. Loistavaa peliä häneltä, vaikka pikkaisen jossain välissä pomppikin. Voitti Brücklerkin selvästi tässä pelissä.

Hmm... saanen olla eri mieltä, mielestäni Tarkilla oli huomattavasti helpompi peli, eli Kärppien puolustus on todella hyvä, Bluesin puolustus taas tässä pelissä teki pahoja virheitä ja 3 maalia tehtiin aivan maalin edestä parhaasta sektorista.

Toki Brucklerin sekoilut maalin takana antavat pitkän miinuksen, mutta ei tämä ollut oikea mittari. Kärppien puolustus ja maalin suojeleminen voitti selvästi Bluesin puolustuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös