Ke 27.3.2013 Ässät-KalPa 5. puolivälieräottelu

  • 19 802
  • 96

Putkinotko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool, NHL:n suomalaiset
Noni, se meni just niinkuin odotin eli rutiinivoitto. Epävarma Koskinen ja Selkä suoraan-Salminen palautettiin ekassa erässä

Minusta Salminen oli todella paljon parempi kuin kolmessa ekassa Ässien voittopelissä. Ja ilman Koskisen muutamaa paraatitorjuntaa olisi luvut olleet Kalpan kannalta rumemmat. Ässäleiristä ilahduttaa Brodinin lisäksi Sillanpään otteet. Ja Marttinen oli hienoa saada takaisin. Tästä on hyvä jatkaa kohti Hipposta tai Jaffalaa. Kummankin päänahka kelpaa...ja mikä parasta saadaan muutama lepopäivä tähän väliin.

Oli kyllä tosi hienoa seurata Padan menoa ekassa erässä. Samanlaista apinan raivoa ei hetkeen muistu mieleen. Toisessa erässä sitten vähän peruuteltiin jo muttei päästetty Kalpaa kunnolla hyville paikoille. Ja kolmas erä meni rutiinilla. Hieno voitto, hieno kevät jatkuu!
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Karua ja tylyä pelaamista Ässiltä :)

Kyllä tässä sarjassa oli huikea ero joukkueiden pelaamisessa, tällä pelillä haastetaan kuka vaan, ensimmäistä kertaa koskaan on itsellä sellainen olo että ihan sama kuka sieltä tulee vastaan - tänne vaan!

Seuraavassa sarjassa lähetäänkin sitten joka tapauksessa vieraskentältä. Ai että kun siitä heti varastettaisiin kotietu itselle niin huhhuh...

ERITYISMAININTA sille käyrätorven soittajalle seisomakatsomoon :D
 
Täytyy pistää näin netin välityksellä todella isot kiitokset niille nuorille herroille, ketkä palauttivat henkilökunnalle kadottamani pleijarikortin.

Kiitokset tietty myös Ässille, ketkä ainakin Elon mukaan päättivät ihan tarkoituksella sössiä neljännen matsin, jotta saataisiin ratkaistua sarja kotona. Tästä on hyvä jatkaa kohti mitalipelejä pitkästä aikaa.

Voiko olla totta, että tahallaan ryssivät Kuopion pelin? En voi uskoa. Oli miten oli, mutta näin on: parempi voitti! Hattua päästä ja kumarrus Porin suuntaan. Tsemppiä jatkoon!
Edit. Hieman oktaavi taisi nousta tai jotain vastaavaa tuota sanoessa, josta sai sellaisen kuvan, että se vitsi se vain oli. Tiedä sitten, kun tasollisesti niin surkeaa oli tuo ottelu padalta verrattuna näihin kaikkiin muihin otteluihin viimeisten kahden kuukauden aikana.
 
Viimeksi muokattu:

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kiitokset tietty myös Ässille, ketkä ainakin Elon mukaan päättivät ihan tarkoituksella sössiä neljännen matsin, jotta saataisiin ratkaistua sarja kotona. Tästä on hyvä jatkaa kohti mitalipelejä pitkästä aikaa.

Voiko olla totta, että tahallaan ryssivät Kuopion pelin? En voi uskoa. Oli miten oli, mutta näin on: parempi voitti! Hattua päästä ja kumarrus Porin suuntaan. Tsemppiä jatkoon!
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Kyllä! Kaveri teki sen mitä Etulinja on yrittänyt koko kauden eli sai seisomakatsomon mukaan kannustukseen. Toivottavasti tulee törayttelemään välieriinkin!
Puolen hehtaarin metsä näytti olevan mukana lauantainakin, tänään olivat hankkineet kaveriksi toisen torven ja lisäksi vielä jonkun sumutorvenkin. Hyvää meteliä saatiin aikaan seisomokatsomossa. Enkä siis kuulu tuohon ryhmään.

Voiko olla totta, että tahallaan ryssivät Kuopion pelin? En voi uskoa.
Tätä miettivät myös Seppänen ja Sihvonen seuraavan linkin takana: Nähtiinkö maanantaina SM-liigan playoff-kevään ovelin temppu? | Jääkiekko | Urheilulehti.fi
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jeessh! Ottelu oli juurikin sellainen, kuin 3 ensimmäistäkin. KalPalle ei annettu mahdollisuutta taistella voitosta. No oli KalPalla pari maalipaikkaakin, mutta Raanta ja puolustus poimi ne taas varmasti.

Eli maanantain persraiskauksen nollaus meni jotakuinkin täydellisesti ja tänään taas sitä asennetta ja kiimaa oli, niin kuin näissä peleissä pitääkin olla. Maanantai oli siis hyvä muistutus Patapakalle tästä.

Tuomarit onnistuivat tänään mielestäni ihan hyvin.

Yleisömäärä suuri pettymys, vaikka tunnelma olikin hyvä. Mikä vittu siinä on, ettei tällainen katkaisupeli kiinnosta porilaisia?
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä nyt on totuuden nimissä sanottava että tätä kotipeliä ilmeisesti Ässä-johdon taholta haluttiin, kyllä se esitys Kuopiossa oli ala-arvoinen ja tänään tuo pelivire ihmeellisesti taas löydettiin. Hyvä Ässät, nyt pelaamaan mitaleista.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Kyllä nyt on totuuden nimissä sanottava että tätä kotipeliä ilmeisesti Ässä-johdon taholta haluttiin, kyllä se esitys Kuopiossa oli ala-arvoinen ja tänään tuo pelivire ihmeellisesti taas löydettiin. Hyvä Ässät, nyt pelaamaan mitaleista.

Ei se nyt niin voi olla.. Ei Ässätkään mikään kone ole, onko se nyt ihme jos kerran 20:een peliin ote ja meno lässähtää? KalPa käytti surutta hyväksi Ässien heikon ottelun maanantaina, mikäli peli olisi tahallaan hävitty vaatisin meille, vajaalle bussilastilliselle ilmaisen setin maanantain välieriin. Maanantai oli se tarvittava herätys, on harvinaista että Ässät vetää näin pitkän pätkän ilman sitä vaadittavaa nollausta. Yleensä se on tullut viimeistään 4-6 pelin jälkeen.

Mutta tämän illan otteluun:

Alusta jo näki, että Ässät on taas paikalla. Savinainen etunenässä teki vastustajan pelistä ikävää, ensimmäisessä aloituksessa Salmisen kanssa miekkailut ja ensimmäinen päätykiekko ja pakin jyrääminen, morjes! KalPalle hatunnosto miehekkäästä pelistä, yhtäkään kertaa ei jääty kentälle isommin itkemään taklauksen jälkeen, vaikka Ässät möyhensi etenkin Masuhria moneen otteeseen. Tämä oli pelinkuva koko sarjassa, hienoa. Ässät sai muutamassa pelissä myös samaa lääkettä, KalPa yllätti paikoitellen.

Ottelu oli taas melko tiukka, mutta Ässät tarvittavan paljon edellä jotta voitto oli kaiketi ansaittu. Niemen kenttä oli hiukan väsyneen oloinen ja tauko tullee tarpeeseen, Mutanen-Brodin kaksikko puolestaan veti sellaisella höyryllä että siellä ei väsy ainakaan paina. Marttisen paluu alakertaan oli se tarvittava piristys, Jyssy on kyllä nousemassa kohtalaisen arvokkaaksi pelaajaksi. Puolustus on kokonaisuudessaan Ässien kivijalka, hyvin Honkanen(kin) suoriutui taas kerran, ei pahaa sanaa.

Tänään oli ilo huomata kakkoskentän piristyminen, AUK veti sarjan parhaan pelinsä ja Ryan oli myös ensi kertaa paremmin pelissä sisällä. Elo avasi hyvään aikaan maalitilinsä, joskin onnekkaasti mutta kaikki lasketaan.

Tuomarit veti ihan ok, joskin omaan silmään jopa hiukan kotiin päin tällä kertaa. Mitään suuria rikkeitä ei mennyt ohi ja pelihän oli tosi siisti, Kapasen turhautuminen toisessa erässä ehkä ainoa tulenarka tilanne. Ihan varma en ole mitä teki mailallaan kohti Mutasta. KalPasta en pysty nyt mitään ihmempää analyysiä heittämään, toisessa erässä pistivät luistinta liikkeelle ja painetta Ässien päätyyn, ainakin jälkimmäisen puolikkaan. Yksi ohjuri yläputkeen joten pienestä nää on kiinni. Ihmettelin läpi ottelusarjan, ettei KalPa karvannut tappiotilanteissa juuri yhtään? Sakke oli tänään ihan hyvä, ymmärrän miten vaikea sillä on kuitenkin pelata Porissa ja kavereitaan vastaan. Tämä voi tuntua jostakin tyhmältä, mutta kai täällä jotain hiukan erilaista ja poikkeavaa kuitenkin on. Sakke oli kuitenkin Ässäfanien tulevaisuuden toivo useamman vuoden ja palstalla irvailtiin porilaisten Dominaattori -jutuille. Vaikea yhtälö itsellekin tämä tapaus Salminen, sitä toivoo pojalle kaikkea hyvää mutta Ässiä vastaan tarjotaan kovaa peliä.

No, tässäpä nämä höpinät, takki on hiukan tyhjä ja maanantaina jatkuu, ei oikein vielä tajua edes että Ässät pelaa mitaleista kaudella 12/13. Toivottavasti maanantaina saadaan hiukan enemmän väkeä vieraspeliin, vaikka jokainen kuppila melkein näyttääkin matsit nykyään. Sellainen parisen sataa punapaitaa matkaan ja ekalla abc -asemalla "porilaiset saapui!" -huuto raikumaan, sitä nää pleijarit edelleen kaipaa!

Kiitokset KalPalle hyvistä peleistä, nyt oli meidän vuoro jatkaa kohti kultaa!
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Älkää sanoko, että olin ainoa ketä näki, kuinka Sami Kapanen potkaisee Marttista haaroväliin, tilanteessa missä Kapanen tuon huitomisensa saikin. Aika suosittu paikka oli vissiin toi Jyrin alapää KalPan puolella. Ruma temppu kokeneelta pelaajalta, mikä tietty jäi tuomareilta huomaamatta.

Muuten pelistä. 2-0 taulul, luu kurkkuun, peli ohi, that's it. Ei kummempaa.
>>> Välieriin...
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Älkää sanoko, että olin ainoa ketä näki, kuinka Sami Kapanen potkaisee Marttista haaroväliin, tilanteessa missä Kapanen tuon huitomisensa saikin.

Väärin näit. Kahden käden isku alakautta Mutasta kohti, kun vähän väänsivät sinisen tuntumassa.

Runkosarjassa olis voinu tulla isompi boxi, jos joku tuomari olis ollu hereillä.

Aika rauhallinen fiilis tuli ekan vitosen aikana. Huomasi, että nyt ei pelleillä, vaan koko jengi oli mukana hommassa. Karrin tuuletus seisomakatsomoon summerin soitua näytti hyvältä. Sopivan itsevarma.

Kiitos KalPa, ja kiitos Ässät.

Juna jatkaa vahvasti raiteillaan.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Väärin näit. Kahden käden isku alakautta Mutasta kohti, kun vähän väänsivät sinisen tuntumassa.
Sori, mutta on mulla sentään niin terveet silmät eikä ikä ala edes vielä kolmosella, niin kyllä osaan erottaa jalan kädestä. Oli maassa ja potkaisi jalalla ylöspäin.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
"Varsinkin kun KalPassa on taitoa huomattavasti enemmän kuin Ässissä", kirjoitteli Nebula. Tuosta varmaan on monikin hieman eri mieltä mutta jottei pahoitettaisi Nebsun mieltä, sanottaisko, että joukkueessa olevat resurssit Ässät realisoi huomattavasti paremmin.

Vielä tuohon Heshka vs Mashur, ei kait jäänyt kenellekkään epäselvää, kunpi vei kumpaa. Varsinkin Jyrin paluu nosti Heshkaa lähemmäksi omaa tasoaan.

Hieno sarja, hieno vastustaja, hienot kannattajat molemmilla. Kuopiossa silti vielä pitkä matka siihen, mitä ottelutapahtuma voi olla, ei Porissakaan eilen mikään aivan huippu fiilis ollut, kuitenkin sinnepäin.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
"Varsinkin kun KalPassa on taitoa huomattavasti enemmän kuin Ässissä", kirjoitteli Nebula. Tuosta varmaan on monikin hieman eri mieltä mutta jottei pahoitettaisi Nebsun mieltä, sanottaisko, että joukkueessa olevat resurssit Ässät realisoi huomattavasti paremmin.

Kyllä mä ainakin uskon tuohon väitteeseen ihan vilpittömästi. Ongelma lienee se, että tuo taito realisoituu vain, kun pelaajalla on vapaata tilaa ympärillään vähintään se 3m ja aikaa tehdä vaikka etunojia. Mutta kun joukkuepeliä pelataan, karvataan ja taklataan niin aikaa ja tilaa ei vain tuppaa olemaan, ja monet taitoniekat vähän häviävät kuvasta. Tällöin tilalle pitää astua niitä joukkueiden sotureita, jotka muuten eilen voittivat 3-0.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä mä ainakin uskon tuohon väitteeseen ihan vilpittömästi. Ongelma lienee se, että tuo taito realisoituu vain, kun pelaajalla on vapaata tilaa ympärillään vähintään se 3m ja aikaa tehdä vaikka etunojia. Mutta kun joukkuepeliä pelataan, karvataan ja taklataan niin aikaa ja tilaa ei vain tuppaa olemaan, ja monet taitoniekat vähän häviävät kuvasta. Tällöin tilalle pitää astua niitä joukkueiden sotureita, jotka muuten eilen voittivat 3-0.

Taito realisoituu missä olosuhteissa vaan, ei kukan voi laskea sen varaan, että joku on taitava, jos kukaan ei häiritse. Esim Joppe pystyy olemaan taitava kovankin paineen alla, näissä viime peleissä esim Sakke ei, vastaavia pareja löytyy vielä enemmänkin. Ei se ilmaveivi kovin kummonen ole, jos kukaan ei häiritse.
 

Big Bear

Jäsen
Onnea jatkopaikasta Ässille! Kun oma joukkue ei ole enää mukana, niin täältä täysi tuki Ässille. Huikea porukka, jonka soisi menevän päätyyn saakka.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nyt menikin sitten niin päin että KalPa istui 6x jäähyllä ja Ässät vain 2x joka ratkaisi tämän pelin. KalPan mahdollisuus olisi ollut ylivoimalla mutta fiksusti Ässät pelasi. Raanta pelasi myös hienosti. Parempi voitti ja meni jatkoon, näin tällä kertaan!

Jännä ettei edes kovasti vituta tämä tippuminen. Onneksi näin sen maanantain puhtaan 5-0 voiton Ässistä joka oli mielestäni kauden paras peli KalPalta.

Toivon nyt kovasti että Kapanen, Hentunen ja Miettinen lopettaa ja hiton Kukkoset saadaan ensi kaudeksi pois, hyi!

Onnittelut Poriin, jatkakaa hyvää hokia!
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Taito realisoituu missä olosuhteissa vaan, ei kukan voi laskea sen varaan, että joku on taitava, jos kukaan ei häiritse. Esim Joppe pystyy olemaan taitava kovankin paineen alla, näissä viime peleissä esim Sakke ei, vastaavia pareja löytyy vielä enemmänkin. Ei se ilmaveivi kovin kummonen ole, jos kukaan ei häiritse.

Taisi nyt hiukan sujahtaa mun pointti noin niinkuin ohi....
 

jasa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Montreal Canadiens, Ajax, Liverpool
Otteluraportti kuvina

JTAIVAS Kuvia ratkaisevasta puolivälierästä.....
 

Willis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Onnea jatkopaikasta Ässille! Kun oma joukkue ei ole enää mukana, niin täältä täysi tuki Ässille. Huikea porukka, jonka soisi menevän päätyyn saakka.

Samma här. Vaikka vieläkin vituttaa niin nyt voi jo sanoa, että kyllähän Ässillä oli parempi intensiteetti ja pelitapa muutenkin, yksilöihin tämä ei mielestäni ratkennut.
KalPan mahdollisuuksia söi mielestäni eniten huono avaus- ja blokkauspeli, jonka takia omaa peliä ei sarjassa saatu käyntiin oikein lainkaan. Ässät sen sijaan oli aivan eri tasolla kaksinkamppailuissa ja omien auttamisessa kiekollisen pelaajan ympärillä. Jos tuo peli jatkuu niin Ässät on mestari, onnea koitoksiin!!
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sori, mutta on mulla sentään niin terveet silmät eikä ikä ala edes vielä kolmosella, niin kyllä osaan erottaa jalan kädestä. Oli maassa ja potkaisi jalalla ylöspäin.

Minäkin näin. Selvästi tuli potku munille, mutta Mutanen taisi olla uhrina. Aika vitun akkamainen temppu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös