Ke 25.9.2013 Blues-Ilves

  • 10 321
  • 30

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jatkoajan ennakko
Bluesin ennakko
Ilveksen ennakko

Ilves saanee mukaan 6 pakkia ensimmäistä kertaa sitten avauskierroksen, kun Pentikäinen palaa kokoonpanoon ja Kangasniemi pääsee omalle paikalleen - nelosen keskelle. Mielenkiinnolla odotellaan, ketkä hyökkääjistä ovat pelivuorossa tänään. Myös se kiinnostaa luisteleeko Ilvekseltä maalille Kolppanen vai Järvenpää. Odotellaan kokoonpanoja...
 

Toeryl

Jäsen
Blues tänään:

#61 Tommi Huhtala - #44 Kim Hirschovits (C) - #36 Teemu Rinkinen
#8 Robert Rooba - #40 Tomi Sallinen (A) - #41 Daniel Widing
#16 Juuso Ikonen - #15 Miro Aaltonen - #29 Nico Nyberg
#73 Ilmari Pitkänen - #72 Siim Liivik - #79 Eetu Pöysti

#4 Jere Seppälä - #42 Arto Laatikainen
#9 Joonas Jalvanti - #55 Niklas Tikkinen
#19 Mikko Kuukka - #64 Olli Malmivaara (A)

#93 Jani Nieminen (varalla #31 Lars Volden)

Eli täsmälleen samoilla kokoonpanoilla mennään kuin maanantaina.

Pelistä ei oikein tiedä mitä odottaa, 2-3p olisi hieno homma, mutta Ilveshän yleensä tulee Espoosta pisteitä viemään. Puolustus ja Nieminen pelaa varmasti ja muutkin kentät kuin Aaltosen vitja saisi laadukkaita maalintekopaikkoja, siinä avaimet voittoon.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ilves tänään:

Sandell-Corso-Ruuttu
Näppilä-Mäkinen

Veistola-Asplund-Keränen
Gysbers-Kivistö

Kantola-Rajala-Jekimovs
Levo-Pentikäinen

Korhonen-Kangasniemi-Hölli

Kolppanen (Järvenpää)
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jopas ketju on saanut paljon pohdintaa osakseen.

Kyllähän tästä on tiukka ja hikinen matsi tulossa. Ilves ollut aina vaikea vastustaja Bluessille kotona kuin vierraissakin joten saas nähdä.
Junnuketjulle ja Rinkiselle pitää toivoa onnistumisia.

Ottelu on vaisu eikä yleisöäkään juuri kiinnosta.
Lopputulos 3-1
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Seurattavia asioita ovat ainakin yleisömäärä, 'automaattisesti päivittyvän' tulospalvelun toiminta, pelaako Bluesin maalivahti toisen perättäisen hyvän ottelun ja kuinka monta kertaa mainitaan Bluesin talousvaikeudet.

Ilves vaikuttaa ihan kelpo joukkueelta ja ns. nälkäiseltä ja on jopa lievä ennakkosuosikki. Siispä nyt onkin Bluesin vuoro voittaa tämä kauden ennakkoarviointien mukainen 1. jumbofinaali vaikkapa rankkareilla.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos Ilves ja etenkin Kolppanen! 0-1 voitto kovan taistelun jälkeen ja "budjetoidut" kolme pinnaa matkaan Espoosta. Liigassa toiseksi ja tästä on hyvä jatkaa.
 

jussi61

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On tää Liigan tilastointi huikeaa...

Hetki sitten Inka Henelius kertoi Urheiluruudussa, että Turo Asplund ampui voittomaalin ohi Bluesin maalivahti Roope Elimäen....

Eikö tätä pelleilyä saada millään loppumaan?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Urheiluruudusta by Inka Henelius
"Voittomaalin iskee Turo Asplund ohi Pelicansin maalivahti Roope Elimäen !!!"

Vetää aika hiljaiseksi tämä Lügasta tehtävän journalismin taso. Ja se on täysin liigan oma vika.

Ilvekselle kolmas voitto putkeen.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Aivan mahtava alkukausi! Itse pidin tätä jonkinlaisena käännekohtaotteluna, että oliko hyvät ekat viisi kierrosta pelkkää tsägää, vai vieläkö pysyy paketti kasassa. Ja kun vieraissa pidetään nolla, niin kyllä sen paketin voi sanoa kasassa olleen. Olin pelkän otteluketjuseurannan varassa tosin, myönnetään. Mutta jos jostain, niin tästä on hyvä jatkaa. Ja Ville Kolppasen hyvät otteet ei todellakaan ole allekirjoittaneelle tulleet yllätyksenä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vetää aika hiljaiseksi tämä Lügasta tehtävän journalismin taso. Ja se on täysin liigan oma vika.

Todellakin. Ihan käsittämätöntä, että urheilu-uutiset eivät tämän enempää ole kartalla.

Hienoa Ilves! Kyllä nämä voitot vaan tuntuu niin helvetin hyvältä viime vuosien jälkeen, että ihan jokaisesta jaksaa nauttia täysin rinnoin. Peli oli tänään kohtuu hyvin hallussa, vaikkei Ilvekselläkään liikaa hyviä maalintekopaikkoja ollut.

Tulos on kuitenkin tärkeintä ja nyt mennen 2p/ottelu -tahdissa. Kiitos Ilves!
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Blues sai vasta viimeisessä erässä rakennettua muutaman maalipaikan mutta kuten niin usein aikaisemmin jengin puukätisyys esti maalinteon. Ihan ansaittu voitto Ilvekselle. Onneksi sentään alakertamme on jonkinlaisessa kunnossa, mutta eihän tuolla pelillä kyllä voittoja oteta.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Kieltämättä mukavaa nähdä että Ipalla kulkee! :) Te uskolliset fanit jotka olette viime vuodet enimmäkseen tuskailleet joukkueenne hampaattomuutta ansaitsette tämän ja pakko tietysti antaa krediittiä myös Tuomas Tuokkolalle. Tuntuu että siitä hetkestä kun kaveri ensimmäisen kerran asteli Hakametsän ovista sisään, tuli Ilveksen joukkueeseen lähes välittömästi ihan erilainen tekemisen meininki kuin mitä viime vuosina on nähty. Hienoa nähä että Jypin seurana Liigan TOP 3:ssa ei oo mitkää Jokerit ja Tappara vaan kaksi underdogia isolla U:lla, nimittäin viime syksyn naurunaiheet Pelsu ja Ipa! :D Näin ne ajat vaan muuttuu... Enpä olis kyllä itekään viel kesällä moiseen uskonu.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei päässyt koirat ulos tänään

Päätin sijoittaa duunireissun päivärahan (ja vähän päälle) paikallisen seuran tukemiseen, joten suuntasin Barona-areenalle haistelemaan illan tuulia. Sinänsä oli kiva mennä hallile kun ei ollut ennakkoon mitään odotuksia pelistä tai voittajasta, pystyi vain katselemaan hokia (no, ehkä pieni edge oli Espoon suuntaan johtuen Ahosta ja muiste ex-jypeistä). Ohessa muutama viiva reissusta

- Paikalla oli kuulemma 3058 katsojaa, mutta voisin miltein lyödä vetoa että sitä ei paikalla ollut. Sen verran tyhjää oli, itsekin sain miltein oman rivin.
- Istuin 209 katsomossa eli todella lähellä Bluesin faniryhmää. Hyvää mökää pitivät mutta valtaosassa pitkiä chantteja en saanut selvää/ymmärtänyt kuin ajoittain mitä huusivat.
- Noin muuten puitteet ja akustiikka on Baronalla kunnossa, laskin about 20 Ipa kannattajaa yläkatsomossa ja hyvin heidät kuuli toiselle puollele hallia.
- Mut ryöstettiin ennen kuin edes hallille pääsin, lieneekö se 5e parkkimaksu kohdistettu minun kaltaisille maalaisuunoille? Kitkerältä maistui.

- Itse peli oli ihan ok katsella vaikka taso ei aina päätä huimannut. Pieni kaukalo on aina hyvä.
- Ipa oli parempi joukkue 2. ekaa erää ja ansaitsi johtonsa ja lopulta voittonsa.
- Puolueettomin silmin sanottuna en olisi viheltänyt valta-osaa jäähyistä. Etenkin Laatikaisen eka jäähy oli naurettava.
- Vaikka Kolppala oli ihan ok, niin kyllä maalintekeminen on Bluesille vaikeaa (JYP:n pelaajien puukädet olisi samettia täällä). Jääpallomaaleihin pelatessa voitto olisi jäänyt Espooseen, sen verran huolella ruiskivat päätypleksiin (tai logoon). Olikohan se Widing joka pystyi 5-3 YV:llä sihtamaan logoon paikasta mistä minäkin olisin maalin tehnyt (uskoo ken haluaa).
- Muutenkin Blues YV oli aika heikkoa.
- Hirso, no tuota. 1 sentteriltä vois oottaa jotain muuta...
- Ipasta jäi se kolossi, mikä lie bjers, mieleen kohtuu rauhallisen oloisena peruspakkina. Tai sitten vain kokonsa suhteen?

- Summa summarum: Ipa sai pisteet ansaitusti
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
pakko tietysti antaa krediittiä myös Tuomas Tuokkolalle. Tuntuu että siitä hetkestä kun kaveri ensimmäisen kerran asteli Hakametsän ovista sisään, tuli Ilveksen joukkueeseen lähes välittömästi ihan erilainen tekemisen meininki kuin mitä viime vuosina on nähty.

Melkein tekisi mieli sanoa, että tämä on samanlainen "match made in heaven" kuin Jursinov juniorin tulo Ilvekseen 90-luvulla. Nuori, eteenpäinpyrkivä ja ennen kaikkea positiviivinen valmentaja, joka tulee pohjalla rypevään, sekasortoiseen seuraan tekemään ihmeitä.

Mutta enpä sano kuitenkaan, sillä kausi on ihan liian alussa näihin päätelmiin.
 

Enslaved

Jäsen
Pisteiden menetys tuntuu nyt pieneltä murheelta, jos Sallinen loukkasi kätensä pahemminkin. Aika hätäiseen luisteli kentältä summerin soidessa. Syy tähän löytyy luultavasti Pentikäisestä, joka tuuppaa selästä Sallisen laitaan. Yritin kelailla ja varmistaa pelaajaa, mutta ei saa numeroista selvää, joten menee hieman arvuuttelun puolelle. Onhan meillä nyt kolme tervettä sentteriä.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Peli oli jo ohi, summeri soi, ja vedetään vastustajaa olkavarteen täysin turhalla poikittaisella. Ja tietysti omat fanit juoksevat puolustamaan tätä "taklausta". Mutta onneksi tästä ei tule rangaistuksia, niitä jaetaan liigassa vain taklauksista, ei tahallisista vahingoittamisista poikkarilla.

No nyt! :D

Katsoitko pelin Liigan sivujen tulospalvelusta? Pentikäisellä on maila yhdessä kädessä ja hän tuuppaa Sallisen selästä varovasti nurin. Tuosta ei yksinkertaisesti voi tulla mitään jatkoseuraamuksia.

Täältä Iltasanomien sivuilta näkee 2:35 alkaen tilanteen jos haluaa vaikka tietää mitä oikeasti kävi: SM-liiga: Kaiken torjunut Kolppanen nousi Ilveksen sankariksi - SM-liiga - uutiset, tulokset ja videot - Ilta-Sanomat
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pisteiden menetys tuntuu nyt pieneltä murheelta, jos Sallinen loukkasi kätensä pahemminkin. Aika hätäiseen luisteli kentältä summerin soidessa. Syy tähän löytyy luultavasti Pentikäisestä, joka tuuppaa selästä Sallisen laitaan. Yritin kelailla ja varmistaa pelaajaa, mutta ei saa numeroista selvää, joten menee hieman arvuuttelun puolelle. Onhan meillä nyt kolme tervettä sentteriä.

Pentikäinen se on. Ei Ilveksellä ole ketään muuta tuonkokoista left-pakkia (tai hyökkääjääkään tässä pelissä). Tuonne otteluseurantaan jo kirjoitin, että Sallinen kaatuu päin laidassa kamppailevaa Blues-pelaajaa (olisiko Liivik), ja lyö olkapäänsä tämän jalkaan. Toivottavasti ei käynyt pahemmin. Pentikäiseltä aivan turha teko, joskaan ei mielestäni mitenkään erityisen törkeä. Näköjään merkityksetön kakkonen tuosta vielä pelin päätyttyä arvottiin laitataklauksesta. Olisin antanut ennemmin vaikka sitten selkään taklaamisesta, ja siten olisi tullut myös yksi kymppi lisärangaistuksena saldoon. Vaikea uskoa pelikieltoon. Tosin jos joku loukkaantuneista pakeista tulee pelikuntoon lauantain Kärpät-peliin mennessä, eipä tuolla olisi kummemmin Ilvekselle väliä, vaikka kurinpitoon menisikin. Mutta siis toivotaan, ettei pahempaa loukkaantumista tullut. Eihän se Bluesia mitenkään lohduta, jos Ilveksen rotaatiopakki on sivussa jonkin pelin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No, hyi hyi Pentikäistä. Työnsi kaverin maahan jääkiekkopelissä. Ette te nyt oikeasti voi tuollaisesta olla pelikieltoa vaatimassa, vaikka kuinka olisi tappio tullut ja huonoa tuuria pelaajan loukkaantuessa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Täytyy kyllä sanoa, että Tuokkola on saanut ilvesläisiin nuoriin tosi kivan itseluottamuksen. Uskalletaan pitää kiekkoa ja hakea ratkaisuja. Viisikot pelaa kohtuullisen harmonisesti yhteen.

En nyt viitsi Bluesista mitään muuta sanoa kuin, että Nieminen on ehdottomasti se pelaaja, joka Bluesille niitä voittoja voi ottaa. Tänään ei edes Nieminen riittänyt. Olisi ollut irvokasta, jos Blues olisi kolmannen erän lopulla tasoittanut tuon kahden miehen yv:n aikana. Huhtala ja Aaltonen on edelleen ne pelaajat, joiden henkilökohtaiset ratkaisut voi tuoda onnistumisia - muuten mennään aika lailla pomppu sinne ja toinen tänne.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täytyy kyllä sanoa, että Tuokkola on saanut ilvesläisiin nuoriin tosi kivan itseluottamuksen. Uskalletaan pitää kiekkoa ja hakea ratkaisuja. Viisikot pelaa kohtuullisen harmonisesti yhteen.

Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että jo viime keväänä näki, minkä eron Tuokkola teki - roiskinta loppui, pelaaminen alkoi. Välillä kiekollisuus menee tavallaan "yli", mutta silti mieluummin se kuin kiekon pakonomainen hakkaaminen ylös pitkin laitaa.

Nieminen on ehdottomasti se pelaaja, joka Bluesille niitä voittoja voi ottaa.

Pelasi kyllä ihan hyvin tänään. Tuossa maalissa jäi nähdäkseni pienen kampin uhriksi, ja siksi joutui yrittämään tuota epätoivoista loikkaa. Miinus siis ennemmin toiselle Blues-pakille, jonka jalka oli tiellä. Muutenkin jäivät suotta molemmat sitomaan Veistolaa maalille sen sijaan, että jompikumpi olisi pelannut Asplundia vastaan.

Edit. Maalivahtien taistossa Kolppanen toki oli erittäin vahva, ja otti ne voittavat torjunnat, kun tarvittiin. Ansaittu nollapeli hänelle, vaikka Blues-hyökkäys ei mitään jatkuvaa vyöryä luonutkaan. Nollasi kuitenkin muutaman varsin pahan paikan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Tuli oltua paikan päällä ja ihan alkuun voi todeta, että katsojia ei ollut nimeksikään ja tunnelma oli...no sitä ei ollut. Toki työviikko alkaa painaa jo keskiviikko iltana, mutta harvoin olen näin tiukassa kiekkomatsissa haukotellut liukuhihnalta.

Kuten täällä on jo todettu Ilves pelasi todella ehjän pelin. Varsinkin vieraspeliksi otteet olivat ilahduttavaa katseltavaa. Kiekkoa uskalletaan pitää. Sitä pelataan tarvittaessa alaspäin. Syötöt napsuvat omille kivalla prosentilla ja puolustaminen on koko ketjun hommaa. Paineen alla oma mies löytyy hyvällä prosentilla eikä vastustajan karvaus aiheuta toistuvia syöttövirheitä omissa, niin kuin viime kaudella lähes säännön mukaan teki. Kruunuksi tänään Kolppanen oli erinomainen. Näkyy tuo nykyinen kilpailutilanne Järvenpään kanssa nostaneen Villen uudelle levelille.

Kantolla taisi olla ensimmäisessä ja toisessa erässä loistavat tekopaikat, mutta juuri näissä tilanteissa näkyy se, että Ilveksen täytyy edelleen uurastaa jokaisen maalin eteen paljon. Viimeistely on kaukana liigan kärkitasosta.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei käyty videolla. TV-kuvasta näytti siltä, että Nieminen sai kuin ihmeen kaupalla puristettua kiekon polkkeidensa väliin. Varmaksi tuota en kuitenkaan pysty sanomaan.

Joo, videoilla ei käyty. Tosin ei tuo Ilveksen kuvassa olevakaan pelaaja mitenkään edes reagoinut tilanteeseen, kukaan ei ollut videoille menemistä vaatimassa, joten uskoisin tilanteen menneen oikein. Luulen siis, että pelaajat ja tuomari tiesivät kiekon sijainnin, vaikka se itselle onkin täysi mysteeri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös