Ke 25.10.2023 Tappara - Ässät

  • 3 405
  • 35

eemuman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään tulee kummallakin neljännes runkkarista täyteen. Kummatkin olleet aika kovia alkukaudesta. Tappara on tällä hetkellä n. 4 tappion vauhdissa (myös tämän illan jälkeen), eli ihan OK startti. Ässistä muuten JMJ varastetaan tänään illan päätteeksi. Ei palaa enää Poriin ja huomisesta eteenpäin Tapparalla on uusi nimetön Joe NHL sentteri, aika jännä. Ässäfaneille siis tiedoksi, ettette turhaan ihmettele mihin äijä jäi.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Ässä-palstaveljien mukaan Tapparalla on voittoputki, koska ei ole vielä kohdannut Ässiä.
Prkl tässähän alkaa jännitys nousemaan. Tänäänkö se sitten katkeaa?

Kemiläinen takaisin, mutta Savinaisella ilmeisesti pidempikin sairasloma?

Hämeenaho seurannassa, 8 maalia noihin 14 peliin, ei huono.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kova matsi tulossa. Siis Ässille, Tapparahan vetelee rallatellen voittoon. Poijjaat kävelee läpi matsin, tekee maalin sillon tällön. Ja jatkaa voitolla yöhön. Ässille ei palaakaan.
No joo, toivotaan nyt, että saatais tasainen vääntö, Tapparalla niin kova nippu, että jotenkin se syöttelypeli pitää saada katkaistua.
Nykyään karvaavatkin niin ylhäältä, että hertsileijaa.. vauhtia pitää olla avauksissa ja ajoituksissa, muuten käy kylmät.
Jos muutama maali saadaan alkuun, niin ehkä toi Mansen kone hyytyy....
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Tappara​

11 Camper - 15 Somppi - 73 Baptiste
76 Levtchi - 42 Rauhala - 90 Liedes
91 Puhakka - 20 Keskinen - 17 Halloran
22 Luoto - 75 Muzik - 86 Granath

33 Vittasmäki - 13 Kemiläinen
28 Leskinen - 26 Kulonummi
63 Tuulola - 4 Witkowski
41 Manninen

30 Heljanko - 34 Randelin

Ässät​

73 Erholtz - 44 Järvinen - 29 Hämeenaho
78 Fabre - 23 Graber - 93 Vanhatalo
20 Talaja - 26 Ojantakanen - 14 Ikonen
6 Joensuu - 86 Knihti - 10 Virtanen

51 Salmela - 40 Lefebvre
37 Määttä - 21 Matinmikko
66 Riekkinen - 8 Zabransky
34 Heimosalmi

41 Rubin - 36 Kaarlehto

Tuomarit​

Ruuska - Koistinen
Niittylä - Grundström


Ihan mukava nähdä Heljanko maalissa pitkästä aikaa Ässiä vastaan. Viime vuonna ei torjunut kertaakaan, kun Tapola kohteli Ässiä lähinnä välipäivien huumorijoukkueena kovassa otteluruuhkassa.

Tällä kaudella Ässät on sentään kova joukkue, joten maaliinkin laitetaan pitkästä aikaa vastuksen tasoinen maalivahti. Kertoo arvostuksesta hyvin paljon.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Saunatonttu on saanut Tapparan kovaan vetoon heti kauden alkuun, mutta veikkaisin silti tiukahkoa matsia. Kuusi maalia ja 4-2/2-4.

Hämeenaholla pitkä maaliton putki meneillään, jokos katkeaa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Saunatonttu
Hillityn, jopa hopeakettumaisen ulkokuoren alla kiehuu varmasti samoin kuin pelaajauran alla. Kyllä vähintään kerran pelirangaistuksen nappaa. Tuskin tänään.

Mielenkiintoista, miten Witkowski haastaa ässähyökkääjät.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään on kyllä niin mestis-tason Tappara ollut kaukalossa pari erää, että ei mitään rajaa, alusta asti ihan unessa. Harmi kun ei päässyt Ässien todellista tasoa näkemään, tänään kun olisi Tapparalle tullut tuolla hiihtelyllä nekkuun kaikilta muiltakin. Heljangolla torjuntaprosentti huima 28.57 :-o. Virittellään ilmeisesti tappioputkea, kun tulevan perjantaipelinkin se Ilves varmaan perinteisesti vie.
 

Polvitasku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei Ässiltä mitään pois, hienosti tehtyjä maaleja, kun paikat niihin tarjotaan, mutta ei nyt ihan olisi Tapparan puolustuksen noin unessa tänään tarvinnut olla, niin olisi edes jotenkin jännitys säilynyt läpi pelin.
Jännite kyllä katosi ja tuli jopa hieman tylsä peli. Ässät oli tänään paljon parempi, ei kuitenkaan mitään Tapparalta pois.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Ihan mukava nähdä Heljanko maalissa pitkästä aikaa Ässiä vastaan. Viime vuonna ei torjunut kertaakaan, kun Tapola kohteli Ässiä lähinnä välipäivien huumorijoukkueena kovassa otteluruuhkassa.
Ei olisi kannattanut Grönborginkaan laittaa Heljankoa maaliin Ässiä vastaan.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässät oli tyly vieras, hyvällä asenteella peliin heti starttilaukauksesta. Tappara sen sijaan veti kaksinkamppailuista lähtien aika lampaana. Pari nopeaa maalia heti alkuun, jollaiset Heljanko on aiemmin liimannut. Sen jälkeen peli tasoittui ja meni jopa Tappara-merkkisesti kunnes erän lopussa vieraat taas laukoivat pari kertaa ja kiekko meni maaliin.

Ässät karvasi ja liikkui aktiivisesti, puolusti omaa aluettaan kurinalaisesti ja iski tehokkaasti. Meidän laseilla ns. normi-iltana tulos olisi ollut hieman tiukempi, sillä Tapparan vieraat eivät paikoistaan huolimatta ole olleet noin tehokkaita ja Tappara on ollut omissa paikoissaan huomattavasti tehokkaampi.

Parempi vei tänään kaikki pisteet ansaitusti, onnea Poriin. Merkki siis meidän kevään mestaruudesta?
 

Pantteli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässät olisi tuolla esityksellä kyllä voittanut minkä tahansa liigajoukkueen. Hattu päästä, hieno peli. Vierasfanejakin oli loistava määrä paikalla keskiviikkoillaksi.

Olisi ollut kiva nähdä hyvätasoinen kamppailu, mutta valitettavasti Tapparan puolustuspeli oli kauden ylivoimaisesti huonointa. Ässien jokainen maali meni sisään, tuuriakaan ei niissä Tapparalla ollut. Heljangon piikkiin en laittaisi yhtään maalia, kaikki tuli joko ohjureina läheltä tai ylivoimahyökkäyksestä pakkien koomaillessa vielä lisänä.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ässät olisi tuolla esityksellä kyllä voittanut minkä tahansa liigajoukkueen.
Mikäs tuossa ihan niin vakuuttavaa oli? Kyllähän tuo peli lässähti Tapparan puolustuspään huonoon pelaamiseen, jota ei aiemmissa peleissä ole tuossa määrin kyllä näkynyt. Tästä Grönborg mainitsi myös lehdistötilaisuudessa.

En tuota niinkään Ässien hyvyyden piikkiin laittaisi siinä määrin, mitä loppulukemat nyt antaa ymmärtää. Toki maalit pitää aina tehdä, ja paikat hyvin käyttivät, mutta eihän ihan tuollaisia paikkoja pitäisi edes tarjota ensinkään, mitä käytännössä kaikkiin maaleihin Tappara tänään tarjosi. Kulonummi päästi ukkonsa pari kertaa vapaasti maalintekoon, Kemiläinen ja Vittasmäki halaili toisiansa maalin takana, kun kiekko sekuntia myöhemmin verkossa, Witkowski päästi kertaalleen hyökkäyssiniviivalla Ässien ukon kiekon kanssa ohitseen, siitä kaks-ykkönen ja maali, Leskinen tökkää kiekon (joka jo käytännössä Randelinin hallussa) suoraan ässälapaan ja siitä maali. Ja kyllä Heljankokin yhtä maalia aika reippaasti edesauttoi, vuotamalla sen kiekon lipumaan selkänsä taakse, josta muun puolustuksen nukkuessa oli aika helppo tyhjään rysään kiekko siirtää.

Omassa päässä Ässät hyvin puolusti, ja siinä mielessä maalien puolesta tasainen peli olisi varmaan ilman Tapparan huonoa oman pään pelaamista ollut. Turpaan olisi voinut paremmallakin pelillä tulla, mutta en Ässiä sinänsä sen vaikeammin voitettavana nähnyt, kuin muutamaa muutakin vastaan tullutta jengiä, jotka Tapparan ahtaalle ovat laittaneet. Tosin kolmatta erää en katsellut, että en tiedä mitä siinä tapahtui, mutta lienee ollut molemmilta loppusummerin odottelua. Mutta yksi peli muiden joukossa, toivottavasti peli kuitenkin paranee loppuviikkoa kohden.
 

tolling

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle.
Hyvä peli. Tämän päivän liigassa pitää onnistua joka päivä. Uskon, että Ässienkin tavoite tälle viikolle on back-to-back pelit Lukkoa vastaan. Tämänpäiväinen oli ihan ok kenraaliharjoitus.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Kotijoukkue oli kyllä tänään lapanen. Ässille parit salamamaalit alkuun ja huonolta näytti. Tämän jälkeen Tappara sai juonesta kiinni ja yv:llä tais tolpassa kolista 2-2 -tasoitusyritys. Noh, erän loppuun taas hyvät koomailut kotijoukkueelta ja peli pakettiin. Vähän semmonen deja vu tästä tuli, maalin hinta oli tänään tasoa Jenkkilän black friday. Toki Ässät oli myös aivan hyvä tänään, niinkuin sarjataulukostakin voi lukea, että sinänsä tappio ei yllättänyt. Mutta sitten se tapa.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
90-luvun alusta alkaen on tullut peleissä käytyä. En muista kuin kerran nähneeni Ässiä yhtä ylivoimaisena Tampereella. Se oli joskus ysärin alussa, taisi olla kauden ensimmäinen peli. Silloin lukemat Tapparaa vastaan taisivat olla 0-6.

Puolustuspeli oli eilen rauhallista. Jotenkin sitä on vuosien saatossa tottunut niin erilaiseen oman pään pelaamiseen, paniikkiin ja roiskimiseen, että meinasi ihan liikuttua. Ehkä myös siksi että tyttäreni oli ensimmäistä kertaa katsomassa Ässien peliä, kaunis muisto jäi myös hänelle.

Tappara ei ollut oma itsensä, mutta on se niin monta kertaa ollut meitä vastaan joten en anna sen häiritä tätä kokemusta. Kiitos Ässät!
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan eilisen kaltainen tuloksellinenkin romahdus on ollut jo tovin vain ajan kysymys. Pelkästään tsägään ja hyvään maalivahtiin nojaavalla pelillä ei kovin pitkiä voittoputkia yleensä vedellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös