Ke 24.4.2013 Ässät-Tappara (6.finaali)

  • 60 986
  • 155
Tila
Viestiketju on suljettu.

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Onnittelut Poriin! Vaikka olen liigan osalta ollut Tapparan kannattaja iät ja ajat, niin Ässille mestaruuden suo mieluusti. Hieno sarja.

Onnea myös K.Kivelle, huikea valmennusuran kääntö kuilun reunalta tähtiluokkaan.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Olipa hieno sarja ja oikea jengi voitti! Tämä kuudes vääntö näytti heti alkuun että Ässät vie selvästi mutta hienosti Tappara taisteli tasoihin. Kyllähän Ässät sai 2 luvattoman helppoa maalia Metsolan taakse joka torjui kyllä sitten monta pahaa vetoa mm. Armialta. Pelin parhaat oli Padoilta Armia ja Marttinen sekä Tapparalta Koskiranta. Minua vähän yllätti pelin vähäiset taklaukset mutta ilmeisesti koitettiin pelata vain ilman ylilyöntejä. Mäntylä sai muuten hienoa kannustus buuaamista kotijoukkueen faneilta. ;)

Onnittelut Poriin, naattikaa ny! :)
 

tomukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Metsola suli reilusti ennen juhannusta. Kankaanperä hermostui koska pää ei kestä, Ville Niemisen liike ei tarttunut muihin, Aalto on yliarvostettu ja Leimu pelasi loistavasti.

Raanta oli perustasollaan, Marttinen teki mielestäni aika ihmeellisen voittomaalin, Savinainen painoi, Brodin ja Mutanen painoi sekä koko joukkue pelasi Ässämäisesti.

Armia suhtautui itseensä todella kriittisesti pelin jälkeen, toki hän on maalintekijä, mutta pelasi monella osa-alueella hyvin.

En tiedä miten mestaruus ansaitaan, ainakaan Pori ei todellakaan tarvitse mestaruutta kuten Kivi sanoi. Porissa on kulttuuria moneen asiaan enemmän kuin moni tulee koskaan ymmärtämään, mutta kertakaikkisen hieno asia mestaruus on Ässille ja kannattajille.

Ihan käsittämätön tarina kuten Jatkoajassa on jo kymmeniä kertoja kirjoitettu, aivan käsittämättömän hieno, rehellinen ja oikealla työllä tehty tarina, ei syntynyt vaan tehty raa'alla työllä.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Olipa hieno sarja ja oikea jengi voitti! )

Jo vuodesta -87 tai jotakin Ässiä fanaattisesti kannattaneena en oikeasti uskonut, että tämän asian vielä joskus koen. Täydellistä tämä kaikki olisi ollut paikanpäällä, mutta lähelle täydellistä kuitenkin pääsin. Ruutu.fi ääressä pureskelin kynsiäni ja ramppasin vesipisteellä törkeässä hermostuksessa. Lopulta 4v poika sylissä yhdessä laskettiin sekunteja, kun kiekko lipui kohti Tapparan päätyä. Jokusen kyyneleen siinä liikutuksesta nielaisin kun aika loppui..

Huomenna poika saa pukea Ässien paidan ja pipon päiväkotiin. Mikä tästä tekee tavallaan hienoa on se, että pidämme majaa Tampereella. Muutama päiväkotikaveri voi olla vähän myrtsinä, mutta vitut. Nyt on aika näyttää padan merkit ylpeänä kaikkialla.

Kiitos Ässät, että toteutitte unelmani. Tämä on vieläkin ihan epätodellista. Jos tämä on unta, niin en halua herätä vielä pitkään aikaan.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Ehdottoman totta

kiitos Metsola. Ässien mestaruus ei olisi ollut mahdollinen ilman haparointia

Ei paljoa paina muut hienot torjunnat, jos kuitenkin lahjoittaa 2 helppoa maalia ottelussa. Tuntuivat nuo kömmähdykset olevan Metsolalla kasvussa mitä pitemmälle kausi eteni.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Onnea Ässille!
Halvalla meni viiminen matsi Tappara lasein katseltuna, mutta kaikki lasketaan. Metsolaa en mollaisi, hänen ansiostaan talvi oli niin hyvä kuin oli.

Eilenkin Ässät toimitti kiekkoa maalille ja Tappara ei sitten millään, kulmiin mentiin jne. Olisi se saattanut Raantakin lipsautella, mutta kun ei edes kokeiltu lipsauttaisiko. Välillä kävi mielessä että Ässillä kuningasajatuksena oli juuri tuo, että paljon vetoja niin joku aina lipsahtaa. Mikäs siinä, värikkäitä matseja ja onneksi tuolla tyylillä pärjää. Tykkään juurikin tuollaisesta kun pelaajat pelaavat vaistoillaan, hanurista ollut alusta asti kaikenmaailman meidän pelit ja hitaat lähdöt. Kiekkoa pelaa ne ketkä osaa, vapauksia vapauksia. Pekka Virta taitaa olla kahlitsijana kyllä ykkösnimi...

Ensi kaudella saattaa olla Tapparan huki. Hopee ei oo häpee.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
kiitos Metsola. Ässien mestaruus ei olisi ollut mahdollinen ilman haparointia

Aika pitkälle, juuri näin. MUTTA yksikään mokke ei ole yksin hyvä, eikä yksin huono.

Sarjan aikana sai moneen "hörppyyn" kiitettävästi apua pakistolta..

Ässät oli vain parempi.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Eiköhän eilisen perusteella ole selvää kumpi näistä molareista ansaitsee paikan Leijoniin ..

Mutta onnittelut myös Tapparalle, hopee ei oo häpee !
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Pataa olen onnitellut useilla eri sivuilla, mutta vielä kerran: Onnea, hieno joukkue, ansaittu mestaruus.
Kunniaa myös porkkanapöksyille. Hieno ja jännittävä sarja. Hyvää lätkää pelattiin, helppoa oli kesälomalaisena seurata ilman paineita ja stressiä.
 

Katto

Jäsen
kiitos Metsola. Ässien mestaruus ei olisi ollut mahdollinen ilman haparointia

Tappara saa kuitenkin kiittää Metsolaa hyvästä runkosarjasijoituksesta. Olisi voinut tulla muuten Ässät jo aiemmin vastaan. Välieriin asti Metsolla meni hyvin ja finaaleissa vieraspelit oli huonompia, varsinkin tuo eilinen peli. Hyvä kausi Metsolta, mutta moni muistaa tästä kaudesta tuon vikan pelin.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Hyvä kausi Metsolta, mutta moni muistaa tästä kaudesta tuon vikan pelin.
Otti Metsola eilenkin useita huipputorjuntoja imurointien lisäksi. Silti kaveri jää historiaan kaikkien aikojen pahimmasta sulamisesta yksittäisessä finaalipelissä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Otti Metsola eilenkin useita huipputorjuntoja imurointien lisäksi. Silti kaveri jää historiaan kaikkien aikojen pahimmasta sulamisesta yksittäisessä finaalipelissä.

Ööö? Tim Thomas says hi.

(Finaalit keväällä 1999, Mikko Alatalo, Jani Nikko - kuulostaako tutulta?)
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Ööö? Tim Thomas says hi.

(Finaalit keväällä 1999, Mikko Alatalo, Jani Nikko - kuulostaako tutulta?)

Toki muistan tuon, mutta en muista yhtään finaali- tai edes pleijaripeliä, jossa kaikki vastustajan maalit olisivat menneet noin helposti.
 

Seppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät
Kyllähän Metsola oli eilen ihan sukka. Turha sitä on kieltää.

Ööö? Tim Thomas says hi.

(Finaalit keväällä 1999, Mikko Alatalo, Jani Nikko - kuulostaako tutulta?)

Joo, toinen pelas joskus kiekkoa ja toinen laulaa känkkäränkkää lapsille.
 

jasa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Montreal Canadiens, Ajax, Liverpool
Ässät Suomenmestari 2013

JTAIVAS Täältä jälleen ottelukuviini.....
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Pari tilannetta ja kommenttia voisi heittää tuomareista nyt kun taisto on tauonnut. Eli selvästi oli ohjeistettu pitämään pilli taskussa eikä sortua kotiyleisön hiillostuksessa ja näin kaverit toimivat. Jäähyt meni tutusti 2-2 mutta niihinkin mahtuu kyllä ihmeteltävää. Lähteenmäen kampitus, pelaajat törmäävät keskialueella niin että luistimet osuvat yhteen, pystyyn jäävä pelaaja = rikkoja. Tiukassa pelissä omituinen vihellys, koska ottelun räikein kamppi katseltiin läpi sormien. Tuohan oli Koskirannan suorittama helvetin vaarallinen temppu Armiaa kohtaan. Koskiranta pyyhkäisee täydessä vauhdissa olevalta Armialta jalan alta ja tuuppaa olkapäällä laitaan, pari metriä irti laidasta. Onneksi lähti vaan ilmat pihalle. Joensuu sai runkosarjassa Tampereella avojäällä 5+20 vauhdittomassa tilanteessa, joka oli tietysti vähän eri henkinen suoritus mutta teknisesti vastaava. Uusitalon saama koukkaaminen Koskirantaan tämän läpiajossa oli myös melkoinen nollatoleranssivihellys keskellä muuta peliä. Tietysti jos on samaa mieltä Rautakorven kanssa esim. 57:40 ajassa tapahtuneen laitaväännön kanssa, nin näistä saadaan hyvät vänkäykset. Jukkahan siellä huusi "vittusaatana poikittainen selkään". Tuosta jos olisi antanut oikeasti jäähyn niin tuomarit olisivat tarvinneet sen poliisisaattuen pelin jälkeen. Onneksi tuomarit jäivät lopulta heille kuuluvaan sivuosaan ja hyvä niin. Koko sarjan itseäni ihmetytti kuitenkin se, miten se kiekottoman pelaajan koskemattomuus on jätetty. Kiekotonta sai taklata pelin ulkopuolella ja Kankaanperä näytti avauserässä Lähteenmäkeä kohtaan mallisuorituksen kuinka paljon kiekotonta voi vedellä ilman pelkoa jäähystä.

Pilli taskuun on ihan ok linja näihin peleihin, mutta silloin kun sen kakkosen antaa niin äkkiä siitä nousee älämölö, koska rikkeen pitäisi tällöin olla ihan älyttömän suuri. Ässien saamat ylivoimat menivät yllättävästi erätaukojen molemmin puolin, jolloin luonnollisesti se tauon jälkeinen pätkä on yhtä tyhjän kanssa.

Peli muuten oli odotetun tasaista, Tappara liikkui aika hyvin mutta kummasti se hyökkäys meni jatkuvasti kulmiin. jos saa yhden laukauksen neljää-viittä minuuttia kohden pelissä, on aika vaikea voittaa Raantaa vastaan. Ässät sai ehkä liian helpolla 2-0 johdon, mikä vähän herpaannutti otetta, mutta olihan se puolustaminen taas mahtavaa ja liki virheetöntä. Hyökkäyspäässä saatiin kyllä Metsolan torjuttavaksi ihan oikeitakin paikkoja, eli ei se nyt pelkkää roiskimista ollut. Armia nousi hyvin esiin loppua kohden toivuttuaan avauserän tällistä. Savinainen näytti puolestaan oman arvonsa viimeisillä minuuteilla ja piti huolen että Tappara ei saa sitä viimistä myllyä ollenkaan käyntiin.

Ottelun jälkeinen tunnelmointi oli kokemisen arvoista, kirjoitettavaa olisi moneksi tunniksi mutta pistetään tähän nyt vain muutamat ja vaikka enemmän Tapparan suuntaan. Toivoin että kotiyleisö taputtaa kunnolla kovalle vastukselle ja taisi siellä istumakatsomo ainakin tehdä niin ihan reilusti. Omat kädet meni hapoille kun taputin hopealetkalle, yhdyin jopa Tap-pa-ra -huutoon hetkeksi, mitä osa seisomassa huusi. On ymmärrettävää että patakansa oli kuitenkin niin hullaantunut omistaan, että huomiota ei riittänyt ihan kaikkeen. Onneksi ei mitään buuauksia ja vihellyksiä nähty, joku siellä viritti Ilves -läppää mutta huusin ainakin kertaalleen turpa kiinni. Pelin jälkeen meillä oli pientä kunniakujaa Tapparan fanibusseille ja kyllä sieltä joku vilkutti takaisinkin vaikka varmasti mieli oli maassa. Homma päättyi kuitenkin melko hienossa urheiluhengessä näin fanin silmin.

Loppulauseena kiitokset Tapparalle mahtavasta finaalisarjasta, olitte kevään kovin vastus kuten odottaa sopi, tämä taisi vaan olla tähtiin kirjoitettuna että meidän vuoro oli viimein. Ässillä oli alla kuitenkin kaksi harjoituskevättä samalla rungolla ja tähän kauteen projekti päättyi, joten pakko se oli ottaa nyt! Nyt ratkaisukenttä koostui aiemmin pienemmän roolin pelaajista, mutta kovemmista patasydämistä. Savinainen tosin on ollut joka kevät osa Ässien parasta ketjua. Joukkueen kasaus ja roolitus onnistui myös mahtavasti, Brodinin ja Pihlmanin kaltaiset jyrät puuttuivat aiemmilla kausilla. Tämä tässä, nyt saa juhlia ja levätä, vihdoin!
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On se hyvä, että voitonhuumassa edes yksi jaksoi vielä tehdä jotain analyysiä itse pelistä. Tuomarilinjasta olisin minäkin vielä hieman halunnut keskustella, mutta aika tyhjentävästi nostit tuon jo esille. Joka tapauksessa sellainen olo jäi, että viimeinen finaalimatsi oli heikoin suoritus pillipiipareilta.

Onneksi ei mitään buuauksia ja vihellyksiä nähty, joku siellä viritti Ilves -läppää mutta huusin ainakin kertaalleen turpa kiinni.

Näköjään meitä katsomopoliiseja oli sitten useampiakin. ;-) Seisomakatsomossa kyllä jonkin verran buuauksia ja VILLLEEEE-huuteluita kuului, mutta onneksi ymmärsivät hienovaraisesta neuvostani ottaa vaarin ja keskittyä juhlimiseen.

Asiallista olisi ollut antaa reilut aplodit vastustajalle, harvempi tähän sentään yhtyi.

Hieno joukkue, ja Ville on The Äijä. Paljon kirosin ja aiheesta, mutta pakko on kehuakin. Legenda vielä pelatessaan.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Pari tilannetta ja kommenttia voisi heittää tuomareista nyt kun taisto on tauonnut. Eli selvästi oli ohjeistettu pitämään pilli taskussa eikä sortua kotiyleisön hiillostuksessa ja näin kaverit toimivat. Jäähyt meni tutusti 2-2 mutta niihinkin mahtuu kyllä ihmeteltävää. Lähteenmäen kampitus, pelaajat törmäävät keskialueella niin että luistimet osuvat yhteen, pystyyn jäävä pelaaja = rikkoja. Tiukassa pelissä omituinen vihellys, koska ottelun räikein kamppi katseltiin läpi sormien. Tuohan oli Koskirannan suorittama helvetin vaarallinen temppu Armiaa kohtaan. Koskiranta pyyhkäisee täydessä vauhdissa olevalta Armialta jalan alta ja tuuppaa olkapäällä laitaan, pari metriä irti laidasta. Onneksi lähti vaan ilmat pihalle. Joensuu sai runkosarjassa Tampereella avojäällä 5+20 vauhdittomassa tilanteessa, joka oli tietysti vähän eri henkinen suoritus mutta teknisesti vastaava. Uusitalon saama koukkaaminen Koskirantaan tämän läpiajossa oli myös melkoinen nollatoleranssivihellys keskellä muuta peliä. Tietysti jos on samaa mieltä Rautakorven kanssa esim. 57:40 ajassa tapahtuneen laitaväännön kanssa, nin näistä saadaan hyvät vänkäykset. Jukkahan siellä huusi "vittusaatana poikittainen selkään". Tuosta jos olisi antanut oikeasti jäähyn niin tuomarit olisivat tarvinneet sen poliisisaattuen pelin jälkeen. Onneksi tuomarit jäivät lopulta heille kuuluvaan sivuosaan ja hyvä niin. Koko sarjan itseäni ihmetytti kuitenkin se, miten se kiekottoman pelaajan koskemattomuus on jätetty. Kiekotonta sai taklata pelin ulkopuolella ja Kankaanperä näytti avauserässä Lähteenmäkeä kohtaan mallisuorituksen kuinka paljon kiekotonta voi vedellä ilman pelkoa jäähystä.

Pilli taskuun on ihan ok linja näihin peleihin, mutta silloin kun sen kakkosen antaa niin äkkiä siitä nousee älämölö, koska rikkeen pitäisi tällöin olla ihan älyttömän suuri. Ässien saamat ylivoimat menivät yllättävästi erätaukojen molemmin puolin, jolloin luonnollisesti se tauon jälkeinen pätkä on yhtä tyhjän kanssa.

Meinasin jo alkaa kirjoittamaan "Älä jaksa jauhaa värilasipaskaa mestaruuden jälkeen!" -meiningillä, mutta loppuviestisi oli sen verran asiallinen, että otetaan rauhallisemmin :)

Ässien saamat kakkoset oli aika kyseenalaisia vihellyksiä, siitä samaa mieltä. Mutta otan kantaa noihin kahteen muuhun tilanteeseen.

Koskiranta-Armia kolauksessa ei mielestäni ollut mitään väärää. Koskiranta ajoi pienen töötin kylkeen/olkapäähän, mutta Armia oli huonossa asennossa, minkä vuoksi meni yllättävän pahasti päin laitaa. Taklausta piti puhtaana myös selostajakaksikko(mikä nyt ei mikään totuus tietenkään ole) ja otteluseurantaketjun värilasittomat pelin seuraajat.

Toinen tämä 57:40 tilanne. Kyllä siinä vedettiin Erkinjunttia poikittaisella selkään useampaan kertaan ja huomattavasti kovempaa kuin Mäntylä Eloa silloin toisessa matsissa(?), josta Mäntylä boksiin lähti. Runkosarjassa tuosta tilanteesta ässäläinen olisi varmasti lähtenyt jäähylle, mutta ehkä ihan ymmärrettävää, että finaalien viimeisillä minuuteilla tuo jätetään viheltämättä. Mutta mielestäni ihan ymmärrettävää, että Rautakorpi siitä tuomareille huomautti. Uskon, että Kivi olisi tehnyt ihan saman, jos tilanne olisi ollut toisin päin ;)

Anyway. Tuomarit veti koko finaalisarjan yllättävän hyvin eikä päässeet ratkomaan pelejä.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Koitan tässä toipua parin päivän juhlimisesta. Huomenna toki torille vielä, mutta taidan ottaa varmuuden vuoksi lapset mukaan, ettei mene taas olutlinjalle :)

Ajattelinpa vaan tulla toteamaan että oli tuo ratkaisupeli todella huikea kokemus! Nyt se on vihdoin koettu ja paikanpäällä nähty, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Uskomaton meininki oli katsomossa ja kaupungilla pelin jälkeen, ei tuollaista yksinkertaisesti voi tapahtua missään muualla. Pori on läpeensä positiivisella tavalla hullua porukkaa täynnä!

Nyt kun parempi on saatu selvitettyä ja oikea joukkue voitti, toivon että ensi kaudeksi joku kiekkopäättäjä kaivaa esiin muutaman vuoden takaisen ajatuksen nimeltään "Nollatoleranssi". Toivon sydämestäni että joka ainoa rike vihellettäisiin pois ja sillä tavoin tehtäisiin pelistä siistimpää. Jonkun päättäjän tulisi tehdä selkeä ulostulo asian tiimoilta ja tehdä selväksi joukkueille, pelaajille, tuomareille, ihan kaikille, että joka ainoa koukku, estäminen ja muu sikailu johtaa rangaistukseen. Se olisi jääkiekon voitto.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Nyt kun parempi on saatu selvitettyä ja oikea joukkue voitti, toivon että ensi kaudeksi joku kiekkopäättäjä kaivaa esiin muutaman vuoden takaisen ajatuksen nimeltään "Nollatoleranssi". Toivon sydämestäni että joka ainoa rike vihellettäisiin pois ja sillä tavoin tehtäisiin pelistä siistimpää. Jonkun päättäjän tulisi tehdä selkeä ulostulo asian tiimoilta ja tehdä selväksi joukkueille, pelaajille, tuomareille, ihan kaikille, että joka ainoa koukku, estäminen ja muu sikailu johtaa rangaistukseen. Se olisi jääkiekon voitto.

Nollatoleranssi olisi tänä keväänä tarkoittanut kymmeniä jäähyjä, tunteen poistumista ja huonoja pelejä. Mielestäni nyt tuomarilinja oli jääkiekon voitto, oli taitoa, mutta oli myös jääkiekkoon kuuluvaa kamppailupelaamista ja tunnetta.
 
Nollatoleranssi olisi tänä keväänä tarkoittanut kymmeniä jäähyjä, tunteen poistumista ja huonoja pelejä. Mielestäni nyt tuomarilinja oli jääkiekon voitto, oli taitoa, mutta oli myös jääkiekkoon kuuluvaa kamppailupelaamista ja tunnetta.
Ei se olisi sitä tarkoittanut, jos olisi koko kausi menty samalla linjalla - lipsumatta siitä vähitellen. Peliin tulee lisää vauhtia, kun ei ole jatkuvasti joku reppuselässä. Lisäksi jää paljon vähemmän aiheita kitinöihin, kun esim. nyt finaalisarjasta löytyi tukuttain tilanteita, joista vihellettiin jäähyjä 1/10 -periaatteella.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei se olisi sitä tarkoittanut, jos olisi koko kausi menty samalla linjalla - lipsumatta siitä vähitellen. Peliin tulee lisää vauhtia, kun ei ole jatkuvasti joku reppuselässä. Lisäksi jää paljon vähemmän aiheita kitinöihin, kun esim. nyt finaalisarjasta löytyi tukuttain tilanteita, joista vihellettiin jäähyjä 1/10 -periaatteella.

Pelaajat haluvat vääntää kentällä, taistella, ilman että joka väännöstä joutuu jäähylle. Nyt linja oli sellainen, en ole lukenut yhtäkään juttua, jossa pelaaja olisi valittanut tuomarilinjasta. Itseasiassa Rautakorpi ja fanit taitavat olla ainoita valittajia, puusilmät.
 
Pelaajat haluvat vääntää kentällä, taistella, ilman että joka väännöstä joutuu jäähylle. Nyt linja oli sellainen, en ole lukenut yhtäkään juttua, jossa pelaaja olisi valittanut tuomarilinjasta. Itseasiassa Rautakorpi ja fanit taitavat olla ainoita valittajia, puusilmät.
No esimerkiksi Mäntylä kommentoi 5. pelin jäähyään, että "jäi siinä aika monta vihelmättäkin". Tämä se ongelma juuri oli. Miksi esimerkiksi se maalivahtiin hyvin, hyvin kevyesti törmääminen (maalia yrittäessä) oli pahempi rike kuin ne lukuisat koukut, kiinnipitämiset, kampit, poikkarit jne. Maaleja/maalitilanteita olisi voinut syntyä ilman niitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös