Ke 24.2.2021 TPS - Kärpät

  • 1 876
  • 17

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkintoinen peli tulossa. Ipa-sarja sai Kärppien parhaat puolet esille, ja jos alkukautta leimaava sekoilu ja fleguilu pysyy edelleen poissa, voi tästä odottaa hyvinkin voittoa. Tilastollisestihan Kärpät on liigan paras vierasjoukkue: käsittämätön ilmiö sinänsä, kun on katsonut kotiotteluiden taaperrusta. Viikko on kyllä raskas: neljä ottelua viiteen päivään, mutta vielä ei luistimen pitäisi painaa.
Aika kevyttä on Kärppien touhu, jos vasta nyt osuu tuollainen viikko kohdalle. Tepsille tulee olemaan jo kolmas viikko putkeen, jossa neljä peliä viiden päivän sisään. Kärpillä tänään iskun paikka, kun saattaa Tepsin katkeaminen ja välipelin aika olla tänään.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Aika kevyttä on Kärppien touhu, jos vasta nyt osuu tuollainen viikko kohdalle. Tepsille tulee olemaan jo kolmas viikko putkeen, jossa neljä peliä viiden päivän sisään. Kärpillä tänään iskun paikka, kun saattaa Tepsin katkeaminen ja välipelin aika olla tänään.
Maaliskuussa helpottaa Tepsin osalta. Sama määrä pelejä mutta lepopäiviä osuu kuukaudelle kaksi enemmän.
Upeasti suunniteltu ja toteutettu.

Rämö uunissa, joko nollapeli tai iso tappio tiedossa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#27 Mikael Pyyhtiä - #46 Juuso Pärssinen - #41 Aarne Intonen
#77 Topias Haapanen - #34 Ruslan Ishakov - #62 Josh Kestner
#90 Timur Ibragimov - #61 Juhani Jasu - #50 Samuli Vainionpää
#60 Eetu Liukas - #13 Petteri Wirtanen - #56 Hannu Kuru

# 5 Eemil Viro - #47 Ville Lajunen
# 7 Johan Ivarsson - # 6 Ruben Rafkin
# 4 Aleksi Anttalainen - #94 Henrik Larsson
#33 Oliver Bohm

#31 Karri Rämö
(# 1 Andrei Karejev)

Loukkaantuneet: #26 Lauri Korpikoski, #48 Lauri Pajuniemi, #63 Joel Janatuinen
Rotaatio: #19 Valtteri Pulli, #35 Emil Vuorio, #40 Elias Laitamäki, #54 Leevi Teissala, #55 Alen Bibic
Karanteeni: #51 Markus Nurmi

Kotijoukkue lähtee illan taistoon täysin muuttumattomalla kenttäkokoonpanolla kuin eilisen tiistain 23.02.2021 vierasotteluun Jyväskylässä. Ainoa muutos tulee maalipuiden väliin, kun Palloseuran maalia luistelee vartioimaan Karri Rämö. Andrei Karejev siirtyy luukkuvahdiksi.

TPS:n kokoonpanosta poissa ovat edelleen Joel Janatuinen sekä Lauri Pajuniemi. Ennakkoarvioiden mukaan Janatuisen piti pelata jo tänään, mutta ei sittenkään. Pajuniemen tilannetta seurataan day-by-day -statuksella. Virallista tietoa näistä ei kuitenkaan ole tarjolla eli huhujen perusteella mennään.

Pajuniemen paikan ykkösketjussa Mikael Pyyhtiän ja Juuso Pärssisen rinnalta on ottanut Aarne Intonen. Häntä kuvailtiin eilisessä matsiennakossa "saranapuolen kaveriksi" - avaa oven mielellään saranapuolelta. Kuvaus oli alun perin ilmeisesti tullut joltain junnupuolen valmentajalta. Mitään maatamullistavaa vääntövoimaa en kuitenkaan havainnut Intosen eilisissä otteissa. On pojalla ainakin ihan kohtuulliset raamit - SM-liigan sivujen mukaan 182cm/91kg. Intosella on tänä iltana edessään kauden kolmas - ja koko liigauransa seitsemästoista - ottelu. Eilen syntyi myös uran avausmaali SM-liigassa ylivoimalla eli vastuuta on nyt tarjolla. Muutenkin Intoselta oli oikein terhakasta menoa. Ennen maaliaan kilautteli jo kerran tolppaan ja maalin jälkeen oli parikin erinomaista tilaisuutta illan toiseen maaliin.

Mainitsin jo eilisessä ennakossa, että TPS:n ykkösketjun hyökkääjistä ainoastaan Juuso Pärssisellä (20) riittää ikä laillisesti ostamaan Kossu-pullon Alkosta. Mikael Pyyhtiä (19) ja Aarne Intonen (19) joutuvat vielä tyytymään mietoihin. TPS on pelannut lähes koko kauden seitsemän pakin kierrolla, joten jossain vaiheessa ykkösketjun taakse osuu pakkipariksi myös Eemil Viro (18) ja Ruben Rafkin (19). Itse en tältä kantilta niin tarkkaan eilistä matsia seurannut, mutta TPS-osiossa oli asiasta maininta. Eilisessä matsissa kvintetti Pyyhtiä-Pärssinen-Intonen-Viro-Rafkin oli jossain vaiheessa myllyttänyt oikein kunnolla JYP-päädyssä.

Ykkösketjun lisäksi eilisessä matsissa parikin vähemmän otsikoissa viihtyvää pelaajaa oli selkeästi pelipäällä. Ensinnäkin Samuli Vainionpää yllätti useampaankin otteeseen positiivisesti polkien kiekon kanssa oikeaa laitaa päättäväisesti JYP-päätyyn. Eihän sillä käsiä ole mihinkään, mutta röyhkeydellä ja ruholla (190cm/94kg - SM-liigan sivujen mukaan) Vainari painoi eilenkin pari-kolme kertaa maalille. Jo viime viikon peleissä Vainionpää hankki TPS:lle ainakin pari ylivoimaa väännettyään kiekon kanssa laidassa ja jouduttuaan koukun kohteeksi. Talven kääntyessä kevääksi tästäkin "turhakkeesta" (TPS-osion mukaan) taitaa kuoriutua ihan pelimies. Useimmiten juuri nämä samulivainionpäät runnovatkin pudotuspeleissä niitä ratkaisevia maaleja. Eilinen oli Vainarille hyvää harjoitusta pleijareita silmällä pitäen. Toivottavasti vire jatkuu ja nähdään eilisenkaltaisia röyhkeitä nousuja kiekon kanssa aivan maalialueelle saakka.

Toinen harvemmin - jos koskaan - otsikoissa viihtyvä pelaaja on Oliver Bohm. Mä olen varmaan jo yli kuukauden toivonut sitä "puukäsi-Bohmin" ensimmäistä SM-liigamaalia lyöntilaukauksella - oikein perinteisellä siniviivalämärillä! Eilen oli Bohmilta hienoa tekemistä mun haaveeni totetuttamiseksi: neljä laukausta, joista ainakin kaksi siniviivan kulmasta lämärillä ihan maalivahdille saakka. Jonain päivänä se vielä uppoaa, ja silloin Kettuherra huutaa! Mä olen aina rakastanut näitä näkymättömiä puukäsipakkeja, jotka hyvin pelatessaan eivät koskaan nouse otsikoihin. Tai siis oikeastaan juuri silloin he pelaavat erinomaisesti, kun heitä ei huomaa lehtien otsikoissa tai edes kentällä. Joukkueen sisällä näitä kavereita arvostetaan. Kannattaa oikeasti seurata TPS:n #33 tekemisiä kentällä puolustussuuntaan. Köyhän miehen Jani Forsström!

Ottelun avausmaali nousee tänäänkin arvoon arvaamattomaan. Viime viikolla TPS pelasi neljä ottelua, joissa kolmessa vastustaja teki avausmaalin => kolme kertaa tuli kuokkaan. TPS:n viikon ainoan avausmaalin kiskaisi Porissa Ruben Rafkin => voitto. Eilisessä JYP-matsissa TPS sai jälleen tehtyä avausmaalin, mikä siivitti Palloseuran edes jatkoaikavoittoon. Vastaavasti Kärpillä eilen Ilveksen vieraana avausmaali riitti jopa koko ottelun voittoon. Mä alan entistä enemmän vakuuttua siitä, että tässä otteluruuhkassa avausmaalin henkinen merkitys on iso - jopa suurempi kuin olen koskaan aiemmin ajatellutkaan.

Avausmaali korostuu vielä entisestään juuri Kärppiä vastaan. Vain kolme joukkuetta (JYP, SAI, SPO) on tehnyt vähemmän maaleja kuin Kärpät (89). Vastaavasti Kärpät (83) on päästänyt Lukon jälkeen vähiten maaleja. TPS:n osalta lukemat ovat: kahdeksanneksi eniten tehtyjä maaleja (108) eli liigan keskitasoa ja neljä joukkuetta (KAL, KOK, KÄR, LUK) on päästänyt vähemmän maaleja kuin TPS (91). Kahdessa edellisessä Kärppien ja TPS:n välisessä ottelussa - molemmat Oulussa - on tehty yhteensä vain viisi pelitilannemaalia: kolme 5vs5-pelissä, yksi 5vs4 ja yksi 5vs3.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Herra ketulta loistava alustus jälleen kerran...

Mielenkiintoinen peli..

Kova vastus..

Toivottavasti voitto kuitenkin kaivetaan..

Haapasen ja Ibran paikat olisin vaihtanut...

Veikkaus nappasi jostain syystä näemmä tuplana vitosen pitkäveto panostukseni Tepsin voitolle, joten pelissä on sikäli extrapanosta...

Rämö ja Kestner hoitaa 2-1 voiton Turkuun.. ;)
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien onneksi Pajuniemi on sivussa ottelusta. Alati vaarallinen kaveri jokaisessa ottelussa minkä olen ko. herralta nähnyt. Ottaisin omaan joukkueeseen milloin vain. Mielenkiinnolla odotan myös Karri Rämön esiintymistä TPS-maalilla.

Kärppien mahdollisuutta voittoon puoltaa peli vieraissa. Aika käsittämätön epäsuhta on tällä kaudella ollut vieras- ja kotipelaamisen suhteen. No oikeastaan pelillisesti sama trendi on jatkunut jo viime kaudesta lähtien, mutta tällä kaudella tämä on realisoitunut enemmän myös tuloksissa. Toiveissa olisi mahdollisimman paljon 5vs5 -peliä.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Tänään olisi Kärpillä sitten tsäänssi nousta takaisin säälipleijariviivan yläpuolelle. Odottaisin tänään junnuketjulta (Hermonen, Räty x2) tehoja eilisen perusteella.

Kärpät tänään:

Pyörälä - Kunyk - Tieksola
Byström - M. Niemelä

Jokinen - Kristof - Aaltonen
Huttula - Heshka

Hermonen - Aa. Räty - Ak. Räty
Sulak - Teppo

Sailio - Koskenkorva - Karvinen
Niskala


Rybar (AM) - Annunen
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ottelun avausmaali nousee tänäänkin arvoon arvaamattomaan.
- - -
Mä alan entistä enemmän vakuuttua siitä, että tässä otteluruuhkassa avausmaalin henkinen merkitys on iso - jopa suurempi kuin olen koskaan aiemmin ajatellutkaan.
Eiköhän pointtini tullut selväksi?

05:31 KÄR 0-1 Aku Räty (Aatu Räty)
11:15 KÄR 0-2 Libor Sulak (Mika Pyörälä, Cody Kunyk)
14:44 KÄR 0-3 Cody Kunyk (Jussi Jokinen, Juhamatti Aaltonen) YV2

Anu Saukkonen vielä selostajana - valinta on erittäin helppo.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Kyllä tänään tuntui tuomareiden tuomiot todella epäreilulta. Jäähyminuutit 4-49, vaikka oikeastaan mitään sikailuja ei nähty. Toki siellä oli aiheellisia jäähyjäkin joukossa, mut useampi erittäin kyseenalainen tuomio. Miltä se turkulaisten silmin näytti?
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Aivan käsittämätöntä ollut taas tuomaripeli pari viimeistä ottelua. Toivottavasti se Sulakiin törmännyt ei loukkaantunut pahasti; ainakin kovasti näytti pitelevän visiriään, joten ei varmaan ainakaan palannut enää kentälle? Oliko muuten sama kaveri, joka satutti visirinsä edellisessäkin kohtaamisessa Raksilassa?
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Harmi, että näillä puhalluksilla poistetaan Liiga-kiekosta kontaktit kokonaan tällä menolla. Käsittämätön sulaminen tuomareilta tänään. Milloin tähän sarjaan saadaan ammattituomarit, eikä mitään siwan kassoja?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuomarit tekee todella kaikkensa kääntääkseen pelin Turussa. Harvoin näkee tuollaista sarjaoikeusmurhaa.

Näinhän siinä sitten kävi. Tuomareilla oli tiedossa TPS:n luokaton ylivoima. Ilman ylivoimaa olisi varmasti voitettu.

Mutta tosissaan. Tuomarit oli paskoja, TPS oli paska. Kärpät rankaisi jokaisesta maalipaikasta. Ansaittu voitto vieraille. Tepsillä alkaa rosteri käymään vajaaksi...
 

Petr Vousky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
TV-selostuksen lopussa Saukkonen kehui lähtevänsä saunaan. Olikohan hihittelevä Lehkonen juonut saunakaljat jo etukäteen?
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Aivan käsittämätöntä ollut taas tuomaripeli pari viimeistä ottelua. Toivottavasti se Sulakiin törmännyt ei loukkaantunut pahasti; ainakin kovasti näytti pitelevän visiriään, joten ei varmaan ainakaan palannut enää kentälle? Oliko muuten sama kaveri, joka satutti visirinsä edellisessäkin kohtaamisessa Raksilassa?

Ei ollut. Silloin oli Ivarsson ja nyt Ishakov.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1946
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös