Ke 22.4.2015 Kärpät - Tappara (5. finaali)

  • 14 909
  • 96

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen verran pitää kommentoida että kyllä on kova tuo Kärppien nauttima tuomarikotietu. Esim Ässät ei voi edes marraskuun tiistain Saipa pelissä Porissa haaveilla ylivoimasta sen tason rikkeistä joista Kärpät saa finaalin ratkaisuhetkilläkin automaattisesti ylivoimaa. Kemppaisen jarkkoruutumainen katoltaputoaminen ja sen tsekin kuolevan joutsenen viimeiset siiveniskut jäisellä korpilammella performanssi ovat armotta rangaistavia tekoja. Ehkä sitäkin kautta Laten tympeäilmeinen pärstä ja kommentointi ovat alkaneet mitä enenevissä määrin vituttamaan.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Muut voi keskittyä itkemään tuomareista ja kalasteluista ja ihan mistä tahansa lystää. Itse nostan hattua molemmille joukkueille. Tappara näytti eilen hauista ja sellaista venymistä ratkaisupaikoissa, mitä en ole vielä tässä sarjassa tamperelaisilta nähnyt. Aiemmissa otteluissa Tappara ei ole kyennyt tappamaan peliä, eikä hyödyntämään niitä jokaisessa pelissä Kärppien pakistolle sattuvia virheitä. Panokset kovenee, otteet paranee. Osoittaa aikamoista lujuutta.

Marginaalit on todella pienet edelleen. Hienoja pelejä.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Olipa viihdyttävä taistelu ja upea voitto Tapparalle. Valitettavasti tämänkaltaiset hienot ottelutkin saavat jälkimainingeissa paskan maun suuhun teatterien takia. Huml muuttui mittarimadoksi jään pinnassa ja sitten vienosti tähyiltiin tuomarin suuntaan josko vaikka jäähyn sai kalasteltua. Varmsti hyvä pelaaja mutta nämä toistuvat kuolemat ovat vain niin vastenmielisiä, ettei pysty arvostamaan. Myös Kemppaisen ja Dixonin vääntö sai äärettömän nolon lopun, kun Kemppainen päätti yhtäkkiä pudottautua polvilleen hanskan osuessa taistelun tohinassa hieman leukaan.

Jotenkin tunne, että Tappara sai tästä voitosta virtaa ja Game 7 pelataan Oulussa.

edit: Nauratti, kun joku heilutti katsomossa isoa lippua, jossa oli läpsyttimen kuva ja suuri ruksi päällä. Onhan nuo läpsyttimet kieltämättä aivan järkyttävän kuuloisia ja näköisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myönnettävä on, että mikäli ei siinä viime kauden tilanteessa eikä tämäniltaisessa ollut todellisella kivulla vaikutusta makoiluun ja sätkimiseen, niin kyllä näytöt alkaa olla annettu. Ei jatkoon.

Uskon, että kipiää teki. Iivana Julma mahtuu koska tahansa mun Kärppiin ja pitäisin suurena ihmeenä, jos ei muihinkin joukkueisiin kelpaisi.Aivan loistava pelaaja, joka tekee pääasiassa oikeita juttuja. Tänä keväänä todennäköisesti se nivusvaiva on vielä jonkin verran riesana ja vie osan tehoista.Mut Iivanalla on suuri Kärppäsydän ja saisi mun puolesta pelata uransa loppuun meillä. Vähän kuin mitä Perrin merkkaa JYPille, niin Hummeli mulle.
 

J. Eye

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Tottenham
Kun tässä nyt on muotia purnata tuomaritoiminnasta, niin paikan päällä nähtynä Tapparan ensimmäiseen maaliin johtanut myllytys alkoi ihan selvästä paitsiotilanteesta? Vai kuvittelinko vain? Ei ole nyt mitään uusintaa mistä voisi tarkistaa. Lopputulokseenhan sillä ei ole mitään merkitystä, mutta jäi vain hallilla mietityttämään.

Olihan se Humlilta ihan naurettava filmi, oikein vituttaa katsella tuommoista. Vihellyskonserttikin loppui aika nopesti hallissa kun uusinta näkyi taululta. Toivottavasti Kärpät jättäisi nämä teatteriesitykset jalkapalloilijoiden huoleksi, hävettää.
 
Uskon, että kipiää teki. ....
Voi reppanaa. Siellä kaukalossa on joskus luita mennyt poikki ja niveliä paskaksi, eikä ole jääty jäähän makaamaan. Tuo ei ollut mitään muuta kuin äärimmäisen vastenmielinen jäähynkalastusyritys. Sama kuin Kemppaisella. Näköjään suoraselkäisenäkin pidetyn hepun moraali notkuu polvien kanssa samaan tahtiin, kun paikka on riittävän tiukka.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllähän se Huml siinä korosti rikettä nätisti sanottuna. Ylilyöntejä sattuu kun on ratkaisevat pelit. Tapparan pelaajat eivät tuommoisia miettineet pätkääkään ja voittivat ottelun. Osalle faneista tuntuu olevan tosi herkkä asia kyllä.
 

Ylärima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On tämä nykyaika eri kätsää kun radion sekä lehtien suppeiden raporttien varassa oleva pystyy täydentämään käsitystään lukemalla keskustelupalstoilta paikalla olleiden tai televisiosta nähneiden kuvauksia ja analyysejä asioista. Tämän palstan avulla on käynyt nyt jota kuinkin selväksi eilisen pelin virtaukset, momentumit, taktiset vedot, onnistujat ja epäonnistujat ja asetelmat joista lähdetään tulevaan: Huml filmasi, Tappara voitti. Aamen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Omat tilastot eiliseltä:

Kärpät-Tappara 3-4

Maalintekoyritykset:
0 -10min, 3-2
10-20min, 2-3
20-30min, 5-3
30-40min, 2-4
40-50min, 6-2
50-60min, 8-0

Yhteensä 26-14
(Tasakentin: 17-13)
(Ylivoimalla: 9-1)

1.erä tasakentin 3-4
1.erä ylivoimalla: 2-1
2.erä tasakentin: 7-7
2.erä ylivoimalla: 0-0
3.erä tasakentin: 7-2
3.erä ylivoimalla: 7-0
(6 vs. 5 maalintekoyritykset on merkitty "ylivoima"-sarakkeeseen, vaikkei jäähyä siis olisikaan)

Melkoisen voimakkaastihan se Kärpät taas maalintekoyritykset vei, mutta tarkempi tutkiskelu paljastaa, että esim. tuohon Tapparan 0-2 maaliin mennessä paikat taisi olla 10-11 Tapparalle. Erittäin tasaista siis, mutta Tappara käytti tällä kertaa vähät paikkansa tehokkaasti, kuten Kärpät tokassa pelissä Tampereella.

Ekassa erässä ei eroja tullut suuntaan eikä toiseen ja kolmannen erän ekaa kymppiä Kärpät hallitsi. Tappara kuitenkin teki heti erän puolikkaan vaihduttua 0-1 osumansa ja 0-2 kohta heti perään. Tämä lamautti hieman Kärppiä ja vasta kolmannessa erässä nähtiin sitten kunnon kiri.

Merkittävää oli, että 0-2 maalin jälkeen pelin kuva muuttui, eikä Tappara enää yrittänyt rakennella hyökkäyksiä juuri ollenkaan. Tappara sai tuon tilanteen jälkeen koko pelissä vain kolme paikkaa ja Kärpät alkoi tulla raivolla päälle, kuten kolmannen erän maalintekoyritykset kertovat. Kärppien raivoriskillä hyökkääminen poiki kuitenkin Tapparalle 2 maalia 3 paikasta, joten kyllä siinä varovaisessa pelaamisessa järkensä on, ei omissa kolise, eikä kukaan tuollaista painetta jaksaisi 60min tällä Liigan järkyttävän typerällä otteluiden tappotahdilla.

Tämän 0-2 tilanteen jälkeisen "eri pelin" Kärpät vei maaleissa 3-2 ja maalipaikoissa peräti 16-3. Mutta Tappara uhrautui hyvin, Kärppien kärkimiehet väsyivät ja Metsola hoiti hommansa mainiosti, vaikka Kukkosen kudin hörppäsikin. Aika monta tärkeämpää koppia otti vastapainoksi ja se riitti voittoon. Loppuviimeeksi muulla ei ole merkitystä.

Yksilötilastot:
Pelaaja, Maalit + Syötöt + Maalipaikat + Luodut paikat + Maskipeli = Yhteensä

Kärpät
LW huml, 0+0+0+3+0 = 3
C Maxwell, 0+0+1+1+0 = 2
RW Pyörälä, 0+0+3+3+0 = 6
----------------- Pyörälän panos jälleen vahva, ylivoiman kautta, mutta ilman tehopisteitä. Näyttää siltä, että playoff-sarjan myötä Tappara osaa jo pelata Pyörälälle pelattavat kuviot pois ja myös Metsola tietää mitä siellä yritetään, Sama temput eivät toimi loputtomiin pokeripöydässä.

LW Kaspar, 0+0+2+0+0 = 2
C Pirnes, 0+1+4+3+1 = 9
RW Aho, 0+0+1+1+0 = 2
---------------- Pirnekseltä vahva peli, nyt tuli merkintöjä muualtakin kuin vaan ylivoimassa.

LW Junttila, 1+1+2+2+0 = 6
C Kemppainen, 0+2+1+1+2 = 6
RW Donskoi, 0+0+3+3+1 = 7
---------------- Edelleen vahvaa suorittamista tältä ketjulta, mutta näyttäisi että tuo yli 20 minsan rooli Kemppaiselle ja Donskoille alkaa olla liikaa pelitahdin tiivistyessä. Ihan niin murhaa ketjun esitys ei enää ollut, kuin aiemmin. Junttila komppaa piristymisellään, jalkoja riittää koska minuuttejakin on vähemmän.

LW Alikoski, 0+0+0+0+0 = 0
C Manninen, 0+0+1+1+0 = 2
RW Keränen, 0+0+0+1+0 = 1

LD Kukkonen, 1+0+0+1+0 = 2
RD Masuhr, 1+0+2+1+0 = 4
LD Nutivaara, 0+0+0+0+0 = 0
RD Laatikainen, 0+1+1+4+0 = 6
LD Glenn, 0+0+0+0+0 = 0
RD Niemelä, 0+0+2+0+0 = 2

Laatikainen päälliköi ylivoimassa.


Tappara
LW Kuusela, 1+0+0+1+0 = 2
C Green, 0+1+0+1+0 = 2
RW Palola, 1+1+1+0+0 = 3
-------------------- Eihän tämä ketju juuri määrällisesti saanut paikkoja rakennetua, mutta tehokasta viimeistelyä. Paikoista maalit, lapa jäähän ja nimi lehteen. Taisi kolmikko olla hyvissä peluutuspihdeissä, joista Tapola irroitti ketjun yhden vaihdon ajaksi ja samantien iskivät maalin (Palola).

LW Erkinjuntti, 0+0+1+3+0 = 4
C Dixon, 1+0+2+0+0 = 3
RW Peltola, 0+0+0+1+0 = 1
------------------ Dixonilta onnistuminen viimein. Vähän elämää myös tällä ketjulla. Peltolalle pitäisi varmaan luoda joku erillinen blokki-sarake, niin monta tärkeää vetopaikkaa katkaisi lopussa. huikeaa uhrautumista kapteenilta.

LW haapala, 0+2+0+2+0 = 4
C Järvinen, 0+0+1+1+0 = 2
RW Jormakka, 1+1+2+0+0 = 4
-------------------- Periaatteessa Tapparan paras ketju, haapala-Jormakka -akseli löysi toisensa kolme kertaa, joista 3 pahaa tilannetta ja tärkeä lisämaali johdon lisäämiseksi. Tämä Peltolan ja haapalan paikanvaihto on osoittautumassa todella hyväksi ratkaisuksi.

LW Marjamäki, 0+0+1+1+0 = 2
C Malinen, 0+0+1+1+0 = 2
RW Karjalainen, 0+0+0+1+0 = 1
------------------ Neloseltakin jotain aikaansaannoksia, Malinen ei päässyt tolppaa lähemmäksi. Malisen ja Greenin paikanvaihto oli hyvä, tykkäsin Jarkosta huomattavasti enemmän tässä nelosen roolissa.

LD Saravo, 0+0+1+1+0 = 2
RD Aalto, 0+1+0+1+0 = 2
LD Kankaanperä, 0+0+0+0+0 = 0
RD Tömmernes, 0+0+1+0+0 = 1
LD Bonsaksen, 0+1+0+0+0 = 1
RD Elorinne, 0+0+0+0+0 = 0

Pakistossa pieni aktivoituminen, nyt myös muut kuin Aalto ja Tömmernes saivat luotua tilanteita ja Bonsaksenin ruuhkavippi johti avausmaaliin. Myös Kanki ja Elorinne käyttivät kutiaan pari kertaa, mutta ei maalipaikan arvoisesti. Vähän vielä lisää sitä viivakutia ruuhkaan, niin kokonaispaketti alkaa näyttää paremmalta.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Olihan se Humlilta ihan naurettava filmi, oikein vituttaa katsella tuommoista. Vihellyskonserttikin loppui aika nopesti hallissa kun uusinta näkyi taululta.

Se uusinnan näyttäminen ja sen jälkeinen nuijittelun loppuminen kuin seinään oli kyllä hieno hetki koko ihmiskunnan historiassa ja loi uskoa tulevaan.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Kun tässä nyt on muotia purnata tuomaritoiminnasta, niin paikan päällä nähtynä Tapparan ensimmäiseen maaliin johtanut myllytys alkoi ihan selvästä paitsiotilanteesta? Vai kuvittelinko vain? Ei ole nyt mitään uusintaa mistä voisi tarkistaa. Lopputulokseenhan sillä ei ole mitään merkitystä, mutta jäi vain hallilla mietityttämään.

Tsekkasinpa tilanteen Ruudusta ja kieltämättä näyttää paitsiolta livekuvassa. Mutta kuva kuvalta katsottuna ei olekaan niin selkeä tapaus, aika siinä ja siinä.

Lisäksi tuosta Dixon-Kemppainen keissistä. Kelailin tilannetta ja siinä miesten tanssiessa tilannehan alkaa siitä, että Kemppainen "lyö" ensin Dixonia päähän. Siitä jatkuu miesten taistelu ja Dixon huitaisee kerran Kemppaista käsille, sen jälkeen kevyt poikkari. Sen jälkeen molemmat niistävät toisiaan maalin edessä ja Kemppainen heittää säälittävät kilpparit. Ja nimenomaan kilpparien jälkeen nousee tuomarin käsi. Oscareilla sai siis Kemppainen joukkueelleen ylivoiman.

Kärpät on muutenkin harrastanut tuota rikkeiden korostamista selvästi enemmän kuin Hifk ja Lukko. Olisiko jopa Marjamäki ohjeistanut pelaajiaan tähän? Ei pysty arvostamaan.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän se Huml siinä korosti rikettä nätisti sanottuna. Ylilyöntejä sattuu kun on ratkaisevat pelit. Tapparan pelaajat eivät tuommoisia miettineet pätkääkään ja voittivat ottelun. Osalle faneista tuntuu olevan tosi herkkä asia kyllä.

Totta. Kaukalossa tapahtuu paljon asioita mitkä eivät kuulu jääkiekkoon. Filmaaminen, poikittaiset mailat, nyrkit kasvoihin, käsien nostaminen taklaustilanteessa, roikkuminen, estäminen, kahvaaminen. Moraalikeskustelua voisi käydä miksi yksi "rike" on sitten tuomittavampi kuin toinen.

Jossain määrin sairasta, että filmausyritys esimerkiksi herättää enemmän moraalista keskustelua kuin vaikkapa kärkipelaajan telomisyritys. Onkohan se jotenkin äijämäisempää ja siten hyväksyttävämpää taklata kyynärpäät ylhäällä päähän kuin heittää vähän sirkusshowta.. enkä viittaa tässä mihinkään tiettyyn tapahtumaan vaan ihan yleismaailmallisesti.

Pelaajat on yksilöitä, ärsyttää aina jos aletaan yleistämään koko joukkue yhden pelaajan ylilyönnin takia.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tsekkasinpa tilanteen Ruudusta ja kieltämättä näyttää paitsiolta livekuvassa. Mutta kuva kuvalta katsottuna ei olekaan niin selkeä tapaus, aika siinä ja siinä.

Lisäksi tuosta Dixon-Kemppainen keissistä. Kelailin tilannetta ja siinä miesten tanssiessa tilannehan alkaa siitä, että Kemppainen "lyö" ensin Dixonia päähän. Siitä jatkuu miesten taistelu ja Dixon huitaisee kerran Kemppaista käsille, sen jälkeen kevyt poikkari. Sen jälkeen molemmat niistävät toisiaan maalin edessä ja Kemppainen heittää säälittävät kilpparit. Ja nimenomaan kilpparien jälkeen nousee tuomarin käsi. Oscareilla sai siis Kemppainen joukkueelleen ylivoiman.

Kärpät on muutenkin harrastanut tuota rikkeiden korostamista selvästi enemmän kuin Hifk ja Lukko. Olisiko jopa Marjamäki ohjeistanut pelaajiaan tähän? Ei pysty arvostamaan.

Itse kyllä näin, että Dixon huitaisee viimeisenä Kemppaista hanskalla naamaan! Veikkaan, että Kemppaisella on nenä aikas arka kun sai siihen ensimmäisessä ottelussa Tapparalaisen mailasta. Kemppainen joutui samantien lähtemään vaihtoaitioon paikkailtavaksi..Tätä rikettä ei vihelletty vaikka Kärpät pelasi alivoimaa. Seuraavassa erätaukohaastattelussa Kemppaisella oli tuppo nenässä ja vielä verta naamassa.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Itse kyllä näin, että Dixon huitaisee viimeisenä Kemppaista hanskalla naamaan! Veikkaan, että Kemppaisella on nenä aikas arka kun sai siihen ensimmäisessä ottelussa Tapparalaisen mailasta. Kemppainen joutui samantien lähtemään vaihtoaitioon paikkailtavaksi..Tätä rikettä ei vihelletty vaikka Kärpät pelasi alivoimaa. Seuraavassa erätaukohaastattelussa Kemppaisella oli tuppo nenässä ja vielä verta naamassa.

Voi olla, että on nenä arka, mutta jos sulla sattuu vähän nenään, niin heittäydytkö maahan? Käyttäis pleksiä, jos on niin arka!
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Keskustelun taso näkyy olevan vaihteeksi täyttä sontaa. Eilen nähtiin hieno ja viihdyttävä finaali. Kärpiltä löytyi viimeinen vaihde vasta 0-2 tilanteessa. Tappara oli vaan liian tyly hävitäkseen. En ole huolissani Kärppien pelillisestä tasosta. Kaikki eväät voiton ottamiseen on olemassa. Se vaatii vaan terävyyttä maalipaikoissa. Game 7 on taas erittäin lähellä.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Jännä homma että tarvittiin vain Tapparan voitto tilanteessa jossa Kärpillä oli mestaruus katkolla, niin koko Tapparan bandwagon saapuu osallistumaan keskusteluun ja romahduttaa keskustelun tason. Kaikki kunnia Tapparan kannattajille joilla yhtä väsynyttä nimimerkkiä lukuunottamatta on sekä näkemystä että järkevää asiaa täällä. Vielä kun nuo kesälomalaiset oppisivat käyttäytymään.

Itse ottelusta sen verran että jos tekee paikoista maalit tuolla prosentilla ansaitseekin voittaa. Toisaalta jos heräät pelaamaan vasta parin maalin tappiolla, ansaitset yleensä hävitä. Lauantaina pelataan seitsemäs peli.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Joo ei toi Huml ja Kemppainen nyt muuta tehnyt, kuin hieman värittivät osumia. Kun pelaaja on paineessa ja fyysisesti äärirajoilla niin silloin tapahtuu hassuja hommia. Hassu homma oli edellisessä Aallon laidan yli veto, mikä oli nolompaa kuin yksikään edellämainituista. Ei tolla palkalla voi viiden metrin päässä laidasta vetää yli, ei vittu vaan voi. Perjantaina vois Kolomatin ottaa ylimääräiseksi penkille ja jos nyt ekaa kertaa alkais tunteet kuumenemaan kentällä, niin se vois jonkun haastaa. Mä haluan lisää toimintaa, jotta finaalit olis arvoisensa. Nyt pelataan karusellikiekkoa ja oikeesti nyt tarvitaan vähän hampaita ja huonosti tehtyjä punaviivoja. Tunnetta perkele, mutta säädyllisissä rajoissa ettei kukaan oikeesti loukkaannu (fyysisesti).
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Todella mielenkiintoista mihinkä päätökseen Marjamäki maalivahdin osalta tulee. Ei Karhunen täysin edellisestä pelistä selvinnyt, mutta olihan noissa tilanteissa muillakin parannettavaa. Tarkista ei nyt edellisen pelin osalta voi paljon edes sanoa sillä tilille kertyi vain 1 torjunta. Jotenkin uskon, että Kärppien maalia vartioi huomenna Karhunen, vaikka ei täysin onnistunutkaan edellisessä pelissä.
 
Todella mielenkiintoista mihinkä päätökseen Marjamäki maalivahdin osalta tulee. Ei Karhunen täysin edellisestä pelistä selvinnyt, mutta olihan noissa tilanteissa muillakin parannettavaa. Tarkista ei nyt edellisen pelin osalta voi paljon edes sanoa sillä tilille kertyi vain 1 torjunta. Jotenkin uskon, että Kärppien maalia vartioi huomenna Karhunen, vaikka ei täysin onnistunutkaan edellisessä pelissä.
Aivan varmasti on Karhunen. Tapparan pitää vain laittaa painetta, niin eiköhän niitä helppoja lurahtele edelleenkin.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voi olla, että on nenä arka, mutta jos sulla sattuu vähän nenään, niin heittäydytkö maahan? Käyttäis pleksiä, jos on niin arka!
Itseasiassa suurin osa meistä kyllä tipahtaa kenttään kun isku osuu nokkaan. Eikä tarvi olla edes kova...
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oululaiset painavat täällä päätä pensaaseen, kuinkas muutenkaan mutta Kemppainen on ämmä nyt ja aina mutta Humlin ämmäksi sanominen olisi jo paha loukkaus oikeita ämmiä kohtaan.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sielä vielä hitsaritkin huutelee...

Mutta joo, keskiviikko on jo taputeltu. Uutta matoa koukkuun tänään Hakametsässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös