Ke 22.4.2015 Kärpät - Tappara (5. finaali)

  • 14 989
  • 96

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tappara viimeisteli vittumaisen tehokkaasti. Ei Kärpät mun mielestä montaa paikkaa tänään antanut. Studiossa puhuttiin paljon Tapparan aktiivisuudesta toisessa erässä. Olihan se ihan hyvä erä Tapparalta, mutta Kärpät oli mun näkemyksen mukaan ennen Kuuselan maalia hieman aktiivisempi osapuoli. Jotenkin se jo näytti, että peli olisi kääntymässä Kärpille. Tosin jäi Kärpiltäkin toisessa erässä ne ihan huippupaikat vähiin.

Glenniltä aivan jäätävää suorittamista tuossa avausmaalissa. Ensinnäkin se paniikkisyöttö, sitten perään päätön ryntäys ja maalinedusta jäi tyhjäksi. Oli muutenkin aivan hirvittävän epävarma kiekon kanssa. Toinen maalihan oli sitten todella hieno suoritus Greeniltä, upea syöttö.

Kolmannessa Kärppien olisi pitänyt painaa ohi, mutta homma vesittyi noihin maalin jälkeisiin vaihtoihin. Ensin nukahdus ja Jormakka läpi, sitten taas Karhuselle liian helppo maali. Kärpät oli tänään huonompi juuri noiden vähän helppojen virheiden vuoksi. Alkuun olisin myös odottanut vähän aktiivisempaa otetta, vähän turhan munaton ensimmäinen erä kaikin puolin.

Ei siinä, perjantaina jatkuu. Veikkaisin Kärppien joutuvan perjantaina puolustuskannalle, saa nähdä kestetäänkö. Karhunen toki maaliin, pitäisi olla ihan päivänselvä valinta. Tarkki on ollut läpi kevään todella epävarma.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mestaruuslippikset on painettu..... Kyllä nämä asiat kun tulee esille niin se on aina hyvä merkki 'altavastaajalle'
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Pelasiko Kankaanperä enää tuon epäonnistuneen taklauksen jälkeen? Meni itseltä huomioimatta.

Tapparan parhaat vielä:

- Jormakka
- Green

Kärpistä huomioita

- Huml - turha filmi
- Kaspar- turha jätkä
- Aho- hyvä peli
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Mestaruuslippikset on painettu..... Kyllä nämä asiat kun tulee esille niin se on aina hyvä merkki 'altavastaajalle'

Joskus miettinyt, että missähän se julmettu käyttämättömien mestaruuslippisten hautausmaa oikein on.

Mutta kyllähän jokainen seura nyt lippikset painaa valmiiksi siinä vaiheessa, kun on teoriassa mahdollisuus voittaa. Sillä ole mitään merkitystä, onko joku altavastaaja ja joku ennakkosuosikki.

Se on kylllä maailman nopein brodeerauskone se, mikä mestaruuslippikset aina painaa minuutissa koko joukkueelle, kun summeri on soinut.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Miettii näin kannattajan näkökulmasta, että nko tässä sittenkin pieni pöhö? Vai pelkkää luottoa, että jomman kumman kahdesta seuraavasta Kärpät ryhdistäytyy/pomppii/tuuria/tuomarit ratkoo ja Kärpät kuitenkin voittaa?

Harvoin kotihallissa Kärpiltä on kuitenkin nähty noin "vaisua" esitystä, kaikesta noususta ja tunnelman ylläpidosta huolimatta. Nimenomaan nuo virheet, tappiot kaksinkamppailuissa, jotenkin toivat mieleen sen miksi Kärpät runkosarjan lopussakin noita otteluita hävisi tai muuten teki itselleen asioista vaikeita.

Dixon vs. Pirnes, miten tuossa oman maalin edessä voi tuollaisen kaksinkamppailun hävitä? Eikö se pitäisi olla puolustavan pelaajan etu? Nämä itsellä tulee mieleen, siitä että ihan kaikkein terävimmilään ja nälkäisimmillään Kärpät ei tänään ollut. Dixon halusi enemmän kuin Pirnes ja teki maalin. Ihan kuin pihapeleissä, se joka janoaa enemmän räppää sen sisään.
 

tuomask

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joskus miettinyt, että missähän se julmettu käyttämättömien mestaruuslippisten hautausmaa oikein on.

Mutta kyllähän jokainen seura nyt lippikset painaa valmiiksi siinä vaiheessa, kun on teoriassa mahdollisuus voittaa. Sillä ole mitään merkitystä, onko joku altavastaaja ja joku ennakkosuosikki.

Se on kylllä maailman nopein brodeerauskone se, mikä mestaruuslippikset aina painaa minuutissa koko joukkueelle, kun summeri on soinut.

Afrikkaan lähettävät ainakin jenkeissä nuo etukäteen tehdyt fanituotteet:
http://mentalfloss.com/article/29884/what-happens-losing-teams-championship-shirts
Linkki vie mentalfloss nimisen verkkojulkaisun artikkeliin.
 

Boy Wonder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi Olympialaisissa
Tiukka oli peli taasen. Nyt on taisto tauonnut ja saapunut yö rauhainen... Peliä on aika vaikea analysoida, kun jännityksen takia se menee hiukka sumussa ihan ilman läikkyäkin.

Tänään teki Tappara paikoistaan maalit ja Kärpät avitti Metsolaa sankarin maineeseen, Metsolan omaa osuutta yhtään väheksymättä. Pari ekaa erää oli puolin ja toisin aika löysän oloista ja Kärpillä näkyi mielestäni tuo sarjan katkaisemisen vaikeus. Tyhmiä mokia omissa ja Tappara rankaisi armotta. Kolmas erä oli pelillisesti "täysin" Kärppien. Täysin lainausmerkeissä siksi, että pelillisestä hallintasta ei niitä voittoja jaeta. Tappara teki myös pari börsää viimeiseen erään ja oli maalin parempi, ansaiten näin voittonsa.

Kärpillä oli paikkansa jälleen ylivoimalla, mutta näissä viimeisissä peleissä ei ole tuo ylivoima tuottanut sitä toivottua tulosta ja tuntuu, että Tappara on tehnyt läksynsä ja onnistuu pitämään sen kurissa ja pakottamaan mielikuvituksettomiin ratkaisuihin. Ne muutamat Pyörälän ohjurit keskeltä on sitten Metsola hoitanut. JJJ:n lisäksi myös Pyörältä ja Essiltä hyvää suorittamista, kuten finaalisarjassa pitkälti muutenkin. Myös Nutivaaran pelirohkeus ja kiekollinen peli miellytti kovasti. Tapparan ykköseen Green toi kyllä pelottavan lisän. Palola itsessään on liukas ja vaikea pideltävä ja nyt siellä on vielä Green ruhonsa kanssa maalin edessä hämmentämässä, joten helppoa ei tuon ketjun kurissa pitäminen aina ole.

Tuomareista sanon mielipiteeni, sillä koen sen varsinkin nyt moraalisesti oikeutettuna, kun peli ei näihin kyseenalaisiin vihellyksiin ratkennut. Paljolti näitä samoja asioita on täällä jo otettu esille. Humlin sukeltelu ei kuulu lajiin, vaikka sitä selkeä poikkari edelsikin, eli ei jäähyä oli ihan hyvä tuomio, tosin kakkoset molemmille olisi ollut mielestäni parempi, mutta se on jo sitä korkeampaa kosmetiikkaa. Kemppainen vs. Dixon tilanteesta mielestäni kevyt puhallus linjaan ja tilanteeseen nähden, mutta en hirtä tuomareita tästä tuomiosta, sillä siinä sai ensin Kepu keppiä Dixonin lisäksi myös toiselta Tapparan pelaajalta ja lisäksi Dixon veti häntä kasvoihin. Ei pidä antaa mahdollisuutta viheltää jne. Junttilan suorittamaa estämistä en nähnyt, enkä rupea sitä enää kelailemaan, kun tappio harmittaa jo tarpeeksi, mutta siinä tapahtui ilmeisesti se räikein virhe ja moraalisesti oikein, ettei Masuhr tai kukaan muu siitä onnistunut rankomaan.

Myös tuomareillekkin tapahtuu virheitä siinä missä Metsolakin sulaa ja Karhunen ei saa mitään kiinni. Suunnattomasti ärsyttää se vinkuminen ja poru tuomareista tuolla otteluseurantaketjun puolella, mikä tekee siitä monesti todella raskaan lukea, vaikka ymmärrän kyllä, että tunteet kiehahtavat herkästi varsinkin näin kevään hektisinä aikoina.

Luotto on edelleen kova, mutta silti uumoilen game seveniä viime vuoden tapaan. Tappara sai tästä runsaasti itseluottamusta, ehkä jopa niin paljon, että onnistuu kaapimaan tässä sarjassa vaikeaksi osoittautuneen kotivoiton. Kärpät ei ole toki toviin hävinnyt kahta peliä putkeen, mutta myös kolme peräjälkeistä voittoa FINAALIsarjassa Hakametsän helvetistä olisi sen sortin temppu, että jo pelkästään sillä olisi mestaruus ansaittu, vaikka oltaisiin hävitty se yksi voitettu kotipelikin.

Seuraavan pelin voittajasta (myös mahd. jatkot mukaan luettuna) villi arvaus 30-35 Kärpät 65-70 Tappara. Jos menee seveniin, niin jatkoille mennään ja toisessa jatkoerässä Favorin viheltää Tapparalle jäähyn ja Donskoi niittaa Kärpät Suomen mestariksi vuosimallia 2015. Jäähystä ja Junnon maksamista tuomareista keskustellaan seuraavan kauden alkuun asti.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Erikoinen matsi siinä mielessä, että Kärpille tuli paljon noita pieniä virheitä, maalin jälkeistä vaihtoa ja muuta lapsusta, joihin koko rypistys sitten kaatui. Samaa mieltä koko kansan kanssa, että Humlin kaltaista toimintaa ei Kärpät tarvitse vaikka kuinka ajattelisi joukkueen etua mahdollisen jäähyn muodossa. Positiivisella puolella 3. erän torjunnat 17-1 sekä tekopaikkojen määrä, mutta tänään ei sitten pomppinut Kärpille. Metsolan längistä liru ohi, olihan niitä.

Kärpät ehkä vähän taas pahojen tapojensa mukaisesti suoristi selkää, joka yleensä on näkynyt joukkueella pienenä huolimattomuutena/terävyyden puutteena aivan ratkaisevissa paikoissa. Luonto tietysti saattaa joukkueen hakemaan sitä voittoa ja jääkylmällä menttaalilla ottelu vietiin masentavista, nopeista karkumatkamaaleista huolimatta lähelle tasoitusta, mutta tänään ei aivan riittänyt tahi pomppinut.

Hakametsään sitten tappomeiningillä, kiitos. Tapparan paskominen housuun tiukassa paikassa Kärppiä vastaan on nyt nähty ja todettu, joten terävänä alusta asti ja kannu kylmän viileästi himaan perjantaina. Jos Raksilaan vielä palataan, näistä käänteistä alan itsekin olla sitä mieltä Tappara sen kannun enemmän ansaitsee. Nämä vaan pitää pystyä hoitamaan.

Tuossa on kontradiktiivinen lause. Tai sitten tänään Tappara ei paskonut housuun? Mestaruus kuitenkin katkolla
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Joskus miettinyt, että missähän se julmettu käyttämättömien mestaruuslippisten hautausmaa oikein on.

Mutta kyllähän jokainen seura nyt lippikset painaa valmiiksi siinä vaiheessa, kun on teoriassa mahdollisuus voittaa.
Missähän vaiheessa ne lippikset muuten tosiaan painetaankaan? Ettei vaan jo finaalien alkupuolella kummallekin joukkueelle varalta. Jos miettii vaikka viime kevättä ja Kärppien mestaruuslippiksiä niin aika nopealla aikataululla ne on hommattu siinäkin tapauksessa, jos perjantain kuudennen pelin jälkeen vasta on painettu. Toki homma varmaan onnistuu alle vuorokaudessa, jos on etukäteen suunniteltu, kuinka se hoidetaan. Ei ole muuten Kärppien mestaruuslippikset vielä koskaan jääneet käyttämättä eli niitä ei sieltä lippisten hautausmaalta löydy. Kerta se olisi sekin ensimmäinen, mutta saa jäädä tapahtumatta.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Tuossa on kontradiktiivinen lause. Tai sitten tänään Tappara ei paskonut housuun? Mestaruus kuitenkin katkolla

17-1 3. erään, kyllä paskoi ja ihan runsaasti. Ei silti yli äyräiden, niinkuin Talvivaarassa. Metsola riitti korjaamaan tuhot.

En seuraa futista juuri niin en ymmärrä noita kontra-alkuisia juttuja. Ihan vaan suamea.
 

Boy Wonder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi Olympialaisissa
. Ei ole muuten Kärppien mestaruuslippikset vielä koskaan jääneet käyttämättä eli niitä ei sieltä lippisten hautausmaalta löydy. Kerta se olisi sekin ensimmäinen, mutta saa jäädä tapahtumatta.
2003 kevät?
Edit. ja siis tietty 2009. 1. Dynastian alku ja loppu.
Edit edit. Ei pitäis mennä ulkomuistista kirjoittamaan. Myös 1987 kun tarkasti vielä.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
No esimerkiksi vuosi sitten nähtiin sellainen, kun kävi ensin taklaamassa Greenin myöhässä, selästä ja irti laidasta, niin kuitin tullessa jäi makoilemaan. Onneksi nyt ei palkintoa tullut.
Myönnettävä on, että mikäli ei siinä viime kauden tilanteessa eikä tämäniltaisessa ollut todellisella kivulla vaikutusta makoiluun ja sätkimiseen, niin kyllä näytöt alkaa olla annettu. Ei jatkoon.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
2003 kevät?
Edit. ja siis tietty 2009. 1. Dynastian alku ja loppu.
Joo, hopeitahan on tullut, 87 mukaanlukien vielä. Mutta oletuksella, että lippikset painetaan siinä vaiheessa, kun on mestaruus katkolla, niin se tilanne ei noilla kerroilla ole toteunut. Kieltämättä tämä on ristiriidassa sen kanssa, että epäilin tuossa myös lippikset tehtävän molemmille jo finaalien alkaessa...
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
17-1 3. erään, kyllä paskoi ja ihan runsaasti. Ei silti yli äyräiden, niinkuin Talvivaarassa. Metsola riitti korjaamaan tuhot.

En seuraa futista juuri niin en ymmärrä noita kontra-alkuisia juttuja. Ihan vaan suamea.

Onko epäjohdonmukainen tai itseään riitaututtava sopivampi? Jos paskoo housuun niin luulisi silloin ottavan turpaan pahasti kannun ollessa jaossa
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Off topic:

Sori, mutta pakko laittaa #Chilango...

Yritin 4:llä laitteella YV:tä (IOS ja Win7) ja kaikkiin sain saman virheilmoituksen??? Raportoin jo ylläpidolle. Liekö Saksan maa vai mikä?? Jos laitat mulle YV:n vaikka kännynumerolla niin voin laittaa pyytämääsi linkkiä tekstarilla kun sille nyt Tapparan voitettua näyttäisi olevan tarvetta.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Onko epäjohdonmukainen tai itseään riitaututtava sopivampi? Jos paskoo housuun niin luulisi silloin ottavan turpaan pahasti kannun ollessa jaossa

Ei välttämättä, minusta voittaessaankin voi paskoa aivan hyvin housuun. Kuten selkeän johtoaseman menettäessään siten, että vastaustajalla on hyvä ellei jopa erinomainen mahdollisuus riistää tuo voittajan johtoasema nimenomaan tämän housuun paskomisen takia. Tähän sitten perusteeksi tuo 17-1.
 

Joonatan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelasiko Kankaanperä enää tuon epäonnistuneen taklauksen jälkeen? Meni itseltä huomioimatta.

En ajatellut, mutta mitä miestä tuossa näin, niin semmoista yhdellä jalalla linkuttamista oli jääpussin kera, että ihmettelen jos pelaa perjantaina. Oli aika miehekäs Karalahtimainen vastapalloyritys muuten. Hauska kattoa Junttilaa ja Donskoita kun ne pomppaa niinku vieterit aina alla sekunnissa täyteen luisteluun sen jälkeen kun on vedetty levyksi. Hyvin pojat kestää taklauksia ainakin.
 
Tapolan tuomarikommentoinnin toivoisi tehoavan edes likimain yhtä hyvin kuin Marjamäen. Itku tirahti Pirneksen selvän jäähyn jälkeen (kulisseissa otteluvalvojalle lisää), Tampereella - sen jälkeen on tullut yksi jäähy Kärpille. Tuskin kukaan kehtaa väittää, etteikö aihetta olisi ollut enempäänkin.

Mielenkiintoista nähdä millainen linja on perjantaina.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tapolan tuomarikommentoinnin toivoisi tehoavan edes likimain yhtä hyvin kuin Marjamäen. Itku tirahti Pirneksen selvän jäähyn jälkeen (kulisseissa otteluvalvojalle lisää), Tampereella - sen jälkeen on tullut yksi jäähy Kärpille. Tuskin kukaan kehtaa väittää, etteikö aihetta olisi ollut enempäänkin.

Mielenkiintoista nähdä millainen linja on perjantaina.

Rautakorpi osasi hyvin kyllä tämän liigan meiningin ja tuomareille itkemisen/painostamisen. Monesti ilman syytäkin, joukkueen edun nimissä. Kun sehän vaan vaikuttaa noihin selkärangattomiin raitapaitaisiin oraviin ihan vitusti. Saman mitä Marjamäkikin tietoisesti harjoittaa maksimoidakseen toki joukkueen edun, eihän siinä mitään. Dufvakinveti samaa surutta. Ärsyttävää, mutta niin todellista.

Tässä Tapolalla vielä oppimista. Liian kunnian mies.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
...Tuskin kukaan kehtaa väittää, etteikö aihetta olisi ollut enempäänkin.

Mielenkiintoista nähdä millainen linja on perjantaina.

Tämän päivän ottelua en pystystynyt seuraamaan kuin ensimmäisen erän, muut matsit olen katsellut Pro:lta. En nyt oman näkemäni (ilman värilaseja) perusteella lähtisi huutelemaan, ainakaan Tappara-leiristä, tiukemman tuomarilinjan perään. Ainakin jos tasapuolisuutta haetaan. Tappara on ollut kyllä nettovoittaja 4:ssä ensimmäisessä finaalissa...
 

lego

Jäsen
Katselin äsken Nelonen Prolta uusintana tuon Dixon-Kemppainen -tilanteen. Menee kyllä omassa kategoriassani jopa säälittävämmäksi kuin Humlin kalastelu. Molemmin puolin pientä kähinää siinä, sitten kuolevat joutsenet ja kun Dixon menossa boksiin, niin vielä vittuilemaan ja tökkimään siihen viereen.

Surullinen jätkä.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Erikoinen peli!

Eka erä muniin puhaltelua.

Toka erässä vähän kaasua, perinteinen playoff-maali hyökkääjän perseen kautta ja toisessa Kärppien totaalinukahdus (ei viimeinen tässä pelissä).

Kolmas erä muistutti eilistä Bayern - Porto -alistusta sillä erotuksella, että Tappara kuittasi helpohkosti kaikki Kärppien kavennukset. Jos kärpät pelaisi edes kaksi erää pelissä tuolla tavalla, ei voittajaa tältä mantereelta löytyisi.

Tuomareihin en ota kantaa, eivät kuitenkaan ratkaisseet peliä tänään.

Maalivahdin vaihto oli mielestäni turha. Viimeistä Dixonin maalia lukuunottamatta en panisi maaleja Karhun piikkiin. Nyt annettiin ykkösmolarille väärä signaali.

Tappara pelasi aika hyvän vieraspelin.

Donskoi maajoukkueeseen.

Ulkopuolisena toivoisin, että sarja venyy seitsemänteen peliin - tämä on aika viihdettä!
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Ei välttämättä, minusta voittaessaankin voi paskoa aivan hyvin housuun. Kuten selkeän johtoaseman menettäessään siten, että vastaustajalla on hyvä ellei jopa erinomainen mahdollisuus riistää tuo voittajan johtoasema nimenomaan tämän housuun paskomisen takia. Tähän sitten perusteeksi tuo 17-1.

Laukauksethan saa olla vaikka 100-1 jos erä hävitään maalilla kahden maalin johtoasemassa? Ja tässä sarjassahan ei ole aiemmin noustu kahden maalin takaa? Siksi vain kyselen. Molemmat ovat nousseet takaa ja maalin pelejä kaikki. Housuun paskomiset ovat näistä kahdesta kaukana, jos kakkisivat olisivat jo miettimässä kesätreenejä. Tai Barcelonan matkoja
 
H

Hidas_ja_kankea

Löydettiin tässäkin pelissä se parempi joukkue. Kahden tasavertaisen joukkueen pelatessa voidaan sanoa kumman tahansa ansainneen voittonsa ja tämä pätee myös koko ottelusarjaan. Lopputulos 4-1 ei olisi kuvannut joukkueiden voimasuhteita. Seuraavan kerran olen eetterissä vasta ensi lauantaina. Game6 seuranta tulee jäämään älypuhelimen satunnaiseksi vilkuiluksi.

Jokaisesta Kärppien mestaruuskaudesta ainakin yksi poff-sarjan matsi on tullut seurattua livenä. Nyt sitten taitaa olla mahdotonta edes yrittää saada lippua hyvinkin mahdolliseen Game7-matsiin. Katsellaan sitten lauantai-iltana miten varsin moni palstan kautta tekemäni veto konkretisoitui.

Over and out
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös