Ke 2.3.2016 SaPKo - Jukurit

  • 1 957
  • 14

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mahdollisesti jo viimeinen Etelä-Savon derdy SaPKo - Jukurit pelataan illalla legendaarisessa Talvisalossa. Maineen ja kunnian lisäksi peliin löytyy vielä panostakin, kun Pässipaidat pitää kiinni kynsinhampain pudotuspelien kotiedusta ja Jukurit hakee lopullista sinettiä runkosarjan voitolle.

Savonlinnassa on tullut vierailtua näiden SaPKon ja Jukureiden yhteisten Mestis-vuosien aikana varmaan lähemmäs kolmekymmentä kertaa, joten onhan tässä jollain tapaa jo haikea fiilis, jos tää tänään loppuu. Matkan varrelle on mahtunut monenmoista. En viittiny ruveta tutkimaan tilastoja mikä näiden kohtaamisten saldo on, mutta niin kitkeriä tappioita kuin hienoja voittoja on sieltä mukaan lähtenyt, Tasaisia pelejä nämä ovat enimmäkseen olleet ja sellaiseen uskon tänäänkin.

Kokoonpanoista ei vielä tässä vaiheessa ole hajuakaan, mutta toivottavasti tunteen paloa on löytyy niin jäältä kuin katsomostakin. JSC:n täysi fanibussi on paikalla, ja ilmeisesti myös toinen bussillinen Jukureiden henkilökuntaa ym., joten sinikeltaista ääntä löytynee illalla Talvisalosta ihan mukavasti.

Jos jollain löytyy Jukureiden ja SaPKon keskinäisten Mestis-ottelujen tilasto, niin laitelkaa esille. Mututuntumalla heitän, että Jukurit on ollut enemmän niskan päällä, mutta kiva olisi nähdä ihan faktatkin. Ja eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tämä Mestis-taival päätettäisiin eteläsavolaisiin finaaleihin.. se olisi aika herkkua.

Hyvää matsi-iltaa Jukurit- ja SaPKo-fanit!

EDIT. Pikaselauksella Jatkoajan otteluohjelmista tämä olisi treenipelit mukaan lukien 31. SaPKo-Jukurit Mestis-aikana Talvisalossa (?). Voitot näistä Jukureille 19-11, sarjapeleissä 14-10. Poffeissa ei olla kohdattu kertaakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kokoonpanot Mestiksen sivuilta.

Jukurit tänään:
1. Turtiainen - Koski - Turunen
Kauppinen - Piipponen

2. Laakkonen - Henritius - Hiltunen
Suhonen - Valkonen

3. Kalliola - Palve - Ranta
Jekunen - Vaarasuo

4. Nöyränen - Mäkinen M - Sammalmaa
Paven

Norja (AM)

Onhan tuossa melkoista tulivoimaa joka kenttään Mestikseen.
 

Freebird

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokerit, SaiPa
Jukurit runkosarjassa nyt ainakin vähään aikaan viimeistä kertaa Talvisalossa kylässä. @Tuusa tuossa ylempänä olennaisimmat kertoi mm illan panoksista, joten turha sitä tässä on alkaa toistelemaan. Mikkelistä muutama bussi suuntaa tähän kylään ja täällä ainakin joillekkin koululaisille on jaettu vapaalippuja, joten aivan varmasti saadaan tuntea lämpöä ja läheisyyttä katsomoissa. Olisihan tuo Jokerit pelikin telkkarissa katsottavissa, mutta valitsen tämän.

Mielenkiintoista nähdä M.Mäkinen Jukureiden hyökkäyksessä, viimeksi näin äijän pelaavan hieman eri ympyröissä. Velipojalla taitaa olla tänään kusiset paikat Jokereiden matkassa ja näyttänee olevan pelaavassa kokoonpanossa kolmosen laidalla. Tsemppiä molemmille illan taistoon.

Talvisalossa peli päättyy 3-2. Voittomaali lähtee viivalta ja pakin lavasta.
 

Jukule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Raskasta katsottavaa toinen erä, ääni ja kuva tulee aivan päin hanuria. Onkohan yleinen fiba vai ns ominaisuus Savonlinnasta?
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Kuva ja ääni ihan eri synkassa ja sitten katkesi koko lähetys.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
"Norski! Norski!"

Ei ollut Jukureilla selvillä, mikä on pelin vaatimus tänään. Paljon on työtä, jos keväällä meinataan olla valmiina. SaPKo on vain tällä hetkellä parempi.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Paljon on työtä, jos keväällä meinataan olla valmiina.
Ei Sapkolta mitään pois, mutta jos tuolla Jukurirosterilla pelivalmius on tuota luokkaa niin sietääkin hävitä. Vaikka Pennanen lykkää vastuuta pelistä ja valinnoista pelaajille, niin kyllä valmentaja valmistaa joukkueen peliin ja tänään on selkeästi epäonnistunut siinä. Kolmannen erän kasvojenpesu?

E: Jatkoajalla 3-4. Toisaalta hieno nousu toisaalta sääli, että yhden erän pelaaminen riittää sarjassa tällä hetkellä.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vaikka Pennanen lykkää vastuuta pelistä ja valinnoista pelaajille, niin kyllä valmentaja valmistaa joukkueen peliin ja tänään on selkeästi epäonnistunut siinä.
Jukureissa pelaajat valmistavat itsensä peliin. Valmentaja on vastuussa että homma toimii, mutta sama käytäntö siellä on kuin viime kaudellakin. Sitä paitsi minusta Jukurit oli kuitenkin kohtuullisen ytimessä alusta asti, yksittäisiä pelaajia ja totuttuun tapaan Norjaa lukuunottamatta. Pelillisesti ei pystytty vastaamaan.

Kolmanteen Jukurit otti järjen käteen. Kiekkokontrolli otettiin hitaalla pelaamisella väkisin itselle, ja keskialueen peli oli käyty huolella läpi. Vekslaaminen jätettiin pois ja haettiin järjestelmällisesti laidan kautta nopeaa ja lyhyttä keskelle. Näiden avulla vauhti kiihtyikin kiitettävästi ja alueellisia yv-tilanteita alkoi vihdoin syntyä->mahdollistaa laadukkaat hyökkäykset. Ehkä mentaalipuolellakin herättiin, ja ehkä SaPKo luuli että Jukureita vastaan voi kolmen maalin etumatkalla pelata löysemmin.

Eiköhän tuosta valmennus saanut aika hyvää materiaalia siitä, mikä näissä peleissä on vaatimustaso ja ketkä siihen pystyvät vastaamaan/minkälaista pelin rakennetta se vaatii. Tietyt nimet ja pelilliset ajatukset on itselläkin mielessä, mutta enpä jaksa niitä nyt alkaa perkaamaan. Kiva, että tuli voitto. Ja taisi tulla myös runkosarjan voitto.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En tiedä, mut voisin olettaa, että Jukurit on vetäny suht kovaa rääkkiä viime ajat. Jotenkin sellaiselta tuo pelaajien luistelu ja tekeminen pari erää näytti. Tai sitten vaan SaPKolla oli niin paljon isompi nälkä voittaa peli, että luistin liikkui paremmin. Ehkä se oli noita molempia fifty sixty. Mika Norjaa on tietysti helppo syyttää, kun kolme maalia tulee takamatkaa. Norskin hampaisiinsa ottaneelle jäsen @paraspelaaja lle kysymys: Mikä noista SaPKon maaleista meni Norskin piikkiin? Eka maali oli kapteeni Kauppisen tarjoilu SaPKolaiselle läpiajoon ja siitä maali. Toinen siniviivakutiin hieno ohjaus läheltä maalia ja kolmas joku ihmepomppu päädystä vapaalle Pässille maalinkulmalle. Pelkästään paikan päällä nähtynä minusta ei noista yksikään ollut Norskin maali. Vähän epävarman oloinen Norja toki oli, mutta niin oli koko Jukuripuolustus kaksi erää. Syötöt meni omalla alueella minne sattuu, kiekko karkaili ja pakkikaveria ei välillä tuntunut löytyvän millään. Keskittyminen oli ihan hukassa kapteeni Kauppista myöten.

Onneksi kolmannessa erässä tuli tuo kiri juurikin Kauppisen maalin siivittämänä. Makon 1+1 antaa myös suht anteeksi tuon SaPKon ensimmäiseen johtaneen kardinaalimunauksen. 3-1 tilanteessa sitten oikeastaan jo näki, että Jukurit tästä vielä nousee. Kotijoukkueella alkoi ilmiselvästi jalka painaa siinä vaiheessa.

SaPKo - Jukurit oli taas hyvä ottelutapahtuma ja yleisöäkin oli mukavasti paikalla, vaikka ei savonlinnalaiset kyllä innostuneet kannustamaan oikein missään vaiheessa (miksi?). Meille jatkoaikavoitto oli ihan mukava tapa varmistaa runkosarjan voitto. Oikeastaan tosi hyvä tapa. Kiitos Talvisalo, toivottavasti vielä playoffeissa pelataan vastakkain.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Oli jännin SaPKo-Jukurit aikoihin.
Meinattiin saada "anneliin", kuten täällä on ollut tapana ilmaista kahden erän höntsäilyn takia, mutta onneksi tehtiin ryhtiliike. Painoiko jalka vai mikä oli kun jäätiin kaverille viiden metrin matkalla puolitoista metriä. SaPKo halusi voittaa ja näytti sen, mutta bensa loppui.
Pakko mainita vielä Kuningas Palveen show. Perus kaksi pistettä ja Forsselin pisteennätys lähenee. Ihme mies!
En ole nähnyt tuollaista yleisömäärää Savonlinnassa vielä koskaan. Melkein 1400 on hieno määrä oli koululaisille jaettu lippuja tai ei. Suurin osa oli kuitenkin aikuisväestöä.
Mulla on vähän sellainen kutina, että kohdataan vielä SaPKon kanssa. Finaali olisi hienoa pelata Mikkelin ja Savonlinnan välillä mikäli molemmat sinne pääsisivät. Silloin tuo tämän illan yleisömääräkin olisi paperia ja Mikkelissäkin hypättäisiin ihan uusille tuhatluvuille
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kooste löytyy Länsi-Savon sivuilta. Sen pohjalta pysyn kannassani noiden SaPKon maalien suhteen. Sinipaitaisella veskarilla sen sijaan oli suht nätisti länget levällään parissa Jukureiden maalissa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Norskin hampaisiinsa ottaneelle jäsen @paraspelaaja lle kysymys: Mikä noista SaPKon maaleista meni Norskin piikkiin? Eka maali oli kapteeni Kauppisen tarjoilu SaPKolaiselle läpiajoon ja siitä maali. Toinen siniviivakutiin hieno ohjaus läheltä maalia ja kolmas joku ihmepomppu päädystä vapaalle Pässille maalinkulmalle. Pelkästään paikan päällä nähtynä minusta ei noista yksikään ollut Norskin maali.
Ei asia ole niin yksinkertainen, että montako maalia menee milloinkin maalivahdin "piikkiin". Norjalle menee aivan liikaa "helppoja", mutta tämän lisäksi myös kaikki "vaikeat" menee. Joskus pitäisi pystyä ottamaan myös niitä paikkoja, jotka eivät periaatteessa maalivahdin piikkiin mene. Ja olihan tuo Norjan pelinluku SaPKon kolmannessa maalissa aivan onneton. Junnutkin ymmärtää, että jos kiekon toimittaa päätyplankkiin siniviivan kulmasta, niin se kimpoaa sieltä maalin toiselle puolelle.

Ja ei minulla ole mitään Norjaa vastaan. Mutta onhan se nyt perseestä, että jos joukkueessa on kaksi täysin eritasoista maalivahtia, niin se huonompi saa koko ajan pelata.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Ei asia ole niin yksinkertainen, että montako maalia menee milloinkin maalivahdin "piikkiin". Norjalle menee aivan liikaa "helppoja", mutta tämän lisäksi myös kaikki "vaikeat" menee. Joskus pitäisi pystyä ottamaan myös niitä paikkoja, jotka eivät periaatteessa maalivahdin piikkiin mene. Ja olihan tuo Norjan pelinluku SaPKon kolmannessa maalissa aivan onneton. Junnutkin ymmärtää, että jos kiekon toimittaa päätyplankkiin siniviivan kulmasta, niin se kimpoaa sieltä maalin toiselle puolelle.

Ja ei minulla ole mitään Norjaa vastaan. Mutta onhan se nyt perseestä, että jos joukkueessa on kaksi täysin eritasoista maalivahtia, niin se huonompi saa koko ajan pelata.
Tästä olen täysin samaa mieltä. Minua Norja ei ole missään vaiheessa tällä kaudella vakuuttanut. Olen Norjan pelejä aikaisemminkin seurannut ja nähnyt, niin ei tämän kauden Norjaa tunnista samaksi mitä aikaisemmin. Epävarmuus ja ehkä jopa jonkun asteinen haluttomuus paistaa otteista.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Itsellä oli ajatus kolmanteen erään lähdettäessä että jos eka kymmenen minuuttia menee ilman takaiskuja niin homma on hoidettu. No ei mennyt. Mun silmiin ei Jukurit mitenkään sen selvemmin hallinnut kolmatta erää verrattuna aikaisempiin eriin mutta maalinteko vaan alkoi natsaamaan vähän turhankin kovalla prosentilla. SaPKollakin oli monta hyvää paikkaa ennen Jukurien tasoitusta tappaa peli mutta Aho oli hyvä, otti kirjaimellisesti niitä game-savereita. Jatkoajalla kun Palve pääsi irti niin painoin katseeni jo alas, tiesihän tuon miten siinä tulee käymään. Yllättävän vähän kuitenkin vitutti pelin jälkeen. Oli hieno ja hyvätunnelmainen kiekkoilta. Omasta mielestä ottelun hienoin yksittäinen suoritus oli Hyttisen pelinluku ja siitä seurannut läpiajo ja av-maali. Loistava oivallus. Toivottavasti joukkueiden välillä tiet taas kohtaavat jossain vaiheessa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Niin, eihän eilen yksikään maali mennyt Norjan piikkiin. Se kolmaskin maali siinä mielessä mielenkiintoinen, että Ventelä heitti täysin tarkoituksenmukaisesti sen kiekon päätyvallin kautta. Sitä en tiedä menikö just sinne mihin tarkotti, mutta Wilenius teki siitä maalintekijän maalin. Illan hienointa antia oli muutama hyvä kaksin kamppailu kaukalon kahden parhaan, tai ainakin tulevaisuudessa parhaan pelaajan eli Oula Palveen ja Sameli Ventelän välillä. Ventelä vei muutaman kerran näytöstyyliin ja Palve taas vastaavasti muutaman samaan tapaan.
SaPKolla oli monta paikkaa nujertaa peli, mutta Aho ei antanut Jukureiden nujertua. Pennaselta aivan täydellinen veskarinvaihto kaikessa mielessä.

Kun Oula teki ensimmäisen niin tokaisin kaverille, että "onneksi meni Oulalle". Kun teki toisen niin sanoin "vittu, onneksi meni Oulalle." Toivon näet että ennätys paukkuisi, en ole vaan perillä mikä on juuri nyt tilanne.
Hyvä peli se oli ja jos SaPKo vahvistuu yhdellä TPS pakilla vielä niin koko joukkueesta tulee ison askeleen parempi. Lenkki on niin vahva kun sen heikoin lenkki on ja kyllä se eilen nähtiin miteen tylyyn mylläkään SaPKo joutui aina kun jäällä oli pakkikaksikko 50-29, riippumatta edessä pelaavasta kentästä. Jos joku ei usko, että näin kävi, niin kannattaa katsoa peli vaikka uudelleen, mutta totuus on se, että SaPKon pelaavista puolustajista 1/6 ei ole pelitasoltaan voittavan joukkueen pelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös