Ke 19.11.2014 TPS - Pelicans

  • 5 582
  • 30

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Taas mennään. HK Areenalla pelataan jälleen kahden viikon tauon jälkeen. Avauserä menee pensselihommiksi, kun Tepsi pelaa Movember-paidoilla. Elomon valmennuksessa TPS on nyt pelannut kolme kokonaista ottelua:

CHL: ti 11.11. Lukko-TPS 3-4
Liiga: to 13.11. HIFK-TPS 5-3
Liiga: la 15.11. HPK-TPS 3-1.

Vierasjoukkue Pelicans on voittanut kotonaan ensin Tapparan 4-2 ja hävisi viime lauantaina Bluesille 2-5. Viiden ottelun kuntopuntarissa Pelicans on keskikastissa, kun taas Turun Palloseura on viimeisenä.

Tepsi on saamassa kokoonpanoonsa takaisin tärkeän Lauri Tukosen sekä pitkäaikaispotilas Markus Seikolan.
Lähde: http://hc.tps.fi/uutiset/ajankohtaista/markus-seikola-ja-lauri-tukonen-palaavat-kokoonpanoon/

Veikkauksen kertoimissa kotijoukkue on voittajasuosikki: 1,68 - 4,40 - 3,70.

Mielenkiintoisia pelaajia kohtaamisessa tulee olemaan pelsutaustaa omaavat Radek Smoleňák, Ryan Lasch sekä tietenkin Seikola, Ilkka Pikkarainen ja Tero Koskiranta.

Kultakypärät:
TPS, Ryan Lasch 6+15=21 -9
Pelicans, Tommi Paakkolanvaara 10+6=16 +2

TPS:n otteluennakko: http://hc.tps.fi/ottelut/2014-2015/liigaottelut/tps-pelicans-19-11-2014/ennakko/
Pelicansin otteluennakko: http://pelicans.fi/uutinen/odotettu-tps-kohtaaminen-keskiviikkona
Jatkoaika.comin otteluennakko: http://www.jatkoaika.com/sm-liiga/Otteluennakko/tps-pelicans/miika-elomon-tps-ensi-kertaa-kotiyleisön-eteen/162752
Liiga.fi:n otteluennakko: http://liiga.fi/ottelut/2014-2015/runkosarja/6284/ennakko/

TPS:n kokoonpano:

#84 Ilkka Pikkarainen (A) - #63 Niclas Lucenius - #19 Ryan Lasch
#70 Radek Smolenak - #60 Tero Koskiranta - #29 Matias Sointu
#32 Lauri Tukonen (A) - #17 Tadas Kumeliauskas - #96 Mikko Rantanen
#10 Otto Karvinen - #18 Julius Vähätalo - #27 Marko Virtala (C)

#16 Steven Seigo - #67 Simon Gysbers
#4 Tomas Mojzis - #87 Jakub Nakladal
#25 Veli-Matti Vittasmäki - #22 Markus Seikola
#54 Mikko Lehtonen

#35 Teemu Lassila
(#31 Kristian Järvinen)

Pelicansin kokoonpano:

Smotherman - Redenbach - Mustonen
Tyrväinen - Paakkolanvaara - Repik
Ritamäki - Björninen - Alanne
Rohtla - Pöyhönen - Sopanen

Leimu - Laurila
Manelius - Latvala
Kudelka - Pietilä
Tuhkanen

Juvonen
(Eskelinen)
 
Viimeksi muokattu:

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
TPS ja Pelicans ovat tänä sykynä kohdanneet vain kerran, kun TPS otti 0-3 -voiton harjoitusottelussa Lahdessa syyskuussa.

Nyt on kyllä mennyt ihan ohi syyskuussa pelattu harjoitusottelu Lahdessa? Pitsissä TPS ja Pelicans kyllä kohtasivat elokuussa, mutta syyskuinen taisto on kyllä jäänyt noteeraamatta.
 

hepu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
PItsiturnauksessa tuo ottelu päättyi juuri 0-3 luvuin Tepsille, joten tässä taisi vain pieni ajatusvirhe tulla Daenboudianille eikä kokonaista ottelua joukkueet ole vielä vastakkain pelanneet. Tai jos on niin on kyllä itseltänikin mennyt täysin ohi :D.

Seikola mukava nähdä pitkästä aikaa kentällä. Saa nähdä missä kunnossa mies oikeasti on. Myös muut vanhat pelsujätkät Lasch, Smolenak ym. olisi parasta olla liekeissä tänään vanhaa seuraa vastaan.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
PItsiturnauksessa tuo ottelu päättyi juuri 0-3 luvuin Tepsille, joten tässä taisi vain pieni ajatusvirhe tulla Daenboudianille eikä kokonaista ottelua joukkueet ole vielä vastakkain pelanneet.

Jep, ajatusvirhe. Eihän Tepsi pelannut harjoitusottelua Lahdessa, vaan Espoossa ja Vaasassa. Korjattu.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tätä ottelua on odottanut aika pitkään. Nyt on jotenkin panokset laitettu eri tavalla pöytään, kun TPS otti ja heitti Suikkasen pois. Suikkasen Pelsu-armeijaa on kuitenkin sinne hommattu kentällisen verran ja uskoisin että näillä pelaajilla on halua näyttää. Uskoakseni tässä matsissa tehdään kyllä reilun verran maaleja.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Mennää paikan päälle katsomaan. Mulla on hyvä luotto, että tulee vauhdikas ja maalirikas matsi. Tepsi on viime matseissa alkanut laukomaan huomattavasti enemmän kuin ennen, toivottavasti nyt osuu edes tolppien väliin.

Jos laittais aivot narikkaan ja kattois mitä tulee. Rohkeasti Tepsille 4-3.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tärkeä matsi (jälleen)

- onko Elomo saanut järkeä, noh, juuri mihinkään
- lähestyykö sääliviiva vai lisääntykö tuska paatissa
- mitä tekee Seikola
- montako menee omiin tällä kertaa

Toivottavasti harjoituksissa on lähdetty puolustus edellä. Toivottavasti ollaan hereillä heti alusta.

Nyt, perkele, joukkue tarkkana heti alusta, tarkkana joukkueena puolustaen ja nopeasti hyökkäyksissä iskien.
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Pelicans tänään:

1. kenttä

Smotherman - Redenbach - Mustonen
Leimu - Laurila

2. kenttä

Tyrväinen - Paakkolanvaara- Repik
Manelius - Latvala

3. kenttä

Ritamäki - Björninen - Alanne
Kudelka - Pietilä

4. kenttä

Rohtla - Pöyhönen - Sopanen
Tuhkanen

Maalivahdit

Juvonen (Eskelinen)

Mustosen sydänoperaatio siis siirtyy ja pelaa ainakin tänään. Hrabal tiputettu kokoonpanosta pois ja tilalle nousee Laurila. Ketjut näyttää nyt melko hyviltä ja tasapainoisilta. Liekö Myllyniemenkin paluu tällä viikolla, sillä oli hetkeksi ilmoitettu luukkuvahdiksi Eskelisen sijasta.
 

BaronFIN

Jäsen
Seikola tulee takaisin. Hah, tästä pelimannesta ei voi sanoa etukäteen yhtään mitään. Joko sössii koomailuillaan voiton lahtelaisille tai sitten tykittää ylivoimalla pari maalia ja on ratkaiseva palanen jolla upotetaan linnut Turku-hallin jäähän.

Turkoosien lasien läpi katsottuna kaiken kaikkiaan ihme on jos TPS ei punnerra tästä kolmen piteen voittoa. Niin kovia lahtelaisia pelimiehiä sieltä löytyy että itku tulee kun katsoo turkulaisten kokoonpanoa.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei nyt hirveesti sanottavaa illan ottelusta, muuta kuin:

Odotan innolla Elomon ensimmäistä kotiottelua ja näin vielä parin vierasottelukokemuksen jälkeen. Odotan eritoten Markus Seikolan näkemistä, saako äijä pidettyä ittensä kasassa ja jatkettua uraansa ammattilaiskiekkoilijana? Toivottavasti saa. TPS:n kokoonpanosta muuten, hyvältähän tuo näyttää, nyt saa Rantanen ja Kumeliauskas kaverikseen Tukosen, joten kolmessa ekassa ketjussa riittää kyllä taitoa mihin vain tässä liigassa, mutta saadaanko kaikki taito ja potentiaali revittyä irti tuosta joukkueesta?

Pelicansilla junnumolarit, joista olen kateellinen. TPS:ltä kun ei vähään aikaan ole omista junnuista tullut liigakelpoista molaria, Järvisestä sellaista koitettaneen leipoa, mutta onhan seki "jo" 22 vuotias...
 

Takakarvaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Mestis Hockey
Valmentajan vaihdoshan konkretisoituu juuri näkyvimmin ensimmäisessä kotipelissä. Vieraspeleissäkin on silti nähty ihan hyvin taisteleva TPS vaikka puseroon on tullutkin. Tänään vielä tuo kokoonpanokin näyttää jo varsin hyvältä. Jostain syystä taaperruksesta huolimatta vielä löytyy se kipinä, että jos sittenkin..
 
Turkoosien lasien läpi katsottuna kaiken kaikkiaan ihme on jos TPS ei punnerra tästä kolmen piteen voittoa. Niin kovia lahtelaisia pelimiehiä sieltä löytyy että itku tulee kun katsoo turkulaisten kokoonpanoa.
Turun suunnalla on tainnut päästä hunaja homeeseen, sillä huolimatta kalliista ja varsin nimekkäästä rosteristaan, on Pelicans silti onnistunut keräämään enemmän pisteitä, kuin TPS, vaikka lahtelaisten kokoonpano on ollut huomattavasti nimettömämpi, kiitos valtavan loukkaantumissuman.
Aurajoen rannalta löytyy Lascin sekä Smolenakin kaltaisia maalisieppoja, mutta niin vain Tommi Paakkolanvaara on maalannut noita useammin. Markus Seikolan paluu saattaa piristää Elomon armeijaa, mutta kananmunakainalo ei kyllä edesauta Tepsin heikointa osa-aluetta, eli puolustamista tippaakaan.

Ihan mielenkiintoinen tilasto osui silmään. Jyri Marttinen (23) painii omassa kastissaan, kun puhutaan maaleista mitä on omiin uponnut pelaajan ollessa kentällä, mutta sen jälkeen koko Liigan mittapuulla tulee kolme ex-Pelikaania, Ryan Lasch (20), Tero Koskiranta (19) ja Radek Smolenak (19). Osa maaleista on toki uponnut silloin, kun hyökkääjät ovat operoineet itse ylivoimaa, mutta kyllähän se kertoo jotain Tepsin terävimmän kärjen pettämisestä, että +/- tilastosta Lasch ja Koskiranta löytyvät, hieman vähemmän mairittelevasti, pakkasen puolesta puhuttaessa koko Liigan neljänneltä sijalta lukemalla -9 ja Smolenak huohottaa siinä niskassa lukemassa -8.

Kokoonpano listassa voi lukea mitä tahansa, sillä kaikki on siitä kiinni miten homma kaukalossa toimii ja jos ei Juvoselle satu tänään katastrofaalinen päivä, niin tuskinpa Pelicans ilman pisteitä HK-areenalta kotiin lähtee.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketjut ja pakistonkin oisin koostanut eri tavalla ja lievästi sanottuna pelottaa toi kolmospakkipari...

Mutta näillä mennään ja pakkovoittohan se taas alkaa olla edessä..

Tulosveikkaus:

4-2 Laschin johdolla ..

Viiminen tyhjiin.. Lassila pitää ajottain pystyssä ja Seikola pääsee pisteille..
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea on käsittää Tepsin ketjuja.

Lasch Tukonen on ollut toimiva pari aina kun jälkimmäinen on ollut kunnossa, nyt tuossa ykkösen laidalla on Pikkarainen joka on aivan liian hidas ja kankea Laschin ja Lucen rinnalle.

Omalle surkealle tasolleen ok paluun jälkeen valahtanut VMV saa pitää paikkansa kun Seiko palaa ja sitten nämä kaksi hasardia lyödään samaan pariin??? Ainakin Lehtonen ja Keskitalo, sekä varauksin Friman ovat jo ajaneet Veikasta ohi. Lisäksi tuo ykköspari ei toimi ollenkaan. Missä muussa jengissä pakkien puhuma kieli on ollut ainoa peruste roolitukselle?

Saas nährä miten käy. Otteet Hämeenlinnassa olivat ehkä sekavimmat koko kauden peleistä tähän asti, eikä ollut ihan yksi tai kaksi kertaa kun hyökkäys päättyi siihen että kaikki kolme TPS-hyökkääjää olivat samalla kahden neliön alueella vastustajan sinisen tuntumassa. Katsotaan onko Elomo saanut jotain logiikan tynkää tuohon pelaamiseen vai jatkuuko kyntäminen nyt kotonakin. Itse pelkään jälkimmäistä.

Pelsuista huomion kiinnitän etenkin vanhan tutun Kudelkan otteisiin ja Tepsistä Seikola-VMV akselin miinustilastoon. Jos alle kolmella mennään niin se on jo positiivista. Lasch & co pelannee tänään taas sellaiset 25min.

3-4 tulosvetoon.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Mielenkiintoinen matsi tiedossa, kun katsoo ketä siellä tepsipaidassa pelaa. Jännä että Mustonen voi kuitenkin pelata, vaikka on ongelmia sydämen kanssa. Hrabalin katsomokomennus ei yllätä. Odotan tasaista vääntöä ja 2-2 kuulostaa melko sopivalta tulokselta, rankut sitten Lässin voimin TPSlle.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jatkoille tässä mennään. Elomon Tepsi ei ole vielä henkisesti niin vahva, että se jaksaisi koko 60 minuuttia pelata konseptin mukaisella pelitavalla (onko sitä?) ja vaikka johdossa oltaisiinkin, niin eiköhän vierasjoukkue tasoihin jossain vaiheessa punnerra. En usko myöskään Pelsun suoraan vierasvoittoon, ei lintulauma Chicagostakaan ole millään tavoin tänä kautena vakuuttanut. Pelsun ykköspakkipari on kyllä sellainen, että silloin pitää hyökkäyspäässä löytyä jalkoja, koska noiden kahden puujalan vahvuus ei ole suinkaan nopeus. Kudelka parin vuoden takaa on tuttu Tepsistä, joten mielenkiintoista nähdä miten Tomas esiintyy ja seurata, että onko kehittynyt edellisestä visiitistä. Ei tästä helppoa matsia tule, sellainen tunne on että Tepsin ja Pelsun matsit ovat olleet viime vuosina melko jäähyrikkaita, liekö tunteet ovat pinnassa tänäänkin? Sonni Sonkajärveltä saa näyttöpaikan ykkösessä viime kauden jengiään vastaan, voi olla että talkkarin focus ei itse pelaamisessa pysy koko matsia.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Vähemmän huono voitti. Olipahan heikko matsi.
 

BaronFIN

Jäsen
Koskiranta, Lasch ja Smolenak... Turkoosien lasien läpi katsottuna en ole yhtään yllättynyt ratkaisijoista. Ja meillähän ei niitä tunnetusti edes ole.
 

McInen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aivan karmeaa paskaa koko peli, molemmilta. Ekassa erässä me neppailtiin ihan kivasti mutta ei me mihinkään maalipaikoille silti päästy. Siinä mielessä ei tullut ikävä niitä ratkaisijoitakaan... joita meillä ei siis ole.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Olipahan peli.

Tuli oikein kunnon flashbackejä parin vuosikymmenen takaa kun katsoi tuota TPS:n pelaamista - joukkuehan oli kuin ilmetty Reipas Lahti, kaikkine laaduttomuuksineen, harhasyöttöineen ja valmentajan vaihdoksineen. Aivan hirveetä tuubaa koko tepsi.

Onko tuo ollut ihan tosissaan tuollaista sontaa jo Suikkasen alaisuudessa? Jos tuo on TPSn taso, niin ehkä noiden yksilöiden satunnaisilla suorituksilla vielä tuollainen 5-6 voittoa raavittavissa, siinä se.







Ai Pelicans?

-Hyi v*ttu.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Käsittämätöntä kaapelia tämä Pelicansin peli. Ihan hyvä piikki toimistolle kun ratkaisijat oli Koskiranta (pienin varauksin), Smolenak ja Lasch. Näinpä niin. Toisaalta eipä tuo peli silmiä hivellyt kummallakaan missään vaiheessa. Tän kauden voi melkeinpä kuopata jo tässä vaiheessa ja todeta että ohi meni. Toivottavasti joku ostais/vuokrais Smothermanin, Repikin, Kudelkan, Hrabalin, Laurilan, Lämsän, Saarisen, Redenbachin tai Sopasen niin saataisiin bujettia paikattua.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuli oikein kunnon flashbackejä parin vuosikymmenen takaa kun katsoi tuota TPS:n pelaamista - joukkuehan oli kuin ilmetty Reipas Lahti, kaikkine laaduttomuuksineen, harhasyöttöineen ja valmentajan vaihdoksineen.

No onhan tuo osittain tottakin. TPS olisi halutessaan vetänyt lukemat vieläkin nolommiksi. Hienoa TPS ja tärkeät sekä helpot kolme pojoa. Tää on se tärkein juttu.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aurajoen rannalta löytyy Lascin sekä Smolenakin kaltaisia maalisieppoja, mutta niin vain Tommi Paakkolanvaara on maalannut noita useammin. Markus Seikolan paluu saattaa piristää Elomon armeijaa, mutta kananmunakainalo ei kyllä edesauta Tepsin heikointa osa-aluetta, eli puolustamista tippaakaan.


No toivottavasti Paakkolanvaaran maalit lämmittää edelleen.

Nollapeli maistuu muuten erittäin hyvältä, Pelicansilla ei hirveesti vaarallisia paikkoja ollut mielestäni ja Seikola oli erittäin kiva nähdä kentällä vaikka aika vähän siellä aikaa viettikin, ihmettelen vaan miksei ollut mukana esim. kakkosyyveessä jossa muutenkin kaksi pakkia?

No päästiinpähän takaisin 10. sijaan kiinni ja edelläolevista on kahdeksalla yhdeksästä enemmän pelejä pelattuna kuin meillä. Ei tämä voitto niin paljoa lämmitä, että vierastappioputken vitutuksen kumoaisi, mutta lämmittää...
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
No onhan tuo osittain tottakin. TPS olisi halutessaan vetänyt lukemat vieläkin nolommiksi. Hienoa TPS ja tärkeät sekä helpot kolme pojoa. Tää on se tärkein juttu.


No ihan kiva, jos olit tyytyväinen omiesi esitykseen.

Onnea Elomolle valitsemalleen tielle.




P.S.
Reipas Lahti syndroomaan kuuluu, että Elomo lähtee paikaltaan ~11kk jälkeen. Se on katos, sen vanhan pitkän kaavan mukainen palvelusaika.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös