Ke 18.9.2019 HPK – SaiPa

  • 2 023
  • 13

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Hallitseva mestari on edelleen pisteittä ja tänään on seuraava mahdollisuus avata pistetili tämän vuoden runkosarjassa, kun vieraaksi saapuu SaiPa Lappeenrannasta. Kerho on viimeksi jäänyt kolme kertaa peräkkäin pisteittä runkosarjassa 9.-13.2.2018, eli reilut 1,5 vuotta on kulunut tällaisesta ihmeestä. Silloin tuon homman pohjusti juurikin SaiPa, joka otti ensin 6 pistettä back to back -peleistä ja sitten Ässät viimeisteli homman kotiluolassaan. Nyt on tilanne toisinpäin, eli Kärpät ja JYP on tehnyt pohjatyön ja seuraavaksi saapuu SaiPa Rinkelinmäelle yrittämään tämän triplan viimeistelyä. SaiPa on puolestaan itse onnistunut etenemään piste per peli -tahdilla, kun back to back -pelit KooKoon kanssa tuottivat molemmille osapuolille kolmen pisteen kotivoitot.

Viime kaudella SaiPan Hämeenlinnan vierailuilta jäi käteen 0 pistettä ja murheellinen maaliero 1-8. Kotikaukalossaan taas SaiPa sai pidettyä pisteet yhtä lukuun ottamatta. SaiPan tähtihankinta Tomas Zaborsky on heiluttanut jo kahdesti verkkoa, kun taas Kerholla on maaliverkkoa toistaiseksi heiluttaneet vain puolustajat ja nelosen laiturina useimmiten seikkaileva Miro Ruokonen. Katse kääntyy herroihin Lucenius, Innala ja Nenonen, joista kaksi jälkimmäistä saivat jo CHL-peleissä kivasti maalihanoja auki, mutta liigassa mennään vielä kiikareilla kahden pelin jälkeen. Kerhon pörssikärkenä kuitenkin vilkkuu kahdella syötöllään SaiPasta kaapattu Cody Kunyk.

Kerhon peli on ollut niukoista tappioista huolimatta ihan hyvännäköistä ja Kärppiä vastaan käytiin hyvinkin tasokas liigapeli syyskuiseen ajankohtaan nähden. Jyväskylässäkin vauhtia riitti, tosin enemmän kotijoukkueen toimesta ja Kerholla pisti silmiin pieni pehmeys molempien maalien edustoilla. Tämä voitoton kauden alku tietysti toimii muistutuksena mestareille, että viikko sitten hallin kattoon vedetty uusi mestaruusviiri ei tuo yhtäkään pistettä tälle kaudelle, vaan taas on joka jätkän vedettävä ne työhaalarit päälle.
 

Cornelius

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa on puolestaan itse onnistunut etenemään piste per peli -tahdilla, kun back to back -pelit KooKoon kanssa tuottivat molemmille osapuolille kolmen pisteen kotivoitot.
Sen verran nyt nillitän että 1,5 pinnaa per peli kun kahdesta pelistä on toisesta ottanut kolmen pisteen voiton. Muuten ihan hyvää alkukauden pohdintaa alustuksessa.
Odotukset ei ole hirveän korkealla. Viikonlopun pelit eivät todellakaan olleet mitään paraatimarssia, vaan avauspelikin voitettiin lähinnä KooKoon veskarin avustuksella. Hämeenlinna oli viime kaudella ihan mahdoton paikka ja vieraspelit muutenkin aivan kamalaa. Toiveissa olisi saada peli toimimaan, ihan sama vaikkei pisteitäkään välttämättä tulisi.
Mites tää meiän Kunyk on alkukauden pelannut? Suurin osa olisi käsittääkseni mielellään herran pitänyt Lappeenrannassa vielä ainakin yhden sesongin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tulosvetoon betsattu maltillinen 6-1 kotivoitto.

Tammenlehti jatkaa ruskistumistaan.
Oma arvioni on 2-3, 2-4, 3-4 tai 3-5 SaiPalle riippumatta siitä, kuka Kerholla on maalissa.

Kepan hommassa on nimittäin nyt samanlaisia käynnistymisvaikeuksia kuin Tapparalla miltei joka syksy Rautakorven-Tapolan aikaan (lieköhän ollut jo Korven Ranen vuosina), mikä on toki hyvä asia sinällään - sikäli mikäli se on seurausta onnistuneesta kesätreenikaudesta.
 
Viimeksi muokattu:

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peli lienee ohi ekan viiden minuutin aikana. Isot lukemat hallitsevan hyväksi. SaiPan otteluraportissa mainitaan, ettei vierasjoukkue osannut vastata alkurynnistykseen eikä tajuttu kuinka vihainen vastustaja kahden tappion jälkeen on vastassa. Kehutaan loppupelin pyristelyä.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Hyvinkin mielenkiintoista nähdä kuinka Kunyk pelaa. Itse odotan Codylta sellaista 40+ pisteen kautta. Mielellään olisin nähnyt hänet edelleen SaiPa-paidassa. On kuitenkin sellainen luottopelaaja, jonka voi heittää melkein mihin rooliin vain ja selviää tehtävistään.

Kouvolassa SaiPan puolustuksen läpi tultiin useasti yhdellä syötöllä ja peli olikin hyvin nopeasti käytännössä ohitse. Myöskään perjantain peli ei ollut mitään keltaisten riemuvoittoa vaikka päättyikin 5-3 kotivoittoon (laukaukset taisivat olla tyyliin 20-54).

SaiPalla alkaa näkymään loukkaantumiset kokoonpanossa, tänään poissa Saari (2. sentteri), Kaksonen (Kapteeni), Iso-Mustajärvi ja Grman. SaiPa on nostanut Perssonin ykkösnyrkkiin Zabon ja Ramun seuraksi. Tähän mennessä Zabo on ollut selkeästi SaiPan paras pelaaja. Ramstedtilla näkyy vielä pelaamattomuus. Persson taklannut ja karvannut hyvin, mutta muuten rooli kakkosketjussa on jäänyt vähän auki. Ehkä nosto SaiPan kärkihyökkääjien ketjuun avaa myös Perssonin peliä? SaiPan YV myös kiinnostaa... vieläkö Ramu hakee oikealla syöttöpaikkaa vaikka kentällä ei ole (rightin) one timerin vetäjiä... muut tietenkin seisoo paikallaan ja ihmettelee...

Salo - Vainio pakkipari hieman pelottaa ennakkoon. Vainiolla näkyy pelaamattomuus yliyrittämisenä. Salo pelaa turhankin kovalla itseluottamuksella (jää neppailemaan alimpana miehenä vaikka voisi antaa sen helponkin syötön). YV:n aikana omassa päässä neppailut aiheuttivat perjantaina lähinnä "pitäisikö itkeä vai nauraa?" fiiliksiä.

Toivottavasti Virtanen ei pelaa "pakon edessä" loukkaantuneena...

Veikataan illan peliin Kerholle vähintään 3 maalin voittoa (kuten veikkasin myös Veikkauksella). Kunyk tekee 3 pistettä. 1+2?

Zabo tekee vähintään yhden.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Rehellisesti sanottuna en millään näe, että SaiPalla olisi mahdollisuutta ottaa edes yhtä pistettä. Tulosveikkaus HPK:lle 5-1 voitto.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä tässä Kerholla alkaa olla vähän pakkovoiton paikka. CHL mukaan lukien alkukausi ei hurraa-huutoja ole aiheuttanut ja tämä negatiivinen kierre pitäisi nyt saada poikki, ennen kuin pahenee.

Kokoonpanosta sivussa Lucenius, mutta tämä avaa puolestaan Tommi Tikalle mahdollisuuden näytää nuoren vauhtiduon eli Jere Innalan ja Valtteri Puustisen kanssa. Ja varmasti Tikka nähdään nyt ylivoimillakin.

Karjalainen maalissa, asia mikä saa Kerho-fanin aina jännittämään. Pääseekö helppoja vai pelaako Andy nyt hyvän pelin? Jokos Kerhon viisikot olisivat tarpeeksi surffailleet selkä suorana puolustustilanteissa? Jokos se olis mennyt jakeluun, että muut Liigan joukkueet todellakin tajuavat olla kunnioittamatta viime kevään tapahtumia? Ja, että saattaa jopa aiheuttaa ylimääräistä "kiimaa" vastustelijoissa, kun hallitsevan mestarin kohtaavat.

Ihmeen negatiivista SaiPa-leiristä, itse veikkaan tiukkaa, vaikeaa peliä tästä Kerho-vinkkelistä. Eiköhän tämä ratkea taas niihin pieniin pomppuihin. Suuntaan tai toiseen.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Sen verran nyt nillitän että 1,5 pinnaa per peli kun kahdesta pelistä on toisesta ottanut kolmen pisteen voiton.

Hyvä huomio! Ei pitäisi alkaa kuudelta aamulla tekemään vaativia laskutoimituksia ilman laskukonetta.

Mites tää meiän Kunyk on alkukauden pelannut?

Kyllä tuo pelimieheltä näyttää, kuten nyt toki luottavaisin mielin on odotettukin. Harjoituskauden alussa pelasi meidän Cornetin kanssa ja moni piirsi heti tämän kaksikon papereihinsa selvänä tutkaparina, kun yhteispeli tuntui toimivan, mutta edelliset 4 ottelua on mennyt erillään. Tänään taas yhdessä ja tätä on tänään mukava seurata.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Mielenkiinnolla odotan ekaa kymppiä. Onko joukkue nyt jo valmiina heti alusta vai jatkuuko sama mitä kaksi ekaa. Jos KooKoo tuli kovaa, Kerho tulee vielä kovempaa. Nyt saa Lehterä todistaa saako joukkueensa ladattua otteluun.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä se on niin, että Kerho ottaa tänään ensimmäisen voiton lukemin 3-1. Innala tekee hatullisen (viimeinen tyhjiin) ja Koho vieraiden ainoan.

Mielenkiintoista nähdä miten Kunyk syttyy entistä seuraansa vastaan. Hyvin tuo on pelannut ja tehoja voisi olla enemmänkin.

Kerholta tosiaan puuttuu Lucenius, joten ylivoimalle haetaan varmaankin jotain uutta variaatiota.
 

Barney

Jäsen
7-1.

Tertsin kommentit ottelun jälkeen: "Vastustaja tuli kovaa alkuun ja meidän valmistautuminen ei onnistunut."

Kunyk 2+2 ja +5, Ramstedt 0+0 ja -4.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Eipä tässä kovin suuria odotuksia illan pelistä ole. Jos ensimmäinen 10 minuuttia sujuisi vähän paremmin kuin lauantaina Kouvolassa, niin olisi jotain jännitettävää vielä 2.erässäkin. Veikkaan, että HPK vie 5-2.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Sanotaan nyt ääneen, että olipas vähän kotikoreat tuomarit tänään. SaiPallekin jäi pelin selkein jäähyn paikka viheltämättä, mutta vastapainoksi tuli pari jäähyä läsnäolemisesta ja Kerholle ei tänään sitten haluttu jäähyä antaa. Pennasen raivoaminen Kärppäpelissä vissiin purrut.

Tärkeä avausvoitto nyt sitten kuitenkin henkisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös