Ke 18.5.2022 Otteluseuranta (6. kisapäivä)

  • 50 795
  • 1 231

Vilko93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jukurit
Kyllähän se pistää vituttamaan ainainen Ruotsille häviäminen paria poikkeusta lukuunottamatta
Kaksi edellistä arvokisakohtaamista voitettu, nekö ne pari poikkeusta oli, ei muita voittoja? Tässä nyt ei ole mitään syytä surkutteluun, Ruotsi oli pelillisesti vähän parempi, ja ansaitsi voittonsa, vaikka se lopulta vasta rankkareilla tulikin. Turnaus jatkuu, Heiskanen ja Lindell tulossa, kyllä Suomi menee pitkälle. Mutta on tuo Ruotsi kova, ja ilmeisesti heillekin jotain vahvistuksia vielä tulossa. Varmasti suurin este Suomen kultajuhlien tiellä.
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehdottomasti siis pieni virhe valmennukselta. Näillä miehillä siis tuli nolla maalia raneissa.
Sehän on helppo sanoa jälkikäteen, jos rankkareissa ei tule yhtään onnistumista, että väärät miehet valittiin.

Mutta jos siellä olisi ollut 5 sun poimimaa miestä, ja silti 0 maalia. Huonosti olisit sinäkin sitten valinnut, ja joku toinen pääsisi viisastelemaan.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sehän on helppo sanoa jälkikäteen, jos rankkareissa ei tule yhtään onnistumista, että väärät miehet valittiin.

Mutta jos siellä olisi ollut 5 sun poimimaa miestä, ja silti 0 maalia. Huonosti olisit sinäkin sitten valinnut, ja joku toinen pääsisi viisastelemaan.
Tietenkin jälkikäteen on helppo sanoa, senhän tietävät kaikki.

Siltikin on olemassa perusteet sille miksi esimerkiksi Innalan tai Lehtosen olisi pitänyt olla ampumassa rankkareita. Näistä varsinkin Lehtonen on kuuma mies, niin sitä kannattaa rankkareissa käyttää.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Miks vuonna -84 ei ollu MM-kisoja? Oli tuossa infolaatikossa äsken juttua siitä

Olisin eilen illalla tullut tästä kenties puhumaan, mutta en ehtinyt.

Tämä on aiemminkin melko usein kysytty kysymys.

Itse olen vastannut tuolla kolumnipuolella kahdestikin eli 24.3 pari vuotta sitten ja 21.5 viime vuonna.

Lainaan itseäni aiemmista viesteistä kun toki tässäkin on puhuttu tästä, mutta ei välttämättä kaikkia sen puolia tai kovin yksisuuntaisesti kun enimmäkseen se on viime vuoden mukaan vastattu ja se alkaa keskeltä sitä kun muistaakseni Roger Mooren kanssa siitä tuli juttua:

'Itse se todella paljon silmiinpistävä seikka tosin oli tämä MM-kisojen sinänsä ollut järjestämättömyys vuonna 1988.

Periaatteessa järjestettiin kyllä, mutta kahdella tapaa:

Tapa numero 1: MM-kisat olivat arvoltaan täysin samat kuin Talviolympialaiset eli ne pidettiin Yhteisinä Talviolympialaisina ja MM-kisoina jolloin samalla kertaa Neuvostoliitto oli Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Kultamitalisti ja Maailmanmestari ja Suomi tietenkin Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Hopeamitalisti samalla kertaa.

Tapa numero 2: Thayer Tutt Trophy Hollannissa vastasi MM-kisoja silloin kun niitä ei aivan täysin kirjaimelleen pelattu, tässä turnauksessa pelattiin ensi kertaa kokeellisesti sitten vuoden 1954 Jääkiekon MM:n ollessa kyseessä niistä tuosta mainitusta vuodesta lähtien poissa sääntöjen takia olleet Loppuottelu ja Pronssiottelu koemielessä sääntöihin palautettuna kun tämän pohjalta ne tulivat mukaan uudelleen vuonna 1990 ja niitä ei vain jostakin kumman syystä kaikkiaan käytetty vuonna 1991 kiitos suomalaisten järjestäjien sämplyilyn.

Kuten ei vuonna 1990 Sveitsissäkään tuolloin tosin osin liian myöhäisen tulon vuoksi ja niitä alettiin pelata vuodesta 1992 lähtien ja Italian voittaessa turnauksen nk. Sinikone oli samalla kertaa myös Jääkiekon Maailmanmestari Calgaryn 1988 Yhteisten Talviolympialaisten ja MM-kisojen Virallisen Karsijan Japanin ollessa esimerkiksi toinen ja kisaisäntä Ijs-Oranjen eli Hollannin ollessa kolmas sinä vuonna kun MM-kisoja ei sellaisenaan aivan kirjaimelleen pelattu, mutta jolloin tällä turnauksella oli IIHF:n hyväksyntä tätä asemaa vastaamaan.

Melkein kaikki jääkiekon ystävät varsinkin nk. Paremmissa Maissa muun muassa juurikin Suomi mukaan niihin luettuna todennäköisesti pitää kuitenkin muun muassa vuoden 1988 Calgaryn pohjalta Neuvostoliittoa samalla kertaa mieluummin myös maailmanmestarina kuin esimerkiksi Italiaa ja itseään hopeamitalistina toisin kuin Japania.

Jääkiekon pienemmissä maissa tai keskikastin näkökanta tietenkin toisinaan varsinkin ajoittain prameilevissa pienempien kiekkomaiden vuosikerroissa ja vuosimuistelmissa on toinen ja periaatteessa niin uskomatonta ja erikoista kun se voi ollakin niin vuoden 1988 lisäksi myös vuoden 1984 ja vuoden 1980 kohdalla näin voidaan menetellä tavallaan kun tuolloin tietenkin pelattiin Thayer Tutt Trophya.

Pitkälti sen pohjalta kun IIHF ei halunnut luoda laajaa Jääkiekon Talviolympialaisten Karsintaa silloin 1970-luvun lopussa 1980-lukua ajatellen tai tuleville sukupolville muutenkaan kun se äksyili ja halusi edelleen pitää muun muassa 8 maan MM-puolen kehimiskisoja niin kovin arvokkaina.

Mikä omalla tavallaan vanhojen aikojen kokoaikaisten päätösten pohjalta jätti omat ikävät jälkensä kansainväliseen jääkiekkoon ja jonka tuomana niitä paljon toisinaan paheksuttuja tasoeroja jälkineen on korjattu näihin päiviin asti ja tullaan varmasti tietyllä tapaa korjaamaan vielä kauankin.

Tuo erikoisuus päättyi vasta sitten kun IIHF halusi suuren paineen alla sittenkin lopulta luoda laajemman Jääkiekon Talviolympialaisten Karsinnan joskin senkin aluksi rajoittaen ja vasta vuosina 1993-1995 lopultakin alettiin sitä pitää erittäin kasvavan laajamittaisena ajan mittaan ja kun vuoden 1988 Thayer Tutt Trophy jäi viimeiseksi sellaiseksi.'

Siten kyllä ainakin itse näen mieluummin Yhdysvallat vuodelle 1980 mieluummin myös maailmanmestarina kuin vaikka vuoden 1980 Jugoslaviassa pelatun Tutt Thayer Trophyn voittaja Sveitsin joka muuten jäi viime hetkellä yleensäkin Lake Placidista 1980 poiskin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös