Ke 18.4.2012 Jokerit - Blues, pronssipeli

  • 63 903
  • 193
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
No niin, avataas tällainenkin. Ja jos sopii, keskustelua itse ottelusta. Mielellään muualla kommentit siitä a) tarviiko tällaista pelata b) voisko tää vähempää kiinnostaa.

Itseäni kiinnostaa kolmesta syystä:
- Oma jengi pelaa liigamatsin seuraavan kerran vasta syyskuun lopulla. Siihen on helvetin pitkä aika
- Aika moni pelaaja, johon minulla on jo muodostunut jonkinsorttinen tunnesidekin, pelaa tällä haavaa viimeisen ottelunsa Blues-paidassa. Toni Kähkönen, Roope Talaja ja Oskari Korpikari tulevat nopeasti mieleen. Tästä syystä ottelun loppuminen tullee olemaan tunteellinen hetki riippumatta ottelun lopputuloksesta.
- Play off-kevät on taas ollut hieno ja olishan se mukava päättää voittoon.

Sellaisiakin huhuja olen kuullut että Camilo Miettinen saattaisi olla mukana huomisessa kokoonpanossa. Saas nähdä. Kyllähän tuonne Hartwallille ollaan huomenna menossa ihan hyvillä fiiliksillä. Toivottavasti pelaajillakin on vastaava meininki ja nähdään hyvää lätkää.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Itseäni kiinnostaa kolmesta syystä:
- Oma jengi pelaa liigamatsin seuraavan kerran vasta syyskuun lopulla. Siihen on helvetin pitkä aika
- Aika moni pelaaja, johon minulla on jo muodostunut jonkinsorttinen tunnesidekin, pelaa tällä haavaa viimeisen ottelunsa Blues-paidassa. Toni Kähkönen, Roope Talaja ja Oskari Korpikari tulevat nopeasti mieleen. Tästä syystä ottelun loppuminen tullee olemaan tunteellinen hetki riippumatta ottelun lopputuloksesta.
- Play off-kevät on taas ollut hieno ja olishan se mukava päättää voittoon.

Hyviä syitä, joista olen tasan samaa mieltä. Yksi syy itselleni on myös tuo jaossa oleva mitali. Bluesilla ei ole niitä kuitenkaan liikaa, ja vaikka pronssimitalista ollaan montaa mieltä, se on kuitenkin merkki siitä, että joukkue oli kyseisen kilpailun kolmanneksi paras. Kyllä se on aina astetta parempi saavutus, kuin neljäs sija.

Bluesille kevätkausi on kuitenkin ollut erittäin suuri menestys, joka jättää kaudesta jälleen hyvän maun, vaikka viimeinen peli hävittäisiinkin. Välillä tämä lopun hyvä suorittaminen on saattanut olla haitaksikin, kun seuraavaa kautta mietittäessä on muistettu vain edellisen kevään hyvät pelit ja teot, samalla unohtaen syyskauden perseilyt..

Viime kaudella kukaan ei uskonut, että seura menisi finaaleihin asti. Tällä kaudella oli sama tilanne, mutta vielä vahvemmin myynti-ilmoituksien, markkinoinnin totaalisen floppauksen, yleisökadon, uuden valmennuksen, uuden ykkösmolarin ja ties minkä takia. Joten voidaan sanoa, että tämän kauden välieräpaikka oli jopa kovempi saavutus, kuin viime kauden finaalipaikka.

Kähkösen, Talajan ja Korpikarin lisäksi nostaisin esille vielä Varakkaan. Vaikka Julli-Villeä on varsinkin loppukaudesta haukuttu monen eri tahon toimesta, hän on ollut yksi parhaista pakeista, mitä Bluesissa on viime vuosina nähty. Hän jättää isot saappaat täytettäviksi, mutta mikäli huhuissa pyörinyt korvaaja saapuu, ne täyttynevät kuitenkin suht kivuttomasti. Pelaajien lisäksi jäähyväiset jätetään myös Jussi Salonojalle. Seuran omistus siirtyy muistaakseni 1.5. joten myös tällä saralla seura on isojen muutosten edessä. Toivottavasti ennusmerkit pitävät paikkansa, ja jatkossa voimme olla ylpeitä sekä joukkueesta, että sen taustaorganisaatiosta.

Edessä oleva pronssipeli onkin siis viimeinen taisto ennen uutta aikakautta Espoossa. Jo sen takia toivon, että Eteläpäädylle annetaan kerrankin kunnon vastus myös Blues-fanien toimesta. Jostain syystä Hartwall Areena ei ole koskaan täyttynyt espoolaiskannattajista. Nyt olisi loistava paikka muuttaa tämä suuntaus!

Asioita, joita odotan mielenkiinnolla illan pelissä:
- Pelaako Jarkko Ruutu? Jos pelaa, kestääkö kasetti?
- Pelaavatko Bluesin ulkomaalaiset, varsinkin Hannula ja Clarke?
- Kuinka monta "veteraanipelaajaa" (yli 30 v.) kaukalossa nähdään?
- Kuka pelaa Bluesin maalissa?
- Kuinka kauan kestää, että Eteläpääty laulaa "Espoo on stadin esikaupunki"?
- Nähdäänkö maali-iloittelu, vai tylsä kolmen maalin matsi?
- Kumpi hyötyy pitkästä tauosta enemmän, sen aiheuttanut joukkue, vai sitä välttämään yrittänyt?
- Kuinka monta sairastupalaista Blues saa takaisin tauon ansiosta?

Ja tietenkin:
- Kumpi voittaa?!
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Lippu hankittu, pikkukolikoita, nuuskapurkkeja ja sämpylöitä varattu kentälle heittäväksi.
Isoja odotuksia ei ole, kun nämä K-Espoon/Bluesin pelaamat pronssimatsit ovat olleet sellaisia, joista ei ole jäänyt paljon lapsille kerrottavaa. Josko nyt edes paremmin menisi kuin 1998 keväällä? Maalikin olisi kiva ylläri.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Josko nyt edes paremmin menisi kuin 1998 keväällä? Maalikin olisi kiva ylläri.

Aivan, pitikin lisätä omaan listaan vielä, että tekeekö espoolaisjengi tällä kertaa edes yhden maalin. Viimeksi kun pelattiin pronssista, se tosin jäikin sitten siihen yhteen ja sillä maalimäärällä harvoin voittaa.. Hyvä alku se jokatapauksessa olisi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se olisi sitten jallumetallia jaossa tänään. Otteluun pätee sama lähtökohta kuin kaikkiin muihinkin otteuihin, on keskimäärin kivampi voittaa kuin hävitä. Kilpeläinen ainakin Jokeirien sivuilla vakuutteli, että voittamaan lähdetään ja vähän samaan suuntaan Erkkakin jutteli. Erkka tosin osui naulankantaan siinä, että tänään voittaa yksinkertaisesti se joukkue, joka voittoa enemmän haluaa. Tuon näkemyksen jaan täysin.

Jokereilla Teukka on päästetty junnujen kisoihin ja Dehner vaimonsa kanssa odottelemaan esikoista. Muista poissaolijoista ei ole tietoa, eikä oikeastaan väliäkään, niillä mennään ketkä ovat kauden päätöksestä selvinneet.

Toivomuksena olisi iso kasa maaleja, kaikenlaista vappuhulinaa ja kausi pakettiin. Tulosveikkaukseen 11 ja 12 molemmille.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Toivomuksena olisi iso kasa maaleja, kaikenlaista vappuhulinaa ja kausi pakettiin. Tulosveikkaukseen 11 ja 12 molemmille.

Vähän samanlaiset fiilikset, viimeinen matsi tällä jengillä. Ja vielä kerran tällä kaudella näkee muut fanit matsissa. Sitten odottelemaan uutta kautta ja uutta joukkuetta.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään:

Hardt - Eaves - Filppula
Lahti - Hahl - Pulkkinen
Ruutu - Kerälä - Rita
Mäki - Heino - Tyrväinen

Eronen - Väänänen
Boumedienne - Manelius
Nordlund - Niemi

Kilpeläinen
Hetenyi
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Todennäköinen Jaskan jäähyväismatsi Jokereissa ja tarjolla säälimitali. Siinä pari syytä lähteä hallille vielä kerran. Matsin vie fraasinomaisesti kerrottuna se nälkäisempi ja vähemmän pettynyt joukkue. Tämä kuvaus sopii valitettavasti paremmin Bluesiin, mutta toivotaan vielä viimeistä puristusta jätkiltä. Ja sitten saunaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Jotenkin tuntuu että Blues on nälkäisempi ja tulee ottamaan historiansa kolmannen mitalin. Viikon tauko on pitkä ja voihan olla että mitali on alkanut kiinnostaa Jokeri-leirissäkin, mutta kyllähän tämä näin ennakko odotuksiin nähden enemmän espoolaisille maistuu ja tavallaan kruunaisi heidän kauden. Ainakin lähtökohtiin verraten.

Yleensä pronssipeleissä ei jatkoaikoja nähdä, mutta tänään nähdään! Ratkaisu tulee ajassa 69.37 kun Blues survoo kiekon väkisin maaliin, kun Jokeripakit ei viitsi enää mustelmia ottaa.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Todennäköinen Jaskan jäähyväismatsi Jokereissa ja tarjolla säälimitali. Siinä pari syytä lähteä hallille vielä kerran.

Itse en pääse tänään paikalle, mutta toivotaan Jokereilta hyvää taistelua kotiyleisön edessä. Onhan se kausi kivampi päättää voittoon kuin tappioon. Ja jos/kun Jaska lähtee KHL:n tämän kauden jälkeen, niin Eteläpäädyltä toiveissa "Janne, Janne Lahti" -huutoa monta kertaa, on kaveri sen ansainnut.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pulkkinen, Eronen, Tyrväinen, Heino, Manelius, Kerälä ja tärkeimpänä huippuhyvät playoffit (toistaiseksi) pelannut Kilpeläinen. Siinä Jokeripelaajat, jotka eivät ole liigaurallaan vielä mitään saavuttaneet ja joille pronssinkin voisi kuvitella kelpaavan.

Eipä siinä, kivahan se olisi voittoon kausi päättää. Pronssikin olisi Jokereille ensimmäinen mitali viiteen vuoteen. Ei välierätappio niin valtava pettymys ollut etteikö siitä viikossa pitäisi olla toivuttu, joten eiköhän Jokerit ihan asenteella ole liikenteessä.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset, nykyinen ja entinen
Blues tänään:

Maalivahti:
32 Antti Ore
Varalla:
35 Patrick Galbraith

1. kenttä:
15 Miro Aaltonen
10 Joakim Eriksson
51 Mika Hannula
7 Harri Ilvonen
8 Ville Varakas

2. kenttä:
61 Tommi Huhtala
46 Teemu Ramstedt
17 Kristian Kuusela
2 Oskari Korpikari "A"
6 Mikael Kurki

3. kenttä:
40 Tomi Sallinen "A"
71 Matti Järvinen
85 Toni Kähkönen "C"
3 Ari Vallin
9 Dale Clarke

4. kenttä:
19 Roope Talaja
36 Joni Töykkälä
12 Jari Sailio

Välieristä loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Tomi Sallinen on palannut kokoonpanoon. Muita muutoksia ei ole, lukuunottamatta Juuso Ikosta joka pelaa nuorten kisoissa. Neloskentältä odotan kovaa panosta.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Espoo dominoi

Tämän kun Blues hoitaa, niin se vahvistaisi entisestään espoolaisten dominointia Jokereihin nähden. Pienellä mutulla heitän, että viimeisten kuuden kauden aikana Ilmala on ollut vain 1 kerran loppusijoituksissa parempi, mikä ainakin itselleni on yllätys. Tänään sitten 6-1 tai 5-2 tuohon statistiikkaan. Ei ole viime vuodet siis kauhean huonosti Bluesilta mennyt. Johtavat HIFK:takin 4-3 em. kriteerillä.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Oma valistunut veikkaukseni on, että Jarkko Ruutu ja Roope Talaja leikkivät tänään hippaa ns. kevennetyissä ja siitäkös pulistaan palstalla vielä juhannukseen asti! Hyvin saadaan jo asetelmat tulevia paikallispelejä varten ;)

Hardt voisi heittää "taas" sen kolme häkkiä ja kuitata virheenäs takavuosilta!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Välieristä loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Tomi Sallinen on palannut kokoonpanoon.

Missä muuten on sanottu, että Sallinen oli loukkaantunut? Itse olin - ihan peliesityksiä katsomalla - siinä uskossa, että Sallinen ei vain mahtunut kokoonpanoon. Voihan toki olla, että miehen paskat otteet johtuivat loukkaantumisestakin, mutta niin tasaisen kakkendaalia Tomi koko kevään esitti, etten menisi vannomaan.

Tänään voitto niin kaudesta jää oikein hyvä mieli.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Se olisi sitten jallumetallia jaossa tänään. Otteluun pätee sama lähtökohta kuin kaikkiin muihinkin otteuihin, on keskimäärin kivampi voittaa kuin hävitä

Paitsi ettei tällä pelillä ole mitään väliä, ihan sama millaista lätkää pelataan ja mikä on lopputulos. Ihan turha laittaa mitään odotuksia pelille joka on äärimmäisen typerää pakkopullaa ihan jokaiselle pelaajalle. Kausi on tavoitteiden osalta mennyt metsään, pronssi on häviäjien mitali jolla voi heittää vesilintua. Näkeehän SM-liigankin suhtautumisen kyseiseen peliin sillä että ovat pistäneet Tom Tomin viheltämään, eli liigan paskin on liigan turhimmassa pelissä viheltämässä. No tänään saa vetää vihellykset ihan niin metsään kuin itsestä hyvältä tuntuu, ei jaksa liikuttaa.

Ainoa kiinnostava seikka pelissä on se että kausi päättyy virallisestikin vaikka todellisuudessa se päättyi jo noin viikko sitten Jyväskylässä. Meillä ei edes ole odotettavissa isoja muutoksia pelaajistoon joten mitään hyvästejäkään ei pelaajille tarvitse jättää vaan ensi kaudella mennään aika pitkälle samalla miehistöllä. Olen yllättynyt että meidän loukkaantuneet Filppula ja Eaves on mukana, mielummin olisin nähnyt vaikka jotain a-junnuja, tässä pelissä on ihan turha vetää puudutuspiikkien voimin.

Espoon alakuloiset ei ole koskaan mitään voittaneet ja alakuloiset tuskin koskaan kannua pääsevät muutenkaan nostelemaan joten tämä on heille iso peli, siksi veikkaan alakuloisten vievän ja ihan sama vaikka veisivätkin. Tästä halusta kertoi sekin että viikonlopulle aikaistaminen ei alakuloisille kelvannut vaan piti odottaa aivan paskaan pelipäivään viikolle kun peli oli sinne merkattu. Alakuloiset osoitti joustamattomuudellaan vain oman typeryytensä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Paitsi ettei tällä pelillä ole mitään väliä, ihan sama millaista lätkää pelataan ja mikä on lopputulos. Ihan turha laittaa mitään odotuksia pelille joka on äärimmäisen typerää pakkopullaa ihan jokaiselle pelaajalle.

Melko hassua että duunin tekeminen on pakkopullaa vaikka katsomassa on maksavia asiakkaita. Se, että sinun mielestäsi pelin lopputuloksella ei ole väliä ei ole relevanttia...ainoastaan pronssi kiinnostaa joukkueita tänä iltana. Sen voimme nähdä pelin sykkeestä.

Mikä sä olet muuten sanomaan tuollaista, että peli on pakkopullaa pelaajille? Oletko sä pelanut pronssista liigatasolla?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Alakuloiset osoitti joustamattomuudellaan vain oman typeryytensä.

Päinvastoin, näin alakuloiset saivat edes vähän paranneltua rivejään ja levättyä, jotta voivat aloittaa sen jonkun voittamisen sitten vaikka tänään tosta pronssista.

Kolmantena on kivempi päättää kausi kuin neljäntenä, joten kerran vielä!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Flintti heittää nyt kyllä ihan hitusen överiä. Kyllähän tämänkin ottelun ennemmin voittaa kuin häviää. Siinä tulen kyllä vastaan, että hävinneiden pelihän tämä on eikä omakaan pulssini nouse vaikka haluaisin. Kuulun edelleen siihen leiriin, että pronssipeli pois ja mitali jaetaan runkosarjan sijoituksen perusteella. Mutta kun nyt pelataan niin koetetaan nyt perkele voittaa... Asenteeksi toki käy se, että hyvä veivi on parempi kuin huono maali ;)

Nautitaanhan kaikki pelistä. Pitkä tauko taas edessä.

LISÄTÄÄN: Ei taida Veikkauskaan ihan täysillä panostaa tähän peliin. Siellä on juuri auenneessa live-vedossa ekan maalin tekijänä vaihtoehto "Teräväinen". Eikös ne perkele ole jaksaneet edes kokoonpanoja katsoa, urheilu uutisten lukemisesta puhumattakaan ;)
 

Karpalovodka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinetti KooKoo
Ben Eavesin välierissä saama vamma ei kestä pelaamista. Teemu Henritius hyppää kokoonpanoon. Kertoo Jokereiden facebook.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös