Kärpät meni takaisin kahden maalin johtoon heti takaiskun jälkeen, kun Byström avasi aloitusvoiton jälkeen pystyyn ohi Tepsin 2-1-2 karvauksen. Nurmen ja Pajuniemen sekä sentteri Pärssisenkin hän onnistui syötöllään ohittamaan, mutta Bibic tuli hyvin vastaan vaihtoaitioiden eteen tukkimaan hyökkääjien ja puolustajien väliin jääneen tilan, jottei Tieksola päässyt hyödyntämään sitä kuten Jokinen avausmaalissa. Pärssinen otti irtokiekon, mutta hänen vastinparinsa Kunyk tuli mukaan tilanteeseen ja voitti irtokiekkotaiston spurtaten laitaa pitkin eteenpäin. Samalla Lajunen luki kiekon liikeradan väärin eikä ehtinyt ajoissa vastaan, vaan kellahti jään pintaan yrittäessään ehtiä kiekkoon ennen Kunykia, joka polki karkuun ja viimeisteli ranteella tarkasti alakulmaan kuten Pajuniemi.
TPS karvasi aloitustappion jälkeen heti tutulla 2-1-2:lla. Byström ohitti kuitenkin hyökkääjäkolmikon tavoitellen Tieksolaa kuvan ulkopuolella keskialueelta, jossa oli taas 2v2-tilanne puolestaan.
Bibic tuli hyvin vastaan tukkimaan tilan hyökkääjien takana ja taklasi Tieksolan jäihin. Pärssinen otti irtokiekon, mutta aikaili...
... Kunyk riisti pelivälineen vastinpariltaan ja Lajunen alimpana puolustana luki tilanteen väärin eikä ehtinyt tulla vastaan ajoissa, vaan Kunyk ohitti hänet vauhdilla ja viimeisteli läpiajosta alakulmaan. Tässäkin maalissa Tepsin 2-1-2 karvaus petti osittain.
Kunykilla oli toisen maalinsa jälkeen useita paikkoja hattutemppuun. Kärppien ykkösketju loi muun muassa yhden kulmarallin aikana jopa kolme maalipaikkaa Kunykille maalin eteen tai kulmalle, mutta tämä ei saanut kiekkoa ohi Rämön. Lopulta tuo vaihto päättyi siihen, kun Huttula ei saanut pidettyä siniviivaa kiinni. Huttulasta jäi ylipäätään mieleen se, että hänen mailansa ei ollut niin sanotusti vahva, vaan jopa erittäin löysä. Syötöt valuivat ikään kuin hänen lävitseen useasti ja se aiheutti ongelmia. Erän viime sekunneilla ylivoimalla puolestaan Kunyk pääsi käsiksi muistaakseni Byströmin laukomaan patjaripariin, mutta lapa hieman petti hänet ja laukaus kohti puolityhjää maalia suuntautui vasemmalta ohi.
Kärpät kyllä onnistui myös maalinteossa ylivoimalla erän lopussa, kun Byström piti siniviivan hyvin kiinni lauottuaan ensin itse suoraan aloituksesta päin Vainionpäätä, Pyörälä käänsi sitten kiekon painottomalle puolelle ja Koblizekin rannelaukaus vasemmasta siivestä löysi tiensä aivan takayläkulmaan kimmoten saman tien ulos maalista ennen kuin Viro ehti ajoissa peittämään. En toki syytä maalista Viroa, koska Kärpät vain hyödynsi sen yhden miehen ylivoimansa ihanteellisesti kiekkoa liikuttamalla. Vainionpää merkkasi Byströmiä, Lajunen seurasi Pyörälää ja Jasu merkkasi keskellä Kunykia, jolloin kun Viro oli ensin maalin edessä vartioimassa Mustosta, hän ei enää vain voinut ehtiä Koblizekin laukauksen eteen. Jossain oli oltava vapaa Kärpät-pelaaja ja nopean kiekon liikuttamisen myötä Kärpät onnistui sen pelaajan vain löytämään. Laukaus oli myös kertakaikkisen kaunis vieläpä siihen päätyyn, jossa aitio oli.
Kahden erän jälkeen laukaukset olivat maalia kohden 12-20, joten sikäli vierasjohto oli ansaittu. Aiemmin mainittujen tilanteiden lisäksi pitänee mainita pari muutakin hetkeä Rätyihin liittyen. Aku löysi kertaalleen mainiosti päätypassillaan maalin kulmalta Mustosen, mutta tämä ampui sivutolppaan/patjaan pienestä kulmasta.
Aatulta puolestaan jäi nelossentterinä mieleen yksi todella energinen vaihto erän toisella puolikkaalla. Hän suorastaan janosi kiekkoa tuossa vaihdossa ja oli energinen. Ensin hän haki omasta päästä kiekon voimakkaalla suoraluistelulla ja hetken päästä kun peli oli käännetty pystyyn ja TPS purkanut uudelleen paineen, Aatu tuli nopeasti pois hyökkäysalueelta ja kääntyi siniviivan päällä saaden puolustajalta kiekon nopeasti itselleen. Sitten hän jatkoi pelivälineen laitaan Hermoselle, joka ampui puolustajan jaloista kohti maalia. Aatu ajoi itse samalla keskikaistaa pitkin irtokiekolle ja nosti puolustajan mailan samalla, kun Hermonen ampui laidasta. Rämö torjui yrityksen, mutta vielä kertaalleen sama ketju haki uudet vauhdit keskialueelta ja Aatu ajoi puolestaan sillä kertaa suoraan takatolpalle maila jäässä, muttei ihan yltänyt syöttöön, joka tuli vasemmasta laidasta. Tuossa vaihdossa Aatun pelaamisessa oli erinomaista nälkäisyyttä ja teränkäyttö käännöksissä vakuutti siitä, että hänellä on NHL-tulevaisuus edessään kaikesta huolimatta. Hän myös kamppaili päädyssä päättäväisesti pari kertaa sekä tuossa että parissa muussakin vaihdossa samassa erässä. Miinuksena erästä voisi mainita alkupuolella tulleen aloitustappion Wirtaselle, kun nelosketjut olivat jäällä vastakkain. Kuru pääsi ampumaan b-pisteiden välistä Wirtasen aloitusvoiton jälkeen, mutta Rybar torjui kilvellään.
3. erä
Päätöserässä peli oli lopullisesti ohi hyvin nopeasti, joten maalien kertaaminen riittänee. Ylivoima jatkui tehokkaana, kun Kärpät teki kaksi YV-maalia avauskymppiin ja lisäksi yhden maalin tasaviisikoinkin. Pajuniemen toisen erän lopussa ottama jäähy jatkui päätöserään ja sen Kärpät hyödynsi, kun Kristof kaapi aloitusvoiton ja sen jälkeen liukui maalin taakse. Heshka levitti pelin vasempaan siipeen Tieksolalle, joka käytti kiekon maalin taakse ehtineellä Kristofilla. Seinäsyötön jälkeen Kristof liikkui ovelasti maalin takaa oikealla takatolpalle ja Tieksola poimi hänet lävistävällä syötöllä. Bohm ja Viro eivät vain onnistuneet katkomaan syöttöä, vaikka molemmat olivat periaatteessa oikealla linjalla. Bohmin tehtävä oli painostaa Tieksolaa, joten ennemmin kääntäisin katseet vielä häneen. Viro seurasi maalin edessä olleen Ak. Rädyn tekemisiä, mutta pysäytyskuvan perusteella hänkin olisi voinut peruuttaa aiemmin takatolpalle, koska Aku ei ollut varsinainen uhka AV-neliön keskellä syöttöhetkellä.
Kärpät hyödynsi taitavasti 3v2-ylivoimansa syvyydessä. Bohm ei saanut Tieksolan syöttöä katki ja Viro keskittyi liiaksi vaarattomampaan Ak. Rätyyn Kristofin huomioimisen sijasta. Toisaalta Kristofin liike oli niin nopea ja Tieksolan syöttö oikea-aikainen, että liiaksi Viroa ei voi syyttää siitä, ettei hän ajoissa vaihtanut miestä Akusta Michaeliin.
49 minuutin kohdalla syntyi 1-6 osuma. Nurmi vuoti omalla alueella laidan lähellä eikä saanut kiekkoa ulos alueelta, vaan Kunyk vahvalla mailallaan irrotti kiekon Nurmelta ja käänsi pelivälineen siniviivan tuntumasta kohti maalia, jossa oli Tieksola ja tämä ohjasi nopean haltuunoton jälkeen rystyltä kiekon alakulmaan. Sen jälkeen hän sai Bibicilta turhautuneen poikittaisen mailan selkäänsä ja TPS-puolustaja komennettiin istunnolle, kun Tieksola jäi vaivalloisesti jään pintaan. Bibicin jäähyä jäi jäljelle kymmenisen sekuntia, kun Viro otti puolestaan alivoimalla estämisjäähyn. Kärpille riitti lyhyt hetkikin kahden miehen ylivoimaa, kun Kunykin WIrtasta vastaan voittaman aloituksen jälkeen Heshka pelasi kiekon maalin kulmalle Jokiselle. Samalla Ak. Räty tuli esiin painottomalta puolelta vaihtaen paikkoja Heshkan kanssa. Hän sai Jusalta leivoksen ja tälläsi vastakiekkoon kiekon komeasti takayläkulmaan. Upea osuma tämäkin. Valitettavasti ylivoima loppui tähän, koska Bibic oli sekuntia aiemmin ehtinyt vapautua jäähyltä, muttei tietenkään ehtinyt ajoissa omalle alueelle auttamaan AV-kolmikkoa.
TPS kavensi vielä parin minuutin päästä 2-7:ään, kun Kristof hävisi Jasulle oman pään aloituksen. Pyyhtiä siirsi kiekon viivaan Lajuselle, joka puijasi vastaantulleen Mustosen kahville, käveli pari potkua kohti maalia ja ampui ranteella oikeaan etuyläkulmaan. Junnumaista höntyilyä kyllä Mustoselta tuossa tilanteessa ja jos jonkun piikkiin osuma menee, niin tietysti hänen, kun oma mies pääsi ohitse noin helposti.
Kunykilla oli tässäkin erässä pari paikkaa täydentää hattutemppu. Paikat olivat identtisiä, kun hän pääsi ensin Pyörälän ja myöhemmin Tieksolan lätystä ampumaan vasemmalta takatolpalta, mutta molemmilla kerroilla Rämö sai kilpensä eteen. Viiden maalin iltapuhteeseenkin Kunykilla oli siis saumat, mutta ruuti oli märkää pelin jälkimmäisellä puolikkaalla.
Raporttiosuuden jatkoksi tähän loppuun tuttuun tapaan muutama sananen lyhyesti yksilöistä.
Kärpät
Pyörälä 17 - Kunyk 19 - Tieksola 8
- Illan paras vitja. Kunyk kirjasi 2+1 tehot, Tieksola 1+2 ja kapteeni 0+2. He saivat aikaan pelin parhaat kulmarallit, mutta ennen kaikkea pidin siitä, kuinka hyvin ja terävästi he lähtivät suorahyökkäyksiin riistojen jälkeen. Tieksolan kaartelut olivat myös komeita ylivoimalla, kun hän toi kiekkoa ylöspäin muutamaan otteeseen. Maalit on läpikäyty jo ylempänä, joten niihin ei ole syytä palata. Kunyk saa ainoan miinuksen siitä, että maalihana meni tukkoon ottelun toisella puolikkaalla totaalisesti huolimatta lukuisista paikoista. Laukauksia oli yhteensä jopa yhdeksän. Pidin hänen luistelunsa kepeydestä ja hän myös kamppaili paljon paremmin kuin samankokoinen Kristof. Tieksolasta sen sijaan tuli mieleen Ville Leskinen Kärpissä. Viime kaudella Tieksola oli mukana Turussa alkulämmittelyissä pääsemättä pelaamaan. Silloin hän oli olemukseltaan vielä hyvin raakilemainen eikä ylävartalon raamikkuus vakuuttanut piippuhyllyltä tiirailtuna, mutta nyt lihasta oli kertynyt jo enemmän eikä häntä heitelty kuin märkää rättiä. Lisäksi jaloissa oli voimaa riittävästi, jolloin hän pystyi dominoimaan kaukaloa luistelullaan ja peliälyllään. Olin positiivisesti yllättynyt kerta kaikkiaan kehityskaaresta reilussa vuodessa, koska TV-kuvaan ei voi ikinä luottaa tarpeeksi, vaan asiat on todettava omin silmin. Mitä tulee kapteeni Pyörälään, oli mukavaa, että ensimmäinen näkemäni hänen kipparoimansa ottelu päättyi murskavoittoon. Mitään uutta tai mullistavaa en Pyörälän pelaamista löytänyt. Hän oli oma itsensä pelaten varmaa kahden suunnan peliä ja rytmittäen peliä helpoilla syötöillään, jotka löytävät aina omille.
Mustonen 20 - Kristof 13 - Ak. Räty 38
- Mustonen oli vaisu. Hän jäi mieleen lähinnä vuotamisestaan Lajusen osumassa sekä yhden paikan tuhlaamisestaan Akun päätypassista toisessa erässä. Ylivoimalla hän hääräsi neliön keskellä tai päädyssä tilanteesta riippuen pysyen lahjakkaasti pelin ulkopuolella. Näin hänet viimeksi livenä helmikuussa 2020 Nordiksella EHT-mittelössä Venäjää vastaan. Silloin hänestä jäi kuva lähinnä koohottajamaisena luistelijana, jonka kädet ovat lopulta melko rajalliset. Siksi en ole yllättynyt, että pelit Kärpissäkään eivät ole olleet toistaiseksi mitään riemumarssia. Lisäksi hän on sen verran hentoinen ruumiinrakenteeltaan, että luistelullakaan hän ei paikkaa puutteitaan riittävästi. Kristof puolestaan maalasi ylivoimalla kertaalleen. Aloituksissa hän kuitenkin oli huono voittaen niistä vain yhden kolmesta ja muun muassa aloitustappiosta syntyi pelin viimeinen osuma, joten noissa pitää petrata kevättä kohden. Kun näin Kristofin ensi kerran Kärppä-nutussa aikoinaan, pidin hänen tasapainostaan luistimilla. Tuon suhteen mikään ei ole muuttunut, mutta silti se viimeinen dynaamisuus olemuksesta yhä uupuu, jolla tehdä paremmin tulosta. Niinpä sanoisin, että Räty oli tämän ketjun paras pelaaja. Kamppailupelaaminen oli tutun vahvaa ja hän teki vielä Kristofiakin komeamman YV-osuman. Pelistä oli myös poistunut U20-kaukaloissa enemmän nähty väkisin puskeminen hyökkäyssiniviivalla surkealla kärkimiinalla eli turhia menetyksiä ei nyt tullut, vaan Räty on oppinut tekemään viisaampia ratkaisuja kiekolla. Ylivoimalla hän on myös elementissään neliön keskellä.
Jokinen 36 - Metsävainio 25 - Koblizek 29
- Metsävainioon pätee sama kuin seuraavassa kappaleessa Hermoseen eli olen nähnyt häneltä aiemmin parempiakin otteluita. Nyt esitys oli kovin tasapaksu, vaikka hän oli mukana avausmaalissa, josta lähti käyntiin ennennäkemätön lumivyöry. Jääaika jäi ansaitusti 12 minuuttiin. Luistelu ei ollut niin ilmavaa kuin parhaimmillaan ja kiekkokin poltteli välillä liiaksi lavassa. Koblizek oli sen sijaan Jokisen ohella hyvä. Suoraluistelu oli tutun vahvaa, mutta harhauttaessa keinot tuntuvat loppuvan yhä vähän kesken eikä hän oikein tunnu keksivän muuta kuin puolustajan jaloista ampumisen. Silti kasaan kertyi 1+1 tehot, kun hän oli alustamassa Jokisen osumaa ja viimeisteli sitten myöhemmin itse ylivoimalla kauniilla rannarilla kiekon takakulmaan. Tuolla liikkeellä tuollaisia vapaita laukauspaikkoja pitäisi kyetä vain luomaan enemmän tasaviisikoinkin. Mitä tulee Jokiseen, oli tosiaan ilo nähdä hänet vielä kerran livenä ja Jusa palkitsi minut maalilla. Paikkoja oli useampaankin osumaan, kun esimerkiksi toisen erän lopussa ylivoimalla Kunyk tarjoili kulmasta hänelle avopaikan slottiin, mutta ponneton veto meni Rämön syliin. Päätöserässä puolestaan Jokisen patentti YV-lähtö tuotti hänelle läpiajon, mutta rannelaukaus päätyi taas päin Rämöä. Priimavuosien jalkanopeudellaan hänen ei olisi kenties tarvinnut ampua niin kaukaa, vaan hän olisi voinut pari potkua lähemmäksikin maalia. Tehot olivat lopulta 1+1 Koblizekin tavoin, kun Jokinen alusti Rädyn YV-osuman vastakiekkotarjoilullaan.
Hermonen 23 - Aa. Räty 52 - Karvinen 21
- Aatu oli tämän ketjun paras pelaaja ja tosiaan se toisen erän yksi energinen vaihto jäi vahvasti mieleen. Näin myös rohkaisevia merkkejä suoraluistelun ja ketteryyden riittävyydestä änärissäkin. Hänellä oli yritystä paljon, mutta toteutus ja viimeistely vain uupuivat. Kamppailupelaaminen vaikutti menneen myös hieman eteenpäin sitten viime kauden ja Räty antoi surutta poikittaista mailaa selkään kulmissa muutaman kerran. Pidin tuosta, koska siten ansaitaan elintilaa ja esimerkiksi Vegasin lupauksista Morozov toimii samoin menestyen SKA:ssa, kun tuo yksityiskohta on osa hänen pelikirjaansa. Räty tekee noita napakoita iskuja vähän samaan tapaan saamatta jäähyä ja vastapainona on voitettuja kaksinkamppailuita. Laiturit sen sijaan olivat melko mitäänsanomattomia. Karvinen varsinkaan ei saanut mitään aikaiseksi 14 minuutin jääajalla. Hermonen sentään kirjasi jopa neljä laukausta puolustajien jaloista ja oli mukana avauserän Bohm-tilanteessa. Viime kaudella pidin hänestä silti paljon enemmän Turun vieraspeleissä, mutta nyt esitys oli jotenkin vähän tasapaksu.
Sulak 73 - Byström 71
- Byström oli ykköspuolustajan viitan arvoinen pelaten ansaitusti kärkiparissa yli 26 minuuttia. Viime kauden häneltä livenä näkemiini peleihin nähden hän oli parempi kiekollisena ja vähemmän virheherkkä omissa. Avauspelaaminen oli hyvää ja siniviivalla hän operoi onnistuneesti läpi illan. Pidin myös kamppailupelaamisesta. Sulak sen sijaan tuntui tosiaan pelaavan vähän puolivaloilla. Hän sai syöttöpisteen avausmaaliin, mutta sen ohella erityisen hyvät suoritukset olivat vähissä enkä unohda sitä, kun Ibragimov kiersi hänet liian helposti punnertaen maalille puolta pienempänä mikkihiirenä toisessa erässä. Liike oli muutoinkin Sulakilla hämmentävän heikkoa joissain käännöksissä. En ihmettele myöskään sitä, että hän ei mahdu ylivoimalla kentälle.
Huttula 4 - Heshka 26
- Huttula oli kyllä heikohko. Kuten todettua, hänellä on yllättävän löysä maila useissa tilanteissa ja syötöt eivät pysy lavassa, vaan valuvat läpi. Kamppailupelaamisessa puolestaan hän roikkuu usein melko jäähyn rajamailla. Tämän pelin perusteella Ronkainen ansaitsisi nousta hierarkiassa pykälän Heshkan rinnalle. Päätöksentekokyky on vielä vähän puutteellinen ja se näkyi Pajuniemen maalissakin alivoimalla. Mitä tulee Heshkaan, hän oli tutun rauhallinen kiekollisena ja teki oikeita ratkaisuja kiekollisena paineen alla joko jättäen kiekon omille tai pyörähtäen itse paineen alla siten, että hän sai itselleen enemmän aikaa syöttöpaikan löytämiseen. Hyökkäyssuuntaan hän oli ihan OK siniviivalla ja jakeli varmoja syöttöjä sekä toimitti kiekkoa maalille tarvittaessa, mutta omaa laukaustaan hän voisi hyödyntää jatkossa vähän enemmänkin.
Ronkainen 22 - Puutio 18
- Ronkaisen luistelu vakuutti ja näyttää siltä, että eteenpäin on menty sillä saralla. Hän oli leftin puolustajista toiseksi paras ja olisi ansainnut pelata enemmän kuin vajaan vartin, mutta toki kun erikoistilannevastuuta ei ollut, tuo peliaika on ihan OK. Kohokohtana oli avauserän lätty Puutiolle, joka puolestaan oli vähän pehmeä ja pettymys, kun pääsin näkemään hänet livenä ensi kerran. Hänellä oli hieman kiire omalla alueella kulmissa pari kertaa ja syöttöjen laatu jäi huonoksi. Odotin dominoivampaa kiekollista otetta kuin sain. Luistelukaan ei ollut niin kevyttä kuin television välityksellä.
Niskala 40
- Seitsemäntenä puolustajana jääaikaa tasan 0:00. Luulin häntä leftiksi, mutta kätisyys olikin right.
Rybar 42
- Vei maalivahtitaiston, vaikkei Rämöä voi syyttää suurimmasta osasta maaleista. Olemus oli rauhallinen ja ennen kaikkea peittävä. Rybar näki hyvin jaloista tulleet suoraluistelulaukaukset ja poimi ne varusteisiinsa. Pajuniemen ja Lajusen maaleissa hän oli melko voimaton, koska laukaukset olivat laadukkaita ja jälkimmäisessä oli ruuhkaakin edessä.
Annunen 30
- En ehtinyt paikalle lämmittelyihin, joten en kommentoi Annusen iltapuhdetta mitenkään.
Turun Palloseura
Nurmi 51 - Pärssinen 46 - Pajuniemi 48
- Jos jokin ketju pitää mainita isäntien parhaana, olkoot se tämä, koska pojat saivat edes joitakin päätypelejä aikaiseksi vieraiden alueella ja kamppailivat mielestäni maalin takana hyvin. Nurmi tosin sitten vuoti omissa laidan lähellä 1-6 maalissa Kunykia vastaan ja Pärssinen keskialueella 1-3 osumassa, joten puhtaita papereita ei sinällään voi todellakaan antaa kuin Pajuniemelle, joka teki häikäisevän soolomaalin ylivoimalla hyödyntäen kevyttä liukuaan. Pärssinen ei oikein saanut mitään merkittävää aikaan sen sijaan ylivoimilla toisessa siivessä.
Intonen 41 - Iskhakov 34 - Kestner 62
- Vähissä olivat kyllä maalipaikat tällä terävimmillä syömähampaalla. Kestner oli todella pimennossa jääden lähinnä mieleen kiekon kierrättämisestä ränniä pitkin seisovin jaloin hyökkäysalueella muutamaan otteeseen ja Iskhakovista jäi mieleen pari terävää käännöstä hyökkäyssiniviivan päällä, mutta nekin johtivat lopulta menetyksiin. Hän yritti hyökätä keskikaistaa pitkin tuloksetta ajautuen umpikujiin. Kolmikon yhteenlaskettu laukausmäärä oli kaksi. Intoselta odotin jotain erottumista Janatuisen paikalla, mutta melko kädenlämpöinen hänen esityksensä oli. Toki keskityin muutenkin enemmän Kärppien pelaajien tarkkailuun, joten kuten tavallisesti kotijoukkueen yksilöistä huomiot ovat vähän pintapuolisempia, mutta enpä muista Intosen esittäneen ihmeitä 13 minuutissa.
Pyyhtiä 27 - Jasu 61 - Ibragimov 90
- Ibragimov oli tämän ketjun paras pelaaja. Hän tosiaan kertaalleen ohitti Sulakin heittämällä punnertaen maalin eteen onnistumatta maalinteossa kuitenkaan. Lisäksi pariin otteeseen hän väläytteli muutoinkin kiekollisena hyökkäysalueella. Liuku oli hyvin kepeä ja ihastuttava Iskhakovin tavoin. Pyyhtiä jäi lähinnä mieleen karvaus- ja häirintäpelaamisestaan. Hän osaa ahdistaa puolustajia melko hyvin ketteryytensä ansiosta, mutta ratkaisevat riistot jäävät silti usein muiden harteille. Ylivoimalla hän operoi päädyssä syöttölautana tuloksetta. Jasu puolestaan oli yksi AV-hyökkääjistä ja oli ylivoimalla neliön keskellä. Aloitusprosentti oli 69% ja yksi voitoista johti Lajusen kavennusosumaan. Sinällään Jasu pelasi tutun hyvää kahden suunnan peliä kellottaen ansaitusti 18 minuuttia jääaikaa, mutta väläytykset hyökkäyssuuntaan puuttuivat yhtä lailla.
Liukas 60 - Wirtanen 13 - Kuru 56
- Tästä ketjusta jäi lähinnä mieleen näennäinen karvauspelaaminen. Kuru oli pääsyyllinen 0-2 osumaan oltuaan perässä Kunykia sekä hyökkäys- että puolustusalueella. Liukakselta odotin Intosen tavoin edes jotain positiivisia väläyksiä, mutta vähissä ne olivat. Jääaika jäi lopulta yhdeksään minuuttiin. Wirtanen oli varmaan ketjun paras pelaaja, mutta hänelläkään ei ollut paras iltansa alivoimalla, kun omissa soi kolmesti, vaikkei häntä sinällään voi noista maaleista syyttää, mutta ehkä jonain toisena päivänä hän olisi sijoittunut esimerkiksi piirun paremmin ja kyennyt blokkaamaan Rädyn laukauksen 1-7 maalissa.
Vainionpää 50
- Jääaika oli vain 4:42 ja lähinnähän Vainionpää pelasi AV-vaihtoja osana viiden AV-hyökkääjän rotaatiota laittaen vartalonsa peliin. Muuta ei sitten jäänyt mieleen. Luistelu ei erottunut positiivisesti tai negatiivisesti.
Bibic 55 - Lajunen 47
- Lajunen teki hienon osuman päätöserässä ja paikkasi sillä 1-3 osuman huonoa pelinlukuaan. Hän ampui kotijoukkueesta eniten eli kuudesti. Pidin hänen sivuttaisliikkumisestaan ja viivatanssistaan. Omissa hän ajoittain joutui jahtipuuhiin eikä saanut ihan niin paljoa stoppeja kuin odotin. Bibic puolestaan oli kyllä hidas ja rahtilaivamainen käännöksissään. Hän tuli hyvin tukkimaan tilan 1-3 maalia edeltäneinä sekunteina enkä voi häntä moittia siitä, koska Pärssinen ja Lajunen olivat ne, jotka tekivät virheet sen jälkeen. Teholukema oli lopulta -2 kuten muullakin ykköskentällisellä.
Viro 5 - Bohm 33
- Bohmista ei jäänyt juuri muistikuvia avauserän kaatumisen lisäksi. 1-5 maalissa hän ei saanut Tieksolan syöttölinjaa suljettua riittävän hyvin. Olemus oli kaikkiaan hyvin tasapaksu. Hän pelasi 21 minuuttia olematta sen paremmin esillä negatiivisesti tai positiivisesti. Viro puolestaan oli sijaiskärsijä alivoimilla maalin edessä. Kristofin maalissa toki hän olisi voinut luopua aiemmin Rädyn merkkaamisesta ja huomioida Kristofin paremmin, mutta toisaalta tuo oli hyvin pelattu Kärpiltä. Viime kaudella Virosta jäivät mieleen paineen alla annetut jatkuvat harhasyötöt, joiden vuoksi hän ihan ansaitusti oli vasta kolmannen kierroksen varaus ja mahdollisesti tuokin on liian korkea varausnumero. Aika näyttää, mutta nyt en ollut ihan niin kriittinen hänen peruspelaamistaan kohtaan kuin viime sesongilla. Virheet kiekollisena olivat vähentyneet ja hyvä niin, mutta luistelu ei ollut puolestaan niin sulavaa kuin TV-kuva on ehkä ajoittain virheellisesti kertonut. Jääaikaa kertyi reilut 24 minuuttia, koska hän sai vastuuta ykkösylivoimassakin.
Ivarsson 7 - Rafkin 6
- Ivarssonista jäi mieleen se, että hänellä oli ajoittain vaikeuksia kääntyä takaperin luisteluun ja se näkyi hieman 0-2 maalissakin, kun Tieksola kiersi hänet heittämällä eikä Ivarsson pysynyt perässä isokokoisena peruspuolustajana. Puolustajapari Rafkin kellotti jääaikaa myös noin 17 minuuttia ja sai viidesti kiekon ammuttua siniviivalta kohti maalia, mutta juuri muuta ei käteen jäänyt esityksestä. Hän ei tehnyt mitään kovin näkyviä virheitä saati loistanut hyökkäyssuuntaan. Perussuorittamista, jollaista voi odottaa kolmosparin puolustajalta.
Rämö 31
- Seitsemän kiekkoa selän taakse oli suuri määrä, mutta ei Rämöä voi syyttää kuin ehkäpä Tieksolan 1-6 osumasta, koska rystylaukaus selin kohti maalia oli melko pehmeä loppupeleissä painuen alakulmaan. Pari kertaa Kärpät pääsi lyömään kiekon tyhjiin takatolpilta ja Koblizekin ja Rädyn kudit olivat puolestaan niin laadukkaita, että en niistä syytä Rämöä, joka teki hyviä perustorjuntoja muutoin ja kiekot tuntuivat pysyvän sylissä jotenkuten, mutta ehkä sivuttaisliikkuminen voisi olla piirun parempaa. Eteen- ja taaksepäin hän liikkui melko hyvin mielestäni syvyyssuunnassa.
Kareev 1
- Ei havaintoja, koska en ollut paikalla lämmittelyissä.