Ke 16.9.2015 Tappara - Lukko

  • 5 316
  • 49

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taklaustilanne ja sen jälkeen näytti olkapää alhaalla luistelevan vaihtoaitioon. Toivottavasti ei käynyt samoin kuin Miika Koiviston lähes vastaavassa tilanteessa.
Ok. Jostain syystä M. Koiviston tapaus tuli mullekin ensimmäisenä mieleen.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jatkoaikamaali, jossa Aalto ei malttanut luopua kiekosta ajoissa, vaan menetti sen ja Lukko sai ratkaisevan 2-1-hyökkäyksen.
Ai. Osittain totta, mutta pitää myös huomata ennen täyttä lyttäämistä, että Aalto myös pelasi oman miehensä tilanteesta pois. 2vs1 tilanteeseen ei päässyt Aallon mies.
Kiekon hautominen totta.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Totta, Piitulainen. Voitonhuumassa tiedä missä sormet aina vaeltelee.

Mutta mitä siinä tilanteessa mahtoi tapahtua?

Piti katsoa ottelutallenteelta (näkyy kohdassa 2:50:00). Lajunen taklaa Piitulaisen laitaan, jonka jälkeen Piitulainen luistelee vaihtoon, ei pitele kättään tms.

Edit. Tarkemmin ottelukoosteessa kohdassa 3:11:25. Vaikuttaa siltä, että pää osui laitaan, kun ei odottanut taklausta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Olipa väsykki peli kaikin puolin melkein kolme erää. Jatkoaika ja pelin loppu toivat sitten jo viihdettäkin.

Tapparan junnu onneksi sähläsi kolmannen lopussa ja jatkoajalle päästiin. 3 vs 3 jatkoaika on parasta mitä liigassa on vähään aikaan tapahtunut.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Taklaustilanne ja sen jälkeen näytti olkapää alhaalla luistelevan vaihtoaitioon. Toivottavasti ei käynyt samoin kuin Miika Koiviston lähes vastaavassa tilanteessa.
Taisi olla Lajunen joku tööttäsi voimalla sinisen päällä?

En tiedä ansaitsiko Lukko tänään voittoa, mutta itse en olisi Tapparalle tuota pistettä antanut. Edelleen järjettömän huolimatonta pelailua ja tuntuu ettei jätkillä olisi välillä hajuakaan missä kiekottomana pitäisi hiihdellä. Tänään pelin tasoa laski selkeästi ala-arvoinen jää. Lukko sai ne pari jäähyänsä melko köykäisesti verrattuna moneen Tapparalta viheltämättä jääneeseen tilanteeseen. Kuitenkin tuomarit valovuoden edellä eilistä Kalpa-peliä.

Voitaisko joskus olla aloittamatta sitä pelin jäädyttelyä?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Vähän jäi paska maku suuhun niistä Lukon kolmesta viimeisestä maalista, mutta kaikki olivat varmasti varsin opettavaisia tilanteita "pääsyyllisille". Karhunen koittaa ensi kerralla pysäyttää kiekon jollain muulla kuin lavan kannalla ja Laine ja Aalto toivottavasti tajuavat luopua kiekosta ensi kerralla vähän aikaisemmin. Hoidetaan syksyllä nämä tappiot Lukolle alta pois, niin keväällä on taas mukavampaa.
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huhhuh, eipä kyllä ollut hääviä peliä Lukolta viimeisen erän loppua ja jatkoaikaa lukuun ottamatta. Mutta jos Lukon esitys oli ponneton, niin eipä kyllä Tapparakaan kummoinen ja kruununa oli tuo lopun totaalinen sulaminen. Ajattelin ennen peliä, että olen tyytyväinen jos yksi piste saadaan ryövättyä, joten kaksi pistettä on pelkkää plussaa.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Jää oli muuten aivan kamalassa kunnossa. Tämän näki varmasti kaikki tarpeeksi korkealta peliä paikan päältä katselleet. Vaikutti varmasti osaltaan pelin tasoon ja helppoihin kiekonmenetyksiin.

Tässä voisi raapustaa melkoisen romaanin ottelun vaiheista, mutta en sitä tee. Totean vain, että henkilökohtaiset virheet maksoivat Tapparalle voiton. Jokaista maali edelsi, joku paha virhe (2x Karhunen, 1x Laine ja Aalto). Ei voi sanoa, että parempi hävisi, koska näin ei koskaan ole, mutta eipä tämä tappio juuri haittaa, sillä peli oli 53 minuuttia hyvin hallussa. Eniten huolettaa Karhusen helpot reboundit. Onnea Lukolle kahdesta pisteestä ja ihmetykset Tapolalle Aallon peluuttamisesta jatkoajalla ennen Elorinnettä tai Bonsaksenia!
 

MOwen68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Leijonat, Philadelphia Flyers
Eipä ensimmäinen erä paljoa luvannut. Oli sen verran huonoa peliä molemmilta. Lukko pääsi toisessa erässä paremmin peliin mukaan ja paransi koko ajan. Tapparan (Karhunen) avustuksella Lukko sai kirinsä käyntiin kolmannen erän lopulla. Jatkoaika oli nitroja vaativaa viihdettä ja päättyi onneksi Virtasen maaliin.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Olipahan melkoista sähellystä. No näkyi siellä välillä ihan hyviä aihioita, mutta käsittämättömän surkea jää teki pelaamisen todella vaikeaksi. Kiekko pomppi ihan koko ajan.

Tappara aiheutti kyllä ihan itse tappionsa. Hurjia virheitä, mutta menköön opettelun ja alkukauden piikkiin.

Laine ei päässyt niin hyvin esiin kuin aiemmissa otteluissa, mutta esim. Haapala puolestaan paransi huimasti edellisestä matsista. Melkoista vuoristorataa näyttää pelaaminen olevan vielä monella äijällä.

Ottelun parasta antia oli Lukon toimari, joka lehdistökatsomosta käsin kommentoi peliä sanalla v..tu noin 67 kertaa ottelun aikana. Juuri mitään muuta herran suusta ei sitten juuri kuulunutkaan. Laaja sanavarasto...
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Jaahas. Pääsin piiitkästä aikaa pyhimpään katsomaan peliä, viimeksi varmaan talvella -08 paikalla. Nordiksessa ja Jaffalla toki käynyt mutta kotiluola on kotiluola.

Vitutus tuosta päällimäiseksi jäi. Peli oli omissa näpeissä ja 3-1 piti olla ratkaiseva maali. Mutta kun ei. Karhunen kivasti auttoi ensimmäisessä ja toisessa maalissa, Aalto ei vaan omissa pärjää (ja kun vieressä on Saravo niin vauhti ei päätä huimaa) jne jne. Kiva toki että Kuusela sai maalitilinsä auki, ehkä se ykkönenkin vielä herää. Sanoi Cityn haastattelussa että hieman on vielä totuttelemista ketjukavereihin. Onneksi kevääseen on aikaa.

Laineelta kaksijakoinen matsi. Ensimmäisessä erässä pussasi mukavasti pari kertaa ja onhan pojassa ainesta yleisön suosikiksi, ainakin täksi kaudeksi. Soisi sen maalinkin tulevan pian. Paras mahdollinen ei-maalin-menevä-veto kolmannessa maalissa, juuri sellaiseen paikkaan mistä tulee väkisinkin rebound sektorille. Toisaalta taas höntyily hyökkäyssinisellä ja jatkoajallakin seurasi maalin läheltä. Plussaa ja miinusta siis.

On Lukko kuitenkin sen tason joukkue, vajaanakin ja käytännössä kolmella ketjulla, että kyllä he pisteet ottavat jos niitä tarjotaan. Harmittaa niin paljon etten tällä kaudella ainakaan enää halliin mene. Toki osasyynä on muutto Ateenaan lauantaina.

E: On se ihme ettei sitä jäätä saada ikinä pelattavaan kuntoon.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilen olisi KalPa voinut ottaa Kuopijossa 3p, mutta ottikin vaan yhden. Tänään Tappara olisi voinut ottaa 3p, mutta saikin vaan yhden. Nopeasti nää tasoittuu ihan lyhyessä juoksussa.

Ollaanpahan taas 2 pistettä lähempänä finaalien vierasetua tämän ryssinnän ansiosta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Sen verran täytyy kyllä vielä sanoa ettei se Tappara pelkästään ryssinyt. Rinteen piikkiin meni täysin Tapparan toinen maali ja kyllä se kolmatta edeltävä torjuntakin olisi pitänyt ohjata kulmaan. Se lapa nyt vaan pitää pitää bonttoonien välissä ja jäässä jos perhostelee ja näin sieltä puikoista kiekko ei vaan livahda(junnu virhe).

Yllättävän paljon pelissä siis räikeitä virheitä. Toki kausi alussa mutta kuitenkin.
 

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sen verran täytyy kyllä vielä sanoa ettei se Tappara pelkästään ryssinyt. Rinteen piikkiin meni täysin Tapparan toinen maali ja kyllä se kolmatta edeltävä torjuntakin olisi pitänyt ohjata kulmaan. Se lapa nyt vaan pitää pitää bonttoonien välissä ja jäässä jos perhostelee ja näin sieltä puikoista kiekko ei vaan livahda(junnu virhe).

Yllättävän paljon pelissä siis räikeitä virheitä. Toki kausi alussa mutta kuitenkin.
Jep, ja tosiaan Tapparan toisessa maalissa Lukon edeltänyt hyökkäys vedettiin aikalailla vihkoon, kun Virtanen lämäsi suoraan omaa miestä jalkaan ja melkein koko ketju jäi pelin yläpuolelle. Kolmannessa maalissa Asplund olisi ehtinyt kiinni maalin tehneeseen Peltolaan, jos olisi pelannut tilanteen loppuun. Eli nämä on näitä - molemmilla joukkueilla oli omansa. Olisi ollut huomattavasti vähämaalisempi matsi ilman näitä selviä virheitä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Yleensä maalit tuppaavat tulemaan virheiden seurauksena. Sinänsä turha on kummankaan joukkueen kannattajien jossitella omiensa tekemiä virheitä.

Onko muuten Hakametsän jää koskaan ollut hyvässä kunnossa? Niin kauan kuin muistan, on tuo jää aina mainittu siellä huonoimpien joukossa, yleensä huonoimpana. Nyt taisi tosin olla erityisen pehmeä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalipaikkojen suhteen aika kaksijakoinen peli. Tappara tuohon 2-0 johtoonsa asti vei peliä aika suvereenisti, 12-5 paikat. Sitten käänettiin kytkin johdon puolutus -modelle, paikat Lukolle sen jälkeen 11-17 ja maalit 1-3. Hyvin tuntui Lukolla virtaa riittävän erien loppupuolella, sekä kolmannessa erässä, vaikka on kuinka pelannut kolmella ketjulla ja oli peräkkäisen päivän peli. Ei kai se väsymys vielä tässä vaiheessa kautta paina.

Tappara - Lukko 3-4 ot.
0 -10min, 4-1
10-20min, 2-3
20-30min, 6-1 (tässä kohin Tappara 2-0 johdossa ja Lukko herää)
30-40min, 3-6
40-50min, 3-5
50-60min, 5-6
60min yhteensä: 23-22
OT 3-3

Se mikä pistää tässä omalla merkintälapulla silmään, on se, että jokainen Tapparan pelaaja (seiskapakki Mäkistä lukuunottamatta) syötti vähintään yhden maalipaikan. Tasaisin esitys sen suhteen ikinä, mitä olen näitä omia sätöksiäni tilastoinut.

***

Laineelta aika poikkeuksellinen peli hänen standardiinsa verrattuna. Eilen Kuopiossa 11 maalipaikkaa, ei mitään muuta. Tänään maalisyöttö(tosin laukomalla "syötetty"), 2 maalipaikkaa, 1 luotu paikka, koko kauden eka screeni ja 3 mojovaa taklausta. 7 laukausta oli merkattu Liigan tilastoihin, mutta nyt oli ainakin 4 "turhaa" jussimakkos -neppiä molarille vain hyökkäyspään aloituksen saadakseen. Ei siis "oikeita" laukauksia.
 
Viimeksi muokattu:

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko muuten Hakametsän jää koskaan ollut hyvässä kunnossa? Niin kauan kuin muistan, on tuo jää aina mainittu siellä huonoimpien joukossa, yleensä huonoimpana. Nyt taisi tosin olla erityisen pehmeä?

Syksyisin ja keväisin jää on ihan hirveässä kunnossa, vaikkei hallissa olisi yhtään ainutta katsojaa. Näin on aina ollut ja tulee varmasti aina olemaan, sillä uusi jäähdytyslaitteisto vaatisi rahaa, eikä Tapparalla ja Ilveksellä ole kiinnostusta maksaa jään kuuntoon saamisesta. Sydäntalven isoilla pakkasilla jää on ihan mukavassa kunnossa ainakin tyhjänä, mutta huononee toki sitä mukaa mitä enemmän halliin lappaa porukkaa. Viime vuonna pelaajilta kysyttiin huonointa jäätä ja Hakametsä voitti ylivoimaisesti: Nämä ammatit kiinnostavat SM-liigapelaajia - näin pelaajat vastasivat laajaan kyselyyn | Yle Urheilu | yle.fi
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Syksyisin ja keväisin jää on ihan hirveässä kunnossa, vaikkei hallissa olisi yhtään ainutta katsojaa. Näin on aina ollut ja tulee varmasti aina olemaan, sillä uusi jäähdytyslaitteisto vaatisi rahaa, eikä Tapparalla ja Ilveksellä ole kiinnostusta maksaa jään kuuntoon saamisesta. Sydäntalven isoilla pakkasilla jää on ihan mukavassa kunnossa ainakin tyhjänä, mutta huononee toki sitä mukaa mitä enemmän halliin lappaa porukkaa. Viime vuonna pelaajilta kysyttiin huonointa jäätä ja Hakametsä voitti ylivoimaisesti: Nämä ammatit kiinnostavat SM-liigapelaajia - näin pelaajat vastasivat laajaan kyselyyn | Yle Urheilu | yle.fi

Tuleeko tuosta vielä tuplaefekti kun kaksi liigajoukuetta + junioriorganisaatiot pelaavat tuolla tuplasti useammin muihin paikkakuntiin verrattuna?
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuleeko tuosta vielä tuplaefekti kun kaksi liigajoukuetta + junioriorganisaatiot pelaavat tuolla tuplasti useammin muihin paikkakuntiin verrattuna?

Väität, ettei esim. Helsingin vanhassa jäähallissa pelattaisi niin usein? Kyllä ne varauskalenterit pelien ja treenien osalta on ihan joka hallissa varhaisaamusta yöhön täynnä kaikissa isoissa kaupungeissa. Kyllä se jää treenejäkin varten pitää ajaa.

Ohessa Helsingin vanhan jäähallin ja sen yhteydessä olevan harjoitushallin jäävuorot:

Viikot 38, 39 ja 40
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yleensä maalit tuppaavat tulemaan virheiden seurauksena. Sinänsä turha on kummankaan joukkueen kannattajien jossitella omiensa tekemiä virheitä.

Onko muuten Hakametsän jää koskaan ollut hyvässä kunnossa? Niin kauan kuin muistan, on tuo jää aina mainittu siellä huonoimpien joukossa, yleensä huonoimpana. Nyt taisi tosin olla erityisen pehmeä?
Hakametsän jää oli vielä 90-luvulla Suomen paras. Näin muistan monen pelaajan kertoneen.

Nyt en tarkkaan muista, mutta sellainen mielikuva on, että kun kolmas halli rakennettiin, niin se pilasi myös ykköshallin jään. Tämän jälkeen käsittääkseni on tehty muutoksia jäähdytyslaitteistoihin, mutta koneet ovat nykyään auttamattomasti liian vanhat ja huonokuntoiset.

Taisi itse asiassa olla jopa alkuun niin, että samassa jäähdytyspiirissä oli kaikki kolme hallia ja tästä aiheutui ongelmat. Tänä päivänä taitaa olla kolmoshalli omanaan ja ykkönen/kakkonen omanaan. Luultavasti muistelen väärin, mutta joku saa korjata.
 
...
Onko muuten Hakametsän jää koskaan ollut hyvässä kunnossa? Niin kauan kuin muistan, on tuo jää aina mainittu siellä huonoimpien joukossa, yleensä huonoimpana. Nyt taisi tosin olla erityisen pehmeä?
Hakametsän jää oli vielä 90-luvulla Suomen paras. Näin muistan monen pelaajan kertoneen.
Nimenomaan näin. Ysärillä Hakametsän jää oli huippuluokkaa ja sitä kiiteltiin. Nykyään se varmaan onkin paskin. Tätä se on, kun ei viitsitä investoida, vaan odotellaan, josko joku rakentaisi sen uuden hallin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös